Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro Mag
loja
| 26. 11. 2008 14:38
Já jsem čekala na operaci 1 měsíc, oddalovala jsem to asi 5 let, až si myom vyrostl do 10 cm, lékař mi pak všechno vysvětlil a já souhlasila. Mám za sebou 4 jiné operace a musím říct, že tentokrát mi nebylo ani špatně po narkóze a sotva jsem dojela na pokoj, hledala jsem jizvu a nenašla ji, je v podbřišku. Všechno se to dá, neboj se a držím palce.
Mag
MARKYSEK
| 26. 11. 2008 13:18
Když jsem měla před operací taky jsem se bála,ale hodně mi pomohly tyto stránky .Ted jsem ráda ,že jsem to podstoupila.Asi vím jak ti je ,ale fakt se neboj.Když jsem se probudila z narkozy tak jsem si myslela ,že mi nic nedělali.Byla jsem bez bolesti,hodně nás tlumili lékama no a 5 den mě pustili domů.Ted jsem 10týdnů po markýsek
Markyskovi
Mag
| 26. 11. 2008 13:10
Ahoj Markysku, díky za rychlou odpověď. Kdyby to bylo do týdne, byla bych asi nejraději. Tohle čekání mě ničí... Donedávna mi nic nebylo, ale najednou se to všechno sype Ach jo, fakt se bojím... Díky. Mag.
Mag
MARKYSEK
| 26. 11. 2008 13:02
Ahojky Mag,tak já jsem čekala pouze týden.V pondělí jsem byla v nemocnici na konzultaci a ještě týž týden v neděli jsem měla nástup no a v pondělí mě brali.Ale některé holky tu čekaly dýl.A nebreč,bude ti líp,mě je 37 a jsem ráda,že to mám za sebou.Taky jsem měla myom a pořád jsem krvácela.Moc ti držím palečky at dlouho nečekáš a ozvi se papa Markysek
já taky
Mag
| 26. 11. 2008 12:38
Ahojky všem, já jsem se včera vrátila z gynekologie se závěrem: odstranit dělohu. Tak teď jen brečím a hledám informace - a našla jsem tu vás. Hrozně se bojím, v úterý mám jít do nemocnice na konzultaci k tomu zákroku a pak se dozvím termín. Je mi 42, mám myom na přední straně dělohy, krvácím a trápím se. Ještě že jsem vás tu našla, alespoň mám pocit, že v tom nelítám sama. Písněte mi, jak dlouho jste čekaly na operaci? Díky předem. Mag.
monula
Japo
| 25. 11. 2008 08:55
Nejsou to fakt žádné hrůzy a vůbec nic, co by se nedalo vydržet, i když s tou jizvou je trochu delší hojení. Nemá tě co děsit, jen si vyměňujem zkušenosti, ale to neznamená, že nějak vyjímečně strádáme. Mně např. ani včera po 8 týdnech na vyšetření operatéra v nem. vůbec nic neřekl, co můžu, kdy mám cvičit, čemu se vyhnout. Byla jsem tam 1 min (koupila si zrcadla za 40 Kč na jedno použití, ani jsem je během těch pár vteřin neviděla- to je teď asi nový hit k poplatkům) a řekl, že nemám žádná omezení.... To se tedy divím. Pouze na přímý dotaz jsem dostala odpověď, že bolesti v kříži a zvětšené břicho nad jizvou se postupně vyřeší. Dělali mi to taky přes břicho, samozřejmě to není úplně příjemné, ale určitě uvidíš, že ten strach je mnohem horší. Šetři se potom, stejně nic neuspěcháš. Ty střeva to má každá, než se to rozchodí, ale to jen znepříjemní život a přejde. Přečteš si v diskuzi, co na kterou zabralo.S čůráním jsem v podstatě neměla žádný velký problém, co bych musela řešit. Zdravím
pro monulu
zdoban
| 24. 11. 2008 22:35
Ahojky, neboj se ,byla jsem letos v dubnu taky mě řezali břicho.Vše je v pohodě.Měla jsem velmi těžkou operaci a vše jsem zvládla,ztratila jsem 2 litry krve a tak mě museli dávat transfuzi ale dost rychle jsem se zotavila.To čůrání je trochu nepřijemné ale rychle se to upraví a na velkou mě pomohly glycerinové čípky.Byla jsem ve Vojenské nemocnici v Praze a byli tam velmi hodní a milí,takže mě to pomáhalo se velmi rychle uzdravovat.Eva
hysterektomie
monula
| 24. 11. 2008 21:24
holky Vy mne tady děsíte.Jdu na hyster.břichem a sotva začínám vstřebávát tuto skutečnost tak se zase dozvídám problémy s vyprazdňováním-stolice a moč!Budu ořezaná jak ořezávátko.Ptala jsem se ošetř.lékaře,zda budu schopná jet v březnu na dovolenou na lyže.Řekl, že mohu,ale asi to bude ohrožené jak čtu Vaše zkušeností. Nechci kňučet,ale také nechci pozdější problémy. To budou vánoce..tedy nebudou.
Hysterektomie
Danula
| 24. 11. 2008 18:33
Ahoj holky, zdravím vás všechny. Je mi 33 let a jsem 8 měsíců po hysterektomii. Brali mi laparoskopicky jen dělohu. Operace proběhla bez problémů, jen asi týden jsem měla jsem nafouklé břicho, nemohla jsem vůbec na velkou, ale pak se to spravilo. Po 14 dnech jsem chodila do práce na 4 hodiny a od třetího týdne po operaci už jsem byla v práci normálně 8 hodin. Pracuju jako účetní, takže sedím u PC. Bylo to v pohodě. Jen jsem se chtěla zeptat, když déle chodím, tak mě dost bolí záda v kříži, jestli někdo máte také takový problém. A ještě jsem přibrala asi 3 kg a nemyslím si, že bych nějek víc jedla, tak jestli je možné, že je to po té operaci, Tvrdili mi, že když se vezme jen děloha, tak žádné hormonální změny nenastanou ale mě se to moc nezdá. Poraďte!!! Díky moc a všem, co je operace teprve čeká, hlavu vzhůru, nic hrozného to opravdu není. I ten *** je jako dřív.
v práci
loja
| 24. 11. 2008 17:06
Pracuji již 2 týdny. Ale dalo to dost zabrat, bolesti břicha, silné bolesti v zádech, užívala jsem Ibalgin, ale ani moc na to nezabíral. Na operaci jsem byla 9.9.08, klasicky přes břicho pro velký myom, jinak to nešlo, všechny nás po operaci vezli zpět na pokoj, měly jsem zavedenou cévku do druhého dne a ráno jsme pak musely do sprchy. Já měla asi 3 dny velmi silné závratě, poskakoval mě tlak. Ale je to všechno za mnou a musím říct, že jsem se moc bála, ještě jsem tehdy ani nevěděla, že existují tyhle stránky. Ale dá se to, ta hrůza je větší. Koho to čeká, tak se nebojte a kdo jste ještě na nemocenské určitě nespěchejte do práce.
nohy - pro dadysek
at
| 24. 11. 2008 15:41
Měla jsem úplně stejný pocit,když jsem šla poprvé na procházku,tak se mi zdálo,že mě nohy vůbec neposlouchají. Takže jsem začínala pomalu od 30 min a teď zvládnu tak 1,5 - 2h ( jsem 5 týdnů po LAVH) a nohy jsou v pořádku.Pořád ale ještě nezvládám delší sezení,připadá mi,že se břicho nějak napíná a tlačí,tak se radši zvednu a jdu dělat něco jiného. Zajímalo by mě,jaké mají s tímto zkušenosti ty,které v práci cedí u PC. Kdy jste byly schopné nastoupit do práce ?? Jinak únava vcelku žádná,jen to sezení. Pracuju jako úřednice na MěÚ,takže je to opravdu na celý den...Mějte se fajn a zdravě..
moje dojmy
skeble
| 24. 11. 2008 11:17
Ahoj, tak jsem 18 dní po, brali mi jen dělohu spodem, plus vaginální plastika. Z jipky nás vystrkovali jak potřebovali postel, paní vedle mě jela po 6 hodinách, já druhý den ráno po svých - vozejček zrovna nebyl, málem jsem sebou cestou sekla. Teď už bříško nebolí, čůrá se mi taky dobře, jen ty střeva mi daly zabrat. V nemocnici v pohodě, doma jsem se zarazila, tak jsem po 3 dnech použila Gutalax (hrozně jsem se bála zatlačit ), následně proseděla celý den na WC, a tak dále a tak dále..
Ta únava by mohla být z nedostatku železa, mě ho předepsali v nemocnici, pak jsem ho kvůli zácpě přestala jíst a byla jsem tak unavená, jako bych skládala vagony. Tak jsem ho nasadila a je dobře.
Co se týká špinění, páchlo to asi 14 dní a pak to přešlo samo. Nikde jsem s tím nebyla, myslela jsem, že když jsem vevnitř samý steh, tak se tělo potřebuje "čistit". Jo a nevíte náhodou, jestli ty stehy se vstřebají, nebo mám čekat, že ze mě něco vyjde?
Vy co teprve jdete se nebojte, dá se to přežít. Nejhorší byla pro mě ta kocovina po narkoze.
Pa Katka
Hysterektomie
dadysek
| 24. 11. 2008 10:27
Ahojky všem

jsem 12 dní po operaci, laparoskopicky.Vaječníky mi zůstaly.Bolesti ještě trvají s tím počítám,ale jak čtu vaše příspěvky, tak dr. mně o tom, že nesmím nosit nic těžkého neinformoval,tak vás prosím o trochu informací co smíme a nesmíme.Mám doma super manžílka, který za mně ženskou práci v dmácnosti zastane hravě,ale stejně se vás zeptám, máte v nohách pocit, že vám občas přestanou sloužit-nést a musíte si prostě sednout?mám to ted po té operaci,celkem často.jsem doma na neschopence a určitě do konce roku budu.Moc všem předem děkuji, za informace, jsem na ženy.cz. nová. přeji hezký den
hojení
Japo
| 24. 11. 2008 08:35
Zdravím všechny, na internetu jsem četla, že případy granulace - špatné hojení stehů je vyjímečné, ale v poslední době se zdá z příspěvků, že to zas tak vyjímečné není. Taky se mi zdá, že je to více u laparo operací, ale fakt je že ty se provádí v drtivé většině. Řezem přes břicho je jich zřejmě už málo. Je to určitě těžší a nepříjemnější než laparo, ale s odstupem 8 týdnů musím říct, že i tak se to dá zvládnout. Já jsem šla hned z operačního stolu na pokoj. Na JIPce nebylo místo. Nebylo to nejlepší řešení, přeci jenom se na JIPce více věnují a zlepšují pooperační stav.
Zdravím a všem, které to čeká držím palečky.
Hysterektomie
andy71
| 23. 11. 2008 19:43
Ahojky, já jsem byla na hysterektomii na začátku léta a vše bylo v pohodě.
25. 11 jdu pod narkózu, vyndají mi stehy a je tam kus živého masa-granulace. Tak z toho radost nemám.
Nedá se nic dělat...jinak jsem po operaci spokojená
pro Monulu
Sim2
| 23. 11. 2008 18:05
Já jsembyla v Olomouci a byla lsem operována laparoskopicky-vaginální cestou a byla jsem na jipce do druhého dne.Ono opravdu záleží na nemocnici a zpusob ,jakým je operace provedena.Ale ničeho se neboj,je to sice nepříjemné,ale dá se to vydržet.už druhý den po operacinebudeš pomalu o ničem vědět.Já jsem třetí týden po operaci,teda v uterý to bude třetí týden a cítím se celkem fajn.Samozřejmě,že se nedá nic uspěchat a musíš se šetřit,ale bude dobře uvidíš.
hysterektomie
radika
| 23. 11. 2008 15:44
Ahojek!

Tak jsem raději dneska byla na pohotovosti (kvůli tomu výtoku), přes noc se to ještě zhoršilo. Pan doktor mě vyšetřil a mám začínající zánět v pochvě, špatně se mi hojí stehy. Dostala jsem takové vkládací kuličky Macmiror complex, tak doufám, že bude líp.
Byla jsem na laparoskopické hyster. ve frýdecké nemocnici, přístup sestřiček i lékařů je moc bezvadný. Na operaci mě brali po deváté, dvě hodiny jsem byla na pooperačním dospávacím pokoji a pak mě převezli na můj původní pokoj. taky cévka na moč, hadička z bříška, 2x nějaké infuze. První ráno jsme se myly na lůžku, oodpoledne s doprovodem sestřičky k umývadlu.Další den vytáhli hadičku z bříška a šla jsem do sprchy.
V Ostravě na Fifejdách zkušenost nemám, ale byla tam moje kamarádka, byla celkem v pohodě.
Pro červíka
Pivka
| 23. 11. 2008 13:37
Tak tomu se říká pech . Nojo, všude jsou jiné metody. Nás vyhnaly z pelechu hned, jak jsem již psala, a šestý den po operaci jsme všechny šly domů. Přeji vám hodně zdraví a všechny problémy ať jsou už pryč. Držím palečky J.
pivka
cervik
| 23. 11. 2008 12:39
No,ja byla taky laparoskopicky,ale na ipce,v močáku hadicku a pytlik a koupali jsme se snad za 3 dny.A sotva staly na nohách všechny.
Pro červíka
Pivka
| 23. 11. 2008 11:16
Fakt, přísahám, že jsme nebyly ani na JIPce a odpoledne nás hnali do sprchy. Měla jsem to ale laparoskopicky - při operaci břišní cestou je to asi mnohem horší.
hysterektomie
monula
| 23. 11. 2008 10:22
Moje hysterek.bud dělána břichem, netuším co mne čeká i když hltám každou novou informací, jsem napjatá jak struna. Jediné co jsem si slíbila,velký klidový réžim. Je už načase umět se šetřit.,ale trochu pozdě
pivce
cervik
| 23. 11. 2008 09:06
Tohle se mi nezda,my museli lezet bez pohnutí do druhého dne na jipce a vy pet hodin po operaci sprcha jo?
Monulo,
Pivka
| 22. 11. 2008 19:11
nebojte se, opravdu to nic není. Byla jsem v srpnu a nyní jsem naprosto v poho a bez komplikací. Přibírání se nebojte, nikde není psáno, že přiberete. Ani já jsem nepřibrala, ale nevím ovšem, co udělají Vánoce. Každopádně vám držím pěsti a opravdu se neděste, za ten strach to nestojí. Bály jsme se všechny a nakonec jsme se shodly, že to nebylo tak hrozné. Operovali mě v 1/2 11 a v 16 hod. jsem už šlapala pod sprchu. Dejte vědět jak to probíhalo.
Pro radika
Pivka
| 22. 11. 2008 19:07
Já teda nejsem doktor, ale mně říkali, že kdybych měla zapáchající výtok, tak okamžitě a střelhbitě do nemocnice. Nepodceňujte to a vykročte. To není normální. Každopádně držím palečky.
hysterektomie
monula
| 22. 11. 2008 17:11
Ženy,čeká mne předvánoční operace v Ov Fifejdy. Jdu na kompletní hyster. prosím moc,byla jste pravě zde někdo na zákroku a jaké jsou Vaše zkušeností. Už jsem přečetla cokoliv,nervy mám na pochodu a obavy stejně jen a jen stoupají. Bojím se výsledků,bolestí o kolik zas přiberu a všeho už ani sama sebe nedokážu potěšit.
hysterektomie
radika
| 22. 11. 2008 17:01
Ahoj! Zdravím všechny. Jsem čerstvá adeptka po operaci dělohy-laparoskopicky. Možná jste to tady už probíraly,ale trápí mě takový páchnoucí výtok (červenotmavě zbarvený). Jsem cca 14 dní po operaci, tak nevím jestli je to normální. Gyn mi řekl, že budu špinit. Ze začátku jsem jen špinila - v nemocnici a od té doby, jak jsem přišla domů, tak to zesílilo a cítím takový hnisavý pach. Trošku mě bolí i při močení. Díky za odpo. Zdravím!!!
CERVIK
cervik
| 21. 11. 2008 22:04
ahoj dik JAPO za sokromou sms,odepsala jsem taky sokromě a dik rosmeri a zulice za povzbuzení.Bohužel,mám si přijít pro antibiotika,holt jsem nemohla dloho tak si našel náhradu.Přeji všem hodně zdraví.cervik
bolesti
MARKYSEK
| 20. 11. 2008 14:09
Ahojky děvčata,mám k vám prosbu,jsem 9 týdnů po operaci.Ale poslední dva dny mám bolesti břicha.Do ted jsem je neměla,taky jsem měla na toaletáku malé vlásečnice krve.Vůbec nevím kde se tam ta krev mohla dostat když není z čeho. Měli jste to taky?A moje mudr má dovolenou.Je to k vzteku..Všem přejí krásné uzdravení a čekatelkám držím palečky papa markysek
po operaci
blue1110
| 20. 11. 2008 11:08
Rosmarine a japo diky moc za radyJen nevim od kdy jizvu mazat.Kdyz jsem sla z nemocnice tak rikali ze ted nicim nemazat az za dyl,ze se to napred musi zhojit.Jsem skoro mesic po operci a zatim nemazu.Vypada ze se jizva hoji i tak dobre,jen bricho je porad citlivy. Je dobre japo ze nespechas do prace a ted pred vanocema je vsude blazinec a neni o co stat.Hlavni je si poradne odpocinout a nabrat novy sily Posledni pul roku pred operaci jsem nabrala asi 6 kg,nejak samo.Po opeci jsem shodila asi 2 kg a doma se ted hodne omezuji,jim malo,netucna jidla,naposledy v 18 hod,tak jsem si rikala jak pekne zhubnu a jake bylo me prekvapeni kdyz jsem se vcera vazila a mam opet ty 2 kg nahore,tak asi je to tim ze nemam pohyb.Ale tohle uz jsou jen takove detaily a ne tolik dulezite veci,hlavni je aby clovek byl zdravi proto vsechny moc zdravim,drzim palce tem ktere operce teprve ceka
pozdrav
Janule
| 19. 11. 2008 17:31
Ahoj všem ,moc zdravím všechny po operaci,přeju stálé zdraví a jak tak pročítám poslední příspěvky,tak i hodně štěstí.....Jana

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53