Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

překlep
mamika
| 18. 11. 2006 17:24
teď jsem sama sebe rozesmála svým překlepem....ROTOPRD...mělo být samosebou ...ROTOPED...to je jasný,ale rotoprd se na to hodí taky.
ahoj
mamika
| 18. 11. 2006 17:19
ahoj všem ,Myšičko děkuju že na mě myslíš.Jinak samozřejmě vítám i packu(hezká přezdívka)Taky se peru s váhou a moc jsem se rozmýšlela ,jestli pořídit orbitrek,nebo rotoped a nakonec jsem dala na rady druhých,co tvrdili,že orbitrek je super,ale pokud jsi trénovaná.Což já nejsem a tak jsem raději nechtěla riskovat,že budu mít pouze zvláštní věšák na oblečení.Na rotoprd jsem si docela zvykla,ale musela jsem si vytvořit jak říkám...zvláštní mozol...protože sedlo od rotopedu jsem na zadku(i jinde)cítila ještě moc,moc dlouho.Teď marodím se zádama a tak je můj mozoulek asi v háji a budu zase trpět jako zvíře,au,au,au.Jenže já se nedám a zase si ho pořídím(ten mozol),tak se zatím mějte fajn.Jdu dělat vanilkový rohlíčky,ukecala mě dcera a už přeci budou vánoce!!!!!!!!
Klub třicátnic
packa
| 18. 11. 2006 15:28
Ahoj třicátnice.Taky se k Vám ráda přidám.Jsem na internetu začátečník,a Váš klub se mi líbí.Je mi 31let mám 5 letou dceru,12let spokojené manželství.Momentálně nezaměstnaná,a naštvaná na dnešní nespravedlivé pracovní situace na trhu práce.Dala jem se na redukci váhyi když jdou vánoce,tak nevím jak dlouho budu odolávat.Chci si koupit ORBITREK,nemáte s ním zkušenosti ?
ahojky
anonym
| 18. 11. 2006 12:29
Vítej, Aalmo.
Připojuji se ke zvědavcům, prozraď něco o sobě.

Jo, a mamiko,
ten oslíček se asi směje, ale já v první chvíli myslela, že ho bolí bříško! .
Na Terezce pracuji. Ne že by to bylo tak složité, že bych se tím nemohla prokousat, ale když usednu k PC, zapnu internet a s horoskopy je ámen. To je teda hnusná závislost!
Přivítání
mamika
| 18. 11. 2006 11:43
ahojky ,tady je každý vítaný.Jistě jsi si všimla,že sem až tak moc často nepíšeme.To ne snad proto,že by jsme nechtěli,ale většina z nás jsme maminy a i ty co zatím nejsou,tak jsou zaměstnané.Občas se nám to ale povede a sejdem se tu.Budeme (a určitě nemluvím jen za sebe)rádi když se přidáš.Tak povídej jsi svobodná,vdaná,pracuješ,studuješ,máš děti?Co tě zajímá,baví a co naopak nesnášíš a vadí ti to?To ne že bych byla až tak zvědavá(i když.. .)já jen aby jsme tě tady trošku poznali víš?Tak se měj hezky a když budeš mít chuť a čas,tak určitě napiš ,budeme se těšit. ahoj!
Muzu se pridat?
aalma
| 17. 11. 2006 22:32
Moc vsechny zdravim.
Prohlizim diskuse a ta vase na me mile zapusobila.
Mate tu jeste jedno male mistecko pro me?
Je mi 26 . Alma
černý víkend
vendy
| 13. 11. 2006 08:38
Moc ráda bych začala při pondělku veseleji, ale nemůžu, dnes ráno
jsem se dozvěděla, že se v sobotu našemu řediteli zabila
sestra v autě i se svým partnerem, oba na místě mrtví
Prý to byl zase černý víkend na silnicích - snad 13 mrtvých - hrůza -
chvilku se řidiči snažili předpisy dodržovat, ale už zase jezdí všichni
jako šílenci a ohrožují nejen své životy, ale i životy těch co jezdí
předpisově, jsou to nezohlední sobci
utopené dítě
anonym
| 12. 11. 2006 11:12
Přesně tak. Mám pocit, že bych je tam šla všechny ZAŠKRTIT, že bych je povrařdila. Takovou bolest matky, tu si nikdo nemůže ani představit.
Ale spíš si myslím, že bych se zhroutila, zbláznila se, že bych to sama nepřežila. Moc bych si přála umřít.
Bože, tohle jsou chvíle, které bych nikdy nechtěla řešit. Rodiče nemají přežít své děti!
Dřív (před 100 lety) bylo běžné, že z devíti dětí třeba tři zemřely. Jak to ty mámy přežily? To je teda to nejstrašnější, co v životě člověka může potkat..
Fuj, to jsem ale v neděli ráno zavedla ošklivé téma!
Čas od času nad tím přemýšlím, protože se samozřejmě o své děti bojím.
bazén
vendy
| 12. 11. 2006 11:04
Na to utopené dítě v bazénu si moc dobře vzpomínám, Pája chodila zrovna do bazénu se školkou, takže jsem taky trnula. Ne nedovedu su to představit, asi bych se z toho zcvokla, kdyby se mi mělo něco takového přihodit !!! A tam šlo každopádně o nedbalost , jak mohli odejít z bazénu a nevšimnout si že jim jedno dítě schází !!??Když na to vzpomenu, mám husí kůži, brrr.
plavání
anonym
| 12. 11. 2006 08:09
S tím plaváním je to tak, že starší kluk se naučil ve škole-v hodinách plavání-dva roky chodili do bazénu. Mladší kluk (v lednu mu bude 8 let) se naučil nedávno, v létě, ale není to samozřejmě úplně spolehlivé. Avšak ten základ tam vidím, ten bude chodit na plavání teď od druhého pololetí, se školou.
Ale na bazénu vidím mnohem menší děti plavat, kolem 5 let. Mám odkoukané, že dřív se naučí plavat děti divočejší, protože se méně bojí. Musí mít samozřejmě příležitost.
Já si vzpomínám, že v 10 letech (věk mého star. syna) jsme s holkama normálně jezdily na bazén samy. Nebylo zvykem, aby se nám rodiče tolik věnovali a trávili tolik času, vymýšleli nám činnosti, tak jako je to běžné dnes.
Na druhou stranu-já bych umřela strachem, že mi ho tam děti utopí, protože víme, jak se ve vodě blbne...
Svého času bylo v TV, jak během normálního plaveckého výcviku ZAPOMNĚLI na jedno dítě, a to leželo 20 minut na dně bazénu!!! Zemřelo. Děcko se ze školy nevrátilo!!! Umíš si to představit???!!! Jarda chodil do 2. třídy a měli začít s plaváním, a já trnula hrůzou, protože už jsem viděla, jak na tom dně leží on sám. :o(
On je malé kopýtko, fakt jsem se o něho bála. On je takový nenápadný, všude ho ušlapou, ublížijí, vidí, že je slabý...

Co se týče počítače, tak o tom před dětmi rozhoduji stále ještě já, kdy a na jak dlouho tam půjdou. Manžel to nerad vidí. Já jim dovolím mnohem víc, chápu to, vždyť jsem na tom taky závislá, a my závisláčci si musíme pomáhat, ne?
bazén
vendy
| 11. 11. 2006 19:06
Bazén je dobrý nápad, asi taky brzo zajdem. Umí už kluci plavat ?Já jsem to Pavlínku pořád ještě nebyla schopna naučit, pár temp sice už udělá ale jen tam kde dosáhne na dno, do hloubky se bojí.
Myšičko kluci ti vůbec neblokují počítač ? Já když jsou doma všichni, tak skoro nemám šanci se k němu dostat.
depky
vendy
| 11. 11. 2006 19:01
Jo s těma depkama to máš úplnou pravdu, v létě si na ně člověk ani nevzpomene a sotva příjde podzim, tak to na mě začne padat. Sluníčko moc potřebuju , nejraději mám ale jaro, kdy už ta nekonečná zima končí, vzduch je cítil jarem, všechno se začne zelenat...no to si ještě počkám.
No já jsem byla dneska na oběd u našich, abych nemusela vařit jen pro nás dvě a vrátily jsme se s Pájou až kolem 5, teď se koupe a pak máme v plánu prohlížet fotky. TO ona moc ráda, nejraději má ty, na kterých byla ještě mimi.
Jsem tady! :o)
anonym
| 11. 11. 2006 18:51
No, ono je to dáno i tak nějak biologicky. Člověk v zimě déle spí, opravdu chodí dřív spát, je to přirozené, to světlo nás tak naprogramuje. Ať chceme nebo ne, jsme součástí přírody a ta naše hvězda (slunce) má na nás velký vliv. Stačí si jen všimnout, jak na nás v zimě padají depky mnohem snáze, než v létě.
Já si vzpomínám, jak se mi narodil první syn (v říjnu), to bylo děťátko, které jen plakalo, a já s ním hodiny prochodila po bytě, mnohdy celé odpoledne až do půlnoci.... Jo, to byly těžké časy. Kevšemu psychika rozhozená hormony po porodu, to byla poporodní deprese jak víno! Ještě že se to u druhého dítka už neopakovalo!

My jsme byli dnes na bazéně. Kluci jsou unavení a já taky. Až skončí v TV fotbal, budu se s Jardou učit do Vlastvědy o vodstvu, píšou v pondělí písemku.
A co děláš Ty?
nikde nikdo
vendy
| 11. 11. 2006 18:30
Holky kdepak jste, sobota večer a nikde nikdo . Já si pořád nemůžu zvyknout na to že je venku tak brzo tma a to bude ještě hůř. Dokud bylo dlouho světlo, tak jsme ještě v sedm hodin byli s dětma někde venku a ťeď má člověk po čtvrté hodině pocit, že se má chystat do postele ....
vnoučata
vendy
| 10. 11. 2006 17:30
Moje budoucí tchýně (i když tchýně mi zní blbě) už jí stejně říkám mamko a to ještě ani nejsme svoji je skvělá a strašně moc tolerantní. Vnoučat má už šest a s Pavlínkou sedm a vůbec žádné rozdíly nedělá a ani ze začátku nedělala. Hned mě i Páju přijali do rodiny a cítím se u nich opravdu dobře.
Naši měli jediné vnouče - teď mají tři a není s tím žádný problém.
Tchýně
anonym
| 10. 11. 2006 17:16
S tchýní se snažíme být na sebe hodné. Někdy mám dokonce pocit, že jí rozumím, ale přece jen je mezi námi 60-ti letý věkový rozdíl, ikdyž ona je taková elegantní a moderní babča.
Ale ty názory a výchovné metody...no, tam se vyloženě neshodnem. Naštěstí jen řekne co si myslí a tím to hasne.
Muže vychovávala velmi přísně a bylo tam míň citu než zodpovědnosti. Já to mám s dětmi naopak.

Jak se dívá Tvá mamka a tchyně na nevlastní vnuky? Zrovna teď na VD (www.vasedeti.cz) jak tchyně dělá velké rozdíly mezi vlastními a nevlastními vnoučaty...
Babičky
vendy
| 10. 11. 2006 17:08
Babičky jsou bezva , já mám zase skvělou hlídací maminku, a moje nastávající tchýně je taky moc fajn. V 78 letech vám hlídá děti - no to je úžásné ! Vypadá to, že máš s tchýní docela pěkný vztah (teda až na toho Silvestra )
hudebníci
anonym
| 10. 11. 2006 16:55
Pracovní doba je různá, máme měsíční plány, podle kterých jedem, ale platí vždy až do první změny. :o)

Já i muž hrajeme v divadle v orchestru, každý v jiném, ale ve stejném podniku(stejné divadlo, jiný orchestr).
Obvykle ráno zkoušíme, někdy denně, jindy máme i týden nebo dýl od zkoušek volno-třeba po premiéře. Večer hrajeme, těch představení je kolem deseti měsíčně. Když hrajeme oba, hlídá nám tchýně. Bydlí naproti v domě. Příjde, a počká až děti usnou a přijdem my (kolem 22. hodiny). Kluci už jsou samostatní. Tak moc práce s nimi není, ovšem pokud se nezačnou rvát.
Jsem jí moc vděčná, bez tchyně bych tuhle práci vůbec nemohla dělat. Už má ale 78 let nevím jak ještě dlouho takto bude moci chodit. Je ale velice vitální a úplně zdravá, tak snad ještě dlouho!
Myšička
vendy
| 10. 11. 2006 16:47
A jakou mají hudebníci pracovní dobu ? Hrajete asi hlavně večer, a jak to řešíte s hlídáním ? A hrajete s manželem ve stejném orchestru ?
Koledy
anonym
| 10. 11. 2006 16:19
Hrávali jsme na dvě flétničky koledy. Ale teď už dva roky se na to nějak nedostalo. Byly i doby, kdy jsem si myslela, že budem jednou hrát všichni čtyři. Nikoliv. Kluci mají docela dobrý smysl pro rytmus, ale hudební sluch-nic moc. Spíš nic než moc.
Koledy pouštíme z kazet. Kluci si vždy oblíbí 1-2 (každý jinou), a tu chtějí hrát a zpívat do omrzení.
vánoce
lenka
| 10. 11. 2006 16:11
Myšičko a jak to máte na Štědrý den doma když jste hudebníci? Hrajete si sami nějaké koledy a tak? Jinak jsem se celkem zasmála, jaký vliv má nepřítomnost tchyně na váš ***uální život
Myška rychlík
lenka
| 10. 11. 2006 16:10
Koukám, že Myšička byla ve vítání rychlejší než já
Smajlice vítej
lenka
| 10. 11. 2006 16:09
Ahoj Smajlice, jménem našeho utívacího výboru tě srdečně zdravím a vítám . A protože si tu nová, můžeš vyplnit přijímací dotazník -rodinný stav, povolání, koníčky atd ...ale neboj, jsi přijata i bez dotazníku
Smajlice,
anonym
| 10. 11. 2006 16:07
jasně, pojď mezi nás, bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic!
A napiš prosím něco o sobě.
O nás si můžeš přečíst zpět v diskusích, ale nevím, jestli se Ti to bude chtít číst. Bohužel tu zatím nemáme nic jako "osobní profil", kde by si každý mohl přečíst informace o někom zaregistrovaném, tak si to tu musíme psát stále znovu.
Vánoce
anonym
| 10. 11. 2006 16:02
Jé, holky, tak vy už tady máte Vánoce?!
To já můžu.
Až na ty kopy lidí v obchodech.
Cukroví nepeču, na to mám tchyni.

Vendy, hudbou se živím, hraji v orchestru.
Silvestr taky nemusíme, ani já ani manžel, nejraději bychom ho zrušili. Ale chodí k nám přes půlnoc tchyně(je doma sama), což je nic moc. Civíme na televizi... Ale jednou měla chřipku, tak spala doma a my si s mužem udělali náádherný silvestrovský večer, a dokonce se pomilovali tak jako už nikdy po tom.
To je ale už 7 let.
Chtěli jsme Silvestr trávit taky na chatě ve sněhu...ale to nejde. My pravidelně hrajeme v divadle Silvestrovské představení, a manžel zase prvního ledna po obědě, tak by se nám to nevyplatilo ani nikam jet. To samé Vánoce-hrajem přes svátky pořád, jen krom Štědrého dne.
Jsemtu nová
anonym
| 10. 11. 2006 15:57
Ahoj holky jsem tu nová,můžu se k vám přidat,je mi 32 let.A ráda bych pokecala se svými vrstevnicemi.
Silvestr
vendy
| 10. 11. 2006 15:02
Silvestr nás taky nijak moc nebere, většinou odjedeme k nám na chalupu,
vezmeme sebou ještě 2 rodinky našich kamaráků a s dětma si tam užíváme
sněhu. Na večer si naděláme spoustu dobrot, sedíme u kytary nebo něco
hrajeme.
Klub třicátnic
vendy
| 10. 11. 2006 14:59
Leni, začala jsem psát slohovku, ale pak jsem se do toho nějak
zamotala, tak jsem to zase všechno smázla, rozvedli jsme se pro
nedostatek lásky, žili jsme jen vedle sebe a ne spolu - u manžela
v rodině se nikdy city nijak neprojevovaly a on byl bohužel tak
vychovaný . Rozvádět jsem se chtěla já - protože jsem bez lásky nemohla
žít.
Vánoce
lenka
| 10. 11. 2006 14:39
Já vánoční atmosféru miluju....chodíme se vždycky podívat na vánoční trhy, nasáváme atmosféru, dáme si svařák a je dobře. Letos se chceme podíva do Vídně, slyšela jsem o tom už od mmoha lidí, že je to tam nádherně vyzdobené, ale vzhledem k tomu, že už to plánujeme pár let a pořád jsme tam nejeli, tak nevím, jak to letos dopadne. A co plánujete na Silvestra? Nás Silvestr moc nebere, takže jsme zalezlí doma s jídlem u televize
tichý blázen
lenka
| 10. 11. 2006 14:36
Holky, já mám doma taky tichého blázna ...no, tichého, když hraje po internetu s mikrofonem a sluchátky s kamarádem, tak u toho moc tichý není...hraje fotbal, takže to zároveň velmi hlasitě komentuje, ale ž jsem si zvykla. Lepší než kdyby chodil do hospody, ne? Vendy a proč jsi se rozvedla s bývalým manželem? Teda jesli se ti o tom chce mluvit....a kde jsi poznala svého současného partnera?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
3. 7. 2025 07:17
14610
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Elka
3. 7. 2025 10:51