Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

sex po operaci
marsy
| 29. 10. 2008 18:39
ahoj, tak se vás chci zeptat, kdy jste se poprvé od operace
pomilovaly? Mě doktor řekl, že nejdřív za 2 měsíce,pak jsem mluvila s kamoškou a ta řekla, že to s taťkou nevydrželi ani těch 6 týdnů,tak fakt nevím,jak jste to poznaly, že už by to šlo?
Tak trochu z toho mám obavy.
pro letusku007
Pivka
| 29. 10. 2008 16:15
Uf, to mi spadnul kámen ze srdce! Fakt jsem myslela, že jsou nějaké problémy. S tou kontrolou za 3 měsíce jsem na tom stejně. Pan doktor mi moc chválil provedení i zahojení. Mě záda nebolí, ale asi je to normální, páč kamarádku taky bolely. Takže, jsem ráda, že i ty jsi v pohodě. Měj se moc a moc hezky a ať je všechno jenom OK.
Ahoj J.
Pro všechny
kamika
| 29. 10. 2008 09:23
Ahojky, i já se musím přiznat, že mě bolí záda. Jinak se cítím dobře a chodím už do práce. Co se týče doktora tak mám asi vyjímku, řekl mi myslím ,vše co jsem potřebovala vědět a pak jsem si to zkonzultovala tady, s holkama. Měnili nám okna, tak jsem to trochu tento týden přetáhla, nic jsem nezvedala , ale ty dodělávky byly i tak fuška. To nejhorší udělal manžel. 3.11. jdu na kontrolu a kolonoskopii(měla jsem prasklou žílu). Začaly se mi vstřebávat stehy. Pro ty z vás, které teprve jdete DRŽÍM PALCE, je to v poho. Ahoj
pro vsechny
laurin
| 28. 10. 2008 19:26
zdravím všechny,díky holky za odpovédi, je fakt,že doktor rízne a volá dalši. Já jsem taky stále doma,návrat do práce bude téžký. Držte se
pro pivku
letuska007
| 28. 10. 2008 15:56
Ahoj, v práci jsem už dva týdny, tedy měsíc po operaci. Jsem OSVČ, tak tam chodím jenom na tři hodiny, víc bych neuseděla, ale na kontrole jsem byla právě naposledy měsíc po operaci a další kontrola je prý až tři měsíce po op. Jinak jsem v pořádku, dokonce i manželské radovánky fungují . Jen ty záda, ale teď když vím, že to je tím, že jsem povolená, nebudu plašit. Na břicho cvičím, mělo by to ustoupit. Do bazénu ale ještě nechodím, to se přeci jenom bojím. Klidně vydržím do toho prosince.
Měj se M.
pro letusku007
Pivka
| 28. 10. 2008 11:06
Že jsem tak smělá, cože jdete na kontrolu až v prosinci? Nějaké problémy? Já jsem po 8 týdnech po operaci už zapojená v pracovním procesu. Doma bych ještě vydržela, ale ta nemocenská nic moc. Tak doufám, že jste v poho
záda
skeble
| 28. 10. 2008 08:30
Mě to teda teprve čeká (za 9 dní ), ale vysvětlení bych měla. Říkala mi to rehabilitační sestřička - když člověk "špatně" stojí nebo sedí, nepracují ty správné svaly břicha, ale musí to podržet jiné břišní a zádové svaly a od toho záda bolí. U nás asi budou břišní svaly oslabené a necvičené ( aby taky jo , když mají odpočívat), tak držení těla vyvažují záda a bolí.
To je přesně to, co mě na těch doktorech vadí - uříznout, zašít a další prosím! Nikdo nic neřekne, natož aby poradil! Já plánuju zajít na reha co nejdřív, aby mi řekli co kdy můžu.
Katka
laurin, letuska007
Japo
| 27. 10. 2008 18:46
Mluvíte mě z duše. Taky jsem si myslela, že se zbavím bolestí v kříži, když mi tam nebudou tlačit myomy. Chápala bych pobolívání břicha, hlavně nad jizvou, ale ty záda, tomu fakt nerozumím. Snad to bude lepší, nerada bych si zase zvykala na to, že musím žít s nějakou nepříjemností.
pro laurin
letuska007
| 27. 10. 2008 17:54
Ahoj, musím se přiznat, že bolesti zad, někde v oblasti kříže mám občas taky. Úplně stopro nejsem. Nejdřív jsem si myslela, že tam tlačí ty myomy, ale když už nemá co tlačit, taky by mě zajímalo, proč mě záda bolí.
M.
ahoj všem
laurin
| 26. 10. 2008 19:55
Zdravím všechny,které jsou po operaci a které na ni čekají.Chtěla bych se vás zeptat,jestli to může být,že ještě po šesti týdnech, po operaci břišní cestou mám občas bolesti zad a stále mě bolí břicho nad jizvou, hlavně v oblečení a jak se ho dotknu.Všechny píšete,že jste po 6 týdnech úplně v pohodě. opravdu vás už nic nebolí? Ahojky
ahoj
letuska007
| 26. 10. 2008 09:28
Ahoj všem,
chtěla bych se pochlubit, že už mám po šestinedělí, všechno dobře zhojené, dokonce jsem už týden bez vložky. Parádní pocit. Na kontrolu jdu až v prosinci.
Všem, co na operaci teprve čekají držím palce a nebojte, dá se to zvládnout.
M.
Lázně
marsy
| 25. 10. 2008 09:07
ahoj Kamiko!
Moje dcera byla ve Frant. Lázních a byla spokojená,doporučuji tě je.Je tam víc možností pro kulturní
vyžití!
Ahoj holky
kamika
| 24. 10. 2008 19:16
Zdravím Vás, jak pokračujete v rekonvalescenci ? Mě už je o něco lépe, čeká mě ještě ta kolonoskopie, ale jinak se cítím dobře. Končím šestinedělí. Doktor říkal, že s mým komlikovaným průběhěm operace dostanu lázně. Mám si vybrat, kam chci jet, jestli do Františkových lázní nebo do Klimkovic. Už jste někde některá z Vás byla ? Pa Kamika
hysterektomie
lontra
| 23. 10. 2008 15:30
Ahoj,tak jsem dnes šla na prohlídku - první po operaci,mám za sebou 6neděl-no,skoro 8 neděl!,ptala jsem sepana doktora ,co to bylo-ten krvavý pucek v pondělí a on mě ujistil,že to neni nic,že to je v pořádku a že se to může ještě stát i v budoucnu.Přeju hezký den!
pro lontru
laurin
| 22. 10. 2008 13:03
Ahoj, já také trošku začala krvácet,ale tak po třech týdnech,lékař řekl,že pokud to hned přestane nic to není, že se to čistí,ale po tak dlouhé době je to divné, je lepší znova zajít k lékaři nebo mu aspoň zavolat zdravím
pro Marsy
laurin
| 21. 10. 2008 19:57
Ahoj,já jsem zítra 6 týdnů po operaci břišní cestou a až dnes mám první den pocit, že mě to přestává bolet, i když v oblečení to je ještě velmi citlivé. Ale opravdu dlouho mě to také bolelo,když jsem seděla a chodila.Chce to opravdu nejméně těch 6 týdnů. Také já měla pocit,že tam mám cihlu přesně! zdravím
pro Japo
laurin
| 21. 10. 2008 19:48
Ahoj,s tím cvičením bys měla začít nejdříve po 6 týdnech a to by ti měl říct lékař jestli už můžeš.jestli jsi vevnitř dobře zhojená, jinak to může uškodit.Jinak já do dneška chodím doma v noční košili neboli v šatech , totiž to břicho mám stále citlivé.Až dnes po zítra to bude 6 týdnů po operaci,jsem snad cítila,že mě to méně bolí.Také jak jdu do města tak trochu cítím v oblečení,že to bolí. Myslím,že to těch 6 týdnů je hodně citlivé. Nevím jestli jsem ti to již psala,ale mi řekl lékař,že to může bolet až jeden rok. Né tak hodně,ale může to být citlivé jeden rok. Záleží na člověku. Myslím,že metoda břišní cestou je ta nejbolestivější. Když tady čtu,že po lapar a spodem jsou už v pohodě po třech týdnech. Ale vydrž těch 6 týdnů opravdu ani nic nedělej,i když se ti bude zdát 4 týden,že tě to méně bolí, když jsem něco dělala hned se to ozvalo větší bolestí. Teď to snad už bude lepší a lepší tak se drž a uzdravuj hlavně, že to máme za sebou pa
hysterektomie
lontra
| 20. 10. 2008 13:21
Ahoj,vyskytl se mi problémek-mám teď právě po šestinedělí,už týden nešpiním..až dnes se mi objevila malinko krev.Máte některá s tím zkušenosti?Všem přeju hezký den!
všem
marsy
| 20. 10. 2008 09:18
ahoj, tak i já mám operaci za sebou,brali mi dělohu s myomy-lapar. začínám 4 týden po operaci, nejsem už tolik unavená, ale v podbřišku to pořád pobolívá, jako kdybych tam měla cihlu.Hlavně, když stojím a chodím.Holky, jak dlouho to bolelo vás??? Ještě něco, kamarádka mi poradila bezva kapky na trávení a plyny,jmenují se SAB SIMPLEX.
pro japo
zdoban
| 19. 10. 2008 23:12
Ahoj,tak tě zdravím po operaci,cvičit jsem začala až po 4 měsících dřív to nešlo.Eva
pro Laurin
Japo
| 19. 10. 2008 20:14
Ahoj, taky mi bolí břicho nad jizvou, pořád je oteklé, i když je to méně, ustupuje to. Na vycházky chodím v teplákách, nic jiného bych nezapla. S tím cvičením, když se něco dozvíš, dej vědět. Měla jsem plno elánu, že co nejdříve začnu, ale pobolívá mě břicho a taky mám strach, abych to moc neuspíšila, přece jenom jsme vevnitř sešívané. Cvičila jsem před operací pánevní dno, je to příjemné cvičení, a pokud je prospěšné, proč ne. Já budu mluvit se svým gyn. až asi za 14 dní, ale stejně si myslím, že nejdříve začnu až po těch 6 nedělích. Zatím se opravdu necítím. Zdravím
pro japo
laurin
| 19. 10. 2008 20:01
Zdravím,já jsem taky po operaci břišní cestou, příští týden ve středu to bude 6 týdnů a stále jsem ještě doma na neschopence. Také já užívám Wobenzyn už beru jen 4 tabl třikrát denně. Mám je stále brát dál. Já se už cítím mnohem lépe,akorát mne stále bolí břicho nad jizvou když se obléknu nebo na dotek. Také tebe to tak bolí? Doktor řekl,že se to spraví cvičením ale zatím nevím jaké cviky mohu a které né.
pro všechny
Japo
| 18. 10. 2008 12:49
Zdravím všechny, jsem 18. den po operaci břišní cestou, děloha i s vaječníky. Hlavní je, že už je to za mnou, tím držím palce všem, které to čeká. Pomalu se zlepšuji, pobolívá mě břicho a v kříži. Chtěla jsem se zeptat, která jste měla stejným způsobem operaci, jak dlouho jste byly na neschopence. Zdá se, že klasických 6 týdnů není vůbec přehnaných. Taky jsem se chtěla zeptat, jestli jste řešily nasazení hormonů. Zatím nemám žádné problémy, a pokud to bude únosné, nerada bych šla do hormonů, snad nějaký přírodní preparát. Nasadila jsem si Vobenzim a zdá se, že i díky němu se to každý den lepší. Všechny moc zdravím
Pro všechna děvčata čekající i po...
Pivka
| 18. 10. 2008 10:38
Po dvouměsíční pracovní neschopnosti jsem naprosto v pořádku. Pan doktor mi moc chválil provedení i zahojení. Tímto skládám hold a velké poděkování frýdlantské nemocnici. Cítím se naprosto v pohodě a veškeré problémy jsou pryč. Všem čekajícím na zákrok držím pěsti a všem po zákroku hodně zdraví a pohody. Jitka
pro všechny
laurin
| 14. 10. 2008 18:37
zdravím všechny na této diskusi,těm co na operaci čekají,přeji pevné nervičky a hlavně klid, jsem měsíc po operaci, chtěla jsem se zeptat jak to vypadá s lázněmi po této operaci. Skoro žádná tu o lázních nic nepíše. Mějte se všechny moc fajn zdraví Laurin
pro letusku
kamika
| 12. 10. 2008 09:51
Ahoj, souhlasím s pivkou. I mně lékař doporučil *** až po 6 týdnech. A to nejenom kvůli hojení, ale i k kvůli infekci. Taky se nesmím koupat ve vaně. Jen sprchovat.
pro letusku
Pivka
| 11. 10. 2008 14:53
Mně po šestinedělí. Asi je to opravdu potřeba pro dokonalé zahojení.
otázka pro dříve operované
letuska007
| 11. 10. 2008 14:01
Ahoj holky, mám intimní dotaz. Můj gynekolog je sice odborník, ale moc toho nenamluví. Můžete mi prosím některá sdělit, kdy vám doktor dovolil první *** po lapar. hysterektomii?
Děkuju M.
pro Japo
laurin
| 11. 10. 2008 12:00
také já měla operaci břišní cestou, jsem měsíc po operaci a břicho mám stále citlivé a bolesti, které se už sice dají vydržet, ale jsou. Hlavně při sezení a chození.také já mám takový jak lalok to vypadá,ale je to menší než před operací, myslím,že větší by to být nemělo. Múj doktor tvrdí, že bolesti mohu mít až jeden rok, že je to velký zásah do těla.Tak držím pěsti na brzské uzdravení chce to opravdu čas a nic vůbec nedělat
letuška 007 a ostatní
Japo
| 9. 10. 2008 11:38
Děkuji za radu, se zažíváním, sázím na bifidus aktiv teď už i reguláris, snad se to upraví, jsem 9 dní po operaci. Tam ještě ten problém, že to řeže do živého, ale to asi holt budu muset přežít. Vždycky mám strach, že u toho omdlím. Ještě mám dotaz, která jste měla tuto operaci břišní cestou. Já jsem břiško skoro neměla, když jsem na to šla. Vyndali mi dělohu ve velikosti veliké mužské pěsti + vaječníky, vejcovody, tak jsem očekávala příjemné prázdno. Mám nad řezem obrovské citlivé břicho, jaké jsem nikdy neměla. Zeptám se na to v pondělí gynek. ale stejně jaké máte vy zkušenosti, zdá se Vám to normální. Možná chci po týdnu zázraky.
Dík za odpověď

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
16. 6. 2025 11:01
14513
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka