Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Linduško,
Juja
| 10. 1. 2008 08:38
přeji vám, ať se vám v "novém" dobře bydlí, přečetla jsem si, co jsi psala v deníčku a úplně jsem se vžila do toho, jaké to muselo být - být zase jen sami ve svém prostředí. Také jsem to loni zažila při rekonstrukci, kdy se jeden týden u rodičů protáhl na měsíc a ke konci už jsem z toho byla hotová. Sice mám rodiče ráda, bydlela jsem s nimi do devatenácti, ale opravdu je znát, že si člověk udělá určité zvyky, když žije jinde a ty se už úplně liší od těch, co mají oni. Je mi jasné, že si pak užíváš každé maličkosti, když jsi zase DOMA, obzvlášť když je hodně věcí nových a hezčích. Ať se vám dokončování úprav daří podle vašich představ.
Je vidět, že jsi byla celý rok moc hodná, když Tě Ježíšek takhle obdaroval .
Také jsme si užívali vánoční svátky a Silvestra sami s Péťou a bylo to moc fajn, byli jsme na procházkách, bruslit a měli na sebe spoustu času . Samozřejmě jsme byli navštívit příbuzné a potěšit se s dvoutýdenní neteří. Alespoň nějaké miminko se mi podařilo si o vánocích pochovat . Asi jsem taky moc nezlobila, protože Ježíšek mě obdaroval nad mé očekávání. Dostali jsme od rodičů i nějaké penízky, tak jsem si chtěla koupit pekárnu na chleba, po které už rok pokukuju. Ale momentálně jsou v našem okolí dost vyprodané, asi to byl hit letošních vánoc , tak počkáme až se prodejny zazásobí a bude z čeho vybírat.
Tak se holky mějte krásně!!!!
Ahoj holky,
Juja
| 10. 1. 2008 08:22
taky Tě vítám Majko mezi námi a přeji Ti ať na kontrolách už slyšíš jen samé dobré zprávy.
Vendy ráda Tě zase "čtu" jen mě mrzí, že máte takové trápení. Moc vám držím palce, aby to dobře dopadlo. Když čtu o těch nemocech a čím si musíte vším projít, tak před vámi smekám a uvědomuji si, jak moc si musíme vážit i těch maličkostí, které občas přehlížíme. Holky držte se, myslím na vás!!!!!!!
orlovanko
domasovanda
| 9. 1. 2008 20:18
vítám Tě tady a souhlasím s Vendy chodí sem spousta dobrých ženkých se spoustou dobrých rad.Taky Ti samozdřejmě přeji jen zdraví,protože moje sestřenice(chodí sem taky "rezama",jukni se na její deníček) má rakovinu tak vím jaké to je když je někdo v rodině takhle nemocný,takže jen zdraví,zdraví,zdraví a pak štěstí hodné děti a lásku rodiny.PS:uvidíš,že jak sem jednou"vlezeš" ,tak seš tady pořád!Teda aspoň já jak mám chvilku tak jsem tady místo u televize,tak zatím papa a držím palečky ať Ti vše dobře dopadne
ahoj holky
Majka33
| 9. 1. 2008 19:57
Vendy díky,jsi fajn.Jukla jsem tu ještě jednou.Děti nechcou jít spát,ale už je poženu.Jsem ráda že jsem tu stránku našla.Zatím pááá.
Ahojky
vendy
| 9. 1. 2008 19:42
Ahoj holky, už jsem tady docela dlouho nebyla, poslední dobou nějak nestíhám, tak akorát sem tam juknu na biodiskuze...i svůj deníček nějak zanedbávám ...ale máme v rodině trápení...tatínkovi našli nádor na mozku , tak to s ním celá rodina prožíváme...a je to hodně těžké.

Ahojky Majko...tady na "třicítkách" jsi určitě správě, sem chodí samé fajn holky , teda pokud nejsou tak zaneprázdněné, že se sem vůbec nedostanou . Jinak jak už jsem ti psala ve zprávičce, držím ti palce, aby se ti ta zlá nemoc už nikdy nevrátila, a aby jsis mohla bez stresů užívat života s rodinou .

Lindule, to je fajn, že už máte tu největší část rekonsturkce za sebou a můžete bydlet zase doma "ve svém"
jen vesele
Majka33
| 9. 1. 2008 16:53
Ahoj píšu poprvé.Je mi 32let jmenují se Majka a jsem na mateřské.Mám dvě děti,8letou dceru a 3,5letého syna.Byla jsem a mám pořád zdravotní problémy,měla jsem karcinom vaječníka a chodila na chemoterapie.Byla jaem na dvou operacích a jednou za dva roky mi bude gynekolog dělat laparoskopií.Chodím co tři měsíce na kontroly a jednou do roka na další vyšetření.Je to hrůza.Pořád jenom po dochtorech.Ale musím to všechno podstupovat,už kvůli dětem.Jinč ráda čtu,jezdím na kole a ráda v zimě bruslím.Napište mi někdo.Zatím páááá.
Ahoj holky
Mona
| 9. 1. 2008 12:25
Jenom letem,
jsem v práci, mezi svátky mě vyhořel počítač( teda mému šéfovi, chtěl tu něco napsat), tak teď pracuju na jeho notebooku.
Jak budu mít svůj PC v provozu, tak se vám hned ozvu a přiložím taky nějaké ty fotečky.
Tak zatím pa pa
Mona
P.S. Myslím na vás!!!
holčiny!!!
Lindule
| 9. 1. 2008 09:52
kde jste všechny? Teď se mi smazal příspěvek a místo abych vztekle zavřela internet, ho jdu psát znovu. Tak moc se mi po vás stýská!!! Mono, Jujo,Kuchtičko,... Lenka a Vendy se alespoň objevili na biodiskuzi, takže jsou živé a zdravé a objevují tajemství nakládané zeleniny , ale co vy? Máte hodně práce? Jak u vás proběhly svátky?

My je stávili sami v soukromí. Sice jsme oba chodili střídavě do práce, ale to nám zas až tak nevadilo. Ježíšek přinesl Petrovi mobil a paměťovou kartu, ponožky a oba jsme dostali nějaké knížky a DVD. Ježíšek nepochopil, že nemusí nosit vše, co je na seznamu, že si stačí vybrat pár věcí, tak jsem dostala téměř celý svůj seznam. Takže mám bez Čokolády komplet všechny knížky od J.Harrisonové Ještě že jsem ho včas zarazila, než stačil koupit Pratchettovky, které mi chybí. To by se už nedoplatil.

Silvestr jsme strávili taktéž sami doma. Skládali jsme puzlíky a málem prošvihli půlnoc. Jen tak, aby se neřeklo jsme si přiťukli, koukli na pár rachejtlí a začali opět skládat. A najednou byly dvě ráno.

A co vy? jak to u vás probíhalo?
Lindulko,
Juja
| 28. 12. 2007 10:28
jsem ráda, že už bydlíte zase ve svém, to jste si určitě užili krásné Vánoce . Není potřeba mít všechno hned perfektní, takhle můžete ještě "zabydlovat" nějakou dobu a víc si to vychutnávat.
Potěšilo mě, že výsledky dopadly dobře, moc jsem na Tebe myslela a budu myslet i dál, aby i ta genetika vyšla. Snad vám bude ten rok s osmičkou na konci při vašem snažení o miminko nakloněn, když vám sedmička nepřinesla štěstí.
Nám bohužel taky tenhle rok nebylo přáno a o Vánocích mě zabolelo, že nemůžeme být pod stromkem tři. Snad opravdu ten příští rok bude v tomhle lepší. Jinak Vánoce byly fajn odpočinek a bylo příjemné být pospolu.
Hezky oslavte Silvestra a příchod nového roku a hlavně tak, ať nebolí druhý den hlava . Zdravím
Dousabel
Juja
| 28. 12. 2007 10:16
Dousabel, mrzí mě, že jsem Ti recept dřív nenapsala. Nebyl už čas do Vánoc sem nakouknout. Přesto Ti ho raději napíšu, kdyby jsi to chtěla zkusit příští Vánoce, alespoň ho máš teď v předstihu .
Kuličky měly opravdu velký úspěch a olizovali se po nich i ti, co některá zdravá jídla, co vařím, odsuzují. To, že jsou v tom jáhly, jsem si prostě nechala pro sebe, stejně tak, jako složení ostatního cukroví, které jedli .

Nepečené jahelné kuličky
200 g syrových jáhel , 3/4 litru jablečného moštu, špetka mořské soli, 100 g rozinek, 100 g oloupaných opražených mandlí, 250 g strouhaného ***u, 4 lžíce sušeného ovesného nápoje, cca 10 lžic javorového sirupu .

Jáhly uvaříme se špetkou soli – pokud je uvaříme v jablečném moště, budou sladší a svěžejší. Po vychladnutí vmícháme rozinky, mandle, ***, sušený nápoj a postupně přidáváme javorový sirup. Rukama zpracujeme těsto, je-li moc řídké, můžeme přisypat ještě ***. Z těsta vytvarujeme kuličky a obalujeme je v ***u.
Vánoce
anonym
| 23. 12. 2007 23:41
V předvečer Štědrého dne vám přeji klidné prožítí svátků a hodně elánu do nového roku

Dous.
Hanýsku
Lindule
| 23. 12. 2007 10:33
ty jsi ale šikulka. Ale užívej si ještě maminky. Ona se líp udržuje rovnováha, když se můžeš zachytit máminy sukně nebo kalhot.
A nějaká ta modřinka, to nás nerozhází, viď? Můj synovec Kuba má teď šrám přes celou tvář. Popral se s ohlavu větším klukem ve školce o nějakou hračku. Sice prohrál, ale nevzdal to. Je to takový malý drak. S ním budou ještě problémy.
známky ve škole
Lindule
| 23. 12. 2007 10:29
Kuchtičko, známky nejsou až tak důležité. Důležité je, abys udělala všechny zkoušky, třebas za 4.Pak se tě nikdo nebude ptát, jaké jsi měla známky, ale jakou máš školu. Takže klid a držím palečky do dalšího semestru.
ahojky holčiny
Lindule
| 23. 12. 2007 10:25
stydím se, stydím . Ale dřív jsem se sem opravdu nedostala. V domečku stále provádíme dokončovací práce, ale naštěstí už alespoň bydlíme doma. Ten plánovaný týden u našich se protáhl na skoro celé 3 měsíce . Cca 2-3 týdny jsme doma, a cca 1 týden spíme v postýlce. Péťa nemohl najít šrouby na postel a když po všech těch peripetiích koupil nové a postel dal dohromady, tak je samozřejmě našel. V nočním stolku, kam se prý díval 2x. Ale hlavní je, že máme kde spát a že na první pohled domeček vypadá jako domeček. Při druhém pohledu byste však zjistili, že tamhle se musí něco domalovat, tamhle přitlouct lištu, tamhle něco zatmelit,.... Je toho dost, ale to vše doděláme časem.

Vánoční přípravy musí zvládnout převážně Péťa. Já jsem věčně v práci. I dneska a zítra a 26.12..Pak už mám konečně 6 dní dovolenou. a myslím, že ji celou .

Přišly mi výsledky z imunologie a z hematologie. Až na nějaký enzym S ???? jsem v pořádku. Ale to by prý v otěhotnění vadit nemělo. Prý pak jen uděláme kontrolní testy. Takže čekáme na genetiku. Ta má být až někdy v lednu nebo únoru.

Všem Vám přeji klidné a pohodové Vánoce. Do nového roku hlavně zdravíčko, bystrý rozum a lásku partnerů, přátel a dětí. To ostaní pak příjde samo.
Krásné vánoce
domasovanda
| 22. 12. 2007 18:58
Ahoj Viktorky chtěla bych Vám popřát Krásné vánoce s hromadou dárku co poteší pod stromečkem a v novém roce hlavně zdraví pak štěstí a lásku.Mějte se a užijte si ty nejkrásnější vánoce.Já už se hrozně těším až malá bude rozbalovat dárečky
Jujo,
anonym
| 21. 12. 2007 20:34
prosím, prosím, pokud najdeš ještě chvilku času napiš nám sem recept na ty nepečené jahelné kuičky, zkusila bych opět trochu ošulit svoje chlapy
Přáníčko
Juja
| 21. 12. 2007 07:25
Kuchtičko moc děkuji za milé přání, stejně tak Moně.
Přeji Vám báječné Vánoce a v novém roce hodně zdraví, štěstí, lásky, pohody, životní energie, optimismu a úspěchů. A hlavně ať se Vám všem plní i ta nejtajnější přání. Prostě ať za to ten příští rok stojí!!!!!!!!!!!!!!
Děkuju
Mona
| 18. 12. 2007 07:44
Kuchtičko, děkuju moc za přání a Tobě a vám všem taky přeju veselé Vánoce , hodně štěstí a hlavně zdraví v novém roce.
Mona

P.S. Snad se tady ještě ukážu do Vánoc
Ahoj
kuchticka
| 17. 12. 2007 15:35
Jujo,a všechny děvčata,nebojte,já žiju,jen teď máme ve škole zkouškové tak šrotím,do toho úklid,který nikde nejde vidět...Ale dárečky jsem zvládla nakoupit a zabalit,cukroví mám taky napečeno,tak jsem v klidu.Vánoční výzdobu taky už máme,akorát od metru nahoru.Malý je šíleně zvědavý a všechno by chtěl do rukou.A dokonce jsem zvládla nazdobit stromeček.Máme umělý,tak mě netrápí spadané jehličí.No,v marketech už mají stromečky od Mikuláše,tak proč bychom nemohli mít Vánoce o pár dní déle.Jen se bojím,bývalý si má pro Petru dojít na Štědrý den ráno v 8,do teď nedal vědět jestli vůbec příjde,a syna mi taky nechce už přes měsíc dát.Děti máme na svátky vždycky ob rok.Tak jsem zvědavá,snad dostane aspoň na Vánoce rozum.

Zítra jdu v tomto roce naposledy do školy,jen na tři hodiny,a na tři písemky-matika němčina a anglina.Matiku dávám v normě na 4,angličtinářka je docela v klidu ,ale s němčinou bojuju už týden.Doma šprechtím na malého Honzíka-ten jediný mi nerozumí ani česky tak to neřeším.Tak mi zítra držte pěsti pak napíšu,ale výsledky budou až po novém roce,teda až 8,1,2008

Takže moje milé Viktorky,kdybych se sem už nedostala tak vám všem přeji moc krásné Vánoce,plno dětských úsměvů a rozzářených očí,spokojenost s dárečky,a v novém roce hlavně zzzzzzzzdravííčko!!!!

Lindulce a Péťovi přeji miminko,Juje taky,Dousabel,ať má klid v práci,Moně,aby její děti i další rok měly úspěchy,Vendy šťastné manželství a zdravé děti a Vám všem ostatním jen to nej a nejlepší.Vaše Kuchtička Kačka
Ahoj holky
Juja
| 17. 12. 2007 10:40
Zdravím Vás všechny zase po odmlce, koukám, že jsme se rozrostly. Vítejte!!! Taky jsem měla divný pocit, když se blížila třicítka, tak chápu jak vám je. Ale pár týdnu po narozeninách jsem to pustila úplně z hlavy a nad věkem už vůbec nepřemýšlím. Přesně jak píše Dousabel, každý je tak starý, jak se cítí. .
Taky jsem měla poseldní dobou kolotoč, tak jsem vás zanedbávala. V práci je sice blázinec, ale doma už mám víceméně Vánoce nachystané, dárky koupené, cukroví téměř hotové. Dáváme přednost bio a zdravějším variantám jídel, tak tomu odpovídá i naše cukroví. Pekla jsem podle biokuchařky a pár receptů jsem si vypůjčila z diskuze od Bioholek, tímto jim děkuji . Ještě o víkendu dodělám nepečené jahelné kuličky a bude hotovo. Také musím po večerech zabalit dárky a pak už bude vše snad kompletní .
Je vidět, že mají teď všichni málo času, už tady dlouho nebyla Kuchtička, Lindule i s Péťou , Vendy a další. Tak doufám, že se všem daří dobře.
klub třicítek
benjamin
| 16. 12. 2007 14:23
Nazdárek dámy,
třicítku mám na krku, ale musím říct, že se na tento věk vůbec necítím a už vůbec na něj nevypadám.Všichni mi říkají, že to je jen dobře, ale mě to docela vadí. Nemůžu se naučit tento fakt přijmout. Co vy na to, jak se na to díváte?
dousabel
domasovanda
| 15. 12. 2007 15:04
Neboj nedotkla si se mě,a ani jsi nemohla.My jsme spolu nikdy nebyli!Dal mi na vybranou buď on,nebo dítě,takže jsem si vybrala díě a jeho pustila k vodě,možná má někdo jiný názor,ale já v 26letech jsem dala přednost mimču a raději s ním byla sama,než jít na potrat,to bych nikdy neudělala,pokud by mě teda k tomu nedonutily zdravotní komplikace!Jinak,když tady píšete o pečení,já už mám vše hotovo,uklizeno a napečeno(chtěla jsem péct jen 9druhů a nakonec jsem skončila na26),ale já to stejně rozdám strejda je s klukama sám tak mu dáme a soused je taky se synem sám,tak je taky obdarujeme.Dneska jsem zabalila dárky a zítra ještě 2musím jet koupit,nemám nic pro dědu(tátu)to je vždycky hrozně těžký mu něco koupit,protže on nikdy nic nepotřebuje.Tak zatím ahoj já jdu nachystat na zítra oběd,když babička bude hlídat malou ať s ní nemusí vařit,zatím ahojda
Ahoj Mono,
anonym
| 14. 12. 2007 19:31
já se také chystám péci teprve tento víkend . Loni jsem pekla s velkým předstihem a vanilkové rohlíčky něměly to štěstí se dočkat vánoc.
S dárky jsem také pěkně na štíru. Pro syna mám, ale pro mužského téměř nic. Nechci to , ale lámat přes koleno a tak doufám, že příští týden ještě něco ulovím
Jinak u nás také pěkně přituhlo a je bílo, tak to mám ráda
ahoj Vando,
anonym
| 14. 12. 2007 19:24
moc bych ti přála, aby tvé děti měly tatínka , věř mi, že vím o čem mluvím, byla jsem také několik let se synem sama. Dnes jsem ráda, že některé věci mohu nechat na svém chlapovi.
Neznám žádné podrobnosti z tvého života, takže moji připomínku prosím neber příliš osobně, ale v poslední době mám stále častěji pocit, že si své protějšky děvčata nevybírají příliš zodpovědně. Je tolik maminek, ketré v podstatě nikdy nežily v manželství a také spousty těch, které při prvních neshodách své manželství zahodily. Mám pocit, že dnešní páry neřeší své problémy společně a při prvních problémech si prostě jde každý po svém.
Ahoj holky
Mona
| 14. 12. 2007 13:41
Tak vám všem přeju hezký víkend.
Já budu o víkendu péct a potom uklízet.Takže zase práce.
V neděli pojedeme asi na nákup vánočních dárků.Petr ještě nemá nic koupeného.Ani pro mě.
Jinak u nás pěkně sněží už od včerejšího večera, že by byly Vánoce přece jenom na sněhu?
Tak se mějte hezky a moc nepracujte!!!
Mona
dousabel
domasovanda
| 13. 12. 2007 08:38
vždyť tom vůbec nezáleží,každému je tolik na kolik se cítí ,já si taky myslím,že jestli bude nějaká druhá mateřská tak si jí budu užívat,jen asi tomu druhému dopřeju tatínka sama už bych do toho podruhé nešla.Tak ahoj.
doma s dítětem
anonym
| 12. 12. 2007 22:58
Vando,
mateřská každou z nás trochu deformuje, ale věř, že až se vrátíš do práce rychle (někdy až moc) se dostaneš do kola. Já mám syna už dvacetiletého (jak vidíš já do třicítek moc nepařím, ale je to o těch pocitech ) a často si říkám jak bych si dnes tu mateřskou úplně jinak užila.
dousabel
domasovanda
| 12. 12. 2007 20:32
Tak života jsem si užívala až do 26 to je pravda,teď se nikam nedostanu-sem tam s holkama v pátek do hospody na "dýchánek",když byla malá malá ,tak jsem nechtěla a ona si na to babi tak nějak zvykla,že teď se nějak k tomu hlídání nemá(asi už jsem tady někde psala,že jsem s dcerou od narození sama),já se někdy cejtím na 15 a z toho je mě 60 a i víc,ale to asi známe všechny,že!Abych pravdu řekla tak už se těším do práce-mezi lidi,s holkama se bavíme pořád jen o dětech-to asi taky každá známe,ale já už mám takovou deformaci,že když mě volájí kluci-kamioňáci co podemnou jezdili,než jsem zůstala doma tak jsem zjistila,že si s něma nemám co říct.máte taky někdy takovej problém s komunikací?Po prvním půl roce to bylo ještě v pohodě,ale teď po skoro 4letech no hrůza,ani si neumím představit jak bych na tom byla po dvou mateřských po sobě
roky
anonym
| 12. 12. 2007 19:46
Vando,
myslím, že na letech tolik nezáleží, určitě důležitější je jak si umíš užívat všedního života.
Znuděná a nespokojená dvacítka je na tom jistě hůř než padesátnice, která se dokáže radovat z drobností kolem sebe.
myslela
domasovanda
| 11. 12. 2007 20:05
jsem "třetí gumy"tak se omlouvám za překlep

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
3. 7. 2025 07:17
14610
Ondrej Prikryl