Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro KUK
vladula
| 9. 2. 2009 14:42
Ahoj .
Tak už se nám to blíží, co? Ptala ses na krvácení řed operací. Já mám "měsíčky" už dva a půl roku bez jakékoliv přestávky a primář mi řekl, že mám přijít 2 týdny před operací a že to zastaví. Napíše mi nějaké prášky, které budu brát asi 5 dní předem. Jdu k němu ve středu, tak jsem na to zvědavá, jestli opravdu přestanu krvácet. Určitě by ses měla domluvit s doktorem, aby ses nakonec nemusela přeobjednat.
A jak to jinak zvládáš? Já se bojím číl dál víc. Ještě před nástupem musím sehnat synovi dárky k narozeninám, protože po operaci asi nebudu mít chuť lítat po hračkárnách. Nástup mám za 16 dní.
Tak se drž a na to krvácení se radši zeptej doktora. Ahoj Vlaďula
pro KUK
Japo
| 9. 2. 2009 13:38
Ahoj, já jsem menstruovala nekontrolovaně a samozřejmě z nervů jsem začla 3 dny před nástupem. Po tel. domluvě se svým gynek. jsem si nasadila Noretisteren. Nahlásila při nástupu do nemocnice (přiznám se obavy jsem měla) a Dr. mě řekla, že si ho mám vzít jestě večer a druhý den jsem šla dopol. na operaci. Už to neřeší. Nevím s tím jdeš, ale mě brali dělohu i s vaječníky. Já bych se zeptala, než abych se nervovala. Držím palečkJarka
u mě
xana
| 9. 2. 2009 12:46
je to už dlouho nepamatuji se ale řekla bych že tě nevezmou ale to ti snad měli říct.
Příjem na operaci.
KuK
| 9. 2. 2009 12:38
Ahoj děvčata. Tak se mi termín blíží, jsem objednaná 15. 3. na příjem. Musím se vás ale zeptat. Nějak se mi posouvají měsíčky a vypadá to, že 15. 3. budu ještě menstruovat. To mě asi nevezmou co? KuK
pozdrav
RU
| 8. 2. 2009 20:05
Ahoj moc ti děkuji za odpověď,která mě uklidnila.Myslím si že nejhorší je to čekání,taky jsu pěkně nachlazená,ale už je to lepší tak doufám že mě vezmou.Už jsem si našla co jsi popisovala a jsem ráda že ta diskuse je. Přeju ti hodně zdravíčka ahoj
pro RU
Kleo
| 8. 2. 2009 17:13
Ahoj,
jsem ráda, že Ti trošku pomůže - stejně jako mně na podzim čtení téhle diskuze.
Já o sobě psala už dřív(někde kolem 172.stránky diskuze) - tak ještě rekapitulace:
- netrpím žádnými neduhy(dokonce ani vysoký tlak) - nemusela jsem tudíž do nemocnice, byla jsem v soukromém zařízení(včetně operace 4dny) - pojišťovna hradila, platila jsem jen nadstandard - a ten se mi bohatě vyplatil - mám fobii ze špitálů(špatné zkušenosti za posledních 20let se v některých nic nezměnilo - bohužel), a navíc představa, že se na sále potkám s nějakým svým bývalým studentem...brr
- takže jsem se snažila těšit, že budu mít všechno za sebou(problémy při menstruaci a vůbec...)
- pomohlo mi, když jsem si všechno "rozfázovala"a pak "odškrtávala":
1. předoperační vyšetření
2. čistící kůra(ani mi ten "nápoj" nepřipadl příliš hnusný - hořký jako fernet - osvědčilo se mi zapíjet grepovým džusem)
3. příjem
4. dojít na sál
5. a pak už bylo jen líp a líp
- musím přiznat, že těch 6 týdnů po operaci mi vlastně přišlo jako dovolená - asi proto, že jsem vážně neměla žádné vážnější potíže(nepočítám obnovu střevní mikroflóry a nadýmání - to bylo fakt nepříjemné) a moji chlapi(48 + 19) a maminka se předháněli v péči(někdy až moc)
Držím Ti palečky, aby všechno dopadlo dobře(sdělení o negativní histologii bylo jako dárek od Ježíška a hodně mi celkově pomohlo - u nás v rodině totiž 4 lidi z 5 umírají na rakovinu - zpravidla pohlavních orgánů). Já si už ani nevzpomenu, že jsem někdy potřebovala vložky....prostě super-super-super život!!! Tak ať je nás v pohodě co nejvíc!!!!
hysterektomie
xana
| 7. 2. 2009 13:08
milá děvčata pročítám si vaše příběhy a dovolím si jeden přidat.Je mi 50 let na této operaci jsem byla když mi bylo 29 let.Vaječníky mi zůstaly a mohu říct také jsem z toho byla špatná ale můj lékař mi řekl že v ***u se vůbec nic nezmění a manžel kdyby to nevěděl že nic nepozná.Měl pravdu.Vzrušení a vyvrcholení probíhá stejně jen ze začátku jsem měla takový pocit jestli tam manželovi něco nechybí a nechybělo.Asi jiné je když vezmou i vaječníky to prý žena nemá ty pocity vyvrcholení ale nevím co znám tyto ženy říkají že dobré.Nevím třeba jo .Ale hlavně zdraví.Ted jsem ve věku kdy ostatní žny mají děsné návaly něco málo se občas vyskytne ale není to tak zlé.Tak všem přeji vydržte vše chce svůj čas.Také záleží na manželovi když bude chtít za jinou tak si důvod najde .Jana
kontrola
Mag
| 6. 2. 2009 14:17
Ahoj kočky, tak jsem dnes byla na druhé kontrole po operaci. Vypadá to prý velmi dobře, jen se mi obtížněji vstřebávají stehy a začalo se mi dělat infekční ložisko.Dostala jsem vkládací globulky proti té infekci a když se nic jiného nevyvrbí, tak ve středu už zkusím jet do práce . To bude přesně 8 týdnů po operaci. Necítím žádné obtíže, nic nebolí a o té infekci jsem ani nevěděla - jen jsem včera měla slaboučký výtok. Doufám, že už to bude v pořádku a žádné obtíže se nepřidají.
Všechny vás zdravím, čekankám přeji, ať jim to rychle utíká a všem ostatním posílám výzvu, kterou jsem tu četla a která se mi moc líbila: HOJTE SE!
kontrola
leni
| 5. 2. 2009 07:36
tak jsem včera byla u svého gynekologa,díval se proč krvácím a říkal,že se mi špatně vstřebává steh a kolem něho to tak krvácí, histologii mám v pořádku no a cysta na vaječníku je zatím pořád tak uvidíme co s ní.jinak jsem celkem v pořádku. V moči jsem sice měla krev,ale to přeléčil antibiotiky,další kontrolu mám za 14 dní. do práce v pondělí můžu ,když budu hodná. Pracuju sice jako prodavačka,ale s holkama jsem domluvená,že budu dělat jenom papíry a to na 4 hod. tak si myslím,že to zvládnu. Zatím pa,pa a ať vám všechno vychází alespoň jako mě.
Pro Zuliku
Mahulena
| 2. 2. 2009 20:00
Mě se Mudr.ptala které lázně bych chtěla a já měla blíže Františkovy a taky mi byly doporučeny sestřičkou.Myslím,že se tam stejně nedostanete dříve než v tom březnu,protože je to docela oběhávání (gynda,obvodák a zdravotní pojištovna),té to zase trvá min.14 dní než odpoví zda je schválila.Potom vám teprve přijde dopis s termínem lázní.Taky jsem se moc těšila a byla jsem poprvé a fakt to stálo za to.Pro mne to byla i čistírna na duši,první týden jsem zapomněla na všechny všední starosti.Držím palečky at je dostanete a kdyžtak písněte jak jste dopadla a jak se vám líbilo.
pro Mag
K
| 2. 2. 2009 12:26
Díky! no, přijde mi jen, že to je dost dlouho po operaci...Ale asi to chce všechno čas! musíme se pořádně zahojit
No jo, já taky bylinkuju, čajíčkuju atd. Ještě bych měla držet dietu, jak nemám pořádný pohyb, tak jm už přibrala 8kg - fuj!kde vzít vůli na to nežrat!?
Také všechny zdravím! držte se a hojte se K.
pro leni
K
| 2. 2. 2009 12:21
Ahojky leni, taky jm krvacela silne po 4týdnech, začalo to večer a celou noc to byla hruza, mela jm poradny nervy. Bylo to pred Silvestrem, tak jm se nedovolala na místní doktory(měli dovču), brnkla jm na mobil mému operaterovi, a ten že mam jet ihned k němu! tak to neodkládej a šup na kontrolu! Může to být jen jak odcházej stehy, nebo taky ne, to posoudi doktor! Držim moc palec, ať je to ok! Dej pak vědět K.
pro leni
skeble
| 2. 2. 2009 10:46
V propouštěcí zprávě nám psali : špinit můžete ještě dlouho, ale v případě krvácení OKAMŽITĚ do nemocnice!!! Jak sis to představovala ty ? Dva dny si budeš doma krvácet a ve středu k obvoďákovi?
pro K.
Mag
| 2. 2. 2009 09:08
Ahojky, taky mě po operaci začala bolet prsa - spíš jen jeden prs. Bolesti šly od podpažní jamky vnější částí celého prsu - byl hrozně citlivý na dotek. Bylo to dost nepříjemné. Ptala jsem se na to při kontrole lékaře - říkal, že i když mi zachovali vaječníky, stejně je ta operace velký zásah do hormonální činnosti těla. Mám prý měsíc vydržet, srovná se to - a měl pravdu, trvalo to cca 3 týdny a najednou to ustalo. Říkal ještě, že do 3 měsíců mě pošle na mamograf,pro jistotu.Byla jsem dost unavená, ptala jsem se, co s tím - a doporučil mi žen-šen. Tak jsem si koupila ženšenový životabudič - malé kuličky, denně se jich bere 8ks. Řekla bych, že se to zlepšuje,ale je to tím přípravkem?Nevím...Čas plyne a taky všechno hojí
Tak se drž.
Zdravím vás všechny, děvčata!
pro Leni
KuK
| 2. 2. 2009 09:07
Milá Leni, na nic nečekej a upaluj k lékaři. Od toho tam jsou. Radši pětkrát zbytečně než jednou pozdě.
Dotaz
leni
| 2. 2. 2009 08:53
Děvčátka ahoj,
mám problém včera jsem byla 19 den po operaci a začala jsem docela slušně krvácet, z čeho to může být na kontrolu jdu teď ve středu, že by mi odcházeli stehy toho jsem si ještě nevšimla, podbříšek mě skoro nebolí,tak nevím co s tím nechce se mi lítat hned k doktorovi. Máte s tím nějakou zkušenost. Díky moc
pro kleo
RU
| 1. 2. 2009 19:37
Ahoj Kleo,právě jsem si přečetla tvůj příspěvek a docela jsi mě uklidnila.Já jdu na operaci 13.2a taky
abdominálně,je mě 41 a mam to dost podobné tomu co jsi napsala.Jsem také kousek od Brna ,kde jsi byla operovaná?Jak jsi byla dlouho v nemocnici?Moc mě tato diskuse pomáhá je to bezva.
Ahoj všechny z klubu...
Kleo
| 1. 2. 2009 18:42
holky, koukám jak blázen - před čase jsem tady brouzdala docela pravidelně, ale od té doby, co jsem šla do práce(po šesti týdnech - hysterektomie abdominálně) nemám moc čas. Původně jsem to zkusila, šlo to bez problémů(největší strach jsem měla z cestování - přes celé Brno 50 minut tam - 50 minut zpět). Je mi 46, děloha prorostlá myomy a jeden strašlivý visel ještě z ní(vážilo to všechno asi 3kila). Ale je fakt,neměla jsem žádné pooperační komplikace, žádné problémy(ani špinění, nic) po třech týdnech byla kontrola, o lázních ani slovo - a za dna dny po návratu do práce zmizelo i to, co mne trápilo snad nejvíc - nadýmání. Na tohle mi v těch týdnech po operaci nepomohlo vůbec nic. Až jsem se začala pořádně hýbat. Takže se přidávám k těm, které bez problémů a v pohodě zvládají všecko a jen občas si vzpomenu, že jsem kdysi potřebovala vložky...to je největší úleva!!!! Takže všechny, co tady hledáte útěchu a opitimismus - mám ho pytle, všechno na rozdávání!!!!!
MAHULENO
zulika
| 1. 2. 2009 17:51
MOOC děkuji

kvůli rakovině mám lázně až po roce od operace-takže asi počkám aspoň do března - jenže já už se tam moc těším,tak nevím jestli to vydržím

...vidím to spíše na Klimkovice-ty jsou u nás blíž,ale nevím podle čeho to vybírají...
Lázně pro Zuliku
Mahulena
| 1. 2. 2009 16:26
Lázně mohu jen doporučit,byla jsem v létě ve Františkových a bylo to skvělé.Dějou se tam samé příjemnosti.Máte na starosti jen procedury a dojít si na jídlo.Všichni jsou milí a prostředí nádherné,jsou tam krásné parky a příroda.Jestli mohu doporučit,chtělo by to až bude trochu teplo,ale nevím,aby jste nepromeškala termín,kdy máte ještě na lázně nárok.Slyšela jsem,že snad je do roka po operaci.Moc vám přeji,aby Vám to vyšlo.Stojí to opravdu zato.
pro K
zulika
| 1. 2. 2009 13:18
něco o zeleném ječneni...
http://www.prozdravi.cz/…lady-jecmen.html
inkontinence
Irma7
| 1. 2. 2009 11:42
Ahoj, Kamko.
Buď ráda, že máš takové obtíže v této době. Já je měla od dětství ( vrozená vada ) a musela jsem čekat až po dvou dětech na operaci. Po porodech to bylo už příšerné.
Před sednácti lety páska nebyla, prostě mi dle dr. Marshalla rozfikli celé břicho, měchýř vytáhli nahoru a tam přišili. Šest týdnů v nemocnici a pět dní jsem nemohla z postele, to bylo snad nejhorší . Ale stejně jsem vděčná, konečně jsem byla poprvé v životě bez obtíží a držím si to stále. Před týdnem jsem byla na hysterektomii a plastice a vím, že se obtíže zase projevit můžou ( opora měchýře je pryč ).
Nicméně nezoufám, pan primář mi právě povídal o pásce. Jak jsem vyrozuměla, je to elegantní a trvalé vyřešení obtíží. Páska je asi tak 15 cm dlouhá, necelý cm široká, zavedení je jednoduché. Jediná problém je, že pásku platí pojišťovna jen některým vybraným pracovištím, jinak stojí 15 tisíc. Ale v každém kraji budou minimálně dvě pracoviště, kde to udělají.
Držím palce!!!! Kdo nezažil neustálý únik moči, nepochopí. Hezký den
pro leni
K
| 1. 2. 2009 10:36
Ahoj leni, čtu tu , že bys šla brzy do práce - nevím, jak děláš těžkou práci, ale taky se mi to zdá dost brzy! A proč by sis měla čerpat dovolenou, když máš nárok marodit? - po takovém zásahu? já mám 8týdnů po zákroku a bolesti mám k večeru a někdy i v noci celkem silný, mudr mne nechala další měsíc doma a to mi ještě řekla, že zase nejsem tak dlouho po, že ty bolesti ještě budou...A ty špiníš a i krvácíš! tak do práce nespěchej! Přeji ať jsi taky brzy fit K.
Pro KUK
leni
| 1. 2. 2009 10:17
Ahojky,
s nemocenskou jsem se nedomluvila nijak ,ještě teď si vemu dovolenou a další týden 9.2. půjdu do práce uvidím jak to půjde, zatím stále špiním ale jde i čistá krev, a bolesti mívám hlavně večer v podbřišku tak uvidím . Zatím pa kontrolu mám 4.2 v 18.00 tak uvidím. Lenka
hysterektomie
RU
| 31. 1. 2009 21:10
Ahojky jsem tu nová a jsem ráda že jsem tu diskusi našla,moc mi to pomohlo.Mám termín operace 13.2 a to v pátek doufám že to dobře dopadne.budou mě operovat řezem tak mám velký strach.Byl někdo z vás na obilním trhu v Brně?
pro skeble
K
| 31. 1. 2009 21:09
Ahoj, jelikož jsem nikdy nemohla brát žádný hormony(dělaly mi paseku), tak mi na tyhle potíže předepisovala gynekoložka taky Mastodynon...Brala jsem ho kdysi nějakou dobu a moc to nezabíralo.. Jak ho bereš dlouho? Chodím pravidelně do mammo poradny, Mudr.mi tehdy poradila masáže brutnákovým olejem a také užívání pupalky(bylo tam ale nějaké dávkování podle cyklu a pak vysadit, což asi teď nebude pro nás), budu se na to muset zase zeptat! K.
pro K
skeble
| 31. 1. 2009 18:59
Prsa mě začli bolet před 14 dny. Na operaci jsem byla 6.11., myslela jsem, že hormony (vaj. zůstaly) budou vytvářet měsíční cykly, teda že ta bolest za pár dní zase pomine, ale je to děs, vyrostly, jsou hodně citlivé, i oblíkání podprsenky je hrůza. Zkusila jsem kapky Mastodynon, zatím bez úspěchu. Nevíš co s tím ?
pro K
skeble
| 31. 1. 2009 18:59
Prsa mě začli bolet před 14 dny. Na operaci jsem byla 6.11., myslela jsem, že hormony (vaj. zůstaly) budou vytvářet měsíční cykly, teda že ta bolest za pár dní zase pomine, ale je to děs, vyrostly, jsou hodně citlivé, i oblíkání podprsenky je hrůza. Zkusila jsem kapky Mastodynon, zatím bez úspěchu. Nevíš co s tím ?
pro zuliku
K
| 31. 1. 2009 18:03
Ahoj, díky! zelený ječmen? o tom jsem tedy ještě neslyšela Zkouším teď aloe, colostrum, pupalku a gynex(u toho mám teď pauzu). Co jsem zatím četla literaturu o Colostru a Aloe a jejich výsledcích, tak to mne tedy dostalo!
A kde ten ječmen seženu a nějaké studie o dávkování a účincích? Děkuju
Jinak ty lázně Ti moc přeju, já tedy na ně zřejmě nárok nemám, mám stejně stále neschopenku a od malých dětí bych se asi nehla(ten špitál mi stačil ), přesto bych si ráda někdo odpočinula a nechala se opečovávat! aaach! Snad Ti k tématu lázně někdo řekne víc, určitě se těš a využij to! pa K.
pro K
zulika
| 31. 1. 2009 13:17
na detoxikaci jsem používala zelený ječmen - myslím, že snad něco pomohl - a nebyl z nejdražších - snad 400kč...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
17. 6. 2025 21:43