Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

vánoce
vendy
| 10. 11. 2006 14:32
Holky a co vy a vánoce, těšíte se na ně, nebo se jich děsíte ?

Já mám vánoce od dětství moc ráda, kromě davů lidí v supermarketech se
těším snad na úplně všechno na pečení cukroví, na nákup a balení dárků,
na výzdobu bytu, na vánoční trhy a vánoční koncerty, na vánoční pohodu
a na tu štědrovečerní atmosféru. A kdyby venku ještě lehce padaly
sněhové vločky...tak to by bylo to pravé !
Klub třicátnic
vendy
| 10. 11. 2006 13:59
já to jako urážku
nebrala, někdy se mi zdá že se chováme jako blázni oba dva
- ve třiceti jsme se do sebe zamilovali jako pubeťáci .

Mišičko ty se tou muzikou živíš, je to tvé povolání ?
Vendy
anonym
| 10. 11. 2006 13:50
Jo, to Ti rozumím, s tou mateřskou láskou . Chápu to, člověk s tím asi moc dělat nemůže.
Omlouvám se za toho "tichého blázna", já jsem to vůbec nemyslela jako urážku, to jsem nechtěla.
pstt
vendy
| 10. 11. 2006 13:40
Ale tiše ti špitnu, že i když mám partnerovi děti moc ráda, i když se
moc snažím nedělat rozdíly, tak láska mateřská je láska mateřská
a tu svoji berušku miluju těk nějak bezvýhradně.
dárečky a spol .
vendy
| 10. 11. 2006 13:36
Já jsem na dárečky taky cvok
nakupuju je už od října - a děsně ráda. Pak si je ještě do vánoc
několikrát prohlížím, a raduju se z nich a těším se až se budou radovat
ti obdarovaní.

Přítel není tichý blázen...je úplně v pohodě... máme moc pěkný vztah,
oba jsme děsní mazlíci...hodně věcí děláme doma společně ...
nemáme nic rozděleno, jako že to je moje starost to je tvoje starost.
No akorád ujíždí na těch počítačích, ale není divu je to i jeho práce,
dělá správce počítačové sítě v nemocnici, takže jsem v tom směru
tolentní (i když přiznávám, že někdy jsou i chvilky kdy bych ten PC
nejraději vyhodila z okna )

No a děti - Pavlínka přijala Marka skvěle má ho moc ráda, zatím mu
říkala stejdo, ale už občas řekne i tati a vím, že si přeje mu tak
říkat. František, myslím si že mě má taky hodně rád, je takový
pusinkovací a pořád se mi tlačí na klín - prostě mazlíček. S Klárkou už
je to trochu horší - ona už je taková odtažitější, vím že mě má taky
ráda, ale neumí to dávat najevo tak jako ti málí. Občas večer chce ať
si k ní jdu lehnout a povídat si s ní (toho si vážím). Ale neříkají mi
mami, ale teto ..... myslím, že jejich pravá máma by si to nepřála .
Dárečky
anonym
| 10. 11. 2006 13:01
Já jsem měla dopoledne volno, tak jsem ráno jela do práce jen podepsat na mzdovku nějaký papír (nevyznám se v tom, co po mě chtějí podepisovat, ) a pak nakupovat dárečky.
To je moje nejmilejší činnost z celých Vánoc. Kromě toho rozdávání pod stromečkem, samozřejmě.
Koupila jsem plyšového králíčka pro neteř. Ten je ale jako živý! Takové měkké tělíčko, v zadečku vyplněný kuličkami, je úplně úchvatný, dokonce uvažuji, že ho pak koupím Jiříkovi v lednu k narozeninám. Ten králíček je tak něžný, že jsem se s ním doma při vybalování mazlila! No prostě supr.

Vendy, to máš dobré, takový tichý blázen, ten Tvůj přítel... ?
Jestli se můžu zeptat, jak to máte s projevy náklonnosti doma? Nedělalo Ti problém přijmout partnerovy děti? A jak oni přijali Tebe? Jsi pro ně Máma, oslovují Tě tak?
horoskop
vendy
| 10. 11. 2006 12:57
Mišičko to mě mrzí, že ti ten jeden horoskop takhle nevyšel ,
ale doufám, že tě to neodradí od další práce, protože mi psala Mimika,
že ten její naprosto seděl. Tak to nevzdávej, určitě se zase začne
dařit
malé prázdniny
vendy
| 10. 11. 2006 12:48
Jé tak to mě čekají "malé prázdniny" zrovna tento víkend .
Budu po hrozně dlouhé době sama s Pavlínkou. Přítel jede ještě s partou
stejně postižených na tvz. síťovačku. Asi 15 dospělých chlapů se
promění na malé kluky - propojí si počítače a hrajou různé strategie,
stahujou filmy a baví se o věcech, kterým já vůbec nerozumím. Františka
bere sebou a Klárka jde na víkend k mamce.

Pavlínka se na to děsně těší, protože bude moci spát se mnou v posteli,
budeme dělat kraviny a taky jsem ji slíbila, že spolu zajdeme do města,
kouknout se na nějaké ty dárečky, ona chce už letos poprvé taky
nadělovat
Lenko
anonym
| 10. 11. 2006 12:26
To máš pravdu, to by šlo.
Chlapi
anonym
| 10. 11. 2006 12:25
TINTIN,
a Ty bys chtěla chlapa? Nebo je to tak lepší bez něj?
Moje sestra je rozvedená, bez muže žije už skoro 8 let (má ale stálého milence) a říká, že už by chlapa do bytu nechtěla, že si zvykla o všem rozhodovat sama.
Někdy jí musím dát za pravdu, to když je pro nás 4 ten byteček už malý, a co dělá jeden, zasahuje do soukromí druhého...
Já mužíčka miluji, ale když se sebere a jede na dva dny na chatu, máme s klukama "malé prázdniny" a děláme všechno co on nerad vidí když je doma. Hrajeme na počítači, jíme u televize... Prima!
Myšiška
lenka
| 10. 11. 2006 12:24
Myšičko, já to nemyslela tak, že věštíš, spíš jsem myslela, že by ses na to podívala z hlediska astrologie ve smyslu ona a muži....jako jaký je vztah této osoby k opačnýmu pohlaví a tak podobně, to se astrologií říci dá? nebo ne? To víš, já to m moc nerozumím.
Jsem TU!
anonym
| 10. 11. 2006 12:19
Jak mě někdo chválí, tak na to já slyším!

Ale vážně: Vítám novou "spoluplkatelku"TINTIN, to je moc hezké zaměstnání-novinářka. Ale chápu, asi bych také měla problémy s některými lidmi co mi nedovolí psát to co bych chtěla. Asi před 2 lety jsem si dopisovala s jednou takynovinářkou, měla stejné problémy,jako Ty. Jestli to nakonec nejsi Ty.

Co se týče horoskopů, tak NEVĚŠTÍM, a to ze zásady, téměř nic není předem dáno, a jen bych osudu fušovala do řemesla.
A navíc jsem teď ve stavu, kdy řeším, že asi něco dělám špatně (v astrologii), protože se mi teď stalo, že jsem dělala horoskop (věnovala jsem mu hooodně času), který vůbec neseděl tak jak bych si představovala,a jsem z toho normálně zdrblá.
Prostě utrpělo moje ego, holt mě muselo něco poslat zpátky na zem, už jsem si o sobě asi moc myslela.

Papapa
horoskop Tintin
lenka
| 10. 11. 2006 11:48
Tak mě ještě napadlo, že bys třeba mohla poprosit Myšičku -ona se tu brzy objeví, která tady lidem na Viktorce dělá horoskopy, ať se na tebe podívá skrz ty chlapy...třeba objeví někde problém, o ¨kterém jsi nevěděla, nebo ti třeba řekne, jestli se něco rýsuje. Myšička má dost práce, ale je moc hodná a ochotná a když jí někdo poprosí, tak mu ten horoskop ráda udělá.
Tintin
lenka
| 10. 11. 2006 11:44
Tak čtenáři jsou konzervativní? Tak to nechápu, o co šéfredaktorce jde, leda bys pracovala v nějakém Kostelním zpravodaji. Někteří lidi jsou holt moc upjatí.
Ale k těm chlapům....mám taky jednu kamarádku stejnou starou, která nejenom že je svobodná, ale nikdy s nikým ani nechodila, prostě má smůlu...kamarádů plno, pořád chodí na plesy, společenské akce, s partou někam na výlety a podobně a kde nic tu nic....nechápu to, je moc hodná a společenská. Podle mě jí ale spíš vadí okolí, bydlí na menším městě a jak ženská není vdaná, tak se na to pohlíží jako na něco divného....v tom právě vidím ten problém, že hodně lidí dá na to, co si myslí okolí, přitom co je komu potom, jak si kdo žije. A jakého chlapa by sis k sobě představovala?
klub třicátnic
anonym
| 10. 11. 2006 10:58
Co dělám? Plním stránky jedněch novin, aby se daly číst a snažím se mezi to vpašovávat něco, co je aspoň trochu normální. Právě teď mi šéfredaktora něco vyhodila, že prý naši čtenáři jsou na to moc konzervativní. Mám z toho teď drobné rozladění a musím si nutně poplkat, nebo puknu.
Jinak čtu, co to dá, cokoliv, co je stravitelné (Jiráskovo Temno to ale nejspíš nebude), trénuju karate, internetím a poslouchám muziku, která se nepokouší vydlabat člověku díru do hlavy. Jen ti chlapi se mi nějak vyhýbají.
Tak, tohle jsem já.
Tintin
lenka
| 10. 11. 2006 08:39
Ahoj Tintino, s tou kočkou, že tě vnímá jako bytový doplněk jsi mě moc pobavila Já mám psa a to je teda zase úplný opak - je na mě pořád přilepený a chodí se mnou i na záchod Jinak s tím, že ti kámošky závidí, to máš tak - vždycky chceme, co nemáme a když to máme, chceme něco jiného, to je klasicka. Já jsem stejně stará jako ty, děti taky nemám, ale manžela ano....chápu, že ti doma musí být někdy smutno, ale to nevadí, přijď vždycky se k nám a my tě tu zabavíme Napiš něco víc o sobě , co děláš, jaké máš koníčky a tak podobně.
klub třicátnic
anonym
| 10. 11. 2006 08:05
Milé dámy, mě je třicet jedna. Jsem volná jako ten příslovečný pták a všechny moje vrstevnice mi šíleně závidí. Nemám děti, manžela taky ne, dokonce ani bývalýho a vlastně ani žádné těžkosti (tedy podle nich). Ony zas nejspíš nepochopí, že mě doma čeká stejná práce jako je a poslouchá mě maximálně můj kocour a znáte kočky, ty vás v podstatě vnímají jako bytový doplněk, který se jim stará o žrádlo. Jsou ty ženský snad na úplně jiném ostrově?
Pa
anonym
| 9. 11. 2006 21:37
Tak dobrou noc a čsté tělo!
Chudinko, to musí být asi rvačka o koupelnu!
U nás je fronta na záchod. Manžel tam čte 3x denně (když je doma) i po půlhodině akdyž někdo chce na záchod, je to "problém".
Ukakaní chlapi.
Klub třicátnic
vendy
| 9. 11. 2006 21:31
Konečně se nám uvolnila koupelna takže tam pádím, než to zase někdo obsadí. Přeju dobrou noc a moc mě těší že jsem "Klub třicátnic" objevila
Klub třicátnic
vendy
| 9. 11. 2006 21:26
Hned dva dyslektiky no tak to asi nemáš lehké, vím co je práce s jedním. Ta škola nám i doma zabíra děsně moc času, František i Pavlínka musí denně nahlas číst - a to je opavdu někdy za trest . To je zajímavé že ani jeden z kluků ty vaše muzikantské geny nepodědil - je to škoda, my bohužel taky nikdo extra hudební sluch nemáme, a někteří z nás mají možná i totální hluch
dětičky
anonym
| 9. 11. 2006 21:17
No, to já mám dyslektiky hned dva. Taky je "veselo".
Kluci jsou kupodivu taky na sport. Dělají judo. A to jsme s mužem oba muzikanti! Ty geny někdy tak nějak úplně zabloudí!
dětičky
vendy
| 9. 11. 2006 21:08
No já mám osmiletou Pavlínku, taky druhačku, je to můj mazlíček , má spoustu zájmů, chodí do výtvarné školy a i doma pořád něco vyrábí nebo kresní a taky chodí do lidových tanečků a ve škole do vaření, to jí moc baví, takže mám i doma pomocníka v kuchyni. Přítel má 9ti letého Františka, ten je ve třetí, to je taky mazlík, moc miloučký ale taky trvdá palice, když se na něco umane tak s ním člověk nehne. Bohužel je dyslektik a musí se s ním hodně pracovat. Ale je šikovný na sport - chodí do orientačního běhu. No a naše puberťačka Klárka je v sedmičce, je jí 13 a má hlavu plnou kluků. Ve škole jí to jde, jinak chodí na keramiku a taky běhá ten oreinťák.
Já pracuju v knihovně, ale ne v klasické ale archivní. Je to takové klidné zaměstnání, což potřebuju protože doma je to někdy docela náročné
Děti
anonym
| 9. 11. 2006 20:38
Jo, dětičky, vděčné téma.
Mám dva hošíky. Jaroslav má 10 let, chodí do 4. třídy.
Jiřík má v lednu 8 let, chodí do druhé třídy. Sluníčka moje zlobivá.
A napíšeš i Ty něco o sobě víc? Jaké máš zaměstnání?
Co dělají vaše dětičky?
nepořádek
vendy
| 9. 11. 2006 20:31
Nějak nemůžu najít ten Pavlínčin horoskop, jsem ho asi někam založila no asi už to dneska nechám, a zítra udělám vítr v těch svých papírech . Myško kolik máš dětí a jak jsou staré ?
Optimální dítě
anonym
| 9. 11. 2006 20:17
Ano, to je MOC DOBRÁ knížka. Skutečně, taky jsem s ní začínala.
Doporučuji, a když jsi mi ji připomněla, hned se do ní taky kouknu, z nostalgie...
A přikládám znamení mého ASC (ascendentu)
Klub třicátnic
vendy
| 9. 11. 2006 20:14
Jé - to tvé Sluneční znamení je moc hezké. Tak to jsem ráda, že máme podobné zájmy . Našla jsem tu knížku, co jsem ti o ní psala. Jmenuje se to Optimální dítě. Rozvíjejte schopnosti svého dítětë s pomocí astrologie - autorka je Glogia Star. Už jsem jí nějakou dobu neměla v rukou a asi se k ní znovu vrátím .
:-)
anonym
| 9. 11. 2006 19:48
Vendy, to jsi tu dobře,
my jsme tady všechny třicítky zaměřené alternativně.
Numerologii jsem dělala před astrologií. Ale teď jsem dělala horoskop jedné známé na jejího muže a sedí sotva z 50%, což je hodně málo, vrtá mi hlavou proč tomu tak je, je to po dlouhé době zase horoskop, který-ač jsem mu věnovala dost času-prostě nevyšel vůbec tak, jak by měl. To mě stahuje z těch "výšin" zpět na zem, abych nebyla moc pyšná na to, že to "umím".
Neumím. Aspoň ne tolik, co bych si přála, a je to dobře, mám se stále co učit.
Přikládám obrázek se svým Slunečním znamením
horoskop
vendy
| 9. 11. 2006 19:28
Myšičko to by bylo skvělé, děkuji za nabídku , určitě by mě to moc zajímalo. Zajímá mě taky numerologie a alternativní medicína, vždycky si koupím nějakou zajímavou knížku, ale pak nemám moc času se tomu v klidu věnovat. Snad jedině po chvilkách v práci, dělám totiž v knihovně a tam když mám knihu v ruce, tak si každý myslí, že pracuju .
horoskopy
anonym
| 9. 11. 2006 14:47
Ano, astrologie, moje láska

Profesionální astrologové, povětšinou ze školy P. Turnovského, mají problém přiblížit výklad lidem, kteří o astrologii nic neví. Lidi nezajímá, jestli je Venuše v opozici k Saturnu, nebo ve kterém domě stojí Dračí hlava... , chtějí vědět co to pro ně znamená. To je jasné.
Já jsem si nechala vypracovat kdysi horoskopy celkem 4x. Sobě normální (1000 Kč), a karmický (500 Kč), dětem pak běžný dětský horoskop (po 800 Kč každému).
Ty dětské byly nejlepší, ale i tak to bylo spíš pro mě impulsem pro to, abych se do astrologie pustila sama.
Dělám to dnes jinak, než oni a nechci kopírovat žádnou astrol. školu, možná jsem přílišný individualista, nevím, ale spíš mi to prostě nevyhovuje, chci jít vlastní cestou. Jestli tady budeš chodit dýl, můžem zkusit udělat Tvé holčičce znovu horoskop a porovnáš. I pro mě to může být zajímavé. Co?
Klub třicátnic
vendy
| 9. 11. 2006 14:44
Jo to máš úplnou pravdu, v mnoha případech to tak je. Jsem moc ráda, že
můj přítel takový není, je zodpovědný a své děti má hrozně rád. Můj
bývalý muž si svou dceru pravidelně bere co 14 dní na víkend a mají
spolu myslím docela pěkný vztah. Ale může to být také přístupem nové
partnerky, pokud ona nepřeje tomu aby se se svými dětmi stýkal, chce po
něm aby udělal tlustou čáru za svou minulostí, tak mnohý chlap na to
prostě přistoupí.... a odnesou to pak ty děti, které nechápou proč už o
ně táta nemá zájem .

Název diskuze