Diskuze

Zpět na výpis diskuze

pejsci a další domácí mazlíci

Diskuze

ahojky pejskaři
Hana
| 7. 1. 2009 20:14
Já mám psí mazlíky tři a tak vím, že každý má jinou povahu, přestože jsem je vychovávala stejně. Doma jsou to velcí mazlíci, ale venku je musím hlídat, aby nevyvedli nějakou blbost. A tak když jdu s nima ven, tak musím být pořád ve střehu.
Jsou to ale fakt mí kamarádi a bez psa si to už vůbec nedovedu představit. Hodně obohacují můj život a jsou to moje zlatíčka.
A o těch Kane Corso - to jsou pěkní trhači a ještě k tomu když tvoří smečku, tak to ještě Angelwoman dopadlo dobře, že se nechali zastrašit a nevrhli se ještě na vás.
Takový raťafáci by neměli lítat na volno bez vodítka a náhubku.
Dedeckova
angelwoman
| 7. 1. 2009 20:07
Jj, labradoři a zlatí retrívři jsou zlatíčka K nám třeba přijde úplně cizí řemeslník, udělat něco ve sklepě, Sára nejdřív štěká a pak mu soustavně nosí všechny svoje hračky, pošťuchuje čumákem míček směrem k němu a vyžaduje drbání břicha Jako fakt v hlídač, ale v opačném slova smyslu Někdy je to takový šílenec a dělá strašné blázniviny, válí se ve sněhu, honí se za vlastním ocasem, hází si sama s míčkem, atd. - určitě to znáš Fakt bych ji neměnila za žádného psa, i když to je - jak píšeš - někdy trochu trouba
Angelwoman
Dedeckova
| 7. 1. 2009 19:51
Moc mě to mrzí, je hrozné, že lidé si pořídí psa (nebo dokonce psy), ze něž nedokážou nést odpovědnost, tenhle případ přesně vypadá jako "pes pro image". Přítel má taky zlatého labradora, takže vím, jaký jsou milí, hraví, pozorní a taky tak trochu trubky. Zkrátka hodní psi.
pejsci
angelwoman
| 7. 1. 2009 19:12
Děkuju ti, Radko Zranění se jí už zahojuje a vypadá to, že bude v pořádku. Rozhodně si nemyslím, že je pes agresivní zvíře. Pes je to, co z něj udělá jeho pán a ten za něj také odpovídá. Žádné jiné zvíře nemůže být člověku tak blízko a tak věrné, jako pes. Ale vše má v rukou jen člověk-to on dělá z psů vraždící bestie nebo gaučové miláčky.
Měla bych-li soudit např. všechny kočky např. podle toho, že pokaždé, když je vidím prskají a jsou útočné nebo králíky podle toho, že jsem měla jednoho doma a celou rodinu pokousal, až jsme ho museli dát pryč, bylo by to velmi nerozumné.
Jako jsou zlí lidé, jsou i zlí psi. Mého bratra pokousal pes 2x a přesto má mého psa má velmi rád, chodí s ním na procházky a vychází s ním. Možná proto, že můj pes je zlatá povaha, která miluje každého, kdo má pro něj kapku vlídného slova a pohlazení. Když ho někdo ohrožuje, tak vrčí a štěká a někdo by se ho mohl i bát, ale když na něj někdo zaútočí, jako teď ti psi, neumí se bránit, stáhne se, kňučí a potřebuje, abych ho ochránila já. Je to prostě rodinný mazlící pes, žádný obranář, prostě to nemá v sobě.Shrnula bych to takto: proto, že jeden člověk někoho zavraždí, nemůžu odsoudit celé lidstvo jako "agresivní". Můj názor
Já jsem vděčná za to, mám takového přítele ve své fence Sáře-vím, že jí můžu věřit a vím, že ona naprosto věří mně. Vím, že by na mě ani na nikoho jiného nikdy nezaútočila, ale je třeba si uvědomit, že pes, kočka, králík, činčila, ....jsou zvířata (ač domestikovaná) s divokými instinkty a pokud je jim ubližováno nebo se leknou, apod. umí se adekvátně svým tělesným dispozicím bránit
Kloa
anonym
| 7. 1. 2009 18:11
aha,tak to chápu,mě spíš jako dítě poštípaly včely,ty byli taky pěkně agresivní......,takovej malej tvor.......,my měli na zahradě sud,tam byla voda,tak tam chodili pít,asi si mysleli,že jim to vypiju ,se psy nemám nijak špatné zkušennosti,se ke mě dokonce hrnou cizí,abych je pohladila
Radka37
Kloa
| 7. 1. 2009 17:52
Bohužel mám jiný názor, který staví na několika mých zkušenostech. Od psa nikdy nevíš co můžeš čekat. I když jistě, že takový není každý pes.
A taky je to o těch majitelích a je spousta velmi nezodpovědných lidí a takto to pak dopadá. Snad dnes a denně je to i ve zprávách.
Sama mám na obličeji jizvu po psím kousnutí. Stejně tak můj bratr, napadli ho na školním táboře dva vlčáci. Mám radši klidnější, neagresivní zvířata.
Kloa
anonym
| 7. 1. 2009 17:41
všichni pejskové ale nejsou stejní ,když dáš zvířátku péči a lásku,myslím,že se Ti zvířátko odmění ,ať je jakékoliv
ahojík angelwoman
anonym
| 7. 1. 2009 17:36
to co se stalo Tvému psu i Vám,mě dostalo ,u mámy jsme měli jezevčíka,tak jsem ho vždy vzala do náručí,nebo dala vodítko na krátko,je pravda,že mi jednou zdrhnul, ale vrátil se sám k nám............,takový lidi by zvířata vůbec neměli mít,protože větší psy potřebují výcvik a tak..............
psi
Kloa
| 7. 1. 2009 17:19
To je asi důvod proč jsem si tyto stvoření (psy) nikdy neoblíbila
můj zraněný pejsek :-(
angelwoman
| 6. 1. 2009 18:42
Měli jsme teď na horách menší nehodu a tak musím ošetřovat svou Sáru, protože jí jeden pes pokousal zadek Šli jsme zrovna z Lysé hory v tom nejprudším úseku se najednou z kopce nad námi přiřítili dva obrovští psi plemene Cane corso (fotka těchto "roztomilých psíků" zde )pro představu něco jako doga), vrazili do mé tety, která upadla a tyčkou, o kterou se opírala bouchla mou mamku do hlavy. Té se udělala šílené boule a začla krvácet, ale to jsem viděla, až za chvíli, protože ti dva psi ihned napadli mou Sáru. Jedna ta bestie se jí zakousla do zadku, kde má také ten kousanec a druhá jí šla natvrdo po krku. Kdyby nezasáhl taťka, tak už Sára asi není. To jsem ještě v životě neviděla, aby nějaký pes šel tomu druhému bez jakékoli výzvy po krku-to je u psů jasná vražda Ti psi prostě nebyli normální Majitelka psů byla namol, odmítla nám dát občanský průkaz, ale to už se taťka rozžhavil do běla a pohrozil jí policií. Nakonec si vzal její telefonní číslo a staral se radši o mamku. Ta naštěstí tak tak unikla otřesu mozku, ale ještě teď - několik dní po tom, má celé čelo i oko fialové
Jsem milovnicí zvířat, ale nechápu, proč si člvoěk pořizuje takkové bestie-vždyť na tyhle psy, aby měl zbrojní pas Také občas pustím svého psa na volno, ale vždy jsem naprosto bdělá a mám ji vycvičenou. Ale tohle byly normální vraždící monstra Pejskaři by si měli uvědomit, že nesou za své psy plnou odpovědnost a zvlášť za ty, co mají v plemenné standardu napsáno: "Hlídací pes, obranář a policejní pes". U takové psa to chce dokonalý výcvik a ne se ožrat a pustit je mezi lidi a psy navolno
Už se vám taky někdo něco takové stalo? Jak jste takový útok řešili? Já jsem se snažila Sáru bránit, jednoho psa bych možná i zvládla, ale ten druhý pak šel i po mně
zahnání "úchyla"
angelwoman
| 11. 12. 2008 17:12
Dneska jsem šla jako každé odpoledne se svou fenkou zlatého retrívra na procházku. Sice se už stmívalo,ale říkala jsem si, že půjdu přes Bělský les, ať se trochu proběhne. Za chvíli už byla skoro tam a najednou vyletěl z křoví zajíc, tak jsem dala Sáře povel sedni a ona bohudík zůstala, jenže za tím zajícem se začal z toho křoví motat takový divný chlap. V hlavě mi hned blesklo: To bude nějaký úchyl, co budeš dělat, sama v lese Vyplnily se mé obavy a začal vrávorat směrem ke mně, ale v tu chvíli začla Sára vrčet a když šel dál tak úplně zuřivě štěkat, že jsem ji sotva udržela. Chlapík si to asi rozmyslel, že nebude obtěžovat holku se zuřivým psem a změnil směr a já jsem pelášila pryč. Opravdu ve mně hrklo, takhle potmě už do lesa radši chodit nebudu Ale Sáře jsem fakt vděčná-krásně mě hlídala Přitom ona není žádný hlídač, je to mazel a hrdinka, akorát v bezpečí své zahrady, ale tady asi vytušila nebezpečí a chránila vůdce své smečky-mě
sedačka
KES
| 2. 9. 2008 19:29
my máme 2 psy a koženou sedačku, která je perfektní, protože se dá krásně umýt, když si pejsci neumejou tlapičky. Chtěla jsem se zeptat jakou máte zkušenost se spolužitím psů a fenky. V neděli si jedu pro fenu berňáka a nevím jak zvládnu její hárání a naše dva lotry.
Pejsci a další domácí mazlíčci
jitula
| 2. 9. 2008 16:31
Je opravdu krásný,ať se brzy uzdraví.
jakou sedačku
Fina
| 2. 9. 2008 14:08
Jestli oba dva, jak kočka tak pes, na sedačku můžou, tak bych rozhodně volila čalouněnou a nejlépe se sundavacím potahem, který by se dal jednoduše vyprat. Koženou sedačku by oba dva, ale hlavně pes, určitě poškrábali a za chvíli bys nepoznala, že je ta sedačka nová.
mydlinka
midlinka
| 30. 8. 2008 08:11
prosim o radu mam kocku a psa a nevim zda si poridit calounenou nebo kozenou sedacku
pejsci a další domácí mazlíčci
jani
| 10. 8. 2008 12:51
zdravím všechny milovníky psů a jiných domácích zvířátek. Já vlastním pejska - křížence, ale bohužle je teď nějak nemocný - asi alergie. Snad bude líp.
pejsci
Zdenka
| 8. 8. 2008 05:57
Elunko a Jitulko pejsci jsou nádherní. Já mám bernskýho salašnického nyní je mu dva a půl roku a je to taky náš miláček
Psí miláček
jitula
| 6. 8. 2008 16:08
Ten je opravdu krásný.Já mám ráda všechny pejsky.Mám také 5 letého křížence
:)
Elunka
| 13. 7. 2008 12:28
Tak tohle je náš psí milášek Enny. Je to jezevčík, má 7 let a je neuvěřitelně rozmazlená:o)
pejsci a další domácí mazlíčci
Chantal
| 13. 7. 2008 09:14
Dobrý deštivý den, právě jsem se zaregistrovala a představuji svoji skoro dvouletou malou kníračku, kterou neskonale miluju.
Ráda bych se spojila s další majitelkou malého knírače. Zatím zdravím a přeji hezké dny.
Klíštata
Zdenka
| 13. 5. 2008 17:24
Děkuji za radu, vyzkouším to, je pravda, že člověk když užívá B komplex, tk na něj klíštata nejdou, ale musí se to užívat už dříve, ale myslím si, že na klíštata není nikdy ozdě začít s něčím užitečným a vyzkoušet to.Zdenka
oprava -
Regina
| 13. 5. 2008 12:03
pochopitelně chlupatá, ale já jsem usilovně myslela na Fifinu a tak se mi tam dostalo předčasně to f místo ch - - jo nějak se mi s toho tepla zavařuje mozek a to jsou zmrzlíci, co se mnou bude v létě nevím - přece se nemůžu já mladice vymlouvat na věk no né! -
Moje potvůrka flupatá - štěkavá -
Regina
| 13. 5. 2008 11:55

Fifi - je strašně " válivá" a kupodivu jsme měly jen jedno kláště a to ješte nad čenichem, a tak se dalo dobře vyndat - mám z ní radost je to mé potěšeníčko a s Číčou - potvůrkou mńoukavou mi dávajíé zabrat. jsou obš mlsné a tak je musím spravedlivě dělit - jinak je zle a " dámy " se urazí - a jak začnu vařit již jsou zaseza mnou a čekají co "upadne" bez nich by byl život fádní a já bych neměla tu správnou "rehabilitaci" a tak musím chca , nachca vzít své "klacky" a jit ven - Fifina je vylítaná a já sotva lezu do schodů -
klistata
Simis
| 13. 5. 2008 09:39
Ahoj holky...Taky sem mela problemy s klistáky a někdo mi kdysi poradil pridávat do žrádla sušené droždí...Praktikuju to už celkem dlouho a jeste ani jedno klíště!
klíšťata
op
| 12. 5. 2008 10:57
Mám docela vyzkoušeno, že pokud dávám psovi 2x týdeně B komplex, tak na něj klíšťata nejdou - asi jim to smrdí. Tak to vyzkoušej. op
Akimek
Zdenka
| 12. 5. 2008 08:43
Zdravím všechny, co mají pejsky a jiná zvířátka. Určitě máte problémy s kíštaty, je to hrůza. U jsme mu koupili obojek pro klíštata, různé spreje, ale nic naplat, vždycky se nějaké najde, prostě oklepe se a padají z něj kuličky. ˇWpatně se mu to hledá, máme berňáčka, takže je najdem jenom tehdy když lezou po bílém zbarvení, jdou to fakt chudáčci.Trpím s ním. Už i manžel, který s ním chodí každý den na dlouhé vycházky měl klíště, bere nyní antibiotika.Asi mi nikdo neporadí nějaký zázračný přípravek proti klíštatům.Zdenka
Re: krmení
werocka
| 11. 5. 2008 21:53
My granulema nekrmíme. Aki má po nic většinou střevní potíže, takže papáme maso s těstovinama nebo rýží + jako doplňky sýry, jogurty, tvaroh, vitamínky (psí i třeba proenzi), ovoce a zelenina a taky uši a podobné na vyčištění tlamky.
Náš miláček
op
| 3. 4. 2008 09:33
se může přetrhnout, pokud se jen někdo přiblíží ke zvonku, ani nemusí zvonit. O telefonu je to to samé, něž jej zvednu, může se uštěkat. Bude mu v červnu 10 let, občas se plouhá po domě jako stařec, ale teď v neděli mě přesvědčil, že to s ním není tak zlé. Byli jsme na výletě a přesto, že mu dělají od mala schody problémy (museli jsme kvůli němu nechat nalepit koberec na schody, jinak by se přerazil), tak tam šplhal po skalách a schodech a nic mu nevadilo. Když ho někdo - hlavně cizí - pochválí, vysloveně se tetelí blahem a byl by schopen udělat snad kotrmelec. A ač měl v packách 14 km, v autě si schrupnul a pak na zaradě ještě lítal až do večera. Pravda, pak po vykoupání padl jako špalek a chrněl. Příště, až se narodím, chtěla bych být psem v naší rodině.
bisonek :-)
Simis
| 20. 3. 2008 13:57
Ahojky lidičky tak já sem se taky dnes registrovala chtěla sem si s někým pokecat atd....Už rok máme pejska bišonka sme s ním moc spokojení i když je to pěknej lump a vymejšlí různé hlouposti a zlomyslnosti S tím zvonkem mám podobnou zkušenost!Jakmile u nás někdo zazvoní tak tačne štěkat,dá li se tomu říkat štěkot je to nesnesitelnej zvuk se kterým nepřestane do doby kdy neotevřem a on pak může vesele toho dotyčnýho přivítat
Kavalírek
ervinka
| 16. 3. 2008 15:37
Zdravím dneska jsem se přihlasila je potřeba si s někym psat. Taky mame doma pejska koupili jsme ho v loni už ho mame přes roka jsme radi. Jeto naš milaček. Dlouho jsme o tom uvažovali ale teď jsme radi. Taky pozname kdy chce čurat a jít ven. po zaznění zvonku štěka je to lum. Tak vam všem přejí ať vám vaší milačkové dělají jenom radost Majka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 7. 2025 07:29
14633
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
5. 7. 2025 14:59