Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Návštěva u třicítek :-)
Kloa
| 14. 12. 2006 18:18
Ahojte. Přišla jsem se na vás po nějaké době podívat, neleníte, příspěvků je hromada
Myšičko, dočetla jsem se, že sháníš informace o tiskárnách. Již mám svou třetí tiskárnu. Nejdříve jsem měla obyčejnou maličku inkoustovou tiskárnu od HP, když došla barva, rozhodla jsem se ji prodat a koupit si lepší, ta stará už přece jen dosluhovala, ale obyčejný tisk zvládala perfektně. Pak jsem se nechala zlákat nabídkou, že budu moct tisknout doma fotky, to byly ještě fotky z digitálu při vyvolání u fotografa dost drahé. To byla tiskárna Epson (2500 Kč), ale její velkou nevýhodou bylo, že měla každou barvu zvlášť, tedy 4 cartrige a barva se z nich ztrácela před očima, protože měla funkci automatického čištění hlavy, kde se barva hodně spotřebovává, snad bych si troufla říct, že se více barvy vyplýtvalo na čištění hlavy než na tisk. A než kupovat každé 3 měsíce novou barvu, rozhodla jsem se, že i když jsem na Epsonu prohloupila, koupím raději novou, a to multifunkční zařízení HP (2050 Kč) a jsem nadevše spokojená! Nejdříve jsem uvažovala, co budu se scenerem dělat, ale hojně ho využívám! Kopírka je taky bezva! A pokud bych měla srovnat kvalitu multifunkčního zařízení s Epsonem. Teda Epson měl vysokou kvalitu tisku, to se nedalo upřít, navíc měl barvy, které se po zvýraznění nerozmazávaly, což mi jako studentovi vyhovovalo. Epson měl také funkci tisku konceptu, šetřila se tím barva, byl to běžný tisk akorát slabě vytištěný. HP má hodně funkcí, které využívám, takže neleží ladem, vždy se najde něco, co se hodí nascenovat, články z časopisů, materiály do školy atd. Ale s tím tiskem je to horší, barva se při zvýraznění rozpíjí, což mi při studiu dělá trochu problémy, ale myslím, že to ještě nějak doladím tím, že uberu sílu barvy. Rozhodně jsem ale pro multifunkční zařízení HP!
chleba
lenka
| 14. 12. 2006 17:56
Tak vidím, že se nám tu téma domácí pekárna pěkně rozrůstá, to je dobře ....ale abysme to potom dohledaly a bylo to přehlednější, bude lepší, když to budeme psát do rubriky Vaření -Domácí pekárny ...tohle téma je tu už založené, jsou tam recepty a tak podobně, takže to bude lepší. Jinak recepty na chlebík pište, těch nikdy není dost
recept na chléb
vendy
| 14. 12. 2006 16:23
Dado, ten recept mě určitě zajímá - mohla by jsi ho písnout do rubiky Vaření do Biokuchařky tam si ho může každý najít
domáci chlieb
dada
| 14. 12. 2006 15:41
Ahojte dievčatá,
čítala som vašu diskusiu o domácej pekárničke. Mám výborný recept na celozrnný chlieb, pečie sa v rúre a nekysne, je to veľmi rýchly recept, ak bude mať niektorá záujem , môžem poskytnúť... ahojky dada
Pro Hříbečka
vendy
| 14. 12. 2006 15:37
Téda, ty jsi rychlík - rovnou jsi tu pekárnu objednala - no tak to je
skvělé - to ji pak budeme zkoušet současně a můžeme si vyměňovat
zkušenosti !!!

S tím manželstvím je to smutné, když to nefunguje - taky mi první manželství nedopadlo dobře
ale teď mám skvělého přítele, a hrozně si ho vážím. Někdy se bohužel
manželství nevydaří, a to pak je asi lepší se rozejít i když to bolí,
než se celý život trápit ....
anonym
| 14. 12. 2006 14:39
Hříbečku,
vyplň si prosím "profil", ať se tě nemusíme na totéž pak ptát znovu, snadno to vypadne, nebo se nám to může poplést. Já si třeba špatně pamatuji jména dětí, tak kouknu do profilu a vidím...
díky.
pekárna
hribecek
| 14. 12. 2006 14:36
Tak ty recepty vyzkouším, pekárnu už jsem si objednala tu dražší, snad bude O.K.

něco o sobě? je mě 32, zatím! 6.února se to změní . Mám dvě holčičky 5 a 9 roků. Vdaná jsem skoro deset, ale nějak to špatně funguje...... možná už tu desítku ani neoslavíme.
No a zájmy? Těch je moc, je to nadlouho, chi...
pro Hříbečka
vendy
| 14. 12. 2006 14:07
No a proč by to nejedli - takový čerstvý voňavý chlebík - a záleží jen
na tobě jaký upečeš, nemusí to být hned nějaký celozný - ale i klasický
- já jsem si ztáhla z netu a vytiskla - "Recepty na chleba pro dámácí
pekárny " a je tam 180 receptů - z toho už si každý vybere ne .

Hříbečku písni něco o sobě, jsi vdaná, máš děti, co tě zajímá ?
pekárna
hribecek
| 14. 12. 2006 11:30
jo, fakt je z marcipánu..... a mám i holčičku, heč...

Ty pekárny jsem objevila za dobrou cenu, ale nevím, která je lepší, co se množství týká: na 750 g chleba, 3 programy za 1.299,- nebo na 750 - 1.600 g , 10 programů za 1.999. Když to tady tak pročítám, tak po té domácí chlebové vůni děsně toužím. Jen aby to doma někdo jedl
mimi z marcipánu???
anonym
| 14. 12. 2006 11:17
Nekecej! Fakt? To je dokonalé. A jak to víš?
To mu i pindíka museli dělat z marcipánu..
No, já bych ho nesnědla, bobíška,vypadá tak skutečně!
ikonka
hribecek
| 14. 12. 2006 11:11
jo, jo ... to miminko je náááádherné, ale je z marcipánu
chleba a tiskárna
anonym
| 14. 12. 2006 11:04
Jo, též jsem se na to koukla, stránku jsem si uložila, neboť tiskárna stávkuje a asi jí uděláme pá pá...!

Holky, jakou tiskárnu máte? My jsme měli Canon i320, inkoustovou, spolehlivou, sloužila dobře. Ale teď jsem se radila s "počítačema" (to jsou lidi-starší manželé, co bydlí u nás v domě, kousek od baráku mají firmu s počítači a i ten náš nám tenkrát prodali, chodíme si k nim pro rady, jsou zlatí, vždy výhodně poradí)a řekli, že to nemá význam opravovat, jestli už je v čudu tisková hlava.
Takže se chci zeptat. Máte zkušenosti s multifunkčním zařízením (scanner, kopírka, tiskárna)? Oni říkají, že už od 2,5 tisíc je jde sehnat. Jinak samotná tiskárna od 1400 Kč.
Já myslím, že bychom tan scanner využili. Ale nevím, jak se to chová všechno dohromady, jestli to nedělá problémy...
Co?
díky Zuzu
vendy
| 14. 12. 2006 10:53
Zuzu ty stránky jsou fajn - hned jsem si to všechno vytiskla
Hříbečku
anonym
| 14. 12. 2006 10:32
teprve teď jsem si všimla co to máš v ikonce!
Takové malilinké miminečko! Nádhera!
pekárna
lenka
| 14. 12. 2006 10:32
Myško, já žádný kupované směsi nepoužívám - proč taky, když tam stačí nasypat bio mouku, vodu, bílý jogurt, droždí, semínka, a to stačí...
králíček ze zverimexu
hribecek
| 14. 12. 2006 10:29
Když mě ale každý straší, že ten koupený v obchodě vyroste do obřích rozměrů králíka z králíkárny . Tak nevím.....nevím
Leni
zuzu
| 14. 12. 2006 10:28
koukni tady na ty stranky, tam primo tu Etackou doporucuji...
http://www.biolinie.cz/poradna.htm

jsou tam rady a typy, jsou to stranky biolinie, tak treba jen trosku inspirace, ja zkusim ten dynovy ale v troube....papa
chleba
zuzu
| 14. 12. 2006 10:24
ahoj, ja si chci taky koupit nejakou tu hotovou smes na chleba a zkusit to upect v troube, jsem na to zvedava...ted je hodne v biokvalite....
http://www.biolinie.cz/chleba.htm
tam urcite ecka nejsou, zkusim ten dynovy a pak dam vedet
domácí chleba
anonym
| 14. 12. 2006 09:53
Holky, vy jste takové pekařky? No teda! :o)
A jak je to s tou směsí na chleba? Dostane se koupit? Nejsou tam "éčka"? Je více druhů?
Já jsem koupila od Labety vícezrnný chléb-prášek. Je tam akorát E 150d, což není úplně nej nej, ale je to ještě přijatelné, ne přímo škodlivé barvivo (alespoň podle mých tabulek s "éčky"). Chcem si ho upéct normálně v troubě. A už jsme také s mužíčkem uvažovali, že si někdy koupíme pekárnu.
pekárna
lenka
| 14. 12. 2006 09:19
Vendy, my pečeme denně...dáme tam suroviny vždycky večer, abychom měli ráno upečený chleba, takže když vstávám, voní to po celém bytě. Navíc když pekárna dopeče, tak to ohlásí pípáním, takže to mám i místo budíku Od té doby, co ji máme jsme nekupovali pečivo v obchodě ani jednou, ono ti prostě přestane chutnat, když zjstíš, jak chutná ten z domácí pekárny. Minulý týden jsme byli v restauraci a manžel si dal k polévce chleba - jednou kousnul a řekl, že se to nedá jíst a nechal ho stranou.
Pekárna
vendy
| 14. 12. 2006 09:13
Leni, pečeš doma opravdu denně ? Nekupuješ žádné pečivo v obchodě ? To
já budu mít tu pekárnu spíše pro zpestření jídelníčku a pro mou radost,
ale pečivo budu muset kupovat i nadále protože pro 5 lidí by to bylo
opravdu málo - to bych musela péct 3x denně .

Vždycky mě naštve když koupím nějaký dobrý chleba se semínky a děti z toho ty semínka vybírají .
Pavlínka ne - ta je na to od mala zvyklá, ale děti přítele jsou
odchované na bílích rohlících - sice se jim snažím ten jídelníček
pomalu měnit, ale je těžké přesvědčit je o tom, že je to pro
jejich dobro. Přítel ten už si tak zvykl, že jiné pečivo než celozné už
ani nechce. Těším se až si budu moci upéct - na co budu mít chuť .

Leni - doufám, že se mi to s tím teflonem nestane, raději to budu sledovat, ještě že je dnes ta záruka 2 roky !
pekárna
lenka
| 14. 12. 2006 08:45
On ten Panasonic stojí přes 5 000 kč...my jsme ho koupili za 5 009 kč -bylo to v nějaké akci se slevou. Je na trhu myslím nejdražší, ale my jsme s říkali, že když to budeme používat denně, tak na ceně nebudeme šetřit. Původně jsme taky uvažovali o Etě, ale na internetu se dost psalo, že se v ní olupuje teflon, tak jsme koupili Panasonic a zatím funguje na jedničku.
Hřibeček - pekárna
vendy
| 14. 12. 2006 08:36
Ceny pekáren jsou různé - záleží na značce a velikosti nádoby na
chleba. My jsme koupili ETU 0149 - za 2 300 Kč ale na internetu
se dá sehnat i o něco levněji. A myslím, že je to takový střed - jsou
pekárny i kolem 1500 Kč ale taky dražší třeba Panasonic stojí myslím
přes 4 000 Kč.
králík
lenka
| 14. 12. 2006 08:30
Hříbečku, ty zakrslé králíčky dneska koupíš v každém zverimexu nebo třeba v Hornbachu....dají se krásně ochočit a mají tu výhodu, že jsou čistotní, takže chodí čurat a kakat jen na jedno místo i když pobíhají po celém bytě - akorát fakt překoušou všechno,na co přijdou, takže pozor hlavně na různé dráty a kabely.
pro Dadu
vendy
| 14. 12. 2006 08:28
Dado moc tě tady vítám - bude bezva když se do našich debat přidáš !
dárečky,
hribecek
| 13. 12. 2006 23:07
holky sháním pro dcerky k vánocům miminka zakrslých králíčků, neporadíte některá, kde je sehnat?
Jinak ta pekárna musí být super. Možná bych si ji mohla nadělit k narozkám, ty mám už brzo (a budou to kristova léta). Je to hodně drahá záležitost?
Dada
lenka
| 13. 12. 2006 22:56
Hurááá, tak naše debata už je mezinárodní . Vítej Dado
rozvody
anonym
| 13. 12. 2006 21:48
No, Bouček prý snad má být spíš na chlapy, ale třeba je to drb...
Oni to ty známé osobnosti nemají lehké. Jsou tolik vidět! Každý je propírá a polovina z toho co se píše, není pravda.
Je asi těžké žít pod tlakem veřejnosti, když každý váš prd je denně v novinách.
Ale je to jejich volba, tak se rozhodli. Nemůžou už žít normální život. Ztrácejí přehled o hodnotách, teboť žijí v umělém světě. To co navenek prezentují jako "štěstí", je mnohdy jen přetvářka, klam, póza, která má zakrýt tu prázdnotu. Mnoho slavných osobností bylo ve skutečnosti nešťastných, ač -dle našeho pohledu-by měli mít vše co ke štěstí potřebují. Mnoho jich skončilo v depresích nebo dokonce sebevraždou... Nezávidím jim nic. Jsem vděčná za můj krásně obyčejný život s někdy protivným mužíčkem, kterého bych nikdy nevyměnila za žádnou celebritu!
Dnes už stačí být přítelem někoho známého, a už jsi celebrita! Nic nemusíš umět. Co taková Kornová,apod.? Stačí když se objevíš na večírcích vedle těch "správných" lidí a už jsi slavný. Chá. Pěkně děkuji za takovou slávu!
rozvod
vendy
| 13. 12. 2006 21:33
To snad není možné, že se Libor Bouček rozvádí - vždyť to byla taková láska !!!!!!!! A hned po půl roce - ach jo - tak to nemohl být žádný kvalitní vztah . Hrozně mě mrzelo když se rozváděla Míša Kuklová - já jsem jejich vztahu děsně fandila.....
darčeky
dada
| 13. 12. 2006 21:32
tak Vendy som už aj tu, dovolila som si počítať vo vašich debatách v tejto skupine tricátnic, super debatný krúžok, mimochodom máš peknú rodinku.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
4. 7. 2025 20:59
14617
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
4. 7. 2025 21:47