Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Ahoj holky,
ryba
| 21. 2. 2007 12:28
jak se všichni máte? Nějak to tady vázne,
Nejde už na vás jarní únava? Tady moje dvě kolegyně jsou úplně vyřízený a to jsou o pár let mladší jak já.
Dneska ráno,když jsem šla na autobus,tak byl už takový jarní vzduch a krásně zpívali ptáci.
I když se přiznám,že mě trochu mrzí,že nebyla téměr žádná zima.
Nějak jsem psychicky unavená. Jak řešíte problémy,umíte je hodit za hlavu a nebo na to pořád myslíte. Já na všechno myslím a pak si nedokážu ani ten den užít. Vím,že to je špatně ,ale asi mám takovou povahu
Vendy
Kloa
| 20. 2. 2007 21:12
Já se hlavně bála ať tě spíše nevyděsím, tak jsem i zvažovala jestli ti to napsat
Vím, do nepříjemných záležitostí by se člověk nejraději nepouštěl a obloukem se jim vyhnul taky to s těmi zuby nehoním a ani na to teď nemám čas, protože ten týden se to hojí a pak vyndávají stehy. Ale pokud by začaly zuby dělat neplechu, tak ven s nima, je to jen maximálně 4x a nové už nenarostou Tak přítel byl v nemocnici na stomatochirurgii a lidi tam mají hafo, objednával se daleko dopředu. Tak pokud se na to v té ordinaci specializujou, tak v tom musí mít už praxi a jeden zoubek Vendy bude hračka Když mě začal o Vánocích na pár dnů zub zlobit, dokonce jsem z toho dostala i angínu, tak mi řekl jak je rád, že už to má zasebou. Taky si to pak řekneš.
pro Klou
vendy
| 20. 2. 2007 11:19
Díky za podporu a informace ! Já vím, určitě jsou horší věci než vysekání osmičky , ale do nejpříjemných záležitostí se člověku nikdy nechce , takže mi dlouho trvalo, než jsem našla odvahu se tam objednat, teď už alespoň nemůžu couvnout. Jsem sice z Opavy, nebudou mi to však dělat v nemocnici, ale v jedné ordinaci, kde se doktor na tyto zákroky specializuje.
osmičky
Kloa
| 20. 2. 2007 10:57
Vendy, tak máš podobné trápení jako já. Ale u mě zoubky nejsou tak zalezené, zdá se mi, že jsou všechny pěkně venku, jen mi připadá, že mi začínají křivit mé rovné zuby, na které jsem tak hrdá Takže to budu muset taky podstoupit. Ale kdy ...
Takže zkušenost s tím zatím nemám, ale příteli už vytrhli všechny čtyři. Nejdříve dvě osmičky na levé straně (ty normálně trhali) a za pár měsíců další dva na pravé straně (jeden ale vysekávali, oni tomu říkají páčit). Neschopenku ti určitě podle zdravotního stavu dají. Přítel měl ale dost dovolené a nechtěl si kazit výplatu, tak si vzal dovolenou místo nemocenské. Teda když jsem ho viděla, tak jsem myslela, že trpí, ale on to prožíval naprosto v klidu, ještě ten den už normálně jedl pečivo. Koukala jsem na něj jestli je to normální, aby to člověka nebolelo, ale vždy mi řekl, že je to v klídku, myslím, že nepoužíval ani žádné tlumící léky, na ten vysekávaný zub si vzal asi 2x brufík a hlavně ledoval až do kosti, to asi pomáhá nejvíce. Taky se snažil hodně spát. Nejnepříjemnější říkal že byl ten pocit, kdy ti zakryjou obličej a pak ty utišující injekce, samotné trhání prý vůbec necítíš. Bolí to až potom. Takže přítel vytrhnutí 4 stoliček absolvoval jako by se nic nedělo.
Kamarádka a jeden kamarád mi ale zase říkali, že "lezli bolestí po stěně". Takže z toho vyplývá, každý to snáší jinak a každý má jinou hranici bolesti. A pokud ti budou trhat jen jeden zub, tak to snad nebude tak strašné, i když ono je možná už lepší nechat si vytrhnout při jedné bolesti oba. Jinak příteli trhali zuby v Opavě a byl moc spokojený. Myslím, že jsem se někde dočetla, že jsi z Opavy, tak jdeš asi do nemocnice tam nebo se pletu? Ale hlavu vzhůru, na vytrhnutý zub v novodobé historii ještě nikdo neumřel
Osmička
vendy
| 20. 2. 2007 10:28
Tak už jsem objednaná - budou mě mučit příští čtvrtek - a doktor říkal, že neschopenku asi budu mít protože musí otevřít dáseň a zub vysekat, pobrukoval si "ajejeje to nevypadá dobře, ne ne - to je hodně hluboko" - úžasná psychická podpora . Ach jo raději na to ještě týden nebudu myslet !
Ahoj holky
ryba
| 20. 2. 2007 09:07
Vendy mě trhali obě osmičky nahoře. Vyrostly mi když jsem byla těhotná a vůbec jsem o tom nevěděla,nijak zvlášť mě to nebolelo. Celé roky jsem je měla,ale hrozilo mi,že se mi začnou kazit zuby vedle. Byla jsem tam na dvakrát,vytrhla mi to a já šla do práce. Neschopenku jsem neměla. Ale příjemný to nebylo.Tak buď statečná.
pro Myšičku
vendy
| 20. 2. 2007 08:32
No bohužel mi tu osmičku budou asi sekat, jenže jsem to slovo nepoužila záměrně, protože mi ta představa nedělá vůbec dobře.

S láskou je někdy trápení, ale jestli jste si vše vyříkali a pročistili ovzduší , tak bude určitě zase lépe
Vendy a holky
anonym
| 20. 2. 2007 07:58
Vendy, to Ti fakt nezávidím. Ale jestli to budou "jen" trhat, a ne sekat, tak určitě ten den dostaneš volno.
Mně po trhání zubu dali volno delší (5 dní), protože hraji na dech. nástroj, a je při tom velký tlak, takže bylo nutno, aby se to zcela zahojilo.

Jinak u nás doma teď byla nějaká krizovka, museli jsme si s manželem pár věcí vyjasnit. Nic příjemného. Ale zas bude doufám chvíli dobře. Někdy si říkám-kdybych ho neměla tolik ráda, dávno bych se vykašlala na to, snažit se stále dávat dohromady...
Ale co naděláme s láskou, že?

Dnes mám opět "dvoják", za chvíli běžím na představení, tak jsem vás chtěla jen "vidět" a pozdravit.
papa!
:-)
vendy
| 20. 2. 2007 07:35
Ahoj holky, tady to nějak vázne, kde se všechny touláte ? Já jsem měla včera nějakou špatnou náladu, že se mi ani psát nechtělo, ale dnes je to už lepší .
Jak jste prožily víkend ? U nás krásně svítilo sluníčko, takže jsme to využili a vyšli si na delší procházku. Taky jsem zvládla úklid a jednu milou návštěvu.
Dnes si jdu k zubaři domluvit si termín - bude mi tahat osmičku, jenže ji ještě nemám ani venku - roste mi křivě a tlačí na ostatní zuby. Už od prosince to odkládám, tak teď sbírám odvahu, nechce si mi do toho, ale co se dá dělat
Holky máte s tím některá zkušenosti ? Nevíte jestli se potom chodí na nemocenskou ?
Přístroj-pro Lenku
anonym
| 19. 2. 2007 17:34
Neodpověděla jsem Ti na ten přístroj u homeopatky.
Nevím, jak se úplně přesně jmenuje. Dostaneš kovovou rourku(spojenou drátkems přístrojem) do jedné ruky a na druhé ruce a nohou Ti druhou tyčinkou (takový jako el. "banánek") přikládá na určitá akupunkturní místa na nohách a rukách. Několikrát se to opakuje, zaznamenává u toho jednotl. hodnoty na papír, které pak vyhodnocuje a určí přesný typ a potenci léku.
Nemoci
Kloa
| 16. 2. 2007 16:35
Lenko, plně chápu tvé "nadšení" nad nastávajícím víkendem s menstruací. Mě toto strašně omezovalo a kazilo radost ze života, něco si naplánovat bylo skoro nemyslitelné, tak to maskuju HA, vím z dřívějších příspěvku, že jsi proti ní, nic ti nevnucuju, jen jsem chtěla vyjádřit, že naprosto vím co prožíváš, ale pokud se během toho můžeš hýbat, tak to máš ještě v mezích Ale většina mých kamarádek menstruaci prožívá podobně, nejlepší kamarádka má dokonce takové bolesti, že ji musí píchat injekce proti bolesti, lékaři ji nic nenašli, přehazují si ji jako horký brambor s tím, že je zdravá. Ty bolesti ani nemusí mít zjevnou příčinu. A nemyslím, že všechny, které máme bolestivou menstruaci máme endometriozu.
Lenko o nemocech jsi neměla ani psát. Co se týče nemocí, tak jsem chodící exemplář Ale neprožívám to tak. Kromě vrozené vady ledvin a s tím související problémy, prodělaných běžných dětských nemocech jsem už měla salmonelozu, mononukleozu, chlamydie. Jinak mám žlučníkové kamínky (to bylo docela zajímavé zjištění - šla jsem na sono břicha kvůli ledvinám a ledviny mám čisté, ale našli mi ty žlučníkové kamínky). Jinak zlomených kostí jsem už v těle měla taky dost, zápěstí mě od té doby zlobí pořád. A je to pořád něco. Teď to budou asi zuby, protože je mám odjakživa krásně rovné a mé osmičky se to snaží pokazit. Jinak ale beru život jaký je, nenechávám se tím pohltit a jsem většinou optimista, stav mysli je hodně důležitý.
Plány
Kloa
| 16. 2. 2007 16:09
Ahoj všichni. Mimořádně hnusně je asi všude S tím sněhem bych si už nedělala plané naděje, hold minulou sezónu bylo sněhu moc, tuto zase málo.
O víkendu, stejně jako dnes budu věnovat studiu, jo je to začarovaný kruh, až mě to přestává bavit Ale nepodlehnu tomu plně, budu taky odpočívat.
Vendy, navštívit přátele, které jste už dlouho neviděli není od věci, počasí nepřeje vcelku ničemu než klábosení nad čajem nebo kávou.
pro Lenku
vendy
| 16. 2. 2007 14:56
Leni, myslím, že jsi v nějakých starších příspěvcích psala, že jsi mívala spoustu zdravotních problémů... Teď už je nemáš, všechno se upravilo, když jsi přešla na zdravý způsob života ?
Nebo ti ke zdraví pomohlo něco jiného ?
Já mám od dětství hodně citlivý žaludek a celé zažívání, takže si musím dávat fakt pozor na to co jím. Pak mi začala před několika lety otékat pravá noha - absolvolala jsem spoutu vyšetření, klasických i alternativních a závěr je ten je nemám v pořádku ledviny. A do třetice se mi začaly dělat na obličeji kolem očí hnedé skvrnky, a bylo mi řečeno že je to špatná funkce játry. Od podzimu jsem přešla na zdravou a bio-stravu, tak jsem zvědavá jestli se to na mém zdraví projeví .
Ale jinak jsem úplně fit !
pro Rybu
vendy
| 16. 2. 2007 14:33
No kdyby bylo o víkendu hezky, tak by jsme asi vyrazili místo na lyže na kolečkových bruslích, to by bylo super .
nemoci
lenka
| 16. 2. 2007 14:31
Jo, mě to taky hodně štve, že s tím mívám problémy...hlavně proto, že si třeba nemůžu domluvit dovolenou na půl roku dopředu, protože mám strach,a by mi to nevyšlo zrovna na ni. Ale zase na druhou stranu je to tak jediné, co mě ze zdravotních problémů trápí, ještě občas záda, ale to moc ne, takže to holt musím přežít - říkám si, že jiní mají plno nemocí, tak tento probém je proti tomu nic. a co vy holky, jaké máte zdravotní problémy? Teda nechci vypadat jako nějaká stará babička, co se baví jen o nemocech ...ale zajímá mě to.
pro Lenku
vendy
| 16. 2. 2007 14:26
Tak to nemáš zrovna lákavé plány na víkend, ale co člověk nadělá, musí se to prostě přežít, tak ať je to zase co nejrychleji za tebou . Stejně je to zvláštní, že některé z nás, pomalu ani neví, že nějakou menstuaci mají a jiné si to pokaždé takhle odtrpí !
Pátek
ryba
| 16. 2. 2007 13:14
Vendy u nás zatím neprší. Ale je zataženo,ale o víkendu má být hezky.
Jinak s tím sněhem, to je síla. Takovou zimu snad nepamatuji.

Na víkend raději nic neplánuji,protože už vidím,že to zase na něčem ztroskotá. Kiki u nás bude bude mít ze soboty na neděli kamarádku.Chodí spolu do školy a na koně.Jediné ,co plánuji je delší procházka se psem.
víkend
lenka
| 16. 2. 2007 11:02
Moje plány na víkend jsou zalézt s termoforem do postele, protože na mě jde menstruace Čili mě docela vyhovuje, že je venku škaredě, protože kdyby bylo hezky, tak je mi líto, že nemůžu jít ven.
Pátek
vendy
| 16. 2. 2007 10:49
Ahojky holky, zdravím vás všechny při pátku ! U nás je dnes mimořádně hnusně, od rána mrholí, je nevlídně, chladno a zamračeno, snad se počasí na víkend umoudří . V neděli jsme měli zase vyrazit s dětmi na lyže, ale bohužel se jejich lyžařský kurz tuto neděli ruší, protože už i na horách prší a nejsou vůbec dobré lyžařské podmínky . To jsem zvědavá jestli ještě nějaký ten sníh vůbec napadne.
Takže asi budeme o víkendu lenošit nebo navšívíme přátele, ke kterým se pro nedostatek času pořád nemůžeme dostat. A jaké plány máte vy ?
slunko a oblečení
lenka
| 15. 2. 2007 11:34
No já už jsem rozhodnutá, že si ty jednodílné koupím, i kdybych byla za exota...spíš jsem chtěla znát váš názor na to, jestli takový člověk vlastně vůbec divně vypadá nebo si jen já myslím, že divně vypadá. Znáte to, něco vám připadá divné, přitom ostatní to jako divné vůbec nepovažují. Jinak já jsem si už koupila velký slamák, i když se mi moc nelíbí,ale právě k moři kvůli slunku a taky mám plátěnou bílou košili s dlouhým rukávem, klerou u moře taky nosím.....sice asi vypadá podivně, ale hlavně že nemám sluneční alergii.
Plavky
vendy
| 15. 2. 2007 11:26
Leni, je pravda, že většina ženských na pláži mělo plavky dvojdílné (nebo téměř žádné ) když jsme byli loni v Chorvatsku my , ale sem tam jsem někoho i v jednodílných plavkách zahlídla. Nejlepší bude když si vezmeš jedny dvojdílné a jedny v celku a sama pak uvidíš v čem se budeš cítit lépe, co ti bude vyhovovat. To sluníčko je strašně zrádné, my jsme se mazali ostošet krémem s vysokým faktorem a přes poledne jsme k vodě vůbec nevyráželi, ale byli tam i takoví cvoci, kterým to bylo úplně jedno, hlavně když se co nejvíce přismahli, aby na nich doma bylo vidět, že přijeli od moře .
plavky
ryba
| 15. 2. 2007 11:25
Lenko,proč by jsi vypadala jako exot? Jestli se budeš v plavkách vcelku cítit dobře a zvlášť,když ti vadí sluníčko. Vůbec bych to neřešila. Jedeš si na dovolenou odpočinout a dobít baterky ,ne A jestli myslíš,že se na tebe bude třeba někdo dívat jinak,tak by se tak třeba díval i kdyby jsi měla ***y plavky Tak to neřeš.To je můj názor.
plavky
lenka
| 15. 2. 2007 11:16
My se chystáme k moři do Chorvatska, protože se nám ta líbí nejvíc...krásná příroda, člověk se bez problémů dorozumí. Jezdíme vždycky v červnu ještě předtím, než začnou prázdniny, není tam tolik lidí a hlavně tak obrovská vedra. Chtěla bych se s váma poradit.....málokdo má na pláži jednodílné plavky, ale já si je chci letos pořídit, protože mi slunko nedělá dobře, takže čím víc budu zahalená, tím líp....akorát si říkám, že se jednodílné hodí spíš v zimě do krytého bazénu, ale na pláži asi budu trochu jako exot, co myslíte?
pro Rybu
vendy
| 15. 2. 2007 11:16
Tábor máme napůl stanový a napůl chatkový, malé děti jsou v chatkách po 4 a velcí po dvou ve stanech. Každý rok máme tábor zaměřený jinak, předloni to byl právě cyklo-tábor, děti měli sebou kola a vyráželi jsme na různé výlety. Bylo to sice moc fajn, ale hodně velká zodpovědnost, všichni vedoucí byli moc rádi, když tábor bez újmy na zdraví skončil . Loni jsme měli tábor ve znamení netradičních olympijských her a letošní téma teprve chystáme. V blízkosti tábora jsou cvičné horolezecké skály, tak chceme aby si děti pod odborným vedením zkusili něco vylézt, také se chceme zaměřit na výtvarné činnosti a celý tábor by měl provázet příběh Hobytů. No uvidíme jak se nám to letos vydaří. Kapacita tábora je 50 dětí, takže to ještě není taková hrůza .
Dovolená na kolech by byla určitě moc fajn, ale je fakt, že když nemáš doma žádného spojence, který by vyrazil s tebou, tak by to nemělo ten půvab.
Puberťáci, to je věčné téma, také si to už s Klárkou užíváme, a to ona je teprve na začátku puberty a ještě nás dva kousky čekají. Tak snad to ve zdraví přežijeme
pro Vendy
ryba
| 15. 2. 2007 10:58
Vendy jezdíte pod stan nebo jste někde ubytovaný?

Ráda bych jela někam na kole. Vždycky ujet nějakou trasu,naplánovat to a tam si zajistit ubytování. Docela by se mi to líbilo,ale na to nemám žádného spojence.
Obdivuji tě,že děláš vedoucí na táboře. Nevím jestli bych zvládla tolika dětí,protože poslední dobou mám pocit,že vůbec nezvládám ty svoje dva. Asi jdou do puberty,ale je to sílá. Pořád jen odmlouvají.Stále si říkám,že může být hůř.
Plány na léto
vendy
| 15. 2. 2007 10:45
My se chystáme na týdení dovolenou hned začátkem prázdnin, nejspíše pojedeme na Slovensko, ale místo ještě přesně nevíme . Posledních 14 dní v červenci jedeme jako každoročně na dětský tábor, my s Markem jako vedoucí - děti samozřejmě jedou taky .
V srpnu bychom ještě chtěli jet na týden na chalupu mých rodičů a dělat tůry po okolí. Jsem zvědavá jaké to letošní léto bude - myslím teplotně.
léto
ryba
| 15. 2. 2007 09:44
Na léto se těším,protože bude teplo a dají se podnikat různé věci. Dovolenou zatím nijak moc neplánuji,ale dříve jsme každé léto jezdili do Francie,kde nás bylo sedm lidí a většinou jsme měli pronajatý domeček a hodně jsme jezdili.Bylo to fajn Ale dá se užívat i tady.Loni v září jsem byla s dětma na prodloužený víkend ve Špindlu v AQuaparku a bylo to úžasný. Vyblbnuli jsme se v bazénu,vířivce , jen se jim něchtělo jít na žádnou tůru.
jaro
lenka
| 15. 2. 2007 09:14
Já jsem byla taky včera na zahradě překvapená, když jsem našla sněženky...čili soudím, že jaro je tady. Jo, taky jsem viděla na ulici kluka jen v tričku s krátkým rukávem - no to už mi přišlo až moc. Holky, máte nějaké plány na léto -myslím hlavně co se týká dovolené? Kam se chystáte?
pozdrav
ryba
| 15. 2. 2007 08:33
Ahoj holky, všechny zdravím.
Jak jste na tom s chřipkou ? My se zatím držíme,ale okolo nás je všechno nachlazený.
Jinak jsem prošla zahradu a stromy začínají rašit. Ta letošní zima je opravdu divná
přístroj
lenka
| 14. 2. 2007 22:17
Myšičko a nevíš, na jakém principu ten přístroj funguje? A co všechny se díky němu dá zjistit?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
23. 12. 2025 15:06
15809
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26