Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Jídelníček

Diskuze

zdravá výživa
zuzu
| 14. 1. 2008 11:32
tak predevsim pokud chces zhubnout, tak nezalizi na tom, zda nakupujes v ,,normalnim,, obchode, nebo obchudku se zdravou a bio stravou...vzdyt bio je i kakao, cokolady, sladkosti..neznamena ze kdyz budes nakupovat ve zdrave vyzive, tak zhubnes...proste jde o to hodne se hybat a upravit jidelnicek...samozrejme preferovany ten, ze zdrave vyzivy, to uz je pak i o dobrem pocitu..
kazdopadne doporucuji ze zdrave vyzivy pohanku, je vyborna a ma malo kcal, jak vlocky, tak kroupy..kernotto, spaldu, zarad do jidelnicku rasy- nejlepe NORI, to jsou takove platky, ktere staci primichat treba do hotove ryze..ryzi a testoviny kupuj celorzne, ja kupuji spaldove a pohankove, zitne aj..ryzi kulatozrnou..osobne piju jen vodu a caje(bylinkove a zelene)..ted mam moc rada banchu ..proste ja osobne se snazim vynechat zivocisne tuky, kupuji jen ,,zrni,, -vlocky- ovoce- zeleninu...
ale pokud se nebudes vyhybat- preslazenemu susenemu ovoci, sladkym jogurtum, cokolade, pochoutkám ze zdravé výživy, tak je to jedno..proste to chce ,,odtucnit,, jidelnicek ....
Šmakoun
Quinn
| 14. 1. 2008 10:36
Ahoj holky, tak Tesco v ČB zklamalo, šmakouna jsem tam nenašla budu muset zajít do speciální prodejny...
Jinak víkend jsem docela zvládla, jsem na sebe hrdá Trávím ho u přítele doma a ten mi vždycky nosí mňamky, ale odolala jsem
šmakou
Mullik
| 12. 1. 2008 09:15
Já jsem viděla ze šmakouna takový salát, je hned vedle v regálku, ale abych pravdu žekla, moc jsem to ani neprohlížela, vzdáleně mi to připomíná vzhledem něco nezdravého, něco jako vlašák,chytnu šmakoňa a letím. Navíc mě chystání jídla baví, takže salátky si ráda udělám doma sama. Jo a ted je v Tescu v akce za 23 čau čau
šmakoun
zuzu
| 11. 1. 2008 19:41
jj to máš pravdu ..já kupuji taky radši ten světlý..univerzální..je fajn, že to má minimum kcal, a navíc to je cenově oK.. . jiné výrobky ale ze šmakouna jsme neměla a neplánuju, to už je zpracované a to mě vůbec neláka..
šmakoun
Mullik
| 11. 1. 2008 14:25
Ten šmaoun se dá koupit i v Tescu. Stojí asi 30Kč a jsou v balení takové 2 100g kousky. Já mám radši toho neuzeného, jen si lehce natču chleba, jen zamat pory a nakrájím si na tenké plátky šmakouna a mám to místo sýru. Jako řízek jsem ho ještě nezkoušela ale do salátu se hodí výborně. Hlavně tím nahrazuju balkán nebo tofu. Má to strašně málo kJ i když je to vpodstatě bílek. Jinak ten uzenej vypadý tročku jako skořicový závin v řezu .
tuk v soje
Lilimi
| 11. 1. 2008 14:00
No zas když si to udělam jen párkrát třeba dvakrat do měsice....tak si myslim že je to v pořadku
Zdravá výživa
Quinn
| 11. 1. 2008 12:41
Po výplatě naběhnu do obchůdku se zdravou výživou a nakoupím nějaké věci...co ještě je dobrého na hubnutí ze zdravé výživy?
šmakoun
zuzu
| 11. 1. 2008 12:35
ŠMAKOUN
je unikátním výrobkem z vaječných bílků se širokým uplatněním ve Vaší
kuchyni. Jeho jemná a lahodná chuť připomíná křehké kuřecí maso. Díky
vysokému obsahu kvalitních bílkovin, žádnému tuku a cholesterolu se ŠMAKOUN
hodí jako náhrada nebo doplněk masa. Při přípravě pokrmů v mnohém
předčí kuřecí maso a lze jej také stejně upravovat např. jako smažený
řízek, směs na způsob číny, přírodní plátek apod. Díky své velice nízké
kalorické hodnotě (pouze 60 kcal ve 100 g) je ŠMAKOUN vhodný
doplněk studené kuchyně do zeleninových nebo těstovinových salátů, kde
plně nahrazuje maso a vyniká chutí. Tento výrobek se hodí zejména :

pro osoby s vysokou hladinou cholesterolu

jako náhrada masa v období redukční diety

pro zpestření Vašeho jídelníčku
tuk
zuzu
| 11. 1. 2008 12:33
bacha, soja je docela tucna, pokud chces zhubnout, tak zvol jiny obilovy, treba pohanku, jecny kroupy, kernotto spaldove aj..
šmakoun
Papa
| 11. 1. 2008 08:47
tady máš odkaz na článeček o šmakounu: http://www.istob.cz/index.php?…
Šmakoun
Quinn
| 11. 1. 2008 08:29
A co to je ten Šmakoun? Sója nebo co??
Šmakoun
Megii
| 11. 1. 2008 08:16
To já jsem ten čistý šmakoun naložila do česneku a pak jsem ho na suché teflonové pánvi osmažila, přidala jsem tam trošičku vody, aby se nepřipálil. K tomu jsem měla zeleninový salát. A kupuji i uzeného šmakouna je taky dobrý. Chutný jako uzený sýr a je zdravější a není tučný jako ten sýr. Ten jenom nakrájím na kousky a zamíchám do salátu. Ten salát má pak úplně jinou chuť. Vyzkoušejte ho.
soja
Lilimi
| 10. 1. 2008 21:08
No já si dneska koupila soju a udelala na zitra na obed se zeleninou a se zalivkou s jogurtem....no vypadá a voní to pěkně chutnala jsem a je to vyborné a hlavně ani drahé
Šmakoun
zuzu
| 10. 1. 2008 20:14
Ahoj, ja kupuji šmakouna a jen ho nakrájím a přidám do rýže nebo k něčemu jinému přimíchám...on je dobrý i bez ochucení, ale pokuď máš ráda výraznější chuť, tak ti asi moc ,,nepojede,,:(..nebo si kup ve zdravé výživě umeocet a pokap tím šmakouna, ono to nasakne tu chuť, nebo pokapat sojovou omáčkou, ale jen mírně..
Mullik
Quinn
| 10. 1. 2008 17:42
No já mam skoro to samý ale mám děsný nánosy tuku pod pasem nad kyčlemi, prostě tam, kde to přetejká přes ty kalhoty ale ne jenom zezadu, ale i z boku, no hrůůůůza, takže všechny moje bokovky ted na mě vypadají dost děsně I zadek mi teď povyrostl, no postě tudle zimu jsem to přepískla.
No tukožravka fungovala, ale nijak zázračne, jíš jí furt a je to to samý, jako kdybys jedla furt jenom zeleninu Pak jsem přidala jeden plátek tmavého chleba a 1 bílý jogurt.
Já vždycky zhubnu, ale jelikož miluju jídlo, tak zas naberu jakmile skončí sezóna plavek, no...nedokážu si upřít všechna jídla...jako nemusim chipsy, sladkosti, ale prostě typicky česká jídla, mňam
Já začínám se zdravou výživou až teď, Šmakouna jsem tam viděla, ale nevím, co s ním, jsem zdravovýživový samouk
Jinak moje oblíbena věc ze zdravé výživi je sojogurt s müsli, po tom bych se utloukla Jenže je všechno děsně drahé :-/
Já :D
Mullik
| 10. 1. 2008 15:54
Teda čtu si to po sobě a to děsná vlna otázek že?
Quinn
Mullik
| 10. 1. 2008 15:53
Jo, tak spostavou na tom budem podle mě asi stejně že. No jako já mám dlouhý docela štíhlý nohy, takže když mám džíny a nějakej kaboš tak vypadám docela jakš takš hudená, ale jak se vyslíknu. Já mám totiž tuk na těle, hlavně teda na břichu a kolem ledvin a přelívá se mi to malinko už i z kalhot Ale už i na stehnech hlavně na vnitřní straně to pozoruju. Ale už jsem přešla na zdravou stravu v listopadu, a už jsem zhubla 3 kg, ale to je nic za 3 měsíce tak ted sem od ledna začala cvičit a stravu jsem taky ještě víc omezila a tak uvidíme. A ta tukožravá polívka jako fungovala jo? A mohla si ji jíst kolik chtěla že? A nabralas to zpět? A povede se ti to každý leden takhle zhubnout? Tak ono je to přirozená obrana těla nazimu si dělat zásoby. A znáš třeba výrobek Šmakoun? To se dá udělat jako řízek nebo použít místo Balkánskýho sýra do salátu.....A proniklas do potravin jako je pohanka nebo kuskus?
Mullik
Quinn
| 10. 1. 2008 15:43
Mě tedy spinnig nějak moc neba, ale chodím na redukční a to je jenom půl hodina šlapání a půl hodina posilování v leže a to mě baví Zato aerobic miluju
Mám 177cm a moje váha se drží už tak 4 roky na 71-72 celý rok a pak takhle v zimě se vyžeru k těm 76Kg a každý leden začínám znova
Hele já se rozhodla být o prázninách, než jsem šla do 9- třídy modelka, taxem začala držet dietu a po těch prázdninách na tukožravý polívce jsem mela 64Kg Takže se mnou a hubnutím je to těžký...
Mě přítel pořád popohání do sportu a furt mě popichuje, nežer večer a tak a vařit neumí A stejnak vždycky ztloustnu...
Quinn
Mullik
| 10. 1. 2008 15:32
Teda ty jsi zaměstnaná....Já taky chodím na spinning, teda teprv jsem začala. No určitě je nejhorší ten začátek při dietě. Vydržet a pak už to bude jako nic. A jak jsi vysoká? Vyčetla jsem že máš 76,5 Kg. Já mám 74 kg a 174 cm. Dřívě jsem mívala 62 kg, jenže přestala jsem dělat volejbal, našla si kluka co super važí a...
Mullik
Quinn
| 10. 1. 2008 15:27
Není zas tak málo? Já mám furt dojem, že jo...
No sedím v kanclu, ale chodím 2x týdně na aerobic a když stíhám, tak i 1x týdně na redukční spinning...ale jelikož pracuju a ještě si dálkově dělám vejšku, moc toho času neni...
No uvidím za 14 dní, jak říkáš
Quinn
Mullik
| 10. 1. 2008 15:20
tak ono to není zas tak málo, taky záleží jakou máš práci, tzn. kolik během dne té energie vydáváš. Ale tak týden dva to překousni a pak se ti zcvrskne žaludek a bude už zvyklej na menší porce a bude to ok. Tak to bylo i u mě. A myslím, že se to píše skoro všude. A taky: zasytí Tě ty suchary? Já to třeba nejím vůbec a už se od toho upouští i ve zdravé výživě. Zkus si třeba dít ke snídani Kubíka(takový dětský nápoj hustý) nebo dětskou přesnídávku. Ale uvidíš, že si časem zvykneš. A na večer když se "zaplácneš" rajčetem tak to není zas taková hrůza. Je to to nejlepší řešení asi. Každopádně přeju pevnou vůli at to vyržíš. A když říkáš ža 4000 kJ přijmeš, odečítáš od toho taky tu energii za erobik? O to více by jsi měla teda přijmout zase.
Mullik
Quinn
| 10. 1. 2008 14:43
Tak třeba dneska jsem posnídala 6 sucharů z celozrné pšeničné mouky s 1 trojúhelníčkem nízkotučného sýra ( ty suchary jsou uzounký, jeden ma 6,5g ) o svačině jsem měla 4 tydle suchary, abych dojedla to balení K obědu zelňačku, většinou bývá vývar, ale co se dá dělat, teď si dám k sváče bílý jogurt a až přijdu domů v pět, tak 200g zeleninového salátu a 150g kuřecí šunky. A kolem sedmý osmý většinou už nevydržim a zaplácávám rajčatem, nebo sucharem...co mi doma zrovna leží.
A spoooousta vody a čajů, nesladkých.
A když hřeším, tak jedině kávou a to tak, že tam dám smetanu i když vím, že bych neměla , ale s nízkotučným mlékem mi prostě nechutná.
Quinn
Mullik
| 10. 1. 2008 14:35
Toš to je divný, tak schválně vypiš všechno co sníš a kolik toho je. A držíš se nějakýho přdepsanýho jídelníčku nebo tak jíš co prostě je nebo tak?
Hlad
Quinn
| 10. 1. 2008 14:32
pro Lilimi: když si udělam zeleninu, tak mám hlad teda pořád stejný
pro Mullik: když ale chodíš do práce ( nebo do školy ), tak si oběd nevybereš...já většinou obědvám jenom polévku, nebo když je něco jako rizoto, těstovinky bez smetany, maso s brambory, tak si taky dám...mám pořád schýzu, že kdyby začala jíst víc, tak nezhubnu podle flóry mívám tak 4000-4600KJ za den zdravýcg pokrmů a mám hlad stejně furt
hlad
Mullik
| 10. 1. 2008 14:24
Tak zkus třeba vyměnit některé potraviny prostě. Proč jíst třeba těstoviny když si místo toho dát kuskus nebo jen vařené brambory? Nasytí tě to stejně ale má to mnohem mín kJ. V pátek jsem se koupila MF Dnes a jako přílohu tam měli super tabulku kolik má jaká potravina kJ a je tam i vzorový jídelníček na 1 měsíc, ale není to kupodivu typ 2 suchárky ráno a večer nic. Jeden vám opíšu:

Snídaně: opečený toast se sýrem 40g, lžička kečuju

Svačina: hroznové víno 250g

Oběd: plněné paprikové lusky v rajské omáčce 250g

svačina: salá Coleslaw KFC

večeře: zeleninový salát 310g, 50g libové šunky vepřové

A suma sumárum 4 590 kJ

odborníci doporučují 4500 až 5500 kJ denně při redukční dietě, až budete z váhou spokojeni, můžete přidat i 1000 kJ

musíte ale stále rozeznávat dobré a špatné potraviny

mimo jiné je tam uvedeno třeba jeden oběd jako kuřecí nugety Chicken McNuggets od McDonalda...
Pro Quinn
Lilimi
| 10. 1. 2008 14:20
A 4000 si mysliš že je moc? Doktorka mi řekla že stačí jídelníček omezit na 6000. Tak když máš hlad udělej si zeleninu nebo ovocný salat máš rezervu neboj
Pro Mullik
Quinn
| 10. 1. 2008 14:15
Tak to nechápu...já mám hlad furt a kdybych posnídala pomeranč a posvačila druhý pomeranč, ukroutil mi se mi žaludek...me kalkulačka vyhazuje kolem 4000KJ a když jdu večer na aerobic, tak když přijdu, tak mě ten hlad uplně bolí
hlad
Lilimi
| 10. 1. 2008 14:04
No ted jsem myslela že se obědu nedočkám (až teď ve 2 krz praci) ale dá se to ja se s kiložaulama pohybuju kolem 5000 ale snažim se to jeste niz ale asi bych umrela hlady akorat mi dost skače cholesterol ryby mají dost a i vajičko (ale vajičko nejim zas tak často)

Dneska jsem si kupovala tunaka ve vlastní stave a nabízeli mi krabí maso ve své stave...co myslite jak je to krabí maso tucné? můžu ho zkusit?
máš hlad?
Mullik
| 10. 1. 2008 13:20
Tak toje dobrá otázka. Já třeba mám na snídani pomeranč, na svačinu druhý pomeranč, na oběd 100g sušených meruněk a kozí nápoj (sušený mlíko si rozpustím ve vodě) a zatím hlad nemám. Ale někdy taky mívám "žravé období" kdy bych snědla 2 obědy v restauraci a neměla dost. Bohudík, ted jsem v té době, kdy mi stačí za celý den maličko. A to chodím ještě 2x až 3x týdně na spinning. Když si to spočítám, sním asi 2500 KJ denně. Je to hodně málo, ale mě to fakt stačí a hlad nemám. A to neberu žádné potravinvé doplnky proti chuti na jidlo a podobné věci...
Pro Lilimi
Quinn
| 10. 1. 2008 13:03
Moje klasická otázka...máš hlad? Já furt...i když jím 5x denně tak nějak jako ty.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 8. 2025 20:40
14876
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18