Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Jujo
Lindule
| 9. 10. 2007 15:55
já tě chápu. Vůbec se nemusíš stydět. Není za co.Ze začátku jsem si také říkala, že vynechám prášky, skočíme na to a bude. A pak každý měsíc zklamání. Ale buď ráda, že ta možnost - otěhotnět normálně- tam je. Těhotenství metodou IVF je rizikovější. Je tam větší procento možného mimoděložního těhotenství a také zamlklého těhotenství. A i pro tebe je to lepší. Není nic příjemného a myslím že ani nic moc zdravého, když do tebe každý den ládují nějaké hormony.

A vůbec nejde o to, že bys byla neschopná. Tak to prostě NENÍ.!!!! A vůbec si to nepřipouštěj!!! Prostě to někdy dýl trvá. Možná bych zkusila třeba na 3 měsíce zahodit veškeré tabulky a teploměr na měření bazální teploty a užívat si to s Petrem jen tehdy, když na to budete mít chuť. Abyste pak neměli pocit, že to děláte jen na povel. Chvilku to zkusit hodit za hlavu.Já vím, je to těžké a ty, kdo udílí tyto rady bychom chtěly nejradši uškrtit , ale stejně ti doktor řekl, že to teď rok nechá na vás. Na tabulkování budeš mít ještě dost času. A třeba ho pak ani nebudeš potřebovat.
Lenko
Lindule
| 9. 10. 2007 15:42
určitě dám vědět. Testy se dělají ty normální z lékárny. Ale pak by se to mělo ještě potvrdit krví a později ultrazvukem. Samozřejmě, že se někdy stane, že ukazuje // a nic to není. Nebo že ukazuje / a přesto je ženská těhotná(nejdřív jsem chtěla napsat člověk, ale to by pak mohli otěhotnět i chlapi . Ne že bychom my ženy nebyly lidi. Však ty víš, jak to myslím. ). Ty testy reagují na nějakou látku v moči. Většinou jsou testy citlivé od 20 jednotek té látky. Těhotenství není vyloučené, pokud je tam nad 5 jednotek. Takže je tam ,dalo by se říct ,takové hluché místo. Podle moči to nepoznáš, ale podle krve ano.
Lindule
lenka
| 9. 10. 2007 15:31
Hlavně dej hned vědět, jak jsi dopadla, budu na tebe moc myslet A ten test si budeš dělat podle normálního testu z lékárny? Ony ale nebývají vždycky úplně přesné, ne?
Lindul
Juja
| 9. 10. 2007 15:07
To by bylo vážně prima, kdyby nám to tak vyšlo Tak ať ty křeče neznamenají hlavně žádný velký problém, aby jste se mohli pustit do dalšího pokusu, pokud bude potřeba. Ale jak jsem psala, ještě je naděje.
U nás naštěstí zatím žádné komplikace nebyly objeveny. Petr je v pořádku a já mám cyklus taky v pořádku. Do dalšího vyšetřování se doktor zatím nechce pouštět, prý se máme další rok snažit a pak se uvidí. Jen je mi záhadou, že jsme se snažili už několikrát v době ovulace (měla jsem ji i potvrzenou ve dvou cyklech doktorem) a stejně nic. Přijdu si fakt neschopně. Momentálně jsem z toho už dost unavená a smutná. Nějak mi chybí energie a nevím, kde ji načerpat.
Oproti Tobě Lindul si nemám vůbec na co stěžovat, úplně se stydím, ale cítím se bezmocná.
Lenko,Jujo
Lindule
| 9. 10. 2007 14:29
díky za podporu. Malá naděje tady ještě je. Ale nechci si zase nic moc namlouvat. Ty křeče jsou opravdu dost velké. Když to teď nevyjde, budu tak dlouho hučet do doktorů, dokud mi nepříjdou na to, proč je mám. Teprve pak se pustím do dalšího umělýho oplodnění.
Zítra se testnu a zavolám do CARu výsledek. Tak uvidíme. Naštěstí má Péťa odpolední. Když to bude moc zlé, podrží mne.

Jujo, ono to jednou vyjde. Prostě MUSÍ !!!! To by byla sranda, kdyby se nám to povedlo najednou. Zahltily bychom to tu vzdechama, jak je nám špatně od žaludku a jak to mimi příšerně krásně kope.
Lindulko
Juja
| 9. 10. 2007 14:10
Opět po dlouhém pauze jsem nakoukla. Prostě pořád nějak nestíhám a náladu mám nějak pod psa.

Lindulko drž se, naděje umírá poslední, třeba není ještě všechno ztraceno. Vím, že stačí, aby jen trochu píchlo a už má člověk černé myšlenky, natož, když jsou to křeče.Není to ale pořád ještě potvrzené, tak to není stoprocentní a naděje prostě je. Držím moc palečky.

Taky nejsme pořád ještě nemáme "dobrý konce" a mě pomalu opuští síly a optimismus. Pro doktora je to teď na rok uzavřená kapitola a nechává vše na nás. To mi teď trochu rozhodilo psychiku a po té, co jsem to včera dostala, jsem se ještě nedokázala pořádně usmát.
Jak já nikomu takové věci nepřeju. Ať má miminko každý, kdo si ho přeje!!!!!!!!!!!!!!!! Hlavně ty Lindulko
Lindule
lenka
| 9. 10. 2007 13:56
Lindule, nedělej předčasné závěry, to ještě nemusí nic znamenat...hlavně jdi zítra hned k doktorovi ať máš jasno, protože jinak nad tím budeš pořád přemýšlet.
holky
Lindule
| 9. 10. 2007 12:22
tak to asi nevyšlo. Od včerejška mám šílené křeče jako při menses (i když ta se ještě neobjevila). Skoro jsem nespala. Volala jsem do CARu (Centrum asistované reprodukce), popsala jsem sestřičce, co mi je. S tím, že už t y křeče ustávají. Řekla mi, že se tam můžu stavit, nebo počkat do zítřka a udělat si test. Jenže to říkala takovým tonem, že mi bylo hned jasné, že to nejspíš nevyšlo. Rozhodla jsem se, že to počká do zítřka, že si alespoň ještě jeden den budu nalhávat, že mám v sobě mimi , ale ty potvory křeče se zase rozjely. Jenže doktorka už tam není. Prostě jsem zaváhala. A na pohotovost nechci. Jsem prostě truhlík. No, přinejhorším si zajdu na pohotovost u nás.
Mono
Lindule
| 5. 10. 2007 12:13
Anetka má dobrý vkus . Já Johnyho také můžu. V Tescu prodávají dort s tématem Pirátů. Na vrchu je čokoládová mince jako poklad. Ale je dost drahý a absolutně netuším, jestli je dobrý.

Ono je těžké nemyslet na to. V práci se alespoň trochu zabavím. Nechápu ty ženy, které zůstávají do testů doma. Já bych se asi zbláznila. Stále bych se pozorovala a spekulovala.Už takhle, když třeba jedu autobusem nebo večer před spaním, mám plnou hlavu. A sotva mne něco píchne, hned přemýšlím, zda jde o žaludek, střeva nebo možné mimi. Je to na palici.

Zrovínka včera se moje mamka, čili babička mého synovce durdila, jak Kuba roste a že už mu jsou zase malé tepláčky. Takže se čile zaučuji.

Dvojčátka určitě nebudou. I když by si je Péťa moc přál. Nakonec se doktor rozhodl pouze pro 1 emryo. Mám vývojovou vadu dělohy a dvojčátka by tam nemusela mít dostatek místa.
díky za podporu a zatím
Linda
Mona
| 5. 10. 2007 11:45
Ahoj Lindi,

nesmíš na to pořád myslet, já vím, že to jde těžko, ale zkus to.Hlavně si neříkej, že to zase nevyjde.Jedna moje známá, která se zabývá takovým tím duševním tajemnem, mě říkala, že člověka "ubíjí" i myšlenky na špatné nebo zlé věci (nevím , jak to popsat).Musím si prý pořád říkat, např."Mám hodně nebo( dost) peněz..Nic mě nechybí, mám se dobře."I kyž to třeba není pravda.(Peníze mě chybí skoro pořád )Prostě myslet pozitivně!!! Uvidíš, že to půjde.Nakonec budete mít dvojčátka nebo i vícečátka, budete vymýšlet, jaké dárky jim koupíte na Vánoce, budete se zlobit, že děti zase vyrostly a mají krátké kalhoty, atd.
Ze vám to přeju.

A když jsem u těch dárků, tak jsem právě objednala na internetu pro Anetku povlečení Piráti z Karibiku.Ona je úplně zamilovaná do Johnyho Deppa.A to je jí teprve 9.

Tak mnoho štěstí
Mona
ahoj
Lindule
| 4. 10. 2007 14:20
já už tu jsem taky. Začínám být konečně trochu aktivnější. Ale v práci nám omezili internet na hodinu denně. Sice se sčítá pouze doba nutná k načítání stránek, ale i tak. No jo, to se dalo čekat. Spousta lidí přístup k internetu v práci zneužívalo.

Jinak baráček stále není hotový.

A na výsledky s mimískem stále čekáme.Testy si budu dělat až za týden ve středu a strašně se bojím, že budem zklamaní. Já vím, že bych měla být optimistická. Ale nějak mi to nejde. Vždy, když jsem se na něco těšila, tak to nevyšlo. Takže se radši vědomě krotím a snažím se nedělat si velké naděje.
jsem tu
lenka
| 4. 10. 2007 10:12
Já tu sem pořád, akorát teď víc jen nakukuju než abych psala
nikde nikdo
Mona
| 4. 10. 2007 08:02
Ahoooj,
kde jste všichni?Už několik dní tu nikdo nebyl.
Pozdrav z procesu
anonym
| 1. 10. 2007 15:37
Tak vás také všechny zdravím - poprvé z pracovního procesu. Máme sice doporučeno nepoužívat techniku k soukromým účelům, ale... sedím nad inventurami a hlava mi jde kolem. Musím prostě na chvíli vypnout.
Sluníčko mi paří do kanceláře, už nevím co z oblečení bych měla odložit , aby to s kolegy neseklo. Jen si říkám, ještě, že nemusím sedět někde v lavici jako Kuchtička. Asi bych vyrušovala, možná bych dostala i poznámku.
Můj chlap má celý týden studijní volno. Už v deset dopoledne (to asi právě vstal) mi volal: "jakto, že jsi mi neřekla, že dnes nepůjde elektřina?"
No neřekla, je to vyvěšené na sloupu u autobusové zastávky, kdyby jezdil busem, tak by to věděl.
Já to vím, ale počítala jsem, že se mne to nedotkne, normální lidi jsou v zaměstníní, že??
Ahoj všichni
Mona
| 1. 10. 2007 10:05
Tak jsem tady po delší době, měla jsem hodně práce, jezdím dělat personalistiku ještě do jiné firmy a taky máme kontrolu na MSSZ v Brně, tak chystám papíry.Moc se mi nechce.
U nás byla o víkendu pouť, kolotoče jezdily pátek, sobota a neděle, tak jsme utratili hodně penízků, protože jsme měli 4 děti.Asi si to dovedete představit. Taky jsme byli na houby, něco jsem dala zamrazit a něco usušit.Moje děti byly zase na závodech v Odrách, Aneta byla 3. a Renek byl někde uprostřed. Letos se mu cosi nevede, ale to vůbec nevadí.Vynahradil si to ve čtvrtek ve škole , kdy měli přespolní běh celý 2.stupeň (i okolní školy) a to byl ze všech 2.a postupuje dál asi do Val.Meziříčí.

Jinak není u nás nic nového.
Mona
hřibová sezona vrcholí
kuchticka
| 30. 9. 2007 20:01

mám to super chlapa,dneska mi dal"volno"pohlídal děti,navařil obídek a já jsem mohla s rodiči na hřiby. Donesla jsem sice jen dva koše ale stálo to zato.Byla jsme na Bruntálsku,dvě hodiny po lese a koše jsem měla plné.Takže kdo má houby rád,tak jeďte rostou.
ŠKOLA A UČENÍ
kuchticka
| 27. 9. 2007 10:26
Ahoj Leni jo učení mi zabere dost času,ale já ho nemám přes den tolik kolik bych potřebovala,tak sedím nad učebnicemi a sešity denně skoro do půlnoci.Je to na mě znát a Petr je naštěstí chápavý a o víkendu bere prcka na procházky,ať s můžu učit přes den a večer se věnovat jemu .Ale zatím je to opakování,tak to jde do hlavy docela dobře.I když po 17 letech to není žádná legrace.Už odpadli 3 lidi,a to nás nastoupilo o dva méně.Tak tak.Děcka mám teď marod,Petra leží s průduškama a malý má nějakou virozu.Tak čekám,kdy lehnu já.

Jinak se mějta všichni hezky,pozdravujte Dousabel,že bulgur chutnal i chlapovi,taky zdravím Monu a její děti,a samozřejmě držím palečky Péťovi a Lindušce.

A až budu mít zase chvilku mezi češtinou a němčinou tak vám pisnu.papa
Kuchtička
lenka
| 25. 9. 2007 15:28
Kuchti, vypadá to, že učení máš opravdu hodně-kolik času ti zabere učení doma?
Lindule
lenka
| 25. 9. 2007 15:25
Lindule, to jsi hodná že dáváš vědět aspoň tady na třicítkách, jak to s tebou vypadá -jak vidíš, všichni na tebe moc myslíme. Tak ony z toho nakonec možná budou dvojčátka? Moc držím palce a posílám taky kytičku
IVF
Lindule
| 25. 9. 2007 14:55
ahojky všichni,

Tak jsme včera byli na odebrání vajíček. Probíhalo to pod úplnou narkozou.Bála jsem se, že mi bude špatně, ale je to OK. Všichni byli moc milí a anesteziolog fešák . Já nevím, jak to dělám, ale vždycky mám anesteziologa hezkého mužského. Petr potom hudral, že on měl staré sestřičky. Hned ten den jsme se dozvěděli, že mi odebrali 16 folikulů a z toho získali 13 vajíček. Prý Péťův spermiogram nedopadl zas až tak dobře, ale dneska se ukázalo, že je to OK. Dopoledne jsme volali do CARu u Apolináře a tam nám sdělili, že se nám ujalo 6 embrií a zbytek vajíček nebyl holt dozrálý. Ale prý i 6 vajíček je hezký počet. Zítra tam jedu na 12 hodinu a měli by mi 1 nebo 2 vrátit. Původně doktor navrhoval 2, ale protože mám dvě těla děložní, chce, abych to ještě prokonzultovala s odborníky v CARu. Aby se nestalo, že by tam dvojčata měla málo místa.

Omlouvám se, že stále neobnovuji deníček a neodpovídám na e-mail Dousabel, ale pobrat myšlenky a splodit něco smysluplného mi dá i tak zabrat. Takže alespoň zdravím a posílám kytičku
Achoooj
kuchticka
| 24. 9. 2007 20:11
zdravím všechny Victorky a jednoho Victorka ,
tak mám před sebou třetí den školy.Řeknu vám,je to po 15ti letech docela záhul.To, z čeho jsem měla největší obavy se jeví jako brnkačka.Chemie začíná být mým oblíbeným předmětem, a češtinu s literaturou začínám nenávidět.Uča toho na nás vždycky tolik nahrne,že nestíhám.
Jinak doma je vše ok,malý Hanzy už má 6 zubů a další dva jsou na cestě.S klídáním zatím tsky žádné problémy nebyly tak se zaří...tfuj tfuj!

Lindulko-strašně moc vám s Péťou to mimuško přeji.A ať vám dobře probíhá ta rekonstrukce.

A vám všem ostatním přeji pěkný týden.Možná pisnu něco více zase zítra,máme IKT což jsou počítače.No a je nás hodně tak jsme ve dvou učebnách.ale učitele máme jen jednoho!Tak pa ještě skuknu němčinu a literaturu a padám do hajan.
Lindule, Lenko
Kloa
| 24. 9. 2007 10:47
Lindule, tak jsem si na tebe včera vzpomněla, protože jsem škrábala zdi Snažíme se dát dokupy přítelův byt. Poprvé to bylo uděláno tak narychlo, aby měl kde bydlet, takže se zdi jen přemalovaly a zařídil se byt, teď jsme rozhodli vymalovat, ale už jsme ty zdi nechtěli nechat tak ošklivé jaké byly, takže se škrábalo, štukovalo, tmelilo, brousilo. Byla jsem celá zaprášená, místo černých vlasů jsem měla šedivé, tak jsem si dělala srandu, že jsem z té minirekonstrukce už zešedivěla Dnes se bude malovat, zítra se uvidí podle toho jak to bude schnout, protože ve středu bych už ráda uklízela, ať už to máme zasebou, je to totiž poslední pokoj
Tak ať vám ta rekonstrukce jde od ruky, tedy asi zejména Péťovi. A miminko ať se podaří, moc vám to přeju. Ten rozpíchaný zadek za to určitě stojí Taky mě moc mrzí, že s otěhotněním máš takové problémy, je to prostě nespravedlivé jako se vším, ty ženy, které si přejí otěhotnět s tím mají takové peripetie, zatímco ženy, které o to nestojí otěhotní hned a dítě nakonec někde v lepším případě odloží.

Lenko, pokud nevadí, chtěla bych se zeptat jestli nad miminkem taky neuvažujete? Bylo by fajn kdyby tady bylo těhuviktorek víc Věk už na to máš a zázemí pro miminko určitě taky. Pokud teda nechceš, neodpovídej, nerada bych nějak zasáhla do tvého soukromí, jen mě to tak napadlo.
Lindule a Juja
Mona
| 24. 9. 2007 09:59
Ahoj Lindi,
To je hrozné, co s Péťou prožíváte, to musí být opravdu velké nervy.
Já jsem otěhotněla vcuku letu, bez jakýchkoli problémů.Je mě líto žen, které nemůžou otěhotnět a moc vám to všem přeju.
Když si jenom představím, co je dětí na světe, které matky porodily a jenom tak je odběhly anebo je dokonce zabily, tak je mi špatně.A přitom je tolik žen , které by jim daly tu nejlepší péči a hlavně lásku.
Držím vám všem hodně palce a přeju hodně štěstí, ať se vám to podaří. Mona
dousabel
Lindule
| 22. 9. 2007 18:43
Dousabel je živá a řekla bych že víceméně zdravá. Jen toho má hodně v práci, takže nestíhá a nestíhá.
ahoj lenko
Lindule
| 22. 9. 2007 18:41
Já to teď moc nezvládám. Ne že bych neměla čas, ale spíš se nedokážu soustředit. V hlavě mám samé injekce a doktory. Pořád se bojím, že něco zvořu. Zatím všechno pokračuje dobře. Od minulého týdne dostávám denně trojité injekce Fostimonu, které zapřičiňují, že se mi urodí více vajíček najednou - v obou vaječníkách. V tom pravém jich mám docela dost - cca 7-8 a utěšeně rostou, ale v tom levém se nějak flákají. Je jich jen 4. Ve středu mi začali dávat injekce do stehna, aby se mi předčasně neuvolnili. Ob den chodím na ultrazvuk, Včera jsem právě na něm byla a oznámili mi, že v pondělí jdu na odběr oocytů (vajíček). Dnes jsem dostala další injekci, která uvolní vajíčka a v pondělí 7 hodin ráno nastupuji. Petr půjde se mnou. Mne uspí, odeberou má potencionální bábetka a odvezou je i s Péťou do Prahy. Tam dodá čerstvé zboží , promíchají to a za cca 2 dny nám řeknou, kolik se ujmulo embryjí a kdy mi je dají nazpátek.
Ptala jsem se, jak to bude s prací. Prý že když dojíždím, mám si vzít nemocenskou. Zakázali mi tahat těžké věci a pohlavní styk. V rodině o mne pečují jak slípky. Mám pocit, že když budu jednou těhotná, tak mne nepustí pěšky ani na záchod.

Nás, kterých nemůžeme otěhotnět je hodně. Pokud si tvá kamarádka potřebuje promluvit s někým zkušenějším, určitě někoho najde na netu. Těch diskuzí o umělém oplodnění je dost a dost. (např. modrykonik,emimino,rodina)Stačí zadat heslo IVF,neplodnost,.... Ale IVF je až jedním z posledních kroků. Ještě předtím se dělají různé testy - muže i ženy. Zkouší se různě stimulovat ženu, aby otěhotněla přirozenou cestou, nebo se jí spermie zavedou přímo v těle.Je hodně možností. Někdy to není moc příjemné, ale dá se to vydržet. Já mám například už týden pocit, že to každým dnem musím dostat. A navíc rozpíchaný zadek od injekcí. Ale co, hlavně když to vyjde.
Péťa
lenka
| 22. 9. 2007 09:24
No a jak to vidíš časově, když to bude celé hotové? Už se totiž těším ,že pak budete mít více času a rozjedete ty voje deníčky
lenka
Peta
| 21. 9. 2007 22:35
Ahoj Lenko,jde to,pomalu,ale jde to.Zítra si sice dáme pauzu,ale přijedou nám dělat dřevěný záklop na půdu a to bude zítra celá práce.Chci si taky trochu užít Lindičku.A hned v neděli se začne zase makat.
Péťa
lenka
| 21. 9. 2007 14:11
Tak co Péťo, za chvíli tu bude konec září, tak jak to vypadá s vašim domečkem, už se to chýlí ke konci?
Juja
lenka
| 21. 9. 2007 14:11
Jujo, jak to vypadá v tom jazykovém kurzu? Já budu mít individuální výuku, což má tu výhodu, že tam budu sama, čili nebudu nejhloupější Hlavně se chci zeptat, jestli ti to studium jde, já mám pocit, že si snad už nic nezapamatuju. Teď se snažím se hlavně dívat třeba na BBC a poslouchat zprávy v angličitně, jenže jak všemu nerozumím, tak mě to dlouho nebaví a raději to přepnu na něco jiného
Dousabel
lenka
| 21. 9. 2007 14:08
Holky nevíte někdo co je s Dousabel? Už tu dlouho nebyla a její deníče mi moc chybí.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
3. 7. 2025 16:22
14612
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
3. 7. 2025 18:01