Domácí pekárna - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Domácí pekárna

Diskuze

domácí pekárna
kudlankalenka
| 9. 1. 2008 17:59
Ahojky,dostala jsem k vánocúm pekárnu,ale chtěla bych udělat "klasický"chleba.Nemáte někdo vyzkoušený recept?Dělala jsem z podmáslí-ten zatím uspěl nejvíc.Z prášku jsem měla jen z lidlu a ten šel do koše.
Pořízení pekárny
BBaarca
| 10. 7. 2007 12:00
Budujeme domácnost a určitě si budu chtít tento super přístrojek koupit??? Chtěla bych už ten na marmeládu apod. Můžete nějaký doporučit?? Cena se myslím pohybuje kolem 2500,-. Díky za každou dobrou radu
opičí buchta
zuzi777a
| 30. 5. 2007 10:05
Budu zkoušet buchtu o víkendu. Jsem fakt zvědavá jaká bude!
Ještě pro alimraj: Mám doma úplně přesně stejnou litinovou formu po prababičce! Hned jak jsem koukala na tvé fotky, jsem si říkala , že to určo není nějaká nová bábovička....
obsah
alimraj
| 30. 5. 2007 02:22
Tohle je stará litinová forma - 3litry.Buchtu už jsem viděla péct i v oválné míse z varného skla
opičí buchta
anonym
| 29. 5. 2007 23:07
Dik za recept,určite vyskúšam.a aký objem má tá nádoba v ktorej si to piekla?ci ja doma nemam iba príliiš malú, co do objemu
hotovo
alimraj
| 28. 5. 2007 23:54
Buchtu je lepší víc upéct,aby byla křupavá kůrka,ale i světlejší je vynikající.Neváhejte a pečte,Viktorky!
všem
alimraj
| 28. 5. 2007 23:52
po nakynutí
Všem
alimraj
| 28. 5. 2007 23:51
Recept je dlouhý,vypadá možná složitě,ale s těstem,které jsem zadělala v pekárně,se moc dobře dělalo.
Do namáčecího roztoku jsem kuličky dávala vidličkou,aby vystačil.Poprvé jsem musela přidělávat,podruhé mi zbyl - asi podle velikosti kuliček.
Ve formě je nedávejte moc blízko sebe a forma by měla být dost velká.Dám sem ještě fotku ve formě před nakynutím.
opičí buchta
alimraj
| 28. 5. 2007 23:43
Recept jsem našla na Ženě-in a doufám, že mi autor nebude zazlívat jeho přenesení sem.
14 g sušeného droždí,6 dkg másla, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku cukru, 4-5 hrnků hl.mouky, 1 vejce

namáčecí roztok : rozpustíme v kastrolku 12,5 dkg másla, přidáme 9 dkg cukru a když se rozpustí přidáme trochu skořice a 1/2 hrnku rozinek (nebo ořechů, nebo kombinace obojího).
TĚSTO :
1. do kastrólku dáme 6 dkg másla+ 1 hrnek mléka + 1/2 hrnku cukru a zahříváme dokud se máslo a cukr nerozpustí. Pak necháme zchaldnout, mléko musí být jen teplé!
2. do mísy dáme 4 hrnky hl. mouky + sušené droždí + l vejce a pomalu přimícháváme teplé mléko. Pořádně promícháme a přidáváme zbytek mouky tak, aby vzniklo vláčné těsto. Těsto vyklopíme na vál a ještě ručně propracujeme. Pak dáme zpět do mísy a necháme vykynout. Kynutí můžeme urychlit, když mísu s těstem dáme do mikrovlnky a každých 10 minut zapneme na 30 vteřin na 20 procent výkonu.
4. Po vykynutí rozdělíme těsto na stejně velké kousky a děláme kuličky velké asi jako golfový míček. Ty potom namáčíme pomocí lžičky v namáčecím rozotku a skládáme do máslem vymazané formy nebo pekáčku. Když je dno plné, dáváme druhou řadu navrch (případně i třetí). Pokud zbyde nějaký namáčecí roztok vylijeme ho navrch, ale mně nezbyl.
Necháme ještě vykynout a pak pečeme na 190 stupňů C asi 10 minut. Potom zmírníme na 180 stupňů a pečeme ještě 30-35 minut.
Po upečení necháme nejdříve asi 10 minut zchladnout ve formě a teprve potom vyklopíme.
Buchta je moc dobrá, ale určitě kalorická bomba a je dost sytá.
Ještě 2 doporučení. Pekla jsem ve sklokeramické formě a měla jsem tu duchapřítomnost, že jsem pod ní dala normální plech. Během pečení, jak buchta ještě kynula, tak vytekl trochu tuk na plech.
A druhá věc : při dopékání byla buchta už zvrchu hodně upečená ale ze zpodu ještě ne, tak jsem jí přikryla na těch pár minut zvrchu pečícím papírem.
Tak, ať se vám povede a ať vám chutná !
chleba
ilecka
| 28. 5. 2007 20:40
Ahoj,domácí pekárnu sice nemám,ale chtěla bych se zeptat ,zda nemá někdo zkušenost s pečením chleba v troubě/na kolik stupňů a jak dlouho péct/.A taky jak dlouho nechat kynout těsto na chleba.Díky za případnou radu.
pro alimraj
zuzi777a
| 28. 5. 2007 15:00
Také se připojuji s prosíkem o recept na "opičí buchtu". Už jen ten název je zajímavý!
můj chleba
anonym
| 28. 5. 2007 13:15
Taky jsem dostala na Vánoce dom.pekárnu a od té doby jsem ještě chleba nekupovala.Naposledy jsem koupila chleba před Štědrým dnem a ten jsem musela vyhodit, protože splesnivěl.Nikdo ho nejedl.

150ml podmáslí
200ml vody
600g hl.mouky
1/2kostky droždí (takové to malé balené)
1lžička cukru
1 1/2 lžičky soli
trochu kmínu

a buď tam přidám sluneč.semínka nebo tvrdý sýr nakrájený na kostičky nebo jsem osmažila na pánvi cibulku se slaninou, no podle chuti.
Chleba jde u nás na dračku, vydrží tak 2 hodiny, protože ještě za tepla se na něj vrhnou děti.Taky peču čerstvý chleba když si jdeme sednout na hřiště do hospody.Tam se po něm jenom zapráší.A jíme to jenom tak samotný, nikdo na to nechece ani máslo nebo šunku.
Mona
opičí buchta
anonym
| 28. 5. 2007 00:28
môžeš prosím ťa dať recept na tú opiču buchtu-vyzerá mnam, mnam.Dík.
el z sk
Domácí pekárna
alimraj
| 22. 5. 2007 10:08
Na tomto magazínu jsem nová a ráda se zapojím do diskuze o pečení v pekárně.Mám ji od listopadu a od té doby jsem nekoupila chléb ani pečivo.Dělám si v ní i kynuté těsto na jiné dobrůtky,pekla jsem v ní bábovku i závin.Je to prostě jednička v mojí kuchyni.
Na fotografii je "opičí buchta" z kynutého těsta.
chléb s pivem
anonym
| 17. 5. 2007 15:38
Ráda přispěji i svím receptem na chléb.240ml černého piva a 140ml vody zasypu 625g mouky hladká plus trochu žitné přibližně tak 200g,pl soli,čl cukru,saček droždí podle gramáže a 2 čl mletého kmínu.pect na základní program.Je výborny určitě vyzkoušejte.jde udělat i v troubě a i jen z hladke.Dobrou chutˇ vám přeje Martina
připečené
zuzi777a
| 1. 5. 2007 00:29
Holky zkuste dát do trouby kastrůlek s vodou pod plech na kterém pečete. Taky teplota v horkovzdušné troubě musí být asi o 15-20 st. nižší než se udává v receptech pro normální trouby(s topnými tělesy).
multifunkční trouba
vera
| 30. 4. 2007 18:25
Taky mám ten problém,vánočka spálená,mazance spáleny už mám strach něco upect tak prosím poraďte
chlebík
zuzi777a
| 30. 4. 2007 16:39
Pročetla jsem se zájmem vaši diskuzi. Párkrát si někdo stěžoval, že chlebu "něco málo" chybí. Tak tedy- možná , že jste jako já zvyklí na chuť chleba, v kterém je kvásek. Já ho přidávám pokaždé když chlebík peču. Jinak mouky střídám, někdy mám namíchanou svoji (celozrnné -různě nakombinované + 1/3 hladké), jindy sáhnu po koupené směsi (ta mě ale moc zatím nenadchla ani cenou ani chutí).
Kvásek se dá sehnat u nás lehce ( bydlím u Hořic v Podkrkonoší a zde se vaří z kvásku polévka kyselo, takže menší obchůdky kvásek na kyselo berou z pekáren). Ale jde si ho připravit i doma z celozrnné žitné mouky.
Do velké šroubovací sklenice dám vlažnou vodu (asi 150ml), přidám celozrnnou žitnou mouku asi tak abych měla hustotu jako na lívance a k tomu 1/4 rozstrouhané cibule. tohle nechám asi tak 2-3 dny na lince stát. Vykvasí to samo , podle čichu poznáte, že to je "dobrý" kvas- nesmrdí, voní. Jakmile vykvasí ,skoro všechen přidám do pečeného chleba a při tom uberu droždí tak na 1/3 původního množství. Chlebík (první) má pak chuť trochu po cibuli. Zbytek kvasu ze sklenice (asi 1 lžíci) doplním vlažnou vodou a opět moukou a nechám maximálně den v pokojové teplotě. Pak zašroubuji a dám do lednice.V té vydrží minimálně 10-15 dní. Občas sklenici rozšroubuji, pokud by totiž kvásek ještě "dokysával" mám strach aby nerozbil sklenici... Kváskový základ mám tak vždy připravený.
Chleba v pekárně nemá chybu- zvykli jsme si na něj tak, že kupovaný už nám "nejede". Doplňuji ho vždy nějakými semínky, vločkami, vařené kroupy jsem již také přidávala, škvarky(vegetariáni prominou), sušené či čerstvé bylinky... prostě co najdu, to tam zkusím strčit!
Nastavení trouby
Dasa
| 30. 4. 2007 11:41
Mám takovýto problém, který vám možná bude připadat hloupý, ale mě to teď docela trápí.
Mám doma elektrickou horkovzdušnou troubu (kombinovanou).
Když dělám maso, těstoviny... tak v pohodě.
Ale když si udělám v pekárně těsto třeba na mazanec nebo na houstičky a pak dám do trouby upéct, tak to mám vždycky připečené dělám to na program s horkým vzduchem, jak radí v příručce trouby, ale na nějakých 200 C, později teplotu stáhnu. I když mám po celou dobu pečení pečivo přikryté pečícím papírem, stejně je vždycky připálené. Mohli byste mi poradit, na jaké stupně a program pečete vy? Nebo třeba péct jen jako v klasické troubě na horní a spodní zapnutou spirálu?
Díky za odpovědi
Toustový chlebík
micka
| 22. 4. 2007 21:11
Ahojky děvčata, nemáte někdo vyzkoušený receptík na toustový chlebík?
Anonymní - prapadlý chlebík
Alka
| 27. 3. 2007 19:43
Proč přidáváš vitamín C do chleba ? Jaký to má význam ?
propadlý chlebík
anonym
| 27. 3. 2007 14:51
Já mám pekárnu Panasonic, tam se napřed dáva droždí, pak mouka a vlažná voda až naposled. Peču z mouky grahamové + žitné (cca 300+200gr.) podle návodu, který byl přidán k pekárně, ale zjistila jsem,že chleba nepropadne, když mouku z komůrky trochu provzdušním, přesiju a navrch rozdrobím trochu čerstvého droždí. Ulomím z kostky asi 1/2 cm.Také přidávam menší vařenou bramboru, vydrží pak vláčný a jednu pecičku vitamínu C.
anonymní - ETA SIESTA
Alka
| 27. 3. 2007 14:29
Není to snad moukou ? Možná ta německá je trochu jiná a už to dělá problémy. Já bych vyzkoušela upéct chleba z české mouky a pak z německé a posoudila. Mám ETA HARMONY a jsem také spokojená a mezi Siestou a Harmony asi není velký rozdíl, snad jen nějaké maličkosti, ale v podstatě je to stejné.
Pekárna
vendy
| 27. 3. 2007 13:12
Já mám také Etu Siestu a zatím jsem i já spokojená
jita
anonym
| 27. 3. 2007 12:09
Ahoj.ja mam ETA SIESTA a jsem s ni moooc spokojena.koupila jsem ji pres internet v BILE ZBOZI.CZ.chleba pecu 2 krat tydne.Mouku jsem si zacala vozit z Nemecka protoze tam vyjde o dost levneji a uz i namichana s drozdim.1 kg mouky(je to na 2 krat) stoji 69 centu.
domácí pekárna
anonym
| 27. 3. 2007 01:17
chtěla bych prosím poradit s výběrem dom.pekárny,nevím totiž ani jak vypadá
Lenka
Dasa
| 26. 3. 2007 11:09
Lenko, já taky peču jenom z celozrnné mouky, i když je fakt, že tam vždycky tak 100g bílé hladké dám, si myslím, aby byl trošku nadýchanější. Ale zkusím ten Tvůj recept, i s tolika kvasnicemi a jsem mooooc zvědavá. Pak dám vědět Je teda fakt, že já už ho nemám propadlý (to je úspěch ) ale ani není jakoby vyfouklý nahoru. Spíš je to taková placka. Tak uvidím. Zdravím
chleba
anonym
| 25. 3. 2007 18:48
Pekařinky peču 4 měsíce a chci přidat svoji zkušenost s droždím-pokud se peče s celozrnnou moukou hůř kyne a proto se dává víc kvasnic.Chleba se může propadnout i otevřením pekárny,pokud už začala péct.Katka
Děvčata
Alka
| 25. 3. 2007 14:35
Jak vidím, jste tady zkušené pekařky. Já mám pekárnu pouze krátký čas.
Který chleba vydrží nejdéle jako čerstvý ? Mám již mnoho receptů stažených z netu, ale abych nemusela dlouho zkoušet.
Dáša
lenka
| 25. 3. 2007 09:32
Tento recept se stal finální až po delší době zkoušení...peču jen z celoznné mouky, bílou už léta nepoužívám a tahle mouka se při pečení chová trochu jinak než klasická bílá, takže to chtělo hodně experimentovat s množstvím a pořadím ingrediencí..tento recept už pečeme hodně dlouho a ani jednou se nám nepropadl.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
jirinaova
26. 4. 2024 23:54
70322
2112Hana
26. 4. 2024 19:12
11824
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video