Diskuze

Zpět na výpis diskuze

hormonální antikoncepce

Tato diskuze byla uzavřena, nelze přidávat nové příspěvky

Diskuze

lék
anonym
| 7. 8. 2006 22:30
Svinstvo? Pro mě je to lék. A každý lék musí mít své pozitiva i negativa. A jak víte, že vaše potíže jsou v důsledku užívání antikoncepce? Ptala jsem se na to lékaře a ten mi řekl, žádný přípravek nelze považovat za sajrajt.
HA
anonym
| 7. 8. 2006 22:09
Složení hormonů se liší v jednotl. preparátech jen minimálně, je to pouze tahanice těch výrobců, vše je na stejném principu.
Přeji Vám, abyste brzy přišly na to, jaké je to svinstvo!
Dřív než bude pozdě...
Já vím ....
anonym
| 7. 8. 2006 21:23
Já antikoncepci (třífázový Triquilar) užívám, ale protože každý měsíc špiním, tak chci antikoncepci změnit. Rozhodně na jednofázovou. Jen váhám mezi Cilestem (ten obsahuje stejné množstí hormonů jako Triquilar = nízká dávka estrogenu) a Logestem (ten obsahuje velmi nízkou dávku estrogenu). Jenže protože špiním už teď kdy užívám Triquilar, který má nízkou dávku estrogenu, tak se bojím, že když zvolím Logest, tak se špinění nevyřeší. Ptala jsem se na to lékaře, ten mi řekl, že v obou případech je špinění možné, ale s Logestem pravděpodobnější než s Cilestem, ale nakonec mi napsal Logest. Ani neřekl proč, řekla jsem Cilest a on tak divně pokrčil rameny. Tak jsem chtěla vědět zda nemá některá z vás zkušenosti s Logestem, jestli kvůli velmi nízké dávce hormonů nešpiní častěji.
antikoncepce
anonym
| 7. 8. 2006 19:11
Každá antikoncepce je trochu jiná, takže bude asi nejlepší, když se o tom poradíš se svou gynekoložkou -stejně ti ji musí předepsat, takže by ti k tomu i mohla říct, která by ti nejvíc sedla. Nebo když zjistíš, že to prostě není ono, tak není nic jednoduššího, než si potom nechat předepsat nějakou jinou.
RE: Cilest
anonym
| 7. 8. 2006 18:34
Děkuji za reakci. Ale já antikoncepci brát musím. Jen váhám na kterou ze současné přejít. Tlak mám zatím dobrý.
cilest
anonym
| 7. 8. 2006 18:22
Já jsem měla Cilest několik let...výsledek byl vysoký krevní tlak a neustále mi bylo špatně od žaludku, akorát jsem douho nevěděla, že je to od prášků. Teď už je neberu a je mi dobře. Nevím, jestli kdybch brala nějakou jinou značku,bylo by to lepší, já už mám strach zkoušet jiné prášky, aby mi zase nebylo zle.
Cilest nebo Logest?
anonym
| 7. 8. 2006 18:02
To nemáte žádná zkušenosti s touto antikoncepcí?
...
anonym
| 6. 8. 2006 18:49
Logest nebo Cilest?
dodatek
anonym
| 4. 8. 2006 18:36
Nejvíce mám strach ze špinění. Už teď občas, při užívání Triquilaru, který má nízkou dávku hormonů, špiním. A co pak, když budu užívat Logest, který má dávku hormonů ještě nižší?
změna
anonym
| 4. 8. 2006 10:18
Chtěla bych změnit hormonální antikoncepci. Jaké máte zkušenosti s přípravky Triquilar, Cilest, Logest? Chci přejít z trojfázového Triquilaru. Lékař mi doporučil jednofázový Logest s velmi nízkou dávkou hormonů. Cilest je ale také jednofázový a podstatně levnější. Podělte se o své zkušenosti.
tloustnutí při HA
anonym
| 8. 7. 2006 21:36
Lolo,
jáa jsem při braní HA neztloustla vůbec, ale byla jsem mladá (kolem 20 let). Jenže teď mám o 12 let víc a mé tělo reaguje úplně jinak. Kdybych HA brala teď, určitě bych ztloustla, někdy mám pocit, že přiberu "ze vzduchu", což dřív nebyla pravda. Takže ono to bude hodně individuální. Záleží na typu člověka, i na věku. Moje kamarádka (vrstevnice) brala HA ve stejnou dobu jako já, a přibrala 5 kg. Prý během prvního měsíce, pak se to zastavilo. Ale že by někdo zhubl...o tom jsem opravdu neslyšela. Zadržování vody může být jedním z vysvětlení, vždyť i před menstruací přibereme nějaké to deko až kilo a během krvácení to ztratíme. Navíc HA navozuje pro tělo jakýsi falešný pocit těhotenství, kdy se tělo zásobuje...kdoví.
HA a tloustnutí
lola
| 7. 7. 2006 10:32
Ahoj holky, vím že toto téma bylo už stokrát omíláno, ale zajímalo by mě, jestli některé z vás při braní HA začala růst tělestná hmotnost. Slyšela jsem, že to může souviset se zadržováním vody v těle nebo že změněná hladina hormonů může ovlivnit naše chutě. A stalo se někomu, že naopak výrazně zhubnul? Děkuji za vaše ohlasy. Lola
Bolesti břicha a zvracení při menstruaci
anonym
| 30. 6. 2006 17:28
Ano, snad každá aspoň někdy ty bolesti, průjem a zvracení při menstruaci zažila. Já taky-od 12 do 19 let. Pak jsem začala brát HA. Taky mě tím "léčili". Lékaři mylně považují tyto projevy při menstruaci za "normální".
Podle mě není normální zhubnout během menstruace 3 kg a nebýt schopná vstát ani z postele, natož jít do školy (práce). HA překrývá tyto příznaky, a tak je to jakési řešení.
Nevíme jak jinak to léčit, tak HA v tomto případě může být nouzovým řešením. Po 1. porodu je pak líp, ikdyž ne úplně a první den vždy to břicho bude bolet. Ale už se to dá přežít.
Takže v tomto případě bych HA brala jako možnost, pro větší kvalitu života...ale otázka je, jestli to ve finále bude stát zato. To se teď nedozvíme. Jsou ženy, které jsou vpohodě po mnohaletém užívání hormonů. Alespoň to tvrdí anebo své jiné zdrav. problémy nespojují s HA.
Stejný problém jako HA je pak braní hormonů v přechodu. To je totéž.
HA
anonym
| 30. 6. 2006 17:12
Vysoký krevní tlak, bolesti žlučníku, žaludku. Chodila jsem hrozně dlouho po vyšetřeních, kde nemohli najít příčiny a když jsem HA vysadila, do měsíce mi všechny problémy zmizely. Farmaceutické společnosti jsou největší společnosti na světě s největšími příjmy, takže ty budou tvrdit o všech lécích,jak jsou skvělé....ale jakýkoli lék je vždy chemie, sice může v mnoha případech pomoci, ale také se mnohdy konzumuje naprosto zbytečně...u HA je ten problém, že se jí pořád, každý den do sebe ženy cpou chemii,takže se to projeví i nějak negativně.
Re: HA 30.6.2006 14:19
anonym
| 30. 6. 2006 16:31
A jaké zdravotní komplikace ti HA přinesla? Protože pořád nechápu jak mohou lékaři doporučovat něco, co je nezdravé?!
HA
anonym
| 30. 6. 2006 14:19
Já jsem to ve tvém věku 21 let vnímala stejně, moc mi to pomohlo od bolestivé menstruace....bohužel ty zdravotní problémy přišly později, po mnohaletém užívání, takže dnes raději přetrpím ty tři dny ,kdy je mi fakt příšerně, ale HA bych už do pusy nevzala.
antikoncepce = lék
anonym
| 29. 6. 2006 22:21
A co poradíte mi? Pro mě je HA lékem. Kdysi jsem trpěla tak silnými menstruačními bolestmi, že když se menstruace dostavila, byla jsem naprosto neschopná všeho. Nevěděla jsem jak si lehnout, sednout, co vůbec dělat. Vždy jsem dostala průjem, zvracela jsem, no prostě síla a minimálně na den jsem nebyla "provozuschopná". A od té doby, co mám HA, tak jsem bez těchto potíží. Občas mi špinění taky vadí, ale raději to než ty bolesti a vše s tím spojené. Když jsem zkoušela pomoct si od špinění tím, že jsem v užívání udělala přestávku, tak jsem si to hned po první menstruaci rozmyslela, bolesti,zvracení bylo opět zpátky, tak jsem HA znova nasadila. Je mi 21 let.
odpověď Luci
anonym
| 29. 6. 2006 21:41
Samozřejmě vyzkoušej cestu Tobě nejbližší. Jen chci říct, že homeopatika nejsou prášky. Neobsahují ani molekulu původní látky, z níž byly naředěny, pouze její energii. To by bylo na dlouhé vyprávění...
Zdravím a přeji úspěch v léčení.
Myška Dáša
Odpověď Myšce
anonym
| 29. 6. 2006 21:35
Vypadá to hodně složitě,no skusím to přeci jen jinou cestou. Nerada bych brala tolik prášků. Ale přesto díky Luci
Re na anonymní 29.6.2006, 12:40 h
anonym
| 29. 6. 2006 19:28
Tak přesně tohle slýchám od všech gynekologů. Že se nemusíme bát, že je to naprosto bezpečné... Ale mnoho z těchto lékařů svým vlastním dcerám zakazuje brát HA. Proč asi? Nejspíš ví, o co jde.
Ale uznávám, že je většina těch, co jsou skutečně přesvědčeni o tom, že svým pacientkám doporučují to nejlepší... A je na nás, jak se rozhodnem. Se mnou málem zacházeli jak s nějakou náboženskou fanatičkou a vyzvídali proč hormony nechci. Nevím, proč mě tak vehementně nutili je brát, asi za to mají bodíky navíc...
Homeopatika
anonym
| 29. 6. 2006 18:24
Ahoj, Lucko!
Samozřejmě Ti můžu napsat název homeopatik, která mi pomohla, ale bude to spíše medvědí služba. Homeopatika se musí "ušít na míru". Potřebuješ konstituční lék a pak lék na Tvůj konkrétní problém. Já jsem Pulsatilla, 30 CH 1x týdně. Na krvácení jsem brala Sabina v ředění od 5 CH do 15 CH. Teď beru 10. den cyklu Foliculinum 15 CH a 13.-15. den cyklu lutheinum 15 CH. Ale nedoporučuji to kopírovat. Homeopatie je založená na typologii a co pomůže jednomu, nepomůže druhému. Chce to obětovat penízky a svěřit se odborníkovi..
Já jsem bohužel nevybrala moc dobře, naše homeopatka bere za 1. vyšetření 1200 Kč a za každé další 600 Kč. Jak jsem zjistila, většina homeopatů odvede stejnou práci za polovinu. Takže se budu "stěhovat". Přece jen čtyři lidi se takhle v rodině léčit nemůžeme...
Přeji Ti, abys našla pro sebe tu správnou cestu léčení, ikdyž to třeba nemusí být homeopatie.
Myška Dáša
Hormonální antikoncepce
anonym
| 29. 6. 2006 18:07
Ahoj myšičko, chtěla sem se zeptat co jsou to za homeopatika, která bereš?Kdyžtak něco aj o nich prosím napiš. Brala jsem Cilest, a při pohlavním styku nic necítím, nevím jestli je to antikoncepcí,někde jsem četla, že na to má antikoncepce vliv, tak sem byla dnes u doktorky a napsala mi novou antikoncepci Lindynette aniž by mě třeba nějak vyšetřila. Mám ztoho docela strach. A taky sem proti chemii, ikdyž jsem chemička. Moc ti děkuji
Jsem pro uzivani HA
anonym
| 29. 6. 2006 12:40
ahoj holky,taky bych se rada podelila o me zkusenosti s HA. nejdrive jsem brala Pramino a to mi vubec nesedlo, ted beru Cilest a jsem spokojena. jde proste o to, najit takovy druh antikoncepce, ktera vam vyhovuje. jednotlive druhy se lisi davkou hormonu.pokud mate dobreho gynekologa, nemusite se o sve zdravi bat. nejmodernejsi druhy HA maji tak malou davku hormonu, ze temer zadne vedlejsi ucinky nehrozi.
Mercilon
anonym
| 27. 6. 2006 18:25
V Mercilonu jsou nízké dávky hormonů a kolik stojí, to už ti přesně nepovím, ale nebylo to nic přehnaného.
Re: Janca
anonym
| 27. 6. 2006 15:58
Chtěla jsem se zeptat na HA, kterou jsi brala - Mercilon. Je to vysokodávková antikoncepce nebo jiná?Já od 18 let užívám Triquilar, ale od jedné doby občas špiním, lékař mi navrhoval změnu, že se to spraví. Tak uvažuju na jakou antikoncepci přejít. Vysokodávkou určitě ne. A taky kolik Mercilon stojí? Díky
mesntruace
anonym
| 27. 6. 2006 15:27
Tak na mě se příroda s menstruací opravdu vyřádila, mám ji po 25 dnech, skoro týden předtím špiním, pak mě bolí šíleně břicho, zvracím, pak mě znova bolí břicho když mám ovulaci....no prostě lahůdka....HA jsem brala, ale pak mi zjistili vysoký tlak, takže jsem ji musela přestat brát. Fakt závidím chlapům ,že tohle nemusí podstupovat....jo, taky jsem zapomněla ještě říct, že mám i premenstruační syndrom
RE:špinění
anonym
| 27. 6. 2006 13:06
Ahoj, anonymko,
to teď slyším čím dál častěji, že nejsem s tím špiněním sama! Já mám ještě k tomu hodně krátký cyklus, takže 6 dní jsem špinila, 6 dní menstruovala a 12 dní něla "čisto". Teď je to lepší s tou homeopatií (špiním jen 3 dny). Ale je to poměrně finančně náročné.
Chápu, že, někomu HA vyhovuje. Jenže nikdo neví, co to udělá za 20 let s organismem. Našim matkám taky tvrdili, že prášky na spaní pro těhotné ženy (teď si nevzpomenu na název toho léku) je úplně bezpečný. To bylo někdy na počátku 70. let. Teprve až se jim začaly ve velké míře rodit znetvořené děti, lék stáhli.
Myslím, že časem se zase naše generace bude "bít do hlavy", k čemu jsme se to nechali přesvědčit...
HA
anonym
| 27. 6. 2006 11:55
Já stojím na opačné straně barikády než většina z vás, brala jsem šest
let HA Mercilon a byla jsem moc spokojená. Upravila se mi pravidelnost,
neměla jsem bolesti před menses, žádný vedlejší účinky, které tu
popisujete. Když jsme plánovali mimčo, tak jsem ji vysadila, tři
měsíce jsme počkali a pak se mimi hned povedlo.Určitě se k ní chci po
druhém dítěti vrátit.
špinění
anonym
| 27. 6. 2006 08:37
pro myšičku: Já jsem na tom stejně jako ty...nejdřív dlouhodobé braní HA a teď pět dní před menstruací špiním...takže musím nosit malou vložku, pak pět dní samotná menstruace - takže mám pocit, že půlku měsíce menstruuju. Zatracené prášky, než jsem je začala brát, špinění jsem nikdy neměla.
HA
anonym
| 25. 6. 2006 17:20
Ty mi tak mluvíš z duše....hormonální antikoncepce mi totálně rozhodila zdraví- bylo mi léta špatně od žaludku, měla jsem vysoký krevní tlak, bolesti hlavy, no spoustu věcí, nikdo mi nikdy neřekl, že by to mohlo být HA. Až sama jsem si po létech braní o tom přečtla spoustu věcí a rychle jsem jí vysadila - do měsíce mi všechny problémy zmizely...teď jen lituju těch x let, co jsem jí důvěřivě brala.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
24. 6. 2025 19:44
14570
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
24. 6. 2025 20:16