Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

saláty
lenka
| 20. 12. 2006 10:45
Ty žlučníkové záchvaty jsou hlavně z toho, že se cpe jedno přes druhé v nadměrném množství. Nedívala ses na Rady ptáka Loskutáka teď v neděli? Dělali tam šest druhů bramborových salátů a do každého cpali mimo jiné ohromné množství majonézy, z toho mě bolel žaludek jen když jsem se na to dívala
pro Lenku
vendy
| 20. 12. 2006 10:39
Hlasuju taky pro umělé zasněžování - alespoň na Štědrý den třeba místo Silvestrovského ohňostroje bez toho se klidně obejdu.

Jo Leni s tou kysanou smetanou je to dobrý nápad - já jsem si pro sebe
dělala vždycky salát úplně bez majonézy, ale letos bych si ho mohla tou
smetanou vylepšit. Majonézu můj žaludek úplně odmítá, vůbec se nedivím
že o vánocích dostane spousta lidí žlučníkový záchvat.
zvyky
lenka
| 20. 12. 2006 10:05
Obávám se, žek tématu vánoční zvyky toho moc neřeknu, protože my žádné nedodržujeme...je to škoda, asi něco zavedu. Vendy, ěláš si bramborový salát den předem? Jinakmy majonézu nepoužíváme, ale výborná je místo toho kysaná smetana rozmíchaná s lžičkou horčice, uvařeným žloutkem, solí a pepřem (může se do toho ještě přidat lžička olivového oleje).
Vánoce
lenka
| 20. 12. 2006 10:02
Ahoj holky, včera jsem zjistila, že Štědrý den je v neděli a já žiju už dlouhou dobu v přesvědčení, že je v sobotu. Aspoň mám den navíc, se kterým jsem nepočítala .Před pár dny nám manželova maminka oznámila, že pro nás napekla spoustu vánočního cukroví -vůbec to nechápu, ona dobře ví, že tohle já ani manžel nejíme a to jsme ji ještě pro jistotu na to upozorňovali a ona říkala, že to ví a přesto to napeče. Jinak po sněhu ani památky, to mě docela mrzí, bez toho to nějak není úplně ono. Jsem pro myšlenku,aby na Šterdý den povinně politici uzákonili umělé zasněžování v případě, že nenasněží
Ahojky Zuzu
vendy
| 20. 12. 2006 08:51
Tak jaká byla cesta ? Určitě jsi moc ráda, že už jsi doma .

Tak ať se ti cukroví podaří !
pozdrav
zuzu
| 20. 12. 2006 08:18
ahoj holky!
tak uz jsem doma, tak jsem chtela pozdravit ....dnes se chystam na nepecene jahelne kulicky a spaldove susenky, tak doufam, ze to pujde od ruky koukala jsem na horoskop a hvezdy mi dnes v kuchyni preji, tak snad.... hezky den!
Vánoční zvyky
vendy
| 19. 12. 2006 13:09
Dneska píšou v magazínu o vánočních zvycích a obyčejích - tak jsem se
chtěla zeptat jestli některé z nich nebo jiné u vás v rodině dodržujete
?

My pouštíme lodičky se svíčkou v ořechových skořápkách a
pozorujeme kdo se bude držet doma a kdo bude více do světa. Pak ještě
krájíme jablko a sledujeme jakou má kdo hvězdičku. Při štědrovečerní
večeři dáváme nějaký penízek pod talíř, aby se nás peníze celý rok
držely. No a z kapra si schováváme šupinku pro štěstí. Na Štedrý den
nejíme maso až do večeře - ráno snídáme vánočku, v poledne si dáváme
hrachovou polévku - no a na večeři potom bramborový salát, dělám s
majonézou i bez, smažím kapra, kuřecí řízky a celer a každý si dá
co má rád.
Dárky
vendy
| 18. 12. 2006 10:08
Já jsem měla asi největší radost z panenky ke které bylo spoustu
napletených oblečků, byla to pak celé dětství moje nejoblíbenější
panenka - říkala jsem ji Hanička .

No a když jsem byla větší tak od těch 13 let - tak to mě pak zajímaly
hlavně měkké dárky - něco pěkného na sebe. Dnes mi udělají největší
radost dárky, které mi děti sami vyrobí.
dárky-nej
mamika
| 18. 12. 2006 09:52
u nás jsme vždy 100% sáhli po dárku který žádný rok nechyběl....bloky,omalovánky,pastelky,tak to jsme vždy při pohádce,po rozbalení všech dárků,sedli na zem pod stromek a malovali si a koukali při tom na televizi.A přitom jsme měli plyšáky,auta ,ale jako první jsme vždy vyzkoušeli ty pastelky a bloky s omalovánkama.
kolekce
mamika
| 18. 12. 2006 09:48
a jo,taky jsem dříve jako malá milovala mléčnou kolekci a teď když už mlsám,tak tu hořkou .Mléčná je divně voňavá a přeslazená.Stále dostáváme v práci,mléčnou i hořkou,takže je nekupuji,ale stále věším.Velký úspěch u nás mají (jak se jen jmenují,dříve jsme jim říkali Honzíci)ty bombony balené v barevných pozlátkách,na konci mají bílé krajíčky,tak ty co mají příchuť margot a banánku v čokoládě,tak ty zaručeně nezbývají,ale zmizí jako první.
oblíbený dárek
lenka
| 18. 12. 2006 09:47
Pamatujete se ještě, co vám když jste byly malé, udělalo pod stromečke největší radost? Mě plyšáci a pak jsem taky milovala takové ty papírové vystřihovací panenky s oblečkama.....některé měly i na vystřihnutí různé hračky, tak to mě fakt moc bavilo.
Stromeček
mamika
| 18. 12. 2006 09:42
Tak když byla Terezka malinká,stromek se zdobil 24.12 ráno,aby když se probudí ,viděla že Ježíšek už donesl stromeček a celý den běhala k oknu a vyhlížela Ježíška,kdy už pojede s těmi dárky.Jenže mě asi když jí bylo 5 let načapala(samou nedočkavostí nemohla dospat)a tak jsem se vymluvila ,že je čím dál víc dětí na světě a tak Ježíškovi pomáhám.aby měl víc času na dárky a tak od té doby pomáhá taky.Zdobíme 23.12 a obě si to užíváme,tatínek zatím připravuje kapra.Jak jste si představovali Ježíška ,když jste byli malé?Já jako ohromnýho pána v červeným kožichu,vsugerovala jsem si ,že jsem ho viděla skrz sklo obýváku.Byla to moje mamka v červeným svetru,ale pro mě po mnoho let náš Ježíšek.Terezka když byla malá a ptala jsem se jí jak asi vypadá Ježíšek,odpověděla,že je to legrační kouzelný skřítek,co má křídla a kouzlí dárka a moje kamarádka si zase představovala velikýho,žlutýho ježka ,co nosí na bodlinách dárky.Zkrátka dětská fantazie je nekonečná.
Kolekce
vendy
| 18. 12. 2006 09:39
Ne,ne - taky myslím, že ty dnešní kolekce už nejsou to co bývaly -
náplně jsou opravdu takové nějaké parfémované a ani dětem to nechutná,
takže už je nějaký ten rok nekupujeme. Na stromeček kupuju takové malé
figurky Mikulášků .
kolekci
lenka
| 18. 12. 2006 09:29
Holky, kupujete někdo ještě takové ty čokoládové vánoční kolekci? Jako malá holka jsem se po tom mohla utlouct, ale když jsem to chutnala loni, bylo to hnusné - ta chuť už je někde úplně jindy, chutnalo to jako čokoláda navoněná saponátem...já teda sladké stejně nejím, takže mi to bylo cekem jedno, jen jsem byla zvědavá, jestli je to ta stejná chuť co pamatuju z dětství- no a to teda nebyla.
pro Mamiku
vendy
| 18. 12. 2006 09:17
Jé tak to máš tedy nepříjemné s tím zánětem spojivek jako by ty tvoje bolavé záda byly málo. Tak ať jsi co nejdříve zase fit !!!

To vystoupení Terezky muselo být moc hezké .
A kdy u vás strojíte stromeček - na Štědrý den - nebo den předem. U nás
ho strojíme na Štědrý den po snídani a koukáme u toho na pohádky - už
se na to moc těším.

Taky už máme stromeček ve sklepě .
vánoce-úklid
mamika
| 18. 12. 2006 08:08
ahoj všem,tak já jsem na tom podobně jako Vendy,úklid mě nijak nestresuje .Stejně uklízím každou sobotu ,ani ty okna nijak nepřeháním,umyju jen ty ,co jsou očumáčkovaný od psa a čičiny a to jsou tradičně kuchyňský a pokojíčkový,tam Terka statečně vypomáhá zvířatům svýma rukama .Představte si ,že jsem chytla zánět spojivek a tak sedím doma po tmě ,nebo se slunečníma brýlema ,jako agent 007!Doufám ,že mě to do neděle pustí,nemůžu ani koukat na televizi a i ten počítač mě bolí.Jinak jak jste prožili víkend?My moc hezky,Terka hrála na vánočních trzích koledy a tak jsem opravdu nasála vánoční atmosféru.Jinak holčičky jsou s tím chlebem vynalézavý,tu mojí to naštěstí zatím nenapadlo,ale kdo ví?Začíná být mírně nervní,jak se blíží ježíšek,zlobí a vymýšlí blbiny,tak se možná podobných kousků taky dočkám.I když nerada!Zatím jen chodí a 20x za den loudí,aby jsme už ustrojili ten stromek co je v kůlně,aby jsme prý potom neměli takový fofr!
Vánoční úklid
vendy
| 18. 12. 2006 07:39
Tak já, abych se přiznala, ten vánoční úklid nijak moc nepřeháním.
Dělám běžný úklid jako každý týden, vysávám, utírám prach, umyju
podlahy - navíc myju okna a vyperu záclony, převlíknu postele a umyju
všechnu keramiku co mám na poličkách. To je takový ten základ a když mi
zbude ještě nějaký čas - tak uklízím ve špajzu, ve skřínkách, dětěm se
snažím srovnat pokojíčky, případně vyřazuju hračky se kterými si už
nehrají. Snažím se úkoly rozdělit, aby to nebylo všechno jen na mě -
taky děti s úklidem pomáhají (i když né vždy s nadšením ) - to nejen na vánoce ale po celý rok.

Nejvíce mě baví konečná fáze úklidu - vánoční výzdoba - naaranžovat
adventní věnec, ozdobit okna a dveře, nachystat svíčky.... udělat si
takovou tu vánoční atmosféru.
Vánoční zvyky...
anonym
| 18. 12. 2006 07:37
Teda Hříbečku! Tak Ty máš doma hladové děti, a před Vánocemi jim nenabídneš víc, než jen chleba, který si musí samy nad svíčkou opékat!
Macecho.
Vánoce
lenka
| 17. 12. 2006 22:45
Já jsem si za mladých let taky opékala doma nad svíčkou chleba a byla to lahůdka, máčela jsem si to do horčiče a bylo to skoro jako od táboráku, takže tvé dcery plně chápu ......jinak holky, co si vlastně představujete pod pojmem vánoční úklid? To jako uklízíte jako normálně nebo děláte něco nad rámec klasického úklidu? A co?
vánoce
hribecek
| 17. 12. 2006 22:29
Holky, máte napečeno? Vánočně uklizeno? Já jsem něco horkotěžko upekla, ale vánoční úklid nějak nezvládám . Musím Vám napsat, jak mě dnes dcery vypekly . Cítím divný smrad, obejdu všechny svíčky, co doma hoří a pak jsem zjistila, že si dámy nad adventním věncem opékají kousky chleba . No nezabily by jste je???
kočka kovboj
lenka
| 17. 12. 2006 22:07
A pro všechny kočkomily ještě jeden obrázek
Packa pro packu
lenka
| 17. 12. 2006 22:05
Packo, mám pro tebe hezkou ikonku, viz obrázek
vánoce
packa
| 16. 12. 2006 21:12
Ahojky,tak za týden tu jsou vánoce.Dnes ve zprávách ukazovaly ten blázinec v Praze.Já jsem z moravy od Kroměříže,byla jsem dnes v Kauflandu,a můžu říct že blázinec tam byl taky.Sice na parkovišti bylo místo,ale v obchodě růza.Naštěstí letos snad poprvé mám dárky nakoupené, Vpočasí slibovaly sníh,tak snad už bude konečně ta pravá předvánoční atmosféra.Dnes jsem koupila konečně ván.stromek.Pořád jsme to s manželem odkládaly,ted omarodil(celý rok nemarodil),takže jako správná žena činu jsem vzala kolo,koupila stromek,hodila na kolo a dovezla domů.Myslím že chlapům by to vyhovovalo.Napeč,uvař,nakup dárky,nakonec i ten stromek,nakup jídlo na svátky,no a chlap může v klidu vychutnávat předvánoční a vánoční čas.Nějak jsem se rozepsala,ale v televizi mě nic nezaujalo,a ted jdu udělat těsto na linecké,tak dobrou.
Klub třicátnic
anonym
| 16. 12. 2006 13:33
Svatá pravda, je mi 58, jsem muž a připadám si na 20 let.
peceni
zuzu
| 15. 12. 2006 10:25
jojo taky se chystam pect, od pondeli, vrhnu se na biokucharku a zkusim ty jahlene kulicky a zazvorky, doufam ze nekde sezenu cerstvy zazvor....a pak zkusim v tydnu ten chleba, jsme zvedava, poradte mam zkusit dynovy nebo slunecnicovytak hezky den!
Cukroví
vendy
| 15. 12. 2006 07:00
ahoj holky, já mám dneska dovolenou a vyrážím ke své mamce péct cukroví, takové ty hlavní druhy pečeme vždycky společně, ve dvou to jde rychleji a navíc si s mamkou vždycky v klidu pokecáme .
Přeju vám všem pěkný den

Zuzu - nevím jestli se ještě dostanu k netu - takže ti přeju šťastnou cestu, ať proběhne hladce odbavení tvých zavazedel a ať v pořádku dorazíš domů !!!! Pa pa
domáci chlieb
dada
| 14. 12. 2006 20:56
Opravujem: ten recept som písala do varenia- biokucharka.
domáci chlieb
dada
| 14. 12. 2006 20:54
dievčatá, tak ten recept na domáci celozrnný chlieb som napísala do varenia-biorecepty, ak by boli otázky rada odpoviem . Ahojky
Tiskárna
Kloa
| 14. 12. 2006 18:50
Já jsem uvažovala takto, koupit si obyčejnou tiskárnu za 1000 Kč nebo multifunkční zařízení (kopírka, scener, tiskárna) za 2000 Kč? Byla jsem pro druhou možnost, vždy se najde něco, co je potřeba nutně zkopírovat nebo nascenovat. Ale každý to má jinak, ale já jsem tímto nascenovala hodně fotek, které nejsou digitální ...
Taky jsem nejdřív rozmýšlela jakou tiskárnu koupit a hlavně značku, zeptala jsem se své kamarádky, která toto multifunkční zařízení také má a ona byla spokojená. A já nelituji.
scanner
lenka
| 14. 12. 2006 18:26
Myšičko, my máme tiskárku zvlášť a scanner zvlášť...ten scanner využíváme hojně, hlavně na různé dokumenty, které chceme posílat mailem, čili na pracvoní věci, ale nevím, jestli ho v běžné domácnosti nějak moc využijete....jestli není lepší jen samotná tiskárna.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
5. 11. 2025 13:52
15454
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40