Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

30
domasovanda
| 11. 12. 2007 20:04
Ahoj holky taky mě bude půl roku 30 a můžu říct,že se na to vůbec netěším,pořád to tak nějak pomalu utíkalo,ale teď co mám malou to nějak rychleji utíka,nějak se na ty "tředí gumy(to se tak u nás říka)netěším,kdyby to tak šlo nějak pozastavit!!!Na vánoce už mám napečeno,chtěla jsem jen tak 5druhů a nakonec jich mám25 .Mikuláš u nás byl a naše malá byla velká hrdinka vůbec se jich nebála a když jí dali uhlí a řepu,tak říkala,že to neva,že to dá sousedce pro králíčky a uhlí zase druhé sousedce do kotle,no a těm druhým řekla celého mravenečka a jak to ze sebe chrlila,tak já se smála,že mě i slzy tekly,tak ze mě mají čerti srandu,že všude řvou děcka jenom u nás já .Tak se mějte a doufám,že jsem se vám sem nevtěrkla.
Pardon,
Mona
| 11. 12. 2007 13:32
já to tam dala dvakrát.
Mona
Ahoj holky
Mona
| 11. 12. 2007 13:31
Jaktože tu zase nikdo není?
Asi všechny uklízíte a pečete na Vánoce, že?
Já se na to chystám v sobotu, upeču vanilkové rohlíčky, medové perníčky(po těch by se děcka utloukly, už jsem je pekla na Mikuláše a jenom se po nich zaprášilo) Taky budeme v sobotu udit bůček na Vánoce, máme naložených 12kousků.To bude zase dieta!!!
U nás už máme taky udělanou vánoční výzdobu, dělala jsem 3 adventní věnce a svícny na stůl.

Taky byl u nás Mikuláš (u nás se říká, že chodili čerti), donesli dětem balíčky s cukrovím a s ovocem.
Petr jich fotil, tak jak je budu mít u sebe na flashce, tak je dám do deníčku.
Jinak jsme zdraví, práce mám dost, zítra máme zase kontrolu na VZP v Brně, takže se v práci opravdu nenudím.
Tak se zatím mějte a pište!!!
Hlavně bez stresu!!!
Mona
Ahoj holky
Mona
| 11. 12. 2007 13:31
Jaktože tu zase nikdo není?
Asi všechny uklízíte a pečete na Vánoce, že?
Já se na to chystám v sobotu, upeču vanilkové rohlíčky, medové perníčky(po těch by se děcka utloukly, už jsem je pekla na Mikuláše a jenom se po nich zaprášilo) Taky budeme v sobotu udit bůček na Vánoce, máme naložených 12kousků.To bude zase dieta!!!
U nás už máme taky udělanou vánoční výzdobu, dělala jsem 3 adventní věnce a svícny na stůl.

Taky byl u nás Mikuláš (u nás se říká, že chodili čerti), donesli dětem balíčky s cukrovím a s ovocem.
Petr jich fotil, tak jak je budu mít u sebe na flashce, tak je dám do deníčku.
Jinak jsme zdraví, práce mám dost, zítra máme zase kontrolu na VZP v Brně, takže se v práci opravdu nenudím.
Tak se zatím mějte a pište!!!
Hlavně bez stresu!!!
Mona
Pro tetu Linduli
kuchticka
| 3. 12. 2007 20:06

Ahoj teto,tak se ti ,musím pochlubit,kromě nového zubu už sám CHODÍM.Maminka má se mnou hodně práce ,musí mě ze zadu jistit,nespustí mě z očí ,a když jí přece jen uteču,tak jsem pak samá modřina.Tak se měj pa malý Hanýsek od kuchtičky
Pro Lindulku a Péťu
kuchticka
| 3. 12. 2007 19:58
Ahojte lidičky,asi už máte nejvíc práce,když se neozýváte.A navíc ty Vánoce...určitě si je krásně užijete v novém domečku.Docela vám závidímTak jen se nestrhejte a pisněte taky jak žijete.
Pro Juju
kuchticka
| 3. 12. 2007 19:55
díky za pochvalu,ono to to není zase tak super,z matiky jsem prolezla za 4.Z 36 možných bodůjsem dostala 9.No ale aspon,že nám učitelka známkuje i postupy.Kdyby se dívala jen na výsledky,tak jsme neprolezli snad nikdo.Taky jsme psali z dějáku,opravené to bude až za 14dní.Zítra jdu jen na ekonomiku na písemku,portože mám děcka marod a máti mi hlídat nemůže,sama leží s chřipkou.Tak spočnu u cukroví
porozvodové
kuchticka
| 3. 12. 2007 19:51
Ahoj Mono ,já to znám,poslední pozdní příchod byl o hodinu a půl pozdě,tak jsem si požádala o úpravu styku na soud.Uvidíme,už mi přišlo,že mám jít k výslechu někdy v lednu.
Tak se pak ozvu,jak jsem dopadla.Jo ukřivděná mužská ega to je hnus.PP A drž se děti musí míét prý klid.Jo a kluka mám od jeho 8 let u otce,dneska je mu 13 a myslím,že by docela souhlasil,kdybych ho měla u sebe.Dneska už pochopil,jaký je jeho otec samolibý a hnusný sobec-sobě značkové boty za tisíce,každé dva měsíce nové,a kluk chodí ze sekáče...je mi ho někdy líto,ale tohle byla jeho volba,se monou tenkrát zůstat nechtěl.Tak jen čekám,až si zase řekne sám.
30
kyka29
| 26. 11. 2007 13:36
ja jsem pred mesiacom mala30 dost som sa nad tym zamyslala jak to leti a starneme ale lidi mi tipuj i25 tak ma to uspokoji radsi uz nepremysla m nnad mojou30tkou
Ahoj holky
Mona
| 26. 11. 2007 13:30
Tak jsem zase tady a nikde nikdo!!!Asi vám napíšu samé Áčka.
My jsme měli v pátek vánoční besídku tady s klukama z práce.U nás jsou všechny restaurace dávno obsazené, tak jsme to udělai už teď.No pařili jsme celou noc,ale v mezích normy.Bylo to dobré, odreagovali jsme se, popřáli si hodně zdraví a vyšší platy.
V sobotu jsem slavila zase narozeniny (34.), takže jsem opět alkoholovala.Za pár let se budu muset přihlásit do diskuse "čtyřicítky a víc" Petr mi koupil velkou kytku růží, vypadá jako svatební, ale "svatební to není!!!",mě říkal.Taky mě koupil kalhoty na běžky.
Jinak tady zase sněží.
Zatím pa pa a ozvěte se.
Mona
ahoj holčiny
Lindule
| 21. 11. 2007 13:56
hlásím, že jsem živá a podle imunoložky i zdravá. To jsem se dozvěděla právě dneska. V prosinci budu mít výsledky z hematologie a za cca 2-3 měsíce výsledky z genetiky. A pak se uvidí.
Aby se mi nestýskalo po doktorech, tak mne Petr objednal k zubaři. Bojím bojím. Péťovi zrovna v pondělí trhali stoličku.

Jujo, o metodě podle Mojžíšové jsem slyšela jen to dobré. Doporučovala mi ji i sestřička na gyndě.(než se zjistilo, že těch problémů mám víc)

Jinak s domečkem finišujeme. Včera dodělal Péťa poslední nátěr podlahy (Lak jsem měla snad všude. Dokonce se mi přilepila ponožka k noze ) Ještě přimontovat záchod a můžeme se stěhovat. Sice nejsou dodělané kachlíčky v kuchyni a všude po bytě je spoustu nedodělávek, ale to se zvládne za pochodu.

Zatím pa. V práci máme před Vánoci frmol a jsme rádi, že jsme rádi.
Ahoj holky
Mona
| 21. 11. 2007 08:27
Včera jsme měli jet s Petrem do kina na GYMPL.Měli jsme koupené lístky, moc jsem se na to těšila, protože jsem nebyla v kině ani nepamatuju.
Ale díky mému ex-manželovi jsme nejeli nikde, lístky propadly.Syn jel totiž na floor ball na trénink a měl se vrátit v sedm večer autobusem domů.Byli jsme tak domluvení, věděl, že jedeme do kina.Ale jeho drahý tatínek ho z tréninku vyzvedl, že ho hodí domů.Syn mu řekl, že jedeme v sedm do kina, že to bude aspoň dřív doma.No ale otec byl "té lásky", že syna nevysadil u domu, ale jel se s ním ještě "projet".Jenom tak, abych nestihla to kino.Přivezl ho po půl 8. večer!!!To už kino začínalo a jsme byli ještě doma a čekali na syna, aby nebyla dcera sama doma, protože se sama doma bojí.
Takže jsme zůstali doma, lístky propadly.Syn mě jich proplatil a já jsem mu řekla, ať si to vyřídí s otcem.Když je tatínek tak dobrosrdečný, tak by měl ty peníze synovi dát.
Bylo u nás křiku, já jsem měla strach , kde syn je, když nepřijel v 7 autobusem.
On to te ex- asi nechápe a já vůbec nevím, proč se tak chová.Přitom platí směšné výživné a děti má, kdy se mu zachce.
Nedělám mu žádné problémy.
Asi to my rozvedené nemáme vůbec lehké, že?
Mona
Ahoj všem
Juja
| 21. 11. 2007 07:36
Tak zase po dlouhé době "nakukuju" Kuchtičko gratuluji k Tvým studentským úspěchům, pěkně jsi se rozjela.
Hmm, Mono ty běžky bych si taky dala, ale u nás by to šlo jedině na blátě. My byli o víkendu nakupovat dárky na Vánoce a téměř všechny už tak mám. Jsem ráda, protože fronty a davy lidí už začínají být všude hrozné.
Lindo co ty, už máte hotový domeček? Věřím, že Vánoce už budou v novém, ne?
Jinak u nás proběhlo docela smutné období, protože jsem byla asi měsíc těhotná, ale neudrželo se to. Začala jsem cvičit podle Mojžíšové, protože mi to všichni doporučují. Tak snad už se brzy dočkáme.
Mějte se všichni báječně a ať se Vám daří!!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj všichni
Mona
| 20. 11. 2007 10:08
Zase nikde nikdo.
My jsme byli s Peterm o víkendu na běžkách, bylo to super. Sluníčko krásně svítilo a bylo docela teplo.Urazili jsme asi 15km.Na druhý den jsem se nemohla ani pohnout.Dneska je to už mnohem lepší.Počasí se u nás pokazilo, je zamračeno, mlha.
A vy jak jste trávili víkend?Co Lindulka, ještě se nestěhuje?Mona
zase nikdo
Mona
| 16. 11. 2007 11:45
Ahojte všichni,
Tak tady zase nikdo není.Mám chvilku čas , tak jsem si říkala, že se tady mrknu a nic.Ach jo.
Ta vám přeju hezký víkend, já půjdu asi s Petrem na běžky.Je u nás dost sněhu, tak někam vyrazíme.
Mějte se hezky
Mona
Ach joooooo
kuchticka
| 15. 11. 2007 17:17
holky co je s váma?Nikde nikdo,já mám chvilku a tady nikdo není.Tak nic pa
u zubařky
kuchticka
| 14. 11. 2007 20:24

byla jsem na kontrole,protože mě rozolel zub.Doktoka mě poslala na rentgen prý mám paradentozu,zařadila mě do programu péče o chrup-3 hodiny 1200,-je v tom vyšetření slin a co já vím čeho.Taky mě pošle asi na ultrazvuk odstranit kámen.Moje bývalá paní zubařka jej asi neviděla tak si to ted musím zaplatit.Holky nemáte s tím některá zkušenosti?tak pa dneska padám,dost jsem se učila tak to musím "strávit"mějte se a pisněte taky něco!!!!!!!!!!!
Hlášení prospěchu
kuchticka
| 14. 11. 2007 13:27

Ahoj všem,tak jsem včera bodovala,tři jedničky z chemie ,jedna z účetnictví!!!!Psali jsme z matiky,ale to na chlubení nebude,dopředu budu ráda,když prolezu.No a příští týden snad už dostaneme písemky z Hotelového provozu.Tak už máme termíny na zkoušky-zatím jen z češtiny
tak mám 14,ledna.Ani jsem se nenadála a půlrok je za mnou.Tak jen ať dojdu nakonec.
Mono
kuchticka
| 14. 11. 2007 11:20
díky,nakonec si to mamka rozmyslela.Beze svědků stejně nic nezmůže.Ale ten odkaz není marný nikdy nevím,kdy ho budu potřebovat.
odkaz
Mona
| 13. 11. 2007 07:16
Ahojky,
zkus třeba www.businesscenter.cz, na stránkách je diskuse a ve vyhledávači "Stížnost na zaměstnavatele".Je tam pár rad.
Ale chce si to pořádně rozmyslet, chtělo by to svědky atd. Prostě to nějak dokázat, aby mamča potom neměla ještě větší potíže.
Mona
potřebuji odkaz
kuchticka
| 12. 11. 2007 15:43
ahojki holky,prosím,neznáte nějaký web kde mi poradí,jak napsat oficiální stížnost na šéfa?Mamku slovně napadl a poslal do pr...a ona to tak nechce nechat.Díky.Jo zítra mám školu,píšeme z matiky,doufám,že to bude aspň za 4!Tak se mějte a pisněte,at to můžu mamce napsat.Díkes. K.
děti
anonym
| 9. 11. 2007 18:06
Kuchtičko, vůbec ti nezávidím tvoji situaci, ale vím ze zkušeností mých kolegyní (a není jich málo), že nemůžeš dceři tátu hanobit, ikdyž k tomu máš tisíc plných důvodů.
Zkus to s ní vzít po dobrém, vím, že je to těžké, ale ona a časem jistě pochopí.
Zkusila bych si s ní sednou a říct jí, že je velká holka... a že ji samozřejmě budeš za tátou pouštět, ale, že to nesmí narušovat chod vaší rodiny a hlavně její školu. Domluvit se s ní, že než půjde k tátovi tak bude mít třeba hotové všechny úkoly a ostatní povinnosti, aby si to pak mohla bez starosti užít. A také aby ty ses nenervovala když se nevrátí včas, že si musí ještě udělat úkoly a připravit věci do školy... Vždy předem počítej s tím, že přijdou později než se původně domluvíte. S bývalým se snaž co nejméně komunikovat, omezit to jen na údaje kdy si dceru vyzvedne a kdy ji vrátí, vyhneš se tím dalším nervákům. Když tě bude slovně napadat, tak mu neodporuj,, třeba kývni, ale nenech se strhnout k nějaké slovní přestřelce, Petra v té chvíli jistě vidí všechny tvé chyby a jeho ne. Je to dáno tím, že s tebou je celou dobu a ty po ní musíš požadovat i některé pro ni nelákavé úkoly (učit se, uklízet si po sobě, ale třeba i po ostatníc členech rodiny...), jsi s ní i ve chvílích kdy by jsi sama třeba měla nejraději pokoj od všech a kdy ti není zrovna do zpěvu, tátové , kteří si berou děti na víkendy nebo i jindy to mají jednosušší v tom, že se na to dopřeedu připraví a také popzitivně naladí. Nemusejí v tu chvíli řešit běžné problémy a mají čas opravdu jen na své dítě. Tím jsou pak na ně milejší, "hodnější"... Ty děti tohle nedokáží pochopit a není třeba je za to kárat.
Fakt čím více se budeš nervovat, tím více to bude hlavně pro tebe horší. Petra tě bude mít za nepřítele a tatínek bude hrdina. Ty budeš mít vervy v kýbli a odnese to i Hanýsek, Petr a Martin (nevím jestli si panmatuji jméno tvého syna správně ) a to přeci vůbec není potřeba.
Věř, že vím o čem mluvím, něčím takovým jsem si také prošla. Bohužel je naše chyba, že jsme si bývalé partnery nevybraly dobře a dokud jsou děti malé musíme se s tím co nejlépe poprat, ty děti by neměly doplácet na naše chyby.
Tvoje Petra je už dost velká a časem si začne více všímat a sposta věcí jí začne docházet, ikdyž z počátku ještě nebude schopná si připustit, že tatínek není takový jakého by ona chtěla mít. Taky hoky s tatínky mají jiné vztahy než kluci, jsou to jejich princezny a to i v jinak bezproblémových manželstvích.
Nenervuj se, udělej si kafčo popřemýšlej, taky tím moc nezatěžuj svého stávajícího partnera. Jsi na to sama, ale určitě to zvládneš. Já ti sržím palce a myslím, že i spousta dalších Victorek ti fandí.
Když bude problém klidně ho tu vyventiluj, je to vždy lepší než si dělat dusno v rodině.
Ať se rozhodněš jakkoliv, dej vědět jak se ti daří.
Dous
Lindulko
kuchticka
| 9. 11. 2007 15:35
dlouho jsi tu nebyla.

Dnešní smsku jsem jí dala přečíst,je tam,že jsem ku...a že chlastám.A víš co mi odpověděla?Že by napsala to samé.No nic jdu ven pročistit hlavu.Tak pa
překlepy :-(
Lindule
| 9. 11. 2007 15:15
samozřejmě tam mělo být : Kuchtičko a - že otec ztratí se synem kontakt. Ach jo, na co dnes myslím?
kuchtiko
Lindule
| 9. 11. 2007 15:13
ráda bych ti poradila, ale bohužel nevím jak. Nemám s tím zkušennosti.

Sestra se právě rozvádí a máme zde zase trochu jiný problém. Otec dítěte nemá moc zájem se se synovcem stýkat. Měl by si ho brát jednou za 14 dní na jeden den. Poprvé přijel pozdě o hodinu a přivezl ho asi o 3 hodiny dříve. Podruhé místo o víkendu si pro něj přijel v pátek po školce a místo aby s ním něco podnikl, tak jeli domů a budoucí exšvagr si balil zbytek věcí. Synovci jsou 3,5 roku a takhle brzy ztratí se synem kontakt. Už takhle bývá zmatený a jednou i řekl, že nemá tátu. Pak se sice hned opravil, ale moc jistý si nebyl. Asi je to tu i komplikovaný tím, že synovec je adoptovaný.

A tvoje dcera ví o těch nepěkných SMS? Ví, proč jste šli od sebe?
Dnes poprvé
kuchticka
| 9. 11. 2007 14:52
jsem dceru nedala jejímu otci.Jsme rozvedeni už pázým rokem,ale stále nepochopil,že už spolu prostě nejsme,a že se mnou nebude jednat jako ....to se tady ani psát nesmí.Petra,když se od něj vrací,dělá scény,jako že hned utíká na balkon a tatínku,maminka mě bije a zase po mě řve-ani jedno není pravda.A když už zařvu,není to bez důvodů.Ale to Petra samozřejmě nikde neřekne,proč já musím zakřičet. Povím vám,moc mě to mrzí,jak plakala a jak mávala přes okno,prosila,že už bude hodná a že když příjde od otce,nebude drzá a nebude nadávat.dokonce slibovala,že bude umývat nádobí-nevím sice jak,máme myčku.

Proč to sem ale píšu.Myslím si,že tohle je nejenom můj problém,že potyčky rozvedených rodičů jsou v rodinách hodně časté.Nevím,jestli jsem udělala dobře,nejsem zastánce takových "radikálních řezů"ale taky na sobě nemůžu neustále nechávat"štípat dříví"Myslím si ,že když se dohodneme,že Petru přivede v 19hod.tak si to má naplánovat tak,aby to stihli.Totiž poslední dobou se stává pravidlem,že v 19hod napíše,že se zdrží a příjde třeba až kolem půl 9!Já jsem si pro syna tři roky chodila pravidelně co 14dní přesně v 16hodin i kdybych měla čekat za rohem.A navíc,číst potom palbu sprostých smsek a útoků na mou rodinu-to už je moc.

Možná se zdám krutá,Petra si poplakala,a doufám,že si uvědomila,že nejsem ani služka jajího pana otce ani její,a že příště to bude zase v pořádku.V pondělí jdu na soud podat návrh na úpravu styku,dělám to nerada,ale je to nejlepší řešení.A výmluvy,že dělá na směny a nemůže mít určeno už neberu.

Tak mi třeba napište vaši zkušenost nebo názor.
ahoj studentky :-)
Lindule
| 9. 11. 2007 14:39
Já jsem také opět začala s angličtinou. Tak mi to snad vydrží.

Kuchticko, správná soutěživost je bezva. Na škole mi nešla španělština. Někdo se mi i smál. Nebo mně to tak připadalo. Tak jsem se naštvala, pořádně se do toho opřela a jak valili oči. Však ty jim také ukážeš.

Jinak stále ještě bydlíme u rodičů. Ale už končíme s malováním. Takže už "jen" podlahy a bydlíme.

S Petrem teď absolvujeme pár vyšetření. Ve středu jsme byli na imunologickém, včera na genetickém a za týden jdu na hematologické. Všude mi brali nebo budou brát krev, tak doufám, že mi nějaké zbyde. Máma navrhovala pít červené víno a kolega to rozvinul. Prý za jednu decku vypít 1,5l vína. Vzhledem k tomu, že na imunologii mi brali dvě ampule, na genetice mi vezmou 5 ampulí a na hematologii - ještě nevím???, mám se na co těšit. Střízlivá rozhodně nebudu.

Jo, a výsledky genetiky budou až za 3-4 měsíce.Jen jsem vyvalila oči, když jsem se to dozvěděla.
Ahoj všichni
Mona
| 9. 11. 2007 08:42
Zdravím vás všechny!!! Já toho teď mám dost na práci, ale občas tady nakouknu.
S tím učením, taky jsem vytáhla anglinu, protože jsem chtěla něco poradit synovi do angliny do školy a byla jsem v koncích.Skoro všechno jsem zapoměla.Tak jsme si s Petrem řekli, že budeme spolu komunikovat anglicky. No to jste měli slyšet !To bylo samé patláma patláma, ale v angličtině.
Musím se do toho zase dostat, protože mě utekla dobrá práce na místo personalistky za velmi pěkné peníze.Aktivní angličtina podmínkou!!!
No nic, budu se učit a budu sedět zase tady jako účetní, sekretářka, personalistka, atd. zase za ty malé penízky.

Tak se holky mějte, přeju vám hezký a klidný víkend.

Mona
Dous
kuchticka
| 5. 11. 2007 19:23
jestli jsem dobrá nevím,to se uvidí v pololetí nebo u maturity za tři roky.Ale štve mě,že jiní kteří opisovali,měli posledně z písemky za jedna a já jsem neměla čas se učit doma,byla jsem marod,učila jsem se pouze před hodinou, dostala jsem za tři.Tak zítra jim to nandám!Holomkům.To je taková ta rivalita.Ale bylo miminulý týden z toho téměř do pláče.Víš,já se těmi známkami snažím tak nějak zavděčit moji a Petrově mamince,když mi hlídají malého.Po mě to docela hodně znamená,že mě takhle podporují,a pro ně je to zase výhoda,prcka si aspoň nějak "povinně"užijí.
Kuchti,
anonym
| 5. 11. 2007 14:23
jsi dobrá, že se učíš , já už jsem druhý týden doma a na anglinu jsem ještě nemrkla. Připadám si jak malej smrad - pořád mám čas a něco "důležitějšího na práci"

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
3. 7. 2025 07:17
14610
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Elka
3. 7. 2025 10:51