Domácí pekárna - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Domácí pekárna

Diskuze

Recept
vendy
| 5. 3. 2007 21:05
Celozrnný chleba

350 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa (dávám jablečný)
1 lžička chlebového koření nebo jen kmínu
1 lžička soli
1 lžička cukru nebo medu
100 g hladké mouky
200 g celorznné žitné mouky
200 g celorznné pšeničné mouky
1 lžička droždí
Po signálu jsem přidala semínka - dýně, slunečnice, sezam, len - program "Základní"
Recept
micka
| 5. 3. 2007 20:56
Špaldový chléb

500 ml vody
2 lžíčky soli
2 lžíčky cukru nebo medu
1 lžíčka jablečného octa
380g špaldové mouky hladké
380g špaldové mouky hrubé
1 sáček droždí
semínka
Dobrou chuť
propadlý chleba
anonym
| 27. 2. 2007 16:12
dáváš asi moc vody,já na40dkg žitné a 40 dkg pšen.chlebové,550ml.vody,3gr.norm.kvasnic Ferm nebo Fala ,cukr ke kvasnicím- nesmí k ním přijít sůl! 2 pol.lž.octa,2 pol. lž.oliv.oleje.Vodu dolů ,cukr a kvasnice nahoru,na ně trochu vody aby mohli kvasit.Cukr přírodní ne rafinovaný.Čas 3,30,vel.2.Vše pokojovou teplotu,jo a soli asi 2 káv lž. nemá chybu!
pozdrav
Vlastinka
| 27. 2. 2007 09:11
Ahoj děvčata,jak to tady čtu,zřejmě si asi domácí pekárnu také budu muset pořídit,zvláště když ji lze využít nejen k pečení chleba ,ale i dalších dobrot.Je fakt výhodou,že vím,co tam dám,nejsou tam žádné škodliviny/myši,krtci atd/ a le jen vybrat tu nejlepší,to tzedy bude problém,jak tak koukám na jejich hojný počet.Zdravím a dobrou chuť!!!!!!
:)
slunko
| 26. 2. 2007 19:32
Zdravím všechny pekařky !!! Jak tak pročítám Vaši diskusi, jste už hotové kulinářky :). Já mám prosbu - nemáte někdo náhodou sepsané v počítači recepty na chleba do té pekárny? Moje prababička, která je vždy napřed a pekárnu měla už když jsem o ní neměla ani páru, bydlí na dědině a došly jí recepty na chlebík. Tak bych někde ráda sehnala ozkoušené receptíky, nejlépe přímo od kuchařek, i když vím, že na netu je receptů plno, radši dám na zkušenost.
A musím říci, že se nemůžu dočkat, až si pekárnu též pořídím, protože peču chleba ručně a nemůžeme si ho vynachválit a považujeme ho za "boží dar", jak se říkávalo :). Zatím díky, Katka
pro Dasu
vendy
| 22. 2. 2007 12:47
Díky na ty stránky se mrknu
Já mám nejraději recept který sem už dávněji vložila "Micka" ten se nám povedle pokaždé a je výborný.

50g celozrnné mouky peničné
150g žitné celozrnné mouky
360g hladké mouky
350ml vody
2lžíčky medu (cukru)
1,5 lžíčky sušeného mléka - dávám sojové
2,5 lžíčky soli
2lžíčky kmínu
2lžíčky octa
2lžíčky olivového oleje
1,5lžíčky sušeného droždí
2,5lžíčky semínek - slunečnice, sezam dýně apod.

Poměr mouky někdy měním, dávám méně hladké a více celozrné.
pro Vendy
Dasa
| 22. 2. 2007 11:25
Vendy, my se honíme
Jen jsem ještě chtěla napsat, koupila jsem si knížku Automatická domácí pekárna od Pavly Momčilové a je docela dobrá, tak se po ní jukni.
A taky jsou moc fajn stránky http://sweb.cz/…afca.h/index.htm
http://www.domaci-pekarny.cz/
nejlepší jsou ty diskuse, tam se dozvíš právě ty detaily. Ale já to mám prostudovaný celkem slušně a stejně se mi pořád nějak nedaří Nejdřív jsem myslela, že je to pekárnou (mám Professor), ale asi to bude něčím jiným...jen nevím, čím.
Když se chlebík peče, tak vůně je krásná, ale když ho ochutnám, tak že bych se po něm zrovna strhala, to né. Většinou ho vždycky sním, ale není to ono. Ten co jsem teď dělala včera, psala jsem recept na Bio stravu, ten je dobrej, ale není to na jedničku, pořád je tam ten chloupek. Máš nějakej receptík, co se vždycky povede? že bys taky písla
Jo, teď mě ještě napadlo, přeměř si tu odměrku, co máš u pekárny, jestli opravdu měří, tak jak to tam je napsaný. Mě měří špatně, takže používám klasickou kuchyňskou odměrku.
Tak ať se dílo daří!
Recepty
vendy
| 22. 2. 2007 07:48
Holky pekařky písněte sem prosím nějaké své oblíbené, vyzkoušené recepty - já jsem teď zkoušela dvakrát péct podle receptu, který jsem našla na internetu a chleba se vůbec nepovedl, zrovna včera jsem upekla úplný kyžlinec, a je mi to pak moc líto, když musím vyhodit chleba z kvalitních surovin . Mám už několik osvědčených receptů, ale ráda zkouším nové a takhle to pak dopadá
domácí pekárna
NOVAJDA
| 7. 2. 2007 22:22
Ahojky,k vánocům jsem dostala novou pekárnu a scháním recepty a rady.Mám značku "ALASKA".Pokud má někdo nějakou dobrou radu,budu moc ráda a dopředu děkuji
Re: vyber domaci pekarny - pekarna ETA
anonym
| 28. 1. 2007 12:36
Diky moc za odkaz www.pekarny.*** Stranka podava opravdu naprosto vycerpavajici informace o pekarnach na chleba. Rozhodla jsem se zkontaktovat pres ni primo vyrobce.
vyber domaci pekarny - pekarna ETA
anonym
| 25. 1. 2007 14:30
Pochybuju, že seženeš pekárnu s nerez formou. Tu má snad jen UNOLD, rozhodně ne ETA. Podívej se na stránky www.pekarny.***, tam jsou snad všechny pekárny co jsou na trhu a spousta rad a receptů, jak péct.
chleba
lenka
| 17. 1. 2007 14:23
Já tuhle pekárnu nemám, my máme doma Panasonic, peče výborně, ale někdy se těsto na stěnu přilepí....ale nám to vůbec nevadí, protože když se pak chleba upeče, upeče se i t těsto na stěnách, takže když chleba vytáhneme a olámeme ty kraje, máme něco jako krekry a to je moc dobré.
vyber domaci pekarny - pekarna ETA
anonym
| 17. 1. 2007 12:34
dobry den,

rada bych si take poridila domaci pekarnu na chleba. Ale nechci vnitrek z teflonu. Videla jsem, ze existuje pekarna s nerezovou upravou - ETA. Mate s ni nekdo nejake zkusenosti?
Nelepi se testo na steny nebo neco takoveho?
domácí pekárna
anonym
| 15. 1. 2007 17:28
Kvikino, souhlasím s Tebou, že domácí chléb není drahý a vím co v něm je. Já mám pekárnu Panasonic, kde základní program trvá 4 hodiny. Ovšem příprava mi trvá asi 10min., a pak se už o to nestarám, jen po zaznění signálu vyklopím voňavý chléb.
kvásek
micka
| 12. 1. 2007 18:45
Ahojky, také jsem zkoušela několikrát doma vyrobit kvásek, ale neumím ho uchovat, vždy mi zkysnul.Poradíte mi jak na to?
kváskový chleba
Petra
| 12. 1. 2007 17:08
No, chleba je vynikající .
Chuťově je trochu jiný než z kvasnic - těžko popsat, ale má kyselejší
alkoholový ocásek(ale nepatrnince) Ptala jsem se manžela, kolik kvásku,
prý dává na 600g mouky(300g špaldové, 300g žitné) 250g kvásku.
kvásek
lenka
| 12. 1. 2007 13:58
Péťo, mě taky moc zajímá, jak ten chleba z kvásku dopadl....určitě nám dej vědět. A jak jste věděli, kolik tam toho kvásku dát? U sušeného droždí je to jednoduché,ale nevěděla bych, jak dávkovat ten kvásek.
Kvásek
vendy
| 12. 1. 2007 12:28
Mám půjčenou knihu o pečení chleba a tam je taky recept na kvásek a návod jak ho udržovat. Možná to taky zkusím !

Je v tom potom nějaký chuťový rozdíl ?

Peťo kdo u vás začal s tou zdravou výživou manžel nebo ty ? Je moc fajn že jste pro to nadšení oba dva

Celkem nic o sobě nepíšeš, můžu se zeptat kolik ti je let ?
radost
Petra
| 12. 1. 2007 08:40
No, to jsem ráda, že vám chutnal Manžel včera pekl chleba z kvásku. Asi 4 dny ho připravoval, tak uvidíme jaký bude Z kvásku je ještě zdravější než z kvasnicJen já nemám trpělivost na ten kvásek, ale ono to tak strašné není, když už je - teď ho jen udržovat
pro Petru
vendy
| 12. 1. 2007 07:36
Peťo, tak já jsem včera taky pekla chleba podle tvého receptu - povedl
se a moc nám chutnal, hned jsem si recept přidala - k vyzkoušeným a
oblíbeným dík
pro Micku
Petra
| 10. 1. 2007 07:06
No, tak to mám radost Nám taky moc chutná.
pro Petru
micka
| 9. 1. 2007 21:37
Péťo, chlebík jsem vyzkoušela, povedl se a je moc dobrý.Ani se nepropadl.
pro Vendy
micka
| 9. 1. 2007 18:16
Vendy, jsem ráda, že chlebík chutnal i dětem.Až zase vyzkouším nějaký recept, tak ho určitě napíšu. Dnes peču chleba podle receptu od Petry.
Mě se taky chleba někdy propadne, i když pekárnu neotevřu.Většinou čím víc nakyne tak se hodně i propadne.
Taky jsem vyzkoušela v pekárně zadělat těsto na buchty, byly super a hodně to ušetří práci a čas.
Taže pekárně a pečení zdar.
propadání chleba
Petra
| 9. 1. 2007 16:41
Já opravdu od té doby co neotvírám dvířka, tak nepropadá. Ale je
pravda, že poslední dobou, taky kombinuji mouky a to jsem dřív
nedělala.Takže na těch moukách asi taky něco bude.
propadání chleba
lenka
| 9. 1. 2007 15:25
Nám už se taky párkrát stalo, že se nám chleba propadl...myslím, že to bude hlavně v mouce, my kombimujeme několik druhů. Ale jistá si tím nejsem ,takže pokud máte někdo nápad, čím by to mohlo být, tak sem s tím. V množství droždí to nebude, to už máme vyzkoušené.
chlebové koření
lenka
| 9. 1. 2007 15:23
Já to koření od Sonnertonu mám taky, je dobré,ale musí se ho dávat málo, jinak je hodně výrazné a když to přeženu, tak už to pak není dobré.
Chlebové koření
vendy
| 9. 1. 2007 15:07
Tak už jsem si to chlebové koření od Sonnentoru koupila a byla jsem mile překvapená jaké mají výběr ostatního koření
plíseň
Petra
| 9. 1. 2007 08:53
taky nic neokrajuji, protože plíseň je v celéma
soj.veci jako salámy, sýry,...se snažíme zkonzumovat co nejrychleji,
protože ty si myslím,že kazení podléhají ještě rychleji a ta plíseň na
nich není vidět
pro Petru
vendy
| 9. 1. 2007 08:12
No to jsem si právě taky říkala, že budu pro děti míchat tmavou mouku
se světlou, ony sice snědí i ten tmavý chléb ale remcaj u toho.

Já chléb balím do utěrky a pak ho dám ještě do sáčku. Když se mi nějaké
pečivo zdá už podezřelé tak ho raději taky vyhodím, plísní se bojím !
Stejně tak u ovoce, když už něco začně plesnivět tak to raději vyhodím
celé, neodkrávám plesnivé nebo shnilé části .
pro Micku
vendy
| 9. 1. 2007 08:07
Micko tak jsem včera zkoušela chleba podle tvého receptu a opravdu se
povedl, krásně nakynul a chuťově výborný - i dětem moc chutnal . Určitě ho budu péct častěji . Neměla jsem doma sušené mléko - tak jsem místo toho dala sušenou syrovátku - a výsledek super

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
25. 4. 2024 13:36
11819
Jaroslava Svobodova
25. 4. 2024 12:31
407
milica
25. 4. 2024 12:26
70304
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video