Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro JAPO
letuska007
| 9. 10. 2008 09:20
Ahoj, jsem sice po lapar. hysterektomii z 15.9, ale střeva jsem rozchodila pomocí PROBIOSAN od Energy, je to nějaká sladkovodní řasa a pomohlo to, protože představa, že tři dny po operaci zatlačím, mě vyděsila, jde to po tom samo, pomáhám tomu kompotama a jogurtama s kulturou. S tou únavou, jsem na tom stejně, jinak velmi temperamentní, tak celé tři neděle jsem unavená a zpomalená, ale lepší se to. Přestávám špinit a tím pádem mám pomalu víc síly. Nejvíc mi pomáhá spát. Moc držím palce.
M.
pro Blue 1110
Japo
| 9. 10. 2008 08:57
V nemocnici mě operovali v úterý a další úterý mi propustili. Den před propuštěním mi udělali laborku a vyšetření - velice šetrné, není čeho se bát a v den propuštění vytáhli stehy - taky o tom ani nevím. Měla jsem ten samý problém před operací nekontrolovatelně jsem menstrulovala, samozřejmě 4 dny před operací jsem začla, vzala jsem si Noretisteron,můj gyn.proti tomu nic neměl, v nemocnici jsem to nahlásila, Dr. mi řekla, že si mám vzít ještě jeden večer před operací a hotovo. Žádný problém z toho nedělali. To bysme taky mohly čekat do Vánoc. O lázních zatím nepřemýšlím, když vidím, co těch operací je - nevím. Určitě by to bylo dobré, ale další týdny chybět v práci - ještě o tom pouvažuji. Jarka
Ahoj Cerviku
Rosmarine
| 9. 10. 2008 08:39
špinění ani krvácenípo tak dlouhé době určitě není normální, zajdi si k jinému lékaři nebo ještě lépe zajeď tam, kde Tě operovali pro radu. Já jsem špinila po operaci vaginální cestou jen asi 1-2 dny a malounko a od té doby vůbec nic.
A ještě jedna
Rosmarine
| 9. 10. 2008 08:34
Ahoj děvčátka - známá i neznámá
Rosmarine
| 9. 10. 2008 08:33
Po delší odmlce jsem opět tady, abych Vám řekla, že půl roku po docela komplikované operaci jsem naprosto v pořádku. Sice jsem dost přibrala, ale moc to neřeším - cítím se skvěle. Minulý týden jsme se vrátili z vysněné dovolené, kterou jsem si fakt užila se vším všudy a konečně i s koupáním a milováním naplno a bez omezení. Jsem ráda, že to mám za sebou a jsem už zdravá.
Přeji totéž i vám všem, které máte krátce po operaci nebo vás čeká - děvčata ničeho se nebojte a věřte, že PO je to fajn.
V příloze vám posílám ochutnávku z dovolené.
ceka mi to za tyden....
blue1110
| 8. 10. 2008 21:18
Ahoj vsechny blahopreju tem ktery uz to maji zasebou,me to ceka za tyden,brisni cestou odebrani delohy a myomu,ale vychazi mi to ze mam mit akorat menzes.Volala sem doktoru,ale zadne leky ani injekce na posunuti menzes pry mesic pred operaci se nesmi brat.Tak uvidim.....jinak by me zajimalo Japo jaky den po operaci te pustili domu? Asi jsi mela stejnou operaci jakou budu mit ja. A co pak lazne???? Slysela a cetla jsem.ze narok maji jen zeny do 30 let a pak ty ktere meli komplikonejsi prubeh operace aveci s tim spojenych.....vite o tom nektera vic informaci? Mejte se fajn holky
jsem zpátky
Japo
| 8. 10. 2008 19:52
Ahojky, od včera jsem doma. Operace byla prý standardní. Měla jsem smůlu, že mi nesedla narkoza. Dobré je, že na to mají kapačky s něčím na žaludek, tak to odeznělo, ale mám dost rozhozené zažívání, hlavně bolesti střev. Byla se mnou na pokoji 83 letá dáma, které brali dělohu vaginárně, druhý den luštila německé křížovky a byla úplně v poho. Fakt je, že s tím řezem přes břicho je to trošku náročnější. I když i tak tam byly ženy, které 3. den šmejdily po chodbách. Asi jsem jinak nastavená. Ale pocit, že to mám za sebou je super, a zas tak hrozně mi není, aby se to nedalo vydržet. Můžete mi některá poradit, jak normálně rozchodit střeva po abdomin.operaci a co jste dělaly, abyste byly co nejdříve v normálu. Jsem hodně vyšťavená.
Děkuji všem, co mě držely palce
Pro Kamiku
Pivka
| 8. 10. 2008 13:27
Teda Kami, ty máš ale pech. Snad to je opravdu všechno díky antibiotikům. Nejsem dr. ale věřila bych tomu taky. Každopádně ti moc a moc držím palečky. Drž se, jsi statečná holka. Zasloužíš náruč
Tak mám nový problém
kamika
| 8. 10. 2008 10:09
Ahoj holky, myslela jsem, že už bude všechno dobré, ale před třemi dny jsem začala krvácet z konečníku. Byla jsem na gastroenterologii, ale jelikož jsem krátce po operaci, nemohli mi udělat kolonoskopii.( kamera do střev). Řikala mi doktorka, že zřejmě po těch obřích dávkách antibiotik co jsem dostávala, mám oslabené stěny střev a rozšířené žíly a tak asi došlo k tomu krvácení. Tak musím užívat Detralex a na kolono jdu 3.11. Děs co ? Ahoj
zoban
cervik
| 7. 10. 2008 22:29
Divny to určitě je,mám pravě novyho a nic.Mam ještě léky,ještě vydržam a chci se jit zeptat do nemocnice co me operovali,jesli mi to potvrdi nebo vyvrátí.Jinak je to už vše ok.
Pro cervik
zdoban
| 7. 10. 2008 08:51
Ahojky, to je nějaké divné ne? Já byla na operaci v dubnu,řezem komplet všechno a špinila jsem necelý měsíc. Být tebou změním doktora!!!!Nevím odkud jseš,já z Prahy a chodím k hodné mladé paní doktorce. Eva
špinění
cervik
| 7. 10. 2008 00:03
ahoj,já špinim stále od operace v květnu a gynekolog mi řek,že si mam na to zvyknout,že to je normální.Jsem vykuchaná a stále s vložkou,super,nevim na co jsem na to chodila,asi zbytečně.
Ahojky
kamika
| 3. 10. 2008 15:22
Tak jsem se zase přišla kouknout, co je nového. Děvčata, která řeší problém se špiněním, ať se nebojí. Ustane. Bylo mi řečeno, že stehy se budou povolovat a může ke špinění dojít. Já už nešpiním. Stále ale užívám antibiotika a Vobenzym . To první na zánět a to druhé na lepší a rychlejší hojení. Takže se hojte vesele všechny. Pa
letuska007
MARKYSEK
| 3. 10. 2008 12:02
Ahojky mě je 36 a taky mám 3 děti.Na jipce jsem byla 24h ,ale vůbec nic jsem necítila.V jednu chvíli jsem si myslela ,že mi nic nedělali.Sestřičky říkaly,že nás hodně tlumili léky.Dnes se už cítím líp.Je to den ode dne lepší tak jsem ráda.Na kontrolu jdu 14.10.Zatím papa markysek
Markysek
letuska007
| 3. 10. 2008 10:12
Ahoj, to mě těší, že v to nejsem sama. Nejdřív se mi zhroutil svět, je mi 33, tak jsem propadala panice, ale jsem ráda, že to mám za sebou, nejhorší byl ten den na JIP, měl ajsem 24 hodin podstivé porodní bolesti, mám tři děti, tak si je dovedu vybavit, ale už je mi fajn. Jen jsem slabá a unavená z toho krvácení. Co ty?
letuska007
MARKYSEK
| 3. 10. 2008 09:56
Ahojky taky jsem byla na operaci 15.9.Špiním nepravidelně,jeden den vložku musím mít a jindy ne.Tak by mě taky zajímalo jak dlouho to bude trvat.Ale myslím si že to nejhorší máme za sebou,ne?Tak příjemné uzdravení a všem papa markysek
hysterektomie
letuska007
| 3. 10. 2008 08:58
Teda vůbec mi to nejde.
Do třetice, prosím, jak dlouho jste špinily?
Jsem cca 17 dní po hysterektomii a špiním, ne moc, střídavě. Prosím o vaše zkušenosti.
Díky M.
Tomajda
Pivka
| 3. 10. 2008 08:48
Vycházky mám bohužel omezené, ale paní, která byla na zákroku se mnou, má neomezené. Záleží na lékaři.Tady píše neomezené snad jenom psychiatr .
Únava také brzy přejde, vydrž a neznepokojuj se - bude už jenom líp.
Zdoban,Pivka.....
Tomajda
| 3. 10. 2008 08:43
Ahojky, dík za odpovědi . Doufám, že se to brzy srovná. Ještě bych chtěla aby ustoupila ta únava. Jsem hrozná, všechno bych chtěla hned .Kdyby to bylo tak jednoduché, nebyla by dvouměsíční PN. Ještě se chci zeptat, jestli máte omezené,nebo neomezené vycházky. Zatím pa , těším se.
hysterektomie
letuska007
| 2. 10. 2008 13:23
Ahoj,
15.9. jsem podstoupila lapar. odebrání dělohy, měla jsem dva velké myomy. Je mi 33 a mám tři děti, tak to promář uznal jako dostačující argument.
Chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás měla také myomy ne na svalovině, ale na žílách. Udajně to není až tak časté. Ráda bych se také dověděla více informací, třeba i nákres, jak to v tom břiše teď vypadá a podobně.
Díky Letuška
Tomajda
Pivka
| 2. 10. 2008 12:37
Já byla na operaci 20.8. a jsem ještě v pracovní neschopnosti. Chtěla jsem už do práce, protože se cítím dobře, ale doktor mi řekl, že až po 2 měsících. Takže lékaře poslouchám jako hodinky a do práce se chystám od 20.10. Na zácpu trpím trochu také, ale jím hodně ovoce a zeleniny a upravuje se to. Neboj, za chvíli už ani nebudeme vědět, že jsme na nějaké operaci byly. Hodně štěstí a brzké uzdravení.
Tomajda
zdoban
| 2. 10. 2008 10:59
Ahojky,mám to za sebou 5 měsíců,brali mě to řezem a všechno.Jsem v naprosté pohodě ani hormony žádné neberu.Koupila jsem si glycerinové čípky ,ty by ti měli pomoct ,dávali mě je i v nemocnici,po 2 až 3 týdnech už to bylo dobré.Určitě takový dva měsíce nic těžkého nezvedej ale to uvidíš sama jak ti bude.Přeji ti abys byla co nejdříve v pohodě.Eva
Pro všechny
Tomajda
| 2. 10. 2008 09:09
Ahojky, nejdříve Všem, kteří to mají za sebou přeji brzské uzdravení a Ti co čekají, ať vše dobře dopadne. Jsem po operaci od 18.9.08 laparoskopicky.Brali mi dělohu. Jsem celkem vpohodě,trochu pobolívání v podbříšku,trochu tlak při čůrání a únava.Nechci nikoho děsit,je to den ode dne lepší. Největší broblém který mám je zácpa. Nemá někdo zkušenost, jak na to?Jestli ano,za jak dlouho se to upravilo?Ještě bych se chtěla zeptat,za jak dlouho se vrátit k normálnímu režimu,co se týká námahy,zvedání věcí bez omezení atd.Budu ráda, když mi někdo odpoví. Předem dík .
Laurin
MARKYSEK
| 1. 10. 2008 18:58
Ahojky mě to dělali laparoskopicky.Na kontrolu jdu 14.10.Stále jsem po to unavená,nechodila jsem spát po obědě a ted to nějak nevydržím.No snad nás to brzy přejde a bude bez problémů.Mě doktorka na psala jen tabletky OFLOXIN200 kvůli močení.Jinač o vobenzymu jsem nic neslyšela.Tak zatím papa avšem přeji dobrou noc a brzké uzdravení a těm co na to čekají držím palečky papa Markýsek
pro markýska bolest v podbřišku
laurin
| 1. 10. 2008 18:12
Také já byla na té operaci 10,9. a ještě pořád mám bolesti v podbřišku a při močení.Mě to brali břišní cestou,mám 8 stehů.Také já se chci zeptat jestli je to normální ty bolesti.Je problém pro mne i dlouho sedět.Jak jsi to měla ty? Já beru léky Wobenzyn,jsou prý výborné po operacích. Byly mi doporučeny lékařem. Na kontrolu jdu příští týden a na odebrání krve
AHOJKY
anonym
| 30. 9. 2008 21:58
to sis teda užila ! Ale máš to už za sebou,tak snad to už bude lepší a lepší.Jestli můžu poradit,kup si ten WOBENZYM,určitě nikdy není pozdě ho začít brát i po operaci.je to doporučováno ,lékárník říkal,at to beru klidně i měsíc po operaci,ale postupně snižuji denní dávky.Já můžu říct,že i díky tomu jsem tak v pohodě. Přeji ti brzké uzdravení,ale to samozřejmě i všem ostatním holkám
KAMIKO
Pivka
| 30. 9. 2008 17:38
to jsi měla opravdu náročné. Teď už ale bude všechno v poho a den ode dne ti bude lépe a lépe. Každopádně gratuluji, že už to máš za sebou. Šetři se a hlavně se DRŽ !!!!!!
KAMIKO
Majka33
| 30. 9. 2008 12:09
jsem moc ráda že už jsi doma a je vše v pořádku.V prosinci budou dva roky co jsem operaci,museli mi vzít vše a beru hormony náplastě a můžu vám říct že se citím fajn .Tak ti přejí taky pevné zdravíčko a i ostatním holkám.pa Majka.
Zdoban
Lima
| 30. 9. 2008 09:17
já jsem i zaměstnanec i OSVČ ale nemohu to zaměňovat, takže by výpadek z práce určitě byl. No, dva měsíce, to si neumím představit. Ale jak říká moje stará a moudrá teta - nepostradatelných jsou plné hřbitovy. Dělám vědeckou práci, ale i tak je to občas náročné dokonce i fyzicky. Asi by to moc nešlo dokus bych nebyla úplně fit. Tak uvidím jak to všechno dopadne, hlavně ať už je to vyřešené.
Pro Lima
zdoban
| 30. 9. 2008 08:52
Ahojky,já měla tu výhodu,že nejsem zaměstnaná ale OSVČ,máme s manželem stavební firmu takže jsem mohla v pohodě dělat,dělám totiž veškeré administrativní práce takže u počítače apod.Tudíž jsem neměla neschopenku.Ale taky záleží jakou práci vykonáváš ,já byla do dvou měsíců v pohodě.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
16. 6. 2025 11:01
14513
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka
16. 6. 2025 09:47