Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro skeble
ankava
| 4. 11. 2008 20:39
obávam sa, že presne to sa mi stalo. okrem ***u je to v poho, aj okrem občasných návalov sa todá zvládnuť. držím Ti prsty
pro ankavu
skeble
| 4. 11. 2008 20:03
Možná to bude znít blbě, ale zkoušela ses "přeměřit" ? V klidu, uvolněná, sama ? Třeba je to fakt jen pocit "krátkosti".
To se mi to radí, když jdu až zítra... Ale taky mě to napadlo, co když mě zaštupují moc nakrátko ...
pro ankavu
zdoban
| 4. 11. 2008 19:06
Ahoj,je mě to líto,že to takhle prožíváš.Není ten tvůj problém spíš psychického rázu? Jsem také po operaci a vše v naprosté pohodě.Promiň mě mou otevřenost.Eva
letušce
marsy
| 4. 11. 2008 19:04
Tedy ty se máš! Já za 6 dní končím šestinedělí, ale v břiše mě to táhne, tak radši ještě se ***em počkám
Zkusím to až dýl , to už budu mít osypky.
sex je fajn
letuska007
| 4. 11. 2008 18:44
Ahoj, jsem sedm neděl po hysterektimii a *** si užívám plnými doušky, až mě překvapuje, nevěřila jsem, že to bude fungovat a je to úžasný. Prostě pohoda. M.
sex po
ankava
| 4. 11. 2008 18:36
Povedzte mi, ako môžete mať kvalitný *** po radikálnej hysterektómii? Ja som bola kedysi dosť ***uálne zažiadaná a teraz som úplne frigidná. Ak aj ***ujem, cítim, že pošva je akási krátka a potom mám taký blbý pocit, že sa to tam roztrhne. Som z toho smutná.
pro skeble
zdoban
| 2. 11. 2008 14:15
Ahoj,mám to za sebou taky ,byla jsem 17.4. brali mě vše,do poslední chvíle jsem brala antikoncepci Mirelle.Jen den předem už jsem si jí vzít nesměla.Neberu po operaci žádné hormony,moje paní doktorka řekla,že to není nutné ,naopak doporučila mě přírodní preparát Merillin,dokonce mě ho dala na ozkoušení.Beru ho doposud,je to přírodní neobsahuje žádné hormony.Ale samozřejmě záleží jaké máš přechodové potíže,já žádné nemám naopak se cítím líp,ani jsem nepřibrala.Je pravda,že mám spoustu pohybu ,máme psa,jezdím na kole a hlavně pravidelně cvičím a snažím se jíst zdravě.Po operaci se cítím líp.po všech stránkách i v ***u.
pro marsy
at
| 2. 11. 2008 09:40
Taky zkouším chodit,doma jsem celý den na nohou ,to je bez problémů,ale venku mi připadá,že mě nějak neposlouchají nohy. Nevím,jak ten pocit líp popsat...A to jsem zvyklá se docela hodně hýbat. Doufám,že to je po narkoze a všechno se vrátí do normálu. Jinak Espumisan beru taky 1-2* denně 2 kuličky. Myslím,že docela pomáhá.
pro skeble
at
| 2. 11. 2008 09:24
Na operaci jsem měla jít hned po měsíčkách,takže týden před jsem vysadila a od té doby nic neberu.Ani můj gyn.nedokázal poradit co teď ( spíš je mu to skoro jedno a všechno nechává na mě-co si řeknu ,tak napíše,ale to mně připadá dost zvláštní..),tak sháním někoho s podobnými zkušenostmi..Ahoj a přeju rychlé uzdravení
pro at
marsy
| 2. 11. 2008 06:21

tak já jsem se vydala na procházku už 4 den po operaci asi tak na půl hoďky, no a večer jsem měla teplotu.Takže jsem ubrala a chodila jen tak na 10 min.Bolelo to při pohybu, ale sestry v nemocnici říkaly, že to pohyb chce kvůli nohám a žilám a taky dřív vyjdou ty plyny z břicha.
No a doma jsem chodila ven vždy tak na půl hoďky-mám psa, a potom jsem přidávala.Tak ať jsi brzy fit!
pro Tomajdu
marsy
| 2. 11. 2008 06:10
ahoj,tu únavu mám také pořád,večer usínám se slepicema a ráno v 5h. uz jsem vzhůru a sedim na počítači.No a jinak břicho už zase pobolívá,já nevím, jestli je to od toho moč, měchýře nebo ta jizva uvnitř už to ani nepoznám.hlavně mě zlobí ještě pořád to zažívání,když se najím, tak to začne a pak ty plyny.S prominutím, když se uprd...,tak to rýpne a bolí.
Ty kapky taky nemůžu brát pořád,už jsem s nima přestala asi budu muset zkusit zase něco jiného, třeba ten Espumisan. .Tak a už dost fňukání,bude líp, určitě!

Napiš, jaké děláš pokroky.PA
pro at
skeble
| 1. 11. 2008 21:39
Prosím Tě, brala jsi HAK až do operace? Já jdu ve středu, zatím užívám.
Katka
hysterektomie
at
| 1. 11. 2008 19:54
Zdravím všechny ,které mají hyster.již za sebou i ty ,které všechno teprve čeká.Já jsem 12 dnů po operaci,cítím se docela dobře i když únava ještě přetrvává a přemýšlím , jak dál s rekonvalescencí.Máte někdo zkušenosti s Wobenzymem,případně jinými podpůrnými prostředky? Jak brzo po op.jste začaly chodit na procházky ( 30 min - 1 hod) a kdy jste začaly cvičit? Jak rychle trvá návrat k normálnímu aktivnímu životu?? Brala jste některá před operací HAK Diane? Co vám pak předepsal gynekolog?
Díky za odpovědi a všem přeju bezproblémové uzdravení .
pro Marsy
Tomajda
| 1. 11. 2008 18:19
Ahojky,tak jak je? Já si připadám, že jsem se zastavila na nějakém bodě a nechce se to posunout dál. Není to nic strašného, ale hlavně večer ta únava-a to se snažím se dost šetřit, a připadám si, jak kdybych gruntovala celý byt.No hlavně nefňukat-ono bude líp
pro blue1110
Tomajda
| 1. 11. 2008 18:11
Ten polštářek se dá koupit všude, kde prodávají deky,polštáře,matrace....Dneska jsem koukala do letáku PLUSU a mají ho tam v akci asi za 300,-. Já jsem ho kupovala také v nějaké akci, protože jinak byl dost drahý a nevěděla jsem jestli mi pomůže, tak jsem si říkala , že na zkoušku stačí ten levnější. Myslím si, že plní službu jako ten drahý. Jestli si ho koupíš, tak hlavně aby ti pomohl .
hysterektomie
loja
| 1. 11. 2008 14:18
Tak taky patřím mezi Vás. Jsem 7 týden po operaci a toto fórum jsem našla až po operaci a přečetla jedním dechem. Taky ještě trochu pobolívá břicho, někdy mám potíže s močením, únava, jako bych dělala 24 hodin v kuse. Ale vše je již lepší. Laurin, ptala ses na lázně, já se ptala včera doktora, mají na ně nárok jen ty, které mají nějaké komplikace. A teď jede, co před operací, já dostala jen oběd a pak 2 klystýry.
pro Jojo
skeble
| 1. 11. 2008 10:19
napsala jsem Ti soukromou zprávičku, prosím koukni se
díky Katka
Pro SKEBLE
Pivka
| 1. 11. 2008 09:21
Nebeč, mně dali den před zákrokem normálně najíst a navečer klystýr. Byla to pro mě premiéra, ale šlo to.
Každopádně držím pěsti a neboj, není to vůbec tak hrozný jak se zdá. Pak se ozvi se svými zážitky.
dieta
blue1110
| 31. 10. 2008 21:47
Nevim presne na jaky zakrok jdes,ale me dali jidlo naposled den pred operaci v poledne a pak projimadlo,ktere jsem popijela,je hooodne moc osklive,ale lepsi nez klystyr.
dieta
skeble
| 31. 10. 2008 18:53
Tak už mě naplánovali, jdu 5.11.
Ptala jsem se co nemám jíst, ale že prej cokoliv, že stejně dávají klystýr. Vy jste drželi nějakou dietu?
pracovní neschopnost
Japo
| 31. 10. 2008 17:11
Zdravím všechny a držím palce těm, co je teprve operace čeká. Já už to po měsíci taky nevidím tak hrozné. Je to stále lepší, ale pořád přetrvávají bolesti zad a citlivé břicho nad jizvou, tak se chci zeptat zvlášť těch, co měly hysterektomii (u mě totální) břišní cestou, jak dlouho jste byly nebo předpokládáte, že budete na neschopence. Já se obávám, i když je to po měsíci docela snesitelné, že mě 6 týdnů stačit nebude, abych se cítila na to sedět spoustu hodin u počítače a lítat po městě po úřadech. A to nedělám těžkou práci.Jde to docela pomalu.
Zdravím a jsem ráda za tuto diskuzi.
pro Pivku
blue1110
| 31. 10. 2008 14:55
Diky moc!!!!!!
Tomajdě
marsy
| 30. 10. 2008 18:29
Ahoooj, ty kapky mě pomohly proti plynatosti a hlavně mě pořád nechtěly fungovat střeva,jak jsem něco snědla, tak to ve mě začalo škrundat a dost to bolelo.Na vyprazdňování to myslím vliv nemělo, já to nemohu posoudit, protože s tím jsem potíže neměla.Zkus ještě,krom toho, co pro to děláš, pít ráno na lačno šťávu z kompotu ( švestky) .
Já jsem si také myslela, že budu dřív O.K. Aspoň vidím, že nejsem sama.
Jinak břicho už nebolí, je to dobrý, ale chytla jsem zánět moč. měchýře. A to dávám bacha, abych nenastydla!
Tak ať se ti daří lépe a lépe.Budu ráda, když ještě napíšeš.
pro blue1100
Pivka
| 30. 10. 2008 15:51
Tak to je paráda, že už to máš za sebou. Jak píšeš, teď už to bude den ode dne lepší a lepší. Šetři se, nic nedělej a jenom odpočívej. Já už chodím do práce a vše je OK. Takže přeji ať už jsi v pohodě i ty. Ahojky Jitka
ahoj po operaci!!!!
blue1110
| 30. 10. 2008 13:14
Ahojky vsemTak jsem 7. den po operaci-odstraneni delohy a myomu brisni cestou a dnes mi pustili domu.Jo prvni dny po opercai byli dost narocny,ale kazdy den je videt jak se to lepsi a lepsi.Byla jsem v Plzni na Lochotine-bezvadna pece,krasne nove prostredi.Tak kdybyste nektera chtela nejaka podrobnejsi info co se tyce prubehu hospitalizace atd tak to mam cerstve v pameti a rada se podelim zada mi taky boli,tak zkusim ten polstarek jak o nem nektera z vas pise.Kde se da sehnat???? Moc vsechny zdravim
Bolest v zádech
Tomajda
| 30. 10. 2008 12:11
Ahojky, přidám jednu zkušenost, i když se netýká přímo pooperačního stavu. Měla jsem problémy se zády delší dobu, hlavně ráno po probuzení. Koupila jsem si anatomický polštář (z líné pěny). Nejdříve jsem nevěřila, že když si dám pod hlavu jiný polštář, tak že přestanou bolet záda v kříži, ale opravdu mi to pomohlo . Od léta už jsem byla v tomhle směru v pohodě. Teď polštáře střídám, podle pocitu. Pa. .
pro Marsy
Tomajda
| 30. 10. 2008 11:49
Ahoj Marsy, dnes jsem 6 týdnů po operaci-lapar.odstr.dělohy. Tu cihlu v břiše jsem při chůzi,nebo delším stání cítila ještě minulý týden, i když to den ode dne bylo o poznání lepší. Dnes ráno jsem byla u zubaře,pak na kontrole na gyndě-prý se to velice dobře hojí ,ještě na nákupu a ten tlak je už minimální,spíš jsem trochu unavená.Myslela jsem si, že to uzdravování půjde trošku rychleji, ale hlavně že je to stále lepší a lepší. Nejvíc mi vadí ta únava,která je hlavně k večeru . Ještě jsem se chtěla zeptat: ty kapky ti upravily i vyprazdňování, nebo jenom nadýmání? Vyprazdňování, to je můj problém od operace. Bez projímadla jsem si ještě sama nedošla. Jím zeleninu, ovoce, jogurty,Psylium a nic.Včera jsem si objednala Aloe vera, tak jsem zvědavá. Jak jsi na tom ty? Pa.
pro Letusku
skeble
| 29. 10. 2008 19:47
Možná nechtěl potlesk, ale honorář
Mně se tohle stalo kdysi na ortopedii - dva doktoři koukali na muj rentgen, navzájem se vychvalovali jak to pěkně spravili, já vyjeveně zírala z jednoho na druhýho co je to za komedii, až když jeden řekl že to bude drahý mi to docvaklo... No dostal, spravil to fakt dobře...
pro pivku
letuska007
| 29. 10. 2008 19:33
Děkuji, děkuji.
Když mě doktor kontroloval měsíc po operaci, taky se nezdržel pochval, skoro to vypadalo, že chce potlesk. Pořád dokola opakoval, jak se to povedlo, jak to pěkně drží a tak podobně, musela jsem se smát. Uvidíme, co mi poví v prosinci, musím ho trochu rozpovídat a třeba mi odpoví i na tak hloupou odpověď, jako jestli opravdu nemám děložní čípek.
Měj se a držím palce.M
pro marcy
letuska007
| 29. 10. 2008 19:24
Ahoj, doktor mi pro jistotu neřekl nic podrobného ani v tomto ohledu, jen mě propouštěl z nemocnice se slovy chlapa teď zahánějte. Když jsem měla měsíc po operaci, zkusili jsme zlehka jen tak se pomazlit a krutě mě rozbolely všechny stehy v břiše. Po šestinedělí jsme pokus opakovali a nic nebolelo, jen nesmíme moc divočit. Držím palce, nedovedla jsem si představit, že to bez dělohy bude fungovat a všechno je v naprostém pořádku. .
M.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik