Biokuchařka - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

biokuchařka

Diskuze

seitan
zuzu
| 16. 11. 2006 18:08
no to se pridavam k otazce, sama jsem ho jeste nekuchtila, ale mela jsem ho v BIOrestauraci v ALBIU a bylo to moc dobry, byl v nejakym obalu a mnam mnam.....hledala jsme na netu a nasla nejakz receptiky, tak je sem napisu, treba se ti nejaky bude zamlouvat,ale bohuzel, je nemam vyzkouseny:

seitan
zampiony
sojova smetana
olivovy olej
cervene vino
bobkovy list
cesnek
spetka soli

Vezmete seitan, nakrajite na kousky, velke podle libosti, ja delam tak 4x4 centimetry. Date do misy, zalijete cervenym vinem a pridate naktajeny cesnek, cim vic tim lip, a bobkovy list, trochu osolite.
nechate to tak hodinku odletezet. Pak rozpalite na panvi olivovy olej a nasypete tam obsah misy. Dusite tak 15 minut, az se seitan po stranach osmazi do zlatova. Pak pridate nakrajene zampiony a dusite dalsich 10 minut, proste nez se zampiony "udelaji" a prestanou byt syrove. Nakonec to zalijete sojovou smetanou a nechate vschno jeste trochu podusit. Podavame s hranolkami a hlavkovym salatem.
-----------------------------------------------------------
Řízky

Ingredience: 4 větší plátky seitanu 1 šálek celozrnné mouky, strouhanka, zázvor, mořská sůl, voda

Postup přípravy: Z celozrnné mouky a vody si připravíme řidší těsto, které dochutíme zázvorem a mořskou solí. Namočíme do něj seitan, který obalíme ve strouhance. Na pánvi či ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a osmahneme do zlatova. Po dosmažení odsajeme přebytečný tuk ubrouskem. Pokapeme trochou citrónové šťávy a podáváme ze zeleninovým salátem a přílohou.
--------------------------------------------------------------
Seitan na špízu

Ingredience: 4 plátky seitanu nakrájeného na kostky na kostky nakrájená paprika na kostky nakrájená mrkev na kostky nakrájená jablka na kostky nakrájená okurka nebo kedluben (dle sezóny) sojová omáčka sladká paprika sůl olej

Postup přípravy: Na jehly či špejle střídavě napichujeme kostky seitanu, papriky, mrkve, jablka a okurky či kedlubny. Položíme na mírně vymaštěný plech a potřeme směsí připravené z oleje, sladké papriky, soli a sojové omáčky. Za občasného potírání pečeme do změknutí zeleniny.
-----------------------------------------------------------
Seitan jako Čína

Seitan special nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme zeleninu dle libosti, např. pórek, cibuli, papriky, žampióny, mrkev. Koření lze použít také dle chuti jako na čínu. Seitanové nudličky se zeleninou prohřejeme a zalijeme zředěnou sojovou omáčkou s maizenou, povaříme. Podává se s rýží i brambory.
tak snad se neco povede.
seitan
anonym
| 16. 11. 2006 09:17
Ahoj holky nemá někdo tip na dobré papa ze seitanu, ještě nikdy jsem ho sama nezkoušela ale chtěla bych
biokuchařka
nuny
| 15. 11. 2006 19:47
ROZINKOVÉ MĚSÍČKY
: 150g rozinek, 100g ořechů, 2PL ***u, po 2PL hl.sójové a polohrubé nebo celozrnné mouky, 1 žloutek, 70g tuku, 1-2PL vanil.fruktózy, 1ČL kakaa, citr.šťáva podle chuti, čokoládová poleva a hrubě nasekané ořechy nebo mandle na ozdobení. Postup : rozinky předem namočíme (můžeme i do rumu) a potom spolu s ořechy umeleme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto (pokud se bude drobit přidáme trochu sój.mléka), které dáme do chladna odpočinout. Potom vyválíme plát asi 4mm silný a vykrajujeme měsíčky, které přeneseme na papírem vyložený plech a a předehřáté troubě zvolna upečeme do růžova. Zchládlé potřeme čokoládovou polevou a posypeme hrubě sekanými ořechy nebo mandlemi.
biokuchařka
nuny
| 15. 11. 2006 19:44
OVOCNÁ ROLÁDA-nepečená

: 300g směsi sušeného ovoce, 1PL rozpuštěného tuku, piškotová strouhanka nebo ml.ořechy, citronová šťáva. Postup : ovoce umeleme, přidáme tuk, zahustíme piškotovou strouhankou (z dělených domácích piškotů) a dobře promícháme aby vznikla vláčná hmota. Tu pak rozválíme na mikrotenu do obdélníku, potřeme náplní a pevně stočíme. Zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí krájíme plátky. Náplň : pikantní zavařeninu smícháme s mletými ořechy na středně hustou hmotu, můžeme přidat trochu rumu.
Rýžové těstoviny s krevetami
anonym
| 15. 11. 2006 14:11
Nevíte, kde se dají sehnat artyčoky? Nikde jsem je ještě neviděla.
těstoviny s pórkem a žampiony
anonym
| 15. 11. 2006 14:08
Tohle je moc dobré, dá se jíst samotné nebo jako příloha k něčemu. Neznám přesnou gramáž vždycky kuchtím od oka
Je potřeba: 2 větší cibule, na kolečka nakrájený pórek a stejné množství žampiónů, sojanéza (může být i bílý jogurt), amarantové nebo jiné celozrnné těstoviny, sůl, pepř, kari
Postup: osmažíme nadrobno nakarájenou cibulku, přidáme žampiony a pórek (není na škodu trochu podusit) a podle potřeby sůl, pepř a hlavně kari. Na závěr v mícháme sojanézu takže tím vznikne moc dobrá kořeněná omáčka. Smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat.
zakladni info
zuzu
| 15. 11. 2006 13:09
Leni, jen takovy zakladni info, koukala jsme totiz i na jine pomucky do domacnosti, kdyz jsem kupovala tu susicku a odstavnovac me docela zaujmul, ze by to take nemuselo byt spatne....tak jsem se chtela zeptat, jaky typ, co odstvanujes atak... diky.
biokuchařka
nuny
| 15. 11. 2006 12:30
BANÁNOVÉ HRUDKY :

40g tuku, 120g ovesných vloček, 50g ***u, 50g rozinek, 1 větší banán, 2 žloutky, trocho sójového mléka. Postup : Do rozpuštěného tuku dáme vločky, ***, romačkaný banán, propláchnuté rozinky (mohou být i naložené v rumu) a žloutky. Bude-li třeba můžeme přidat trochu mléka nebo rumu). Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. Potom na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou hromádky a v předehřáté troubě zvolna upečeme. Po zchládnutí můžeme spodek hrudek potřít čokoládou. Chutná podobně jako banánová müsli tyčinka.
odšťavňovač
lenka
| 15. 11. 2006 10:39
Zuzu, s odšťavováním zkušenosti mám, dělám to několikrát týdně, hlavně jablka, mrkev a červenou řepu....co bys potřebovala vědět?
odšťavňovač
zuzu
| 15. 11. 2006 10:05
leni, uplne vsechny ne, tak polovinu, zkousela jsme ted ty caje, mnam mnam....jinak mam taky otazecku, nemate nejakou zkusenost s odstavnovaci na ovoce????
recepty
lenka
| 5. 11. 2006 09:14
Jsi moc hodná, že tu dáváš ty recepty- těch není nikdy dost.....jen se chci zeptat, máš je všechny vyzkoušené?
něco na zahřátí
zuzu
| 3. 11. 2006 22:10
čaj s pomerančem

Přísady:
3pomeranče
1/2 tyčinky skořice
4 hřebíčky
3 lžíce sypaného čaje nebo 3 čajové sáčky


Vložte
4 hřebíčky do oloupaného pomeranče. Pomeranč a tyčinku skořice povařte
v 1 litru vody. Nechte stát 15 minut. Přeceďte vodu do konvičky a
vsypte 3 lžíce (12 gramů) sypaného čaje do čajového cedníku nebo
přidejte tři čajové sáčky a nechte stát 5 minut. Odstraňte cedníček nebo čajové sáčky.

---------------------------------------------------------

ruský čaj
Přísady:
Čajové sáčky
Polévková lžíce medu
Hřebíček
1/3 tyčinky skořice
Šťáva z jednoho citronu a 2 pomerančů

Do
čajové konvice vlijte trochu horké vody tak, aby bylo pokryté dno.
Přidejte med, hřebíček a tyčinku skořice. Zahřívejte 7 minut. Přidejte
čajové sáčky
a zalijte vroucí vodou. Nechte čaj 5 minut ustát. Za míchání přilijte citrónový
a pomerančový džus. Nalévejte tento silný, chutný nápoj přes sítko do sklenice. Ihned podávejte.
kuskus
zuzu
| 2. 11. 2006 19:49
citrónový kuskus

300 g kuskusu
400 g fazolových lusků
1 oranžová, žlutá a červená paprika
8 lžic strouhaného ***u
4 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička čerstvě strouhané citrónové kůry
1 lžičky kajenského pepře
sůlFazolky povařte 3 minuty a sceďte.
Kuskus
zalijte 400 ml horké vody a nechte 5 minut odstát. Poté prokypřete
vidličkou, smíchejte s ***em, kořením, citrónovou kůrou a olejem.
Pokrájené fazolky a kuskus promíchejte s paprikami krájenými na kostičky. Osolit a podávat.
fazolky
zuzu
| 2. 11. 2006 08:40
salat ze zelenych fazoli a rajcat

400 g zelených fazolek, 300 g rajčat, olej, vinný ocet, sůl, hořčice, pepř Postup
Fazolové lusky nalámeme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.
Okapané a vychladlé vložíme do mísy, přidáme kousky omytých rajčat a
vše dochutíme zálivkou připravenou z oleje, vinného octa, hořčice a
mletého pepře.
biopotraviny
zuzu
| 1. 11. 2006 08:27
skořice
zuzu
| 31. 10. 2006 23:26
Skořicové překvapení

Suroviny:


Plátek celozrnného chleba (30 g)
Lžíce cottage sýra 20 % t. v. s. (20 g)
Skořice

Postup:


Celozrnný chléb namažeme cottage sýrem se sníženým obsahem tuku,
posypeme skořicí a dáme na 2-3 minuty do rozehřáté trouby, dokud se na
něm nevytvoří bublinky.
domácí müsli
rojana
| 31. 10. 2006 14:15
Domácí müsli:
2 balíčky ovesných vloček, 1 balíček ***u, 1 vanilkový cukr, 1 konden. mléko, 4 lžíce medu, 2 dcl oleje, sekané ořechy, 2 balíčky rozinek
Vše, kromě rozinek promícháme, dáme na vymazaný plech péci, na nepříliš vysokou teplotu. Každých 5 minut promícháme. Když je směs zlatohnědá - je hotovo a přidáme rozinky.
Dobrou chuť
krevety
zuzu
| 31. 10. 2006 13:28
mela jsem, ale malinko, takze poradne stejne nevim, ale pristi tyden se na ne chystam, oni jsou loupany a neloupany, ale ja na ty neloupany jeste s hlavickama nemam(myslim silu to videt), takze koupim u nas v obchode, kde je maji na vahu par deka a se zeleninkou asi chvili osmahnu a pak jeste hodim do trouby, z ty je ryba stejne nejlepsi....tak pak napisu.... .
mela jsem musle, z takovyho toho,,exotictejsiho,,a neni to spatny, akorat pak vice veci na talire po jidle nez pred jidlem, protoze, kdyz to vyloupes, tak je toho dvakrat tolik ...ale doporucuje, tohle je proste nejzdravejsi jidlo a obcas lituji, ze nemame to more a tu jizni kuchyni ...Leni nevis, jak na domaci musli, myslim udelat ho v troube?..jo a jeste ktery vlocky doporucujes....ted se chystam na pohankovy....hezky den!.
krevety
lenka
| 31. 10. 2006 11:31
Víš, že jsem krevety v životě nejedla? Jak vůbec chutnají, už jste je jedli?
Rýžové těstoviny s krevetami
zuzu
| 31. 10. 2006 10:56
Rýžové těstoviny s krevetami

hrst širokých rýžových nudlí, 1 lžíce krevet, 1 artyčokové srdíčko, 1 loupané rajče,1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, petrželová nať, pepř, mořská sůl.

Na pánev s olejem dáme stroužek česneku a vyloupané krevety, zamícháme a necháme chvíli dusit. Artyčokové srdíčko velmi jemně pokrájíme, z pánve vyjmeme česnek a vložíme srdíčko. Dále přidáme oloupané a rozmačkané rajče i se šťávou a necháme na mírném ohni dusit tak dlouho, dokud se tekutina nevydusí a nevznikne hustá omáčka, do které dáme horké uvařené nudle. Osolíme, opepříme a navrch posypeme sekanou petrželkou.
musli
zuzu
| 29. 10. 2006 01:10
nemate nekdo prosim radu na domaci zapekane musli, myslim v troube, chtela bych to moc vyzkouset...diky! .
kuskus
zuzu
| 29. 10. 2006 01:09
no ja myslim ze jo, ted uz je to celkem rozjeta surovina ,takze mozna ne vsude, ale urcite jo, si myslim ze v Tescu treba ho musi mit, nebo zkus spis obchod se zdravou vyzivou a tam koupis spis ten celozrnny, zuzu.
kuskus
anonym
| 29. 10. 2006 00:49
no teda, děkuji ti moc a prosím tě kde se dá koupit, najdu ho v normálním obchodě mezi těstovinama?
kuskus
zuzu
| 29. 10. 2006 00:36
no kuskus nema chybu, zdravy, rychly a muzes ho smichat s cim te napadne....je to typ testoviny a muzes koupit vice druhu, nejlepe celorzrnny ....nevari se, proste mnosztvi kuskusu zalijes(pridas)varici vodou, v pomeru 1:1mozna o neco malinko vice vody,nesmi byt moc nasakly ale zase aby nebyl moc tuhy, proste to sama musis vychytat..necha se 5min odstat, muzes pridat orisek masla, a potom jak je libo.....bud studeny nebo teply, receptu je na netu plno, tak neni problem si nejaky najit....ja treba pridavam spenat, nakarjena rajcata, cervenou repu, no co te napadne....

http://www.probio.cz/…cepty/kuskus.htm

na to urcite jukni, tam je plno zajimavych receptu....at se kuskus povede.
kuskus
anonym
| 29. 10. 2006 00:06
Ahojky, prosím jak se připravuje kuskus a s čím se dá míchat. Slyšela jsem, že je opravdu dobý. Děkuji
Rychlý guláš
Bibi
| 28. 10. 2006 12:19
Rychlý guláš

5 plátků Šmakouna nakrájet na kousky, 5
lžic oleje, 3 střední cibule, 3 stroužky česneku, 350 ml silného
masového vývaru, šálek kečupu, feferonku, sůl, pepř, chlebovou
strouhanku na zaprášení, lžička gulášového koření (lze i podravka)

Cibuli
osmažte dozlatova, přidejte česnek na plátky, podlijte polovinou vývaru
s gulášovým kořením, nechte chvíli rozvařit , pak přidejte nakrájeného
Šmakouna, kečup, sůl, koření a feferonku. Uveďte do varu, přidejte
trochu vody, zbytek vývaru a dle potřeby zahustěte chlebovou
strouhankou. Vařte rychle a krátce, všechny složky jsou již hotové a
potřebují jen prohřát. Jako přílohu podávejte chléb, hranolky, brambory
knedlík i rýži.
papání
zuzu
| 28. 10. 2006 10:30
Leni dekuju za info ....to me teda kuskus dostal, je to rychly a da se to smichat s cimkoliv ...s amaranthem nemam vubec zadny zkusenosti, ale koukala jsem, ze v rozmaryne maji amaranthova zrna, a vypadaji prave dost podobne jako kuskus, takze do salatu atak, tak je zkusim....testoviny jsem nevidela...spaldu a pohanku nastuduju ,diky za odkazy...a jeste otazka, sice nevim, zda jsi z Prahy, ale jestli jo, kam nejradsi chodis pro tyhle dobrudky? ahoj zuzu.
P.S.a jeste me tak napadlo, jaky pouzivas vlocky do musli???
papání
lenka
| 28. 10. 2006 10:11
Kuskus už jsem párkrát měla, ale nějak si na něj úplně nemůžu zvyknout. Jinak amarantové těstoviny mám moc ráda, ty jsou moc dobré. No špalda i pohanka, obojí je moc zdravé, takže to chce střídat:
http://www.victorie.cz/…nice-spalda.aspx
http://www.victorie.cz/…iva/pohanka.aspx
kuskus
zuzu
| 28. 10. 2006 09:31
ahoj holky, co treba kuskus?...to je dobrudka...mate nejaky specialni receptik, nebo vyzkouseny nejaky specialni druh?ja znam jen klasicky a celozrny, ale ono jich je vic,jestli se nemylim...a asi hodne podobny je Amaranth, co jsem procitala na netu, tak mi to prislo, vhodny taky do salatu atak, ale neni to ta prava testovina....no a jeste, co pouzivate vic, spaldu nebo pohanku?co by se dalo rici, ze je ,,lepsi,,....pa a diky!zuzu.
šmakoun
zuzu
| 27. 10. 2006 22:08
ŠMAKOUN těstovinový salát

Uvaříme těstoviny, přidáme kostičky sýra (ementál, niva)
.Pokrájíme jablko, ananas a přidáme kostičky ŠMAKOUNA. Promícháme a necháme asi
hodinu odležet. Můžeme lehce dle chuti dosolit – není nutno.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
jirinaova
27. 4. 2024 15:33
70327
Dana51
27. 4. 2024 08:12
11826
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video