Diskuze
Zpět na výpis diskuze
pejsci a další domácí mazlíci
DiskuzePřidat názor
Lucajda
angelwoman
| 9. 1. 2009 21:01
0
0
Reagovat!
Název diskuze
Poslední reakce
Reakcí
Články z jiných titulů
Něco se nepovedlo. Zkuste ještě jednou nebo zaktualizujte stránku.
Nechtěla jsem, aby to vyznělo tak, že lepší je vztah se psem a že kočka není schopná věrnosti. Spíš jsem to myslela tak, že kočka je prostě svobodnější, nenaučím ji žádným povelům, nenařídím jí, co má dělat-i pokud se jedná o její bezpečnost, apod. Kočka se nechá ráda nechá se podrbat, může mi i psychicky pomoct, být kamarádem, atd., ale asi se mnou nepůjde na výlet (a tahat kočky na vodítku mi nepřijde normální, už jen proto, že mám úctu před jejich svobodnou povahou), nepojede na kole, nesjede řeku, nebude mě chránit, neohlídá mi dům či můj majetek, apod. Je to trošku jiný druh vztahu, není tolik založený na společných zážitcích, který myslím velmi prohlubují vztah a na příslušnosti ke smečce, kterou psi potřebuju a jasně chtějí znát své místo a funkci. Kočičky nepotřebuju taky tolik jako psi, aby se jim člověk věnoval-opět nechci, ať to je pochopeno špatně, mám na mysli procházky, aktivitu, sporty, ať už agility, dogtreking, apod. Jsou prostě nezávislejší. Ale znovu opakuju, že si nemyslím, že jsou kočičky nějak horší. Ono se říká, že lidi se dělí na majitele koček a psů-něco na tom bude 
Hned jsem věděla, že má nějaké problémy, pak jsme začali jednat, ale už bylo pozdě ... 
A pak večer když jsem se vracela domů. Naproti mě si to uhání po chodníku směrem ke mě dobrman. Naprosto sám ...
) a kolem mě tryskem proběhl onen pes - pitbul. Měl hlídat místní bufet, ale jaksi utekl. Od té doby tam běhat nechodím a vlastně už neběhám. Když můžu, tak se tam vydám na kole, to se mi zdá přece jen bezpečnější.
). Ale i když je pes s pánem, je to, jako by byl sám - páníček je někde o 200 metrů vzadu a kouká všude možně. Pes, když vidí běžícího člověka, ožije a většinou mě začne "honit". Já se psů prostě bojim a nepoznám, jestli ke mě běží agresivně, nebo jestli zvědavě a chce mě jen očuchat. Proto radši zastavim - nechci psa během zbtečně dráždit. Pes na mě občas vyskočí, opře se o mě, nebo mě jen očuchá, a když zjistí, že na mě neni nic zajimavýho, běží zpátky. Často ale začne vrčet, páníček volá kdesi v dáli něco ve smyslu "Rexi, proboha,zpátky", což ale většina psů ignoruje.
Stejně jako se liší
), ale neměla bych na psího kamaráda čas, a navíc jsem jako malá vyrůstala s babiččinejma kočkama, kočkám tudíž líp rozumim a jsou mi svojí duší bližší. 10 let jsem měla svýho kocourka Toma, kerýho jsem musela nechat kvůli zhoubnýmu nádoru bohužel před rokem a půl utratit. 
Pes nezaútočí nikdy bez důvodu-jenže psi jsou zvířata s divokými instinkty, takže jejich důvody, jako třeba rychlý nečekaný pohyb, divný zvuk nebo třeba jen pach alkoholu z dané osoby, můžeme těžko dopátrat a určit. Ale jsou psi týraní, nevycvičení, psychicky labilní nebo bojácní, kteří prostě zaútočí, protože to nemají v hlavě v pořádku.
Musím říct, že jak psy miluju, to byla první situace, kdy jsem nějakého nakopla..jinak to fakt nešlo, držel Sáru za zadek a druhý jí šel po krku-musím říct, že na mladé psy velmi chytrý způsob, jak druhého psa rychle a s jistotou zabít
To mě asi překvapilo nejvíc..Už jsem zažila hodně psů, co se rafali, ale vždy to bylo stylem, že jeden umravňoval druhého a ukazoval mu svou pozici, ale tohle byl naprosto jasný a promyšlený útok s jediným cílem-ublížit nebo nejlíp zabít. Proto si myslím, že ti psi nebyli v pořádku-to normální zdravý pes nedělá, aby šel druhému bezdůvodně po krku