Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

přeji krásný víkend
zulika
| 31. 1. 2009 13:16
všem
SKLIBO - taky to byla zanedbaná prohlídka - snad necelé dva roky -jedním časem jsem tam chodila pořád-žadné mensky, dloho mensky a furt cosi - pak mens. přestala-tak jsem měla konečně klid-a byla ráda, že na gyndu nemusím - no a pak najednou sem tam trošku krve - bylo to před svátkama-tak zase odklad - no a po svátcích už to bylo raz na raz....

KAMKO - po operaci jsem se taky nemohla "dočurat" - ale časem se to upravilo - ale každá operace se !povede! jinak-...
Detoxikace!
K
| 30. 1. 2009 20:48
Ahoj holky, jukám sem po chvilce odmlčení a tady tolik příspěvků!
Mám dotaz, máte někdo pozitivní zkušenost s přírodní detoxikací organizmu? mám na mysli Aloe vera a jiné podobné produkty. Narazila jsem na pár úžasných a čistím tělo své, i to leju dětem do čajíčku.
Nejdřív jsem zaváhala, je to drahé, ale když si spočítám, co jsem vyhodila za recepty, léky, byliny, homeopatika a pořád jsme marodi, pomůže to max na chvíli....
Tohle by mělo posílit imunitu a zbavit bacilů, plísní, virů(takže kdybych to věděla před operací, šla bych do toho dřív! (byla jsem tehdy před operací strašně nastydlá!)...
Bere se třeba i pro energii v klimakteriu, nebo jako prevenci rakoviny(není to všespásný,ale pomáhá posílit a čistit tělo) ..Kdo chcete, pošlu vám mailem dokumenty + nějaké pozitivní výsledky, Napište mi
A Mag, byla jsem po 14dnech detoxu+pojídání pupalky atd, na kontrole a cysta tam sice je,ale menší a deformuje se(too mi hrozila operace pokud se nedá na ústup), je to prý na dobré cestě! ťuk ťuk ťuk Mudr se ptala, co jsem vše tedy brala a řekla, že super, že vůbec nemá nic proti - naopak(sama mi doporučila třeba pupalku a gynex). Na kontrolu jdu až za další měsíc!
Jinak cítíte některá občas bolesti třeba v prsou, atp? Prý to po hysterektomii bývá(jelikož vaječníky mám), hormony pracují, jen tedy nekrvácíme...Divné, že bolesti mám až teď! (Na operaci jsem byla 4.12.)
A s milováním jsme to zatím zkusili jen jednoujá u toho teda bolesti mám, je mi příjemnější jen mazlení, chjo. Chlap se mnou bude muset mít dost trpělivosti
Tak se všechny držte, přeju zdravíčko a úsměv na tváři K.
inkontinence
Kamka
| 30. 1. 2009 19:55
Jsem 8. týden po LAHV a mám problém s inkontinencí. Byla jsem na urologických vyšetřeních a mám jít na další operaci - dají mi pod močovou trubici TOT pásku - ta změní sklon močové trubice a mělo by být po problému. Byla jste některá na takovém zákroku? Vůbec netuším co obnáší.
pro Zulika
skliba2
| 30. 1. 2009 19:02
Ahojky Zuliko
(nebo Zulíku)?

Jsi moc statečná holka.
Přečetla jsem si tvůj deníček a klobouk dolů !
Rozumím tomu, co jsi prodělávala, ale rozhodně jsi měla větší problém než já a moc tě obdivuju, jak ses s tím poprala. (shodou okolností je mi taky 45 ). Já měla jenom "neinvazivní karcinom - tzv. carcinom in situ - CIS" na děložním čípku... a to jsem si po zjištění mé diagnozy myslela, že už "je konec". Samozřejmě, že NEBYL !!!, a i v tvé případě a především s tvým pozitivním přístupem !!! to všechno zvládneš úžasně. Jsem o tom přesvědčená - velký podíl na celkové kondici má psychika !!!

Pokud toto budou číst čekatelky, které se rozhodují, zda-li ano či nikoliv dělohu pryč, tak ROZHODNĚ - pokud nepočítáte s dalším miminkem, tak s ní rychle pryč !!! Eliminujete tím spoustu potenciálních problémů, které by mohly časem - bohužel - nastat...

Také jsem po operaci měla pocit, že bych měla pomáhat víc druhým. Rozhodla jsem se pro osvětu. Kudy chodím, tak utrousím, jak je nezbytné, aby ženy chodily na pravidelné prohlídky a zajímaly se o to, jak je jejich gynekolog vyšetřuje (konkrétně odběr tkáně z děložního čípku - cytologie). Možná jsem tím už otravná, ale to je mi jedno - pokud bych tím měla zachránit třeba jenom jednu holčinu...
Po mém "nálezu" jsem si lámala hlavu, jak je možné, že mi karcinom zjistili tak najednou, i když jsem chodila na kontrorly pravidelně. Pravdou je, že jsem se v té době trochu zanedbávala (stavěla jsem dům), ale "přestávku" mezi cytologií jsem měla JENOM rok a půl.... Když jsem se o problematice více zajímala, tak jsem zjistila, jak moc záleží, jak gynekolog tkáň odebere (zda-li jenom tamponkem nebo dražším štětečkem) a do jaké laboratoře tkáň pošle. Prý je laboratoř a laboratoř... Takže pro mne bylo MOŽNÁ záchranou, že jsem se přestěhovala a nová paní doktorka v novém bydlišti provedla vstupní cytologii perfektně a je napojená na dobrou laboratoř....

Zuliko, prosím, jakou máš ty zkušenost ohledně gynekologických prohlídek? Mohla být u tebe příčinou časové prodleva mězi kontrolami (což se může stát z různých důvodů každé) nebo vývoj nemoci byl tak agresivní, že by se to nedalo stejně uhlídat? Pokud nebudeš chtít odpovědět, budu to respektovat!!!

Sice je můj příspěvek trochu mimo tuto diskusi (po hysterektomii skutečně rakovina děložního čípku nehrozí...), ale cítím to jako prevenci pro jiné (zatím) zdravé holčiny. A i jako osvětu nebát se na všechno zeptat v rámci gynekologické prohlídky. A když má ženská pocit, že jí doktor v odpovědi odbude, tak ho vyměnit. !!!

Pa a držte se všichni hlavně psychicky - dobrá psychika je zaručený lék na všechno.
pro Leni
KuK
| 30. 1. 2009 16:35
Ahoj Leni, jak jsi dopadla s tou neschopenkou??? Nemohla jsem tomu uvěřit, že tě doktor žene po 20 dnech do práce. Trošku jsem ti záviděla, že to máš již za sebou, ale teď je mi tě líto. Nedej se. Můj doktor mi říkal 2-3 měsíce, a to nemám ani příliš fyzicky náročné povolání. Držím paleček KuK
ahoj
zulika
| 30. 1. 2009 12:16
holky všechny vás moc zdravím

Ještě stále sem koukám - i když je to skoro rok co jsem byla na operaci-totální hysterektomie,kvůli rakovině děl.čípku.

Jsem vcelku v pořádku - jak už /ty co to mají za sebou/ víme - všechno se dá přežít, a i já byla moc ráda za tuto diskusi, protože jsem aspoň trošku věděla do čeho jdu a co mě čeká.

Chce se zeptat-byla jste některá v lázních - sice nevím jestli je dostanu, ale doktor mi navrhl Klimkovice nebo Františkovy - ještě jsem nikdy vl ázních nebyla - ale moc ráda bych jela - jen bych potřebovala nějaké informace-jak to tam chodí-a tak...
tak pokud některá něco víte-budu ráda, když napíšete

mějte se krásně a přeji spoustu zdravíčka
Dekuji
KuK
| 28. 1. 2009 18:06
Milá Zdoban a Skeble,moc dekuji za info. Teď mám trochu předstevu, jak to bude a na co partnera připravovat
Dekuji
KuK
| 28. 1. 2009 18:05
Milá Zdoban a Skeble,moc dekuji za info. Teď mám trochu předstevu, jak to bude a na co partnera připravovat
pro Kuk
skeble
| 27. 1. 2009 22:27
No, já byla na první a jediné kontrole necelých 6 týdnů po. Brali mi dělohu spodem plus poševní plastika, takže jsem byla vevnitř dost seštupovaná. Pan Dr měl radost, jak se to pěkně povedlo a že bych to měla nechat ještě asi 4 týdny "dohojit." Z toho byl manžel dost smutnej ,a já se cítila uplně zdravě, tak jsme to za 2 dny zlehounka zkusili. Nic nebolelo, manžel nadšenej, moje pocity nic moc, prostě jsem se bála a na nějaké užívání nebylo pomyšlení. Teď jsem 2 a půl měsíce po a je to jako předtím (konkrétně u mě - někdy mám chuť a někdy ne, někdy je to prima a někdy to stojí za starou belu...)
Prostě začít piánko, a ono se to rozjede
ahoj!
Mag
| 27. 1. 2009 20:32
Ahoj Světlo, další čekanka mezi námi - vítej! Úplně chápu tvoje obavy, když jsi na všechno sama. Ale mě jedna z děvčat před operací dala radu, kterou jsem potom fakt ocenila: připrav si do mrazáku hotová jídla, která si v prvních dnech jen ohřeješ.Postávání u sporáku se zkrátí na minimum. Být na tvém místě, nastrkám tam i čerstvý chleba a rohlíky, pak se to hodí... A taky si vybav spižírnu vším těžším předem: mléko, cukr, olej a tak. Na těžší nákupy pak nebudeš mít sílu - teda alespoň já jí neměla. Na nákupy se mnou chodí manžel a nosí tašky (to dřív nikdy nedělal, byla jsem naprosto samostatná bojová jednotka ). Neboj se ale předem, třeba to budeš zvládat s lehkostí - to už tu holky taky psaly... Bude to den ode dne lepší, neboj se, dá se to zvládnout Tak držím palec! Buď v klidu, pohodě a dobré náladě. Pa!
hysterektomie
svetlo
| 27. 1. 2009 19:34
Ahoj holky,jsem tu nová...
Čeká mně hysterektomie-odebrání dělohy laparoskopicky-spodem...Všechno co jsem tu četla ,bych snad vstřebala a jsem na to tak nějak připravená i když v klidu samozřejmně nejsem,ale jediné z čeho mam větší obavy,je ta skutečnost,že žiju uplně sama a nemam žádný domácí servisTakže ta únava...nevim jak to budu dělat,když si musim sama vše zařídit...od nákupu ,jídlo,úklid nemluvě o zařizování jiných věcí a do města to mam dost daleko.Myslíte že se to dá nějak zvládnout.. ty nejhorší dny? Světlana
Pro Mag
leni
| 27. 1. 2009 19:33
Taky jsem se divila,když mi to řekl,dneska jsme to probírali s manželem a asi budu chtít zůstat ještě doma taky se mi to zdá moc brzo. Tak uvidím
do práce?
Mag
| 27. 1. 2009 18:35
Ahoj Leni, no já koukám jako blázen - už do práce? Tak to je teda fofr... Já byla na první kontrole po 5 týdnech od operace! Vnitřní stehy ještě nemám vyhojené, na další kontrolu jdu za 14 dní - takže to bude 7 týdnů po operaci. Do práce pak už asi budu chtít, už je to doma dlouhé a penízky jsou taky třeba... A to nejsem sama, která je doma celých 6 neděl - přečti si minulé diskuze. Já bych to do práce rozhodně nezvládla. Dojíždím 20min. autobusem - a jen představa té jízdy mi dává zabrat. Teď už to jde, ale zpočátku jsem v břiše cítila každý otřes jako bolest (když mě vezli z nem.domů a když jsem jela na stehy - hrůza...). Je pravda, že teď je to lepší každý den, cítím se fakt líp a líp. Musíš sama posoudit, na co se cítíš a pak to svému lékaři říct. Já bych se vůbec nebála se s ním domluvit - vždyť to není žádná malá operace a zotavování z ní taky není ze dne na den.
Tak máš asi o čem přemýšlet. No a ještě ten zánět - máš ty ale smůlu ... Tak se drž, hodně síly!
pro kuk
zdoban
| 27. 1. 2009 11:12
Ahojky,jsem po kompletní operaci již 9 měsíců takže již mám nějakou zkušenost se ***em po operaci.Mohla jsem až po 6 týdnech ,ani na to nebudeš mít pomyšlení,těch 6 týdnů je nutno dodržet ,máš to jako šestinedělí.Pak už to je fain,já to mám lepší než předtím u mě se nic nezměnilo a můj muž je prý taky spokojen.Je pravda,že nás *** vždy bavil,když někoho nebaví před operací tak ho asi ani potom bavit nebude.Přeji ti dobrý průběh operace a hlavně abys byla brzy v pohodě.Neměla jsem to laparoskopicky,řezali mě a brali po dohodě vše, nemám ani žádné potíže ,takže neberu ani žádné hormony jen přírodní preparát Merillin.Neměla jsem operaci jednoduchou,dávali mě 2 litry krve abyla jsem tam 4 hodiny.A vidíš přesto jsem v pohodě.Měj se hezky a mysly pozitivně.
kontrola
leni
| 27. 1. 2009 09:42
Ahoj holky,
včera jsem byla na kontrole po 13 dnech od operace a primář mi zjístil opět malou cystu na vaječníku prý tam předtím ta stará nebyla a teď tam bohužel zase je tak nevím co budou dělat, a mám zánět močového měchýře dostala jsem Biseptol a Diclofenac Al ,zítra mám dovést moč. Kontrolu mám 4.2, ale říkal mi,že když se budu cítit můžu jít už 2.2. do práce(to budu 20 dní po operaci) Ptala jsem se jak dopadla histologie,ale tu ještě neměl tak uvidím. Ale s tou prací jsem byla úplně překvapena tak uvidím jak mi bude. Do včerejška jsem měla teploty do 38 tak uvidím jestli se to po těch antibiotikách srovná.
Tak zatím pa a děvčata čekatelky nebojte se hlavně ať nechytíte chřipku já jsem si jí dovezla z nemocnice naštěstí jsem jí chytila až po operaci. L.
Pro Mag
vajerka
| 27. 1. 2009 06:54
Ahoj Mag děkuji za rady každá se hodí! Také mám nástup ve 13 hod tak si doma ještě něco zobnu abych nebyla úplně vyhladovělá i když nějaký to deko dolu by neškodilo . byla jsem už 3x na gynekol.operaci s děl.čípkem a rodila jsem "císařem",ale nikde po mě držet takovou dietu nechtěli,mám dokonce na 4 dny předem i nějaké jodové bobule na zavádění do pochvy prý na vyčištění tak jsem na to zvědavá -do čeho to vůbec jdu, ale doufám, že jsem se rozhodla správně a že to bude lepší a lepší a lepší.....
ahoj holky.
KuK
| 26. 1. 2009 23:51
Tak jsem tu opět po nějaké době, březnová čekanka. To se nedá vydržet.. Na stránkách naší nemocnice jsem ale našla odkaz, snad vám také trochu objsní co a jak.
http://www.onhb.cz/article.asp?…

Také jsem se zde nedozvěděla nic o ***u. Jak to teda vlastně je, ale doopravdy. Za jak dlouho po operaci můžu, za jak dlouho budu chtít, nebo si mám koupit pletení???
A bude to jako před tím???S tydím se zeptat, tak se ptám alespoň Vás drahé spolutrpitelky. Pa vaše KuK
pzdrav!
Mag
| 26. 1. 2009 20:18
Ahoj vajerko, vítej v diskuzi!
Nemám zkušenost s Homolkou, ale nabízím zkušenost se stravováním před operací, Žádné pokyny, o kterých píšeš, jsem před operací nedostala. Jen jsem v den nástupu měla "lehce obědvat". Dala jsem si kousek kuřecího masa s rýží a zeleninou. Nic dalšího v nemocnici už nedávali (měla jsem nástup ve 13hodin,jedla jsem ještě doma). Vzhledem k tomu, že po operaci jsem měla velké problémy s plynatostí, doporučuji vyhnout se všemu nadýmavému. Taky jsem asi týden před operací zobala céčko a kapky echinacea proti chřipce, pomohlo to. Tak snad se ti něco z toho bude hodit... Držím palec, ať to zvládneš!
LAVH
vajerka
| 26. 1. 2009 08:24
Ahojky všechny Vás zdravím.Také jsem se před časem připojila do řad čekatelek na operaci.Termín mám stanovený na 9.2. nástup 10.2. operace mám na děloze myomy které se množí a rostou tak jsem se rozhodla to řešit než bude pozdě.Měla by to být snad jen děloha vaječníky jsou prý OK.Jdu do nemocnice na Homolku a největší starost mi teď dělá to, abych nechytla nějakou virózu nebo tak něco podobného -už to chci mít za sebou. Pokud máte někdo zkušenosti z Homolky tak písněte. Musely jste také 4 dny předem držet dietu, smím jen ryby ,měkké maso jogurty, starší pečivo a hodně pít - to nevím jak to vydržím tak se mějte Všechny zdravím.Eva
pro marcii
leni
| 24. 1. 2009 09:44
Marci ahoj,
neboj se toho já mám po operaci 11 dní, není mi sice ještě super a nejhorší je močení a vyprazdňování,ale ono se to poddá. Mě zjistili myom loni v červnu na přední stěně a řekli mi,že to bude muset jít i s dělohou tak mě na žádnou biopsii neposlali. Nenapsala jsi kolik ti je let mě 36. Drž se a neboj.L.
pro Marcii
loja
| 23. 1. 2009 19:17
O svém myomu jsem věděla asi 8 let, postupně narůstal, měla jsem jít na operaci před 4 roky, ale pořád jsem to odkládala, teď nevím, proč, no asi jsem se bála. Na biopsii jsem nebyla a myom mi sice nedělal potíže, ale byl nakonec tak velký, že to nešlo udělat laparoskopicky, takže to mám břišní stěnou. Jizva v podbřišku není vidět. Bolesti byly taky přiměřené.Ale pokud to jde, stejně to berou laparoskopicky, což by mělo být šetrnější. Doktor mi dělal každých 1/2 roku sono, chodila jsem pravidelně. A podnětem k operaci bylo, když mi řekl, co vše mohu očekávat, když se nenechám odoperovat. A hned jsem souhlasila. Tak ať to máš brzy za sebou.
Pozdrav
Mag
| 23. 1. 2009 16:11
Ahoj Marcii, zdravím a sděluji, že i já jsem měla myom velký a uložený tak, že nebyl léčitelný. Žádnou biopsií mě ale netrápili, rovnou operace.Vše posílali na histologii, dnes jsem se dozvěděla výsledky - jsou dobré .Ale asi jiný kraj - jiný zvyk, co se dá dělat... Třeba většina děvčat tu píše, že po laparoskopické operaci měly 3 dírky do břicha, u nás jsme všechny měly 4... asi jiný způsob provedení LAVH Ničeho se neboj, vše se dalo vydržet. Hodně štěstí!
operace
Marcii
| 23. 1. 2009 14:03
Díky za podporu,mám tedy stanovenou nejprve biopsii a to na 28.1. prý je to standartní postup,aby se vědělo co a jak a pak je stejně jasná operace,protože mám ten myom celkem velký.Problémy mě zatím dělá jen s močením,ale asi časem můžou přijít další.No už aby to bylo za mnou.Ještě jednou díky.
Pro Marcii
ida
| 23. 1. 2009 13:57
Ahoj Marci,pokud máš stanoven termín oper.tak biop. asi už ne, zřejmě až po tom histologie.Vidím, že komunikační problém mezi pacientem a lékařem je všude stejný.Já jezdím na kontroly každý týden a vše, co chci vědět si píšu.Operace se neboj,mně dělaly myomy takové problémy, že jsem o oper. požádala sama a nechala se odoperovat 23.12.08. Vůbec mi nevadilo, že jsou Vánoce.Taky se mi velmi ulevilo i po psych.stránce.Konečně se cítím jako normální žena a mohu si už spoustu věcí dopředu naplánovat. Drž se, pozitivně mysli a hlavně žádné strachy, jsou horší věci.Ida
Marcii
Japo
| 23. 1. 2009 13:38
Ahoj, vítej do klubu. Já jsem šla rovnou na operaci, ale vím, že některé ženy šly do nemocnice 14 předem myslím na výškrab a potom na operaci. Na mě to taky zkoušeli, ale uprosila jsem je, že mi stejně vezmou vše, tak, coRáda se taky dozvím, jak to chodí jinde.Neboj, není to tak hrozné
operace
Marcii
| 23. 1. 2009 12:04
Ahoj, tak si čtu všechny příspěvky o odstranění dělohy kvůli myomům,protože mne tato operace v blízké době čeká a mám trošku strach.Ale vidím,že máte všechny celkem dobré zkušenosti,tak mě to trochu uklidnilo.Zajímalo by mne jestli se nejprve dělá biopsie nebo se jde na operaci rovnou.Můžete mě prosím některá odpovědět?Děkuji
pro Strimonu
loja
| 22. 1. 2009 17:07
Jen si užij lázní, já byla po komplikovaném žlučníku a přijela jsem jak znovunarozená. Taky jsem se ptala mého gynekologa na lázně a říkal mi, že se dávají jen u komplikací, takže nic. Moje spolupracovnice byla na operaci před rokem a laparoskopicky a bez komplikací a taky ji tehdy její lékař nabídl lázně a na nemocenské byla 3 měsíce, já byla 2 měsíce( když jsem nastoupila do práce, jěště by to tehdy 14 dnů být doma chtělo), takže asi hodně záleží na lékaři .Buď ráda, že máš takového. Já byla s tím žlučníkem v lázních v únoru, trefila jsem na super spolubydlící(taky žlučník) a bylo fajn i v té zimě..
pro Strimonu
loja
| 22. 1. 2009 17:06
Jen si užij lázní, já byla po komplikovaném žlučníku a přijela jsem jak znovunarozená. Taky jsem se ptala mého gynekologa na lázně a říkal mi, že se dávají jen u komplikací, takže nic. Moje spolupracovnice byla na operaci před rokem a laparoskopicky a bez komplikací a taky ji tehdy její lékař nabídl lázně a na nemocenské byla 3 měsíce, já byla 2 měsíce( když jsem nastoupila do práce, jěště by to tehdy 14 dnů být doma chtělo), takže asi hodně záleží na lékaři .Buď ráda, že máš takového. Já byla s tím žlučníkem v lázních v únoru, trefila jsem na super spolubydlící(taky žlučník) a bylo fajn i v té zimě..
pro Strimonu
mamkaa
| 21. 1. 2009 23:33
Ahoj.Tak to koukám jak blázen,že Ti dal lázně.Slyšela jsem ,že je dávají jen u komplikovaného průbehu.Také bych to brala i když je to dlouhý pobyt v lázních.Stačilo by tak 14 dnů.Františkovy jsou,jak jsem slyšela moc pěkné.Františka si pohlad pro štěstí.Já jdu na kontrolu 3.2 a místo do lázní pojedu hezky do roboty.Jinak mě to doma ted už nebaví.Ted už se cítím dobře i únava je už pryč.Tak jsem ráda,že je to za mnou.Tak ted hlavně,aby to šlo v práci a nic nebolelo.Zatím se měj hezky a ještě písni než odjedeš do lázní.Jinak mám ICQ431-103-056 jestli ho máš taky tak si můžem napsat i tam
pro mamkuu
Strimona
| 21. 1. 2009 19:42
Zdravím! Dnes jsem byla na kontrole, jsem šest něděl po operaci, vypadlo mě pět stehů a snad je vše O.K. Pan doktor mě navrhl lázně, Františkovy nebo Klimkovice. Byla jsem z toho úplně paf, že jsem se už na nic jiného nezeptala. Za 14 dní jdu na kontrolu, pak mě pošle k praktickému lékaři, potom pojišťovna, termín a jedu. Asi. Mám si to promyslet, ale doporučoval by mě to. Celých 28 dní. V práci mě chápou a klidně ať jedu. Není sice moc pěkné počasí, ale byl to můj sen jet do lázní, tak si ho asi splním. Měj se hezky a napiš.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
17. 6. 2025 21:43