Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

záliby-přidejte se i ostatní!
anonym
| 23. 11. 2006 12:40
Já jsem maniak na čtení, psaní dopisů, a v poslední době jsem samozřejmě propadla internetu, to je už méně bohulibá činnost :o)
Hodně času távím s dětmi. Venku, v kroužcích, na hřišti...
Hrozně ráda jím.
Čtu hlavně o astrologii, homeopatii, a věci s tím související. Také historické romány a zase s tím souv. reinkarnace, minulé životy, historie(přitom ve škole mě děják hrozně nešel a nebavil!).
Ráda luštím SUDOKU a KAKURO.
A taky ráda působím jako virus v našem PC. Manžel ze mě šílí. Naštěstí to vždy (prozatím) nakonec dám do kupy, že to běží.
A jak Ty?
Myšička
vendy
| 23. 11. 2006 08:46
no tak to máte doma
veselo, když se mamžel občas přidá k dětem a společně blbnou, tak to má
být. Stějně mi příjde, že ti chlapy jsou někdy jako malí kluci, třeba
když vybíráme nějaké auta pro Františka, tak je přítel z toho takový
natěšený a myslím, že by nejraději nějaké koupil i sobě . Loni jsme takhle kupovali autodráhu a přišlo mi, že s ní má ještě větší radost než Franta.

Pavlínka s Frantou jsou od sebe o necelé dva roky, Pája je květen 98 a
Franta prosinec 96. Pavlínka sice na rozdíl od Franty miluje veškreré
výtvarné činnosti, dokáže hodiny sedět u sebe v pokoji a kreslí, lepí,
vystřihuje, prostě pořád něco vyrábí ale pak si jde klidně s Frantou
jezdit s autama , nebo kopat s balónem.

O dětech už jsme toho napsali hodně, ale co baví tebe kromě astrologie
a hudby ? Máš ještě nějaké jiné záliby nebo koníčky ? A hudbě se
věnuješ od dětství ?
zase ty dětičky
anonym
| 22. 11. 2006 22:03
Jak jsem psala, kluci mají oba LMD a dyslexii, tak válčíme jak se dá. Na ty dvojky to zatím utáhnem. jarda (ten starší, čtvrťák)) začíná být ctižádostivý a před zkoušením nebo písemkou se chce strašně šprtat. Jenže to pro mě znamená asistovat mu u toho, neustále opravovat, vysvětlovat, zkoušet...
Jiřík (druháček) je navíc opravdu hyperaktivní a při úkolech se hádá, pře, řveme po sobě, mnohdy... :o(

Kluci spolu mají vztah myslím běžný-sourozenecký. Někdy nemůžou být vedle sebe ani na dva metry, jak se nesnášejí, jindy zase jsou bráchové se vším všudy, jeden druhého brání... Často se ale perou (mladší rýpe do staršího) a to je děs. Jenže to ještě nic není proti tomu, jako když jsou rozežraní a přidá se k nim táta (nemá fakt rozum), to jsou pak doma tři divocí vlčáci. Uf.
Ještě jednou mi, prosím, vysvětli jak to má Pavlínka a Fanda, oni jsou o kolik od sebe?
Mišička
vendy
| 22. 11. 2006 21:32
A jak to jde ve škole tvým klukům ? Mají mezi sebou pěkný vztah ? To je věc která mě dost trápí - František s Klárou jsou pořád mezi sebou na kordy , člověk by řekl, že když je Klára o 3 roky starší mohla by mít rozum a ustoupit, ale je to spíš naopak. Pořád řešíme nějaké jejich spory a mrzí mě, že to není dobrý vzor pro Pavlínku.
děti
vendy
| 22. 11. 2006 21:24
No František není vůbec vyhraněný - některé činnosti dělá pravou a některé levou - veškeré výtvarné činnosti jsou pro něj utrpením. Kamarády má ve škole, ale v místě bydliště moc ne, ale zato si hodně rozumí s Pavlínkou . Jeho učitelka si ho myslím dost oblíbila, on je prostě takový srdečný a řekla bych dobrosrdečný, jasně že umí být i rošťák ale milý rošťák. Ve druhé třídě měl 4 dvojky, ale musíme se mu hodně věnovat, aby z češtiny tu dvojku měl. Baví ho matematika a docela i angličtina. Moc rád hraje hry na počítači ale baví ho i sport - lyže, kolečkové brusle, kolo - no a v běhu je nerychlejší ze třídy.
Psací stůl mají každý svůj - Pavlínka má pokojíček sama a Klárka s Frantou společný. S Pavlínkou se učím já a s Frantou přítel (jeho tatínek), no a když není doma tak lítám mezi těma dvěma - někdy je to fakt zabíračka . Naštěstí je už Klárka dost samostatná a stačí ji jen občas přeskoušet. Někdy už mám hlavu jako meloun z toho, že se mě pořád někdo na něco ptá .....
aalmo
anonym
| 22. 11. 2006 20:21
Ať koukám jak koukám, v tom datu, cos mi zadala, nevidím nic neobvyklého, co by mohlo souviset s náměsíčností. Problém je v tom, že neznáme ten čas narození, ten tvoří individualitu.
děti
anonym
| 22. 11. 2006 20:16
Já mám taky doma leváčka-mladší hošík Jiřík. Ale on je nyprosto vyhraněný levák a tak to problém nedělá. Píše sice hrozně, ale to není leváctvím :o)
Napiš, co František dělá přes den, čím se baví, jestli má kamarády. Jak mu jde škola?
A jak to vůbe c děláte doma, když všichni mají psát úkoly? Máte tolik stolů, nebo se střídají?
My máme kluky jen dva, ale když píšou úkoly, potřebují dohled, a vedle sebe sedět nemůžou. Takže sportuji - pendluji mezi dět. pokojem a kuchyní od jednoho k druhému a pořád slyším: "mamíí..." Kevšemu Jirka (druhák) se vzteká a hádá, tak je to někdy dramatické.
dárečky
vendy
| 22. 11. 2006 13:05
Mišičko - to máš bezva, že už máš dárečky pro kluky nakoupené. Já
to mám horší v tom, že Franta má 18. prosince narozeniny - to už
naštěstí něco nakoupeno mám, dostane baterku čelovku (někdy
mívají i noční závody), nový batoh, PC hru a luk se šípy. Taky jsem
musela poradit babičkám co mu koupit, no vlastně poradit - já jsem to
nakoupila a babičky akorát zaplatily. Takže teď už jsem všechny nápady
vyčerpala - asi koupím tedy nějakou tu knížku, ty potítka jsou fajn
nápad...no a snad mě ještě něco napadne. Stavebnice Merkur
je Františkův úhlavní nepřítel - jednu doma má a hraje si s ní jenom za
trest. On je totiž levák a je na takové věci děsně nešikovný.
Vánoční dárky
anonym
| 22. 11. 2006 12:12
No, já mám pro kluky už všechno. Tedy ještě Jardovi musím koupit hodinky - jeho první hodinky!
Kluci ještě oba věří v Ježíška, tak už napsali přáníčka. Snažím se vždycky aspoň polovinu přání splnit.
Co koupit Vašemu Františkovi, to těžko říct, vždyť ho neznám. Jakou má povahu, co ho baví... Jestli čte, tak knížku o něčem, co ho zajímá. Jestli hraje na PC, tak hru, která ho zaujme. Jestli dělá ten běh, tak něco k tomu-nevím nakolik ho potěší oblečení, třeba potítka, trika, běhací boty. Nebo jestli je ještě spíš dítě tak nějakou náročnější stavebnici. Třeba Merkur. Nebo jestli sbírá něco-karty fotbalistů, Pokémonů,atd.

Naši kluci dostanou od mé sestry floorbalovou branku (tu starou -plastovou- už mají stokrát polámanou a lepenou), hrají s ní doma fotbal s měkkým míčem-to víš v paneláku musíme brát ohled na sousedy a zároveň chcem nechat děti i v zimě dostatečně vyblbnout.
Každý pak brankářské rukavice, protože jejich už jsou taky na cucky.
Každý si vybral knížku v Librexu. Ikdyž jsou dyslektici a čtení jim nejde, tak si vybrali něco, kde je hodně obrázků a kratičký komentář. O fotbale, hokeji, kočkách a příběh "Piráti z Karibiku".
Taky Jardík má rád taková ta autíčka HOT WHEELS s dráhou, co se vystřelují...to taky dostane.
A jinak kluci chtějí zbraně-pistole, meče, přesně vědí jaké, tak není problém to koupit.
Myšička
vendy
| 22. 11. 2006 08:50
No my jsme o judu taky jednu dobu uvažovali pro našeho Františka (10)
ale nakonec to vyhrál orientační běh, dělá ho rok a zatím ho to baví -
i když je to časově hodně náročné, mají tréninky 3 x týdně po 2
hodinách. Dříve zkoušel fotbal, ale to byl absolutní omyl - stál
uprostřed hřiště a řešil něco šíleně důležitého s kamarádem, a ostatní
kluci se kolem nich honili za balónem.

Judo možná je drsné, ale příjde mi daleko přijatelnější než třeba box,
a kluci se naučí sebeobraně, člověk nikdy neví kdy se jim to může
hodit.

Myšičko už máš pro kluky nějaké vánoční dárky. Já mám holky už dávno
vyřešené, ale pro Františka pořád nevím. On ani sám neví, co si má
přát, takže nemám ani inspiraci - poraď !
Aalmol
anonym
| 21. 11. 2006 21:26
data napiš tady, nebo na můj mail.
podmar@atlas.cz
Neslibuji zázraky, jen můžem společně popracovat.
Pá!
Vendy,
anonym
| 21. 11. 2006 21:24
našemu Jarečkovi ten Rak na ASC spíš překáží, je až moc přecitlivělý, vše si strašně bere, je mi ho až líto, pro kluka to není nejšťastnější povaha... Jinak je také nerozhodný, ale u něj je to jasné - Sluníčko má ve Vahách, tak to má "v popisu práce"

Co se týká juda, to dělají kluci oba, Jardík (10 let) začal, a Jiřík (v lednu 8 let) se přidal, spolu s Kristýnkou (mou 12-ti letou neteří)a je to drsné.
Ale oni to fakt potřebují. Svědčí jim to.
Mysicka
aalma
| 21. 11. 2006 15:39
Mysicko,

moc rada, kdyz se na me zacvicis.
Uz dlouho jsem o tom premyslela,jestli by mi to nedokazalo odpovedet na nejake otazky,pripadne nektere vyresit.
Napis jake udaje budes potrebovat a kam je muzu poslat.
Deticky,ktere mam na starosti mam moc rada,nekdy me to az desi.Jak jsem psala,nekdy jsem s nima jen ja treba mesic a pak treba jsem s nima jen od 8 do 18 hodin.
Vychovavam je ja i jejich matka,kdyz tu je.Docela si rozumime a jestemi nerekla, ze by se ji na me vychove neco nelibilo.K lekari s detma chodim.Pokud je jejich maminka zde ,jedu s nimi,pokud neni jedu tam sama nebo si zavolam vetsinou lekare domu k detem.Kdo mi poradi kdyz si nevim rady?Zatim jsem si vzdy musela poradit sama,ale spousta veci mi prisla prirozena a zatim jsem nemela vetsi problem.Samozrejme,kdybych potrebovala,muzu se kdykoliv obratit na jejich rodinneho lekare.Pritel pracuje pro stejnou rodinu jako ja,takze bydlime spolu a kdyz mam hlidat deti oba se nastehujeme do jejich domu a tam bydlime.Jsme tu spokojeni,nastesti s se zamestnavateli rozumime.
Mamika
aalma
| 21. 11. 2006 15:30
Je pravda,ze si to nedokazu zatim predstavit, ze bych skoncila a vratila se do Cech.Presne jak popisujes,byla jsem s nimi kdyz zacali zvatlat prvni slovicka nebo jin rostl prvni zoubek.Hodne jsme si na sebe zvykli a bude MOOOC tezke od nich odjet...
Myšička
vendy
| 21. 11. 2006 15:26
Myšičko, moc se mi líbí co mi tam ta astroložka k horoskopu připsala :
"Vše se dá zvládnout pochopením, kde mám slabé místo a chybějící
energii doplnit. Neúspěch neexistuje, existuje pouze špatný přístup. A
ten pramení z neznalosti sebe !!!!!

Je to hodně pravdivé a myslím, že právě horoskopy mohou lidem pomoci
poznat a najít sami sebe ! Astrologie je fakt úžasně zajímavá
věda
Ráčci
vendy
| 21. 11. 2006 15:15
A je taky tak citlivý ten tvůj malý Ráček ? Pája je děsná citlivka,
musím s ní opatrně a taky děsně nerozhodná, pořád čeká až co já řeknu -
někdy se bojím že nebude mít vlastní názor.

To judo dělají oba kluci ? A jak jste přišli zrovna na tento sport - baví je to ?
Rak
anonym
| 21. 11. 2006 14:37
Já mám taky dítko s ASC v Raku.
Jenže u kluků je to složitější s takovými citlivými znameními.
Oáček, valím na judo s klukama.
Mišička
vendy
| 21. 11. 2006 13:30
Aha, tak to je zajímavé, díky za vysvětlení . Pavlínka se narodila v Opavě. Je pravda, že to co se tam píše o račích dětech na Páju fakt sedí
Proč Rak?
anonym
| 21. 11. 2006 13:09
Vendy,koukla jsem na to, nevím sice místo narození (můžeš upřesnit?), ale pravděpodobně tam vychází ascendent do Raka, proto ten Rak.
ASC je poměrně významný bod v horoskopu. Není to planeta, je to bod, který ve chvíli a místě narození člověka protínal východní horizont, jinými slovy je to bod ve znamení Zvěrokruhu, které v tu chvíli vycházelo nad obzor. Proto se ascendentu někdy říká "vycházející znamení". Za jeden den se vystřídá na ASC všech 12 znamení, ale ne stejnou rychlostí (to závisí na místě a roční době), v průměru asi se střídají po 2 hodinách.
Pavlínka má ASC na zečátku Raky, nebo na konci Lva. Přesněji se do dá určit, když napíšeš to místo narození. Pravděpodobně tedy v tom Raku, předpokládám, že paní astroložka věděla co píše.
Mišička
vendy
| 21. 11. 2006 07:54
Mišičko zdravím tě po ránu ,
těch věcí kterým nerozumím je více, nechci tě tím zatěžovat - horoskop
je totiž na 17 stran. Ale taky mi tam ta paní přiložila povídání o
dětech ve znamení Raka, ale podle narození je Pavlínka Blíženec -
narodila se 25.5.1998 v 06:40 - nevíš jak přišla na toho Raka ?
horoskop a nanny
anonym
| 21. 11. 2006 07:49
Než uteču do práce, ještě jsem se zastavila tady.
Aalmo,
samozřejmě mě nikdo neobtěžuje tím, že mi svěří svá data. Naopak. Jsem jen člověk a mám EGO, které se cítí polichoceno tím, že může aspoň trochu pomoci pochopit co se děje a proč. Ale bohužel nevím zdaleka tolik, jak bych si představovala,mám před sebou ještě dlouhou cestu. A na té cestě mi pomáhá to, že se můžu cvičit na lidech. Tedy i ne Tobě.
Já vás vlastně zneužívám!

Nechceš nám napsat něco o těch dětech, co hlídáš? Máš je ráda? Jak je to s výchovou, nechávají ji rodiče jen na Tobě? Chodíš s nimi třeba k lékaři? Kdo Ti poradí, když si nevíš rady? A co na to přítel?
aalma
mamika
| 20. 11. 2006 22:30
ahojky aalmo,souhlasím s Myšičkou,to je divný takový styl života,kdy porodíš děti a pak je vlastně předáš cizí paní,nebo slečně a chodíš se na ně možná koukat když spí.Nejsi u prvních slovíček,krůčků a není to máma co pofouká bolístky.Máš k nim ty vztah spíš jako máma,ale asi i pro tebe to bude jednou šíleně těžké je opustit.To bude stresující pro všechny,tebe,děti a nakonec i ty rodiče,vždyď si nebudou s těmi dětmi vědět vůbec rady.I když oni to asi vyřeší další chůvou.Pro mě je to nepochopitelný,chvilky s Terezkou jsou ty nejkrásnější.Tebe obdivuju,to už není snad ani práce,ale normálně se z tebe den ze dne bez přípravy(9-ti měsíční)stala máma.
Dobrou
aalma
| 20. 11. 2006 22:23
Dnes musim koncit jdu hajat,tak vse preju dobrou noc neboli night,night
Mysicka
aalma
| 20. 11. 2006 22:19
Jestli je veselo ja nevim,ja si rano nic nepamatuju.Jen se zeptam:Delala jsem neco?
No a bud se dozvim, ze ano nebo ne.
Rada se v tom postouram,treba na neco prijdu a prestanu vyvadet.Jen nevim, jestli se Te do toho bude chtit,nerada bych obtezovala...
Mysicka
aalma
| 20. 11. 2006 22:16
Jak jsem psala rodice jsou nejen medialne znami,ale i pracovne vytizeni.Casto cestuji a tak.
Je pravda,ze deti jsou skoro jako moje.Kdyz jsem prijela,malemu byly 2 mesice,malou jsem dostala druhy den po porodu,matka ji kojila 2 mesice pak dostala flasku
Take jsem byla systemem prekvapena,ale v techto kruzich to tak funguje po generace.
Take si nedokazu predstavit ze odjedu.Oni i pocitaji ze tu zustanu do smrti..
Jsi náměsíčná
anonym
| 20. 11. 2006 22:05
Tak s Tebou je v noci asi veselo.
Ale i kdyby ses dozvěděla, že máš v horoskopu nějaké dispozice k citlivosti na Lunu, co by se změnilo?
Když budeš chtít, můžem se v tom "šťourat", však nebude nutné psát celý horoskop, stačí jen si všimnout toho, co způsobuje tu citlivost.
Mysicka
aalma
| 20. 11. 2006 21:54
Ahoj Mysicko,
jsem ve Vasi diskusi jen kratce, ale zaujaly me ty horoskopy.Nevim jestli to spolu take souvisi.Ted se nesmej Jsem v noci, nevim jak to presne nazvat ,naemsicna,nebo tak nejak.
Porad mam pocit, ze neco musim najit nebo tak nejak a porad nemohu najit vnitrni klid.Tezko se to popisuje, snad budes rozumnet.Myslis,ze horoskop by pomohl odhalit..neco?Nebo je spise lepsi se v tom nestourat?Pritel si uz na to zvykl,ale myslim si , ze mu to asi prijemne neni,kazdou noc je neco...
Diky za odpoved
aalmo
anonym
| 20. 11. 2006 21:50
Co to je za systém výchovy dětí? Proč si rodiče pořizují děti a pak s nimi nejsou?
Pro Tebe je to výborná příprava na mateřství, to je supr. Ale co ty děti? Vytvoří si k Tobě citový vztah bližší, než k vlastním rodičům a pak jim jednou odjedeš, a ony zůstanou samy s rodiči, kteří neznají jejich potřeby, neví co mají ty děti rády ...vždyť to je strašné. Mě to úplně děsí.
Lenka
aalma
| 20. 11. 2006 21:40
Ahoj Lenko,
nerekla bych, ze maso je nechutne,zalezi na priprave.A na kucharce.Steak ma tri urovne upravy,od uplne hotoveho po steak s naruzovelym stredem.Ochutnala jsem vsechny typy a je to lahoda.Pouzivaji mene tuku,pokud nejaky,tak olivovy olej,a cerstve byliny a cerstve mlete koreni.Dokonce kvalita masa,koupeneho v kramu je mnohem lepsi nez v Cr.
Nepracuji jako au-pair,ale nanny,to znamena , ze se o deti treba mesic staram 24 hodin a pak treba tyden pracuji od 8-do 5.Zalezi na potrebe rodicu.Pracuji pro medialne HODNE zname rodice,takze prace je zavisla na jejich pracovni vytizenosti.
V Cechach mam spise zazemi u taty, s mamou jsem se nepohodla a uz 6 let s ni nemluvila.
Snazim se vydelat ,abych byla sobestacna a nemusela se spolehat a uvazovat na ruzne pujcky a tak.
Jake mas zkusenosti Ty?
Vendy
anonym
| 20. 11. 2006 21:27
Ahoooj!
Jsem permanentně v časovém skluzu. Ale mít moc práce je mnohem lepší, než "nemít do čeho píchnout". Ale času mám dost, jen místo psaní horoskopu vždy skončím na netu v nějaké diskusi.
Až budeš chtít, napiš data a já se snad časem k tomu dostanu.
Mezitím klidně napiš čemu nerozumíš v tom horoskopu co doma máš, pokusím se vysvětlit. Buď tady, nebo na můj mail
podmar@atlas.cz

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
3. 7. 2025 16:22
14612
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda