Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

advent
zuzu
| 30. 11. 2006 15:37
a jak se chystate na vikend? na prvni adventni nedeli , ono to zase utece tak strasne rychle, ze ten prosinec uplne prosvisti a bude tu leden a hora prace a prace, ach jo.....holky pestujete nejake cerstve bylinky do kuchyne a co cerstvy zazvor nejake zkusenosti?diky!
Mikuláš
mamika
| 30. 11. 2006 08:27
Ahoj ranní ptáčata,tak u nás chodí kluci(dospělí)ze vsi a dělají čerty a Mikuláše,jde z nickh tedy občas až strach a musím se přiznat,že když jim rozlévám panáky,tak se mi někdy až klepou ruce,ale jsou rozumní a starší podle velikosti dětí.Terka přesto že je všechny zná a tím že chodí stejní a děti si o nich povídají už týden dopředu,tak zpívá poslušně a hlásek se jí třese.Pak když odejdou tak dělá hrdinku,že se nebála,ale mi víme svý.Mezi dveřma se jim dá balíček do košíku a Mikuláš ho dětem sám rozdává.Letos nevím,jestli je zavoláme,Terka je čím dál drzejší a otrlejší,aby se nám nezamkla v pokoji a mi nakonec nezpívali za ní.No provedeme rodinnou poradu a uvidíme,možná to taky letos najde Terka za oknem
Miluláš
vendy
| 30. 11. 2006 08:18
Mišičko, když jsem viděla čas posledního příspěvku, tak mi bylo hned jasné, že může být jedině od tebe .

Zítra už je 1. prosince - to to letí - za chvíli tady bude Mikuláš. K
nám chodí už 5. prosince (to teda nevím jak to vzniklo, když 5. je
Jitky) Dříve když byla Pavlínka menší tak k nám chodil Mikuláš osobně i
s andílkem, párkrát jsme byli my za ním v loutkovém divadle no a teď už
nechává balíčky pouze za oknem.

5. prosince se u nás rozsvěcuje vánoční strom na náměstí, takže tam
celá rodina vyrážíme , já odcházím jako poslední a honem strčím
připravené balíčky za okno. Když se vracíme - tak to už se nemůžou
dočkat - schody berou po třech - a když uvidí balíčky za oknem tak jim
očka jenom září - už se na to těším !

A jak to je s Mikulášem u vás ?
Dobré ráno
anonym
| 30. 11. 2006 05:46
Tak zase brouzdám ráno na netu, a všichni ještě spinkají. To je božský klid!
Za hodinku mi to začne-musím probudit mužské obyvatele bytua jít asi pracovat.
Tak jsem vás chtěla jen všechny pozdravit, hezky si tu povídejte, já zase večer nakouknu.
láska
zuzu
| 29. 11. 2006 22:27
no s láskou, jak se říká, to mám na štýru, no jo to je život....pořád čekám na toho prince a on ne a ne se objevit, jsme hodně na ty city, a jak k někomu něco necítím, tak to prostě nejde, ač by rozum chtěl.....
já do toho vždycky spadnu po hlavě, celým srdcem a zatím jsme se vždy zklamala, bohužel, nevím zda je to mnou nebo čím, že to dlouho nevydrží, a navíc většinou je to tak, že buď bych chtěla já, ale ten dotyčný je mizera nebo naopak, ale to zase odmítám já(hold ty city, kterým neporučím)....ale jak jsem tu teď tak osamotě, skoro už to bude tři měsíce, tak mám takovou dušičku na icq, tak třeba z toho něco bude, je to spolužák, možná tak lépe, nejprve se znát kamarádsky a potom se spřátelit více .
tak zítra pěkně nakup, a napiš, třeba obohatím můj seznam na nákup nějakými typy papa.
horm.antokoncepce
anonym
| 29. 11. 2006 20:47
Já to prostě beru selským rozumem. Jakýkoliv chemický výrobek je pro mě fuj a rvát si to do těla je pro mě nepřijatelné.
Může mi doktor 100x vykládat, jak je to příjemné, pohodlné a bezpečné, je to proti mému přesvědčení. Nejhorší je to vysvětlovat každoročně doktorovi na gyndě, to si vždycky myslí, že jsem v nějaké sektě, že odmítám něco takového.
Vždyť "on přece ví nejlíp" co to s ženským organismem udělá za pět, za deset, za 20 let...
antikoncepce
lenka
| 29. 11. 2006 18:09
ano, deset let je dlouhá doba, jenže to bereš špatně - protože já je brala ne před deseti léty, ale deset let , to znamená, že jsem s nima skončila před asi třemi lety a to jsou ty samé léky co teď...vidím rozdíl v antikoncepci co brala moje matka, tedy 20-25 let, ale teď poslední pár let to takový převrat a změna v antikoncepci nebyla - teda změna je velká, ale v tom, že teď už se ozývají hlasy, že je to nezdravé, což dřív nebylo - holt už se teď začínají projevovat ty neblahé důsledky dlouhodobého braní. Ale nechci ti to vymlouvat, chápu, že je to celé hodně složité.
Aida
anonym
| 29. 11. 2006 17:57
A nebyla jste včera některá na Aidě? Bylo to pěkné a v některých situacích i zajímavé
To jsem zase já, anonymní
Já anonymní :-)
anonym
| 29. 11. 2006 17:54
Mysicko, je to asi tak jak píšeš, každý to řeší, tak jak je to pro něj nejlepší. Já zkoušela všechno možné a nic nepomohlo, tohle byla pro mě jediná možnost. A rodit jsem zatím nerodila, možná to pak přejde, je mi 22, takže ani ta anonymní přede mnou nejsem já Vím, že bych se už měla zaregistrovat, ale pořád se mi do toho nechce, je toho nějak moc a všude samá registrace ...
Jen jsem chtěla Lence pomoct, ty stavy před záchodovou mísou znám a je to příšerné!, možná by mohla zkusit nějaké pilulky s extrémně nízkou dávkou hormonů, 10 let je opravdu 10 let před desíti lety se přepínaly programy ještě na televizi Záleží ale také hodně na smýšlení člověka, jestli bude utvrzený v myšlenkách o tom, že je to něco špatného, tak mu to nepomůže, ba naopak.
Život nezačíná ve 30ti, ale pořád ...
anonym
| 29. 11. 2006 17:42
Je ovšem potřeba něco pro to udělat
Takže já si tu 40 tku příští rok fakt hodlám užít ...

www.felinogrey.***
bolestivá menstruace
anonym
| 29. 11. 2006 17:35
Lenko, božátko, to je mi Tě moc líto.
Vím co prožíváš, ale mně to skončilo naštěstí dřív, tedy co jsem otěhotněla (ve 21 letech). Byly zase jiné problémy, to si nevybereš, ale co se týče bolestí při menstruaci, sice jsou, ale už neobjímám několikrát denně záchod...
Jedna moje kamarádka má tři děti a pořád čeká po kterém že porodu ji ty menstruační stavy přejdou...
Nevím, kolik bude muset porodit dětí, aby se toho zbavila.

A k poslední anonymní-
každý samozřejmě ať si to řeší jak je pro něj nejlepší. Jestli to cítíš takto, tak je to pro Tebe správně.
Hele, já taky vím, že bych neměla jíst některé věci nebo pít alkohol, a přesto to dělám.
Pilulky
anonym
| 29. 11. 2006 16:59
Ahojte. Asi to sem k vám moc nepatří, ale jak jsem to tady tak pročítala, tak Lenka má stejné trápení jako já. Ale já to řeším jako Zuzu, upravuju to pilulkama. A je to dle mě nejmenší zlo. Navíc mi to absolutně vyhovuje, menstruace mě tak v ničem neomezuje, vím, kdy přesně příjde, takže vím, co si na kdy můžu domluvit. A taky se mi nestane ta situace, kdy si něco domluvím a pak z důvodů menstruace bych to musela rušit, což předtím platilo zákonitě, kdykoli jsem si domluvila něco důležitého, tak to přišlo Pilulky jsou tedy pro mě lékem, jako se jiní léčí s tlakem nebo na cukrovku, tak já na hormonální nerovnováhu.
Jistě, že jsem se předtím, než jsem se pro pilulky rozhodla o tom přemýšlela a zkoušela i přírodnější způsoby, ale nic nezabralo, přes pupalku, čaje, cvičení, zábaly ...
A už není vše jako dříve, pilulky jsou nyní s nízkou dávkou hormonů. Takže povinnost jaterních testů už není. Jejich užívání se omezuje při nemocech jater, ale nemocný na játru toho nesmí spoustu.
Ale je to každého volba a já se rozhodla takto. A už bych neměnila, vím co bylo předtím a co je teď a cítím se líp.
Dost z vás je tady těch "přírodních" a už jsem si psala s Mysickou na diskuzi "hormonální antikoncepce", tak znám vaše názory. Ale zase věřte, že už není vše jako před deseti lety, spousta věcí se změnila.
Lenka
vendy
| 29. 11. 2006 16:20
Leni, tak to máš teda šílené, takhle každý měsíc trpět , jediné štěstí je máš takovou práci, která ti umožnuje zůstat doma - představ si že by jsi musela v tomto stavu do práce . Ale i tak tě to musí dost omezovat - třeba při plánování dovolené a tak. Mají to ti chlapi opravdu snadnější ........
nákup
lenka
| 29. 11. 2006 16:00
Zuzu, nákup proběhne až zítra odpoledne, jestli se do té doby zmátožím skrz tu menstruaci...zatím se plížím po bytě a jsem ráda, že žiju Zuzu a jak to máš vlastně s láskou? Zatím jsi tu myslím nepsala nic o nějakém příteli nebo tak ...
prášky
zuzu
| 29. 11. 2006 15:11
jjj Leni to chapu, ja trpim na nizky tlak.....no me doktorka ani krev nevzalaaz kdyz jsem pak sla na kozni, tak mi pani doktorka na koznim vzala krev na jaterni testy a divila se ze to ta doktorka neudelala, a taky mi ty prasky vymenila, kvuli pleti,vis...tak mam jine a je to super , ale vim, ze ladovani se tim neni zadny med, njn ale to je uz doba, proste neco za neco...co jsi koupila? uz probehl nakup .
antikoncepce
lenka
| 29. 11. 2006 13:42
ahoj Zuzu, víš proč jsem hlavně začala se zdravým životním stylem? Protože mi téměř desetileté braní antikoncepce naproto zničilo zdraví - poškodilo mi žaludek, játra, měla jsem vysoký tlak jako před infarktem - chodila jsem rok po všech možných vyšetřeních, než se zjistilo, že to bude tím - vysadila jsem je a rázem byl klid. Proč myslíš, že součástí preventivním prohlídek u těch ,kdo berou antikoncepci jsou jaterní testy? protože doktoři dobře ví, že to poškozuje játra - holt lobby farmaceutických firem je silné a je v tom plno peněz jak pro farmaceuty tak pro doktory. Když jsem antikoncepci brala, taky jsem netrpěla při menstruaci bolestí, ale teď při tom raději dva dny umírám, než bych si znovu vzala to svinstvo.
pro Léňu
zuzu
| 29. 11. 2006 12:37
ahoj Leni, no já mam radost z te nove rubriky, hned po ranu me to prekvapilo, jak rychle to sem stihli dat, jsem myslela, ze az od ledna ....ja pisu nejaky ukoly, dopisuju co se da a musim se pustit do eseje, pristi ctvrtek musim odevzdat, na videu musim pozorovat dva chlapiky jak spolu komunikuji ale beze slov a napsat ohledne nonverbalni komunikace co vyplyva z toho rozhovoru, jako mimika, getikulace atak, no sila ....no mame to my zensky tezky co, ale ja si nemuzu stezovat, nastesti tyhle dny snazim dobre....hlavne si to upravuju praskama, takze to ani kazdy mesic nedostavam, a to je parada, doktor rikal, ze to nevadi, ale tak po dvou, trech platech prasku ze to chce vynechat na ten tyden....jinak jeste k tomu jak to mame tezky, tak moje vzdalena sestrenice porodila ted dvojcata, dva kluciky, cisarskym rezem, jsou to maly kremilci v inkubatoru, pry maji i ty cepicky, no uz se na ne moc tesim, ale chudak ona, pry mela jeste nejakou srazeninu v brise, tak ji museli odsat, no zenska zkusi a chlap uz pak jen prebaluje, ze....tak at to vse rychle preboli, Leňo! paa.
pozdrav
lenka
| 29. 11. 2006 11:56
Tak jak se dneska všechny máte? Já už jsem stihla třikrát zvracet - dostala jsem menstruaci, takže jsem zase úplně vyřízená a mám v sobě dva ibuprofeny (už trochu zabraly)....už nevěřím, že tohle mé trápení někdy skončí....teda vlastně v přechodu, ale ten je daleko:no aspoň se snad jako jediná z nás těším na důchod
Zuzu
vendy
| 29. 11. 2006 08:44
Zuzu, moc ráda bych ti pomohla, ale bohužel k tvému tématu u nás v
knihovně nic nemáme. Jsme zaměřeni na historické obory, chodí k nám
studenti archivnictví, historie, muzeologie a knihovnictví. Ale věřím,
že v knihovnách v Praze určitě nějaký materiál ke své práci najdeš.
Přeju ti ať se ti práce daří !
pro Vendy
zuzu
| 28. 11. 2006 23:18
jeeee Vendy, tak to na Tebe budu mít dotaz, prosím prosím nemáš tedy nějaký typ ohledně té mé bakalařky- Zanedbávané děti, na knížku či něco zajímavého, díky moc .
Knihovna
vendy
| 28. 11. 2006 20:29
Leni to tě musím zklamat, ale u nás v knihovně se nepůjčuje nic, alespoň teda ne domů. Já jsem zaměstnanec archivu a spravuju archivní knihovnu, knížky půjčujeme pouze prezenčně, ke studiu u nás ve studovně, chodí k nám hlavně vysokoškolští studenti. Žádná beletrie se u nás nenajde - pouze knihy odborné - historické, regionální, z dějin umění,literatury, hudby, pomocných věd historických, filozofie, práva a stoustu dalších oborů, taky všechna periodika a noviny a taky vzácné staré tisky.
Já sleduju co kde vychází, knihy nakupuju, pak eviduju a pak předkládám ke studiu, otevřeno pro vëřejnost máme jen dvakrát v týdnu, takže je to taková pohodová práce
pohoda
lenka
| 28. 11. 2006 15:04
Je fakt, že tu jsou samí fajn lidi...já si tu čtu i jiné témata a tady si nikdo s nikým nehádá, což je zkrátka něco nevídaného. Je tu prostě taková pohodová atmosféra
Vendy, máte u vás v knihovně nějakou hitparádu knížek, které se nejvíc půjčujou?
vstávání
vendy
| 28. 11. 2006 13:23
Já vstávám přes týden o půl 6, ale kdybych mohla tak bych ráda spala
alespoň do 7 hodin. Jako dítě jsem byla ranní ptáče, vždy jsem byla
první vzhůru a nechápala jsem jak můžou všichni tak dlouho spát. Dneska
nám to vrací František který nám v něděli už o půl sedmé nakukuje do
pokoje jestli už nejsme náhodou vzhůru. A i když už někdy vzhůru jsme
tak děláme že nejsme, a vychutnáváme si, že si můžeme jen tak
poležet. Ale kolem půl osmé se probudí i Pavlínka a pak nám už nakáčou
do postele a je definitivně po spánku ....

Leni, taky s tebou souhlasím, do Klubu třicátnic nakukuju moc ráda, je
to příjemné počtení, jsem ráda že jsem Victroii objevila, návštěvnost
tady sice není nijak závratná, ale zato jsem tady zatím narazila na
samé fajn lidičky
vstavani
zuzu
| 28. 11. 2006 11:14
Leno. tak tim jsi me pobavila, jsi super , ta tma dela divy, komu by se taky chtelo vstavat,ze? Ja vstavam tak 7/8a uplne me to vyhovuje, zase vstavat dyl to bych litovala toho promarnenyho dne, kdyz se tam brzy stmiva, aspon trochu si toho svetla uzit ...taky mam vzdy dobry pocit tady z te diskuze, a o to prave jde si myslim.
diskuze
lenka
| 28. 11. 2006 09:06
Tak mi holky přijde, že skrz tu práci jsme všechny naladěny na stejnou vlnovou délku...ale to je vůbec i celkově v téhle diskuzi, taky vám to přijde, že je to tu takové milé počtení? Já když si to tady vždycky čtu, tak mi to navodí takovo pohodu a to je dobře. Jinak Myšičko, včera jsem si říkala, že podle tvého vzoru vyzkouším to ranní brzké vstávání a zkusím, kolik udělám práce, protože ten čas, kdy je venku ještě tma a klid mi dělá dobře...no ale zkrátím to, sice jse se vzbudila dle plánu, ale nechtělo se mi vylézt, tak jsem zase šla spát ....tak snad příště.
vysněná práce
mamika
| 27. 11. 2006 22:51
Jé tak to já bych chtěla mezi malinký děti do školky ,ale ty nejmenší a nebo keramiku v jakékoliv podobě hrníčky,džbánečky apod.nejdříve je uplácat a pak vymalovat.Taková ta lidová tvořivost,kytičky (aranžování),malování na sklo,látku,dřevo ,to by mě moc,moc bavilo a těšilo.Taková ta práce co ,když večer skončíš a otočíš se tak je vidět a pak nadělá ještě spoustu radosti.
vysněná práce
anonym
| 27. 11. 2006 20:50
Asi nebudu originální, ale já mám vysněnou práci.
Mám tu nejlepší práci, kterou jsem si mohla přát. Penízky zatím stačí, prac. doba je přijatelná i pro to, abych byla s dětmi...
Ještě bych chtěla být profes. astrologem.
A vždy jsem tíhla k medicíně (máme to v rodině), dost jsem se rozhodovala mezi medicínou a muzikou, kdysi. Dnes vím, že bych pro své názory měla ve zdravotnictví dost velké problémy. Líbila by se mi třeba homeopatická praxe.
Nebo psycholožka.
Nebo učitelka.
Ale všechna povolání, i ta moje vysněná mají své pro a proti a já si skutečně vybrala to nejlepší.
Práce
vendy
| 27. 11. 2006 19:10
Leni tak to nemáš špatné - děláš vlastně sekretářku vlastnímu manželovi , mě by se na tom líbilo, že jsi paní svého času - žádná pevná pracovní doba a můžeš si určitě práci organizovat tak jak ti to vyhovuje.

Vysněná práce - no vím, že to není zrovna moc ambiciózní, ale strašně by mě bavilo mít takový malý obchůdek s bylinkama, přírodní kosmetikou, nebo třeba i keramikou nebo útulnou čajovnu. Vždyky když někde takový nějaký obchůdek objevím, tak jsem z toho celá pryč.....
zvirata
zuzu
| 27. 11. 2006 16:55
no ty kone, toho je hodne, vzdyt porad v televizi je jak nekdo tyra kone, no to nechapu, proc si je porizuje, kdyz k nim nema zadny citovy vztah a podle me to jinak chovat zvirata nejde, kdyz k nim ten vztah neni..no ale zase ze je na svete mnoho dobrych dusicek, ktery zviratum pomahaji, my jsme na zakladce si pamatuju meli mladou ucitelku a ona nas zapojovala do tech tuznych petic apod, tak jsme sbirali podpisy proti vrazdeni velryb v severskych zemich atak....no doufam, ze jednou treba pri praci se do neceho zapojim, ono si mylsim jednou za cas neni spatne se do neceho zapojit a informovat, ale zase do nejake organizace me to netahne, ale kdyz bych mohla, tak pomuzu...no jinak k tem povolanim, treba si mylsim co ctu tu kucharku Hanky Zemanove, tak ze ona se ma velice dobre, napsala kucharku, prodala Albio s manzelem a maji farmicku v prirode .neslysela jsi ze chysta novou knizku, ja uz tady o tom psala, ale nevim kdy ma vyjit....
zvířata
lenka
| 27. 11. 2006 16:46
S tím týráním zvířat máš naprostou pravdu, já okamžitě přepínám na jiný kanál, když něco takového jde v televizi, protože vím, že bych pak na to musela myslet ještě několik dní...jednou jsme byli u známých na pár dní na chatě a jejich soused na vedlejší louce měl koně....byli tam přivázení celý den na krátkém špagátu, jen večer přišel a kolík s tím špagátem dal kousek dál, protože měli kolem sebe všechno spaseno...byly šílené vedra, teploty hodně přes 30 a ty koně se nejenom nemohli schovat někam do stínu,ale vůbec tam neměli ani vodu, takže jsem místo rekreace tahala kýdle s vodou a napájela ty koně, bylo jich tam dost a měli takovou žízeň, že vypili každý dva kýble. Prosila jsem ty známé, ať to nějak vyřeší, tak pak už se to zlepšilo.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
4. 7. 2025 08:29
14613
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
3. 7. 2025 18:01