Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

sociální příplatek
domasovanda
| 26. 1. 2008 14:50
to je pravda,že jsem o něj nepřišla jen mě ho snížili na 59,-.Já už to nebudu řešit jen prostě nechápu to,že někdo má milióny každej 3/4rok jsou na dovolené buď na maledivách,nebo v karobiku a berou sociálku,nevím jak Vám,ale mě to hlava nebere!!!!!!!!!!!
domasovanda
Kloa
| 26. 1. 2008 12:41
Ale ty jsi nepřišla ani o přídavek na dítě (2,4 násobek živ. minima), ani o sociální příplatek (2 násobek životního minima). Na obojí máš nárok. I když tě naprosto chápu, s tímhle se důstojně nedá vyžít. Nikdy jsem ale od nikoho neslyšela, že by se samoživitelky měly dobře, přece jen, pořád jeden plat chybí a to žádný sociální příplatek nespraví. Musíš se kouknout po nějakém chlapovi
Pro Kloa
domasovanda
| 26. 1. 2008 08:35
Ale já jsem nepsala,že jsem přišla o přídavky,ale o státní sociální příplatek,já jsem ODS taky nevolila,ale to už je teď jedno!!!!
domasovanda
Kloa
| 25. 1. 2008 20:12
Domasovando, právě že jsi 2,4 násobek svým příjmem nepřekročila, proto ti přídavky na dítě zůstaly Možná ho máš v jiné výši, ale jinou částku nejde dostat, protože jsou jen tři, tj. 500 Kč pro dítě do 6 let, 610 Kč pro dítě od 6 do 15 let a 700 Kč na dítě od 15 do 26 let.
Životní minimum si můžeš vypočítat tady: http://www.mpsv.cz/cs/3213
Za to můžeme děkovat těm, kteří volili ODS, já jsem to nebyla protože bych nezvolila stranu, která chce na státních vysokých školách zavést školné, byla bych sama proti sobě.
holky
domasovanda
| 25. 1. 2008 20:01
nechápu jak jsem mohla překročit 2,5násobek(nebo kolik to je),když mám teď od ledna rodičák 3800,-přídavky 500,- a malá dostává výživné 2000,-měsíčně 6300,-chtěla bych vidět některého z těch chytráků na hradě jestli by z toho vyžili.Opravdu holky je to k pláči,malá chodí do školky na 4 hodiny denně,takže obědy 500měsíčně a skolka 150měsíčně+každej týden mají divadlo,nebo nějakou akci a je to dalších 50,-(minimálně)+ubrousky,kapesníčky.Do školky jsem jí dát nechtěla,ale nešlo to od dubna by mě jí nevzaly a pak až v září,takže jsem jí tam dát musela.No a dneska jsem zjistila,že školka jede jenom do konce června,takže ty dva měsíce bude doma(bydlíme na vesnici a jiná školka tady není a do Brna jí vozit nebudu-autobus mě stojí 32,-takže by se mě to asi těžko vyplatilo),no takže v dubnu poputuji na pracák a do zaří asi hold budu muset být doma!když jsem byla těhotná(rozhodla jsem se,že si dítě nechám i když s ní budu sama-protože tatínek se cítíl být ještě moc mladej na miminko a dal mi vybrat buď on,nebo mimčo tak jsem se rozhodla pro mimčo a nelituji toho )jen mě každej říkal jé ty na tom budeš dobře-samoživitelky ty se mají,mají plno výhod spoustu peněz od státu,ale já jsem žádné výhody ani nic jinýho ještě nepocítila,tak nevím.No když už nic jiného tak přeji aspoň pěkný víkend,mějte se
politici
Kloa
| 25. 1. 2008 15:01
Co mě na tom štve je to, že hodně lidí příjde o jakési peníze, ale mám pocit, že to stejně nebude nikde vidět, o což se oni snaží, jen rozhážou peníze za jiné věci.
mona
Kloa
| 25. 1. 2008 14:57
Mono, to věřím, že je to někdy na hranici, a to je pak cítit jako křivda, já už jsem taky kvůli jejich polických manýrů přišla o nemalé peníze. Bohužel.
Jo, v tomhle jsem to popletla, nějak jsem se moc zaměřila na rok 2008, máš pravdu. A co vám bránilo nebýt manžely? Komu by peníze navíc nepomohly My si taky nežijem v bavlnce a dokonce si ani nemůžeme dovolit hypotéku, to by jsme pak ožírali asi ty cihly.
pro Kloa
Mona
| 25. 1. 2008 14:46
No, Kloo, já jsem brala přídavky na 2 děti celkem 528,-Kč a musím říct, že mě to "málo "528,- teď docela chybí.On to není zase bůhvíjak velký příjem, dotklo se to i rodin, které přesáhly tu částku jenom o pár korun.Třeba moje kamarádka takto dopadla.

A to společné zdanění manželů se ještě letos může podat, naposledy.
Kdyby jsem si ho mohla podat, tak by nám vraceli pěknou částku a to je pro toho, který splácí hypotéku na dům, živí děti , obléká je a platí za ně poplatky docela dost a dost by nám to pomohlo a myslím si, že by tím nepohrdli ani ostatní lidé.

Mona
Holky
Majka33
| 25. 1. 2008 14:05
musíme jít prostě dál a porvat se stím,stejně se mi to vůbec nelíbí,ale co mi můžem dělat?Hlavně aby jsme byly zdravé i naše děti.Přejí vám všem hezký prožitý víkend a zbytek dne pátku.Pááááá.
přídavky
Kloa
| 25. 1. 2008 13:41
Ahojte. Pardon, že vám do toho vstupuju, tady (http://www.novinky.cz/…isice-rodin.html) si o tom můžete něco málo přečíst, to že v tom nejste samy, že o tyto dávky přišlo 586 tisíc rodin, které je kdysi pobíraly.
Těšit vás na tom může to, že se podle toho oproti ostatním máte finančně lépe, ostatní, kterým tyto dávky zůstaly, jsou na tom co se týče vyžití o hodně hůř. A pokud máte tedy tak vysoké příjmy, které jsou vyšší než 2,4 násobek životního minima, tak se vám to vrátí na daních, což zase ty méně příjmové skupiny znevýhodňuje, protože se jim zvedlo zdanění o 3 %.
A mono, nemusíš zoufat, že jsi o něco přišla ohledně společného zdanění, to už nemůže nikdo, bylo to zrušeno, protože je stanovena rovná 15%ní daň a společné zdanění by tedy nemělo smysl
Zdrávím vás holky,
Juja
| 25. 1. 2008 10:53
my zatím děti nemáme, jak víte, tak jsem ani o žádné přídavky nemohla přijít, ale je mi jasné, jak je to těžké a taky mám pocit, že v tomhle státě se na mladé rodiny moc nemyslí. . Častěji spíš slýchám, jak se musí pomáhat důchodcům.......vím, že je určitě nějaké procento těch, co na tom jsou špatně a zdraví jim nedovolí si přivydělat, ale je víc těch, kterým důchody stačí na bydlení, obživu a ještě jim zbyde a také si mohou přivydělat. Zrovna jsem se o tom nedávno bavila s úřednicí na FÚ a potvrdila mi, že tam chodí hodně důchodců, kteří si vydělávají a že by se spíš mělo myslet na maminky s dětmi, které ani moc času na to přivydělaní nemají, když se věnují dětem.
Mladí lidé dost často nemají na začátku své "pracovní kariéry" žádné úspory a musí se začít o sebe starat, najít si bydlení, zajistit děti......Ne všem mohou pomoci rodiče.
My jsme se zpočátku stěhovali po nájmech (platili jsme poctivě tržní nájemné, které je ve městech dost vysoké - ne žádné regulované - takže jsme nemohli moc šetřit), nakonec jsme si koupili vlastní byt a museli si vzít hypotéku, protože úspor moc nebylo (sotva tak na nějaký ten nábytek).
Teď, když budu chtít jít na mateřskou, tak rozhodně s manželova platu a toho, co mi dá stát neutáhneme hypotéku a ještě výdaje na naše živobytí. Když jsem chtěla žít důstojně ve vlastním bydlení (a ne pořád po nájmech, ze kterého vás každý rok vyhodí, aby jste se moc nezabydleli), tak jsem už při sepisování hypotéky věděla, že prostě budu muset pořád makat, aby bylo na splácení. Až si pořídíme miminko budu jen doufat, že nenastanou komplikace a budu moci dál pracovat (třeba i po nocích), abych si přivydělala. Pořád mám ještě štěstí, že mohu pracovat i doma a zaměstnavatel mi to umožní. Ale i tak mi stát "vyjde vstříc" tím, že první půl rok si nesmím přivydělat u svého zaměstnavatele jinak přijdu o dávky PPM a po půl roce nesmím dát dítě do jeslí abych nepřišla o rodičák, tak budu když tak pracovat jak jen to půjde, třeba i po nocích a nebo si platit chůvu. Pokud budu chtít pečovat o dítě nebudu vydělávat tolik, co teď a vždycky to bude jen přivýdělek a nemohu si proto dovolit přijít o to, co dostanu od státu. Zrovna moje kamarádka po půl roce se vrací do práce a bude si platit z rodičáku chůvu, aby na tom byli finančně lépe. Přijde mi opravdu nefér, že když se chci snažit si přivydělat, abychom zaplatili hypotéku, protože státní byt rozhodně neočekávám, tak odvedu z toho co vydělám pojištění a daně a pak se budu klepat, jestli mi milostivě stát snad ty peníze vrátí formou rodičáku.
Opravdu to není jednoduché, ale holky nenecháme si tím přeci zkazit náladu a zbytečně se stresovat. Přeji Vám krásný víkend a všem nemocným brzké uzdravení.
Přídavky
vendy
| 25. 1. 2008 08:19
Holky, hlásím se do klubu...o přídavky jsme také přišli .
Zrovna včera jsem dostala milý dopis ze sociálky, stejně jako ty Majko . A protože máme 3 děti a přídavky dohromady dělaly necelých 1000 Kč, takže ročně to udělá - 12 000 Kč a to už je docela znát
Přitom děti mají nároky stále větší ...ach jo na rodiny s dětmi tento stát vůbec nemyslí a vždycky to nejvíce odnesou ti co poctivě makají ...........
přídavky
Mona
| 25. 1. 2008 07:53
Holky klid, mě vzali taky přídavky na děti a to jsem samoživitelka a mám 2 děti.Takže v tom nejste sami.

Já mám minimální mzdu, ale připočítává se mi tam i Petrova mzda, když máme společnou domácnost.
Ale nějaké společné zdanění si dát nemůžeme, i když máme společnou domácnost .Je to prostě bordel!!!
Včera jsme se o tom bavili se sousedama u slivovice.
Důchodcům přidají a ještě si můžou jít přividělat k důchodu a děckám všecko vezmou, když ty děti stojí čím dál víc peněz.Když bych si šla já někam přividělat oficiálně, tak by mi to pobrali taky.
A ty poplatky do toho, všechno drahé, já bych šla hned někam cinkat klíčema.
Soused si taky myslí, že se něco v té naší republ.stane, že se lidi vzbouří.

Taky mám známé, kteří si chodí na sociálku pro peníze.Manželka je třeba na mateřské, manžel je na pracáku, ale jezdí dělat do Německa na černo.Mají peněz jako šlupek.Já bych na to ale neměla povahu.

Když si vzpomenu na sebe, jak jsem se odstěhovala od (dneska už ex-)manžela se 2 dětma, byla jsem úplně bez příjmů, bez výživného,bydlela jsem u mamky v bytě i s bráchou..Chodila jsem si na soc.pro sociál.příspěvek, nebo jak se to jmenuje, a tam na mě hleděli jak na nějakou krávu, co si to vlastně dovoluju a pak mě pomlouvali po celé vesnici.Bylo mě úplně hanba.
Pak chodily ženské ze soc.k mamce domů, prý jak bydlíme, kde děti spí a co bysme tak mohli prodat, abych nebrala peníze ze soc.Říkaly mě, že mám prodat mamčinu pračku nebo televizi!!!
A takoví cigáni tam jsou pečení vaření nebo jiní lidi, kteří se za to vůbec nestadí.
No fuj.Jenom jsem se zase rozčílila.
Takže holky, nezbývá nám nic jiného než čekat, že se to zlepší.

Mona
orlovanka, domasovanda
Alka
| 24. 1. 2008 19:36
Děvčata, je to jedním slovem binec a to je ještě slabé slovo.
Je mě líto lidí Vaší generace, je mě líto Vašich dětí. Kam to všechno spěje ? Naše generace už to snad nějak doklepe, ale co Vás čeká ??? To co se děje, to snad nedá do pořádku už nikdo.
Orlovanko
domasovanda
| 24. 1. 2008 18:38
No jsme na tom stejně,mě teda nesebrali přídavky,ale vyrovnávák,teda vlastně mě ho nesebrali jen snížili na 59 kč,to už si zrovna mohli nechat,jsem s malou sama a teď od ledna mám vlasně už jen těch 3800,-+3000výživné,ještě,že bydlím u naších ale platím jídlo a vodu(napůl s našima),elektriku(když doplácíme tak platím ten doplatek),na topení naši nechtějí protože topíme dřevem a to dělám vždycky s tátem já takže prý je mám odpracované,ale jinak Ti můžu říct,že je to boj,když vidím tady ten bordel,jedna holka tady od nás má peněz,že to přehazují vidlama,její manžel se pořád plaví někde po Karibiku atd,a chodí si pro sociálku,a to je jako v pohodě,jo nevím kam ten náš stát spěje,mě to taky vždycky naštve.
přidavky
Majka33
| 24. 1. 2008 17:55
dnes mi přišel doporučený dopis,že nemáme nárok na dětské přidavky.Já už se z toho všeho zblázním.zdražuje se vše,u lékáře se platí,já mám takovou zlost,,,,,.Peněženka vyždímaná.Holky co na to všechno říkáte?Kdyby byly aspoń ty děti od těch poplatků ušetřeny a dnes ještě do toho ty přidavky.Já nemám vůbec slov na tohle,,,,,,ach jo,,,,
Lindule
domasovanda
| 24. 1. 2008 11:39
Taky se přidávám a držím pěsti ať všechno dobře dopadne tak
díky
Lindule
| 24. 1. 2008 10:49
Holky, díky za podporu. Nervy mám pěkně na pochodu. Už mi ušly určitě pár kilometrů.Škoda že se z toho nehubne. Spíš napak. čokoláda to jistí.
Lindule
Majka33
| 24. 1. 2008 08:59
ahojky taky držím moc moc palečky,at´ se dozvíš samé dobré zprávy.Vím že máš nervíky na pochodu,tak se drž a všechny na tebe myslíme.Hezký den ...
pro Linduli
vendy
| 24. 1. 2008 08:50
Lindule, také držím palce, aby ti výsledky dopadly dobře ..a také aby Ti to čekání až do příštího týdne rychle utíkalo...sama vím, jak se čas vleče, když člověk na něco důležitého čeká...
Lindule
Juja
| 24. 1. 2008 08:41
To je fajn, že se konečně dočkáš výsledků. Držím palce, aby jsi dostala jen dobré zprávy. Je mi jasné, že musíš být nervózní a napnutá, co se dozvíš. Myslím na Tebe!!!!!!
To víš, s tím oni si starosti nedělají, jestli se někdo dozví i to, co by vědět neměl. Když se to netýká přímo jich........Zažila jsem sestru u gynekologa, která zásadně všechno s pacientkami probírala mezi dveřmi do čekárny a to se pak všichni čekající dozvěděli leccos. Pro pacientky to bylo občas pěkně ponižující. Ani přístup doktorky nestál za moc. Dlouho jsem u ní nevydržela a teď už chodím několik let jinam a jsem naprosto spokojená nejenom s péčí, ale celkovým přístupem k pacientce.
Jinak k tomu počasí, je opravdu nějaké bláznivé, předevčírem u nás taky bylo dost větrno, chvíli padaly i kroupy, ale sněhu jsme se rozhodně nedočkali, za to včera bylo nádherně - svítilo slunce. Dnes už je to zase nějaké zamračené. No rozhodně to tu ale zimu moc nepřipomíná, i když mě se líbí zima spíš za městem než ve městě, tak si nestěžuji .
Tak já pádím zase pracovat, holky přeju pěkný den.
genetika
Lindule
| 24. 1. 2008 07:49
Holky, tak nám už konečně přišla pozvánka z genetiky. Máme si tam přijít pro výsledky. Jsem ráda, ale červíček trochu hlodá. Mají moje mobilní číslo, tak proč mi nezavolali tak jako z imunologie.Takhle si říkám, že třeba není něco v pořádku. Navíc to poslali na koresponďáku, takže si to určitě přečetla pošťačka.

No, každopádně se tam dostaneme až příští týden ve čtvrtek. To má Petr odpolední a já dovolenou.

PS: Mám pozdravovat všechny od Petra. Bohužel se k internetu moc nedostane.
počasí
domasovanda
| 23. 1. 2008 11:59
Ahoj holky u nás včera pršelo,sněžilo a to toho padalo ještě něco jako kroupy,no hrůza.Ale dneska je tady krásně,svítí sluníčko(konečně po 2měsících neustálých mlh),ale je zima něco kolem 2 stupňů pod nulou,ale od příštího týdne se má zase oteplovat a být teplo až do konce února a pak prý možná trochu sněhu ještě napadne,teda aspoň takhle jsem to četla v novinách,tak se mějte,já pádím pro dceru do školky
sněží
Majka33
| 23. 1. 2008 09:30
u nás taky sněží,aspon´ to trochu vypadá že je zima.Ale na jak dlouho........?Moje dcerka byla se tuto zimu jenom jednou bobovat,to je sííííííla co?Ale aspoń už nefouká ten šílený vítr.Já šla včera na poštu,málem mě to odfouklo.Byla jsem ráda,že už jsem doma.Už je mi celkem dobře.Zatím ahoj jdu si uvařit kavu.Pááááá
zima
vendy
| 23. 1. 2008 08:36
Tak u nás už je taky bílo , a určitě to lednu sluší více než déšť a bláto . A nejvíce mě to těší kvůli Klárce, je zrovna na lyžáku v Beskydech a zatím tam neměli žádný sníh, takže teď jim tam snad něco také napadlo a když jsou teploty pod nulou tak jim to budou sjezdovky i uměle zasněžovat....

A taky doufám, že ten mrazík konečně zničí všechny ty bacily co všude kolem řádí
zima se vrací
anonym
| 22. 1. 2008 21:14
ahoj marodi a spol,
u nás dnes už od dvanácti hodin usilovně sněží , sluníčko se sice neukázalo ani na chviličku, ale teď když jsem se v půl deváté vracela domů ze cvíča, šla jsem po úpně novém sněhu, široko daleko ani jediná stopa . Hodně mne to nabíjí optimismem. Cítíte to někdy také tak?
My máje jet první týden v únoru na hory (do Špindlu) a tak už jsem pomalu začínala mít strach, že budeme lyžovat na blátíčku .
Zatím se mějte a přeji všem jen radostné zprávy
počasí
Lindule
| 22. 1. 2008 13:47
To u nás je počasí všelijaké. Když se kouknu z okna, vidím nad střechou sluníčkem jasně osvětlený pruh, modrou oblohu. No a nad tím velikánský černý mrak Jakoby se nemohly dohodnout, jestli bude slunečno nebo zamračeno a proto udělaly kompromis.

Jinak dopoledne tu byla šílená průtrž mračen, až jsem si zoufala, že nemám ani deštník (zničil Péťa) ani kapucu (zapomněla jsem si ji odepnout, když jsem dala kabát do pračky a utrhly se mi všechny knoflíky. ).

Všem přeji brzké uzdravení. Vždyť už bude jaro a sluníčko, tak šupky hupky z peřin.
nemoci
vendy
| 22. 1. 2008 13:24
Takže jsem doma na paragrafu ...Pavlínka měla od včerejška teploty kolem 39, tak jsme dnes byly u doktorky, naštěstí tam dnes nebylo tak narváno, ale sestřička říkala, že včera to bylo šílené ! A samé virózy !!! Já už se těším na jaro

I když počasí teda vůbec zimní není...u nás je dnes 10 stupňů, prší a navíc fouká šílený vítr....jsem ráda, že už tam dnes nemusím vystrčit ani nos....
Ahojky
Majka33
| 22. 1. 2008 11:03
už je mi dnes o něco líp ale pořad to není ono.Vendy,máš pravdu,ty bacily ne a ne vyléčit.Už jsem si včera dělala srandu a říkala jsem dcerce,že si pozvu ,,Macha a Śebestovou,, aby mi ten krk vykartačovali jak v té pohádce ,tak se smála.Jak vám to dopadlo u lékaře?Mě to asi taky nemine,už i Honzík začíná kuckat a má rýmu.Tak čekám co z toho bude.Maruška šla už dnes do školy.Jen má ještě kašel.A pořád dokola.To nemá konce. holky přeju vám hodně moc zdravíčka,aby jsme to překonaly.Zatím pááááá
Ahoj holčiny,
Juja
| 22. 1. 2008 09:49
zase tu prolétávám..... . Vendy jsem moc ráda, že máš dobré zprávy. Držím moc palce, aby to tak nadále i pokračovalo. Věřím, že jsi si moc oddychla, i když ještě není všemu konec. Drž se!!!!!!
Opravdu jsou ty bacily, co nám tu lítají pěkní prevíti, co?. U nás byli postupně nemocní úplni všichni. Já to měla spojené i s bolestmi zad, což bylo hodně nepříjemné, ale v určitých polohách se dalo přežít, když jsem si pěkně záda vypodložila . Naštěstí jsem měla tu možnost, to ke konci minulého týdne a o víkendu vyležet Vzala jsem si notebook do postele a když to šlo, tak pracovala doma, s postele jsem přitom skoro nevstávala . Škoda, že takhle člověk nemůže pracovat pořád , ale bez nemoci samozřejmě. Asi jsem to dobře podchytila hned v začátku, tak mě to brzy opustilo, ale ostatní se s tím trápili docela dlouho. Doufám, že už to máme za sebou. Vám moc přeji brzké uzdravení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Práce mám teď nad hlavu, tak musím zase pádit.
Hodně zdraví všem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
2. 7. 2025 13:00
14602
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
2. 7. 2025 12:04