Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

kuchtička
monky
| 14. 6. 2007 15:17
Kuchtička se našla!!!
Dcera by chtěla prý bydlet v Praze!!!Hned jsem ji připravila na to, že nemáme finance na drahý život v Praze.Je velice rozumná, chápe to. Moc se jí tam líbilo.Asi hlavně to metro!!!
Lindule
kuchticka
| 14. 6. 2007 14:09

ahojky a neboj jsem tu. Skoro každý den pročítám vaše deníčky a diskuze. Ale měla jsem tento týden náročný,po 15 letech jsem natrefila na stránkách spolužáků na kamarádku ze základky ,tak si píšem přes icq.Taky má mimčo po dlouhé době,tak si máme o čem pokecet. No a přes den jsem venku,je hezky a rodiče od Petra mají bazén tak se jezdíme s děckama rochnit.Taky nějaké pochůzky po lékařích...ale jsem ok zdravá a v poho. O víkendu se neozvu,slavíme 30tiny od švagra-navíc ho včera pustili po 2 letech z "nucených prací".Tak tak .Mějte se holky fajn a snad mi příští týden zbude čas vám něco napsat.Papa K.
horolezectví
Lindule
| 14. 6. 2007 13:50
Jistil mne šéf. Takže kdyby se mne chtěl zbavit, měl skvělou příležitost.
Ze začátku jsem se bála, ale nechal nás se pověsit plnou vahou na lano cca 1 metr nad zemí, abychom viděli, že je to bezpečné a nahoře už to bylo fajn. A to se bojím výšek.
pro Linduli
vendy
| 14. 6. 2007 13:41
Můj brách je vášnivý horolezec, takže v létě leze po skalách a v zimě trénuje na umělé stěně. Už jsem s ním taky párkrát lezla - je to fajn, hlavně když je pořádné jištění, jinak bojim, bojim...
metro
Lindule
| 14. 6. 2007 12:15
Mně připadá, že se dětem z výletu v Praze vždy nejvíc líbí metro. Nedávno jsem jela na Dejvickou. Na Staroměstský nastoupila skupina dětí, asi výlet. A schválně jeli na Dejvickou a pak se zase metrem vraceli jednu stanici na Hradčanskou. Prý aby si užili jízdu metrem. A děti byli nadšené.
Lindule
monky
| 14. 6. 2007 11:47
Ahoj taky jsem uvažovala nad kuchtičkou.Naposledy tu byla myslím v pátek.Loučila se před víkendem.
Ta stěna může být dobrá.Gratuluju
Dcera se včera vrátila z té Prahy až ve 23 hodin.Padla do postele, takže mi toho moc neřekla.Jen že byli na Staroměstském náměstí, na Karlově mostě,Na Petříně a v těch zrcadlech.Jeli metrem několikrát.To se jí moc líbilo.To víš holka z Moravy z vesnice.Další podrobnosti zjistím, až se dostaví ze školy.
Taky bych se jela podívat do Prahy.Manžel pořád slibuje a furt nic!!!Prý o prázdninách.Jenže to už říká 3 roky!!!Tak uvidím o těchto.Měj se Pa M
ahoj
Lindule
| 14. 6. 2007 11:28
Včera jsem poprvé lezla na horolezeckou stěnu. A přežila jsem . Máte s tím někdo zkušenosti?

Nevíte, co je s Kuchtickou? Delší dobu se tu neukázala.
Monky
Lindule
| 13. 6. 2007 13:59
Já jsem Petrovi tyto potraviny (špaldová mouka,šmakoun,...) začla přidávat do jídla bez jeho vědomí. Teprve, když se vyjádřil, že mu to chutná, jsem mu řekla pravdu. Teď už mi většinou důvěřuje a dokonce se mnou navštěvuje zdravou výživu.
Krůtí maso není nezdravé. Naopak. Až na to, že my kdysi měli z jedné krůtí nožky 3 porce.

Bydlím cca 3km od Kladna, což je cca 25km od kraje Prahy. V Praze pracuji, mám tu přátele a i fitko.I když se mi Praha líbí, bydlet bych tu nemohla. Až moc lidí a ruchu na můj vkus.

Tak pak dej vědět, jak se dceři na výletě líbilo. A kde všude byli.
Já si vždycky myslela, že je Kladno ošklivé. Pak mne navštívila kamarádka z Opavy a já najednou viděla své rodné město jejíma očima a začla vnímat i jeho hezké stránky. Je zajímavé zjistit, jak to dané místo vnímá někdo jiný.

Pa L.
Lindule
monky
| 13. 6. 2007 12:34
Ahojky včera se mnou Viktorka nespolupracovala.Psala jsem ti 3 krát a nikdy se to nezobraziloTak to zkouším dneska.Byla velice lenivá.
Manžel pracuje manuálně.Dělá plovoucí podlahy, lina a koberce.Někdy nemá ani čas se jít najíst.Zrovna včera mi volal, že nic nejedli.Ať mu něco uklohním.Uvařila jsem těstoviny a měl tam upečenou krůtí nožku!!! On je na samé maso a velice nezdravé jídlo.Asi by mě hnal se špaldovou moukou a sojovým masem.Ty bydlíš někde blízko Prahy??Starší dcera jela dneska do Prahy na výlet. Měj se
Vendy
Lindule
| 13. 6. 2007 12:19
ale ten kolotoč kolem dokladů ti nezávidím. Chlapi to mají přeci jen jednodušší. Ze začátku jsem si říkala, že je to jen občanka, pas a pojišťovna. Pak se začaly nabalovat různé úřady, banky, zaměstnavatel, doktoři,knihovna,optika (objednávky kont.čoček),internetové obchody... Lítačku po Praze mám stále ještě na staré jméno. A to už jsme 2 roky svoji.
změna jména
vendy
| 13. 6. 2007 12:12
Tak to já jsem si co se jména týče docela polepšila, mám teď takové obyčejné jméno, ale alespoň všem srozumitelné. To předešlé jsem taky musela hláskovat, a i přesto mi ho všichni komolili !
změna jména
Lindule
| 13. 6. 2007 10:38
Vendy,

já se pletla ještě po roce.
Navíc mé nové jméno je dost obtížné na psaní, takže si čile užívám hláskování. To jsem předtím nemusela. Nejlepší byla paní, která si myslela, že jsem si vzala cizince a příjmení mi rozdělila na dvě jména.
Změna jména
vendy
| 13. 6. 2007 09:45
Holky, jsem zvědavá jak dlouho mi bude trvat než si zvyknu zase na nové jméno. Největší problém mi to dělá, když zvedám telefon, člověk je prostě jak cvičná opice....
V pondělí budeme mít oddací list a pak mě čeká kolotoč vyřizování nových dokladů.............
Ryba
vendy
| 13. 6. 2007 09:42
Už jsem tu, ale teď tady zase ty nejsi . Poslala jsem ti mailík, tak snad dorazí
Renu už sem moc nechodí, má toho hodně a nestihá.....
ryba
Lindule
| 13. 6. 2007 09:16
ahojky,

nemyslím, že bych byla tak dlouho v práci. Dělám od 8.00 do 16.30. Problém je, že dojíždím. Denně celkem tak 3 hodiny strávím na cestě včetně čekání na spoje. Alespoň si mohu bez výčitek svědomí číst.

Zatím to docela zvládám, ale je pravda, že nemáme ještě děti (kromě manžela a kočky. Petr je velké dítě a kočka je chlupaté umňoukané dítě. ). Takže když jsem hodně unavená, nic mi nebrání to zabalit a jít spát.

Dřív jsem pracovala od 7 a to jsem také vstávala v 4.15 Bylo to docela náročné. Takže vím, jak ti je. Přeju hodně síly.

L.
Vendy
ryba
| 13. 6. 2007 07:28
Ahoj,jsi tu?
Jak se máš?
:)))
ryba
| 13. 6. 2007 07:25
Ahoj ,zdravím všechny Victorky.
Lindule,to jsi každý den tolik hodin v práci ? Teď jsem byla asi tři týdny denně deset hodin v práci,pracuji také v kanceláři a musím říct,že toho už mám plné zuby. Asi mě na tom nejvíc ničí to vstávání ve 4.15 h. Pak ,když přijdu domů a chytnu druhý dech,jako,že vařím a starám se o děti,tak se nějak proberu.Ale fakt mě to ničí.
Nevíte,co je s Renu?
Monky
Lindule
| 12. 6. 2007 16:25
manžel pracuje manuálně? Jestli jo, tak se mu ani nedivím. Jestli ne, tak to by mu právě sport mohl vyčistit hlavu. Alespoň o víkendech.

Já už musím letět. Slíbila jsem Petrovi večeři a ještě musíme zajet nakoupit. Také bychom se dnes měli dozvědět, kdy a za kolik nám udělají žumpu. Tak L.
Lindule
monky
| 12. 6. 2007 16:18
Taky o otm uvažuju.Pujčím si ho někde a zkusím se chvíli trápit!!! Uvidím, jestli to přežiju.
Můj manžel je přes den v práci dost nadřený, takže bych ho nedostala nikam cvičit ani za milion.Třeba bude taky na rotopedu cvičit!!! Jsem zvědavá.
Monky
Lindule
| 12. 6. 2007 16:12
já mám línou Victorku přes poledne. To nikdo v práci nemaká a všichni sedí u netu.

Chlapi se bříška zbavují rychleji než my. To jim závidím.Péťa také chodí do fitka jen díky tomu, že tam jsem i já. Jinak o tom mluvil, ale skutek utek.

Jízda na rotopedu je fajn, baví mne to. Ale nevím, jestli bych na něm doma jezdila. Lidé, co znám a mají rotoped, z něj udělali sušák na prádlo. Nejlepší by bylo, kdyby ti ho nějaká kamarádka na čas půjčila a ty sis tak vyzkoušela, jestli to je pro tebe to pravé.
Lindule
monky
| 12. 6. 2007 16:03
Mám nějakou línou Viktorku!!
To máš doma teda hubeňoura!!Ale když má svaly, tak je to dobré!!!
Ten můj má trochu bříško, ale do fitka by ho nikdo nedostal.Já tam ze zdravotích důvodů nemůžu chodit.Uvažuju, že si koupím domů aspoň rotoped.Musím něco dělat.
Snídaně je základ to mu připoměň!!!
váhy x výška - oprava
Lindule
| 12. 6. 2007 15:46
měří 170 cm, ne kg
Monky
Lindule
| 12. 6. 2007 15:45
Petr má cca 59kg i s postelí a měří 170kg. Je docela hubený, ale svaly má, to jo. Hlavně ruce a ramena. Je znát, že dříve dělal skladníka. Teď je vedoucím směny, nemusí již tolik manuálně pracovat, ale postavu si udržuje. Navíc chodí do fitka.
A s tou vařečkou o tom budu uvažovat. Protože Petr je co se týče jídla líný a co se mu nenaservíruje přímo pod nos, to nesní. Než aby si uvařil k masu brambory, to si radši dá chleba. A děkuji panu vynálezci za mikrovlnku, protože ač si je třeba nezdravá (prý), nedokážu si představit, že by si ohříval jídlo na sporáku.

Dřív jsem pořád slyšela od tchýně, jak je strašně vychrtlý a ať mu o víkendu navařím na celý týden dopředu. Vstávala jsem v 4.15 (teď 5.15.) a doma v 18.30. Při představě, že celý víkend strávím u plotny, jsem dostávala osypky. Navíc, když jsem to tak udělala, byl pro něho problém si to jídlo vytáhnout z mrazáku a ohřát.Petr byl dokonce u doktorky, ale tam mu řekli, že pokud nemá žádné zdravotní problémy, je jeho váha OK. Ale ani to jeho mámu nepřesvědčilo.

Teď chce však Petr nabrat trochu svalové hmoty, tak co bych pro něj neuděla. Časem, až si zvykne pravidelněji jíst a hlavně snídat, to nebude tak náročné.A doufám, že zapracuje i trenér a pomůže mi ho převychovat.
Lindule
monky
| 12. 6. 2007 14:12
Nám nefungoval počítač včera po noční bouřce.
Ten tvůj Petřík je moc hubený???To mu asi budeš muset vařit více kalorická jídla nebo zvětšit ty přílohy.Ale po večerech je to náročné.Znám to.Když jsem chodila do práce(do ledna), tak jsem chodila domů o půl šesté.A v prázdniny jsem musela děckám vařit každý den večer.V tom vedru to byl hnus!!Vy si dáte třeba jen salát a masíčko, ale holky chtějí vždy něco (podle nich)pořádného!!!
Husám se jídlo cpe do krku vařečkou!!Tak daleko doufám nezajdeš.Měj se
:-)
Lindule
| 12. 6. 2007 12:53
nám nefunguje dneska systém. Takže práce, která měla být už před 2 hodinama hotová, je ještě ve fázi zpracovávání se. Ale my už jsme s El zvyklé.(Aby ne, za ty cca 4 roky se to už stalo několikrát) Jen kolegovi ulítavají nervy. Ale proč se nervovat, když to neuspíším. Teď je to na IT, aby to dali do pořádku.

Ten cottage prodávají přímo s borůvkama (Miluji borůvky ) Je od Madety. Myslím, že mají ještě příchuť pomeranč, ale ten jsem ještě neochutnala.

Včera mi dal trenér ve fitku přednášku, co všechno musím Petrovi vařit, aby přibral. Vyplní se sen tchyně a já začnu kuchtit po večerech. Doma jsem až v půl sedmé, takže mne čekají noční směny. Jenže jak mám skloubit jeho a mojí stravu. Snad vařit tak nějak přiměřeně a jemu dávat více příloh. Za chvíli si bude připadat jak husa na krmníku.
Lindule
monky
| 11. 6. 2007 18:51
Bublanina mohla být dobrá!!!Ten sýr cottage jsi koupila už s těma borůvkama namíchaný?To jsem ještě neviděla.Zajímavá kombinace.
Dnes nám nešel celý den internet, protože včera byla bouřka a uhodilo do kostela.Máme na něm vysílač.Až teď to spravili.Konečně!!!Měj se hezky
cottage
Lindule
| 11. 6. 2007 14:10
Ještě jeden příspěveček k jídlu . Včera jsem prvně ochutnala cottage s borůvkama. Nejdřív jsem si říkala, že to bude blé.Přeci jen jsem zvyklá si tento sýr dávat se zeleninou na slano. Ale příjemně mne překvapil. Obávala jsem se přeslazeného čehosi, ale byl jen slabě sladký, borůvkové náplně tak akorát.
bublanina
Lindule
| 11. 6. 2007 09:31
Tak jsem upekla tu bublaninu s borůvkama. Propašovala jsem do ní celozrnou špaldovou mouku a javorový sirup. Kolegové v práci se to již naučili identifikovat , ale vzhledem k tomu, že celý pekáč zmizel během 10 minut, nemám strach, že by jim nechutnalo.
monky
Lindule
| 10. 6. 2007 15:48
já jsem v práci ještě teď. Jednou za 14 dní jsem tu o víkendech. Takže i bublaninu budu teprve dělat. Mně se ty borůvky moc nezdají, ale ukecala mne kolegyně. Ale když se může dělat rybízová bublanina, proč ne borůvková. Zítra poreferuji.

Klimatizace už funguje, ale stejně je tu dost chladno. Ani se mi moc nechce ven do toho tepla. Poučena ze včerejška tu mám džíny a uzavřené boty. Jen nějaká mikina by se ještě snesla. Na tu už jsem zapomněla.

Ikonka je fajn. Příjde mi taková rošťácká.

Linda
Lindule
monky
| 10. 6. 2007 15:16
Ahoj Bublanina z borůvek může být dobrá!!!To jsem ještě nezkoušela.Určitě se ti vydařila.

Profil jsem si spravovala, protože jsem se nudila.Doufám, že se mi trochu podařilo.Dobrá ikonka???
Doufám, že jsi se nenachladila u té klimy!!Prodavačka by se asi divila!!A ty jsi byla v práci v sobotu nebo myslíš pátek??

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
20. 12. 2025 08:28
15786
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26