Klub třicátnic - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

1. školní den
lenka
| 5. 9. 2006 09:33
Tak sice děti nemám, ale ze začala škola jsem pocítila v obchodech...každý nakupoval školní potřeby jako divý. Tak jsem přemýšlela ,jestli si děti ještě musí linkova sešity jako za našich školních let? To byla šílená otrava, snad jsou dneska sešity už nalinkované nebo se to vůbec nedělá? A co žákovské, pořád ještě fungují nebo se to zrušilo? A na kolik peněz vůbec přijde rodiče takový nový školní rok?
ruční práce
lenka
| 5. 9. 2006 09:30
Tak s těmi ručními pracemi tě obdivuju, na t jsem nikdy neměla trpělivost. Zkoušela jsem kdysi šít a plést, ale jak říkám, moc mi to nešlo. A co dalšího kromě paličkování děláš? A nebolí tě z toho ruce?
Lendulajzno
anonym
| 5. 9. 2006 08:10
tak to přejeme Tvé "holčičce" hodně štěstí a ať se jí daří v nové škole!
Já mám děti ještě prcky, musím se s nima učit, kevšemu mají oba poruchy učení... Člověk se doví, kolik toho po těch letech ze školy zapomněl.
první školní den
anonym
| 5. 9. 2006 07:54
Je to tak, zase to začalo. My jsme měli pár let už pohodu, dítko velké a na základní škole zkušené. Teď máme zase "prvňáka" i když na SOU. Musí dojíždět, vstávat před pátou, zvyknout si na nový kolektiv a je z toho trochu nervozní. Je to hodně změn najednou, včera mi jí bylo docela líto.
antibiotika
anonym
| 5. 9. 2006 07:48
Já mam štěstí na pani doktorku, která píše i homeopatika a nebrání se ani babským radám. Dceři je 15 a antibiotika měla jednou na anginu. Je pravda, že je docela otužilá, protože malá měla ekzem, který se v teple a při spocení horšil. A tak spí celoročně s oknem dokořán a s oblékáním jsem to také nepřeháněla. Jinak já věřím na přírodní lékárnu ( teď jsou tu stránky s recepty, které používám) a psychickou pohodu.
Lenko
anonym
| 5. 9. 2006 07:41
Ahoj, tak něco pro vaši zvědavost - jsem vdaná, mám jednu dceru a ze zdravotních důvodů pracuji doma. Věnuji si lidovým řemeslům, hlavně paličkování. To je i důvod proč píšu málo, je to časově náročné a tak na psaní není čas. A když je pěkné počasí tak jsem raději venku, než u herdule nebo PC. A pak stihnu tak akorát uvařit večeři. Dnes to napravím a napíšu vám něco k vašim tématům.
Kde je Kalima?
anonym
| 4. 9. 2006 20:54
Děvucho,
kde jsi?!!!
Chybíš nám!
Co Tvá sluníčka? Půjde Ten starší už do školky? Popiš průběh!!
Těšíme se!
první školní den
anonym
| 4. 9. 2006 20:52
No jo,
už nám to zase začlo. Děti šly do školy, Jája do 4.A, Jiřík do 2.A.
A taky začaly divadelní sezona. Dnes jsme hráli první představení, dopolední, pro školy. Hráli jsme balet-Sněhurka. Opravdu nádherné, kouzelné představení.
Hrála jsem 1. hoboj a po tom dvouměsíčním lenošení to byl pěkný záhul, lilo ze mně jako z konve. Ale chodím poctivě ("už" dva dny )pěšky do práce, to mám místo běhání, na které zatím nedošlo, protože máme denně 1-2 směny. Je to asi 30 min svižné chůze, a jsem po tom pěkně zpocená, takže deodorant si neodpočine (říkáme tomu "cikánská sprcha" ), ale i při tom hraní se pěkně zapotím. Viděly jste, holky, ten pořad "dělám cokoliv", nebo možná se to jmenuje jinak, prostě tam bylo o hoboji, jak měla paní zahrát dlouhý tón (snad 30 sekund) a vyhrála to... Je to fyzicky náročníé a já jsem dnes (mívám nízký tlak) několikrát musela přestat hrát, abych s sebou nešvihla... prostě odkrvení mozku ...znáte to. No, musím začít pořádně cvičit.
Moje zlaté děti jsou už opět školáci a mně ubyla starost, jak je zabavit na půl dne. Druhou půli zastanou kroužky, kam je vodím. Mladší Jiřík, ještě nezkažený, bere školu celkem v pohodě, starší Jardík je silně znechucen, a to ikdyž má toho nejlepšího pana učitele, jakého mohl mít na 1. stupni!
jen nakouknu
anonym
| 4. 9. 2006 17:38
zdraví vás děvčata nad 55,dnes byl dotaz,jestli jste si nepřestaly povídat,žádná se k nám nekoukla.Ale vidím,že to tu klape,tak vás zdravíme,zase vám jdou ratolesti do školy,tak některé budete mít fofr.Tak atˇvám nosí školáci jen pěkné známky a vy máte klidné dny.A vše zvládnete!!! S úsměvem!!
manžel
lenka
| 31. 8. 2006 20:00
Jestli se k tobě přidá manžel,tak to je to nejlepší, co tě mohlo potkat, protože když se jednomu nebude chtít, ten druhý ho vytáhne...navíc je fajn, když partneři mají společného koníčka. Tak určitě informuj, až půjdete, jaké to bylo a hlavně nezapomeň- velmi pomalu.
běhání
anonym
| 31. 8. 2006 19:45
No, je to na dobré cestě, už jsem si koupila botasky.
Taky jsem manželovi řekla, že budu běhat a on se mi NEBUDE (!) smát!
Překvapil a dokonce se chce přidat, když budem mít děti ve škole... Asi si myslí, že to běhání OPRAVDU potřebuji .
běh
lenka
| 31. 8. 2006 17:59
No a jak to vypadá s váma a s tím běháním? Myšičko, platí ten příští týden?
tip pro Kalimu
lenka
| 31. 8. 2006 17:58
Kalimo, jak jsme se bavily, že se rády díváme na Bydlení je hra, tak jsem včera četla u holek 55 a daly tam tip na stránky české televize, kde jsou všechny díly, takže se na ně můžeš podívat v počítači. Je to tady http://www.ceskatelevize.cz/…e-hra/20520.html
ale bacha n ato, žere to čas, včera jsem se od toho nemohla odtrhnout
hlava děraná
lenka
| 31. 8. 2006 17:56
Jsem úplně nemožná, už jsem tu dneska byla asi třikrát a pořád jsem si říkala, že nikdo nepíše- dívám se totiž vždxyck yna titulku, ať nemusím listovat- na počet příspěvků a na čas, takže jsem žila v domění, že nepíšeš, tak jsem vlezla dovnitř, že napíšu ublížený příspěvek v tom smyslu, že se mi nikdo nevěnuje a tys tu psala už v deset, musela jsem to přehlídnout. A to mám dneska zrovna povídací náladu . Zítra tu možná budu jen ráno, pokud bude hezky, chceme navšítvit rodiče, možná tam zůstaneme přes noc....ale pokud bude jako dneska, tak nikam nejedeme, je tu takové úplně podzimní počasí....tak mě napadá, když je venku zima ,prší, fouká -hodně lidí z toho má depresivní stavy - co u vás? jsem nějaká divná, ale já to mám ráda
antibiotika a děti
anonym
| 31. 8. 2006 10:03
No, nevyhneš se tomu ani u dětí, záleží, na jakou lékařku narazíš. Ale pokud vím, můžeš ATB odmítnout. Ale já jsem to několikrát udělala, leč nepomohlo to. Po 10 dnech horeček (což je na dítě opravdu dost) jsem si pro ATB došla. U angíny, spály, otitidy se tomu nevyhneš.
Pokud jde o virózu a chřipku, myslím, že je jasné, že to odejde samo.
Problém bývá v tom, že abys dostala paragraf na dítě, musíš s ním k doktorovi. Paragraf potřebuješ ihned, co dítě onemocní, sle s horečkou se naopak doporučuje 3 dny čekat, jestli sama neodezní, nesnižovat. A u těch dětí fakt často odezní. Jenže co-zajdeš k lékaři, dá Ti pro dítě Paralen a Ibalgin (současně!!!!!)
Pokud jsi svým pánem a pracuješ doma, je to ideální.
Dítě si může marodit kdy chce a jak dlouho potřebuje.

Moje děti byly často nemocné (2x ročně) a zásadně ne spolu, ale sotva se z toho jeden vyhrabal, už ulehl další. K zbláznění.
Teď používáme homeopatika, a poslední rok skoro nemarodili, jen lehčí nachlazení s teplotou. První rok bez ATB!
Sláva!
zubaři
anonym
| 31. 8. 2006 09:54
No jo, to my jdeme taky k zubaři jen na půlroční preventivní prohlídku. Ale je to vždycky děs.
Jardík už teď omdlévá (za chvíli tam totiž jdeme) a nevím, jak ho v tom dešti tou 1/2 hodinovou cestou dotáhnu. On se fakt doslova skládá, nohy ho neposlouchají a když sedne na to křeslo, klepe se tak, že se zubař ani trefit nemůže. Jeho sedmičky ještě než vyrostly, byly zkažené už v dásni (sedmičky jen jsou druhé zuby) a prý se to stalo v těhotenství. Když se zakládaly, musela jsem prodšlat virózu nebo stres...kdoví. To už je teď jedno. každopádně je má na vytrhnutí už teď, neboť tam ze zubu nic nezbylo.
Jiřík je čokoholik, ale první kaz má až teď, na mléčném zubu, to ani nevím, jestli zubař bude opravovat.
Já jsem taky totalitní dítě a antibiotik jsem si "užívala plnými doušky". Zuby mám hrozné, jeden za druhým jdou ven, a to mě zuby živí!
Svým pubertálním hyperčistěním jsem si rozedřela zubní krčky, které mám teď odhalené, a paradontóza je na postupu...
Uf.
antibiotika
lenka
| 31. 8. 2006 09:42
Ještě k tomu zubaři, respektivě zubařce, říkala, že jedna ze špatných věcí co mají na zuby vliv ,je časté pojídání antibiotik v dětství.- jenže rodiče to tehdy nevěděli, já to jako dítě ovlivnit nemohla, takže co teď s tím. Vlastně pořád moc nechápu, jak můžou doktoři na všechno hned plácnout antibiotika, v mnoha případech by stačilo, kdyby nemocnému s chřipkou předepsali klidna nlůzku, vypotit a horké čaje. Proto se léčím raděi sama a k doktorům nechodím Můžu se tě zeptat, jaké zkušensoti máš s dětskými nemoci a dětskými lékaři? Kolikrát nad tím přemýšlím, jestli bude mimi, podle čeho mu vybrat doktora a jak vůbec zvládat ty dětské nemoci hlavně na přírodní bázi,abych to něj od kočárku necpala nějakou chemii.
zubař
lenka
| 31. 8. 2006 09:37
My se s manželem taky chystáme k zubaři ,naštěstí jen na preventivní prohlídku. Zubaře jsem se vždycky bála, no asi jako každý, ale pak jsme začali chodit k soukromému zubaři a ten když vrtá, tak vždyck ys umrtvením, takže všechny zákroky jsou úplně bezbolestné, takže se není čeho bát. Taky jsme začali chodit k zubní hygienistce- odstrańuje případný zubní kámen, dělá fluorizaci zubů a tak podobně...takže teď o zuby pečuju pořádně, ale to víš, ta léta socialistické péče o zuby se musela podepsat na všech. A dávají zubaři dětem ještě takové ty obrázky za odměnu?
KUK!
anonym
| 30. 8. 2006 18:14
Tady jsem!
Cvičila jsem trochu na hoboj, no a ty dva měsíce flákání jsou trochu znát, mám hubu jak kačka.
Před chvílí jsem se s klukama vrátila ze zápasu ve fotbale, skončilo to 5:5, bylo to drsné,a pěkně jsme zmokli.
Zítra jdu se sebou a klukama k zubaři, to Jája vždycky omdlévá, ještě než ho tam dotáhnu. On to chudák snáší zle...a já potom taky, pochopitelně. Máme strašné zuby, a to je nám hygiena prd platná...
Tak nám držte pěsti.
Myšičko, Kalimo
lenka
| 30. 8. 2006 18:07
Myšičko, Kalimo, kde jste, vy držíte od včerejška internetového bobříka mlčení? Nebo jste byly běhat a ještě teď chytáte dech?
anonym
lenka
| 30. 8. 2006 18:06
Ahoj Anonyme....tím příspěvkem teď reaguješ na koho nebo na co? nějak mi teď uniká souvislost....
Lendulajzna
lenka
| 30. 8. 2006 18:05
Tak to si Myšička musela oddychnout, když jsi si do ikonky nedala kočku, bylo by tu na ni už překočkováno Škoda, že se k tomu internetu nedostaneš častěji...proč vlastně? Máte ho jen v práci? Tak nám aspoň napiš, co děláš, jestli máš manžela, děti a tak , však to znáš, my ženský jsme zvědavé
věk
anonym
| 30. 8. 2006 17:00
v 31 se cítíš na dítě mladá? ted možná jo, ale až budeš chodit na rodičák a bude ti 50 a ostatním o 15 méně,tak se budeš cítit mizerně. Já měla dceru v 26 , ted je mi 35 a několikrát se mě dcera ptala,proč že jsme ji měli tak pozdě,že ostatní děti mají mladé rodiče,kterým neni ani 30
přivítání
anonym
| 30. 8. 2006 14:56
Ahoj, děkuji za přivítání. Nad ikonkou se zamyslím, má drahá příbuzná. Jinak tu třicítku mám dávno za sebou, ale cítím se spíš mladší teď, než když mi těch třicet bylo. Vaše povídání se mi moc líbí, ale nedostanu se k netu, tak často. Hezký den šem
dnešek
lenka
| 29. 8. 2006 17:42
Ahoj děvčátka, tak jak jste se dneska měly? Já jsem tak krásně vypucovala koupelnu, že se mi tam nechce ani chodit, aby se zase nezašpinila . Jak to máte s úklidem? Já uklízím pořádně celý byt vždycky v pondělí nebo úterý a během týdne to tak nějak udržuju. Taky zrovna vařím fazole, bude na zítra dobrá polévka, bude toho velký hrnec, ale u nás to zmizne raz dva. Dělám ji s kysanou smetanou, k tomu čerstvý chleba, mňam, už mám chuť.
re: setkání
anonym
| 28. 8. 2006 22:45
nebyl čas ani na povídání ani na mlčení.
Já s celou rodinou, ona s kamarádkou, co taky viděla poprvé... Jen jsme si podaly ruce, pozdravily se a šly dál. Ona nás poznala. Fakt prima holka, jedna z nejmilejších, co si s nimi píšu už mnoho let.
Naše dopisy jsou romány, říkáme tomu "literární ***", ona je stejně postižená psací mánií, jako já. Ale nemá čas na internet, jinak bych ji tady hned zatáhla! má3 děti, z toho jedno ještě hodně malé. Spánku málo, času málo.
setkání
lenka
| 28. 8. 2006 22:34
A jak to setkání probíhalo, měly jste si co říct nebo jste trapně mlčely?
nikdy neříkej nikdy!
anonym
| 28. 8. 2006 22:20
Kalimo,
to bys nevěřila co je možné. třeba se fakt jednou setkáme.
Já jsem teď na dovolené v Praze ÚPLNĚ NÁHODOU potkala svou dopisovou přítelkyni, kterou jsem nikdy neviděla!!!
Ona mě poznala podle fotek a já jen koukala. Ona v ta místa nechodí (měla schůzku s jinou dopisovou kamarádkou) a já už vůbec do Prahy nezavítám , vždyť jsem z Ostravy...
Náhoda jak Prase. Ale díky za ni!
Nikdy bych nevěřila, že je to možné.
12 km běh
Kalima
| 28. 8. 2006 22:05
Tak u mně bych to tak optimisticky neviděla.Jak jsem již psala má kondice je totálně a zatím nenávratně tatam.Takový pozdrav u mně bude možný až za moc dlouho.
Já se dříve k PC nedostala a vy jste asi už v pelíšcích.Tak teda dobrou noc.
bydlení
lenka
| 28. 8. 2006 19:29
Holky, když bydlíte jen 24 km od sebe, tak to byste mohly vždycky každá uběhnout 12 km, říct si ahoj a zase běžet domů

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Mariana
24. 4. 2024 19:29
70302
Slavka2
24. 4. 2024 14:25
11818
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video