Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

prace
zuzu
| 27. 11. 2006 16:39
tak to mas pravdu, prace se zviraty je moc zasluzna a pekna prace, ja bych na to asi ale nemela silu a hlavne clovek musi mit obrovskou vydrz a myslim, ze i hodne silna osobnost, ja bych na to asi nemela srdicko, ja kdyz vidim nejaky film se zviraty, kde se jim treba ublizuje nebo skonci spatne, tak hned bulim a to treba kdyz se deje cloveku, tak me to nechava relativne chladnou...snad aspon to, ze mam hafika z utulku je takovym trosku za dosti ucinenim, vzdy jsem chtela mit nejakeho psa, peknou rasu, ale jak jsem byla v tom utulku a vzala si naseho Lumpika, tak uz bych nemenila a vyhradne brala zviratko z utulku, bylo to dvoumesicni stenatko, ktere nekdo s jeho sourozenci nechal v papirove krabici nekde lezet, ale u nas se ma moc dobre a obcas kdyz ,,zlobi,,tak mu rikam, at si vzpomene na sve,,skarede,,detsvi ....ono ta prace se zviraty neni jen o tom jim pomahat, ale byt s nimi i v tom spatnem a na to ja bych nemala silu....zdravotnictvi je taky moc pekne, me by prave bavilo neco ohledne te psychologie, ci sociologie, ale asi nejdulezitejsi je pro me volnost, nebyt podrizena, byt v praci svou pani a planovat si cas a ukoly sama, coz Leni ty se mas, ty to tak mas, vid?
práce
lenka
| 27. 11. 2006 16:25
Když se tak bavíme o práci, tak bych měla jedno téma - jaké jste měly nebo máte vysněné povolání? Když se odprostíme od toho, že na to třeba nemáme školy nebo kvalifikaci, ale že bysme si prostě mohly vybrat, co by nás bavilo - co by to bylo u vás? Mě by bavilo dělat něco ve zdravotnictví, ale ne lékaře, to je příliš velká zodpovědnost, ale spíš zdravotní sestru nebo rehabilitační pracovnici...něco,co by pomáhalo lidem. Nebo by mě bavila práce se zvířaty, třeba trenérka delfínů
prace
zuzu
| 27. 11. 2006 15:58
Leni, to zni moc pekne, nahodou takovehle organizovani a pripravovani veci kazdy nezvladne, navic chlapi na to taky si myslim moc nejsou, se tim ,,zdrzovat,, , me by tohle ,,vyrizovani,, a ,,zarizovani,,jak pises taky bavilo, navic kdyz je to v ,,rodine,, tak to clovek dela s chuti...ja jsme jednou brigadne delala tyden a v advokatni kancelari asistentku, takze jsem behala tam a zpatky jak si pan pravnik rekl, trikrat denne u notare, behani pro papiry, s papiry, no to nebylo zase to prave, ale myslim ze kdyz je to ve prospech manzela a vubec vaseho podnikani tak je to neco jineho, muzes mit pak dobry pocit si myslim, ze to zvladas a manzelovi pomahas .
Vendy
lenka
| 27. 11. 2006 14:40
Vendy, moje povolání je spíš než povolání pomáhání manželovi s podnikáním, papíry, vyřizování, zařizování a tak podobně.....manželovi to pomůže, i když toho není bůhví jak moc, ale zase právě takové ty maličkosti by ho zdržovaly při práci . Navíc si nemusí platit žádnou pomocnou sílu.Já vím, že to asi není bůhví co, ale já nejsem žádná kariéristka, ale spíš takový domácí typ.
Pro Lenku
vendy
| 27. 11. 2006 13:41
Leni jaké je tvoje zaměstnání ? Nejspíše jsi to někdy dříve
psala, ale těch příspěvků je už tolik, že by to zabralo spoutu času to
všechno pročítat.
Perníčky
mamika
| 27. 11. 2006 11:05
do těsta dávám med,oni jsou chvilinku tvrdý,ale pak nádherně změknou.Terka samosebou dělala všechno,pomáhala a ujídala taky.To jí jde moc dobře Zdobím pak většinou sama ,ona udělá 3 a pak jen ulizuje polevu,když to přestane bavit i mě ,tak je poleju čokoládou a je to.Já mužovi mám klasicky-boxerky,ponožky,kosmetiku a asi koupím něco na ryby.Letos jsme se sice dohodli,že mi(dospělí) si dávat nebudem(nějak dost jsme přešvihli rozpočet)jenže on mi pak stejně nějakou blbinku koupí a já bych byla za tu zlou.Takže se dárky pro nás velký budou pohybovat v stovkových relacích.Ona stačí Terezka ,ta si to vybere za všechny.Taky už vyrábí dárečky ,nesmím bez zaklepání do pokojíku ukazovala mi nějakýho dřevěnýho slona ,co má pro taťku.Koupila ho když byla na výletě a teď ho sama vybarvuje a polepuje.Je kouzelný,jak si s tím dávají strašnou práci ,jen aby mamka s taťkou měli radost.Samozřejmě jako každý dítko ráda dárky dostává,ale taky je hrozně ráda dává a to jsem ráda,už umí mít radost z toho,že radost udělá
Mamika - perníčky
vendy
| 27. 11. 2006 10:47
Tak ty už máš perníčky napečené ,
já se na to chystám o víkendu. A co Terezka pomáhala nebo jen ujídala ?
Dáváš do těsta med ? Já mám receptů několik, loni jsem pekla takové
perníčky, že jsem těsto musela nechat 2 dny odležet, ale pak se s nim
pracovalo dobře
Dárky
vendy
| 27. 11. 2006 10:38
Já mám pro svého přítele taky nějakou kosmetiku ( Avon ) knížku, sportovní mikinu a společeně si chceme naježit DVD.

Taky nakupuju dárky strašně ráda, ale ty pro děti nejraději . A Pavlínka je v tom po mě, ta zase dárky vyrábí a hrozně se vždycky těší, až tím dárkem někomu udělá radost
Perníčky
mamika
| 27. 11. 2006 10:16
Ahoj holky ,tak mi jsme perníčky pekli včera,no vonělo to celým barákem.Musela jsem je schovat,Terča se do nich tak pustila,že by do vánoc nic nezbylo.Snědla dokonce i ty méně povedený(trochu víc přičmoudlí)co jsem měla na straně pro naší psici Ginu.Ale co aspoň je vidět ,že ta práce není zbytečná.Ale to těsto je mi nesympatický,tak špatně se dělá a pořád lepí a člověk musí vynaložit vážně dost síly ,aby ho rozválel.U nás jde po cukroví hlavně Terka,občas k snídani já a manžel jen sporadicky,má svoje druhy a ty v něm mizí dost,ale dokáže kolem toho i chodit a nezobat.Takže pro naše dobro peču taky jen z polovičních dávek.Kdo to pak má schazovat!
Vánoce
anonym
| 27. 11. 2006 09:50
Jo. Já se už strašně těším na Vánoce.
A od doby co mám děti, tak snad úplně nejvíc.
Když jsem sama byla malá, myslela jsem si, že to jsou kecy o tom, že darovaný dárek udělá větší radost, než ten co dostanu...
Ale teď se tomu směju. Obdarovat své nejbližší je
TO NEJKRÁSNĚJŠÍ co o Vánocích prožívám.
Hlavně děti, co si budem povídat, tam je to tak snadné a příjemné!

Leni a co Ty, nemáš nějaké synovce či neteře, kterým bys kupovala dárek?

A co holky kupujete svým chlapům?
Já letos CD Nohavici, pak ještě když seženu VHS "Šifra mistra Leonarda", mužíček se mnou na to chtěl jít v létě do kina, to se nestihlo, tak aspoň tak...
A koupila jsem mu Kosmetiku Adidas-je to v takovém malém batůžku Adidas, který se dá normálně nosit. Dvě mouchy jednou ranou.
cukroví
vendy
| 27. 11. 2006 09:34
No fuj - to je představa - 10 Kg usazených výkalů a stále je vláčet sebou - brrrrr.

Já teda cukroví peču - i když sama na to sladké moc nejsem, ale hlavně
kvůli dětem a taky kvůli atmosféře a tradici - jo a taky mě to docela
baví. Ale peču v malém množství, většinou společně s mamkou - děláváme
si takový pečící den, beru si na to dovolenou, začínáme hned
ráno, ve dvou nám to jde rychleji a ještě si u toho skvěle pokecáme,
máme to už jako radinnou tradici - mamka vždycky už den předem
uvaří na oběd výborný segedýnský guláš, na ten už se
těším . Jen perníčky ty peču s dětmi a dřív než ostatní cukroví.
cukroví
anonym
| 27. 11. 2006 09:18
Jak nejí? Nejíte cukroví?
To u nás hlavně chlapi, ale já taky zobnu. Méně. Nějak mi sladké zas tolik neříká. Ale čas od času dostanu chuť na sladké i já. Ale jako můj mužíček-v noci zbaští celou čokoládu jen se zapráší. Oplatky, čokoládové i bez...dorty, zákusky...to on baští. A je stále štíhlý. To je pěkný binec. Někdo to má jinak s tím spalováním (muž chodí 3x denně na velkou, já 3x týdně!).
Jednou mi řekl: "No, to musí v tom Tvém břiše teda vypadat!"
A asi měl pravdu. Jednou jsem četla, že takový obézní muž s velkým břichem má ve střevech až 10 kg usazených výkalů!!! To mě vyděsilo. Fuj. To mám téma po ránu.

Nám peče tchýně cukroví i občas buchty. Mám ráda štrůdl.
A z ván, cukroví vlastně skoro všechno. Tchyňka dělá takové nepečené (sušené) jablečné "ďubky" z jablíček a ořechů, vlastně tam snad přidá jen strouh. piškoty, vytvaruje, nechá uschnout a hotovo. Zdravé, sladkokyselé, výborné.
víkend
lenka
| 27. 11. 2006 09:08
Ahoj Vendy, tak to jsem ráda, že sis to tam užila i bez toho sněhu. Je pravda, že v neděli bylo moc hezky a taky i teplo, takže i my jsme vyrazili na takou menší túru. Zato dneska to tu zae vypadá jako v prádelně. Co se týká perníčku a vůbec i vánočního cukroví, tak ode mě rady nečekej, protože já nepeču ...u nás to nikdo nejí, takže mám o práci míň.
Perníčky
vendy
| 27. 11. 2006 09:01
Holky pečete některá perníčky ? Já se do toho pustím asi tento víkend
Pondělí
vendy
| 27. 11. 2006 08:59
zdravím vás
všechny při pondělku, tak jak jste prožily víkend - pracovně nebo
oddychově ? Já tentokrát zcela oddychově, byla jsem v těch Jeseníkách a
moc jsme si to užili, i když v sobotu nebylo počasí nic moc, tak v
neděli bylo nádherně, svítilo sluníčko, takže jsme si užili
procházek na čerstvém vzduchu. Jen ten víkend bohužel móóc rychle
utekl.
mysicka
packa
| 26. 11. 2006 19:47
Tak to tě obdivuji.Pokudnemáš nějaké problémy co by zapříčinily tvou nespavost.Sama jsem chvíly měla takové období,že jsem za noc naspala 2-3hod.a jinak jsem nemohla spát.Je fakt,že jsme neměly počítač,a tak to pro mě bylo příšerné.A dokopat se k vaření,tak to před tebou klobouk dolů.
vstávání
anonym
| 26. 11. 2006 10:22
No, občas toho moc nenaspím.
Dnes brouzdám po netu s přestávkami asi od 4.00h. Vařím u toho.
Obvykle večer usnu, ale ve dvě jsem vzhůru, 3 hodiny si čtu, nebo právě trápím počítač. Pak usnu.
Dnes jsem se vzbudila něco po třetí hodině ranní, a po hodině převalování v posteli jsem šla něco dělat. Člověk takto udělá fůru práce! Fakt!
myšička
lenka
| 26. 11. 2006 09:09
Myšičko, prosím tě, v kolik hodin ráno vstáváš? Příspěvek v neděli v 6:31 hodin mě teda dost překvapil
vánoční atmosféra
anonym
| 26. 11. 2006 06:21
Jo jo, je to rok co rok dřív a dřív, to vánoční běsnění. Nijak zvlášť mi to nevadí. Jen ty děti to napíná víc a jsou netrpělivější delší dobu. Vzpomínám si, že každoročně to napětí je tak náročné, že na Štědrý den už jim rupnou nervy (a mi následně taky), že se pobijou, pohádají, je vidět, že je to z nervozity, ten Štědrý den je hrozně dlouhý a nervy k prasknutí. Tak to řeším (vloni poprvé) tak, že jdu s dětmi ven, mimo dům, do města, na návštěvu k našim, kamkoliv, a vracíme se (vše si předtím nachystám) až přímo v 16 h, (v 17 večeříme), že jen osmažím kapra a baštíme. Motivuji je tím, že si mezitím musí uklidit pokojíček, jinak by kam nebylo dát dárečky, a celkem bez problémů.
Nosní mandle
packa
| 25. 11. 2006 22:19
Ano,nosní mandle dorostou,ale momentálně jsme rádi že se vyspíme,nemusíme na pohotovos s ouškama,že se malá v noci nedáví,a z toho nezvrací.Ato pořád dokola celou zimu,jaro.Bylo to nekonečné.Jinak,dnes jsme s d cerou pekly poprvní perníčky.Nikdy jsme tak brzo nepekly,a perníčky už vůbec,jenže kdoví co jim ve školce vykládjí,u nás už se zpívají vánoční koledy,a stromeček by mohl stát už zítra v obyváku. Tak jsme se šly podívat do města kde vánoční atmosvéra vykukuje z každé výlohy,a dokonce i strom je na náměstí.Malé zářily očka ,a byla aspon na chvilku spokojena Zatím dobrou,už mě bolí zadek od sezení.
Terezka-Xena
anonym
| 25. 11. 2006 14:42
No, musím říct, že s Terezkou velmi sympatozuji, co se týče názorů na lékaře. Já taky nemám doma malé hrdiny, naopak.
Ale rozumím jim, vždyť kdo jim má co rýpat do těla! Mají pravdu!
Mandle
mamika
| 25. 11. 2006 13:32
No jistě ,že ty mandle mají svůj důvod proč je v těch nosech máme,ale nám tedy dali neskutečně zabrat.Fuj!!!,je to zvláštní,jak všechno souvisí se vším,když je vyndali tak naše trápení snad z hodiny na hodinu zmizelo.To bych byla ráda kdyby jí teď už nedorostli do té nežádoucí velikosti.Je horror to dítě dostat k doktorovi,čím je starší tím je větší srabík(sebekriticky přiznávám,že to má asi po mě,ale já se snažím předstírat že mi to neva a s třesoucíma kolenama nakonec jdu)Terezka už coby tříletá vynadala sestře proč ji píchá jestli vůbec ví jak strašně to bolí,Tehdy jsme se všichni(mimo Terky)smáli,ale udržet jí,to je práce pro tři chlapy,ta holka má tak neskutečnou sílu,když se bojí a ještě nám stačí nadávat,že jí mačkáme játra.Kde tohle vzala,to ví bůh,to nám nadávala asi ve 4 letech,když jí museli brát krev a já jí držela na klíně a nohama nožičky,doktorka nataženou ruku a sestra jí brala tu krev a měli jsme co dělat všechny tři.Od malinka jí paní doktorka neříká jinak než Xena.A to mi naslibuje,jak bude statečná a jak je vidí-konec,pozdraví a hned se zeptá jestli jí náhodou nemají v úmyslu píchnout ,že kdyby náhodou jo tak jde domů.Mám éro paličatý,snad mi z toho vyroste.To je důsledek toho ,že s těma ouškama moc marodila a už byla dost velká aby si to pamatovala a teď už jí je 10 let ,ale každý doktor je pro ni nepřítel.
nosní mandle
anonym
| 25. 11. 2006 07:54
No, já myslím, že je naopak moc fajn, že nosní mandle dorůstají! Ony tam nejsou jen tak pro nic za nic. Brání vniku infekce hlouběji. Takže se zanítí ty mandle, raději. "Obětují se", aby se nestalo v těle nestalo něco horšího. Někdy užtoho bránění fakt mají plné kecky a musí ven. To je jak filtr do digestoře. Když se nasákne tím kuchyňským hnusem, musí se vyměnit, neplní už svou funkci. To je trochu drsné přirovnání, co? Chá!
Mně taky trhali mandle ve 4 letech (údajně to dorůstá jen v předškolním věku, pak už ne).
Myslím, že teď už Terezka problémy mít nebude. V tomle věku.
Jsou to ale chudinky, ty dětičky, co? Takové bebí...
nosní mandle
mamika
| 24. 11. 2006 23:54
Naší Terezce jsme nechali mandle (nosní)vytrhnout ve 2 letech,strašně trpěla na horečky a hlavně záněty střdního uch .Snad 3x do měsíce jí píchali ouška,to bylo strašný.Nakonec jsem zjistila ,že začíná špatně slyšet,na doporučení starýho doktora ušeře,šli mandle ven a vida,je jí 10 let slyší jako nikdo a uši už jí nepíchali.Blbý je že prý nosní mandle dorůstají,zatím jsme ale úplně v pohodě.Klepu pro jiostotu na co se dá ,abych to nezakřikla.
štíři
packa
| 24. 11. 2006 20:52
Já žiju se štírem už 12let,a nemůžu si stěžovat.Bezva otec,manžel.....Ovšem stačí když má rýmu,stává se z něho dítě.Chvíli ho obskakuju..vařím čajíček,podám paralen,polituji.Pak už to leze na nervy.Naštěstí to není tak často.Taky 5letá dcera je štír,ta je tvrdohlavá,ale tak v normě.Když byla nemocná,tak to snášela daleko lépe než její tatínek a že sme si s ní užily.Celou zimu byla nemocná.Už jí nezabíraly ani antibiotika,tak jsme nechaly vytrhnout nosní mandle a zatím je v pohodě.
Mamiko
anonym
| 24. 11. 2006 17:44
Ano, svařáček, to já taky můžu. Se ségrou si ho děláme (tak 1x měsíčně) přes zimu. To je náádhera. Jednou ségra koupila punč z obchodu v láhvi, ale ten byl nějaký silný.

Co se týče Štírů-
já mám takovou zkušenost, že Štíři chlapi jsou o mnoho snesitelnější, než ženské. Také je to znamení ženské polarity, tak ženy je dokáží mnohem důkladněji využít. Bohužel tím také ovládají takové ty temnější stránky. Mám jednu kolegyni Věru,jen o pár dnů starší, než je Tvůj muž,je také silný Štír (pět planet ve Štíru), a s tou je HOOODNĚ těžké vyjít! Je příšerná. Bolestínská, ublížená, citově vydírá, nesnášenlivá, šíleně žárlivá a závistivá... To je ta horší stránka Štíra.
Znám 3 muže-silné Štíry, a se všemi vycházím vpohodě. Není problém. Je fakt, že s nima nežiju, ale to s Věrou taky ne.
Chlapi jsou v tomhle lepší, no. Nejsou tak podlí.
Myšička
mamika
| 24. 11. 2006 15:32
Ahoj Myšičko,všechno došlo chtěla jsem ti večer písnout,až bude víc klidu.Dobrý,na to že to má být jen zběžný,tak fakt dobrý.Mám štěstí ,můj štír si vybral to dobro a tak mám toho hodnýho štíra.Ještě jsem mu to ani nedávala číst,večer už spal a dnes ještě nedorazil z práce,tak ti pak popíšu i jeho reakci.Děkuju moc!Jsi prostě dobráJinak já myslela že kombucha je houba co se z ní dělá čaj?No o muziantech se říká,že musí hooodně doplňovat tekutiny,takže mě jsi kladným vztahem k pivku nepřekvapila. Důležitý je když to má člověk pod kontrolou a není otrokem alkoholu a to ty jistě nebudeš.To by se ti motali noty a čísla u horoskopů taky a pak by nebyli tak dobrý ,jaký je děláš!Ještě jsem zapoměla,že mám ráda svařák(nejlepší je venku,když mrzne )a vánoční punč,tak to pokud neřídím neodmítnu,ale stačí mi jen sklínka,vychutnávám si to a je po tom úžasný teplo
anglie
zuzu
| 24. 11. 2006 15:04
Nene Leno, to je program od Evropsky unie, Socrates/Erasmus, urcite jsi o tom slysela, a normalne chodim na univerzitu mistni, neni to zadan policejni skola, jen ty predmety jsou trosku podobny aby se to hosilo do toho naseho skolniho harmonogramu a nechodila tady na predmety ktery jsou uplne mimo , navic chodim na anglinu a franinu, ale stejne mam porad moc moc casu ze jsem z toho obcas vycerpana, porad si planovat co bude delat, ono jak jsme tu jen kratce, tak mam jen tri predmety a treba po a pa mam jen jednu hodinu denne,takze se snazim si ten den nejak vyplnit, jinak bych se z toho nic nedelani zblaznila, koupila jsem si kolo, ktery mi ale ukradlisice bylo z trhu za par kacek, ale zamrzi to, no ale uz mam dalsi a taky je tu pekny sportovni centrum, jinak je to financne dotovany, ale vis jak, to vystaci tak na ubytovani, ono 42kc=1libra nic moc,ale da se tu nakupovat docela levne, takze OK, jenomze samozrejme to ,,zdravy, bio,,tak za to si clovek musi priplatit vsude, tak se snazim aspon jogurty, kupuju si ty sojovy vyrobky, ovoce, zelenina kde se da a co nejlevnejsi, to vis, dat za jablka treba 50kc, nic moc, tak vzdycky obejdu vsechny zelinarstvi a nakoupim kde maji akce a slevy jak jsem byla v Cechach tak jsem si hodne nakoupila ted na ten zbytek pobytu, testoviny, ryzi, kuskus atak tak celkem v poho, dneska jsme si varila ty spaldovo-pohankovy testoviny a fakt mi straaaasne chutnaj...akorat jsem tu zhubla a to neni dobry, kdyz jsem byla na ten tyden doma, tak ze me doma byli vylekani, ono to je vse se vsim, nervy, samota, varim si pro sebe a to vis, obcas se clovek osidi, navic se porad snazim neco delat aby mi to utikalo a asi vic vidam nez prijmu, no plnohodnotna stravu to tu neni, tak uz i proto se tesim domu, jinak ono je to mesto asi se 100 000obyvateli, takze moc obchodu se zdrv.vyzivou tu neni,ja jsem narazila hned na jeden v centru, tak tam chodim a potom maji ORGANIC jak oni pisi veci v tech vetsich supermarketech, takze tak ...ale tady ty lidi jedi opravdu strasne, kdyz vidim ve skole ty holky jak se cpou o prestavce bramburkami(takovy ty maly baleni jak jsou, automaty maji po cele skole)tak to je des, nebo ty fish and chips, to je klasika, ryba v nakym teste osmazena s hranolkama, ale samozrejme jsou tu i taci kteri jako ja chodi do healthy shopu , ale obecne bych rekla ze by potrebovali trochu osvety, ale ono jim to asi nijak nevadi....a jsou spokojeni.
no tak snad jsem to dost osvetlila...jo dneska jsem si koupila v tom obchudku hrach a sojovy maso, tak musim prelozit navod a vrhnu se na to papa.
kombucha
anonym
| 24. 11. 2006 14:50
Jo, holky, a znáte kombuchu?
Já to doma pěstovala přes rok. Je s tím práce. Ale supr. Dělala jsem si ji v šípkovém čaji s ibiškem, to bylo opravdu supr. Nádherná červená barva, bílá pěna, no zážitek a zdraví v jednom. A když je to v krásné skleničce, to se to pije! Jako šampáňo! :o))
alkohol
anonym
| 24. 11. 2006 14:47
Mamiko,
já na burčák roky také nemohla narazit. Až letos. O nic jsi nepřišla:o)
Chutná to jako zkažený džus.
Víno mám ráda červené, ale spíš piju pivo.
Já teda nejsem žádný estét, doma žádné skleničky nepěstujem, ale pivo v průhledné sklence se stopkou (v restauraci), to je moje slabost. Jak to krásně perlí, jakou zlatou barvu to má..
Jinak já mám k alkoholu kladný vztah. Možná až moc.
Piju víc, než můj muž, ten je skoro abstinent. To víte, život muzikanta, to je náročné na játra.
Ale už vím, že slivovici a jiné peckovice nemůžu, z toho je mi zle. Neopiju se z toho, protože to žaludek nesnese. Taky dobrý.

Mamiko, došel mail s horoskopem muže?
Jen zběžně, jak to šlo bez času narození. Jen pro informaci.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
3. 7. 2025 16:22
14612
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
3. 7. 2025 18:01