Biokuchařka - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

biokuchařka

Diskuze

quinoa
zuzu
| 5. 4. 2007 12:00
Quinoa se žampióny a fazolemi
Když si v některé z Bio prodejen nebo supermarketů koupíte sáček
quinoy, můžete si ji připravit třeba s houbami a fazolemi. Za 25 minut
můžete jíst.

Potřebujeme jednu nakrájenou mrkev, na drobno nakrájenou cibuli,
hrst mražených žampiónů či hlívy (když budou čerstvé, tím líp), dva
šálky vařených fazolí (mohou být i černé z konzervy, ochucené) šálek
propláchnuté quinoy, kostku bujónu, sůl a pepř.Do půl litru vody dáme jednu kostku bujónu, karotku, cibuli a houby.
Až mrkev změkne, přidáme quinou a fazole (nemáte-li je vařené a
konzervované, v tom případě je dodejte až na konec a nechte jen
prohřát). Když se voda opět začne vařit, zmírníme oheň na minimum a
vaříme asi 20 minut, dokud se voda neodpaří (jako u rýže). Na závěr
ochutíme solí a pepřem, případně dalším oblíbeným kořením.
(recept z www stranek), dnes si chci quinou pripravit jako prilohu, tak jsem koukala jak se dela..a ejhle stejne jako ryze, parada .
Makovec
Petra
| 2. 2. 2007 19:10
No, tak se musím pochlubit, povedl se Je
dobrý a lehký. Jen jsem přidávala vodu, protože když jsem dala do těsta
mák, tak bylo příliš hutné. Možná pro někoho bude míň sladký, ale nám
přišel akorát, nejsme zvyklí moc sladit. Asi by stačilo zvrchu jej
pocukrovat, ale ani to nedělám.

Určitě brzo ho upeču zas
dík
zuzu
| 2. 2. 2007 16:23
paráda, děkuju za typ!..jak je to jednoduchý a přitom dobrý ..papa
Makovec
anonym
| 2. 2. 2007 13:14
Peto, tak dej potom vedet, ja ho chci vyzkouset az dojedu domu, takze az nekdy pristi tyden. At se podari
Makovec
Petra
| 2. 2. 2007 12:28
Tak až dnes zkouším ten recept na makovec, jak jsem ho sem po Vánocích dávala Těsto má akorát konzistenci, teď už jen čekám na mák - až ho manžel ručně namele
Jinak jsem ho vylepšila trochou vanil.cukru a skořicí. Biovanilkový
cukr mám doma už dlouho, ale až dnes jsem ho otevřela. Byla jsem
překvapená jakou má barvu - je takový zašedlý. No, aspoň člověk vidí,
že ten standartní je pěkně bělený
drožbí
Vlada
| 2. 2. 2007 11:48
Když si koupíš bio bujopn wurzl, tak ten je dvojího druhu - modrý s drožbím nebo žlutý a tam droždí není.
boby
Vlada
| 2. 2. 2007 11:46
Já sójové boby přidávám do polívky nebo to teplé zeleniny nebo do zeleninových salátů. Prostě je nejdřív uvařím do měkka a pak je šoupnu do jídla, které zrovna dělám.
super tema :))
anonym
| 2. 2. 2007 10:23
Ahojte holky :) procetla sem si tuhle diskuzi od zacatku do konce a nasla hoooodne dobrych tipu nektere uz sem samozrejme vyzkousela (treba jako vcera spenatove karbanatky s tofu) a byla to fakt mnamka jsem uz nekolik let vegetarianka a snazim se davat prednost BIO potravinam, ale oproti vam jsem v tomhle teda zacatecnik
sojové boby
zuzu
| 1. 2. 2007 07:37
ahoj!
prosím nemáte někdo radu, jak chutně uptravit sojové boby, nějakou kombinaci s čím se dá kombinovat?zelenina apod, díky .
jo a používáte sojovou mouku?papa
Dieta bez droždí
anonym
| 28. 1. 2007 20:50
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s dietou bez droždí? NApříklad kde sehnat chleba bez droždí (většina "placek" je s droždím), jak nahradit běžné pečivo... Jsem bezradná. Droždí je i v bujonech. A vadí kvásek? Děkuji za názory
pro Lenku
vendy
| 16. 1. 2007 14:53
Přítel dělá správce sítě v nemocnici a informačního technika - jezdí
hodně i k zákazníkům - pokud mu to časově vychází tak chodíme spolu -
on za mnou vždycky dojede .
Vendy
lenka
| 16. 1. 2007 13:41
Já už jsem si taky kolikrát říkala, že to celé stojí dost peněz, ale co už je cennější než zdraví...podle mě je to opravdu ta nejlepší investice. Hlavně je dobře, že to zavádíš u dětí, to je nejlepší, co pro ně můžeš udělat. A co vůbec dělá tvůj přítel? asi pracuje někde blízko tebe, když můžete spolu chodit na obědy, že?
pro Lenku
vendy
| 16. 1. 2007 13:23
Leni k těm biopotravinám jsi mě přivedla ty a Zuzu, už dříve jsem se
zajímala o zdravou výživu ale nebylo to bio, o těchto potravinách jsem
dříve moc nevěděla. Vaše zkušenosti na - Bio potraviny a
vegetariánství - mě však moc zaujaly a začala jsem se o to více
zajímat, zjišťovat co se dá kde koupit bio, prošla jsem spoustu stránek
na netu, a také jsem získala hodně informací v té Bio kuchařce. Prostě
jsem se pro to hodně nadchla a už jsem zblbla i přítele .
Doma nejíme úplně bio - všechny potraviny se u nás ještě
ani v bio kvalitě koupit nedají, nemáme tady tolik možností jako
třeba v Praze ale snažíme se bio výrobky hodně zařazovat - kupuju bio
jogurty, bio mléko, některé bio ovoce - hlavně citróny, bio čaje, bio
luštěniny - peču s bio mouky. A děti ? Některé jídla jim
chutnají, některé ne - ale myslím, že si začínají zvykat .
Bio výrobky jsou sice drahé, ale řekla jsem si že by člověk měl
investovat především do svého zdraví, raději si dám jídla méně , ale
kvalitní bez těch všech umělých přísad, barviv, a éček.

Do práce si nosím svačinu z domu - buď domácí chleba s něčím a nebo
nějaké ovoce a na obědy chodíme s přítelem do naší oblíbené restaurace
- na stravenky - vaří tam hodně zeleninových a lehčích jídel, často si
dávám zeleninový talíř s jogurtovým dresinkem a občas chodím do
takového "bufetu" se zdravou výživou - tam dělají fakt samá
zdravá jídla - třeba špaldové rizoto, pohankové nákypy - slané i
sladké, žitné pirohy se zeleninou a spousty čerstvých zeleninových
salátů. I klasická jídla doma stále vařím, ale některé potraviny se
snažím nahrazovat zdravějšími. Doufám, že se změna našeho jídelníčku
pozitivně odrazí na našem zdraví !
bio
zuzu
| 16. 1. 2007 13:04
ahoj bioholky
zitra vyrazim do Prahy, tak zase navstivim Albio a pokoupim suroviny, minule jsem byla v CountryLife prodejne(maji take hned vedle restauraci)a uplne vyborna a dokonce levnejsi nez v Albiu, akorat jsem zjistila,ze nejlevnejsi sojove mleko maji v Tescu..varite si kasicky?ja jsme si ted moooc oblibila kukuricnou a pohankovou, vyborne a k snidani krasne zehreji..uz jsem asi psala o tech cizrnovych testovinach, jsou moc dobre..tak zitra snad bude novy uloveka zkusim okouknout albio restauraci, abych vas pak mohla informovat,papa.
Vendy
lenka
| 16. 1. 2007 11:13
Vendy, kdy ty jsi vůbec začala s těmi biopotravinami? A jak to teda máte doma, co vůbec vaříš? Říkala jsi, že rodina se na to zatím nijak zvlášť netváří.....a jak se vůbec stravuješ, když jsi v práci?
Pro Marcelu
vendy
| 16. 1. 2007 08:49
Jestli myslíš Biokuchařku Hanky Zemanové tak u nás je k dostání v
podejně zdravé výživy i v knihkupectví. Určitě se dá objednat i na
netu. Stojí 399 Kč.

Internetový obchod s biopotravinamy najdeš třeba na stránkách http://www.dobrykramek.cz/
bio kuchařka
anonym
| 15. 1. 2007 19:53
ahojky, muze mi nekdo poradit kde koupim bio kuchařku a kde je na netu obchod s bio potravinami? vsude ctu jak se na to odkazuje, ale ja nevim kde a dnesšním dnem jsem se dala na zdravy styl vařeni, diky Marcela
rozdíl
jagea
| 14. 1. 2007 19:33
Díky,no možný to je asi se mrknu v prodejně coutry life.
rozdíl
Petra
| 14. 1. 2007 19:09
Myslím, že cizrna je druh hrachu a kuskus je něco jako těstovina
kuskus a cizrna
jagea
| 14. 1. 2007 18:26
Nevíte někdo jaký je rozdíl mezi cizrnou a kuskusem? Slyšela jsem že je to skoro to sáme.Já mám zkušenosti jen s kuskusem.
pohanka
zuzu
| 13. 1. 2007 16:31
to pohankove mleko zkusim, diky za typ! ....jsem porad zrmzla a klepu se zimou, ruce jako ledy, a o pohance se rika, ze pomaha a zahriva, tak snad to pomuze, v tydnu jdu pro susene pohankove mleko .
jinak pohanku mam rada jen tak uvarenou, nebo pohankove testoviny...nemate jeste nejaky dobry typ na suroviny s pohankou? ja jsme nedavnou koupila cizrnove testoviny, ani jsme nevedela, ze existuji, tak je zkusim...papa.
jablečný čaj
anonym
| 9. 1. 2007 23:03
Ten čaj jsem ještě nezkoušela, ale mám ráda teplý jablečný kompot. Uvařená jablíčka se skořicí a trochou hřebíčku, hlavně v zimě... a když se rozmělní na menší kousky a přidá vanilkový puding je z toho dobré jablečné pyré
pohankové mléko
anonym
| 9. 1. 2007 23:00
Jojo instantní prášek, poradila mi ho paní, ke které chodím na masáže a můžu jen doporučit....
čajík
Petra
| 9. 1. 2007 16:48
Když jsem byla malá a jezdila jsem k prababičce na prázdniny, tak ten
čajík vařila podobně. Dala do konvičky povařit jablečné slupky, přidala
pár šípků a pár kousků hřebíčku(s tím to nepřehnat, jinak se změní chuť
čaje).Dal se pít teplý i studený. A když se osladil medem byl vynikající
pohankové mléko
Petra
| 9. 1. 2007 16:45
Znám pohankové mléko jako instantní prášek, který se zalije horkou vodou, možná Klarinela myslela to . Četla jsem, že mák spousty důležitých látek - hlavně vápníku. Takže je pro nás co nejíme moc maso super
cajik
zuzu
| 9. 1. 2007 16:39
ten cajik urcite zkusim, uz jsme to cetla i jinde, ale jeste jsme to nezkousela... jinak jsem si koupila sypany bily caj a je mooooc dobry, doporucuju, takovy jemny .
jablečný čaj
lenka
| 9. 1. 2007 10:39
Dneska je tady v Bio receptech recept na jablečný čaj. Dělám ho skoro stejně a moc mi to chutná, takže ho doporučuju. Nejlepší jsou pak ty horké kousky jablíčka, je to jako teplý kompot.
pohankové mléko
lenka
| 9. 1. 2007 10:38
Pohankové mléko jsem ještě nepila, jak chutná? A to si určitě dělá přítel doma sám, že? Protože ani v obchodě jsem to neviděla.
pečení
lenka
| 9. 1. 2007 10:24
Už jsem taky zkoumala ten recept a přesně mě napadlo to samý - med a sójové mléko. Tak jsem zvědavá, kdo první tuhle variantu vyzkouší - pak dejte vědět, jo? Jinak mák prostě miluju.
pro Klarinellu
Petra
| 9. 1. 2007 02:49
Určitě půjde udělat ze sój.mléka. Já taky nahrazuji živ.mléko např. sójovým ,cukr medem nebo třtin.cukrem,....Dej vědět,jak dopadl

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
jirinaova
28. 4. 2024 12:42
70350
2112Hana
27. 4. 2024 19:41
11828
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video