Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Domácí pekárna

Diskuze

:)
anonym
| 16. 12. 2008 17:53
Daisy,děkuji,nahlédla jsem na ty stránky a vybrala Moulinex xxl,tak snad jsem to podle hodnocení odhadla správně a maminka bude nadšená!!
chlebová mouka
Fialka
| 15. 12. 2008 23:06
Narazila jsem na vaši diskuzi o pečení chleba a dotaz kde koupit chlebovou mouku. Možná jste to už vyřešily (já jsem celou diskuzi nečetla), ale já kupuju i pšeničnou i žitnou chlebovou mouku běžně v Kauflandu.
milá renino
anonym
| 15. 12. 2008 13:27
zdravím a odpovídám,že hodně záleží na tom kolik budeš investovat do pekárny ,jinak si myslím,že jsou dobré i neznačkové.Na stránkách www.dama.cz najdeš i recenze na pekárny ,přeji ti šťastnou ruku při vybírání
pekárna?
anonym
| 15. 12. 2008 12:10
Milé dámy,pročítala jsem si zhruba vaše příspěvky o domácím pečení v pekárně a dostala jsem nápad na vánoční dárek rodičům,! Tatínek je na pečené a maminka mu peče často a ráda!Jen nevím jakou pekárnu zakoupit,jaká značka je dobrá atd.?Mohly byste mi ve výběru poradit?Děkuji renina
Emilini
anonym
| 14. 12. 2008 14:22
kouknu,,ale jak se motají to tak vím,ale jak docílit stejného tvaru a velikosti to mi dává zabrat pá
rohlíky
Emilini
| 14. 12. 2008 11:50
mrkni na Dámě, tam Světluška 78 přesně ukazuje, jak se motají rohlíky
Baru
anonym
| 13. 12. 2008 19:34
díky za rady
Tery
anonym
| 13. 12. 2008 08:47
neber to podle kůrky u bábovky normálně do ní píchni špejlí jak u klasického moučniku tak nejlíp poznáš jestli je upečená
Tery
anonym
| 13. 12. 2008 08:45
když peču bábovku dám program dort ale na konci píchnu špejlí a když není dopečená přidám program pečení ale to už hlídám .Stejně u sekané lupnu ji tam dám program pečení (trvá asi hodinu)ale ještě ho dávám znova a to už si nastavuji na minutce přidávám tak 15 minut.
Bára
anonym
| 13. 12. 2008 01:06
ahojky,jak dlouho pečeš tu margotkovou bábovku,na ten program dort,kurka světlá jí ještě chybělo,tak jsem přidala čas a ted mě to příde tvrdý??Ale na dámě je to taky psaný že se to tak dělá,tak nevím
Sladké recepty
anonym
| 12. 12. 2008 14:44
holky jak postupujete,když vypne pečení a ještě to chce chvilku a pekárna ukazuje že je moc teplá na další zapnutí??? Neuškodí to moučníku?
pekárna
oli58
| 12. 12. 2008 14:18
Ahojky pekařinky.Máte některá zkušenost s pekárnou CONCEPT?Ted jsem ji dostala. Napište sve zkušenosti.Díky.
rohlíky
Atevi
| 11. 12. 2008 21:37
vychytávku na rohlíky dělám tak,že do trouby dám plecháček s vroucí vodou a rohlíky pěču i s tím.Krásně to napařuje.Taky jsem na dámě četla ,že je někdy dobré je hned sklepnout z plechu aby se nevysušovali.Já většinou dělám ,že nechám umíchat na večer těsto no při první reklamě upletu 2 velké housky dám kynout.při další reklamě pomašluji a šup s tím do trouby no pak to jen vyndám.Krájíme si to jako vánočku.To dělám když spěchám.Jinak tady uvedené sádlové rohlíky jsou super,zkoušela jsem.přidávám svůj osvědčený recept taky z dámy

ČESKÉ ROHLÍKY
260 ml vody
20g oleje
10g soli
500g polohrubé mouky
1,5 lžičky sušeného droždí(používám s modrou vlaštovkou ODS)
5 g cukru

Pečeme s hrnkem horké vody asi 10-15 minut při teplotě 250C
po upečení sundat z plechu aby se nevysušovali.

PÉŘOVÉ ROHLÍKY
250 ml mléka
50g rozpuštěného másla
1 vejce
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžíce cukru
1,5 lžičky droždí
děvčata
anonym
| 11. 12. 2008 20:09
rohlíčky dobré ,díky celozrnné mouce nejsou tak nadýchané protože ta mouka je trochu zhutní,ale jsou výborné jen se mi nedaří tvary ,aby byl jeden jak druhý nemáte náhodou nějakou vychytávku?
Tery
anonym
| 11. 12. 2008 17:23
za chvíli se budeme učit od Tebe
Ahoj holky
anonym
| 11. 12. 2008 15:53


tak už je chlebík v pohodě.UF! Včera jsem to musela pořád hledat až jsem to našla.Tak snad už to bude dobrý
anonym
| 11. 12. 2008 13:28
jsem můžou ne můžu
pak
anonym
| 11. 12. 2008 13:27
písni jak dopadli ale podle složení mouky můžu být vynikající
tak už
anonym
| 11. 12. 2008 13:23
je těsto v pekárně,jen jsem udělala změny ,místo sádla jsem dala heru a mouku polohrubou jen 20 dkg a 10 kdg hladkou a pak jsem dala po 10 dkg žitnou i 10dkg pšeničnou celozrnnou ,jo já taky dělala rohlíky bez vajec ,uvidíme jestli bude se čím chlubit ,tak zatím pá
anonym
| 11. 12. 2008 13:13
i do těch rohlíků dávám semínka my je máme rádi a moc nám s nima chutnají
dík
anonym
| 11. 12. 2008 13:09
už si ho kopíruji tenhle jsem nezkoušela vždy jsem dělala bez vajec
Baro
anonym
| 11. 12. 2008 13:06
a co tenhle má 5 hvězdiček a má i dobré ohlasy
250ml.mlíka
2 žloutky
60g sádla
1 lžička soli
1 lžička cukru
500 gr polohrubé mouky
1 lžičk suš. droždí nebo 1/4 šerstvého
já tedy dávám na 500 gr.mouky víc droždí půlku kostičky já se odpoledne zeptám asi ho má taky holka ,ona mi ho tenkrát dala
jo a tyhle rohlíčky se jmenují sádlové a číslo je 0182 zas jsem dostala chuť něco péct ,asi zadělám těsto
daisy
anonym
| 11. 12. 2008 12:55
dík ten receptík nespěchá až bude bude
Baro
anonym
| 11. 12. 2008 12:53
já se podívám během dneška ho sem, dám to víš já jsem z těch co si recepty moc nezapisují,nyní zrovna s mým hledáme recept na vínový pečivo,ale tam jsem si vzpomněla ,že jsem ho dala holce ,tak ta mi ho pošle až příjde z práce ,tak vydrž máš pravdu ptáků je co je nám do toho hlavně ,že fungují,teď mám na mysli tu vlaštovku
Holky
anonym
| 11. 12. 2008 12:43
pták nepták hlavně že to kyne ne?
Daisy:jaké děláš prosím rohlíky konkrétně .Na Dámě je těch receptů tolik ...........mám taky dobré ale jak píše Emili s prodejny jsou jiné
Emilini
anonym
| 11. 12. 2008 11:58
rohlíky ty mám přímo s sežrání jestli to mohu až tak říct ty ,nemají chybu ,máš recept z www.dama.cz ?
tam bych řekla ,že se dá vybrat a dobře ,ale i tady jsou vynikající recepty ,jinak já sem také vstoupila bez nějakých okolků ,tak si myslím ,že není co řešit
Modrý pták
Emilini
| 11. 12. 2008 11:29
to určitě není, to by tam byl Topolánek. Já používám droždí Dr.Oetker, nebo sušené droždí z Penny. To první je z Tesca, stojí 8,50Kč. Vlaštovka tady v okolí nikde není k sehnání. Když už jsem vám vstoupila do diskuse, zeptám se. Také když upečete rohlíky, máte pocit, že nejsou až tak nadýchané jako ty z krámu ? Nebo já dělám někde chybu ? Snažím se vždy přesně držet receptu. Díky .
Všem Danám, Dankám, Danuškám, vše nej k svátku.
Tery já
anonym
| 11. 12. 2008 10:53
dávám droždí s tím ptákem nějaká vlaš´tovka nebo co to je je modrý ,ale to je určitě náhoda, není to vyslanec ODS?
Tak už to vím!!!!
anonym
| 10. 12. 2008 23:09
Na Dámě jsem si přečetla že se nesmí dávat sušené lahudkové droždí A to já si zrovna koupila.No ještě že jsem to prostudovala,můžu jít klidně spát a zítra to zas zkusím ze správným
Dobrou
anonym
| 10. 12. 2008 22:37
pekárna je super já chleba vůbec nekupuji

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
1. 6. 2025 18:40
14408
cudlik
1. 6. 2025 19:39
73432
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198
mazlik
1. 9. 2008 10:25
12
Petr Jakoubek
5. 5. 2023 10:18
283