Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Adopce
Kloa
| 6. 2. 2007 21:00
Je fajn, že něco takového existuje ale já vždy měla strach, aby se ty peníze dostaly opravdu tam kam mají Vendy ty ses o tom asi přesvědčila....
Adopce
vendy
| 6. 2. 2007 13:19
Jé Rybko, tak to máme společné téma - já mám už 5 let adoptovanou holčičku na Zakarpatské Ukrajině. Taky mám vždycky velikou radost když od nich dostanu dopis . Adoptovala jsem ji na dálku když ji byly 3 roky, takže jsem si ze začátku psala s její maminkou a dost jsme se spřátelili, a teď mi píše už i Adrianka sama . Byla jsem je jednou i navštívit, a mám na tu návštěvu krásné vzpomínky ! Zakarpatská Ukrajina je moc krásná země a lidé tam jsou hrozně pohostinní - jen je tam velká nezaměstnanost a bída
Jéé, Rybičko,
anonym
| 6. 2. 2007 11:10
Ty jsi hodná!!!
Vy jste "adoptovali" dítě z Indie? Chválím!!!
Záslužný čin.
Ikdyž to není vlastně adopce, je to "jen" posílání peněz na vzdělání a stravu...je to MOC KRÁSNÉ.
Prima pocit, to určitě.
adopce
ryba
| 6. 2. 2007 10:49
Musím se s vámi podělit o jednu radost. Dneska mi přišel dopis od mého adoptovaného dítěte z Indie. Mám tam holčičku,které je 10 let. Teď mi přišla i fotka a strašně vyrostla.
Mám z toho dopisu vždycky hroznou radost,přijdou mi dva do roka. A zahřeje mě u srdíčka,že jsem někomu byť jen tak na dálku pomohla
Mluvení ze spaní
anonym
| 6. 2. 2007 10:47
Jo, se svou setrou jsem si užila v dětství.
Ona krom toho, že ve spánku povídala, tak i pochodovala v noci pobytě a šla např. do spíže čurat, její dcerka (12 let) jde v jejích šlépějích a když spí neteřka u nás, tak v noci povídá.
Je to sranda.
Náš ml. syn je něco podobného, ale v menším rozsahu.

Já jsem nikdy náměsíčná nebyla. Naštěstí. Jen když ségra v noci "povídala", chtěla jsem se s ní bavit, a až po chvíli jsem zjistila, že mluví "z cesty" a spí...
pro Myšičku
ryba
| 6. 2. 2007 10:30
To se ti zdál alespoň hezký sen.
Náladu si postupně lepším, už jsem si koupila větrník a hned ho snědla .
Našemu Fildovi,když se něco zdá tak mluví ze spaní. Teda on mluví ze spaní i když ho jdu budit. Mluví strašně rychle a občas mu je i trochu rozumět ,ale jsou to takové nesmysly. ale on o tom vůbec neví... No ještě,že není náměsíční ,to by bylo asi horší...
Rybko
anonym
| 6. 2. 2007 09:45
To znám,
když se člověku něco zdá, a sen je silný, často ta nálada z něj zůstane po celý den.
Často jsou to fakt ošklivé sny.
Ale mně se třeba v pubertě stalo, že jsem byla platonicky zamilovaná do jednoho profesora na škole (spíš to byl takový obdiv) a v noci se mi jednou zdálo, že jsem se s ním líbala .
No, prima sen. Pak celý den jsem byla pod vlivem toho snu a chodila jsem jak ...no prostě zamilovaná holka..
Když jsem toho profesora potkala na chodbě, říkala jsem si:
"Kdybys věděl, že jsme se spolu v noci líbali!"

No sranda.
Pro Rybu
vendy
| 6. 2. 2007 08:08
U nás je počasí taky takové - je zataženo a padá sníh s deštěm.
Sny dokážou člověka někdy pěkně potrápit ale už na to nemysli a určitě si nějakou tu radost udělej .
Já jsem dnes měla kočičí sen, zdálo se mi o spoustě koček - takže to byl sen docela příjemný.
pro Renu
vendy
| 6. 2. 2007 08:02
No tahle fotečka mě teda fakt dostala je úžasná, jen doufám, že to kočička přežila ve zdraví
Sny
ryba
| 6. 2. 2007 07:46
Ahojky všem, nikde nikdo

Dneska je to počasí nějaký depresivní .
V noci se mi zdál sen,a když jsem se vzbudila tak jsem si ho celý pamatovala a teď vím jen, že mě v tom snu někdo honil a pak jsem se začala dusit a to mě vzbudilo. Už dlouho se mi nic takového nezdálo.
Máte občas taky tak živé sny?
Dnes jdu dřív z práce,protože jsem objednaná k doktorovi,tak si alespoń skočím na kafe a nebo si koupím nějakou drobnost ať je něco pozitivního. Nenechám si den pokazit divným snem.
S úsměvem to půjde určitě líp
depky
renu
| 5. 2. 2007 21:52
Je hrozný jakou moc má nad náma mozek.Sami,nevíme,co nás někdy donutí udělat.Všechno je v podvědomí a jen málo věcí můžem mi sami korigovat "rozumem a citem".A když černo ovládne mysl, jen těžko se člověk z té tmy dostává.Je to všechno složitá chemie.
Venduly je mi moc líto,prodávám v trafice a úplně je mi hnusně,jak tolik lidí lační po bulváru.Cítím s ní a nechápu,jak jí někdo může smrt jejího manžela přičítat.
Máťa snad bude fit,i když dneska ráno měl opět zvýšenou teplotu,tak snad se z toho nic nevyvine.
Půjdu spát,v práci to bylo dlouhé nohy mám celý oteklý z toho stání,takže šup do sprchy a hají.
Papa zítra
Deprese
vendy
| 5. 2. 2007 14:27
S tou depresí máš pravdu a myslím, že je to velký problém dnešní doby, už jen kolik známých a úspěšných osobností depresemi trpí - o těch se mluví, ale trpí jimi také velká spousta obyčejných lidí, protože dnešní uspěchaná doba vyvíjí na lidi obrovský tlak, člověk se dostane do takového začarovného kruhu a pak neumí sám najít cestu ven.

Karla Svobody i Venduly je mi moc líto, mrzí mě že mu nikdo nedokázal pomoci.
Vendy - Svoboda
Kloa
| 5. 2. 2007 13:57
Je to tragédie co se stalo ... Zažívá to dnes a denně spousta rodin jen kolem toho není bulvár. Nejlepší je si bulváru vůbec nevšímat a kdo má trochu pochopení, tak ho ani nekupuje Tím by bylo všechno vyřešeno, kdyby lidé bulvár nekupovali, ale jsou to právě lidé, kteří to chtějí. Bolest je tady ale od toho, aby jsme si všeho ostatního více vážili. A v mnoha případech to tak je, že až bolest nás naučí.
Vendy, hluboká deprese stačí jako důvod k sebevraždě. A tak to bylo s největší pravděpodobností i u K.Svobody. Na deprese se léčil, ale prý byl neukázněný pacient a dokonce si i sám dávkoval léky, což je to nejhorší co člověk v depresích může udělat. Nenašel nikoho komu by mohl své problémy ventilovat. Deprese je zákeřná nemoc, je to stav, kdy vás nic netěší, vše je šedivé, chcete být jinde než tam, kde právě jste, ale jakmile jste jinde, chcete být tam, kde jste byli předtím, chcete, aby vás partner pohladil, ale jakmile to partner udělá, je to špatně, stav kdy chcete něco udělat, ale nejde to, protože vám v hlavě probíhá řada protichůdných myšlenek..... Deprese ho zabila.
Deprese se vyvíjí, smrt jeho maminky, první ženy, jeho dcery ... nakonec našel svou radost v synovi Jakubovi, ale předchozí bolesti v něm hluboko uvnitř zůstávaly. Navíc byl na něj vyvíjen velký tlak po pracovní stránce.
pro Rybu
vendy
| 5. 2. 2007 13:32
Lyžování jsme si opravdu užili , ale ještě za Frýdkem-Místkem jsem nevěřila, že tam vůbec nějaký sníh bude, ale když jsme vvjeli nahoru na Visaláje, tak jsme byli mile překvapeni, asi 40 cm kvalitního sněhu .
A lidí tam bylo docela málo, takže ani žádné fronty u vleku ! Taky chodím na běžky, ale letos jsem ještě neměla příležitost. .
Svobodovi
ryba
| 5. 2. 2007 10:11
Taky jsem viděla Střepiny a bylo mi z toho úzko. Nevím proč ji lidi nenechají na pokoji. Musí to pro ni být těžké a ještě ten bulvár.

Vendy ,jaké bylo lyžování ? U nás už není ani tochu sněhu.Minulou sobotu jsem byla u nás na běžkách a tento víkend jsem mohla jít dělat na zahradu,protože bylo celkem hezky.
Střepiny
vendy
| 5. 2. 2007 10:08
Myšičko a co vyplynulo včera v těch Střepinách ? Naznačovali nějaký důvod proč to udělal ? Vím, že na tom psychicky nebyl moc dobře, že měl deprese.............
Vendula Svobodová
anonym
| 5. 2. 2007 09:55
Ta holka si musí snad všechno vyžrat až na dno!
Tolik ran!
Samozřejmě přežije, jako přežila Klárku, ale myslím, že tyto zkušenosti z ní udělaly úplně jinou osobu, než jakou byla ještě před třeba 8 lety...kdy byla tou copatou dívkou s rovnátky...

Už teď je moudřejší, než jakákoliv starší paní, která proplula životem bez dotyku trgedie...

Proč jen poznání musí TOLIK bolet? To je fakt síla...
Svoboda
vendy
| 5. 2. 2007 09:50
Střepiny jsem včera bohužel neviděla, ale dnes jsem četla v Mladé fontě rozhovor s Vendulou, je úplně na dně, myslím, že už si vytrpěla dost, když jí zemřelo dítě a teď taková další rána a navíc se do ní pustil bulvár - ach jo lidé umí být tak zlí . Je mi jí moc líto !!!
Koťátka
anonym
| 5. 2. 2007 09:33
No jo, koťátka já bych brala všechna!

Jinak přeji hezký den všem. my máme jarní prázdniny (a to ještě ani nezačala pořádná zima!), tedy spíše děti.
Já jdu na 17.00 do práce, tak děti dávám k našim. Ještě že je mám...! (Děti i rodiče )

Dnes jsem se stihla už pohádat s manželem, samozřejmě kvůli prkotině. Jenže my spolu neumíme mluvit, on nic řešit nechce, já bych zas vše rozebírala... Uf.
Hádky jsou koření manželství. Naštěstí u nás opravdu vzácné, ale stejně je nemám ráda. Mně by vyhovovalo pohádat se a spláchnout to. To on nemůže, trvá mu několik dní, než se srovná. No co, každý jsme nějaký.

Holky, viděli jste včera Střepiny o Svobodovi?
Síla, co? A ten Renč, ten mě teda zklamal...nemá srdce?
pro Renu
vendy
| 5. 2. 2007 08:05
Renu držím palce, ať je Máťa fit, myslím, že už si toho nemocování užil až až !
Další moc krásná fotečka - kam na ně chodíš ? Vybrala bych si to prostřední koťátko - rezavé kočičky se mi moc líbí .
pozdrav na dobrou noc
renu
| 4. 2. 2007 21:42
Tak se dívám a nikde nikdo,pusto prázdno .Ale jo,úplně s vámi souhlasim,taky jdu do hajan.Máťa je pryč a my teprve teď přijeli ze všech návštěv.
Matýsek byl dneska nějaký přešlý,ráno si stěžoval na ouško,ale na dotyk ho citlivé neměl,tak snad to bude dobrý,nějak se,malinkej,nemůže se z těch trablů, ohledně zdravíčka, nějak vyhrabat.Uvidíme,ona nám na něj dá tchýně pozor.
Ještě se vrátim k těm zákazníkům.Neni to tak,že bych neměla úctu k starším,jen mám pocit,že nám to daji prostě víc sežrat než ti mladší.I když mezi něma se taky experti najdou.Tak zítra budu mít tu poctu obsluhovat až do pozdních hodin večerních,tak doufám,že mi to nikdo neznepříjemní,já se budu snažit,abych byla ta hodná vstřícná prodavačka,tak,kdyby jste k nám zítra někdo zavítal,tak se moc těším Papa a dobrou
Lyžování
vendy
| 4. 2. 2007 19:52
Tak před chvílí jsme se vrátili z Beskyd - super jsme si zalyžovali . Kupodivu tam bylo docela dost sněhu a málo lidí, což nás mile překvapilo . Víkend utekl jako voda, ach jo a zítra už zase do práce a děti do školy. Tak jdu ještě zkontrolovat jestli mají všechno do školy nachystané a pak hurá do postele, jsem z těch lyží utahaná jako kotě....
Renu
Kloa
| 4. 2. 2007 11:28
Renu, ohledně chování lidí, naprosto ti rozumím a souhlasím s tebou Když jsem v práci, chovám se tak, že jsem tam pro zákazníky, ale co si někteří lidé dovolí je hrozné, příšerné!!! a chuť do práce se pak vytrácí. A nejhorší na tom je, že jsou to právě ti starší zákazníci, kteří by měli o práci něco vědět, ale právě oni si vymýšlejí, věčně nespokojení, předbíhají, nadávají na fronty... Tak není divu, že si respekt nikdy nezískají. Ale je i pár mladých, kteří si myslí, že spolkli všechnu moudrost světa a ty jakožto prodavačka nebo úředník jsi proti ním nic. Chce to dobré sebeovládání! Mnohdy po práci potřebuju klid, prostě ať na mě nikdo nemluví.
Stejně je to ale s důchodci v autobuse. Už hned na schůdcích si stěžují, že je autobus plný a že je ti sprostí mladí nepustí. No už proto co řekly bych je nepustila. Navíc když vidíte, že jede s velkou nákupní taškou. V autobuse je strašně bolí nohy, ale hodiny běhat po Kaufech, aby ušetřili pár korun můžou. Staří si to dělají sami. My mladí nejsme zase tak nevychovaní.
krtek a kyblíček
renu
| 3. 2. 2007 18:42
Jednou jsme na chalupě lovili krtka,a úspěšně,ale zab to "nevinný" zvíře,kór,když v té době doma běžely dokolečka dokola(a ještě 1x) "krtkovo kalhotky a koberec a autíčko a atd...",to nemůžeš,to bych si to u potomka hóóódně pohnojila.Vzali jsme ho do kýblu a přestěhovali za myšičkou( ) a zajíčkem a ježečkem a atd... do lesa a možná,že tam žijou spokojeně dodnes.A pohádky je konec.
Renu
anonym
| 3. 2. 2007 17:20
Supr fotka.
Uložila jsem si ji.
S těmi lidmi máš pravdu, dokážou být někdy hrozn í.
Nejsem prodavačka ani úředník, ale stačí to vidět kolem sebe. Kolikrát bych jim kopla-arogance sama!
Ségra dělá už 15 let za přepážkou a mohla by psát romány.
Velká škola asertivity.
Myško
lenka
| 3. 2. 2007 16:31
Únor bílý -krtek sílí . Vyryl mi mou milovanou levanduli, čím mi vyhlásil otevřenou válku . Původně jsem ho chtěla vzít lopatou po hlavě, ale jak se znám zůstanu jen u nadávek - ale třeba se urazí a odtáhne pryč .
k fotce
renu
| 3. 2. 2007 16:17
nejspíš neodpovídá ani zvířátko,ale je to taky hlodavec
zdravím
renu
| 3. 2. 2007 16:00
Jinak vás všechny zdravím.Právě jsme si na víkend přivezli Mátu domů,zítra pojede znovu na službu ke tchýni.
Venku je takovej únorovej apríl.Chvilku slunce,chvilku prška se sněhem,potom oboje a hlavně hnusnej vítr zákeřňák.
Mám nějakou lenivou,nejradši bych si lehla a nic nedělala,ale to bych nesměla být vdaná a navrch maminka.To nejde dohromady!
Matýsek se rozhodl,že vykramaří všechny hračky,které má,jen jsem zvědavá,jestli je se stejnou chutí uklidí.Pochybuju...
My,bohužel,žádné zvířátko nevlastníme,ale švagrová bude na jaře pořizovat dceři malé štěně,tak se aspoň o víkendu trochu pomuchláme.
Máťa jde třídit Lego,už teď mám jasno,kdo bude uklízet,vylučovací metoda- vyhrávám já.
Tak jo,jdu si uvařit kafe,Máťovi čaj a aspoň na 2hoďky vypínám.
Holčičky,užívejte si volna!
Mýšo,posílám ti fotku,nástroj neodpovídá,ale i tak to stojí za to.
Papa
"hnědý" lidi
renu
| 3. 2. 2007 15:47
To znamená,že nás někdy opravdu štvou.Mě totiž hrozně točí pořady typu Černé ovce, Občanské judo,protože jsou hodně jednostranné co sr týče služeb.Já ctím pravidlo,že jsme tu pro lidi,ale náš zákazník,náš pán,je trochu zavádějící.Je opravdu hrozný,co si někteří lidi dovolí k prodavačkám,k úředníkům atd.,prostě práce s lidmi je VŠ psychologie a někdy mám co dělat,abych nezačala křičet !!!Nebo úcta ke stáří?!?Právě docela starší zákazníci by zasloužili pár na zadek.Netrpělivý,věčně nespokojení,předbíhaj.Pak maj jít starší příkladema chtějí od mladých respek?!?Já se opravdu snažím vyjít vstříc všem,snažím se být celý den milá,ale někdy to dá opravdu hodně práce a sebezapření.A někdy to ani nejde!!!
Ale jak říkám,práci s lidma mám ráda moc a těch pár "hnědých" zákazníků snadno přejdu.Lidi jsou různí a o tom to je .
Lenko
anonym
| 3. 2. 2007 11:08
Teď, v únoru?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
8. 11. 2025 08:23
15478
Petu La