Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

peníze
lenka
| 24. 11. 2006 13:41
Teda 2000 kč za cigarety měsíčně, to je vážně síla...že jim to není líto, vždyť by si mohli za ty prachy každý rok vyjet na krásnou dovolenou k moři. Já jsem ani nevěděla, že ty cigarety tolik stojí, ale o to víc mě udivuje, kolik lidí, co je na sociální podpoře, tak kouří....nebo když si v televizi někdo stěžuje, že nemá peníze, ale přitom má cigaretu v puse...
zuzu
lenka
| 24. 11. 2006 13:38
Zuzu a to je běžná praxe, že když se studuje policejní akademie, že máš praxi v Anglii? To je bezva, že bych to začala taky studovat? Jinak by mě zajímalo, když jsi tam přijela, jestli bylo těžké objevit nějaké ty obchody se zdravou výživou, nebo je to tam v Anglii hodně rozšířené.
medovina
lenka
| 24. 11. 2006 13:36
Ahoj Zuzu, tak jsi se stavila k nám do diskuze, to jsem ráda. K tomu alkoholu mě teď ještě napadá jedna dobrůtka , kterou jsem dřív občas pila. Koupí se medovina, já ji kupuj ve zdravé výživě a buď je výborná do čaje, ale ještě mnohem lepší je smíchat ji s mlékem a to pak chutná jako Baileys - to je takový ten sladký hustý krémovitý alkohol.
alkohol
zuzu
| 24. 11. 2006 11:43
ahoj holky, sice jeste nemam leta abych se zaradila do vasi diskuze, ale snad to nebude vadit...s Lenou souhlasim, taky nepiju ani nekourim, teda vino a sampicko jo, ono dve deci vina neuskodi ale nesmi se to prehanet...aale tvrdej no fuj....delam obcas v kavarne, teda tvari se to jako kavarna, ale je to normalni nalejvarna, zensky tam prijdou na sklenicku a skonci to tim, ze mi treba jedna usne na stole, prave od te doby se mi ten alkohol nejak zprotivil....ono zenska ohledne piti vydrzi mnohem mene nez chlap a kdyz vidim jak prijde jako dama a odchazi jako ehm....tak neni o co stat....takze damy se potom ukazi v pravem svetle, no neni to hezka pokoukana....a ty cigarety jeste horsi, nejenze kazi zdravi sobe, ale i nam, bohuzel, ale zase musime byt asi tolerantni....no snad jim to kurakum poradne zdrazi
burčák
mamika
| 24. 11. 2006 11:34
Tak burčák jsem vždycky chtěla ochutnat a ještě se mi to nepodařilo.Buď si vzpomenu pozdě a už není,nebo prostě nemám odvahu,připadá mi to jako nějaký zbytek,kalný a hustý.Jednou se ale odhodlám a zkusím to,vážně!Když to všichni tak vychvalují,tak to asi bude dobrý,ale prý po tom bolí hlava a rychle a hlavně nenápadně to leze do hlavy.Nevím jen jsem o tom slyšela.
Lenka
vendy
| 24. 11. 2006 11:27
No to víš, že se tím ušetří - jedni naši známí - kouří oba a
měsíčně je to stojí min. 2 000 Kč a když si vezmeš kolik je to za rok a
kolik třeba za 10 let - tak to už je pěkný balík peněz
alkohol
mamika
| 24. 11. 2006 11:25
ahoj holky,tak já si dám dobré vínko(občas )a ještě raději vinný střik.Muž je pivař,jako správný vandrák(jak sám říká)tvrdý alkohol se u nás nepěstuje ,já jsem po něm ospalá a muž ho nesmí,kvůli slinivce.Takže se sice u nás najde ,ale to je tak rum do pečení a nebo frnet co se dává koledníkům,nebo čertům.A ještě ráda ulizuju na vánoce vaječný koňak,ale ten domácí co rumem jen vonímůj manžel mu říká ...tlamolep...
alkohol
lenka
| 24. 11. 2006 09:49
Tak na alkohol mě moc neužije a když tak ve velmi malém množství, protože by mi po něm jinak bylo špatně...občas trochu vína, příležitostně šampíčko...no a když je sezóna burčáku, tak to si dám moc ráda, to zase jo -ale v něm toho alkoholu tolik není. Tak mě napadá, že vlastně ušetřím hodně peněz, když nepiju a nekouřím
vánoce se blíží
vendy
| 24. 11. 2006 09:30
Holky tak u nás na náměstí už stojí vánoční strom (zatím nenazdobený) a
taky dřevěné boudy - protože už 1.12. začínají vánoční trhy. No už se
moc těším až tam s dětmi vyrazíme a taky až si tam s kamarádkou z práce
zajdeme na punč .

Holky a co vy a alkohol ? Dáte si občas nějakou skleničku ?

My máme s přítelem oba rádi dobré víno, takže si občas koupíme sedmičku a uděláme si pěkný večer . Tvrdý alkohol ten nemusím vůbec , a pivo to si občas dáme skleničku o víkendu po obědě. A jak jste na tom vy ?
loučení
lenka
| 23. 11. 2006 15:32
Pa, pa , já už taky mizím, ale dneska ještě přijdu.
Lenka
vendy
| 23. 11. 2006 15:29
jo tak to já už
taky na přítele nenápadně zkouším, minulý týden jedl poprvé tofu -
nejdříve se tvářil nedůvěřivě ale pak uznal, že mu to vlastně chutná .
A vždycky když narazím někde na nějaký zajímavý článek o zdravé stravě,
tak mu ho pošlu a nese to své ovoce, už se začal zajímat o lněné
semínko . Holky mám tady ještě nějakou práci a pak už fičím domů - takže se zatím loučím - pa pa
Klub třicátnic
vendy
| 23. 11. 2006 15:24
Přejmenujeme ho na "Klub bývalých třicátnic "
jídlo
lenka
| 23. 11. 2006 15:23
My jsme manželé šest let. Co se týká stravy, tak nejdřív jsems tím začala já a občas mu něco podstrčila - časem zjistil, že mu to chutná a teď to jíme oba - ale on si rád zahřeší - dá si klidněi Mc Donadla, nebo v létě špekáček a tak podobně...nebo mlsá věci, které já ne. Nejvíc se ale musím smát, že když koupím nějakou novou věc co nezná, tak se brání a nechce to a když to pak ochutná, tak mi to celé "sežere", protože zjistí, že je to dobré .
Lenka
vendy
| 23. 11. 2006 15:22
Přítel se nastěhoval s dětma ke mě. Máme byt 4 + 1, takže jsme se tam
naštěstí vešli. Sice obývak je pro nás zároveň i ložnicí, ale
jinak to vyřešit nešlo - potřebovali jsme 2 dětské pokoje.
Vážné téma k debatě!
lenka
| 23. 11. 2006 15:19
Tak, teď mě napadla jedna věc - budeme tu debatit třeba roky a roky a jak to pak v budoucnu vymyslíme? Protože léta budo ubíhat a aby se nestalo, že v Klubu třicítek se budou sházet zralé šedesátnice?
Lenka
vendy
| 23. 11. 2006 15:16
tak to jsme
zrovna myslely obě na to stejné. Máme s přítelem opravdu pěkný vztah a
určitě se chceme vzít, možná příští rok - ale tak nějak v klidu jen v
rodinném kruhu. I děti si to moc přejí, mají pocit že když se vezmeme
tak budeme víc jako opravdová rodina .
Pěkný vztah
vendy
| 23. 11. 2006 15:13
Leni, už jsem si i ve starších příspěvcích všimla, že máte s mamželem asi moc pěkný vztah . Jak dlouho už jste spolu ? A manžel je taky pro zdravou stravu, nebo se stravujete každý jinak ?
přítel
lenka
| 23. 11. 2006 15:13
Vendy, jak tak o tom píšeš, tak TO vypadá, že máte s přítelem opravdu hezkÝ vztah - neplánujete, že se vezmete? Teda ne že by svatba byla důležitá. A jak to vlastně máte s bydlením, přistěhovala ses k němu do bytu nebo on k tobě?
Lenka
vendy
| 23. 11. 2006 15:08
No právě, že se Leni k tomu internetu dostanu hlavně v práci, protože
doma okupují počítač pořád děti a partner a ani na to nemám doma
moc času, snad jen chvilky večer, když už děti spí.

Na tu chatu nás jede 5 rodin, mělo by tam být 13 dětí .
Hlavní jídlo si už navařím zítra doma a tam už se to jen ohřeje, nevím
totiž jak je chata vybavená a když se motá 5 ženských v kuchyni
tak to není nic pro mě.

S tím opalováním je to dobrý nápad - přibalím asi opalovací krém i když přítel pořád doufal, že povezeme lyže
Jste to co jíte
vendy
| 23. 11. 2006 15:00
Na "Jste to co jíte! jsem se včera taky dívala, a taky jsem žasla jakou
má pevnou vůli, a že vůbec nehřešil , jako mnohé ženské co byly v
minulých dílech . Sama ta doktorka z toho byla úplně vedle a bylo vidět
jakou má z toho radost
chata
lenka
| 23. 11. 2006 14:59
Aha, už jsi vzpomínám, žes to psala, to víš, to jsou ty výpadky paměti Takže to máš internet v práci, že? Nebo i doma? A můžeš si v práci číst, když tam máš tolik knížek nebo to nejde? To je moc hezké povolání. Včera jsem platila v knihovně pokutu 11 korun, zapomněla jsem vrátit včas knížku A jak to budete mít na té chatě s vařením - jedete zase víc rodin? Jestli jo, tak se asi o vaření nějak podělíte, ne? No jo, s tím sněhem je to špatné,alel kdo by řekl, že měsíc před Vánocema nebude sníh? třeba se tam aspoň budete moc opalovat
Malá Morávka
vendy
| 23. 11. 2006 14:50
Ta Malá Morávka je v Jeseníkách vedle Karlova a nedaleko Karlovy
Studánky - nevím jestli to někomu něco řekně. No chatu máme zamluvenou
už od září a počítali jsme, že tam bude sníh. Někteří optimisté pořád
ještě věří, že tam do soboty napadne ,
ale je tam moc hezky i bez sněhu - budeme chodit s dětma ven a když
bude hnusně tak budeme hrát nějaké hry a děcka si vždycky připravují
nějaký program, nějaké vystoupení a tak , takže se určitě zabaví.
Bereme sebou taky Srable, Dostihy a sázky, Alhambru a karty....

Jinak jsem z Opavy a pracuju jako knihovnice
kamarádky
lenka
| 23. 11. 2006 14:47
Já mám tři moc dobré kamarádky a i když se nevídáme pravidelně, tak si píšeme a jsme v kontaktu přes email...no a pak mám spoustu virtuálních známých Jinak se Vendy shodnem v partnerech - já vždycky říkám, že moje nejlepší kamarádka je můj manžel
Jste to, co jíte
lenka
| 23. 11. 2006 14:45
Holky, nedívaly jste se včera na Jste to, co jíte? Mě úplně dojal ten chlap, co tam byl -jak to vzal vážně a nepodváděl. Na začátku říkal ,že nesnáší celer, že se mu zvedá žaludek jen když ho vidí a když ho potom paní doktorka přepadla nečekaně, když šel z nákupu a vlezla mu do tašky kde ten nákup měl, tak v ní byl i celer - to mě úplně dojalo, že si ho koupil, když ho nemě tak rád.
koníčky
lenka
| 23. 11. 2006 14:42
Vendy, ta malá Morávka je mi nějaká povědomá - není to v Beskydech? A co tam teď budete dělat, když počasí je nic moc - snad vám nebude pršet. Tam musí být krásně hlavně v létě nebo v zimě když je sníh. A ty pocházíš někde z okolí? Promiň ,jetli jsi to už psala ,nemůžu si vzpomenout...ani na tvou profesi, jsem hlava děravá No ty koníčky už jsem tu psala - sport - běhání, cvičení, internet, příroda, zvířata a celkem obecně vzato vše,co se týká zdravého životního stylu.
Co je s váma holky ?
vendy
| 23. 11. 2006 14:33
Pořád tady debatujeme sami s Myšičkou - holky kde jste ? - písněte jaké máte koníčky a jak jste na to s kamarádstvím
Kamarádi
vendy
| 23. 11. 2006 14:28
Od dětství jsem měla jednu nejlepší kamarádku, ale bohužel poslední
roky si už tolik nerozumíme, možná je to tím, že na sebe už nemáme
tolik času, docela dost mě to mrzí.

Jednu moc fajn kamarádku mám v práci - a pak máme několik
takových přátelských rodin se kterými jezdíme několikrát do roka někam
na chatu (zrovna zítra odjíždíme na chatu na Malou Morávku) všichni
mají děti a jsou to takové akce hlavně pro děti.

Ale skvělým kamarádem je pro mě můj přítel, dříve to byl jenom kamarád
a později to přerostlo v lásku. Ale to kamarádství nám zůstalo, vím že
se mu můžu svěřit opravdu se vším.
sny
vendy
| 23. 11. 2006 14:16
Mišičko teď jsem si četla nějakou starší debatu o snech a musím říct,
že se mi stává úplně to stejné co tobě. Dost často se mi zdá, že mě
přítel ve snu něčím naštval a ráno když se probudím, tak ta zlost
nebo lístost ve mě zůstane a já jsem na něj naštvaná, sice jen chvilku
než si to srovnám v hlavě ale přítel už je z toho celý špatný a ráno se
mě pro jistotu ptá - jestli mi ve snu zase něco škaredého neprovedl
přátelé
anonym
| 23. 11. 2006 14:12
Tu knížku "ˇZila jsem před staletími" jsem také četla, mám ji doma, to je přesně ten žánr co mi sedí.
A s dopisama jsem nejvíc začala až na mateřské. Internet ani počítač jsme neměli a já se cítila hodně sama mezi těma plínkama a kašičkama. Vystřídala jsem desítky dopisovatelek (ale i chlapských pisatelů) a zůstalo mi jich jen pár, ti nejvěrnější, a díky netu teď na ně mám stále méně času...

U mě je zvláštní, že "na živo" vlastně moc přátel nemám. Anebo ty co mám, nevídám často.
Nejužší vztah mám se dvěma dopisovýma kamarádkama a taky se ségrou si v poslední roky hodně rozumím. Více než v dětství.

A jak to máš s kamarádkama Ty? A ostatní? Přidejte se!
Záliby - a jaké jsou ty vaše ?
vendy
| 23. 11. 2006 14:00
.Dříve jsem taky hodně četla, ale dneska na to bohužel nemám už tolik
času, ale na žánru se shodneme - taky mám ráda historické romány, ale i
cestopisy , taky knížky o výchově dětí - třeba od Portálu.
Tématika minulých životů mě taky zajímá, moc se mi líbila knížka "Žila
jsem před staletími" ale autora si už nepamatuju.

Jinak mě zajímá všechno co se týká zdravého životního stylu. Taky
hrozně ráda cestuju ať už je to do zahraničí nebo výlety
v rámci republiky, ale spíše ty přírodně laděné. Ke sportu mám
kladný vztah - mám ráda pěší tůry, vyjížďky na kole,
sjíždění řeky, lyžování, brusle ... docela všechny sporty kromě
míčových her, ty od dětství nesnáším.

Taky trávím hodně času s dětma, vedeme je dost ke sportu takže ty
lyže,in-line brusle, kolo - to jsou takový rodinné koníčky.

Ráda vařím a peču - hlavně když to rodině chutná, tak to mě těší. Ráda
něco tvořím, chodila jsem na keramiku, baví mě aranžovat a různě
zkrášlovat byt. Mám ráda přírodní materiály.

Oba s přítelem jezdíme už několik let na letní dětský tábor jako vedoucí - práce s dětma nás baví oba.

No a samozřejmě že taky ten internet , na ten jsem si už hodně zvykla. A taky mám ráda dobré víno.... a bohužel i dobré jídlo .

Mišičko, s těmi dopisy - taky jsem je měla hrozně ráda, celé dětství
jsem si pořád s někým dopisovala, s kamarádkama s táborů, s jednou
slovenkou z Ružomberoku měli jsme s nimi jako škola družbu, a taky
s jednu ruskou. Později to byla milostná korespondence - měla
jsem kluka na vojně. Dodnes mám všechny své dopisy pečlivě schované a
občas si je z nostalgie prohlížím. Ale už je to hódně dloho, co jsem
dostala nějaký osobní dopis, teď už mi píše jen banka a spořitelna

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥