Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Meridia

Diskuze

pro Eviik
ajaja
| 16. 11. 2009 16:27
Ahoj Evíku, děkuji za přivítání a také za informace. Psala jsem již v prvním příspěvku, že mám sníženou funkci, takže Hypo. Tak doufám, že mi ji na endo předepíše. Už jsem si myslím zkusila dost na to, aby mi ji napsat mohl.
Každopádně dám ihned vědět , jak jsem dopadla

Líbí se mi, jak jste tady všechny "propojené " a hezky se podporujete.
Tak Vás všechny zdravím a až zapadnu k Vám spokojeným uživatelkám, tak o sobě taky něco připísnu do profilu.
Mějte se všichni krásně
Aja
Ahoj všechny - jsem zase tady :-)
Eviik
| 16. 11. 2009 14:33
Ahoj Miru, Koblí, Veverko, Pipino, Ivculine.... prostě všechny

Nebyla jsem tu 14 dní a než jsem dočetla diskusi, pěkně jsem se zapotila ........že bych taky pálila nějaké kalorie navíc ?
Měla jsem toho nějak hodně, děti střídavě nemocný ... ..pro ty, co mě neznají... mám jich dost (fota v deníčku).
Pipi,
fakt jsi mě potěšila, že sis na mě vzpomněla, to zahřeje - díky . Občas si říkám, jestli by si na mě vzpomněli doma dřív, než by jim došly čisté ponožky v šuplíkách .
Miru,
tobě teda tleskám - tvé předvánoční snažení je fakt obdivuhodné . Chválím všechno pečivo a až jsem se vyděsila, že už je tak málo času. Jo, .... mám na tebe fááákt obrovskou prosbu !!!! .........Zkoušela jsem předříkávat to tvoje zaklínadlo : ...........Jama lalicha, jama lalicha, paprtála, paprtála, acháno, acháno ......u toho jsem si představovala to tvé nádherné linecké cukroví ..... A ONO NIC !!!! ......... prostě mi to vůbec nefunguje !!!!! ...Asi dělám někde chybu! ......PROSÍM , PORAĎ , JAK NA TO !!!!
Koblí,
tobě chválím adventní věnec , moc hezký . Já ho dělám také, ale z jehličí a to když začne po čase opadávat, nadávám jak špaček. Ten tvůj je z čeho ? .......Vypadá dost trvanlivě ........ myslím ten věnec ..... jak jinak, že ?
Jmelíčko,
těší mě a vítám tě mezi námi i když se značným zpožděním . Jinak souhlasím s názorem, že se máš narovnat a dívat se zpříma....vypadáš jako krásná ženská a je to škoda si nevěřit. Teď se tě doufám nedotknu, ale myslím to povzbudivě.: ........ Soudě ze tvých příspěvků a neochoty se fotit, myslím, že ti někdo pěkně pošlapal sebevědomí.
Tak se nedej....
A ještě vzkaz pro Ajaju:
Ahoj, těší mě. Z tvého příspěvku není zřejmé jakou formou poruchy šť. žl. trpíš. Hyperfunkcí, nebo hypo ? To je totiž dost zásadní. vím o tom své, trpěla jsem hyperf., ale už jsem 4 roky po operaci a jsem OK. Meridii ti při tvém onemocnění může předepsat pouze endokrinolog. Obávám se, že při hyperfunkci Meridii brát nemůžeš. Mně Meridii předepsala právě endokrinoložka. Tak držím palec.
Tak snad jsem na něco nezapomněla
pa a HUBNUTÍ ZDAR! ...A NAZDAR
veverka123
ajaja
| 16. 11. 2009 12:08
Ahoj Veverko , děkuji za přivítání Gratuluji k výsledku, ten Ti upřímně závidím. Už se nemůžu dočkat, až konečně půjdu pro recept. Přesně to od meridie čekám, že mi pomůže nastartovat to hubnutí. je mijasný, že to za mě nikdo neudělá a nebudu hubnout ležením na gauči. Ale není lepší motivace jak posun ručičky směrem dolů. Chci se taky cítit dobře, ve finále je vlastně jedno koli kil sundám. Hlavní je ten dobrý pocit. Tak snad se mi bude dařit jako Vám tady. Všem hubnoucím i těm co již zhubly přeji hezký den.
Aja
ahoj všem
lidushka
| 16. 11. 2009 11:12
Především vítám nové polykačky a gratuluju všem co hubnou.U mě se bohužel žádný zázrak nekoná ale i to 1,5 kilo je dobrý.Myslela sem že se na to vyprdnu ale jelikož se blížej ty vánoce tak sem si nechala napsat ještě 15tku na 3 měsíce.Sice třeba nezhubnu ale aspoň nic nenaberu.
Stále se snažím dokopat ke spráné stravě a pohybu ale nějak to nejde.O víkendu sem hrabala a pálila listí takže se dnes nemůžu ani hnout.Díťo má rýbu a roste mu zoubek takže taky sranda.

Jen mě trošku zarazil přístup mé obvoďačky.Myslela sem si že pokud beru meridii tak bych měla bejt pod nějakým dohledem ale asi sem se spletla.Dnes sem si byla pro recept tak mi ho napsaly a šla sem.Dr mě ani neviděla,žádný otázky tipu jak vám je,kolik ste zhubla.Kontrola tlaku nic.Je to normální????
Mějte se
anonym
| 31. 12. 2012 07:49
TO lidushka:
Ahojky nemohla by jsi mi prosím sehnat recept na meridii? Samozřejmě ti to zaplatím. Mě to obvoďák asi nepředepíše a já potřebuju nutně zhubnout. Už jsem brala adipex kdysi a zhubla jsem!!! Prosím o pomoc. Moc ti děkuju Veronika(matejkova.v@seznam.cz)
.....
pipina
| 16. 11. 2009 10:37
Tak se zase hlásím po nějaké době....ty víkendy jsou u nás krušný. Pro změnu se slavili 85tiny babičky. Pekla jsem dort....příprava na vánoční pečení.....a chytře jsem udělala čokoládový s ořechama. Já čokoládu nerada,tak nebyl takový problém odolat
Jinak vážení ukázalo dalších 30dkg dolů. Už to myslím skoky po kilech nebudou, ale každý deko směrem dolů je super. Však ono se to pod tu 70tku dobelhá
Už nemám přehled která jste kolik shodila a tak všem gratuluju a posílám a taky si to zaslouží jen tak dál a vydržať...hlavně ty vánoce přežít
Tak páčko a mějte se všechny moc krásně
pipina
meridia
avonka
| 16. 11. 2009 09:58
Ahoj ve spolek, tak se musim ohlásit s prvním úspěchem za ten týden sem se opravdu nedotklas sladkého a i jídlo sem omezila a jím pravidelně po 2,5 až 3h a moje váha už neukazuje 85kg ale 83,5kg, tak mám radost a hned se mi to bude dodržovat všechno líp když vidim výsledky, tak držim palečky i vám ostatním a zatim ahojky míša
kobliha
veverka123
| 15. 11. 2009 16:09
moc pěknej adventní věnecDělat tyhle věci mě taky docela baví,je to pro mě lepší činnost než to pečení.Možná o tom volnu taky neco vytvořím
Byla jsem na bruslích,bolí mi nohy jako prase,je vidět,že jsem dlouho nejezdila a to bych ještě chtěla chvíli na kolo.Musím nechat nožky chvilku uležet.
veverča
Kobliha
| 15. 11. 2009 15:49
Ahojky Verčo
tři dny volna ? Myslela jsem že se mnou držíš basu, protože já jdu do práce opět i ve svátek, ale nějak mi to neva, celá rodinka je samozřejmě doma, takže celkem ráda vypadnu
manžel bude vařit a kluky trochu zaúkoluju........
jó vánoce se blíží a trochu to nestíhám,ale ještě, že nám Mirka letos peče cukroví
tak jdu něco ještě poklidit a zítra hurá do roboty
zatím pa pa Koblík
ještě jednu
Kobliha
| 15. 11. 2009 15:39
.........a příští rok bude mít třeba červené svíčky a zlaté mašličky
vánoce
Kobliha
| 15. 11. 2009 15:36
Ahoj holky,
tak se taky malinko pochlubím se svým uměním
vyrobila jsem si adventní věnec s kousků zelené látky,která se zapichuje do polistirénového korpusu,zdobení je už na každém,dle jeho fantazie
díky tomu máme každý rok jiný věnec
tak zatím pa pa Kobliha
Mirka
Jmelicko
| 15. 11. 2009 14:49
Mirko,velice moc děkuji za recept,příští víkend si budu hrát. Andrea
kobliha
veverka123
| 15. 11. 2009 12:03
ahoj Koblížku,teprve včera mi skončil pracovní týden,nejak jsem nestíhala.Chceme být doma v pondělí,tak jsme se domluvili,že bychom šli v sobotu.Tak mi čekají tři dny volna,to mám ale radost
Počasí je dneska pěkný,tak snad to vydrží.Včera byla celej den mlha a Plzeň zahalená ve smogu,ale ani u nás ve vsi to nebylo o moc lepší.Hodila jsem prádlo do pračky,dáme si něco k obědu a vyrazíme ven,užívat si sluníčka.Ráda bych vyrazila na brusle,tak snad to stihnu než bude tma.pa
Mirka
veverka123
| 15. 11. 2009 11:55
ahoj cukrářko,máš to cukroví nádherný,klobouk dolůTak pěkně bych to neupekla ani náhodou,mě to hlavně nebaví,tak ho raděj koupím.Ona ta cukrářka,co mi peče je moc šikovná.
My si raděj dáme to maso nebo ovoce než cukroví,to mám spíš pro návštěvy,aby bylo co dát ke kafi.
Jinak dneska je u nás nádherně,svítí i sluníčko,tak se chystám hrabat listí,máme ho plný dvorek.Taky by to možná dneska šlo na brusle,tak jestli to stihnu,tak se chvíli projedu.No a jak to jde bez meridie?U mě dobrý,zatím žádnej problém.
ajaja
veverka123
| 15. 11. 2009 11:45
ahoj Ajo,vítám tě mezi námi hubnoucími..Já myslím,že meridii tě může napsat i endokrinolog,ale v každém případě to s ním zkonzultuj.Já ji měla napsanou od gynekoložky.Jinak jsme na tom byly váhově skoro podobně.164 cm a 70kg.Zhubla jsem za 3 měsíce 10kg,které jsem zhubnout chtěla.Taky jsem se nikdy necpala sladkým ani tučným,ale jedla jsem blbě tak jen třikrát denně a málo pila.Meridie mě pomohla nastartovat metabolismus a vytvořit si správné stravovací návyky.Teď už ji neberu a vše je zatím v pohodě.Jím a piju stejně jako když jsem ji brala,sportuju a hlavně se cítím dobře,což je asi to nejdůležitější.Tak to zkus a uvidíš,já myslím,že ti to pomůže,jako většině taky co jsme.Papa a dej vědět.
bedřiška
veverka123
| 15. 11. 2009 11:36
ahoj Béďo,já jsem na tom s tím sladkým jako ty.Moc ho nemusím a taky moc nepeču,občas taky ty koláče nebo buchty nebo nějakou rychlou buchtu na pekáč s ovocem.Můj mužskej to sice rád,ale zase se tím nechce cpát,takže je rád,že to moc nedělám.Jen tak občas.Tudíž ani na vánoce nepeču již řadu let,kupuji trochu cukroví od jedné paní,co peče,je to šikovná cukrářka,já to mám bez práce a určitě bych to takový neudělala,ani mi to nebaví se s tím piplat.
A jak se jinak daří?Já už jsem bez meridie a zatím v pohodě,tak snad to vydrží.Ahoj!
pro osku
ajaja
| 15. 11. 2009 09:33
Ahojky, děkuji za radu, už se nemůžu dočkat, až mi ji napíše. Jdu tam až příští týden . Akorát mě tak napadlo, když na 3 měsíce, to bych ji brala i na Silvestra a to bych si nesměla dát ani . Myslíte, že můžu na týden vysadit, abych si také mohla dopřát Silvestrovské veselí ( nemyslím padnout pod stůl )
Osko a jak dlouho ji bereš a kolik šlo dolů, ? Já bych byla moc spokojená s 10 kily.
Díky Aja
meridia pro ajaja
osky
| 15. 11. 2009 08:59
Ajo já se též léčím se štítnou žlázou, obvodního lékaře mám též nepříjemného, tak jsem při poslední kontrole na endokrinologii požádala lékaře a ten mi ji bez problémů napsal. Akorát mi řekl, že je nutné ji brát alespoň 3 měsíce, aby to mělo nějaký výsledek. Tak snad Ti moje rada pomůže.
Kobliha
Mirka72
| 15. 11. 2009 02:14
Ahojky Koblíku! Já se vrátila ze zapíjení nové občanky vesnice malinké Dianky, a jdu hajatráno brzy vstávám páč jdu péct ,aby bylo u Koblihů do čeho kousnout o Vánocích,když mamka Kobliha vyhlásila štrajk . Tak papa začínají mi těžknout nohy a jdu chrnět ,at jsem ráno fit Pápá Mirka
Mirka
Kobliha
| 14. 11. 2009 22:25
Ahoj cukrářko teda vlasně Míro nebo včelo ?
téééda ty jsi se ale činila ................to je nádhera
už jsem vybírala vhodný tác na kterém to bude u nás tomu cukroví slušet a podle toho jak jedeš,jsem vybrala ten největší ...........................já jsem si dnes umyla pěkně okna,když už budou ty vánoce a konečně je vidět ven
tak zatím pa pa šikulko....................co je na programu zítra ? že by rohlíčky ? ...................ahojky Koblík
Mirka
ajaja
| 14. 11. 2009 21:35
O.K. Tak to Ti přeju, snad budu mít taky štěstí a budu moc hubnout s Vámi Určitě písnu jak to dopadlo. Díky za písmenka. Pa
Aja
Ajaja
Mirka72
| 14. 11. 2009 21:31
Mě jí napsala obvodačka. Když na mě koukla, tak mi jí napsala rovnou na 3 měsíce. Jinak já ničím netrpím a problémy jsem žádné neměla a nemám. Gynekoložce jsem jen potom na preventivní prohlídce řekla že meridii beru a ta mi jen popřála hodně štěstí a bylo to Tak papa Mirka
Díky za podporu
ajaja
| 14. 11. 2009 21:25
Ahoj Mirko, moc děkuji za podporu, Tvé příspěvky jsem četla od začátku, ale někde na 20 stránce už toho na mě bylo moc tak jsem skočila rovnou na konec.
Na ŠŽ skočím příští týden. Šlo mi spíš o to, jestli nemá dotyčný lékař problém s tím, to napsat. Někde jsem četla, že Meridii napsal i gynekolog. Tobě když ji doktor/ka dával/a , bylo tam nějaký omezení? Kdy se jako nesmí?: Třeba při vysokém tlaku, nebo tak? Díky za palečky
ajaja
Mirka72
| 14. 11. 2009 21:18
Ahojky Ajajíku! Já myslím,že by jsi se nejdřív měla zeptat dr.přes štítnou žlázu a pak obvodáka.Jen oni posoudí jestli jí můžeš. třeba se ti nějaká Meridiačka s podobným problémem napíše,tak neházej flintu do žita a držím palečky a písni ,jak jsi dopadla.Papa Mirka
dotaz
ajaja
| 14. 11. 2009 21:08
Ahoj všem. Jsem nováčkem této diskuze, ale pár stránek příspěvků jsem již přečetla. Vidím, že něteré máte velké zkušenosti s užíváním Meridie a každá si při jejím užívání prošla svým. Ale každopádně všem držím palečky aby se jim hublo hezky a bez obtíží.
Ráda bych si nechala Meridii napsat. Jen bych se chtěla zeptat Vás zkušenějších kam si pro ni mám zajít. Má obvodní je docela hrozná. Léčím se se štítnou žlázou a tak mě spíš napadl endokrinolog. Je mi 31, mám sníženou funkci ŠŽ a již 2 roky se s tím léčím. Od té doby neustále přibírám. Nikdy jsem neměla s váhou problémy, ani po porodu, má váha se pohybovala v rozmezí 55-60 kilo. Dnes při výšce 165 vážím 72kg. Jím zdravě, hodně zeleniny, bílé maso, ryby, snažím se dodržovat aspon 4 jídla denně. Celý den jsem v pohybu, nejím sladké ani tučné. A přesto má váha jde pomalým tempem stále nahoru. Je to pro mě strašně demotivující a už se docela za sebe stydím. Ale to nemusím vyprávět, samy nejlépe víte, jaký pocity to jsou.
Chtěla bych nějak nastartovat to hubnutí, vidět konečně nějaký výsledek a pohyb ručičky směrem dolů. Vím o nežádoucích účincích co většina má. Ale chci do toho jít.
Myslíte, že se můžu obrátit ina endokrinologa?? Nebo mám zkusit obvodní? Chtěla bych aspon na 1 měsíc. Peníze nehrají roli. Děkuji za info a moc všem držím palečky.
Aja
Ahojky
Mirka72
| 14. 11. 2009 21:08
Ahojky ! Tak diskuze o hubnutí a já tu ukazuji cukrovíčko! Ale ted jsem si dala misku červenýho kysanýho zelý a to budu mít prdíky jako malý miminko já kysaný zelí můžu. Průměrná nutriční hodnota ve 100g je 68kj/16 kcal. Tak to je bomba Jen ty vedlejší efekty Taky kysaný zelí čistí střeva,tak budu mít ráno trubky jak z alabastru a tím pádem i větší spotřebu toaletního papíru Tak pápá
Mirka
Jmelicko
| 14. 11. 2009 18:47
Mirko,klobouk dolů,já peču pouze to nejnutnější,ale myslíš,že bych tě mohla poprosit o recept na linecké,vypadá to úžastně,udělala bych radost dětem,moje máma nepeče vůbec a tak máme pouze to co udělám já,loni jsme dělali nepečené čoko***ové kouličky a musím říct,že jsem ještě dodělávala,pak perníčky naše klasika,máma koupí laskonky a trubičky a je to,mám na vánoce strašný fofry takže fakt nic nestíhám.Z práce,letím na brigádu,dárkově balík s kamarádem v Globusu a přijdu v deset večer a jsem fakt mrtvá. Andrea
Kobliha
Mirka72
| 14. 11. 2009 17:48
No koukni Jama lalicha, jama lalicha,paprtála paprtála,acháno acháno Mirka
Kobliha
Mirka72
| 14. 11. 2009 17:44
Čusánky Koblíku! Asi budu muset s Meridií zase začít protože jak ted peču ,tak bych pořád ochutnávala a to prostě nejde Ach jo že jsi to ty tak foto přiloženo pápá Mirka
Alexka
Mirka72
| 14. 11. 2009 17:38
Ahojky ! Jó antikoncepce i já ,když jsem byla v tvých letech,tak jsem po ní přibrala 12kilo za rok a pak jsem to strašně dlouho schazovala. Meridia neexistovala tak to bylo krušný. A když ti to dr.sám navrhl,tak to zkus mě pomohla dost -21kilo od března a ted nechroupu a váhu si držím. Tak vítej mezi Meridiačkama chroupačkama Mirka

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
23. 8. 2025 19:09
14926
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18