Domácí pekárna - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Domácí pekárna

Diskuze

pro Vendy
Petra
| 8. 1. 2007 20:42
Co kdybys ze začátku dětem mixovala mouku, aby si přivykaly
postupně.Větší část bílé mouky a menší část třeba špaldové. Stejně tak
se semínkama - po troškách Neboj, oni si zvyknou

Chleba uchovávám v igelit.sáčku(dávám ho tam po vychladnutí) v
chlebníku. Zrovna ale dnes manžel navrhoval, že ho budem balit do
útěrky. Asi to zkusím, ale nevím proč, jsem spíš pro ten sáček. U nás
moc dlouho taky nevydrží ,
myslím, 5 dnů, ale nejsem si jistá. Když zbyde zapomenutý kousek, tak
já ho prohlídnu, ale stejně radši vyhodím, protože zbytečně nechci
dávat do těla plísně.

Už jsem to asi tady někde psala, ale napíšu to zas, naše fenka nebaští kupovaný chleba nebo pečivo a domácí chlebík baští i suchý! Tak jen tak dál a pečme
Pro Petru
vendy
| 8. 1. 2007 19:02
Čaje od Sonnetonu jsem již párkrát koupila, byly moc dobré, ale na koření jsem zatím nenarazila, budu se na to muset zaměřit.
Já mám pekárnu teprve od vánoc, takže teď peču docela často tak 4x týdně, protože je to nové a moc mě to baví - ale jinak pečivo ještě i kupuju, protože jinak bych musela péct denně. Teď mám zrovna v pekárně chleba podle toho posledního receptu co se tady objevil a vypadá skvěle. To bude snídaně ... mňam už se těším .
Je nás 5 a chleba nám stačí na jednu snídani a jednu večeři - no a když je hodně povedený tak ani to ne . Ale jak už jsem psala, děti přítele nejsou moc zvyklé na celoznné pečivo a tak někdy mrčí a dožadují se bílého rohlíku, ale věřím, že si na zrníčka a semínka zvyknou .
Peťo jak ten chleba uchováváš - dáváš ho do utěrky - nebo do sáčku ? A jak dlouho ti vydrží ?
koření
Petra
| 8. 1. 2007 16:18
To je dobrý nápad s tím deníkem Věřím, že to je překvápko, jaký chlebík bude

Vendy, koření kupuji v biokvalitě od Sonnentonu(mají biokoření a
biočaje) - Koření na chleba, stojí kolem 35Kč. Je moc fajn. Teď mi
došlo, u nás v prodejně ho nemají, tak jsem dala do chleba jen mletý a
celý kmín a taky byl dobrý.

Jinak jak často pečeš, na jiné diskuzi jsem četla, že máš "početnou"rodinku a viděla jsem krásná dítka
pro Micku
vendy
| 8. 1. 2007 07:21
Díky za další skvělý recept - už jsem si zavedla takový chlebový deník
píšu si tam recepty a taky jak nám který chleba chutnal. Vždycky když
zkouším nějaký nový recept, tak jsem hrozně zvědavá, jaký ten chlebík
bude .

Holky nevíte jestli se někde dostane koupit chlebové koření, už taková ta namíchaná směs ?
tmavý chléb
micka
| 7. 1. 2007 21:27
Ahoj pekařky, většina kupovaného tmavého chleba je barvená.Pokuď děti něchtějí celozrnný chleba, zkus jim upéct napolovic tmavý a napolovic světlý.Víš co si do něho dáš a určitě bude zdravější.
Mám vyzkoušený tento:
50g celozrnné mouky peničné
150g žitné celozrnné mouky
360g hladké mouky
350ml vody
2lžíčky medu (cukru)
1,5 lžíčky sušeného mléka - dávám sojové
2,5 lžíčky soli
2lžíčky kmínu
2lžíčky octa
2lžíčky olivového oleje
1,5lžíčky sušeného droždí
2,5lžíčky semínek - slunečnice, sezam dýně apod.
Dobrou chuť
pro Vendy
Petra
| 7. 1. 2007 20:56
S tou žitnou moukou mi přijde, že pokud se jí dá takhle málo, tak
ten chlebík jakoby zvláční. Nebyl vyschlý, ale štavnatý - nevím, jak to
popsat, nejradši bych ti dala kousnout

Děti nemám, ale určitě když pečeš chleba doma, i když je bílý, tak se
to nedá srovnat s kupovaným. Já už nevěřím ani celozrnnýmu kupovanýmu.
Právě jsme se o tom dnes bavili s manželem, že dřív, když jsme kupovali
celoz. chleba, tak čím byl tmavší, tím jsme si říkali, že lepší.A náš
celozrnný je téměř světlý
pro Petru
vendy
| 7. 1. 2007 18:57
Peťo teď nevím jestli jsi někdy v diskuzích psala jestli máš děti nebo ne, ale jestli ano - tak mají rády celozrné pečivo ? U nás pokud si děti mohou vybrat tak vždy šáhnou po bílém rohlíku naštěstí kupuju bílé pečivo minimálně.
Pro Petru
vendy
| 7. 1. 2007 18:52
Díky za recept vypadá moc dobře, určitě ho brzy vyzkouším a nebyl chleba moc tuhý když jsi dávala jen špaldovou a žitnou mouku ?
recept
Petra
| 7. 1. 2007 17:55
Musím se pochlubit se super receptem na chleba. Právě jsme ho měli k večeri s tataráčkem, paprikovým soj.salámem a kapií

400g mouky - dlala jsem 350g špaldové, 50g žitné

350ml vody

1pol.lžíce oleje

1pol. lžíce jableč.octa

1,5 lžičky soli

1lžička vegety

1 lžička fruktozy

1 sáček suš.kvasnic

slunečnicová semínka

celý a drcený kmín

Pekla jsem ho jen 1hod55min - na pekárně máme program bake rapid.
Kvasnice
vendy
| 6. 1. 2007 20:54
Taky jsem dala celý balíček sušených, ale mám sušené kvasnice od dvou firem jedny mají 7 g a druhé 10g tak dám příště ten 7gramový.
Chleba
Petra
| 6. 1. 2007 20:38
no, to je možný. Kolik dáváš kvasnic? Já dávám celý balíček sušených.
Určitě mu ale to, že byl trochu propadlý na dobré chuti neubralo
Propadlý chléb
vendy
| 6. 1. 2007 20:09
Ale teď mě napadlo, ten chleba vykynul opravdu hodně až k víku - jestli se to víko náhodou trošku nenadzvedlo a chleba hned klesnul. Příště zkusím dát trošku méně kvasnic.
Propadlý chléb
vendy
| 6. 1. 2007 20:02
Ale já jsem tentokrát vydržela a na ¨chleba jsem ani nekoukla - tak nevím čím to bylo ale na chuti mu to neubralo.
propadlý chleba
Petra
| 6. 1. 2007 19:55
Vendy, mně chleba propadává, když jsem zvědavá a kouknu se dovnitř jak se pěkně peče.
Kmínový chléb
vendy
| 6. 1. 2007 19:45
Tak jsem dneska pekla kmínový chleba podle Luckymili je moc dobrý ale nakynul nám hodně a potom se trošku propadnul střed - nevím čím to je ! Ale chuťově super
Vícezrnný chléb od Labety
vendy
| 4. 1. 2007 21:04
Holky tak dneska jsem měla děsný fofr, neměla jsem čas na žádné odměřování a vážení, takže jsem do pekárny šoupla koupenou směs na chléb od Labety - Vícerznný chléb s vlákninou a lecitinem a byl naprosto úžasný pochvalovaly si ho i děti,přesto že nad celozrnným pečivem většinou ohrnují nos ! Byl mňam mňam
pro Lenku
vendy
| 3. 1. 2007 10:31
No chleba jsem na chalupě pekla 2x a to víš, že se po něm jen zaprášilo !
pekárna
lenka
| 3. 1. 2007 09:44
Já používám jen sušené droždí. Kvásek jsem sama nedělala, je to bohužel jen otázka mé lenosti A jak jsi to vyřešila s pekárnou na Silvestra, když vás tam bylo devět? To musela jen pekárna nonstop, abyste všichni ochutnali,ne?
sušená rajčata
vendy
| 2. 1. 2007 15:21
Rajčata jsem si letos nasušila - takže to určitě vyzkouším ! Leni
používáš čerstvé drožní nebo sušené - už jsi zkoušela udělat si sama
kvásek ?

Jinak brala jsem pekárnu sebou na chalupu na Silvestra a měla tam opravdu velký úspěch !
sušená rajčata
lenka
| 2. 1. 2007 14:39
Pokud můžu radit, vyzkoušejte přidat do chleba sušená rajčata, trochu strouhaného parmazánu a bylinky - bazalku a oregáno. Ty rajčata ale používejte čistě jen sušená, ne ty, která se prodávají nakládaná v oleji.
trouba
anonym
| 20. 9. 2006 17:54
Velký výběr chlebů a jiného pečiva z trouby je na http://recepty.atlas.cz V kategorii receptů je sekce-ostatní-a tam podkategorie-pečeme chleba,rohlíky.Tak ať se podaří!
pekárna
anonym
| 11. 8. 2006 10:20
Mě nikdy nenapadlo si něco takového pořídit, vlastně ani jsem moc nevěděla, že se to dá koupit. Ale jak si čtu vaše příspěvky tak ji asi koupím a pustím se taky do pečení. Nebudu muset každý den lítat d obchodu pro čerstvé pečivo.
chlebík
anonym
| 10. 8. 2006 22:41
Moje řeč, ta vůně, když si pekárnu nastavíš tak,aby tě ráno přivítal čerstvě upečený chleba, tak to je paráda. Lehce si ho vždycky namažu máslíčkem a k tomu si dám bílou kávu a to mi hned tak zlepší náladu, že mi ani tak nevadí, že musím brzy vstávat do práce.
pekárna
anonym
| 10. 8. 2006 16:52
Pekárnu už mám delší dobu, jsem s ní moc spokojená...není nic lepšího než ráno vstát a v bytě cítit vůni čerstvě upečeného chleba.
Chleba
anonym
| 11. 7. 2006 00:30
Prosím, o nějaký recept na kmínový chleba do obyčejné trouby,chtěla bych to zkusit,děláte mi chutě!!!
Čokoládový chlebíček s krémem
anonym
| 6. 5. 2006 08:10
100 g čokolády na vaření
200 ml mléka
100 g změklého másla
200 g cukru
2 vejce
220 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
Náplň: 100g změklého másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 50 g čokolády na vaření.
Čokoládu opatrně rozpustíme v mléce, nejlépe ve vodní lázni, přidáme máslo a vychladíme. Všechny suroviny/kromě náplně/ dobře smícháme v míse a dáme do pečící nádoby, z které jsme vytáhli hnětací lopatku a zapneme na program Pečení. Těsně před koncem, zkontrolujeme, zda je upečený. Podle potřeby pečení přidáme a kontrolujeme každ. 5 minut. Hotový vyklopíme a vychladíme. Náplň-opatrně roztopíme čoko. V misce utřeme máslo s cukrem, žloutkem a kakaem. Nakonec postupně přidáme čoko a vypracujeme hladký krém. Chlebíček rozřízneme na naplníme krémem. Můžeme lehce potřít i džemem, část krému nanést na chlebíček a posypat ***em nebo oříšky.
trouba
lenka
| 14. 4. 2006 08:58
Takže se dá celý tento recept připravit i bez domácí pekárny v obyčejné troubě? a co nějaký recept na chleba pro obyčejné smrtelníky bez pekárny: Nějaký celozrnný.
Housky prdélky
anonym
| 14. 4. 2006 06:09
Další z oblíbených receptů naší domácnosti.
175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1 1/2 lžičky soli, 400 g hladké mouky, 1 sáček/7g/ droždí. Dáme vše v tomto pořadí do přístroje a zapneme na Těsto. Potom těsto krátce prohněteme a necháme 5 minut. Pak rozdělíme na 10 kousků, uděláme kuličky a z nich ovály. S dostatečným rozmístěním dáme na vymazaný plech.Poprášíme moukou a překryjeme potravinovou fólií, potřenou olejem. V teple nakyneme asi 30 minut. Hranou poolejované dlaně naznačíme podélně uprostřed rozpúlení /doma tomu říkáme dělat prdélky/ překryjeme a necháme 15 minut. Pečeme v předehřáté troubě při 230°C asi 15 minut. Vytáhneme a necháme vychladnout.
Celozrný chléb - tipy
anonym
| 12. 4. 2006 17:58
Chleby jen z celozrnných mouk jsou hodně hutné a těžké, my máme doma raději nadýchanější. Ale doporučuji vám použít celozrnnou mouku napůl s bílou a dobře odměřte hlavně cukr, sůl a droždí, chuťově je můžete obohatit medem a melasou.
domácí chléb
anonym
| 12. 4. 2006 17:18
ahojky ,také mám pekárnu a zkouším různé recepty ,ale celozrnný chléb mám nějak málo vykynutý a dost tuhý,tak nevím,asi se vrátím k původnímu bílému apod.Nevím v čem dělám chybu .Díky z případnou radu .

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
24. 4. 2024 14:25
11818
Alka...
24. 4. 2024 13:58
70301
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video