Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

K tomu přístroji
anonym
| 13. 2. 2007 21:11
Šlo o to, že se mi ty hodnoty (mají to vyjádřeno v nějakých číselných jednotkách) od posledně hodně zhoršily.
A předtím to byl jen žaludek, teď už vlastně všechny orgány, co mají dělat co s metabolismem.
A ty hodnoty prý odpovídají nějaké přímo chemické zátěži. Takže ne že bych jedla třeba hodně tučné, nebo sladké, či hodně slané jídlo...ale něco cizího, co do organismu nepatří. Ptala se mě vyloženě na léky.

Jinak je jasné, že se přídatným látkám ve stravě dá dost těžko vyhnout.

Neřeším to, cítím se O.K., jen mě to zaujalo, co taková nenápadná krabička dovede zjistit.
přístroj
lenka
| 13. 2. 2007 16:32
No, co se týká těch přístrojů a toho, jak vám řekli, že máte všechny orgány v háji...já to vidím tak, že škodliviny zákonitě musí být v každém těle - když pominu, že se sice snažíme jíst zdravě a chemii se vyhýbat, tak to stejně nikdy nejde na 100%...to bysme nesměli k životu potřebovat tento vzduch, nesměli bysme jezdit autem, používat nábytek jiný než čistě dřevěný a tak dále a tak dále. Čili ať by dělali vyšetření komukoli, vždycky by u někoho něco našli.Když budete jíst zdravě, používat přírdní materiály kde to jen jde a budete se hýbat, děláte pro své tělo maximum a dál už bych po ničem nepátrala. Vždyť ani ti léčitelé neumí poradit nic víc, než zdravý životní styl, protože žádná lepší rada ani neexistuje...nebo v horším případě se vám budou snažit vnutit všelijaké doplňky - a v těch případech jsem já nedůvěřivá, protože si říkám -vážně ten doplněk potřebuju nebo na mě chtějí jen vydělat?
vitaminy
lenka
| 13. 2. 2007 16:25
Já tyhle vitaminy taky dřív brala, ale pak jsem si začala uvědomovat, že to nebude asi úplně to nejlepší. Když jsem třeba chtěla obyčejný vápník a magnezium, tak nešlo sehnat bez příchuti a bez přidaných látek. Další věc je ta, že některé vitaminy jsou obaleny v takových těch umělohmotných válečcích, čili taky asi nic moc zdravého. Prostě když jsem si přečetla složení, zdálo se mi ,že u mnohých je víc škodlivého než zdravého. čili když chci dodat tělu nějaký vitamin tak to dělám tak, že si zjistím ,ve které potravině je ho nejvíc a tu pak jím víc. C se týká těch vlasů, nejlepší jsou semínka a oříšky.
Vendy
anonym
| 12. 2. 2007 21:26
Tak Oberon, jo?
No to jsem nevěděla!
Dobrý! Díky!
Chemie ve stravě
anonym
| 12. 2. 2007 21:25
No jo , tomu je těžké se vyhnout!
Homeopatka mi říkala, že to je těmi che. léky, prý nemám brát ani Celaskon a Paralen (moje oblíbené drogy ), a tak jsem se musela zamyslet.
pro Myšičku
vendy
| 12. 2. 2007 20:43
Já jsem taky na podobném vyšetření byla, ten přístroj funguje na stejném principu jako jsi psala, jmenuje se Oberon. A dopadla jsem podobně jako ty mám špatné ledviny, jádra, slinivku, žaludek ....a právě to byl jeden z impulzů,proč jsem se začala zajímat více o zdravou výživu.
A je pravda, že co se snažím vyhýbat chemii a všem těm éčkům tak se cítím mnohem lépe.
Jé, u nás bylo také jaké jaro!!!
anonym
| 12. 2. 2007 19:15
Jo, dnes bylo tak kráásně!

Fakt hezky.Sluníčko se probudilo!
Dnes jsme měli jíř do PPP (ped. psych. poradny). Ale v práci jsem skončila pozdě, tak jsme se museli v PPP omluvit.

Jak se máte, holky, vy?
Já jsem dnes před prací byla u naší homeopatky.
Má takový přístroj (elektroakupunkturistický), co zaznamená problém v těle, ještě než se objeví.
Mám v čudu všechny zažívacívací orgány: játra, ledviny, žaludek...
Tedy, není to na umření, ale bylo mi doporučeno, abych se vyhnula chemii...
Co jsem jedině brala, byl
HOŘČÍK, VÁPNÍK A ZINEK, který homeopatka považovala za jed! (kvůli padání vlasů). Nemám to brát....

Tak ahoj holky!
rodina
kacenka
| 12. 2. 2007 17:18
Ahojte holky tak já jsem prožila celkem víkend v pohodě. V sobotu jsem byla na chvilku v práci a večer jsme měli menší oslavu. Malý byl celý víkend u babičky tak jsem se v neděli v klidu mohla vyspat. No šak to znaté. My jsme byli po dlohé době někde tak večer bez malého. No ale bylo to super.
jinak u nás celý víkend svítilo sluníčko a bylo úpně jako na jaře.
30
vendy
| 12. 2. 2007 13:50
Holky úplně s vámi souhlasím, já bych 20 zpátky určitě nechtěla, jsem moc ráda, že už mám své rodinné zázemí , vyhovující bydlení, životního partnera, práci která mě baví Prostě jsem moc ráda, že už nemusím hledat a tápat,kterým směrem se v životě vydat. (i když jeden nikdy neví, jaké změny ho v životě ještě čekají )
30
lenka
| 12. 2. 2007 12:26
Já jsem si taky jistá, že teď ve třiceti prožívám nejlepší období života....už se netluču po podnájmech jako ve 20, cítím to teplo rodinného krbu -když to řeknu tak knižně, nešílím, když se mi na tváři objeví pupínek protože nemusím nikamna rande, klidně chodím nenamalovaná, protože už neřeším jak bych vypadala před kámoškama, nemusím se tlouct po diskotékách jen proto, abych zapadla s davem, můžu si koupit co potřebuju, protože mám peníze, nemusím řešit rodiče, mám prostě svoje zázemí a hlavně myšlenkově jsem někde dál, takže už se netrápím blbostma.
30
anonym
| 12. 2. 2007 10:49
Mně bude třicet za 2 měsíce a rozdíl mezi dvacetnami a třicetinami je ten, že za těch 10let jsem si prošla kusem života a o poznatky z tohoto období jsem bohatší. Jsem mnohem klidnější a vyrovnanější, je mi fuk že mi bude třicet - naopak, prožívám nejlepší okamžiky svého života
Ahoj Victorky,
ryba
| 12. 2. 2007 07:35
tak jak jste strávily celkem slunečný víkend?U nás svítilo celé dva dny sluníčko.
Já se přiznám,že já ho docela prolenošila,samozřejmě kromě úklidu ,praní,žehlení atd. jsem nic mimořádného nedělala. Nějak to nebylo akční
Děvčata
anonym
| 11. 2. 2007 12:37
tak jak je?
Já mám dnes jediný den volno, užívám si to.
Sice manžel a tchyňka jsou nemocní a my musíme chodit ven se psem, ale pro našeho Jiříka je to zajímavý zážitek, vodit psa na vodítku, tak jsem i ráda.

Manža nepůjde k doktorovi...štve mě. Myslím, že po pěti dnech marného boje s virózou by měla nastoupit ATB, ale můj muž je jako dítě, bojí se odběru krve, má z toho opravdové trauma, je mi ho až líto, ale snad to nakonec fakt bude jen viróza a vylíže se z toho...

Dnes si děti užívám, protože už to pomalu začali špatně snášet, to odloučení. Kluci měli prázdniny (jarní), a stejně museli denně vstávat, abych je mohla odvést na hlídání k našim, nebo sestře...
Prostě nějak v zaměstnání nepočítají s prázdninami...
Jak to řešíte vy ostatní mamky?
pozdrav
renu
| 9. 2. 2007 18:11
Ahoj,nikde nokdo,pusto a prázdno-zrovna když mám chvilku čas a chci si pokecat.
Taky to znám, a jsem nezodpovědná, a marodit jdu, až když tělo odmítne jít do práce, do té doby ho nutim vstát a pracovat.Jenže za to asi trošku může systém,protože ačkoli se říká,že nikdo není nenahraditelný,tak zaměstnavatelé to vidí jinak.Pak taky když jdeš marodit,hned je to vidět na penězích.A taky jsou na mně závislé kolegyně v práci,když nejdu já,musí jít ony,náhrada za mě neni.Kamarádka má v práci 5dní na zotavenou,je to placené volno a může si ho vzít,když se necítí dobře,ale na neschopenku to neni.Takže spolu s dovčou jí to dělá 30dní placeného volna za rok-aspoň trochu jim zaměstnavatel vychází vstříc.Myslim,že by to tak mělo fungovat všude.
Za chvíli přijede švára a budem Matýskovi montovat postel, o víkendu jdu do práce-jak jinak.
Tak jo,švára je tady,jdu "pomáhat".
Papa
bacily
ryba
| 9. 2. 2007 11:11
Když jsou chlapi nemocní,tak je to si všude stejný. Trpí,jako by to bylo jejich poslední
Já pokud nemám teplotu ,tak neležím i s antibiotikama jsem chodila do práce. Člověk by na sebe měl být asi opatrnější.

Víkend bude u mě taky uhlízecí a pojedu ke svoji mamce. Teď za čtrnáct dnů ji bude sedmdesát.,tak jsem přemýšlela o dárku a napadl mě týden v lázních.Má problémy se zádama,tak myslím,že by ji to mohlo pomoc.
bacily
lenka
| 9. 2. 2007 09:54
Myšičko, souhlasím s tebou ,že je to celkem nezodpovědné vůči ostatním, když chodí takto nemocný do práce, protože nakazí i jiné. V tomto se mi hrozně líbí Japonci, jak jim nevadí chodit po ulici s rouškami na tváři, když jsou nemocní....nešíří bacily. To by se u nás hodilo hlavně v městské dopravě, tam všichi prskají a kýchají a to se v uzavřeném prostotu šíří rychlostí blesku.
pro Myšičku
vendy
| 9. 2. 2007 09:13
Myšičko tak to co předvádí tvůj manžel důvěrně znám, bohužel jsem i já takový cvok, který má pořád pocit nějaké zodpovědnosti, kolikrát je Marek na mě taky naštvaný, že nechci jít k doktorovi a lehnu si až když mi je fakt hodně zle. Ale přitom vím, že to není správné, a druhé do postele a k doktorovi sama honím, jen u sebe to vždycky šidím a říkám si že to nějak zvládnu.
Teď jsme už naštěstí všichni zdraví, jen Pavlínka trošku pokašlává, tak snad se z toho brzo dostane. U nás počasí dneska taky nic moc, je zataženo a nevlídně, takové spací počasí. ..
Holky co plánujete na víkend ?
Mě čeká zase sobotní úklid a v neděli snad nějaký ten relax, děti vypravíme na hory a bude doma klídek. Taky musíme zajít do nemocnice navštívit Markova tatínka, včera mu dělali endoprotézu kyčle, tak snad bude všechno ok.
Ahoj,
anonym
| 9. 2. 2007 06:38
tak jaký budete mít dneska den?

Počasí divné, pošmourné, ale to by nebylo tak divné, vždyť je únor, že?
My jsme včera přišli s mužem z představení a jeho hrozně celý den už bolelo na průduškách, ošklivý kašel, vypil o pauzách dva bylinkové čaje (ovšem s velkým sebezapřením) a po příchodu dpmů už vypadal hodně nemocně a v noci dvakrát zvracel. Božátko. Asi nějaká viróza.
Ale horší je, že jeho pocit zodpovědnosti je tak nesmyslný, že s tím chce jít do práce. Ono by totiž bez něj spadlo divadlo!
No krom toho, že nakazí ostatní, ubližuje i sobě, ale to on nechce slyšet. Tvrdí, že to jinak nejde. Dost mě tím štve.Tvrdohlavý a protivný.
Když mu není dobře, tak to samozřejmě na náladě nepřidá, tváří se jak umučení a "musí" pracovat. Vypadá to, jako by mu ubližoval celý svět, že je nemocný, a přitom by stačilo jen zajít k doktorovi a doma ležet.
Ach jo. Ale chlapovi neporučíš. No horší, než děcko. Protože to děcko Tě aspoň poslechne-musí. Manžel nemusí...

Tak doufám, že máte všechny doma zdravé!
Pa, a přeji hezký den.
Já zas pádím do práce.
Volný den
Kloa
| 8. 2. 2007 22:52
Rybo, tak takový volný den jen pro sebe už jsem taky dlouho neměla. Možná někdy naposledy v loni v září, to už jsem měla po zkouškách, tak si i mozek na chvíli odpočinul. Ale když celý rok něco musím dělat, tak mě takové to volno tak překvapí, že stejně nedokážu jen ležet. Ale dělám to vždy tak na půl, povinnosti i zábava. Tak snad sis to taky tak nějak užila

Vendy, chválím bodový systém
pro Rybu
vendy
| 8. 2. 2007 11:01
No snažíme se je k tomu vést, ale někdy je to boj . Chceme aby si uklízeli v pokojíčku, ale to zatím zvládá jen Klárka (13), Franta s Pájou tomu moc nedají, stejně to nakonec dělám já. Pomáhají s nádobím, máme sice myčku ale občas je i nějaké to nadobí ve dřezu. Klárka mi pomáhá s prádlem, věší ho nebo sbírá a občas i žehlí - to jí baví. Pavlínka ráda pomáhá v kuchyni při vaření. František chodí s košem. Aby měli nějakou motivaci, tak jsme zavedli takový bodový systém, za každou pomoc doma si píšou bod a když jich mají třicet tak jim koupím nějakou drobnost nebo něco dobrého - docela to funguje .
pro Vendy
ryba
| 8. 2. 2007 10:41
Vendy díky moc ,ale jak se znám tak budu stejně uklízet, protože ty pokoje mají hrozný a můžu vyházet ty věci o kterých nebudou ani vědět,že je tam vůbec měli.
Když uklízíme společně,tak se jim všechno hodí.

Vendy, pomáhají ti doma děti s nějakou prací. Mě vůbec a je to asi moje chyba
Volno
vendy
| 8. 2. 2007 10:31
Téda ty se máš , takové volno už jsem dlouho neměla, ale když se přeci jen někdy stane, že jsem sama doma, tak to většinou využívám k tomu abych dohnala ty resty - pustím se do úklidu špajzu, dětských pokojíčků nebo nějakých skříněk a pak jsem sama na sebe naštvaná, že jsem si to volno vůbec neužila . Tobě přeju ať si volno užiješ podle svých představ !
volno
ryba
| 8. 2. 2007 09:16
Dneska mi zbytek moji rodinky odjel na čtyři dny pryč a já budu mít volno
Nechci sklouznout zase ke gruntování ,tak přemýšlím,že asi bude lenošit. Přijde mi kamarádka,tak to zase všechno rozeberem a jinak si plánuju číst a učit se němčinu.

Jak trávíte takovéto volno? Užívate si to a nebo chcete dohnat všechny resty ?
pc
renu
| 7. 2. 2007 14:42
PC máme doma 2x,ale 1 je spíš Máťovo,manžel totiž nesnášel,když mu Máťa hospodařil v PC,stahoval hry apod.,a Petr z toho byl šílenej,tak proto 2počítače.

Jinak obrázky dostávám většinou mailem,nebo tak různě po netu.Jsou kráásný,co
Ještě mám nějaký v zásobě,potom budu muset zase hledat.
Dneska jedem na "návštěvu" za Máťou,už se moc těšim.
Takže teď jdu něco dělat,papa
pro Vendy
ryba
| 7. 2. 2007 09:17
Jmenuje se Maria nebo já si to takhle zjednodušila a je jí 10 let.
Myslím,že to funguje podobně.Peníze,které zaplatím přijdou na katolickou charitu tam u nich.
Teď mi v dopise psala,že za to dostala věci do školy,boty a nějaké oblečení. A ještě za to mají nějaké tábory. Maria má dva bratry a tatínek snad pracuje. Život tam asi nemají vůbec lehký, protože také psala ,že pracují na poli. Teď myslím děti.
Někdy si říkám,že si naše děti vůbec nevážejí toho,co mají.
pro Rybu
vendy
| 7. 2. 2007 08:43
A jak se ta tvoje holčička jmenuje a jak je stará ?
Mojí Adriance bude letos 9 let. Já platím ročně 6 000 Kč, ale přímo peníze se rodině nedostanou, v každé vesnici je nějaký koordinátor adopce, který vede účty a za ty mé peníze dítěti nakoupí obleční, věci do školy, léky, když ještě nechodila do školy tak jí koupili třeba kolo. Záštitou celé adopce je misionář Petr Krenický, který spolupracuje s naší charitou a do České republiky často jezdí. Jednou za rok přes něj můžu poslat balíček, dopisy častěji.
Bylo fajn, že jsem se mohla na vlastní oči přesvědčit, jak projekt adopce na dálku funguje .
Pro Renu,
ryba
| 7. 2. 2007 07:13
ty tvoje fotky jsou fakt nádherný
Vendy
ryba
| 7. 2. 2007 07:12
Tu svoji holčičku mám už třetí rok. Adoptovala jsem si přes katolickou charitu a věřím tomu,že peníze které za rok pošlu /je to pět tisíc,to je minimální částka/ tak dostane.

Nebo mi alespoň psala,že byli na nějakém kempu,že dělali slavnost.

To máš dobrý ,že jsi se tam za nima mohla jet podívat.Tady myslím není nic takového povoleno.Takže máš místo tří dětí , čtyři .To je fajn
renu
anonym
| 6. 2. 2007 21:09
Kde bereš ty nááádherné fotečky?

Vy máte s mužem každý své PC? Jé, to by se mi taky líbilo. My se tady perem všichni o jedno. Nejvíc okupuji já, děti mají vyměřený čas, ale já ne.
Jsem tu každou chvíli, kterou mě děti zrovna nepotřebují.
Fuj fuj fuj, taková závislost!
adopce
renu
| 6. 2. 2007 21:00
To je od vás moc hezké,já nic takového nedělám,akorát děti u Máti ve škole takhle adaptovaly chlapečka a vybírají na něj penízky.Vždycky něco pořádají,kde třeba prodávají své výrobky anebo hrají divadlo a vybrané penízky se pak právě posílají jejich "kamarádovi" do ciziny.

Stejně.když o tom člověk uvažuje,neustále jsme s něčím nespokojení,všeho je nám málo,ale pak když vidím ty narvaný koše žrádlem,tak si říkám,že můžem být rádi za to,co máme.Já si nestěžuju,jsem ráda,že pracuju,že jsme zdraví,máme kde bydlet,máme se rádi, prostě spokojená rodinka.A pak právě když vidim,slyšim,čtu o všech neštěstích světa,tak je mi smutno.

Víte,co teď dělám?Cpu se(paradox),debužíruju.Koupili jsme si s manželem výborný sýry a já, barbar, k tomu piju whisku, a manžel červený. Máťa je pryč, a rodičové mají pré .Prý si uděláme hezký večer,pché,sedí tady vedle mě a opět bojuje s virtuálním nepřítelem,hm,asi utřu.
Jo,další kolegyně z práce stůně,nevim,ale čekají mě nekonečné dny pracovního nasazení.
Teď jdu do sprchy a pak na TV,možná sem ještě kouknu,kdyby ne,tak vás,holky,všechny zdravím,papa
Jo,a přikládám další fotečku.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
8. 11. 2025 08:23
15478
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman