Diskuze

Zpět na výpis diskuze

antikoncepce

Tato diskuze byla uzavřena, nelze přidávat nové příspěvky

Diskuze

Mirena
Miky
| 8. 12. 2007 22:34
Ahojky ženy. Prosím vás, máte některá zkušenost s nitroděložním tělískem Mirena? Nějak jsem po své předchozí zkušenosti a tak nějak vůbec, nechtěla už nitroděložní tělísko vidět, ale je tady to ale......přecejenom...nemusím do sebe cpát hormony, spolehlivost se rovná sterilizaci - je to antikoncepce 3 tisíciletí, možná vůbec nebudu mít menzes a když jo, tak pár dní a spíš jako špinění, nebudu muset užívat pilulky denně, nehrozí mi rakovina prsu z užívání této antikoncepce, ani tromboza atd....jediné proti to pro mne má, že se nedoporučují užívat tampony, ale na druhou stranu pokud je menzes slabá nebo žádná, ani to nebude třeba...
Pokud některá tuto antikoncepci užíváte, napište, prosím, své zkušenosti.
Smajlinka
Kloa
| 3. 12. 2007 17:16
Ahoj Smajlinko, pokud můžu připsat svou zkušenost, tak mi bylo při přechodu na jinou HA doporučeno ať normálně po dobrání stávající HA udělám 7 denní pauzu a poté začnu užívat novou HA, přesto, že se v brožurkách popisuje navázání nové HA bez pauzy. Prý tento postup (se 7 denní pauzou) zamezuje tomu, aby došlo uprostřed užívání nové HA ke špinění. Popřípadě si o tom postupu ještě promluv s lékařem. Já jsem nakonec neměnila, protože mi vyhovuje.
nebezečné hormony
sabi
| 3. 12. 2007 16:08
Ahojky děvčátka, já mám špatnou zkušenost. po prvních dnech užívání mercilonu jsem měla bolesti hlavy a špatné nálady, bolesti nohou. A potřech měsících jsem skončila na koronární jednotce v Motole. Dostala jsem trombozu. prý se to po anti. někdy stává. Až později jsem zjistila že nejsem ani první a bohužel ani poslední. U lékaře jsem s příznakama byla včas, ale nic se neřešilo. Davejte ne sebe pozor a včas se informujte.
Změna
Lucka01
| 3. 12. 2007 15:26
No, celkem jsem po ní přibrala (asi 6 kg), začaly se objevovat výkyvy nálad, ale nijak jsem tomu nepřikládala váhu. Jenže potom se objevilo i krvácení po 7-denní pauze(vždy když jsem začala užívat další platíčko), což nebylo příjemné a tak po dohodě s lékařem měním...
Lindynette
adelaida
| 3. 12. 2007 10:32
Já mám Lindynette a zajímalo by mě, v čem Ti nevyhovovala. Díky.
změna HA
Lucka01
| 2. 12. 2007 12:05
Ahojky, teď budu měnit HA Lindynette za Yadine..když doužívám poslední tabletku Lindynette, tak hned další den beru Yadine? Žádná pauza tam není? A užíváte některá tuto HA, jak jste s ní spokojeny?Děkuju za odpověď
Pomoooc.
Pilotka007
| 29. 11. 2007 12:19
Děkuji moc za radu.

Teď bych se ráda zeptala jestli jsem udělala dobře.Včera jsem měla nějakou žaludeční nevolnost a zvracela jsem cca 2 hodiny po spolknutí pilulky.Je mi tedy jasné že jsem ji vyzvracela.V příbalovém letáku jsem si přečetla že pokud nastane takový problém existuje ve 3 týdnu užívání pilulek dvě řešení.Buď to si vzít pilulku z jiného plata... a nebo si pilulku nebrat a nastartovat 7-mi denní pausu.Zvolila jsem ten druhý způsob protože jsem byla skoro nakonci 3.týdnu a věděla jsem že by mi v dalším platíčku pilulka chyběla.

Chci se teď jen zeptat jestli jsem zvolila dobrý postup a zda to nebude mít vliv na účinost antikoncepce...
pilotko
Kloa
| 21. 11. 2007 15:23
Ahoj. To je teda nesrovnalostí
U běžné HA, jak se o ní obecně mluví je účinek do 12-ti hodin od zapomenutí zachován, ale u minipilulek je třeba dodržovat užívání přesně. Tak jestli to nemysleli tak Ale teda rozhodně je lepší brát přesně. Ale stane se, že občas vezmu o hodinku nebo o tři později, je to jen vyjímečně a nikdy se nic nestalo, ani se nebojím, že by se stalo.
Ne, během 7-mi denní pauzy není nutné používat kondom. Přesně těch 7 dnů HA účinkuje, nedokážu to nějak vysvětlit, ale za těch 21 dnů kdy se HA užívá, v těle potom těch 7 dní působí, ale ten 8. den, pokud by se neužila nová HA, tak je nejvyšší riziko otěhotnění. Kdyby tak žena mohla otěhotnět, tak už jsem dávno těhotná, kondom neužívám a v 7 denní pauze pohl. styk mám snad každý měsíc.
Takové jsou mé zkušenosti a informace od lékaře.
anonym
| 2. 9. 2011 22:53
TO Kloa: Ufff..:D A díky za info ;)
kniha o antikoncepci versus příbalový leták...
Pilotka007
| 21. 11. 2007 15:03
Chtěla jsem se zeptat na pár nesrovnalostí mezi knížkou o antikoncepci a přívalovém letáku Minervy.

1.V knížce je psáno že se používání antikoncepce nesmí opozdit více jak o hodinu.V příbalovém letaku stojí že pokud zapomenu a pilulku si vezmu do 12-ti hodin tak je antikončepční účinek zachován.

2. V knížce jsem četla že během 7-mi vynechaných dnů na menstruaci mě anikoncepce dále chrání a otěhotnět žena nemůže. ( nevím jak to když se v pauze pilulky neužívají) V příbalovém letáku zase stojí že se během pausy má používat kondom protože je tu riziko otěhotnění.

Mám z toho tak trochu guláš v hlavě.A věřím letáku... copak by ale někdo mohl napsat knížku ve které by byly takhle nepravdivé informace????
zánět
Miky
| 19. 11. 2007 21:53
Zánět je nepříjemná záležitost a pozor na zanedbání!!!! Určitě jdi k lékaři a co nejdřív.
Co to znamená?
anonym
| 18. 11. 2007 21:30
No dyť říkám, výtok je příznakem zánětu či kvasinek, nejčastěji. Není to nic vážného. Ale pro Ty léky si zajdi. Léčba není bolestivá. 14 dní? To už jsi mohla mít dávno O.K.
Šup zítra k doktorovi.
Nux
Werunka90
| 18. 11. 2007 21:05
a co jako znamená?bojím se toho mám to docela dlouho mno tak 14 možná dýl ale je to dosti nepříjemné:(
Nux
Werunka90
| 18. 11. 2007 21:05
a co jako znamená?bojím se toho mám to docela dlouho mno tak 14 možná dýl ale je to dosti nepříjemné:(
Werunko
anonym
| 18. 11. 2007 20:57
Myslím, že to je jednoznačně případ pro gynekologa. Nejspíš máš kvasinky nebo prostě zánět, dá Ti tabletky (případně mastičku pro přítele) a za týden budeš v pořádku.
svědení
Werunka90
| 18. 11. 2007 20:44
a etě sem k tomu chtěla říct pořádn něco ze mě vytéká a je mi to docela nepříjemné... nedávno sem to dostala a když sem to měla tak sem žádné problémy neměla ale tak zase mám newím co mám dělat :( tak mi plosím poraď děkuju
svědení
Werunka90
| 18. 11. 2007 20:41
hoj plomiň je mi tohle dosti trapné, ale pořád mě to tam dole svědí např. když mě můj přítel lehká a potom to přehání tak mám hrozné bolesti vůbec newím co máme dělat mému přítelovi to nevadí teda aspoň to říká ale asi z toho není moc nadšný tak bych chtěla poradit estli náhodou nejsem nemocná nebo tak něco?děkuju za vaší odpověď
Qinet
Miky
| 5. 11. 2007 16:26
Ahojky. Moje teta bere stejnou antikoncepci jako ty. Potíže neměla, ale teď má. Bere ji asi 2 měsíce. Krvácí a bolí jí v podbříšku. Nemusí to ale být tou HA, může mít nějaký zdravotní problém. Čeká na podrobnější vyšetření.Asi jsem ti moc nepomohla. Napíšu až budu vědět víc.
A co ten Cilest? Psala jsi, že ti potíže nedělal, nechceš se k němu vrátit?
Já jsem brala Yasminelle, ale jen 3 měsíce. Teď neberu nic, protože mi antikoncepce zhoršuje prolaktin. Pořád se mi tvoří a při užívání antikoncepce se to nezlepší. Můj lékař mi to ale vůbec neřekl. Vím to až z odpovědi na jedně poradně. Asi ani nic brát už nebudu.
Tak ti přeju, aby se to brzy srovnalo.
qinet
Kloa
| 5. 11. 2007 11:39
Qinet, za přezdívku se omlouvám, znám totiž z literatury spisovatele Quineta, tak mě to asi automaticky podbízelo napsat.
Dále se omlouvám, že jsem se vůbec snažila nějak poradit, i když se o to nikdo jiný nepokusil. Snad bude mít ještě někdo tu odvahu napsat, i když viděl jak reaguješ na snahu poradit.
To, že se pilulky nesmí vysazovat jsi napsala sama (viz , "Pokud nemusíš, tak by se pilulky vysazovat vůbec neměli, to by z toho tělo mělo ještě větší maglajz"), já jsem se pouze zeptala kdo ti to řekl, protože mám jinou zkušenost. Mimochodem, máš tam pravopisnou chybu - neměly.
Nepsala jsem o silných střevních potížích, a HA mým střevem jen neprošla, jak sis domyslela.
Píšeš, že postup při užívání HA dodržuješ, ale přišla jsi zde s problémem, že jsi pozapomněla pár prášků, pak špatně nasadila a už do nedala dohromady, na základě toho špiníš a už jsi několikrát změnila druh HA. Trochu si to protiřečí, protože takto nevypadá správný postup užívání HA. Ale nikde jsem nepsala, že jsi nezodpovědný hlupák
Nebudu to brát zle, ale tak, že jsi rozhladěná důsledkem hormonů
Re: Kloa
qinet
| 5. 11. 2007 07:50
Milá Kloo,

nikdo ani já jsem neřekla, že se pilulky nesmí vysazovat.. Každopádně, když jsem toto řešila se svou gynekoložkou, tak mi doporučeno nebylo... Nevím, já odborník určitě nejsem a také odborné rady nečekám.. Od toho mám samozřejmě gynekologa.

Jinak jestli si měla silné střevní potíže, tak je logické, že se Ti doporučilo vysazení, protože by Tvoje HA, stejnak prošla jenom střevem a nic by se nevstřebalo-což, nezlob se, nemá s mým problémem nic společného.

Já samozřejmě postup při užívání HA dodržuji!! A rozhodně jsem si nevzala tři pilule najednou, jako některé dámy zde přede mnou, nebo podobné experimenty... Prostě jsem udělala chybu, kterou řeším a nemyslím si, že bych kvůli tomu byla nezodpovědný hlupák...

No a co si slibuju od holek , které mají zkušenosti s Milligestem? Ano, jsme každá jiná, ale mě prostě tohle trápí a ráda bych slyšela různé zkušenosti, . Asi stejně jako slečna, která začala tuto diskusi...

P.S. Jsem Qinet-Bez toho "U"
quinet
Kloa
| 4. 11. 2007 22:25
Quinet, a kdo ti řekl, že by se pilulky neměly při takových situacích, které zažíváš ty vysazovat? Podle mě je to to nejlepší řešení, protože tvé tělo má maglajz právě teď.
Když vysadíš, tělo najede na svůj režim, i když třeba nepravidelný a po nějaké době se HA zase nasadí a bude vše zase v pořádku, ale musíš užívání dodržovat a ne si s tím pohrávat. Tím, že na chvíli vysadíš nechci říct, že prostě pilulky jeden měsíc brát budeš, další zase ne atd., to je opravdu matení těla, ale takové očistě a vzpamatování těla to v tom stavu, který zažíváš jen pomůže. Sama jsem to tak na radu lékaře udělala a od té doby mám klid. Ale u mě to nebylo způsobeno tím, že bych zapomínala a rozházela si cyklus, ale měla jsem střevní potíže způsobené letní dovolenou. Kdybych to tak neudělala, zbytečně bych se trápila, kdo ví kolik bych musela na úpravu vyměnit druhů HA, tak jsem byla po kratičké době bez měnění pilulek zase v pořádku.
S milligestem zkušenosti nemám, protože tělo neplaším a neměním HA, užívám už dlouho jeden druh, který mi vyhovuje, možná se ti někdo se zkušeností s milligestem ještě ozve, ale osobně nevím k čemu ti to bude a co od toho čekáš, protože jak jsi sama napsala a víš, tak každá žena reaguje jinak ...
To by se právě nemělo
qinet
| 4. 11. 2007 17:30
Děkuju za radu,ale tudy cesta určitě nevede. Pokud nemusíš, tak by se pilulky vysazovat vůbec neměli, to by z toho tělo mělo ještě větší maglajz.

Abych jenom ještě dodala. Cielest jsem brala cca 2 roky a neměla jsem problém-byla jsem jak hodinky, až když jsem si to rozházela sama. No a to že Mercilone nesedí každé, to je celkem normální, stačí zabrousit o pár stránek dál.. o Milligestu jsem zde ale nic nenašla...

Ono to možná bude ok, ale jsem už nervozní... . Proto prosim, napiště mi někdo, kdo má s touto HA (Milligest) zkušenosti.. Moc děkuji
quinet
Kloa
| 4. 11. 2007 13:50
A proč na chvíli pilulky nevysadíš a nenecháš ať se organismus z tolika změn hormonů na chvíli nevzpamatuje? Tvé tělo je z toho jak jsem se dočetla docela v šoku. Toť má rada, úplně na čas všechny hormony vysadit a pak začít jako by od nova.
Miligest
qinet
| 4. 11. 2007 10:05
Ahojky holky,

chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s Miligest-mají to být rozfázovaný Logesty. Já jsem začalabrát před týdnem a za ten týden mě stihla dvakrát migréna, což se mi od 17-ti, kdy jsem začala brát antikoncepci pravidelně,nestalo. Začínala jsem Trire***, potom jsem měla Cielest, tam bylo vše ok, do té doby než jsem pozapomněla pár prášků , špatně nasadila a pak jsem to dohromady už nedala. Menstruovala jsem opravdu jak se tomu chtělo, nebo spíš spinila.. Pani doktorka mi dala Mercilone a to jsem prozměnu přestala menstruovat úplně a díky nějaké látce mě to i při styku dost bolelo. Teď jsem začala s těmi miligest a už od první pilulky krvácím a nějak se to netváří, že by to chtělo skončit.. Prosim poraďte..Už mě to střídání prášků nebaví a jestli to je normální, tak mám zbytečný stres.

Moc děkuju..
.
Lucka01
| 26. 10. 2007 10:58
4Snoopynka: No, myslela jsem to tak, že když je třeba snížená účinnost ten předcházející měsíc, pak 7 denní pauza a pak užiju správně tu první tabletku, tak jsem chráněná už od toho prvního dne(vezmu ráno a večer už jsem chráněná), že?
Nevadí,
Dedeckova
| 23. 10. 2007 21:46
antikoncepce se přece vstřebává v tenkém střevě.
...
Lucka01
| 23. 10. 2007 16:39
Ahojky holky, dnes se mě kamarádka, co začala brát HA ptala, jestli nesnižuje účinnost, když si vezme tabletku a třeba půl hodiny na to jde na velkou...nikdy mě nenapadlo se nad tím zamýšlet, ale nemělo by,že ne? Pokud jsem dobře informovaná, tak by to snižovalo jen v případě průjmu, zvracení a tak, že jo? Úplně mě to zarazilo, tak sorry za dotaz
účinnost
Snoopynka
| 19. 10. 2007 08:34
Ahojky, nevím jestli jsem ten první den účinnosti pochopila dobře, ale je to tak,že pokud ji bereš pravidelně a děláš 7 denní pauzy a pak nezapomínáš na první pipulku po sedmidenní pauze,tak si chráněna non-stop...tedy i v té sedmidenní pauze
antikoncepce
Dedeckova
| 18. 10. 2007 16:03
Jj, je to přesně tak, jak jsi napsala.
?
Lucka01
| 18. 10. 2007 15:43
Ahojky, začala jsem s užíváním HA a mám malý dotaz. Po sedmi denní pauze jsem užila správně tabletku z dalšího blistru. Účinnost tedy nabývá hned od toho prvního dne užití?(Třeba jsem jí brala ráno a večer už jsem chráněná?)

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 6. 2025 19:44
14528
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
18. 6. 2025 21:52