Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

hysterektomie
radika
| 22. 12. 2008 16:12
Ahojky,

chtěla bych se zeptat, za jak dlouho vypadávají stehy po laparoskopiské hysterektomii (myslím ty vnitřní-kdy je sešitá pochva).Já prožila všechno problematicky, jak jsem tady psala, dvě operace po sobě, rozpadlé vnitřní stehy, krvácení, pak silná antibiotika v teď se potýkám s kvasinkovou infekcí v celém těle po silných antibiotikách. Ve středu to bude 4 týden po druhé operaci a začal zase takový hnědavý výtok, tak nevím, jestli to nebude spojeno s tím vypadáváním stehů. Poraďte prosím, kdo má zkušenost. Díky!!
PRO MAG
mamkaa
| 22. 12. 2008 13:33
JÁ JSEM NEJPRVE BYLA NA KYRETÁŽI A PAK JSEM HODNĚ KRVÁCELA,TAK JSEM MUSELA ZASE DO NEMOCNICE.v NEMOCNICI ZASTAVILI KRVÁCENÍ STAŽENÍM DĚLOHY.ZA ČTYŘI DNY JSEM ŠLA NA HYSTEREKTOMII A TAK JSEM BYLA 10 DNÍ V NEMOCNICI.TED JSEM BYLA V PONDĚLÍ U SVÉHO GYNEK.A TEN MĚ RADĚJI PROHLÉDL ,KDYŽ VIDĚL ŽE KRVÁCÍM,ALE ŘÍKAL ŽE TO VYPADÁ DOBŘE.UDĚLAL I ULTRAZVUK.dOMA POLEHÁVÁM A PŘECHÁZÍM PO BYTĚ.VÁNOCE SE BLÍŽÍ A JÁ NEMOHU NIC DĚLAT JSEM UNAVENÁ.CHVILKU TO JE LEPŠÍ A ZASE ÚNAVA.DNES MĚ BOLÍ ZASE TROŠKU V PODBŘIŠKU,ALE DOUFÁM ŽE TO BUDE SNAD DOBRÉ.jÁ SI TAKY PÍCHÁM NA ŘEDĚNI KRVE CLEXAN TAK MOŽNÁ I TO ZPŮSOBUJE TO VĚTŠÍ KRVÁCENÍ NEŽ JE BĚŽNÉ.DOBÍRÁM NITROFURANTOIN NEŠLO MI TÝDEN ČŮRAT BEZBOLESTNĚ,TED UŽ JE TO DOBRÉ.zATÍM SE MĚJ HEZKY JANA
krvácení
Mag
| 22. 12. 2008 12:21
Ahojky, já jsem dnes ráno taky krvácela (jsem po operaci 5.den) a byla jsem zpět v nemocnici na vyndání stehů.Tak jsem se na to hned ptala. Prý se to může objevovat i delší dobu, i několik týdnů. Ale nesmí to být jasně červená krev - s tím prý hned zpět do nemocnice. Pokud to je jen špinění s příměsí krve,nic se neděje. Já mám spíš narůžovělý výtok,taky nejvíc ráno. Břicho mě pořád pobolívá, beru Tralgit - dali mi ho v nemocnici. Nejvíc mě bolí steh v pupíku. Snad se to už bude zlepšovat...
hysterektomie
mamkaa
| 22. 12. 2008 12:08
Ahoj děvčata.Také jsem před 12 dny prodělala laparoskopickou hysterektomii.Ponechali mi jen jeden vaječník a jinak vše pryč.Ještě dnes stále krvácím a trochu bolí podbříšek.Chtěla jsem se zeptat jak dlouho se po operaci krvácí.Nejvíc krvácím po noci pak méně.Myslíte že to je normální nebo už by se nemělo krvácet.Děkuji za odpověd
pro mag
zdoban
| 21. 12. 2008 20:27
Ahojky,pro mě to taky byla 1:operace,já jsem byla na kapačkách a pk mě dávali taky prášky proti bolesti a le ke konci už ne protože m to neolelo.Měla jsem to složitější operovali mě 4 hodiny a ztratila jsem 2 litry krve tak jsem byla na transfúzích a na JIP.Ale vše v pohodě .Měj se pěkně a odpočívej a užívej si jak se o tebe starají,taky jsem si užívala.Eva
díky
Mag
| 21. 12. 2008 10:02
Ahoj Evi, díky za přání! Byla jsem tam krátce, poslali mě na víkend domů, v pondělí se vracím na stehy a na kontrolu.Ale cítím se dobře - a hlavně nervy se uklidnily, hlava přestala blbnout a je ze mě snad zase "normální" člověk. Byla to moje 1.vážnější operace, vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu... Teď se mi ulevilo, břicho sice pobolívá. Mám s sebou z nemocnice léky, tak je ještě 3x denně zobnu. Jak dlouho jsi brala léky ty, celých 10 dní v nemocnici? Měj se krásně, přeju pokojné Vánoce a úspěšný start do roku 2009.
pro mag
zdoban
| 20. 12. 2008 23:35
Ahoj,vítám tě zpátky.Vidíš,měla jsi strach a už jsi doma.Byla jsi tam velmi krátce,já tam byla 10 dní.Přeji ti moc a moc zdravíčka ,bude to lepší a lepší.Krásné vánoce a užij si je pěkně v klidu.Eva
hotovo
Mag
| 20. 12. 2008 15:23
Ahoj kočky, tak se hlásím po návratu z nemocnice. Ve středu mě odoperovali a dnes jsem doma . Jsem sice utahaná jako kotě, ale doma!!! S močením mám taky trochu problém, připadám si jako zpomalená - všechno trvá nějak déle. I krok mám pořád šouravý a nejistý, ale sama cítím, že je to na dobré cestě. V nemocnici ke mně byli všichni skvělí,moc příjemní a ohleduplní,byla jsem překvapená! Mám ještě tabletky na bolest a v pondělí musím jít na stehy - ale mám to za sebou,jupíííí!
Teď budu polehávat u pohádek a dávat se dohromady... Přeju vám všem krásné svátky a hlavně :BUĎTE ZDRAVÉ!!!
pro csctinu
monula
| 16. 12. 2008 15:35
Děkuji za poklonu,každá potěší i ta od ženy Po návratu z nemocnice, ikdyž ještě neznám hystologií, tak už si nesmím nic tolik připouštět. Svým vlastním přesvědčením si nemoc vysvětlují, jako finále psychického tlaku od života. Někde to prostě muselo vyjít se mne ven,bohužel břichem... Už nedovolím nikomu a ničemu si ubližovat, budu potvora a vracet dobro dobrem,žádná jiná varianta,jako zlo -dobrem neexistuje! Ani netušíš jak moc jsem vystiskala svou 18-ti letou dceru po návratu domů. Bože,já byla tak strašně veselá a nad věcí,plná energie,za to teď jsem pořád unavená. Dopol.na 2hod.zajdu ven a odpol.spím jak zabitá. Beru Wobenzym,ale únava ještě nade mnou vítězí. Chce to svůj čas. Kdyby Tak ještě nějaký Ježíšek se mi časem nadělil do života mohlo by to být zajimavé. Ale zázraky se už staly: jsem ready,víc nechci prosit. pa a Pěkné VÁNOCE Vám všem od
pozdrav
Kamka
| 16. 12. 2008 12:53
Ahoj holky, tak vás všechny moc zdravím. Mám to za sebou, už jsem doma a odpočívám. Rodina se o mě stará a já si užívám té pozornosti. Naposledy se tak o mě starala maminka před 30 lety Ještě mě dost pobolívá břicho, mám ho hodně nafouklé, mám trochu potíže s močením - nevím jak to popsat - zkrátka mi připadá, že se neumím dočůrat, že si myslím, že už to je všechno, vstanu z WC a ono se to spustí znovu Tak doufám, že se to časem upraví. Jinak po probuzení na pokoji mi nic nebylo, cítila jsem se moc dobře, žádné bolesti, vlastně jsem žádné závratné bolesti neměla po celý pobyt v nemocnici. Takže v tom směru pohoda. Jen jsem byla a jsem stále dost unavená...... Takže zatím ahoj a holkám, které to mají před sebou přeji, aby se nebály, opravdu to není tak hrozné.
pro mag
zdoban
| 15. 12. 2008 22:15
Taky to mám za sebou ale už od dubna,moc držím palce a bude líp.Eva
díky, monulo!
Mag
| 15. 12. 2008 22:10
Ahojky, monulo
díky za tvoje slova - úplně se tam poznávám, už 3týdny bulím z každé záminky. A to mám doma v podstatě pohodu a pochopení.Dneska jsem se loučila s holkama v práci - a zase jsem bulela, dokonce i šéfovi na rameni. Zítra v poledne nastupuji, ráno si pobulím a dobalím tašku. Já řvu i nad výběrem pyžama - fakt totální troska. Díky za tvoje slova. Už mám tak velké krvácení, že to ani nepřestává, takže se na operaci vlastně těším. Každé povzbuzení mě těší, snad to i já zvládnu. Ve středu to vypukne, až se vrátím, zase se ozvu. Tak díky holky. Jdu to vydržet...
pro Monula
csctina
| 15. 12. 2008 21:05
musim rict, ze te obdivuju - nejen ze mas za sebou velkou operaci, ale jeste ve chvili kdy nejvice potrebujes partnerovu oporu, tak se na tebe vykasle...a k tomu vsemu prace....da se rici, ze se ti zhroutily 3 nejdulezitejsi veci (opory) v zivote, ale ty se nevzdavas a bojujes dal. A tomu se opravdu rika odvaha. Podle meho naplno zijes motto - Co nas nezabije, to nas posili. Preju ti aby se rany ( jak ty fyzicke tak ty dusevni) zahojily co nejdrive a aby te pozitivni mysleni nikdy neopustilo. Krasne Vanoce
hysterektomie
monula
| 14. 12. 2008 20:30
Pro Mag, zlatá Mag jsem od 8.12.doma!.Snad to bude dobré,ale hlavně k těm nervům před operací:úplně jsem se rozjela,brečela jsem jak želva 3 týdny neuklidnilo mne žádné chlácholení.Každý si tím musí projít.Po přijetí do nemocnice,si mne pozvala vrchní sestra na pokec,že se na mne nemůže dívat,co se děje,že mi nepůjde dát ani narkoza,nešlo to zastavit.Totální kolaps organizmu,bylo toho více,partner se obrátil zády,práce po novém roce konečná a samotná dcera doma,tak snad to pochop!A teď:? Nastál klid,řešení není problém ale žít je krásné. To musíme.Takže zlatíčko,vyplakej se,prtž stejně se uklidníš až bude po a pak řekneš,jako všechny hoĺky tady, to byly zbytečné nervy Přejí ti z celého srdce,at to fakt řekneš také. pa a všem pěkné vánoce.
sex po
letuska007
| 13. 12. 2008 21:33
Ahoj holky,
jsem tři měsíce po a ten pocit, že je to krátké jsem měla také, ale už nemám, jen při milování tak zvaně na koníčka si to moc neužiju, tudíš ho nepraktikujeme, ostatní polohy jsou v pohodě a čím déle po operaci, tím je to lepší.
Vydržte a všem co to čeká držím palce, nervy jsem měla na huntě, bála jsem se tak, že jsem brečela kamarádce do telefonu a manželovi na rameni. Nebojte, dá se to vydržet.
Zdravím M.
at
Japo
| 12. 12. 2008 15:17
Zdravím, mám ten samý pocit, a taky mám strach, že ten kousek co nechali pro partnera je krátký, bojím se a není to zatím úplně příjemné. Mám cca 10 týdnů po operaci a taky by mi potěšilo, kdyby se k tomu ještě některá vyjádřila.
uzdravování -pro Mag i ostatní čekatelky
at
| 12. 12. 2008 14:48
Ahoj, jsem 8 týdnů po op. a skoro všechno se vrátilo do normálu. Včera jsem se byla dokonce s mužíčkem lehce proběhnout a celkem bez problémů. Jen ta fyzička není taková. Takže nebojte, vše se dá zvládnout. Jen prvních pár týdnů opravdu odpočívejte a nechte se opečovávat. Teď mám pocit,že tohle období uteklo hrozně rychle a zase jsem v plném zápřahu.Všem přeju pohodové dny do vánoc,klidné svátky a hlavně rychlé uzdravení pro všechny.
Jen jedna otázka pro ty co mají vše za sebou? Při milování pořád cítím mírnou bolest,není to nic zásadního,ale ráda bych věděla,jestli máte podobné zkušenosti .Díky
operace
Mag
| 12. 12. 2008 14:06
Ahoj děvčata, před chvílí mi volali z nemocnice, překládají mi termín nástupu, jdu už v úterý 16.12. Rozbušilo se mi srdce, když mi řekli, proč volají - myslela jsem si, že mi řeknou, že to odkládají. To bych se asi rozbrečela,už jsem úplně s nervama nadranc. Tohle mě potěšilo - čím dřív, tím líp... Taky jste byly před operací tak nervově labilní? Nějak na mě vše víc působí. Nebo to dělají ty blížící se Vánoce?Jsem prostě pořád naměkko
ke stehům
Kleo
| 9. 12. 2008 19:51
můžu jen říct, že mi bylo řečeno - do 6 týdnů se vstřebají. Myslím, že to platí obecně - měla jsem hysterektomii abdominálně, ale vše šito dovnitř. Jen mi na obou koncích jizvy nechali dvě mašličky - a po 14 dnech už mi jedna upadla(pravidelné masírování v rámci sprchy - jizvu jsem mydlila a mydlila). Pokud jse o čisštění, tady sloužit nemůžu, protože díky řezu na břiše jsem slabounce špinila pouhých 5 dnů a od té doby se jen celkově vzpamatovávám. Držím palečky, abys už měla pokoj.
hysterektomie
radika
| 9. 12. 2008 11:25
Ahoj, psala jsem tady, že jsem měla tak cca 14 dní po operaci dělohy laparoskopicky, takový hnisavý výtok. tak jsem nakonec zkončila podruhé v nemocnici. První byla 10.11. druhá 26.11. Bylo to strašné, rozpadly se mi všechny vnitřní stehy silným zánětem. Začala jsem silně krvácet, hned mě vezli na sál. Teď jsem už doma, mám spousty antibiotik. Jsem vyděšená, že se to vrátí po ukončení antibiotik. Ale zatím je to lepší Čistím se pořád, už sice méně. Nevíte, jak dlouho to čištění trvá? A kdy a jak vypadávají stehy? Díky za infoušek
Kamko
Bublina68
| 7. 12. 2008 20:17
Bude to dobrý uvidíš.Hlavně ať to máš za sebou.Držím pěstičky.Bude dobře.
Kamko
Majka33
| 7. 12. 2008 11:55
držíme palečky...........neboj vše dobře dopadne uvidíš
Pozdrav
Kamka
| 6. 12. 2008 20:47
Tak mám holky, sbaleno, teď si vlezu do vany, užiji si koupel, sholím přebytečné chloupky a zítra v 11 mám nástup. Mějte se tady pěkně, držte mi, prosím, pěsti a až se vrátím domů, určitě se ozvu.
opravička
Kleo
| 5. 12. 2008 08:47
aj, mínila jsem odpovědět Asti, ale i dnes si server žije vlastním životem - včera mi několikrát vůbec nic neuložil, dneska si to háže kam chce - no nic - však to přání vlastně patří všem čekatelkám....a těm ostatním přeju, aby se zotavovaly co nejlépe a pohodově -
klídek
Kleo
| 5. 12. 2008 08:45
že jsi mimo, pochopí každá, která si tady jen chvilku počte, protože všechny jsme hledaly nějaké informace i útěchu - strach z neznáma je velmi nepříjemný. Jistě Tě uklidní pevně daný termín a fakt, že prostě už to bude za Tebou. To je na celé téhle "akci" nejlepší - operaci prospíš a pak už bude jen hodinku od hodinky lépe. Skoro jako dárek od Ježíška - prostě to zvládneš a už čekají jen samá pozitiva, žádné stresy, žádné bolesti, únava pryč....koupačka kdykoliv a bílé kalhoty nebo sukně taky!!! Přeju Ti, aby všechno dobře dopadlo a užila si pohodové týdny, kdy se člověk musí nutit, aby se šetřil a povaloval - kdy se nám to naposled podařilo?
operace
Mag
| 4. 12. 2008 22:45
Ahoj ženy, tak já už taky vím svůj termín operace. Ve středu 17.12. nastupuji a ve čtvrtek mě říznou. Bojím se, ale kupodivu - teď, když vím kdy, jsem nějak klidnější. Už se těším, že skončí ty moje obdeňky. Tak tomu teď říkám místo měsíčků . Někdy je to fakt šílené - jsem úplně vyčerpaná, z práce přijdu a padám do postele, naprosto bez sil. Kašlu na Vánoce, nechám v tom rodinku, ať si to taky jednou užijí. Jen bych byla ráda, kdyby vše bylo OK a já se na svátky vrátila domů. Všem držím palečky a vám, které už to máte za sebou, moc závidím!
pro bublinu
zdoban
| 4. 12. 2008 20:25
Ahojky,nejsi sama jsme tady my holky,které to mají většinou už také za sebou.Přeji ti hodně rychlé uzdravovaní a uvidíš každý den bude lepší.Eva
Hysterectomia
Bublina68
| 4. 12. 2008 09:53
Čauky děvčata.Tak mne také teprve pustili z nemocnice.Jsem hrozně ráda že to mám za sebou.Také jsem měla slíbené jen ty "tři dírky,"ale nakonec mám kromě těch dírek ještě jizvu přes břicho.No co už je to tak jak je.Až tolik mě to netrápí havně že je to zamnou.Zatím jen poléhávám a odpočívám.Do ničeho se nehrnu.Nejhorší je když si potřebuju kýchnout nebo odkašlat,ale snad se to časem nějak utřepe .Nejhorší je opravdu to čekání na operaci.A nejlepší probuzení po ní.Protože to už je jen o hojení.Já špatně dýchala.Mám astma.Věděla jsem že až budu mít po operaci že to bude v pohodě a s dýcháním problém nebude.Bylo to tak!Všechno je to přes "hlavu."Mě nejvíce trápilo že jsem na to všechno sama,že mě doma nikdo nečeká,ale i tak jsem to snad zvládla.Teď snad už bude jen dobře.Všem které to čeká držím pěsti pro hodně štěstí.Nebojte se děvčata.Vyřešit se to musí.Nikdy bych nevěřila kolik nás "stejně postižených" je.Jo a co mě na tom nejvíc těší,že nebudu muset řešit ty měsíční problémy které byly posledního půl roku hrozné. Je mi jasné že každý řeší sám sebe,ale opravdu bude dobře.Věřte tomu.Jen to mít za sebou.Páá
Omluva
Asti
| 4. 12. 2008 07:44
Omlouvám se, že vám komolím jména Kleo a zdoban
jsem z toho celá v mimoni ...
Pro skliba2, Kleoa a Zldban
Asti
| 4. 12. 2008 07:40
Díky Vám za názory a rady. Když já se ještě k tomu snažím udržet práci - tak chodím do práce. Přijdu domů a padnu do postele. Počkám do zítra a pak se rozhodnu. Ještě jednou díky

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 09:42
14516
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53