Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Ještě jednou pro Dousabel
kuchticka
| 27. 8. 2007 21:21

Jé taky tak nerada nakupuješ?A taky když jdeš s mužem,tak za vozíkem utíkáš?Ten tvůj příspěvek mě vážně pobavil.Je vidět ale že máš šikovného chlapa,někteří ani neví,že nějaké granko existuje.
Pro Dousabel
kuchticka
| 27. 8. 2007 21:10
ten bulgur na mě pořád ještě čeká někde v prodejně.Trošku jsem marodila-hloupá rýma mě na týden vyřadila z kuchyně-tak kutil Petr.Je to takovy fajnšmekr a k vařeníé se dostane jen o víkendu,tak se vyřádil.Kuřecí křídla nadívaná játry na cibulce,kuřecí stehna se sýrem,vepřové se zeleninou na kari,a ještě kynuté knedlíky s ostružinami.S těmi jsem pomáhala.Tak mám jídlo na celý týden,ale ta křidýlka to byla mňamka .
Pro Linduli a pro PÉTU
kuchticka
| 27. 8. 2007 21:04

lidičky vy jste prima dvojka.A obdivuji tě Péťo,že jsi se tak připojil.Je to fajn přečíst si taky druhou polovičku

Přžeji vám hodně sil při té rekonstrukci,a hlavně pevné nervy,vypadá to,že ne všechno jde přesně podle plánu.Ale bazén místo jímky nemá hned tak někdo...
pro Naomi
kuchticka
| 27. 8. 2007 20:19
taky zdravím.Doufám,že tvému zdraví už bude lépe,když máš toho odborníka.Je to hrůza,vždycky když si přejeme k nějaké příležitosti,tak se říká a hodně zdraví...a pak člověk zjistí,jak málo ho má.Máš fajn,že máš takovou podporu ve své rodině.Tak hodně štěstí. NA ZDRAVÍÍÍÍÍÍÍ
Pro Monu
kuchticka
| 27. 8. 2007 20:15
ahojik,taky se děsím podzimu,co se týče dětských nemocí.Vloni jsem s Petrou byla doma od září do ledna v každém měsíci jeden týden.No a pak začaly alergie takže humus.Letos už bere léky,tak doufám,že to bude lepší.Hold ve vládě asi k doktorům nechodí,nebo nemají děti.Ale i na ně jednou dojde.Tak se drž a brzké uzdravení.
Ahojky
kuchticka
| 27. 8. 2007 20:11
jsem tu jen na skok,tak vás všechny zdravím.Mám teď horké chvilky s Hanýskem,roste mu další zub-to už je čtvrtý za dva měsíce-tak bojujeme ve dne v noci.Doma nic nestíhám,pořád chce být jen u mě a na rukou navíc si vyžaduje kojit a kojit a kojit,dokonale vím,jak se cítí sušená švestka.
Petra se vrátila mezi tím z lázní,bylo prý dobře.A teď už je s babi zase u moře.
Martin-syn-se taky vrátil od moře,je opálený jak černoch.Taky si to s otcem užili.
No a my s Petrem si užíváme víkendy bez dětí.Chodíme hodně do lesa na procházky a zjišťujeme jak si jeden druhému chybíme.A dovolenou bude mít až na vánoce....tak tak,ať víte,že žiju....Katka
Juja
naomi
| 24. 8. 2007 12:07
Ahojky, díky moc.....už jsem našla odborníka, tak doufám, že to vyjde pa pa
Mona
naomi
| 24. 8. 2007 12:03
to jsem ráda, že už je tvému synovi lépe, taky jsem si to zažila s dcerou a děsím se , co bude...kolik budeme doplácet za všechny léky a další , když už teď platíme šílené peníze......hlavně ti co potřebují pravidelnou péči a léky, bez kterých to opavdu nejde......asi si dám sleničku na spravení
zdravím všechny holky....
naomi
| 24. 8. 2007 11:55
koukám , že jste pilné jako včelky, ani to nestihnu všechno přečís ......snad už tady budu častěji, když mi zdraví dovolí
lenka
naomi
| 24. 8. 2007 11:52
Ahojky Leni, už jsem tu dluho nebyla, tak se nezlob, že jsem hned nenapsala, necítila jsem se moc dobře, tak jsem odpočívala.....teď to napravím....proti bolestem od páteře beru to co mi zabere.......už jsem dokonce užívala i opioidy, ale z těch mi bylo zle, tak beru buď tramal nebo aulin, to mi pomůže aspoň trochu, musím s bolestmi bojovat i když je to někdy těžké a naštěstí na to nejsem sama, mám velkou oporu u manžela a dcery , jsou to moje zlatíčka, tak musím bojovat, už kvůli nim......problémy s páteří mám už tak 14 let, ale posledních 5-6let, to je horší....vyhlídky do budoucna nejsou růžové, nemůžu vůbec nic i když jdu jenom na nákup, tak už mám větší bolesti, prý to nebude lepší, ale já se nevzdám a budu bojovat ......a s tím ID máš pravdu je to hrozně nespravedlivé, tak strašně ráda bych šla do práce, ale nejde to........zatím pa pa ......
tak jsem tady zase
Mona
| 24. 8. 2007 08:17
Ahoj holky,

Včera jsem byla se synem na kontrole u lékařky.Jak jsem psala minulý týden, tak měl 40cítky teploty, dala mu Penicilin a kdyby se to nezlepšilo, tak jsme se měli minulý týden v pátek ukázat.Taky že se to nezlepšilo.V pátek jsme tam šli a prý má čepy na mandlích.Tak mu dala místo Penicilínu 2 balení Zinnatu ve čtvrtek (včera )na kontrolu.Syn byl už od soboty bez teplot.Tak jsme tam včera byli, moč má v pořádku, ale má ještě červený krk.Tak mu napsala další balení Zinnatu a v pondělí zase na kontrolu.
Tak jsem nad tím přemýšlela, kdyby byl onemocněl příští rok, kdy se bude u lékaře platit, tak jsem to spočítala na 240,-Kč jenom za lékaře a recept+doplatky za Penicilin a 3 bal. Zinnatu v lékárně.Tak to se máme asi na co těšit!!!

V lékárně se mi už smáli, ale my se tam dobře známe.Řekla jsem jim, že tam po novém roce nebudu chodit, že se budeme léčit slivovicí a grogem.
Ještě ale musíme něco vypálit.

Mona
návštěva
Kloa
| 23. 8. 2007 22:05
Teda koukám co se tady na třicítkách děje Je to fajn
lenko
Peta
| 23. 8. 2007 21:31
Možná,že si budu psát deníček,ale jen nevím,co tam napsat.O Lindině vaření psát nemusím,to by byla nuda.Psát jen: pondělí-moc jsem si pochutnal, úterý-moc jsem si pochutnal, ve středu-dneska se jí ta ňamka moc povedla atd,atd. Linda vaří prostě skvěle a já jsem jí za to moc vděčný a mám ji moc rád.
Musím se přiznat,že jsem byl překvapený,že mi vůbec někdo odepsal.Nečekal jsem to.
Lindule
lenka
| 23. 8. 2007 15:33
Lindule, to by bylo bezva, kdyby si Péťa tady taky začal psát deníče hezky den po dni a tak podrobně jako ty Že bysme to měli ze dvou stran. Třeba ty bys napsala -dneska jsem uvařila moc dobrý oběd, moc jsme si pochutnali....a Petr : dneska se Linduli teda ten oběd vůbec nepovedl, ale musel jsem jí ho pochválit, aby se neurazila ...a tak podobně
Lindule
lenka
| 23. 8. 2007 15:31
Ch chááá, jestli tvůj Péťa na tebe čeká, až na Viktorce přečteš všecho nové a připíšeš něco svého, tak to stihne myslím zatím přečíst celou knohovnu
:-)
Lindule
| 23. 8. 2007 14:52
Teď mi právě Péťa špitnul do ouška, že zítra mezi 1-2 hodinou odpoledne přijede betonárka. Já mám takovou radost, že snad i toho Péťu pustím k počítači. I když asi přeci jen bude muset počkat. Mám rozečtený deníček Dousabel a to jak všichni určitě chápete, musím dočíst.
Lindule a Péťa
Mona
| 23. 8. 2007 14:50
Ahojky, tak zdravím Linduli a hlavně Péťu. To by mého Petra asi nenapadlo, aby se podíval na babskou diskuzi.
Já to mám , Péťo, v práci zase obráceně, sedím sama v kanceláři, ale jinak je to tu samý chlap, tak si aspoň pokecám na Victorce s holkama.
Tak pilně pracujte na domečku, my už to máme konečně za sebou.Taky mě všechno bolelo.Ale teď se nám hezky bydlí.
No ale taky jsme se s Petrem v neděli pohádali, tak je u nás tichá domácnost.A kvůli úplné blbině!!!On je takový tvrdohlavý.
Tak já mám padla.Mějte se moc hezky a zítra čau.
Mona
ahoj Lenko
Lindule
| 23. 8. 2007 14:39
stvořila jsem monstrum. .Musela jsem jít do knihovny, abych se dostala k počítači.Věčně u něho sedí máma nebo Petr.
Cestou z fitka, kde byl Petr na masáži, jsme si začli povídat o Victorce a že by mi nevadilo, kdyby si četl můj deníček. A pak jsem dodala, že kdyby vás pozdravil a řekl, že je Péťa od Lindule, že byste mu určitě odpověděli. Kdo mohl tušit, že to hned druhý den opravdu zkusí.

Ruce mne bolí, ale tohle jsem říct prostě musela.

Ochrané pomůcky nejsou nic platné. Včera jsme škrábali zdi špachtlí a nějak jsem si namohla zápěstí. Takže při tom samém pohybu a vůbec pohybu mne bolí ruce. Ale snad to do zítřka přejde.

Stropař v sobotu nemůže, ale říkal, že se prý vynasnaží v neděli. Teď už záleží jen na něm.

Petr je tu se mnou, ale šel na záchod a já obsadila poslední počítač. . Teď tu stojí nademnou a má smůlu.
Péťa
lenka
| 23. 8. 2007 14:10
No já jsem si myslela, že jsi to ty soobně, ale přišlo mi to tak nějak neuvěřitelné, že jsem se musela ještě zeptat To se tady totiž ještě nestalo, že by si tu něčí manžel přišel pokecat To bude Dousabel líto, že tě asi mine, ona chodí na Victorku později, z práce moc psát nemůže.
No a jak jste dopadli s tím pánem, co dělá stropy, jak nechtěl přijít? A jak si mohla Lindule tak zničit prsty, ona nepracuje v ochranných pomůckách ?
Lenko
Peta
| 23. 8. 2007 14:03
Ahoj Lenko,děkuji za milé přivítání. Ano,jsem to já osobně a babince se rozhodně nebojím,neboť v práci mám 90% žen od25do 50a někdy to s nimi není vůbec jednoduché.
Práce na domečku pokračují celkem zdárně.Máme téměř dosekanou elektřinu,doškrábány zdi a všude spoustu nepořádku.Dneska jsem mluvil s chlapem od jímky,jestli na mě nezapomněl,ale chyba je v dodávce betonu.Beton neni,alespo"n ne pro malé odběratele. Ještě chvíli a budeme mít místo jímky bazén
dousabel
lenka
| 23. 8. 2007 13:54
Dousabeeeeeeel, honem pojď seeeeeeeeeeeeeeem, je tu Petr od Lindlue
Péťa
lenka
| 23. 8. 2007 13:47
Jé, Péťo, ty jsi manžel od Lindule? Jestli jo, tak tě tady hrozně moc vítáme ...úplně koukám, že ses nebál vlézt tady mezi ten babinec . Ale neboj, my na tebe budeme hodné, protože tě známe z Lindulina vyprávění. A jak pokračuje stavba?
Pozdrav
Peta
| 23. 8. 2007 13:36
Dobrý den všem na Victorce,zdraví Vás Péťa od Lindule. Má bohužel bolavé tlapky od škrábání zdí a tak nemůže psát.Já jsem se dlouho odhodlával,zda-li se k vám připojit, ale pak si říkám proč ne.Alespoň poznám nové lidi.
Tak se zatím mějte fajn a těším se na pokec.
P.S.-Lindule Vás moc pozdravuje
úroda
anonym
| 22. 8. 2007 14:39
Také jsem si myslela, že dopoledne budu zpracovávat úrodu - máme švestky a jablka, ale... sedím u Victorky a snažím se doplnit deníček. Mám "rozpracovanou" koupelnu a připravené, žehlení a teď když o tom tak přemýšlím, tak pračka také už dávno doprala .
No budu muset s sebou trochu hodit.
Dary od sousedů lovců - ryby a zvěřina... jsou bezva, ale většinou přijdou v čas kdy se to nejméně hodí.
Moc bych si dala švestkové knedlíky, ale moji kuci je nejedí a kamarádka co přijede s dětmi je také víc masařka.
pro dousabel
vendy
| 22. 8. 2007 14:22
Volno by se mi taky hodilo, hned bych ho využila na zpracovávání úrody ze zahrádky, je jí letos hodně a když člověk příjde po 4 hodině z práce, tak už toho moc neudělá . Včera jsem dělala švestkovou marmeládu (chtěla jsem dělat povidla, ale ty jsou čosově moc náročné) a dnes večer mi rodiče přivezou další dávku, takže už pomalu nevím co s tím ovocem budu dělat. Ale na víkend asi něco švestkového upeču .
Teda 13 kapr - to je pořádný kousek , takového souseda rybáře bych taky brala .
rychlost
anonym
| 22. 8. 2007 14:06
no tu si mohu užívat jen dnes - mám volno z práce a jsem doma a čekám pa příjezd malých raubířů s kamarádkou.
Jinak mi to vždy trvá tak týden, ale z práce na Victorku nesmím. Jde to, ale raději nepokouším Ďábla

Abych se doma nenudila, tak jsem dostala od sousedů, kteří jsou rybáři a právě se vrátili z ryb, kapra jak stodolu - cca 13 kg. Takže jsme ho s mužským stahovali a porcovali - nadlidský výkon, uf.
pro dousabel
vendy
| 22. 8. 2007 12:37
Jé to je rychlost - děkuju za recept , vypadá to dobře - mňam - určitě brzo vyzkouším !
Zapečený šmakoun
anonym
| 22. 8. 2007 12:09
Vendy, já ten recept našla někde na netu a trochu jsem si ho přizpůsobila, takže:
Zapékací misku jsem lehce vytřela olivovým olejem, na to rozprostřela asi půlku pokrájené cibule, pak na plátky pokrájený šmakoun, opepřit, osolit, na to plátky jablka. Já pečená jablka miluji tak jsem jich dala opravdu hodně. Dala jsem to na chvíli zapéct do trouby, a po deseti min. jsem to ještě polila zakysanou smetanou – asi tři lžíce. Fakt to nemělo chybu. Jako přílohu můžeš zvolit cokoiv. Jen dnes bych po zkušenostech nabytých tady u vás, místo šlehačky zvolila sojovou smetanu. Má to jemnou chuť. Kolegyně v práci říkala, že by to ještě trochu posypala Kari kořením. Myslím, že co do koření se meze nekladou.
pro dousabel
vendy
| 22. 8. 2007 11:38
Ahojky , brouzdala jsem tvým deníčkem a zaujala mě fotka na které je výtvor tvého kulinářského umění - šmakoun zapečený s jablky - vypadá to zajímavě. Jak to prosím, tě chutnalo ? Možná jsi o tom už někde v deníčku psala, ale já jsem poslední dobou hodně chyběla ...a nestačím všechno zpětně pročítat ..... Najdu tady někde na Victorce recept ?
Ve tvém deníčku si čtu opravdu moc ráda je to takové příjemné oddychové čtení .
dous
lenka
| 22. 8. 2007 10:42
Je to vážně zajímavé, ty deníčky - kolikrát když třeba někde čekám, tak se rozhlížím kolem a pozoruju lidi a říkám si jak asi žijou, co dělají, jaké mají koníčky a proto mě to taky v deníčccíh tak baví, že si můžu číct, jak to chodí v životě ostatních lidí. A zjistila jsem ,že hodně lidí má různé strachy, které jim brání žít naplno.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
4. 7. 2025 08:29
14613
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
3. 7. 2025 18:01