Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Mišička
vendy
| 20. 11. 2006 20:56
Mišičko, tak jsem znovu prohlížela ten Pavlínčin horoskop, nechala jsem si ho udělat když se malá narodila a naposledy jsem ho měla v rukou tak před 2 lety, ale teď jsem užasla kolik věcí skutečně sedí, teď je to už znát, je jí 8 a různé povahové vlastnosti se už začínají projevovat. Jen mě moc mrzí, že je tam spousta věcí, kterým vůbec nerozumím .... je to napsáno příliš odborně a já nevím co si mám z toho vybrat. Byla bych moc ráda kdybych mohla tedy někdy využít tvé nabídky na sestavení horoskopu, určitě by mi to pomohlo některé nejasnosti pochopit.
Packa
lenka
| 20. 11. 2006 16:14
Ahoj Packo, na ten pořad Jste to, co jíte, se taky dívám moc ráda...pořád kroutím hlavou nad tím, co všechno je organismus schopný vydržet, i když ho ti lidé plní tolika špatnými věcmi....třeba ten pán co byl minule (nebo předminule) - jak vypil za týden pouze malou sklenku čisté vody. Nebo jak lid vůbec není ovoce nebo zeleninu. Pak mají spoustu nemoc a jdou za doktorama, at jim dají nějaké prášky -přitom by stačilo změnit jídlo.
poděkování Zuzi
lenka
| 20. 11. 2006 16:11
Ahoj Zuzi, jak se dneska máš? Víš, včera jsem hodně přemýšlela nad tím, cos psala...že jsi hodně nemocná a že nemáš nikoho blízkého, jen sestru, která je ale daleko, takže jsi na všechno sama. A uvědomila jsem si, že ty jsi tu do diskuze přišla proto, aby ses vypovídala a ulevilo se ti...přitom jsi ale udělala mnohem víc...když si tak čtu příspěvky od ostatních a hlavně když nad tím přemýšlím sama, tak si každý tady díky tvému příběhu uvědomil, že i když si myslel, kolik má problémů a bolístek, že vlastně může být rád za to ,co má, protože někdo je na tom hůř....takže jsi mnoha lide pomohla, aby si to uvědomili.
Aalma
lenka
| 20. 11. 2006 16:04
Já jsem slyšla, že je hlavně nechutné to jejich maso..respektive ta příprava, dělá se do polosyrova a je bez chuti. A co to tvoje zázemí v Čechách - o co jde, máš nějaké problémy v rodině? Jdeš na to dobře, že si chceš vydělat něco do začátků, až se vrátíš, můžeš si pak třeba vzít hypotéku a postarat se o vlastní zázemí. Ale myslela jsem ,že aupair není moc o penězích, že se tam moc vydělat nedá, je to hlavně o ubytování a stravě a samozřejmě o naučení se jazyku, ne?
Lenka
aalma
| 20. 11. 2006 15:32
Ahoj Lenko,

s tou vyukou s Tebou souhlasim.Clovek se opravdu nauci vetsinou,kdyz v cizim prostredi delsi dobu zije.Je malo ucitelu, kteri mluvi v hodinach anglicky nebo nemecky.Jak dloho tu jeste budu, to nevim.V Cecham nemam moc dobre zazemi, takze si chci neco vydelat,zacinala jsem uplne od nuly.Jidlo-neco tu je lepsi neco horsi.Nemaji treba hrubou mouku,takze delam knedliky z hladke.Pak jsem se musela naucit pect chleb,protoze porad jist toustovy se neda.Zemedelstvi tu je ale hodne vazene a i potraviny (zelenina, maso, mleko...) tu jsou kvalitnejsi.Varim prevazne ceskou klasickou kuchyni a da se tu uvarit skoro vse,takze na jidlo si nestezuju.Uz jsem zacala i pect vanocni cukrovi
Vendy
aalma
| 20. 11. 2006 15:26
Taky musim rict, ze je to dobra skola.Myslim si , ze je tezke se naucit jazyk v nasich ceskych skolach.Delam od mala anglictinu i nemcinu,ale opravdu jsem se jazyk naucila az v cizine.Ve skole to nebyla zadna slava.
Zila uz jsem sama,nez jsem sem odjela,takze zase tak velka zmena to nebyla.
Jsem tu se svym pritelem,takze ne uplne sama.S ceskymi prateli jsem v kontaktu pres net a na druhou stranu me docela vyhovuje, ze tu jiny Cech neni.Cloveka to donuti vice anglicky myslet a vice se nauci.
au-pair
vendy
| 20. 11. 2006 09:53
Aalmo, taky jsem byla přes rok jako au-pair, ale v Německu. Měla
jsem na starost 2-letou holčičku a 4-letého uličníka. Byla jsem tam
když mi bylo 20 a byla to skvělá životní zkušenost. Nejen že jsem si
vylepšila svou němčinu ale taky jsem tam tak nějak dospěla, začala si
více vážit domova a naučila se samostatnosti. Fakt dobrá škola . A co ty máš tam i nějaké české přátele - nestýská se ti po domově ?
nemoci
vendy
| 20. 11. 2006 09:47
Když to tady tak pročítám, tak si říkám že problémy, které třeba doma
řeším jsou úplné prkotiny proti tomu, co tady některé z vás prožily a
prožívají. Ač to zní jako fráze - je to zdraví opravdu ze všeho
nejdůležitější. Jsem šťasná, že máme zdravé děti a že i my s partnerem
nemáme žádné vážnější problémy. Zuzi přeju ti hodně síly a optimismu
aby jsi mohla se svou nemocí bojovat !
Nemoci
anonym
| 19. 11. 2006 23:04
Ahojte Pročítám to tady a nakonec jsem se rozhodla, že taky něco napíšu. Není nic cennějšího než zdraví, a proto je nám právě nejhůř, když neslouží. A můžu vás ujistit, že jsem si za svůj poměrně krátký život (22 let) už lecčíms prošla
Narodila jsem se s poruchou ledvin, takže jak tady píšete jak jsou různé léky škodlivé, tak já na nich vlastně vyrosla. Navíc jsem díky tomu neměla takové dětství jako ostatní děti, většinu sportů jsem měla zakázaných, když jsem se v 15 letech rozhodla hrát fotbal a můj ošetřující lékař se to dozvěděl, tak jen prohlásil, jestli se raději nechci dát na šachy, takže fotbal padl. Když děti jezdily na základní škole na bazén, já chodila do vedlejší třídy na náhradu výuky. Jít v létě k vodě byl docela složitý proces, hlídalo se ať nejsem ve vodě dlouho, po plavání jsem se musela ihned převléknout do nových plavek. Abych se zbytečně nenachla, tak jsem se nikdy nenaučila v zimě ani bruslit. Atd.
Naštěstí se nemoc ledvin v pubertě ustálila. Už nemám tak často záněty. Ale zato jsem si prošla dalšími nemocemi, počínaje zlomeným zápěstím, které špatně srostlo a jedinou možností nápravy je operace, přes mononukleózu, časté angíny, lehkou alergií na prach, žlučníkové kameny, až po gynekologické problémy, nemluvě o bolestivé menstruaci, kdy nezabírají ani dva ibalginy.
Ale život si tím nekazím, naopak se ho snažím užívat při každé příležitosti. S tím, že si musím některé věci nechat ujít jsem se už smířila. Nemoci na mě vlastně nijak vidět nejsou. A i když jsem za svůj život některé události jako mí vrstevníci nezažila, nechybí mi to, dokážu to nahradit něčím jiným. A dokonce věřím, že mé zážitky jsou právě díky tomu silnější. Tak všem přeju pevné zdraví!
Je tedy ještě někdo?
mamika
| 19. 11. 2006 22:38
No prosím ,když se konečně utrhnu,tak tady už to všechno chrní.Myšičko,zdravím a dávám za pravdu ,u knížky se krásně usíná.Poslední dobou jsem si taky naordinovala tenhle způsob usínání.Jinak bych snad nechodila spát o půlnoci a v 1 ráno,ale až ve tři nebo co?Já vám nevím,dřív jsem byla takový spáč a teď mi skutečně stačí 4-5 hodin spánku naprosto s přehledem.Asi budu divná,manžel nade mnou kroutí hlavou už dlouho a nechápe to.Ovšem když já už usnu,tak mě nic nevzbudí,no vyrůstala jem u ruských kasáren a když měly střelby a měli tam i tanky,tak to bylo jako by snad byla válka(a to bylo skoro denně)takže jsem asi cvičená a když spím tak opravdu neslyším.Tak tedy dobrou noc všem,jdu se koupat .Zuzi já si skutečně neumím představit tvojí situaci,musí to být dost hrozné,ze samoty a nemocí mám opravdu velký strach ani jedno si nedokážu představit.Nemyslím chřipku,nebo běžné nemoci,ale ty co opravdu bolí .Vidím to na manželovi,jak moc ho to někdy ničí .Momentálně marodím se zádama a ty první dny kdy to bolelo v podstatě soustavně ,nic nezabíralo,injekce,prášky,tak ty byli pro mě k zešílení.Vážně si svého zdraví vážím a moc lituju všechny kteří to štěstí a ten luxus ,že nic nebolí ,nemají.Není to jen hloupá fráze,že zdraví je nejdůležitější a někdy to člověk bere jako samozřejmost a pro někoho je to taková vzácnost.Moc ti Zuzi přeju ,aby ti bylo aspoň lépe,třeba vymyslí nějaký způsob jak se dostat na kobylku i té tvé nemoci.Tak se zatím mějte hezky a ať vám protivný pondělí v klidu a rychle uteče(to je můj nejneoblíbenější den)Pa.
dobrý večer
packa
| 19. 11. 2006 22:26
Děkuji mamiko za radu.Taky marodím se zádama.Prošla jsem rehabkou,ale nic moc.Mozol na sedince jistě bolí, ovšem co neuděláme pro sebe a hlavně pro své drahé polovičky. Manžel hraje fotbal,dcera chodí do cvičení,jeno m já jsem out.Snažím se o změnu stravy.Paní doktor. z Jste to co jíte je dobrá,jen bych ty zhublé ráda viděla po vánocích ,když nejsou pod dohledem kamer -ikdyž ty shozené kila jim závidím.Tak dobrou noc
Ahoj, všechny
anonym
| 19. 11. 2006 21:56
Nebojte, já vás sleduji!
Jen jsem momentálně na jiné diskusi.
Pěkně jste to tu rozjely, tak to má být.
A teď jdu do postýlky, heč! Čtu si tam, a u toho se tak krááásně usíná!
lenka
anonym
| 19. 11. 2006 21:40
Ahoj, dobrou noc a děkuji za pozvání, je tu hezky
lenka
anonym
| 19. 11. 2006 21:39
ano to beru už skoro 20 let a to je také pškné svinstvo
dneska se loučím
lenka
| 19. 11. 2006 21:36
Budu muset jít se psem a uklidit kuchyň...tak se zatím loučím a doufám, že se zítra zase uvidíme.....jinak Mamika se ještě dneska ukáže, ona je vážně takový noční pták . Tak zatím ahoj
kortiosteroidy
lenka
| 19. 11. 2006 21:26
Zuzi a bereš i nějaké kortikosteroidy?
chronická artritida
anonym
| 19. 11. 2006 21:21
se to jmenuje, určitě to najdeš
angličtina
lenka
| 19. 11. 2006 21:20
Ahoj Aalmo, já se angličtinu taky učila na střední škole, ale absolutně nic nás tam nenaučili...ještě teď vidím tu učitelku naprostu bez zájmu a nadšení, co akorát uměla zkoušet slovíčka. A jak dlouho ještě budeš v cizině? A jak jsi tam na tom s jídlem...prý je to tam přes jídlo hrozné.
nemoc
lenka
| 19. 11. 2006 21:19
Zuzi, ta nemoc se jmenuje přesně chronický zánět kloubů? Já bych si o tom chtěla něco přečíst na internetu, tak ať vím ,co mám dát do vyhledavače.
lenka
anonym
| 19. 11. 2006 21:16
na Vánoce pojedu k sestře a její rodině. Prognóza je nejistá, spíš se mi vše zhoršuje a přibývají mi nové věci. Tak je to vždy, jedna věc se léčí a ta druhá se tou léčbou ničí.
Lenka
aalma
| 19. 11. 2006 21:15
Ahoj!Uz jsem tu skoro 2 roky a musim rict, ze je to na anglictine znat.Predtim nez jsem vycestovala, jsem ucila na skole, ale nevim nevim , jestli se tam jeste vratim.Chtela bych jednou prekladat knihy, ale k takove praci se clovek tezko dostane.Tak zatim ani neplanuju, stejne je vse pak jinak !
Aulin
anonym
| 19. 11. 2006 21:14
se bere 2x denně 1 tableta. Příbalový leták snad ani nečti, je to hrůza, co vše se tam dočteš, ale oni to tam musejí napsat, aby se jistili a podchytili všechny vedlejší účinky
zuzi
lenka
| 19. 11. 2006 21:09
Zuzi a jak to máš na Vánoce? Jsi sama, nebo se sestrou? A můžu se ještě zeptat na prognózu tvého onemocnění? Může se to někdy zlepšit? a zajímáš se o nějakou alternativní medicinu?
mamika
lenka
| 19. 11. 2006 21:07
Tak jo Mamiko, jsi omluvena, ale brzy přijď!
Aulin
lenka
| 19. 11. 2006 21:06
Zuzi, když teď o tom tak přemýšlím, zdá se mi, že mi gynekoložka asi před rokem a půl ten Aulin předepsala...ale když jsem si přečetla ten příbalový leták, hodila jsem ho do koše - bylo tam, že to nějak silně může poškozovat játra....ale nejsem si úplně jistá, že to byl on...mám takový dojem, že stačilo si vzít jeden lék na den ,že ta účinnost byla 24 hodin....má to ten Aulin taky? Škoda, že jsem zapomněla ten název, ale jak říkám, možná to byl on.
lenka
anonym
| 19. 11. 2006 21:06
bydlím v Praze a žiju sama, mám byt. Někdy je to problém, všechno si doma udělat, ale snažím se, abych nebyla nikomu na obtíž. Mám sestru, ale ta je až na Moravě, tak to je daleko. Když je nejhůř, tak pomůže, ale jinak musím sama
mamika
anonym
| 19. 11. 2006 21:04
Máš pravdu, žít se musí, ale někdy je to pěkná dřina, ale zase jsou dny, kdy je mi líp a potom je vše veselejší
Hned se mi na světě líbí víc
JÁ PŘIJDU!
mamika
| 19. 11. 2006 21:04
tak je to tady rodina mě nutně potřebuje,ale určitě se ještě ukážu.Jsem noční pták a většinou okupuji počítač když všechno usne.Tak se zatím loučím a třeba tu někoho z vás ještě dneska zastihnu,tak zatím ahoj a smutnění je ZAKÁZANÝ.
Zuzi
lenka
| 19. 11. 2006 21:03
Zuzi, já tu řeším svou bolestivou menstruaci a ty máš přitom mnohem horší problémy ....a kde vlastně bydlíš, máš svůj byt? A jak ti jde péče o domácnost, když máš bolesti....a máš někoho, kdo ti pomáhá? Rodina, přátelé?
lenka
anonym
| 19. 11. 2006 21:02
Určitě by ti pomohl i na menstruaci, je účinný a je to lék nové generace, který je účinnější než ibuprofen a nemá ty vedlejší účinky jako on. Ale myslím si, že si nemusíš dělat starosti, když si vezmeš 4 prášky do měsíce, to je opravdu maličko, to ti neuškodí

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
3. 7. 2025 16:22
14612
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
3. 7. 2025 18:01