Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dukanová dieta - Hubněme společně

Diskuze

JItka369
| 10. 2. 2012 21:49
všem dobrou a pa zítra
Flora
| 10. 2. 2012 21:43
dobrou ladies.
iirriss
| 10. 2. 2012 21:34
holky, též vám všem přeji dobrou noc a opatrujte se, zítra zase dovi
jajka12
| 10. 2. 2012 21:20
dámy, dieťa potrebuje vyhlásiť večierku, tak fičím, prajem krásne sníčky
JItka369
| 10. 2. 2012 20:57
Můj názor je, že pokud jsou určité potraviny povolené, sacharidy bych neřešila vůbec. Nic se nemá přehánět....to by asi pak byla úplně jiná dieta. Pokud máte někdo knížku - přece tu bylo psáno, že i sám velký D provádí změny, a ty zřejmě v knížce už neudou. Nejlepší by asi bylo číst ofic. Dstránky, kdo umí angl. byl by ve výhodě.
Flora
| 10. 2. 2012 21:08
TO JItka369: Ja na to jdu selskym rozumem...mrkev je tolerovana a ma min sacharidu. Cela tahle dieta je na sledovani bilkovin a sacharidu, tak proc riskovat. Velky D provadi zmeny, ale mozna nezna nas celer. V knizce je podle me celer rapikaty - takove ty dlouhe stvoly. Koukala jsen na nejaky AJ blog a tam maji i mrkev v povolenych a pritom v posledni knize ji ma Dukan v tolerovanych. Proste selsky rozum a pak jeste metoda pokus-omyl.
JItka369
| 10. 2. 2012 21:48
TO Flora: dobrá.....ale já bych řekla, že mrkev je v tolerovaných hlavně z toho důvodu, že staví, což při potížích se zácpou není vhodné.
Nehledě na to, že obsahuje vitamín A, kterým se lze předávkovat a beta-karoten, který je rozpustný pouze v tuku (který mi nemůžem) - a působí jako antioxidant. Více zde: http://www.lecit.eu/ovoce-zelenina-apod-/betakaroten/
Toliko můj postoj k mrkvi
Flora
| 10. 2. 2012 22:00
TO JItka369: Je to o cukrech. Ja predtim drzela tu prisneji proteinovou dietu a tam se mrkve nemohla vubec a treba paprika byla rozdelena na zelenou (bez omezeni) a cervenou (omezene - protoze obsahuje vice cukru). A vitaminem A z mrkve se neda predavkovat - viz tvuj odkaz: Konverze beta-karotenu se řídí stavem vitaminu A v organismu. Pokud má organismus dostatek vitaminu A, konverze beta-karotenu se snižuje. Z tohoto důvodu není možné se betakarotenem, jako zdrojem vitaminu A, předávkovat.

Více zde: http://www.lecit.eu/ovoce-zelenina-apod-/betakaroten/
JItka369
| 10. 2. 2012 22:47
TO Flora: beta-karotenem se nedá předávkovat, vitamínem A ano
anonym
| 10. 2. 2012 20:43
floro pošli prosím odkaz na tabulky,kde hledáš počet sacharidů,je jich více,kuř.prsa pod peřinou mám jen pro sebe,ostatním jsem musela udělat řízky,at nemají problémy v termálech
Flora
| 10. 2. 2012 20:45
TO recepce: prekvapive na www.flora.cz
je tam e-kalkulacka...najdi potravinu a hod tam 100 gr...a dole ti vyjedou udaje.

http://www.flora.cz/…ek/eden_kalk.php
JItka369
| 10. 2. 2012 20:42
cituji....Celer obsahuje glykokvin, látku s podobným účinkem jako inzulin, která snižuje hladinu cukru v krvi. Díky ní je celer i přes obsah sacharidů vhodný pro diabetiky.Celer se hodí k cibuli a je vhodný jako vývar nebo součást salátů. Obě dvě plodiny působí jako antacidy, které odstraňují kyselý odpad z trávicího traktu. Celer má dostatek alkalizujících minerálních solí, díky kterým v těle dokáže neutralizovat škodlivé kyseliny. Naopak strava bohatá na maso a živočišné produkty překyseluje krev a vnitřní orgány, což způsobuje úbytek vápníku a tvorbu ledvinových kamenů a otoků.
Celer, ale hlavně vývar z něj , má podobný zásaditý a remineralizační účinek jako cibule. Neutralizuje zplodiny v krvi a usnadňuje vylučování kyselin, které vznikly při metabolismu. Celer obsahuje množství éterických olejů, které slouží jako ochranný štít rostliny a stejně tak chrání i naše tělo. Tyto látky se při konzumaci uvolňují ve všech sliznicích lidského těla, kde působí antibakteriálně, antimykoticky a například v močových cestách ničí infekce.
Já bych tedy sacharidy vůbec neřešila.......a navíc, což je podstatné, celer je povolený!
jajka12
| 10. 2. 2012 20:45
TO JItka369: ono pravdepodobne práve pre to čo si nám citovala je povolený - díky za info o ňom :D - že by som skúsila celerovo-cuketové placky????
Flora
| 10. 2. 2012 20:49
TO jajka12: Celerovy zaver jako se vsim...jezte, zkuste a pokud nebudete hubnout...vyhodte.
Stamina
| 10. 2. 2012 21:01
TO Flora: Tak to je dobře, páč ani ty celerové hranolky nebyly k zahození Ale radši s mírou, ať minimalizujeme cukříky bez ohledu na ostatní celerový přinos
Flora
| 10. 2. 2012 21:09
TO Stamina: Jsi nas pokusny celerovy kralik...zitra nam reknes zda hubnes nebo ne :D
Stamina
| 10. 2. 2012 21:12
TO Flora: já mám dnes po 5ti dnech první BZ, takže váha půjde určitě nahoru - z celerem nebo bez
Flora
| 10. 2. 2012 20:47
TO JItka369: Ja ho prave v povolenychv knizce nemam, jen ten repikaty...ale muze to byt tim, ze ho Francouzi tak nejedi jak my.
ata001
| 10. 2. 2012 20:22
Ahoj, jdu na vás s prosíkem jelikož jím pořád dokola jenom kuřecí, kuřecí a zase kuřecí, rozhodla jsem se, že zkusím i červené maso. ALE. Jsem od maminky jen tři měsíce a ještě jsem ho nekupovala ani nepřipravovala Můžete mi, prosím, poradit které koupit, kolik cca stojí , jaké množství si mám koupit a jak ho v B i BZ dny připravovat? Děkuju
JItka369
| 10. 2. 2012 20:31
TO ata001: nejlepší by byla svíčková , ale kup zadní - guláš, segedin, sekanou, karbanátky, polévky.....koukni třeba na recepty.eu nebo recepty. cz...odkaz na ně máš na této stránce vlevo dole klikni na ten koláč. Dá se tam dost najít a dle potřeby upravit - prostě vynecháš co nesmíme, mouku lze nahradit kuk škrobem, smetanu jogurtem, neděláš na oleji ale na vodě a tak....
jajka12
| 10. 2. 2012 20:36
TO ata001: ja ti s názvami mäska neporadím, lebo vaše názvy nepoznám (a kočky ti už odpísali), ale upozorním ťa, že hovädzie mäsko sa robí dlhšie ako bravčové. Keď som mala 18, tak som natešená vytiahla z mrazáku krásne chudé mäsko, naklepala, nasolila, obalila a vypražila. No a potom mi bolo vysvetlené, že to bolo hovädzie , nedslo sa krájať a žuvať teda už vôbec nie. Ak máš kuchtu, tak tá je na hov. úplne úžasná. A mne veľmi chutí mäsko z polievky a mám dve muchy jednou ranou. Dobrú hov. polievku a k nej mäsko
ata001
| 10. 2. 2012 20:45
TO jajka12: Děkuji a když si tedy budu chtít udělat hovězí steak, stačí ho tam nechat déle nebo je potřeba ještě něco udělat jinak? Omlouvám se, že se tu tak vyptávám, ale vážně s tím nemám zkušenosti
jajka12
| 10. 2. 2012 20:49
TO ata001: v tomto by ti mali poradiť kočky, čo ho už podľa DD robili, ja som robila len z mletého mäska - ináč tiež odporúčam .... Normálne steaky si totiž naložím AJ do oleja minimálne na 24 hodín a tie potom robím na rýchlo na panvici, ale teda na to kupujem falošnú sviečkovú a tá tiež stojí hoooodne. No a vtáčikov robím napr z roštenky (to sa aj u vás volá roštenka, teda dúfam že je to to isté) a to už robievam hodinku v tlakovom hrnci a potm sa mäsíčko rozpadáva a je mňamozne. Určite ti tu niekto aj s tým duka steakom pomôže
Stamina
| 10. 2. 2012 20:16
Tak hlásím, že celerové placičky jsou výboré. Asi z předvařeného celeru by byly lepší, ale já to radši šup na šup, takže spokojenost. Teď k tomu ještě musím udělat toho stejka
Flora
| 10. 2. 2012 20:23
TO Stamina: oops, tak celer ma 9,9 gr sacharidy na 100. Mrkve ma 7,90 a je tolerovana. Tak to asi nebudu riskovat.
Stamina
| 10. 2. 2012 20:29
TO Flora: Ty tedy dovedeš člověku zkazit radost No tak příště jen kousek do polévky, halt budu dělat placičky cuketové. Ty jsem taky ještě nezkoušela, tak snad budou taky tak mňam
TO ata001 ono je hovězí docela drahý. Tak třeba roštěná je dobrá na plátky, bifteky, ptáčky. Pak hovězí kýta taky dobrá na steaky. Nejlevnější je zadní, to je dobrý na vaření - do polévky, guláše, omáček a tak. Tedy aspoň tak to vařím já. No TOP je pravá svíčková, z té je luxusní biftek ... jen stojí asi 6stovek kilo
Flora
| 10. 2. 2012 20:32
TO Stamina: Ja nechtela . Klidne basti. On ma Dukan v knizce rapikaty, ten ma 3.7 gr sacharidu a ten koren tam nema, asi Francouzi celer nepotrebuji :D
jajka12
| 10. 2. 2012 20:38
TO Flora: ty potvorka , dnes mi dávaš - a po akom je jajko vajce????? Lebo u nás keď - tak VAJKO

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
23. 6. 2025 13:12
14566
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka
23. 6. 2025 13:27
73533
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198
mazlik
1. 9. 2008 10:25
12