Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

ahoj
zulika
| 30. 9. 2008 08:17
KAMIKO,
jsem ráda, že vše dobře - i přes ty nešťastné komplikace-dopadlo...
Teď se jen šetři-nic neuspěchej-odpočívej a nabírej síly

Jinak zdravím všechny známé i neznáme - které mají operaci za sebou a těm co se teprve chystají, přeji ať vše dobře dopadne.
a nebojte se toho- zvládly jsme to všechny-a koukám, že je nás čím dál víc...
já byla na operaci v únoru - zatím vše v pořádku-tak klepu na dřevo
Ahoj moje holky
kamika
| 30. 9. 2008 08:07
Všechny vás moc zdravím ! Teprve včera jsem se vrátila z nemocnice. Už to vypadalo, že budu mít ještě jednu menší. 18.9. v osm hodin ráno , po třech klistýrech jsem byla dovezena na operační sál. Během operace jsem měla bohužel tlak 200 na 100, tak mě nemohli naplnit do maxima, protože jsem krvácela i z těch nejmenších cévek. Doktor to měl teda pěkně ztížené. Ale povedlo se to laparoskopicky. Jenže se mi tajně utvořila sraženina a dostala jsem zánět, tak jsem dostávala hektolitry antibiotik do žil.Pokud by se ta sraženina nezačala vstřebávat, tak by mi ji museli vytáhnout. Doktor říkal,že by to musel udělat spodem. Prokapala jsem tak v horečkách celé dny. Ale tuto sobotu začal zánět ustupovat
a při včerejších odběrech šly zánětlivé složky v krvi dolů. Doktor přišel a řekl, že je to dobré a můžu jít domů. Tak jsem po třinácti dnech doma . Takže vás znovu všechny zdravím ! AHOOOOOOJ !
Japo
Lima
| 29. 9. 2008 09:25
držím taky všechny palce a dnes už to bude za tebou a pak už jen lepší a lepší...Už abych to tak měla i já a nemusela na to myslet.
pro Evu
Lima
| 29. 9. 2008 09:22
Ahojky při pondělku, děkuju za povzbuzení, máš pravdu pokud to bude muset být, tak hned, taky nechci na nic čekat. Mám ovšem problém, že se mám v podstatě rozhodnout já, můj doktor říká hned, jiný seznámený s mým stavem zas že ne, že jen hlídat a pak podle situace... a pak se rozhodni v klidu. Asi vyzkouším ještě další konzultaci, děkuji za typ na paní doktorku. Nakonec budu ráda, až tohle váhání skončí a třeba i operací. A budu moc doufat, že to zvládnu v pohodě jako Ty a jiné, trochu se děsím následků, někdo se s tím trápí opravdu dlouho. Moje učitelka angličtiny byla na tomto zákroku už ve 36 a má stále milion potíží, další operace, problémy s močákem potažmo ledvinami... no jo, každý jsme jiný, ale stejně jsem z toho pořádně nervózní. Taky mě vyplašilo, jak tu popisovala některá děvčata tu strašně dlouhou dobu hojení a neschopnosti, to už by na mě v práci asi zapomněli. Můžeš mi, prosím, ještě napsat, jak to bylo u Tebe? Dík a zdravím.
pro všechny
Japo
| 29. 9. 2008 06:04
Všem, které mně držíte palce děkuji. Za 2 hod. beru tašku a jdu vstříc svému osudu - bojim, bojim.
Poté se ozvu.
pro Japo
Pivka
| 28. 9. 2008 14:55
Neboj, fakt to nic není. A teď nekecám, není to milosrdná lež . Neboj, za týden už se tomu budeš smát . Každopádně ti držím všechny palce, které mám. Až budeš mít po, písni. Rozhodně to za ten strach nestojí. Věř mi, fakt !!!!!!!
Markysek
zdoban
| 28. 9. 2008 13:38
Ahoj ,mám to za sebou 5 měsíců ,taky jsem měla trochu bolest při čůrání do měsíce až 2 to přejde.Eva
Japo
zdoban
| 28. 9. 2008 13:36
Ahojky,neboj se mám toza sebou 5 měsíců a v pohodě.Držím palce!!!!
Japo
MARKYSEK
| 28. 9. 2008 11:19
Ahojky mám to 13 dní za sebou a věř mi nic tě bolet nebude.Hodně tě budou tlumit lékama.Ale pěkně se mi to mluví taky jsem měla strach.Tak ti moc držím palečky a neboj se brzy to budeš mít za sebou tak papa a drž se Markysek
pro všechny
Japo
| 28. 9. 2008 11:03
Ahojky, tak mám sbalenou tašku, zítra jdu do špitálu. Už mě tedy bylo i líp. Pokud bude vše OK tak jdu na to v úterý. Potěšilo by mě, kdybyste na mě trochu myslely a třeba napsaly, že to nic není, apod. ..... Beru i milosrdné lži
bolesti v podbříšku a při čůrání
MARKYSEK
| 28. 9. 2008 10:19
Ahojky holčiny mám k vám dotaz,15.9 jsem byla na operaci a do dnes mě stále bolí v podbříšku a při čůrání.Kamarádka tuto operaci podstoupila nedávno a žádné problémy nemá.tak se chci zeptat vás co to mají za sebou ,měli jste to taky a jak dlouho to trvalo?Nemám ani myšlenky na *** a ona je tak vitální.tak nevím jestli si to moc nepřipouštím nebo jsem divná .Tabletky od bolesti při močení mám ale nějak to ještě nezabírá.Na kontrolu jdu za 14dní tak uvidíme.Všem přeji krásný sluníčkový den a těm co to mají před sebou držím paečky tak papa Markysek
pro Lima
zdoban
| 26. 9. 2008 22:47
Ahoj,chápu tvoje pocity uvidíš až půjdeš na kontrolu co ti doktor řekne,já osobně kdyby to muselo ven bych to neodkládala protože na to budeš pořád myslet.Po operaci se ti po psychické stránce moc uleví.Vím to z vlastní zkušenosti.Moc ti držím palce.Přeji pěkný víkend.Eva
Ahoj
Lima
| 26. 9. 2008 15:51
Evo a Pivko, jsem objednaná na listopad (má tam pořád hodně plno) tak doufám, že nebudu tak akutní případ. Ale asi mě bude zase umlouvat na operaci, konzultovala jsem to i po internetu s lékaři z poraden, opravdu se názory liší. Ach jo, jsem z toho docela utrápená, pořád na to myslím. Na jaře se budem stěhovat, v práci je potíž na chvíli vypadnout, i když by se to samozřejmě udělat muselo, ale...To je právě to, nemůžu se dobrat toho, je-li rychlá operace tak nutná. Asi počkám na jeho kontrolu a to, co mi řekne a pak příp. zkonzultuju jinde, třeba v nemocnici, kterou bych vybrala. Jenže kdo na to má tak dlouho myslet a čekat? Taky mám jít na mamograf, minule bylo všechno OK, tak snad bude zas. Dnes mi volala kamarádka, její švagrová (29let) byla po hodně komplikovaném potratu v 5.měsíci na vyšetření a diagnostikovali jí rakovinu čípku- s tím, že děloha půjde ven. Proboha, to je děsný, dítě nemá a ještě tohle. Tak mám náladu nanic, snažím se to nějak přemoct, ale nejde to. I když nejsem velký srab, asi se zcela prostě bojím. No, jinak pěkný víkend všem a určitě bude líp, jen si na to chvíli počkat
pro Lima
zdoban
| 26. 9. 2008 15:37
Ahoj,děkuji za zprávu.Žádné hormony mě opravdu nenutili.Tu vojenskou jsem si vybrala sama,dostala jsem od své gynekoložky doporučení a nemocnici si můžeš vybrat jakou chceš.Bydlím hned u vojenský ale taky jsem nebyla rozhodnuta hned ,tápala jsem po internetu apod.Moje volba byla nakonec správná byli tam opravdu všichni moc hodní jak doktoři tak sestřičky.Mohu doporučit.Jinak chodím na gyndu do Gynelavu je to v Ruzyni u starého letiště paní doktorka Zemanová.Je to mladá doktorka a velmi šikovná a milá. Když by si chtěla jiného doktora než máš tak se podívej na internet www.gynelav.cz ,můžeš se normálně objednat,.zatím ahoj Eva ,zase napiš když budeš chtít.
Pro Lima
Pivka
| 26. 9. 2008 12:00
Mně bude v dubnu 50 a před měsícem jsem též byla na hysterektomii, protože jsem měla na děloze myomy. Vaječníky mi nechali, protože jsem je prý měla v dobrém stavu a funkční. . Mívám návaly, ale není to tak strašné, jak někdo říká. Žádné hormony neberu ani brát nechci. Můj gynekolog mi opravdu nic nenutí. Já k těm hormonům nějak nemám důvěru. Každopádně, být tebou, došla bych si ještě i k jinému gynekologovi na konzultaci a pak se teprve rozhodla. Přiznám se, že odstraňovat dělohu a vaječníky preventivně bych asi taky nechtěla. Každopádně držím pěsti ať všechno dobře dopadne. Jinak té operace se opravdu není třeba bát. Dělali mi laparo a nyní už jsem naprosto fit.
pro zdoban
Lima
| 26. 9. 2008 09:18
Ahojky Evo, to je fajn, že se Ti daří dobře, já se taky snažím vidět ty pozitiva, ale zatím mi to moc nejde, asi zvolím konzultaci i jinde. Snažím se něco zjistit sama a tak jsem třeba v jiné diskusi četla, že podobný nebo i horší nález lékař jen hlídá, tak nevím. Ten můj je hodně opatrný, což je asi i dobře, na jedné straně je lepší zákrok podstoupit dřív, než eventuálně začnou jiné zdravotní potíže a dokud jsem celkem fit. Např. moje maminka měla tutu operaci v 63 a vaječníky jí nechali. Chápu, že je potom asi problém je kontrolovat a taky vidím, že máma už od té doby na vyšetření nebyla, má to za vyřešené. A jak to bylo u Tebe, žádné náhradní hormony Ti nenutili? Mám dojem, že můj doktor si v nich docela libuje, když jsem v 46 vysadila HAK, tak se divil, proč, když ještě nemám přechod. A hned by mi cpal nějakou substituci. Jestli můžu ještě vyzvídat, do té vojenské jsi šla jen tak, z vlastního rozhodnutí? Nemám zatím zkušenost s nemocnicemi, tak ani nevím, kterou bych volila. Děkuju za info a zdravím!
pro Lima
zdoban
| 25. 9. 2008 20:43
Ahojky, neboj se ničeho,bylo mi minulou sobotu 50.V dubnu jsem byla na operaci,vzali mě vše,vaječníky jsem měla taky funkční ale měla jsem v děloze myomy.Byla jsem v Praze ve vojenský nemocnici kde jsem byla velmi spokojená.Paní primářka mě dala na vybranou,vše mě vysvětlila a tak jsem se rozhodla odebrat vše,ono se pak špatně diagnostikuje jakýkoliv nález na vaječníkách a nerada bych případně na další operaci.Měla jsem to normálně řezem přes břicho a trochu složitější.Dnes jsem absolutně v pohodě,sportuji,jezdím na kole,*** je výborný možná ještě lepší než předtím.Žádné hormony neberu,moje gynekoložka mě řekla,že to není nutnost když se cítím dobře.Je to hodně o psychice a pozitivním přístupu.Zdravím a jestli se ozveš budu ráda.Eva
ahoj všechny
Lima
| 25. 9. 2008 18:58
holky tady, to je bezva že je možnost to prodiskutovat, nevím si rady, co udělat. Jak už tady bylo popsáno, co doktor, to názor. Svému gynekologovi věřím, chodím k němu už spoustu roků, ale teď nevím, co dělat. Dvakrát jsem měla zhoršený cyt. nález, i když asi ne tak hrozně, laboratoř chce kontrolu za půl roku. Přesto mi doporučil hysterektomii, je mi už 48 a je to prý nejlepší řešení i pro prevenci. Vím také od známých, že je trend v tomto věku vzít všechno. A z toho mám strach. Vaječníky jsou zcela funkční, vajíčka normálně dozrávají, nemám žádné cysty ani myomy. Moje maminka měla všechno takhle v pohodě až do 58 let, kdy jí začal přechod. Vím, že se tohle často dědí a mám hrůzu z potíží po odstranění vaječníků. Třeba můj přirozený přechod přijde také až za 10 let, kdo ví. Ach jo, všechno si tu pročítám, hodně mi to pomáhá, ale rozhodnout se neumím. Jsem vdaná teprve půl roku (tedy opět, děti už mám velké) a mám obavy z předčasného přechodu a potíží. Můj lékař v tom problém nevidí, prý se nasadí hormony a je to.
Hysterektomie
Tomajda
| 25. 9. 2008 09:16
Ahoj všem, právě jsem se přihlásila.
18.9.08 jsem byla na operaci - laparoskopické odstranění dělohy. Jsem 3.den doma,ale stále jsem trochu unavená. Nějak se nemohu rozepsat . Na operaci jsem byla v Praze na Bulovce - průběh normální - na JIPU jsem byla od čtvrtka do soboty, kde byla perfektní péče.Jestli někoho zajímá moje zkušenost, ráda se podělím .
pro Pivku
laurin
| 23. 9. 2008 14:12
Ahojky, díky za přání, já tu operaci měla břišní cestou, a tak mám bolesti stále i když to už je 2 týdny od operace. Ale je fakt,že nic kromě toho, že sobě udělám jídlo nic nedělám.Tak se měj fajn a snad to taky mě přejde a budem užívat života jakon předtím. Laurin
pro Poldinu
Japo
| 23. 9. 2008 10:05
Moc děkuji, odepsala jsem soukromou zprávičkou.
Zdravím J
pro Japo
poldine
| 23. 9. 2008 07:50
Japo, poslala jsem ti soukromou zprávu.
Poly
PRO VŠECHNY
anonym
| 22. 9. 2008 13:16
AHOJKY,jsem dnes 3 týdny po operaci,laparoskopicky odebrání dělohy,vaječníky mi nechali.Jsem úplně v pohodě,jakoby mi nic nedělali.Samo,že si dávám pozor,nic obr těžkého nezvedám.atd.Všechno funguje stjně ,jako předtím,takže se nebojte nikdo.Všem,koho to čeká držím pěsti_!!!ahoj k
pro Japo
poldine
| 22. 9. 2008 09:54
Milá Japo, díky za podrobnou odpověď. Mně je 50 let, po přechodu nejsem, vaječníky také stále fungují jako u tebe . Jsem spíše "čekatelka" na operaci, mám myomy. Už jsem byla i objednaná, ale nakonec jsem termín zrušila, právě kvůli tomu, že mně chtěli odebrat i vaječníky. Děloha sama by mi vůbec nevadila. Už ji nepotřebuji. . Moje známá byla na kompletní operaci a nyní lituje. Tvrdí, že ji to hodně změnilo po psychické stránce, nějak ji nejsou schopni hormonálně vyladit. *** už pro ni nic neznamená. Ani jsem to tu nechtěla příliš rozvádět, nechci brát nikomu odvahu a elán, že máme z operace samotné obavy je pochopitelné. Jen se jedná možná o dost rozdílnou situaci, pokud je žena "vybraná" naráz a hormony ji právě nesedí. Držím ti palce, určitě většina žen to zvládá na bez problémů.
Poly
Pro laurin
Pivka
| 21. 9. 2008 07:55
Tak to GRATULUJI !!! Hlavně, že všechno dobře dopadlo. Teď už to bude den ode dne lepší. Břicho mě bolelo ještě asi 10 dní, ale bolest pomalu ustupovala a dneska ani nevím, že nějaká bolest byla. Hlavně se šetři, opravdu nic nedělej! Já ještě malinko špiním, ale prý to může být i 6 neděl. No uvidíme. Každopádně jsem ráda, že jsi OK.
pro Pivku
laurin
| 20. 9. 2008 21:35
Mám to Pivko za sebou,díky za držení pěstí, myslím,že jsou potřeba, ale dá se to zvládnout.I ty injekce do břicha vůbec nebolí až na jednu a to nevím proč. Zatím mám ještě bolesti břicha a jizva mě jěště bolí. Jak dlouho to může ještě bolet? Měj se fajn zdraví Laurin
pro všechny
laurin
| 20. 9. 2008 21:29
Zdravím všechny,mám to teda za sebou 10 den,jsem doma tři dny.Ještě mě bolí břicho a jizva,ale pocit,že je to za mnou je báječný.Všem držím pěsti koho to čeká, nebojte se, uteče to a zase se tady sejdem. Zdraví Laurin
pro blue1100
Pivka
| 20. 9. 2008 14:37
Myslím, že je lepší na tu injekci si dojít, než překládat termín. Počítej ale s tím, že to může trvat i 10 dní než to dostaneš. Mně to ale takhle dlouho nikdy netrvalo. Je to asi individuální. Každopádně ti držím tlapky, hlavně ať to už máš za sebou a všechno dobře dopadne. Zbavíš se bolestí i kvanta vložek. , ušetříš. Určitě se ozvi jak všechno dopadlo!
pro Pivku a spol.....
blue1110
| 20. 9. 2008 13:00
Jo jo Spletla jsem tojasne ze 15.10.uz jsem ze vseho nejak zblbla,ted momentalne menstruhuju a je to des,jak krvacim aty bolesti,musela jsem i odjet domu z chaty,jak to mam silny,tak uz je asi nejvyssi cas jit na ten zakrok. Aha tak treba zajit driv za svym gynekologem aby mi pichnul injekci abch to mela driv jo???? Vidis tak to mi nenapadlo.
pro Pivku a spol.....
blue1110
| 20. 9. 2008 13:00
Jo jo Spletla jsem tojasne ze 15.10.uz jsem ze vseho nejak zblbla,ted momentalne menstruhuju a je to des,jak krvacim aty bolesti,musela jsem i odjet domu z chaty,jak to mam silny,tak uz je asi nejvyssi cas jit na ten zakrok. Aha tak treba zajit driv za svym gynekologem aby mi pichnul injekci abch to mela driv jo???? Vidis tak to mi nenapadlo.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
milica
15. 6. 2025 22:26