Diskuze
Zpět na výpis diskuze
Hysterektomie
DiskuzePřidat názor
pro Asti
zdoban
| 3. 12. 2008 21:46
0
0
Reagovat!
Název diskuze
Poslední reakce
Reakcí
Články z jiných titulů
Něco se nepovedlo. Zkuste ještě jednou nebo zaktualizujte stránku.

...po té narkóze mi to rychleji myslí než klape...pochopitelně mi vypadlo, že termín operace byl 25.11. - na ten jsem čekala od 3.9.....
a všem čekatelkám chci říct, že nejdůležitější a taky nejtěžší je bojovat se strachem i časem. Od 3.září jsem čekala, 25. lehla na stůl(s obrovskou dělohou a několika myomy) a někdy touto dobou jsem se před týdnem probudila. Jistě, první den s 18centimentrovým řezem v podbřišku byl strašný - člověk pomalu zkouší co jde a co ne...v pátek mne pustili domů(volila jsem malou soukromou kliniku v Brně a po všech stránkách jsem byla navýsost spokojená), povaluju se a nechávám o sebe pečovat - kdy se mi to naposled podařilo? Odhadem tak před 30 lety
. Naštěstí první dva dny navařila maminka(a byla ráda, že se může postarat - její maminka měla pohřeb před 14dny, táta nám umřel před rokem a půl). Nejdůkladněji ale péči zvládají v pohodě moji chlapi(48 + 19). Dokonce to místy přehánějí. Svého muže obdivuju, zvládá práci, domácnost i umírajícího vážně nemocného otce, který už se asi letošních Vánoc nedočká. A já? Celkem nic mne nebolí, jizva se hojí super, sedět u PC můžu, ale raději víc čtu a koukám na filmy. Myslím, že nejvíc jsem překvapila sama sebe, protože v 46 už člověk není v takové kondici, jako když mu bylo 20, že. Prostě se přidávám ke všem, které napsaly, že jistě, hysterektomie abdominální cestou není procházka růžovým sadem, ale po pár dnech se to dá skutečně zvládnout. Z jiných zkušeností zdřívějška vím, že nic se nemá přepálit. Pomaloučku zvykat tělo a s veselou myslí to jde o hodný kus lépe, než ve stresu. Takže pokud vás operace čeká - a to většinou už stejně jiná možnost není - neotálet a nemyslet na škaredé věci. A nechat se aspoň chvilku hýčkat někým, kdo nás má rád, to si zaslouží každá z nás, ne?

neboj držíme ti palečky,uvidíš bude to dobré,zvládneš to