Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

pilňuchy
lenka
| 18. 8. 2007 15:04
Klikla jsem na poslední stránku diskuze s tím ,že tu nebude tolik příspěvků a čtu odzadu, ale vy ste byly nějaké pilné, tak se musím vrátit a přečíst to tam, kde jste začaly
Dousabel
lenka
| 18. 8. 2007 15:00
Dousabel, žádné přeskakování, všechno postupně a podrobně.
:-)
anonym
| 18. 8. 2007 14:51
my máme jistotu, že myšky zbaštil ten náš pacholek měli jsme ty zbývající půlky v kuchyni a o tu první se dokonce muž s totoulem v noci přetahoval
S řemeslníky je to stále potíž, těch dobrých je pořád málo a jsou plně vytížení, ty horší raději nebrat.
Naše zahrada by také potřebovala přepracovat, ale do razantního zásahu nějak nenám stále odvahu a taky by to chtělo větší finanční investici
Mužskej teď vyklepává semena z kopru, to ho baví, může u toho sedět a pořád vypadá, že pracuje. Soused si ho dobíral, že se nechává ode mne honit, on rozděluje práci stále na mužskou a ženskou , na zahradě on by nedělal.
Jdu předělat ta jablka
Do kolika dnes fachčíš? Představ si, že jsem si v práci rozepsala deníček a zapomněla jsem si to stáhnout na flešku a teď mám dilema jestli to co mám v práci rozepsané mám přeskočit nebo napsat znova nebo se na to úplně vykašlat a pokračovat až v práci. Babo, raď.
přesnídávky
Lindule
| 18. 8. 2007 14:36
Oni už nejsou co bývaly ani chuťově. Petr ji nedávno chtěl, tak jsem mu ji koupila. A byl strašně zklamaný. Moc mu to nechutnalo a byla dost řídká.

Před chvilkou jsem mluvila s Petrem. Šmudlu neviděl, jen z misky ubyla mlska, granule a voda. Před nedávnem také našel nedojedenou myš a vyvrhnuté granule na zahradě. Jen nemáme 100% jistotu, že to zůstalo po té naší.
O kočku se teď trochu bojím. Je tam i přes noc sama. Nejspíš tam možná dnes večer zkusíme zajet. Třeba zareaguje na naše auto a příjde. Sice je zvyklá. O dovolených ji chodí krmit tchán, který ji nidky neviděl, ale jídlo mizelo a kočka se po našem návratu ihned objevila živá a zdravá.

Také mluvil s tím stropařem, ke konci už musel být důraznější. Mamka Péťovi řekla, ať se také vymluví na zlou tchyni . Nic nám neslíbil, ale prý se to pokusí zařídit a v pondělí zavolá. Petr má v úmyslu případně zkusit najít někoho jiného. Jenže kdo ti jen tak na rychlo příjde a udělá co potřebuješ?

V pondělí se tam jdu podívat a snad trochu zpacifikuji zeleninovo - levandulový záhon. A taky bych mohla vykopat starý rybíz. A konečně něco udělat s bodlákama na petanqovém plácku. Když nemůžu pomoct s baráčkem, vrhnu se na zahradu.Taková rekonstrukce zahrady (nebo toho, co po ní zbylo)
teď jsem se fakt naštvala
anonym
| 18. 8. 2007 14:07
Zavařovala jsem ta jablka. Na radu jsem je dala do malých skleniček. Pár jich mám takových od těch větších majonéz a pár jsem jich měla od Když jsem teď otevřela hrnec tak mne málem trefil šlak.
Od těch přesnídávek odskákali víčka - od všech. Jo už ani ty dětské přesnídávky nejsou to co bývaly. Dřív jsem do nich zavařovala několik let dokola a dneska ...
Náš totoul teď dvakrát zbaštil kus myšky, tak jsem zvědavá kdy mu bude zle a návštěva u veterináře nás také nemine.
Přijela mi mamča, tak s ní jdu projít zahradu.
obchod na zazvonění
Lindule
| 18. 8. 2007 13:52
Nám takhle na zazvonění funguje veterinář. Tím si mi vlastně připomněla, že musím zavolat Petrovi kvůli Śmudle. Předevčírem měla něco s okem. Asi se do něj šťouchla. A včera ji celý den neviděl. Ona dokud je tam Petrův táta nevyleze. A dneska je tam můj táta, tak nevím, jak to udělá.

Brigádnice- to je kapitola sama pro sebe. Když už se to konečně naučí, tak končí měsíc, odjedou si na prázdniny a zaučují jiné. Ale už jsem si zvykla. Kupodivu jsem tu narazila na dvě, které byly šikovnější jak stálé pokladní.

Někdy platím kartou, někdy hotovostí. Podle nálady. Když mám kartu, jsem ochotnější utrácet. Když se pak kouknu na účet, mám chuť se bacit.
placení
anonym
| 18. 8. 2007 13:43
já platím všude kde to jde kartou. Vyhovuje mi to, nemusím se starat o to zda mi správně vrátili a jestli mám dost peněz v peněžence.
Bankovy v hodnotě 2000 a 5000 bych úplně zrušila. Dostanu je jedině když vybírám z bankomatu a pak má problém je udat. Je fakt, že téměř nikomu v obchodě poladní nemůže vrátit v dvoutisícovkách natož pětitisícovku.
U nás ve Špáru také u obslužných pultů prodavačky vykecávají. Jsou tam hodně studentky a bývají strašně pomalé a nejisté. Zrovna v pátek jsem vypěnila u sýrů. Předemnou dva lidi, každý bere jen jednu věc a stojím tam jakou dobu. Slečna neudělá rychlejší krok, třikrát se jde kouknout od váhy na kód... Říkala jsem mužskému, že to miluji ty brigádnice. Tak na mne koukala jako čert.
U nás na vsi je takový domácí obchod. nají na zazvonění otevřeno snad pořád. Ale nechodím tam, je to dost daleko. Když mi něco chybí raději improvizuji.
Hrušky miluji, ale nemáme je. Měli jsme je v Rokycanech a paní kuchařka ve školce (kde jsem dělala) z nich vařila ta povidla a dělala lívance. To bylo mňam, mňam
prodavačky
Lindule
| 18. 8. 2007 13:31
S těmi si také užívám. Když nemám při nákupu problém, tak slavím. Tam u nás se v 9 případech z 10 když chci platit bankovkou větší jak 100 kč ptají, zda nemám menší. A to jde o velký hypermarket. Jednou jsem dala řeč s pokladním. Od něho jsem se dozvěděla, že ráno dostanou 5ks od každé bankovky. Tzn. že stačí 3-4 zákazníci a mají problém.

A např. do Intersparu na Zličíně už nechodím vůbec. Jednou chtěl Petr koláčky, které se prodávají u pultu. Čekali jsme tam jakou dobu. Koukla jsem se stranou a tam si prodavačka čile konverzovala s nějakým pekařem. A určitě ne o práci. Tak jsem si pro ni došla. Její pohled přímo vraždil.
Podruhé se zase pokladní uťukl. Fajn, to se může stát. Zavolal hlavní pokladní. Čekali jsme strašně dlouho a ona nikde. A to má jen pár metrů. Takže jí pokladní, kterému to bylo blbé a strašně se nám omlouval, zavolal podruhé. Po pěti minutách jsme hodili nákup z tašek zpátky na pás a odkráčeli. Celkem jsme tam mohli čekat tak 15 minut.

Ještě že máme na výběr z několika obchodů. Kdybych byla např. závislá na obchůdku u nás na vesnici, tak se nedoplatím. Ale teď se tam bude stavět nová malá sámoška. Ta je snad donutí snížit ceny.
už jsem opět tady :-))
anonym
| 18. 8. 2007 13:17
Mužský naštěstí splnil slib , mrknul jen na výsledky fotbalu jejich pracovního týmu.
Ještě k těm sýrům, myslím, že by to v obchodech mohli řešit tak, že by ty údaje o výrobcích větším písmem dali třřeba na formát A4 a zafoliovali a bylo by to k mání někde v těch úsecích kde se prodávají. Nebo by jitě bylo možné uvádět to na těch etiketách, které se tisknou při vážení s čárovým kódem. Koukala jsem na to co je napsáno na tom mém sýru a musela jsem se pousmát. Balkán ARLA s rostliným olejem, bílý slaný . Že je ten sýr bílý to sna pozná i dítě z MŠ. A místa na etiketě je habakuk. Učit to prodavačky z paměti je holý nesmysl. Ty naše jsou při prodeji úplně duchem nepřítomné pracují v lepším případě jako stroje. Někdy mne to docela zlobí, protože i já na konce směny, když k nám někdo přijde musím k němu být vlídná a věnovat se jeho problému.
Tu pomazámku z cuket jsem jednou dělala, byla s česněkem a moc dobrá , ale nevím kde mám recept Budu se muset po něm kouknout. Dávali jsme si ji na topinky. V zimě jsme zbaštili poslední sklenku.
To zelí by se jistě také dalo zavařit.
Já teď zapékám ty papriky, tak jsem zvědavá jaký to bude. Dnes mám oběd posunutý, ujídala jsem ta rozdušená jablka a tak jsem neměla v poledne hlad
cukety
Lindule
| 18. 8. 2007 12:51
Huš,huš mužský. Teď je ten počítač Dousabel.

Zkusím ty cukety ještě zachránit. Někde jsem tu i viděla recept na zavařovanou pomazánku z cuket, chtěla jsem ji vyzkoušet, ale nebyl čas. A teď zase nemám prostor.

Jen doufám, že až budeme mít zralé hrušky, budu je mít kde zpracovat. Taková hrušková povidla....

Já byla na obědě v jídelně. Po delší době jsem si dala květákovou polévku a celou ji tam nechala. To nebyla polévka ale ředěná jíška. Nebyla jsem sama, kdo ji vracel. Jako hlavní jídlo jsem si dala játra s kari rýží. Já vím, játra není to pravé ořechové, ale neodolala jsem té rýži.
už mne zase někdo vyhání
anonym
| 18. 8. 2007 12:39
Mužskej se vrátil domů, slupl oběd a vrhá se na počítač, ale jen se prý na něco mrkne a pak mne zase pustí
Já když cukety nehlídám tak jsou z nich taky koháty. Snažím se je obírat do 30 cm a z těch celkých dělám to zelí, je moc dobré a už ho můžu
pilná dousabel
Lindule
| 18. 8. 2007 12:29
Teda ty jseš ale pilná. Bulgur mám také ráda. Skusila jsem do něj přidat kari + k tomu rybu v alobalu a je to mňam mňam.

S těmi pultovými sýry ti ani nepomůže se zeptat. Maximálně pokud tam mají původní obal, mohou to zjistit z něho. Školení o sýrech pro prodavačky se nevyplatí, protože se tam velmi často mění.

Já bych hned věděla co s jahodama. Jednu do pusinky, jednu na bublaninu, jednu na lívance a jednu do mrazáku. A stále dokola.

Na cukety jsem úplně zapomněla. Zůstaly na záhoně a prý jsou velké jak baseballové pálky. Nechci to vidět. Ne, ne ne. Ať už je zima a my můžeme na jaře začít nanovo.
vaření
anonym
| 18. 8. 2007 12:19
Kukům dělám vepřové na kostky s mrkvičkou, hráškem a kukuřicí - abych do Buby aspoň nějakou zeleninu dostala a k tomu chlupatý knedle (ale z pytlíku- dělala jsem je z pytlíku dnes poprvé, tak uvidím jestli to kluci poznaj), mužskýmu k tomu ještě dělám cuketový zelí, on ho může ke všemu.
Pro kluky už mám hotovo, sobě dělám pokus. Uvařila jsem si bulgur (v poslední době na něm dost ujíždím), smíchám to s dušenou zeleninkou - paprika, cuketa, pórek a ještě něco jistě vyštrachám) to pak naplním do půlek paprik, dám na to sýr Arla - nějaká obdoba Balkánu, ale s rostliným tukem (koupila jsem ho v Tescu, jen tam neuvádějí obsah tuku, u těch vážených věcí to bývá problém s uváděním hodnot) a zapeču.
Ještě také zavařuji jablka. Zkouším to bez těch konzervantů podle (myslím) Petrance z Bioholek. No a mezitím odskakuji k pračce a na šňůry a taky jsem ráno byla zalít skledník, protože večer jsem nějak zapomněla a když jsem si vzp. tak už jsem měla svlečenou tu gumovou punčochu a to už nemůžu nikde pobíhat.
Zjistila jsem, že máme plný záhon jahod, tak budu muset ještě něco vymyslet.
chyby v příspěvku
Lindule
| 18. 8. 2007 12:02
a víš, že jsem si jich na první pohled nevšimla. Prostě jsem to přelétla očima, vstřebala obsah a teprve na tvé upozornění zjistila "přežblepty"
:-)
Lindule
| 18. 8. 2007 12:01
Tak to máš ale velké mimi.

Na jednu stranu to chci vidět, na druhou ne. Teď právě přemýšlím, co budeme dělat, když k nám ten stropař přijede až za 14 dní. V domečku moc práce nebude, tak bychom se možná mohli vrhnout na zahradu. Jenže ta je zase z velké části v nepořádku - tam prkna, tam krámy na vyhazov, tam trámy. No, uvidíme.

co vaříš dobrého?

L.
já jsem, ale písařka
anonym
| 18. 8. 2007 11:55
spěchala jsem, aby ses mi opět neodhlásila a když vidím svůj výtvor
Já být na tvém místě, tak se raději na domeček ani nedívám, rve mi to srdce jen takhle na dálku, natož vidět to "pustošení" na vlastní oči
brzy jsem doskákala
anonym
| 18. 8. 2007 11:52
Lindule, než jsem dopsal vzkaz, tak jsi se odhlásila. Pak se vzbudulo moje mimi a od PS mne vyšuplo
dousabel
Lindule
| 18. 8. 2007 11:00
Jenom skákej. Jen dej pozor, ať nic nespálíš. Nebo ti doma zakážou počítač.
Já si zas odskakuji z pracovního programu.

Petr pilně fotí. Teď je právě s mým tátou na domečku a sekají elektřinu. Prý se zhrozím, až to uvidím. Prý jsou tam všude díry ve zdech.Stará elektřina tam byla vedena v trubkách, tak se mám asi na co těšit.
ahoj
anonym
| 18. 8. 2007 09:47
tak jsem se po čtrnácti dnech opět doma protlačila k počítači .
Syn ještě chrní a mužskej jel pomáhat stěhovat kolegu z práce. Takže si chvilkam aod plotny mohu odskočit k vám
Lindule, domeček si fakt zadokumentuj, jak ti radí Lenka. Nevadí, že to bude jen "obyčejným" foťákem. Já mám jen pár fotek našeho domu jak vypadal když jsme se stěhovali a mrzí mne, že jsem více nezdokladovala ten počáteční stav. Dnes by byly lépe vidět ty rozdíly.
starosti
Lindule
| 18. 8. 2007 09:24
No jo, každá máme ty svoje. Jen počkej až bude Hanýsek v pubertě, ještě s láskou budeš vzpomínat na dobu, kdy tě kousal při kojení.
spolehnout se
kuchticka
| 18. 8. 2007 09:16
to jo,to můžu.Ale s tou léčbou to nebude tak žhavé,Hanymu rostou vrchní zuby tak lítám vlastně celý den kolem něj.Ale mám doma Petru to je druhá mamina.Akorát kojit musím sama....někdy mi to už leze na nervy,malý kouče tak nevím,asi ho brzo odstavím.Jenže je to fiškus jiné mlíko nechce a flašku vůbec.Jsou to starosti,co?
Kuchticko
Lindule
| 18. 8. 2007 09:07
hlavně se dobře vykurýruj. Je fajn, když se máš na koho spolehnout a v klidu můžeš zaplout do peřin.
Achojte děvčata
kuchticka
| 18. 8. 2007 09:04
vidím,že Lindule je v plném proudu rekonstrukce,tak přeji hodně sil.Holky já se budu kurýrovat,dostala jsem rýmu přes celý nos,a bolí mě v krku.Asi letní angína.Hnede jsem si uvařila lípu se sedmikráskou,tím nic nezkazím.Takže zalézám do hajan dneska se stará taťka.Mějte fajn víkend.Petra v pondělí odjíždí do Řecka syn se ve čtvrtek vrátí z Bulharska tak se ozvu až mi bude ok.pp pěkný víkend
rekonstrukce
Lindule
| 18. 8. 2007 08:07
ahoj holky.Mono, díky za podporu. Vendy, ty si to tu nejspíš přečteš až v pondělí. A to už budete mít krásně vymalováno. Tak dej vědět, jak to dopadlo.

Včera přišel Petr s tím, že pánovi přes stropy do toho něco přišlo a bude se to muset pošoupnout o týden. Ale to nejde. Máme dovolenou teď, stropy už strhané, dům neobyvatelný a dohodnuté další práce s ostatními dělníky. Jsem z toho celá přešlá. Petr tam bude ještě dneska volat, ale naděje do toho nevkládám.

Také mne trochu zaráží přístup kolegyně, kamarádky El. Ve středu, když jsem oznámila, že jsem bezdomovec, jako by jí to spíše obtěžovalo. Jakoby se bála, že o tom budu stále dokola mluvit. Ve čtvrtek si měla vyzvednout pejska, takže to pro ni bylo téma číslo 1 a když jsme se loučily, řekla, ať jí z práce v pátek zavolám, abych se dozvěděla, jak přežila první noc s pejskem. Včera s ním měla nějaké problémy, tak mi kvůli tomu psala. Dneska zase. Já chápu, že je to pro ní nyní aktuální a důležité. Možná jsem přecitlivělá ze všeho, co se teď děje, ale čekala bych alespoň jednu otázku, jak to pokračuje s domečekem nebo jak se nám vede u rodičů. Nevím. Chápu, že každá máme své problémy, které jsou pro nás důležité, ale čekala jsem alespoň malý zájem.

Tak a už přestanu vzdychat a pustím se do práce. Ono to nějak dopadne.
Lindule
Mona
| 17. 8. 2007 08:11
Lindule, my jsme byli na tom podobně.Petr bydlel po rozvodu v obecním bytě, který byl psaný na něj i na bývalou manželku, takže musel byt opustit a já jsem bydlela u mamky ve 3-pokoj.bytě ještě s bratrem a svými 2 dětmi.

Takže jsme koupili hrubou stavbu, byla to původně taky taková stará chaloupka , ale majitel před námi tam přistavil patro, udělal novou střechu.To bylo všechno, nebyly tam podlahy, omítky, byla tam jen elektrika a rozvedená voda, ale to jsme museli všechno předělat, protože to bylo dělané "po staru" a barák by nám nezkolaudovali.V září 2005 jsme vyřídili hypotéku, v listopadu jsme začali s opravami .Taky jsem chodila pomáhat na stavbu, dělala jsem chlapské práce, a 11.3.2006 jsme se nastěhovali .Bylo hotové všechno, kámoš nám ještě namontoval žaluzie, nastěhovali jsme nábytek.Měli jsem to za půl roku hotové.Teď už děláme jenom venku, udělali jsme si terasu, zasadili nový trávník, nějaká ta skalka a kytičky.
Dobré na tom bylo, že Petr má hodně šikovných kamarádů, kteří nám hodně pomohli a to jenom za jídlo a za pití (většinou to bylo alko-slivovička )

Taky jsme se hodně těšili do nového , vymýšleli barvy, kuchyň a hlavně kam dáme vánoční stromeček .
Přeju vám, ať to máte brzy hotové a ať se vám tam dobře bydlí.
Mona
stan
Lindule
| 15. 8. 2007 14:57
my mysleli, že v tu dobu bude už hotová kanalizace. Takhle se nemáme kde umýt. I kdybychom použili lavor nebo plechovou vanu, nechce se mi tu mýdlovou a studenou (brrr) vodu lít na zahradu. Jinak by mi stan nevadil.

Pokud vím, tak to strhávali z půdy. Nahoře Petr nechal pár trámů z první vrstvy, aby bylo po čem chodit a pak se nějak museli zajistit nebo chytnout trámů a dupat na ty rákosové stropy, které byly ještě přichycené na druhé vrstvě trámů. Podrobnosti vyzvím a časem napíšu do deníčku. Jen nevím, kdy to bude. Teď si zrovna stěžoval, že nad záchodem jsou ty druhé trámy zapuštěné do zdi, tak si s tím musí prý pohrát.
spaní
lenka
| 15. 8. 2007 14:44
A co to přespávání ve stanu na zahradě? Z toho sešlo nebo tam bude Petr spát sám? Takže teď když je strhnutý strop tak koukáte na půdu? Přemýšlím, jak ten strop strhávali, aby jim to nespadlo na hlavu.
bezdomovec
Lindule
| 15. 8. 2007 14:38
Holky, tak jsem bezdomovec. Před chvílí jsem mluvila s Petrem. A kromě toho, že už nemáme strop nad ložnicí jsem se dozvěděla, že ráno přijel bagřík a zrušil nám starou kanalizaci. Novou prý začnou budovat až příští týden.
Dnes spím u El (kamarádka z práce). Smluvili jsme si koupání v bazénu a od zítřka jsem se vnutila k rodičům. Naštěstí Petr bude celé dny na baráčku a já buď s ním nebo v práci. Tak je snad nebudeme tolik obtěžovat.
Zítra v poledne po fitku jedu domů pomáhat. To už by měl být strhnutý strop i nad obývákem a kuchyní. A o víkendu budeme sekat šlice pro elektřinu.

Ale je fajn, že už se to výrazněji hejblo. Domečku zdar, rekonstrukci zvlášť.
pro Linduli
vendy
| 15. 8. 2007 12:08
Až tu rekonstukci dokončíte, budete mít v domečku určitě moc krásně, držím palce ať to všechno v pohodě zvládnete . Takové malování to je proti celkové rekonstrukci úplná moucha, ale i tak už se moc těším, až budu mít zase všechny věci na svém místě... Taky máme sedačku a celý obývak v barvách cihlová, vínově červená a smetanová - působí to opravdu teple a moc hezky .
modrá je dobrá :-)
Lindule
| 15. 8. 2007 11:03
modrá je chladnější a právě proto by se mi v ložnici líbila. Vždy jsem spala při otevřeném okně, nesnáším vedro v ložnici. Ale díky tomu, že jsme v přízemí a máme vlezlou kočku , nemůžeme okno otevřít. Modrá by tam dodala alespoň zdání chládku. Jenže ten obrázek je do zelena.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
4. 7. 2025 08:29
14613
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
4. 7. 2025 16:18