Domácí pekárna - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Domácí pekárna

Diskuze

Kecka
lenka
| 25. 3. 2007 09:29
Kecko, já nevím, jestli to má nějaký vliv, protože pekárna přece předtím než začne péct, tak předehřeje všechny suroviny na stejnou teplotu.
Dáša
lenka
| 25. 3. 2007 09:26
Dášo, já k pečení a vůbec i vaření používám jen celozrnnou mouku....a když z ní chce člově dělat chleba, tak zase tolik receptů není a navíc tahle mouka se chová trochu jinak...takže to chtělo dost zkoušení s množstvím kvasnic a pořadím vkládání surovin....nakonec jsme došli k tomuto receptu, děláme ho takto už dlouho a a ani jednou se nám nepropadl (předtím často). Rajčata kupuju sušené bio, jsou u nás běžně k sehnání.
:-)
kecka
| 25. 3. 2007 00:14
Ahoj kulinářky, čtu si vaši diskusi a padlo zde mnoho názorů, proč chleba propadne. Ale jedno tu nezaznělo. Možná se mýlím, ale jsem přesvědčena, že je důležitá teplota vody, která se dává do pekárny na dno jako první. Poprvé jsem dala totiž více teplou a ke konci pečení se chleba propadl. Od té doby se to nikdy nestalo - teplotu vody si hlídám. Má být pokojová.
Chlebík
Dasa
| 23. 3. 2007 10:30
Lenko, na ty kvasnice teda taky koukám No, zkusím. Hrubou mouku jsem teda ještě taky nepoužila.
Ještě k těm kvasnicím. Dáváš jich strašně moc na jeden chlebík, nepropadne se Ti?
A rajčátka si sušíš sama doma, nebo kupuješ? Taky už jsem o tom uvažovala (chci si pořídit sušičku ovoce), v krámě jsem ale viděla jen ty namočené v oleji a to nechci.
chleba
lenka
| 23. 3. 2007 10:00
Jo, jako první a krásně to vykyne. To jsou ty metody pokus a omyl a to, že se nemá věřit všem návodům - jak o tom píšu ve svém deníčku.
pro Lenku
vendy
| 23. 3. 2007 09:45
Leni ty dáváš kvasnice jako první a na ně vodu ! Všude píšou, že se kvasnice dávájí až nakonec na mouku. Chleba určitě zkusím, z hrubé pšeničné mouky jsem ještě nepekla ! Jen nevím jaký program mám tedy na Etě zvolit, snad bude čas 3:20 stačit.
náš domácí chleba
lenka
| 23. 3. 2007 09:09
My doma děláme jen tento chleba, protože je prostě nejlepší :
Složení a pořadí vkládání do pekárny:


3 lžičky sušených kvasnic
320ml vody
250g celozrnné pšeničné hrubé mouky
250g celozrnné špaldové polohrubé mouky
1,5 lžičky soli
2 polévkové lžíce bílého jogurtu
1 polévková lžíce Sojového oleje
3 lžíce sezamových semínek
4 lžíce sušených rajčat (nenamočených)
Chlebové bio koření "Sonnentor"


Program "Whole wheat" (u Panasonic SD-253) - 5hodin.
Propadlý chléb
Dasa
| 22. 3. 2007 11:22
Jano, buď dáváš moc vody nebo moc kvasnic. Kvasnic stačí třetina čerstvých na bochník nebo jedna rovná čajová lžička sušených a vody dávám 325 ml na 500g mouky. Ale záleží, když přidám ještě třeba dvě lžíce ovesných vloček, tak pak koukám, když se to míchá a když mi připadá těsto suché, tak přileju trošku vlažné vody a naopak, když je moc lepivé, tak nasypu trochu mouky. Tak zkoušej mně se ještě úplně perfektní a chuťově neodolatelný chléb taky nepovedl, ale pořád zkoším. Tak se do toho dej
propadlý střed
anonym
| 21. 3. 2007 19:28
Prosím poraďte mi! dnes jsem pekla chleba a zase se mi propadl střed! bochník mi krásně nakyne,ale v okamžiku kdy se začne péct se propadne.co mám dělat?zkusila jsem už všechny rady a nic nepomohlo.prosím poraďte-bochník mám poloviční.mám pekárnu ETA SYMPATIC 1149. děkuji Jana
pro Hibiscus
vendy
| 16. 3. 2007 21:11
Čaj nebo pivo místo vody teda o tom jsem ještě vůbec neslyšela ! Zní to zajímavě, asi to vyzkouším . Díky za receptík
pro Marianu
vendy
| 16. 3. 2007 21:09
S pekárnou Clatronic bohužel žádné zkušenosti nemám, zkus se mrknout na internet, určitě tam nějaké ohlasy na tuto pekárnu najdeš. Jinak cena je to slušná !
Pekárna
micka
| 16. 3. 2007 21:07
Ahoj Mariano, já mám Etu Harmonyi, mám ji od září a jem s ní spokojena. Ale nepatří zrovna k těm nejmeším, ale naopak je na ní psáno,největší bochník chleba na trhu.Ale má program na malý a velký bochník.Já ji využívám i na těsto na buchty, knedlíky, rohlíky.Peču v ní sekanou zkoušela jsem i marmeládu.
pekárna
anonym
| 16. 3. 2007 20:42
Ale jakou koupit?
Mé zkušenosti
Hibiscus
| 16. 3. 2007 12:10
Ahoj holky, s tím octem to možná bude pravda, ještě je možno přidat pro zvláčnění trošku (lžíci) uvařených a rozmačkaných brambor.
Já mám pekárnu už 3 roky a nedám na ní dopustit.
Nejčastěji peču tento chleba: na dno naliju 350 ml vody (lze použít např. na půl ředěnou pivem,nebo mlékem, nebo ovocný čaj - zkuste to) Pak si dám na digitální váhu misku a nasypu 220 g hladké mouky - do 350g nasypu žitnou chlebovou mouku a do 450 g celozrnou (nebo špaldovou, nebo graham), nasypu na mouku přidám hrstku ovesných vloček a hrstku pšeničných vloček. Přidám dle chuti semínka slunečnicová, dýňová, lněná (ty přidávám hned (po pípnutí pokud mám tak přidám i trochu vlaš.oříšků). Na jednu stranu dám 1 a1/2 lžičky soli, na mouku lžičku sušených kvasnic, 1 lžičku kmínu (pro děti, které nemájí rády kmín lze použít trochu drceného kmínu)
ještě 1 lžíci octu a 2 lžíce oleje¨zavřu a po 3 hodinách je hotov. Tady lze opravdu experimentovat - lze přidat i uvařenou rýži, nakrájený salám nebo uzené maso (ale až po pípnutí, protože by to bylo rozemleté) jen je nutné trochu dodržet poměr tekutin a tuhých potravin. Vyskoušet můžete přidání i bylinek, vegety a jiného koření. Když v létě grilujeme tak se známí "perou" o chleba. Tím nechci říct, že jsem nikdy neudělala zmetek - třeba se mi podařilo jej neposolit - to se nedá sníst! A propadlý chleba se stává, když je moc vody nebo moc kvasnic. Jenže každá mouka trošku jinač bere tekutiny - např. celozrná o kapánek více. Ale po pravdě i rohatý chlebíček je lepší než některý kupovaný. Hodně zdaru přeje Laďka
pekárna
bambula
| 15. 3. 2007 21:13
Ahoj asi už se o tom na tomto foru mluvilo ale mam prosbu úplně jsem se nadchla pekárnou jsme doma dvě a tak bych potřebovala poradit s výběrem nějaké malé pekárny.jsem s tech všech pekáren divá moc díky
Pro Este - drobení chleba
anonym
| 15. 3. 2007 16:54
Zrovna dnes jsem v jednom časopise četla, že proti drobení chleba je důležité přidat ocet. Nevím - jak jsem koupila, tak prodávám .
Alka
sleva
anonym
| 15. 3. 2007 16:02
Děvčata,teď je u nás leták a je tam sleva na 1500kč ze 2000kč na pečící troubu Clatronic.Objem 3l a 2 háky,9 pečícich programů a 31 kombinací.Nevíte někdo,bude to dobré.Je to dost levné.Hrozně mě ty pekárny zaujaly.Díky.
drobky
Martule
| 15. 3. 2007 15:09
ahojky, tak mne se taky pri krajeni chleba drobi,ale ze by to bylo nejak moc, to mi nikdy neprislo, napada me jen otazka tuku a vody? ale ja delam - i kdyz je to asi obycejna,trosku hloupa rada - vzdy krajim chlebik na cistem prkenku a drobky shrnu do pekacku, ususim a zahustuju gulase a polevky....- je to lepsi nez mouka?
Tak at se podari vyresit a krasny slunickovy vikend preje Martule
ahojky
Este
| 15. 3. 2007 11:06
mně se všechny chleby docela dost drobí. ať dělám z jakékoliv mouky a měním poměry surovin.
je to normální? mně je pak líto, když musím tolik dobků dobrýho chlebíčku vyhazovat.
nevíte, čím to je? díky
pro Vendy
Martule
| 14. 3. 2007 13:36
To je jasne,zes to pochopila spravne, vzdyt jsi sikovna holka!
Jsem moc rada,ze chutnal! Preji krasny den cele velke rodince
pro Martuli
vendy
| 13. 3. 2007 20:22
Tak chleba podle tvého receptu jsem hned vyzkoušela, povedl se a je moc dobrý , jen jsem neměla čerstvé droždí tak jsem dala lžičku sušeného.
U receptu jsem trošku zaváhala, ale snad jsem to pochopila správně, mouky má být celkem 50 dkg, že ?
pro anonymní
vendy
| 13. 3. 2007 20:15
Já měla na mysli KLASIK a nějak jsem to spletla takže ten chlebík peču (cca3 hod)
Dotaz na Vendy
anonym
| 13. 3. 2007 16:37
Prosím, čemu říkáte základní program při pečení chleba. Jak dlouho trvá ? Já mám na své dom. pekárně program KLASIK ( cca 3 hod. )a SPRINT ( cca 2 hod.)
pro Martuli
vendy
| 13. 3. 2007 12:19
Lepší dvakrát než vůbec !
Díky za receptík - určitě ho vyzkouším
omluva
anonym
| 13. 3. 2007 11:15
nacpala jsem se sem nechtene hned dvakrat papa Martule
rychly chlebik
anonym
| 13. 3. 2007 11:14
ahojka, davam recept na u nas nejcastejsi chlebik (pokud uz tu nekde je,tak se moc omlouvam, ale tuhle diskuzi jsem jeste celou necetla)
Do pekarny postupne : cca 345 ml vody , 1 lzici bio oliv.oleje, 1 lzici bio jabl.octa, pak smes : 10 dkg zitne bio mouky, 10dkg spaldove bio mouky, 2-3 lzice ovesnych vlocek (davam drcene), dosypat hladkou moukou do 50 dkg-promichat, nasypat do formy, na to do jednoho rohu 2 lzicky soli, do druheho rohu kmin (davam smes od slunecni brany -chleb.koreni 2 lzicky + pridavam cely kmin -hodne, my ho mame radi a doprostred udelat dulek, do nej 1 lzicku cukru a do toho rozdrobit 1/3 cerstveho drozdi. Dam do pekarny - rychly program (jsou to necele 2 hodiny),zapnu a cekam Kdyz mam chut,tak pridavam po pipani smes dynovych a slunecn.seminek, to je pak mnam Preju dobrou chut a pohodu! Pa Martule
rychly chlebik
anonym
| 13. 3. 2007 11:14
ahojka, davam recept na u nas nejcastejsi chlebik (pokud uz tu nekde je,tak se moc omlouvam, ale tuhle diskuzi jsem jeste celou necetla)
Do pekarny postupne : cca 345 ml vody , 1 lzici bio oliv.oleje, 1 lzici bio jabl.octa, pak smes : 10 dkg zitne bio mouky, 10dkg spaldove bio mouky, 2-3 lzice ovesnych vlocek (davam drcene), dosypat hladkou moukou do 50 dkg-promichat, nasypat do formy, na to do jednoho rohu 2 lzicky soli, do druheho rohu kmin (davam smes od slunecni brany -chleb.koreni 2 lzicky + pridavam cely kmin -hodne, my ho mame radi a doprostred udelat dulek, do nej 1 lzicku cukru a do toho rozdrobit 1/3 cerstveho drozdi. Dam do pekarny - rychly program (jsou to necele 2 hodiny),zapnu a cekam Kdyz mam chut,tak pridavam po pipani smes dynovych a slunecn.seminek, to je pak mnam Preju dobrou chut a pohodu! Pa Martule
Chlebová mouka
micka
| 6. 3. 2007 21:08
U nás ve zdravé víživě na mě koukali co to chci a nabízeli mi směsi na chleba, ale chlebovou mouku neznají.
mouka
anonym
| 6. 3. 2007 18:28
Kupuji ji v tescu.
Chlebová mouky
vendy
| 6. 3. 2007 07:42
Holky kde se dostane koupit pšeničná chlebová mouka ?

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
jirinaova
26. 4. 2024 23:54
70322
2112Hana
26. 4. 2024 19:12
11824
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video