Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

brusle
lenka
| 11. 12. 2006 13:38
My jsme si koupili brusle předloni, ale byli jsme jen párkrát, není moc kde bruslit...a taky mi nešlo brzdění, musela jsem vždycky o strom nebo lavičku Ale je to dobrý sport na hýždě, pěkně to zabírá....budu je muset příští rok vytáhnout a pořádně se do toho pustit, i když běhání mě baví víc,a le ať mám nějakou změnu.
Zuzu -letenky
lenka
| 11. 12. 2006 13:36
Ahoj Zuzu, když tak lítáš mezi anglií a ČR, budeš mít asi přehled v letenkách...chtěli jsme si s manželem udělat výlet na víkend d Londýna a úplně nás ty letenky odradily, protože jsme nemohli najít žádný volný termín -protostě nebyly letenky...my nemůžem kupovat letenky hodně dopředu, protože nevíme, jak na tom budeme časově, tak jsme si naivně mysleli, že když budeme mít volno, tak prostě zarezervujeme letenku a druhý den letíme,ale to nešlo....jak to máš s letenkama ty? Kde si je rezervuješ, kolik stojí a jak dlouho dopředu? Díky moc za odpověď.
tví kluci
lenka
| 11. 12. 2006 13:32
Ahoj Myšičko, dívala jsem se na téma Nechci děti a máš moc hezké kluky a to nepíšu jen ze slušnosti nebo že se to má říkat, opravdu jsou moc milí. Vůbec oceńuju, že jsi prolomila tu bariéru anonymity a dala na Viktorku fotku svých dětí ,to jsi myslím první, co tu dala tak nahlédnout do svého soukromí...neplánuješ zveřejnit i svoji fotku?
trhy
zuzu
| 11. 12. 2006 12:55
no odjizdim odsud na letiste do Manchesteru z patka na sobotu v noci a v sobotu v deset rano v Praze, let trva 2hodky, ale musi se jeste pripocitat hodina posun, je tu o hodinu mene nez u nas,vis.
No mestecko je tu vyzdobene, jako u nas, na ulicich to sviti, ale u nas je to samozrejme hezci , hlavne vsichni blazni, kupuji strasne moc jidla, maji tady asi kilovy baleni pudingu a vseho moznyho, no nic moc zdravyho, radsi to ani nevnimam, ale jak jsem uz psala, jsou to takovy ,,prasatka,,jak do sebe ladujou porad ty bramburky, hehe....ani bych nechtela zazit jejich vanocni jidlo....dnes je tu celekm hezky i slunicko obcas vykoukno, tak jsme se byla projit povenku a ted nejake povinnosti , ale uz aby byl patek, to vis, uz pocituju cestovni horecku
jo a trh tu je ale rekla bych celorocni, zadny takovy to pekny, specialne na Vanoce, to asi bude ve vetsim meste, ikdyz tohle stotisicovy by take mohlo mit, ze...mozna jsem to jen prosvihla, tak papa.
pro Zuzu
vendy
| 11. 12. 2006 10:50
Zuzu taky tě zdravím při pondělku, tak už se ti to krátí

který den odjíždíš ?

Jak probíhají vánoční přípravy v Anglii ? Je to podobné jako u nás - mají výzdobu, vánoční trhy a tak ?
ahoj
zuzu
| 11. 12. 2006 09:41
ahoj Vendy,koukam ze jsi on-line, tak Te chci jen pozdravit a poprat takhle pri pondelku pekny tyden ....s tou cizrnou jsme vse procetla a az ji budu delat, tak se budu s tim citronem mirnit, kdyz ti to nechutnalo...ale jinak je to fakt moc dobry i samotny.tak papa.
Vánoční přání
vendy
| 11. 12. 2006 08:47
Myšičko jsi napsala moc krásně ! Díky
pro Kacenku
vendy
| 11. 12. 2006 08:36
Kačenko tak u nás je to se sladkostma taky tak. Hlavně Pavlínka je po
sladkém jako divá, snažím se ji v tom omezovat, a dávat jí spíše
takové ty "zdravé" sladkosti - sušené ovoce, müsly tyčinky a tak. Je
těch sladkých lákadel pro děti hrozně moc.

No to víš, že jí cizrna taky moc nejela, to bych ji jí musela udělat asi na sladko .
ještě jednou Vánoční přání
anonym
| 11. 12. 2006 08:06
Ono to sice zní jako otřepaná fráze,
ale každý si uvědomí co má teprve když to ztrácí, zdraví, přátele, cokoliv.
Takže přeji všem Viktorkám hlavně
LÁSKU, protože s ní jde vydržet úplně všechno na světě (ikdyž někdy těžce), pak
ZDRAVÍ, protože díky němu zde můžeme snáze plnit svá poslání, a pak také
HUMOR A DOBROU NÁLADU, protože umožňuje vidět to dobré na každé situaci a udržuje nás v naději a optimismu, že to není marné, to naše chození po Zemi, a
VÍRU v to, že nic se neděje náhodně a vše je jen důsledkem něčeho jiného.
pro Myšičku
vendy
| 11. 12. 2006 07:49
Myšičko, určitě nejsi divná, že nemáš žádné osobní přání, spíše naopak
je to moc fajn, že jsi se svým životem spokojená, i když jak píšeš -
vždycky je co zlepšovat, ale toho člověk dosáhne jen vlastním úsilím.

Taky mi bývá smutno z toho, jak jsou mnozí lidé stále nespokojení,
pořád si na něco stěžují a neumějí si vážit a radovat se z toho co
mají. Vždyť ve světě se děje tolik hrůzy, lidé umírají hlady a trpí ve
fanatických válkách .
Já jsem hrozně ráda, že žiju v tomto státě a v této (i když uspěchané
době). Jen bych si moc přála aby nikoho z mých blízkých netrápily
nemoci !
kolečkové brusle
vendy
| 11. 12. 2006 07:16
Taky jsem jedině pro jízdu s chráničema
! Požíváme všechny tři chrániče - na zápěstí, lokty i kolena a navíc
děti jezdí s přilbou. Ale na těch nočních jízdách - jak už jsem o nich
psala - jezdí tam taky spousta dětí a mládeže - a ti jsou všichni bez
chráničů - a oblečni jako na discotéku- no hlavně ty holky - někdy na
to fakt zírám a divím se že je rodiče takhle pustí . Vždyť na bruslích může spadnou jedna dvě i profík, stačí nějaký hloupý kamínek a hned je ruka v sádře . Jé jak už se těším na jaro až na brusle zase vyrazíme
koleckove brusle
zuzu
| 10. 12. 2006 19:57
packo, rozhodne brusle samostatne! , jak pro bezpecnost, tak pro spravny nauceni se na bruslich....rozhodne tohle dva v jednom nedoporucuju...sice vim, ze z toho brzy vyroste, ale taky bych na nic nesetrila....pro malou na zacatek postacine nejake,,obycejnejsi,,ale pro tebe, kdy ti ty brusle vydrzi hodne dlouho, bych fakt nesetrila....ja osobne mam na zavazovani, rozhodne ne plastovy, sice jsou nejlevnejsi, ale ty na zavazovani, s gumovymi kolecky a vlastne,,polstrovanou,,botou jsou nejlepsi. Ted budou urcite vyhodne akce, jak to byva obvykle, v obchodech ty ceny jiste zase nasadi pred jarem az zacne sezona, tak bych nevahala a urcite si je poridila....na kilca je to urcite dobre, ikdyz zacatky jsou tezke, ale to je jako u vseho...ale kdyz uz na tom clovek ujede aspon ten kousek bez padu, to pa ten pocit stoji za to, fakt je to super!
brusle
packa
| 10. 12. 2006 19:35
Brusle jsou dobré téma.Právě chceme 5leté dceři Markétce koupit brusle,a viděly jsme nějaké duo brusle.Jsou na led,a dají se přehodit na kolečka.Nemáte s tím někdo zkušenosti?Nebo koupit raději samostatné s kolečkama.Já si je chci taky koupit,a jezdit s dcerou,a s těma chráničema rozhodně souhlasím.Chci nějaké to kilčo shodit,tak doufám že to zvládnu.Zatím se mi zdá jízda na bruslích těžká.
brusle
zuzu
| 10. 12. 2006 17:50
no to se ani nedivim , jasny ze jak je hezky vyrazeji vsichni, je fakt ze je to ted moda, a hlavne je to relativne dostupny, brusle se daji koupit dobry a kvalitni ve sleve za celkem dobry penize...ja taky jezdim, ale uz to naky rok bude, takze jsem relativne uz profik hehe, mame chalupu kousek od mesta kde bydlime, vlakem 25km, tak vzdy na bruslich na nadrazi, primo s bruslema do vlaku a vystupovat jsem se taky uz naucila, takze vlastne cesta na chalupu se obejde bez bot , ale uz jsem se taky pekne natahla, hlavne nechapu ty ,,slecinky,,co maji mini a topy a vyrazi na brusel, v Praze to vidim hodne, a me to vzdy tak strasne vytaci, jak jsou hloupy, ze riskuji, on clovek spadne a ani to nemusi byt jeho chyba, proste teren, jiny,,nesikovny,,jezdec apod, a ony ,,honi glanc,,ja se snazim si ty chranice aspon na prelokti a kolena davat a hlavne jezdit v dlouchych kalhotech(i v tom vedru)...jojo s temi kocarky je to moc hezky , tak Kato letos pekne pod stromecek vybavu chranicu a budes si muset poradit bez drzeni kocarku a neboj to pujde.
cizrna
kacenka
| 10. 12. 2006 17:16
Jsem teda zvědavá jestli Ti ta cizrna bude chutnat. Já jsem si ji nakonec dala do zeleninového salátu a tak jsem ji aspoň snědla.
Jinak se snažíme taky hodně ovoce, zeleniny a celozrné pečivo. Stejně dětem nejvíce chutnají kokina. Jak to máš ty děti a bonbony?
U nás otevřeli novou bio prodejnu a byla jsem se tam hned podívat a máš pravdu některé výrobky jsou hodně drahé, ale vyzkoušela jsem sušené ovoce a byly opravdu výborné.
brusle
kacenka
| 10. 12. 2006 17:11
Ahoj Zuzi už jsme se o tom bavili i s Vendy a je to super, že bruslení se tak hodně rozjelo. U nás dělali stezku hlavně pro cyklisty a bruslaře a budeš se divit , ale v létě to bylo úplně plné. Hlavně maminky s kačárkama je to taková pohodička. Odreáguješ se od běžného života.
Ty jezdíš taky na bruslích?Já jsem sice začátečník, ale můžu říct, že mě to fakt laplo hlavně s tím kočárkem to jsem se ho mohla aspoň pěkně držet. No teď už to bude horší můsím spoléhat sama na sebe, ale snad mi to půjde.
pro Kačenku
vendy
| 10. 12. 2006 14:02
To máš pravdu, pro malé děti se dárky vybírají snadno, my se snažíme vybírat dárky tak aby jednak udělaly radost a pak taky aby to nebyly úplné kraviny, které baví děti 3 dny a pak už jen leží v pokojíčku.
Ne zatím tedy úplně bio nejíme, jsem v tom začátečník, ale hodně mě to zajímá, škoda jen že ty biopotraviny jsou tak drahé . Ale snažím se je zařazovat do jídelníčku, ale i tak myslím, že jíme docela zdravě - hlavně hodně ovoce a zeleniny, celozrné pečivo - děti mají rády různé pomazánky - dělám je hodně z tofu a to jim chutná . A cizrnu dělám dnes poprvé - takže zatím nevím ale dám určitě vědět
dárky
zuzu
| 10. 12. 2006 12:49
ahoj kacenko, se malymu nedivim, v jeho veku by mi to jeste asi taky nechutnalo, to spis ty kasicky a ovesne placicky s medikem, no jo ma vkus, spis sladky asi vid,hehe ....o tech penezich mas pravdu, ono je tezke dostat i jako velka penize a koupit si neco, ja teda radsi mam prekvapka, klidne malinka, ale i to potesi, nez vedet ze dostanu penize, to neni ono....ikdyz penize jsou potreva vzdycky, ze jo,ale preci jen ty Vanoce jsou o dareckach a prekvapkach....ja mam letos uz taky nakoupeno, mamine nejake drobnosti a darkovy poukaz na aromaterapii- masaz(nemate nekdo zkusenosti?), a tatkovi listky do divadla(samozrejme jeden pro me a jeden pro neho )do Kalichu v Pze na hru Drahouškové(neviděli jste?), tak z tehle dvou darku mam asi nejvetsi radost, snad jimi udelam i ja takovou, ono je dulezity mit z nich dobry pocit....Kacko jezdis na bruslich? S Vendy jsme to uz probraly a jsme z toho obe nadsene, je pekny jak ted jezdi i maminy s kocarama, a co ty?
vendy
kacenka
| 10. 12. 2006 11:06
No nějaké dárečky už mám koupené, ale chci se jít ještě podívat do města a něco mu vybrat. Nejhorší je když dostaneš od babiček peníze a něco vybírej. To si fakt nevím rady. No zatím je to prcek tak bude mít radost ze všeho tak to nějak neřeším Ty doma vaříš Bio? Chutná to dětem? Já jsem si koupila tu czrnu a nějak to malému nejelo.
pro vendy
zuzu
| 10. 12. 2006 10:51
jeee Vendy, to je prima, to si tu urcite napiseme komu se co povedlo ....jinak jsme vyzjistila ze slecna co je na obrazkach focena s HZ v te biokucharce je Kristyna Peterkova(vzpominate na ni ze Superstar), tak to je jeji sestra(hehe nejsem ale jinak drba ),tak jsme docela koukal, jak jsou holky sikovny a navic sestry, by me nenapadlo, nahoda a navic ta KP chodi k nam do skoly, o rocnik vys nez ja ...tak to jen aby rec nestala , tak peknou druhou adventni nedeli...tady opet prsi, ach jo...home sweet homepapa.z.
vendy pak pisni, jak chutnalo .
Pro Lenku
vendy
| 10. 12. 2006 09:35
Tak jsem se rozhodla, že kuchařku taky koupím abych nebyla mimo ,když si budete se ZUZU povídat o receptech . Zrovna mám namočenou cizrnu a večer chci zkusit tu pomazánku "Humus" od Zuzu tak jsem na ni zvědavá. Teď letím na badmigtom pa pa
Pro Kačenku
vendy
| 10. 12. 2006 09:32
Ahoj Kačenko, tak to ti věřím, že s malým neposedou asi moc klidu nemáš, ale je to jedno z nejpěknějších období u dětí kolem toho 2-3 roku - alespoň u mě to tak bylo - moc jsem si to s Pavlínkou užívala. A je pravda, že čím jsou děti větší, tím jsou taky starostí větší - my teď hlavně řešíme ty školní "starosti " a to je někdy o nervy, dostat děti k tomu učení.
Už máš pro Míšu dárky na vánoce ? My už máme dokonce i zabaleno. Včera jsme neměli děti doma, takže jsme to museli využít .
lenka
kacenka
| 9. 12. 2006 22:35
Ahoj jsem velice ráda, že jsi mě přivítala mezi vámi
Když mám chvilinku tak jsem pořád přilepená u toho počítače. To je síla je to zabiják času, ale strašně ráca si budu s Vámi dopisovat.
Mamiko kde ses toulala? :o))
anonym
| 9. 12. 2006 11:54
No, ona ta dobrá a nesobecká část mé osobnosti je jen polovina, tu horší a sobeckou tady z pochopitelných důvodů neukazuji.

Jinak souhlasím, a zahudrám si s Tebou na ten svět.
Jako by to byla nepřímá úměrnost:čím víc peněz, tím míň myslíme na druhé. S jídlem roste chuť. Když jsem byla na mateřské, měli jsme jako rodina míň než polovinu příjmů, co máme teď. Bylo to drsný, těsně nad hranicí živ. minima. Dnes když pracuji, máme mnohem víc, a stejně to spotřebujem! Zvláštní. Na víc si člověk zvyká dobře.
V době, kdy jsme právě počítali každou korunu, tak mužův kolega (pracující důchodce) si stěžoval, jak už si nemůže dovolit dát všem vnoučatům 10 000 Kč (!) k narozeninám, jako obvykle! To říkal nám, kteří jsme tolik neměli ani všichni 4 dohromady na měsíc! On ten kolega se cítil ochuzen. Divné.
Když moje sestra pracovala v Čes. spořitelně, říkala, že na charitu a podobné akce dávaly mnohdy babičky s minimálními důchody, aspoň tu stovečku, bylo to dojemné. Zatímco podnikatelé se statisícovými příjmy když už něco dali, tak si to odečetli z daní, takže na tom vlastně vydělali.
Mám kamarádku v Praze (žena ředitele zahr. banky) a jejich příjem dosahuje měsíčně až k půl miliónu. Je hodná, dává hodně dětem v děcáčku, i jim peče cukroví, apod. Ale v porovnání s tím, co dá ta chudá babička, která má sama málo, to je prd. Z mála, to se dává mnohem hůře.
vánoční přání
mamika
| 9. 12. 2006 11:37
Myšičko,ty jsi taková dobrá a nesobecká dušička že?Je fakt,že určitě žándou mámu nenechají chladnou záběry podviživených dětí a z míst kde je válka,nebo nemocných dětiček i u nás v nemocnicích.Tolik miliard se v celým světě vyhodí za zbraně,nesmyslný výzkumy a kdyby jen část těchto peněz bylo použito právě na smysluplné účely,jako výzkum nemocí co lidstvo trápí a stále se na ně umírá,nebo aby všechny děti na světě to svoje kouzelný dětství prožili skutečně jako dětství.Člověk má akorát vztek.Je mi zle z toho,že i u nás rodiče vážně nemocných dětí musí doslova žebrat a pořádat sbírky na léčbu svých dětí,která je zachrání a na druhou stranu si politici pěkně hrabou do kapes a nevidí,neslyší,hlavně že to sype.Tunelují tu naši pidirepubliku a všechny nás škubou.Nakonec hlavně naše děti,vždyď co jim jednou zbyde?Dluhy a nic víc.Zkuste si představit,že by všichni lidi na světě(ty co pracují,dělníci,učitelé,lékaři včetně politiků ,herců,zpěváků,celebrit světa)dávali každý měsíc,třeba jen jeden jediný rok,jedno -dvě procenta ze svých mezd na charitu a výzkumy nemocí.To by byla neskutečná suma a spoustě lidí by to pomohlo a nikdo ani ti co berou min.mzdu to jedno procento ani nepocítí.A ty peníze by rozdělovalo jen pár skutečně neúplatných ,čestných lidí.Ne státníků,prostě lidí kteří zasvěcují život skutečně lidem jako takovým,bez rozdílu,rasy,národnosti a vyznání.Ty nej...lidi světa.Ty by potom rozdělovali spravedlivě a tam kde je to opravdu třeba.No já vím je to jen sen a přání,ale nebylo by tak nesplnitelné,když se nad tím člověk zamyslí.
Vánoční přání
anonym
| 8. 12. 2006 21:17
Vendy se tady ptala na Vánoční přání.
Já jsem nad tím přemýšlela. Asi jsem divná? Žádné přání nemám, pokud by to mělo být osobní přání. Mám všechno, co potřebuji. Jsem vlastně šťastný člověk.
Samozřejmě, nějaké drobnosti mě štvou, někdy bych s chutí vyměnila i muže nebo některé lidi kolem sebe. Určitě bych chtěla být pilnější v cvičení a běhání , mohla bych se naučit italštinu, která mě vždycky fascinovala, a také bach chtěla konečně dělat astrologii na vyšší úrovni, než dělám...
Pokud by šlo o přání nejen osobní, a neměla bych být moc obecná, přála bych si, aby už NIKDY nemusely trpět děti. Ve válce, v nemoci. Aby jinde nehladověly, když my se tu přežíráme. Aby měly vždy dostatek lásky. To je ale utopie, alespoň v dnešní době. Lidstvo není na takové duchovní úrovni, aby toto dokázalo zabezpečit. Přitom by stačilo relativně málo. Přestat hledět jen na sebe a tvářit se, že to "za plotem" se mě už netýká...
Nějak mi nejde být dokonale šťastná, když vím, že jinde někdo trpí.
Kačenka
lenka
| 8. 12. 2006 19:26
Ahoj Kacenko, já už pro dnes vypínám počítač, ale chci tě tady přívítat a říct ti, že jsme rádi, že máme novou členku a popřát ti, ať se ti tady líbí
Vendy-kuchařka
lenka
| 8. 12. 2006 19:25
Vendy, já tu kuchařku budu mít taky pod stromečkem, tak neváhej a kupuj, ať si o ní potom můžeme všichni pokecat a říct, kdo co uvařil a jak mu to chutnalo
pro vendy
kacenka
| 8. 12. 2006 16:08
ahoj tak jsem teda v klubu třicátnic. Je mi 25 let a mám 2 roky starého chlapečka, který se jmenuje Michal. Tak ty už mám velkou holku, ale někdy jsou s ní starosti jako s miminkem co?
Já mám s Míšou někdy co dělat, abych ho uhlídala pořad je někde jinde než já chci, ale to k tomu patří co?
Jinak je to moje pusinka.
Kuchařka
vendy
| 7. 12. 2006 19:37
Zuzu, kolem té kuchařky chodím pořád jako mlsný kocour , myslela jsem si, že si ji nechám od přítele naježit pod stromeček, ale on mě převezl a koupil mi už něco jiného. Ale jestli nám teď v prosincové výplatě přidají něco navíc, tak pro ni hned pofičím .
TAky ti přeju pěkný večer

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
4. 7. 2025 08:29
14613
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...