Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Vendy
lenka
| 21. 4. 2007 19:24
Vendy, tak co ta očista, jak bys to teď zpětně ohodnotila? Šlo to vydržet? A jak ses pak cítila?
byt
lenka
| 21. 4. 2007 19:23
Kuchtičko, moc ti ten byt přeju. Spousta lidí nadává na stěhování -já to naopak miluju, už jsem se v životě několikrát stěhovala a vždycky jsem si to užívala. Moc mě baví vždycky v novém bydlení to zařizování, kde co postavit, jak co vymalovat, vybalování krabic a ukládání věcí do nových prostor atd. Stěhování je taky ideální příležitost zbavit se nepotřebných krámů.

A jak vám to vychází cenově s tím pronájmem? Není lepší si vzít hypotéku a dávat ty peníze do vlastního?
nový byt
kuchticka
| 20. 4. 2007 08:50
Diky Vendy. A to není všechno. Zrovna mi volal táta od Honzíka že bude mít celý příští tyden dovču!!!Nebyli jsme spolu přes týden od porodu malého-včera to byly tři měsíce. U nás v Ostravě už taky kouká slunko tak jen ať nefouká studený vítr jako včera. Vypadalo to že na horách sněží, a na Lysé se sníh pořád drží. No a stěhujeme se z 2+0 ,kde nás bylo 5,když přijel na víkend i starší syn-je v péči otce- do 3+1!!!! Tady mám dvou plotýnkový vařič,jen sprchový kout a tam VANU a TROUBU!! hrozně ráda peču tak se fakt těším.TAk pokud to dneska vyjde dostanu smlouvu a další týden v sobotu klíče. Tak se mějte jdu honem vařit ať má ta má mrodinka co dobrého do bříška. Dělám řízky. mňam .
pro kuchticku
vendy
| 20. 4. 2007 08:40
Tak to ti moc přeju, že máš dnes takový šťastný den a že se ti podařilo získat lepší bydlení !

Dnes ráno u nás bylo zamračeno, ale teď už začíná vykukovat sluníčko, tak snad bude hezky a vydrží to i na víkend. Chystáme se podniknout nějaký výlet na kolech , už se moc těším !
Krásmé ráno
kuchticka
| 20. 4. 2007 08:32
Krásné ráno všem Viktorkám!! Dneska mám šťastný den.Vrátí se mi dcera ze školy v přírodě,můj přítel po týdnu z pracovní cesty do Dánska ale hlavně mi volal pán z nového bytu.ZA TÝDEN SE STĚHUJI!!!Mám velkou radost i když je to podnájem,ale jdeme do většího a za lepší cenu. Tak papa holky dneska budu mít nabitý program
MAZADLO
kuchticka
| 19. 4. 2007 20:33
no tak to se dá.dneska už padam únavou tak zase zitra.
olej
Kloa
| 19. 4. 2007 20:22
jéé, tak to by mě nenapadlo, že to tak vyzní. Žádné mazadlo i když mamča si v něm občas i máčí prsty když je má vysušené, ale na to má odlito trochu v misce ať ho může ještě jindy na prstíky použít.
No co je přiměřená cena, za zdraví se platí Stál 140 Kč.
olej
kuchticka
| 19. 4. 2007 20:16
tak to jo.já nevěděla připadalo mi to spíš jako mazadlo a cena byla přiměřená?
olej ze semínek
Kloa
| 19. 4. 2007 20:11
Používá ho na všechno možné, jako ostatní oleje. Např. do salátu, pod dušené maso, ale i na něm smažila. Paní ve zdravé výživě nám řekla, že má vysoký bod zahřívání, čímž se liší od olivového. A prý je moc zdravý, má podporovat imunitní systém a posilovat cévy. Mi se zase zdálo, že nesmrděl tak jako olivový. Jo a teď má i z lněných semínek, takový malý, buď to jsou 2 nebo 3 dcl. Toho z vinných semínek byl litr.
olej ze semínek
kuchticka
| 19. 4. 2007 19:34
Ahoj chci se zeptat nač tvoje mamka ten olej používá.už jsem slyšela o lněných semínkách o olivovém oleji apod, ale o oleji z vinných semínek né.dik.
čajíček po druhé
kuchticka
| 19. 4. 2007 17:40
kromě spaní mě asi bere i skleroza ten čajík musí být prima.už se o víkendu chystám k jako tchýni na zahradu-aspoň na ty sedmikrásky, podběl už je fuč. nějak jsem to letos nestihla.
čajíček
kuchticka
| 19. 4. 2007 17:37
no to ti docela závidím že tu kůru držíš. Já udržím sotva otevřené oči dneska mám nějakou jarní úúúúnavu či co. V noci jsem dvakrát kojila prcka a ráno mu zaskočilo mlíko co se mu vrátilo tak jsem ho musela otočit hlavou dolů a pořádně udeřit po zádíčkách aby se bobek nadechl. no a ted misto spaní ho radši každou chvilku hlídám. V porodnici jsme měli takovy ten přístroj na dýchání a mě připadal zbytečný, dneska bych se aspon chvilku přes den vyspala. no tak tak
bylinky
lenka
| 19. 4. 2007 17:28
Já jsem dostala od známé sazenici řebříčku, respektive ona ho má na své zahradě a má ho hodně, tak mi kousek vykopla a já to nasadila a hned rovnou ochutnala . Docela mi chutná. Jinak tu kopřivovou kúru držím zrovna teď, už jsem ve druhém týdnu, tak ještě jeden týden - piju směs, hlavní díl jsou tam kopřivy a pak ještě sedmikáska a petrklíč.
bio dárek
Kloa
| 19. 4. 2007 17:28
Ahojte, nakoukla jsem k vám, protože jinde se nic neděje a dvacítky se někde toulají a koukám, že probíráte dárky a oslavy. Tak si dovolím taky něco připsat.
Protože jsme velká rodina a pořád se rozrůstáme, tak už není ani v našich silách všechni se na každé narozeniny sejít, tak je jak už tady zaznělo spojujeme, většinou, dvoje, troje narozeniny najednou.
O ty dárky nám ani tak nejde, rádi se tak všichni sejdem a povídáme, jasně, že se u toho jí a pije, ale taky blbneme s dětma a pořád něco děláme. Nejraději mám ty oslavy venku, kdy se grilují balíčky nebo ryba. Ale nepořádáme oslavy kvůli jídla, ale aby jsme se sešli. Nemám moc ráda oslavy, kdy se sejde celá rodina v restauraci, doma zahrádka je o moc lepší. Ale s přítelem to slavíme v naší oblíbené restauraci, jen sami dva, on nad pivčem, já nad džusem a k tomu nějaké to papáníčko.
Z dárků taky nikdo v rodině neholduje zbytečnostem, tak než koupit hloupost nebo něco na prach, tak si raději předáme obálečku s penězi, za které si pak něco koupíme až je potřeba.
Leni, bio dárky určitě potěší a určitě je využijete, tak i při nákupu experimentujte a zkoušejte koupit něco nového. Taky jsem mamce k Vánocům koupila v prodejně zdravé výživy olej z vinných semínek, několik měsíců se na něj chodila dívat, tak jsem jí ho koupila, bylo to už sice nad rámec rozpočtu, ale nakonec jsem se rozhodla, že ho koupím a měla z něho radost.
Tak já zas jdu
jsem tu
kuchticka
| 19. 4. 2007 17:25
Leni a řebříček sbíráš sama nebo kupuješ?já mám taky ráda bylinky a vloni jsem si poprvé sbírala sama. kopřivu na kůru po zimě-mimochodem jsem se pak cítila super-no a na nachlazení jsem sbírala sedmkrásku podběl a lípový květ. mě to vždy pomohlo. Akorát chřipku 14 dníé po porodu jsem zvládla až s antibiotiky. tak tak
škoda
lenka
| 19. 4. 2007 17:21
Holky, škoda, že tu teď nejste, protože já mám dneska hrozně povídavou náladu, dokonce i můj deníček to odnesl dvěma články Tak nic, jdu si dát řebříčkový čaj .
dárky
lenka
| 19. 4. 2007 17:13
Ještě jsem zapomněla říct, že jsem rodiče zaúkolovala, že každý dárek musí zabalit zvlášť, i když to budou semínka za deset korun ...jako aby tam těch dárků bylo opticky hodně a mohli jsme je dlouho rozbalovat a nad každým se radovat . Já moc ráda balím dárky, leots to vylepším a každý nazdobím ještě něčím přírodním šiškou, větvičkou, skořicí - už se na to těším. Taky když rodičům koupím třeba kuskus, tak chci k tomu přibalit recepty a nějaké povídání o té potravině, aby věděli, jak je to zdravé a hlavně jak to zpracovat. Ještě že je na Viktorce tolik receptů a povídání o zdravých věcech.
vánoce
kuchticka
| 19. 4. 2007 17:01
Tak to budou opravdu super dárky. Já jsem měla jedn ypodobné.Přestěhovala jsem se s máti a mladší ségrou před vanocema do Frýdku a protože stěhování spolklo veškeré úspory tak na dárky moc nezbylo. A tak nás pozvala banička k ní. Pod stromečkem jsme našly každá tyčku salámu a bylo. A potěšilo to pomohlo-tehdy jsme neměly moc peněz- sice to není bio ale taky dobrý.
Vánoce
lenka
| 19. 4. 2007 16:27
Jak jsem říkala, tak narozky neslavíme, zato Vánoce máme moc rádi...kvůli té atmosféře. Slavíme je s rodiči a ti mají vždycky problém pro nás vymýšlet dárky, tak vždykcy musíme říct, co bysme chtěli a pak se na to složí. Nicméně letos to bude celé jinak, protože jsem vymyslela něco, na co se moc těším. Rodiče už nějakou dobu předělávám na zdravou výživu, sice vím, že oni nikdy nebudou jíst úplně zdravě,ale to nevadí, aspoň se o to trochu snaží. Tak už chodí nakupovat do zdravé výživy pohanku, sušené ovoce, nějaké ty zdravé sladkosti atd. No a letos jsem navrhla, že o letošních Vánocích to s dárkama uděláme tak, že si vzájemně nakoupíme každému za tisícovku v obchodě se zdravou výživou dárky. To znamená, celé vánoční dárky budou bio Prostě vybereme ve zdravé výživě věci, které jsou trochu zvláštní , které si obyčejně nekupujeme a naši budou mít radost, protože už taky kupují zdravé věci, no a my s manželem budeme mít taky radost, protože pro nás bude překvapení co dostaneme a přitom budeme vědět, že to nebude nemilé překvapení,ale milé, protože všechno, co je bio sníme i kdyby nám to nechutnalo . Tím pádem určitě objevíme spoustu bio novinek a vyzkoušíme spoustu nových věcí. Jinak teď o Vánocích naši koupili zdravé vánoční cukroví, takže bude i letos, na vánočním stole kromě toho bylo spoustu ovoce, ořechů,mandlí, dělala se ryba a k tomu zdravý bramborový salát....no a letos to bude vylepšené ještě o ty bio dárky, tak to budou takové bio Vánoce . Už se moc těším.
narozeniny
kuchticka
| 19. 4. 2007 15:23
Nejkrásnější oslava byla mých 30,tých narozenin v jednom klubu se známýma z práce a mou dobrou kamarádkou. Dost jsme vypili ,ale nejlepší bylo,že jsme si všichni bezva zatancovali a dokonce mi zazpívali v karuzu mou oblíbenou...jarošovský pivovar.No super.Od té doby narozeniny slaví jen děti-dcerka je týden po mě-no 30 je člověku jen jednou za život.Že?
narozeniny
Lindule
| 19. 4. 2007 13:53
Právě že u nás ty oslavy probíhají ve stylu: uděláme chlebíčky, koupíme dort a budeme jíst a pít. Maximálně si večer zahrajeme karty nebo Carcassone. Navíc se veškeré hovory v naší rodině stáčí stále na mého synovce. Je to moc šikovný skoro 3letý chlapeček. Mám ho moc ráda, ale nemusím se bavit jenom o tom, jak Kubíček tohle a Kubíček tamto. Závidím ti vaše oslavy. Nemusela bych dostávat dárky, jen strávit pohodový den plný zábavy.
narozeniny
vendy
| 19. 4. 2007 13:14
My jsme v rodině taky 4 květňáci a narozeniny vždycky slavíme dohromady, nejčastěji u rodičů na chalupě, mamka něco napeče a když je hezky tak sedíme venku a grilujeme. Taky hrajeme kuželky, ping-pong a kroket a užijeme si vždycky spoustu legrace. Nemám ráda oslavy na kterých se jenom sedí, pije a nacpává - to není nic pro mě !
narozeniny
Lindule
| 19. 4. 2007 12:44
V květnu jsme v rodině tři lidé, kteří máme narozeniny. Já, manžel a synovec.Minulý rok jsem byla již ze všech oslav tak unavená, že jsem rodině navrhla, jestli bychom to nemohli všichni oslavit najednout. Sestra prohlásila, že přeci nepřipraví svého syna o dort. Nevím, jak to s tím souvisí.(Smajlík co nevědoucně krčí rameny). Rozhodli jsme se tedy s manželem, že moje a jeho narozeniny nebudeme v rodině slavit. Dojdem si spolu na večeři, dáme si vínečko. Prostě pohodový večer pouze ve dvou. A jestli nám budou chtít ostatní popřát, ať si to zorganizují, jak chtějí.
Jinak nepraktické dárky (kromě květin) také nemáme rádi. Kupujeme si navzájem pouze maličkosti, které udělají radost, ale nemusí se oprašovat. Manželovi se zavděčím oblíbenou čokoládou a on mi teď začal kupovat dražší konzervy s tuňákem.
dárky
kuchticka
| 19. 4. 2007 11:28
Leni souhkasím s tím že je lepší vzít oslavence do kina nebo za zábavou.Já mám tři babičky mých dětí a před vánocema jsem je všechny pozvala na večeři. Bylo to moc fajn i když moje máti měla nejhlavnější slovo. Byly totiž všechny tři nastávající babičky. A dneskauž je malý na světě a nemáme tolik prostoru si v klidu popovídat.Tak si myslím že je lepší posedět i mimo nějaké výročí. A třeba to opakovat pravidelně.
dárky
lenka
| 19. 4. 2007 10:14
Mě kamarádka říkala, že je to strašné, že neslavíme narozeniny...a když jsem se zeptala proč, tak řekla, že narozeniny se prostě slavit MUSÍ. V lidech je to prostě zakořeněné, že tyhle věci dělají všichni a tak je budeme dělat taky....přitom hodně lidí neví, co má koupit a kupuje blbosti jen proto, aby něco koupili a mají akorát stres se sháněním a kupováním. Podle mě je nejlepší, když to člověk slavit chce, ale neví, co koupit, tak prostě vzít toho oslavence na večeři, nebo do kina -prostě nedat mu věc, ale prožitek. Teď ale mluvím jen o lidech, kteří prostě nemají hlavu na vymýšlení dárků, je jasné, že pro plno lidí jsou narozeniny výjimečným dnem a dárky milují -ať kupování nebo dostávání a to je v úplném pořádku.
dárky
kuchticka
| 19. 4. 2007 10:14
Ahoj . My to máme doma podobně. Dárky si kupujeme během celého roku. I dětem. A o narozeninách se radši sejdeme s kamarády u pivka nebo s rodinou u kousku dorty a kafíčka. Rodinné oslavy typu plný stůl plno pití a plno lidí nesnáším. Při poslední takové opslavě narozenin mé máti-měla 50-mi její muž sprostě vynadal a zakázal k nim domů dva roky chodit. takže když není zrovna v práci tak tam nejdu.Takže dárky nejvíc potěší když je člověk nečeká. Tak tak.
pro Lenku
vendy
| 19. 4. 2007 10:06
Tak to máš bezva, že se s manželem takhle shodnete .
Že jste oba takoví praktičtí !
dárky
lenka
| 19. 4. 2007 09:56
Tak my to máme doma tak, že když něco chceme, tak si to koupíme hned a nečekáme na narozeniny, tím pádem narozeniny ani neslavíme. Překvapení je sice hezká věc, ale já ani manžel nemáme rádi zbytečnosti -věci, co pak leží doma,aniž by měly nějaké využití. Manželovi by největší radost udělalo něco co se týká počítačů. jenže já tomu nerozumím, takže nemá cenu,abych něco tajně kupovala...on by se zase bál mi beze mě koupit třeba nějaké oblečení. Neutrácíme za zbytečnosti,ani nejsme příliš utráciví, takže když už něco chceme, většinou je to spíš tak ,že to i potřebujeme a tím pádem si to koupíme hned.
dárečky
Lindule
| 18. 4. 2007 14:57
Vendy, to má můj manžel také nejradši. Na Vánoce dostane přesný seznam a z toho vybírá + dokoupí nějaké překvapení. Jednou jsem si vymyslela rtěnku. Jako barvu jsem napsala korálkovou . Poctivě ji vybíral cca 40min. a trefil se . I když prodavačky se prý na něj divně dívaly, když si je zkoušel na ruku. Někdy mi připadá dokonalý a pak zas provede takovou hloupost, že pochybuji o jeho věku (31). Ale je to zlatíčko a nedokážu se na něj dlouho zlobit.
pro Linduli
vendy
| 18. 4. 2007 14:44
Tak to máš moc pozorného manžela ! Já taky občas dostanu kytku i mimo narozeniny nebo svátek , ale jinak mě vždycky přítel potěší tím, že když se v obchodě u něčeho zastavím a líbí se mi to, tak mě hned přesvědčuje abych si udělala radost a koupila si to. Raději dárky vybírá se mnou, protože jinak má strach aby se trefil do mého vkusu ....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
20. 12. 2025 18:20
15793
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26