Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Jídelníček

Diskuze

:-) wiolca
anonym
| 7. 12. 2006 20:28
Přesně tak,
člověk si nemá zas tak moc upírat. Například o víkendu jsme měli menší oslavu.To člověk nemá šanci si odpírat.Vypila jsem 3 skleničky vína, to jsem zajídala slanýma brambůrkama. A to jsem měla na večeři pizzu 460g.
Ale nelitovala jsem, protože jsem za ten den byla 1hod na procházce venku a pak jsme k večeru jeli na bazén a to jsem plavala prsa asi 45min rychlejším tempem.Takže si myslím, že když člověk něco dělá, může sníst cokoli co má rád.
Jídelníček:Sn: plátek celozrného chleba, Gervais s pažitkou, paprika
Sv:50g sušené ovocné směsi (bez hrozinek, ty já nerada)
Ob: 100g rizota (z rýže natural)
Sv: grep, sojové mléko 250ml
Več: 18g knäckebrotu žitného, 2 plátky kuřecí šunky, okurek 70g, rajče 100g, ananas 60g

řekla bych že si to měla dneska horší jenom v tom, že jsi toho zas tak moc nesnědla.Slyšela jsem, že čokoláda je zdrává v rozumné míře, akorát nevím kolik je ta rozumná míra
včera:)
wiolca
| 7. 12. 2006 18:23
Já právě vím, jak je to s tím zapisováním lepší, člověk to po sobě vidí a příště se nad tím i víc zamyslí...ale já v poslední době zase nějak moc jím:/Tím myslím sladké a tak podobně...naštěstí se mu snažím vyhýbat večer, takže přes ten den to není zase taková tragédie, když se ještě trochu hýbu k tomu:)
Takže já včera:sn:40g cornflakes+ 150ml mléka
sv:plátek celozrnného chleba+ trojúhelníček veselé krávy
ob:1/2 pytlíku rýže+ dušená zelenina+trochu kuřecího masa
sv:banán
ve::20g hořké čokolády(70%)+ pomeranč
(Dneska to bylo ale zase horší:-/)
sladký
wiolca
| 7. 12. 2006 18:14
Tak to jsme na tom dost podobně:o...Víš nejlepší je asi si nic tak moc neupírat a prostě si klidně každej den něco malinko sladkýho dát, než pak na posezení sníst všechno co nám přijde pod ruku...ale ono se líp radí a já sama vím, že se to pak hůř dodržuje:o/...a taky je lepší prostě jít něco dělat a ona ta chuť během chvíle přejde:)Pak takový ty věci, jako si vyčistit zuby...ale to na mě zrovna moc nezabírá a já nemám problém si ty zuby pak vyčistit ještě jednou:D
RE: vím moc dobře co mám ze života
anonym
| 7. 12. 2006 18:00
Ty asi musíš být hodně zamindrákovaná, že máš takové jednání
Koukám, že nemáš ani jméno RADĚJI
pitný den
kacenka
| 7. 12. 2006 16:16
Ahojte, taky jsem už několikrát zkoušela odlehčovací den, ale vydržím to jen tak do odpoledne. Jak se blíží večer tak mám nesmírné chutě, ale úplně na všechno.
No především na sladké. Jsem taky strašný maniak na sladké a nejhorší, že ho jím především večer až mám klid a nikdo mě neruší.
No to je ta největší chyba co dělám až to sním tak si to začnu vyčítat, ale myslím si, že nejsem jediná.
půst
chatelle
| 7. 12. 2006 12:43
No ja si dávam půst, protože jsem včera zdrtila bonbonieru za pul hodiny u televize a jeste k tomu to bylo vecer.... a rano mi fakt nebylo nejlip :-/ ale taky to vubec pro me neni jednoduche, pust je fakt tezke vydrzet, ale musim to dneska zvladnout Ale jinak pravidelne kazdy ctvrtek mivam odlehcene dny, takze jsem na to zvykla, nejcasteji jim ovoce, to mi chutna a zasyti
RE: vím moc dobře co mám ze života
anonym
| 7. 12. 2006 09:16
A není tomu tak, že si upíráš věci, na které máš zrovna chuť? A když už podlehneš, tak jsi z toho pak nešťastná a ani si to vlastně nevychutnáš. Z trochy cukru smutníš. ... "a to má bohužel přidaný cukr, tak že taky žádná sláva.Snědla jsem toho cca 50g.Mám z toho špatné svědomí" ... To si dokážu představit, co máš ze života.
A tomu říkáš jíst normálně? Ostatní holky, které tady píšou svůj jídelníček docela normálně jí, jen ty se silně omezuješ. Když dostaneš na něco chuť, tak ji musíš něčím zahnat, jinak se umučíš a nakonec stejně něco sníš.
Nemyslela jsem, že tím, že se máš cpát tolik, abys vypadala jako pašík. Jen když už mlsáš, tak z toho máš udělat vyjímečnou příležitost. A výčitky nebudou. V tom je celá filozofie. Stejně je to se cvičením, až tě bude bavit, bude jeho efekt úplně jiný.
půst
anonym
| 7. 12. 2006 07:13
Dáváš si půst? Taky jsem to zkoušela, ale nezvládám to.Nejen psychicky, ale hlavně fyzicky. Začnu mít hypoglykémii, třást se, nemůžu se soustředit atd. Takže myslím, že zpořátku jsou mnohem lepší jen "odlehčené dny" se zeleninou a ovocem, případně jen jejich šťávami.
:-)
chatelle
| 7. 12. 2006 06:43
diky... aspon vim ze nejsem sama kdo ma takove chute
tak jestli vam to nebude vadit, tak se k vam pridam a taky tady budu psat svuj jidelnicek Protoze kdyz clovek ma nekomu rict nebo napsat co snedl, tak se treba budu vice hlidat... Dneska si davam jednodenni pust, protoze te cokolady bylo fakt moc, tak at si telo odpocine a procisti, ale od zitra zacnu
nooo to sladkééé
anonym
| 6. 12. 2006 21:33
S tím mám taky občas problém, bohužel na to žádný fígl nemám, jak obelstít chutě. Já taky hreším, jenže, když se člověk hýbe, tak si myslím, že to není zas taková hrůza, když si člověk dopřeje nějakou tu dobrůtku.Taky jsem jednou snědla celou Studenskou pečeť mléčnou nebo 2 tatranky naráz, to jsem pak toho opravdu moc litovala!!! Že jsem nenažranec,když jsem se s nikým ani nerozdělila.
Je to těžké.... Nemělo by se jíst sladké na noc. Přes den se to dá ještě spálit.

Ty Vánoce zase přicházejí, tak to se sladkým a odoláváním bude ještě horší
Ahojky
anonym
| 6. 12. 2006 21:26
Já si z toho nic nedělám. Dneska jsem například spořádala 3 vanilkový rohlíčky (byly mňami) Blíží se Vánoce, tak že se s tím musí počítat, že člověk přibere třeba jen trochu.
Jsem přesně jak ty, chci mít takovou postavu, která se mi prostě líbí, taky se snažím si váhu udržet.
Včera jsi měla dobrý jídla a ty švestky bych taky zkusila, právě domácí sušené ovoce bych řekla, že je nejlepší.Babička mívá hodně dobré křížaly, záleží na druhu jablek.
Tak jídlo:
Sn: plátek celozrn. chleba, máslo, tvrdý sýr 30%, půlku papriky, 3 kolečka okurky
Sv: sušené ovoce
Ob: čočkový sálát 200g
Sv: müsli tyčinku Fly jahoda
Več: 3 plátky žitného křupavého, 50g šunky krůtí, zelenina a slunečnicová semínka (ty mám fakt ráda)
vím moc dobře co mám ze života
anonym
| 6. 12. 2006 21:14
Kdo říká, že pořád? Jím normálně, akorát jsem se dala na zdravou výživu. Změnila jsem životní styl a doufam, že mi to vydrží.Narozdíl od některých. Nikomu nic nevnucuji pouze říkám svůj názor. A pokud vím tohle je diskuze o hubnutí a ne o tom jak přibrat.
sladke...
chatelle
| 6. 12. 2006 20:35
zdravim... jak si ctu vase prispevky tak vlastne jim stejne, neco kolem 5000Kj nebo i min, ale obrovsky problem je ze jsem strasne nasladke, vzdycky to vydrzim a pak se najednou precpu, dneska jsem snedla skoro celou bonbonieru Merci No hruza a zas se budu tyden trapit a pak to zase prijde... mate nejaky opravdu fungujici figl, jak se zbavit te hrozne chute a odolat? dik za rady
...
wiolca
| 6. 12. 2006 15:36
S tím cvičením jsem na tom podobně. Snažím se cvičit doma, ale někdy se mi prostě nechce. Sice nepotřebuju hubnout(alespoň okolí mi to tvrdí), ale snažím se váhu aspoň udržovat:o...A sušený ovoce?:)Z toho si nic nedělej, navíc když to bylo jenom 50g...i když i ono má docela velkou energetickou hodnotu. My máme domácí sušené švestky a je to těžký jim odolat:)
Tak včera:sn:40g cornflakes+150ml polotučného mléka
sv:2 mandarinky a 45g pistácií
ob:kuřecí maso+ asi 100g brambor
sv:2 malinký laskony
ve:80g želé bez tuku
co máte ze života
anonym
| 5. 12. 2006 21:37
Co máš ze života, když si pořád něco upíráš? Tím neříkám, že se máš ládovat sladkostma od rána do večera. A pak se kvůli kousku cukru trápila a vyčítala. Wiolca si dala do nosu a uškodilo ji to nějak? Tohle asi nikdy nepochopím. Život je příliš krátký na to, aby jste se zabývaly takovýma maličkostma. Určitě máte každá 50 kg i s postelí. Důležité je udělat z mlsání vyjímečnou příleležitost a pak si to užije bez výčitek a nějakých následků na postavu.
Doobry :-)
anonym
| 5. 12. 2006 19:31
Ta odpolední svačinka, je síla (asi bych si to vyčítala)
Ale nic si z toho nedělej.Já měla po večeři sušené ovoce,ale ne to domácí, ale kupované, a to bohužel má přidaný cukr, tak že taky žádná sláva.Snědla jsem toho cca 50g.Mám z toho špatné svědomí, navíc po VEČEŘI!!!!Když ty chutě jsou tak zrádné!!Achjo
Snažím se každý den cvičit,ale dneska mě to nějak nebaví!!! Možná to zkusím později.
Tak sláva pevné vůli...
...
wiolca
| 5. 12. 2006 16:51
Jo..já jsem na tom s tím odměřováním podobně:D...Kuchyňskou váhu doma ani nemám. A s tím sladkým...no..nějak jsem se teď ne zimu zase rozmlsala...až se začínám obávat, i když váha zatím ukazuje pořád stejně:) Večer už se sladkému ale také snažím vyhýbat..někdy to ale ani tak nevyjde...BMI mám taky v pořádku a měřím 168 cm
A včerejší jídelák:
sn: plátek celozrnného chleba+asi 50g sýru cottage
ob:brambory(100g)+plátek libového vepřového+ trochu omáčky(zběračka)
sv:laskonka, šáteček+špička(za to na sebe teda pyšná nejsem)
ve:4 malý mandarinky
jídelníček
anonym
| 4. 12. 2006 17:03
Myslím, že je to úplně v pohodě. Například já jsem včera snědla 1050 kcal. a to:
Snídaně:
anasový tvaroh 200g, banán 80g
Oběd:
dušený špenát (cibule,česnek) 150g, bramborová kaše 60g
Večeře:
Knäckebrot žitný 30g, jogurtový hermelín 50g, Maratonec linie 10g, zelená paprika 40g

Ty hodnoty v gramech nejsou uplně přesně, tak odhaduju většinou, když není po ruce kuchyňská váha. Když mám chuť tak si dám i něco dobrého, ale snažím se to víc dávat přes den než na večer. Mé BMI je v normě. Měřím 171cm.Jak je to s tebou?Jestli se můžu zeptat.
:o)
wiolca
| 4. 12. 2006 15:46
Ahoj:)
Já si právě taky zapisuju co jsem snědla na stránky flora.cz. Alespoň mám trochu přehled, ale někdy to stejně přeženu, nebo toho mám naopak málo(ale to se stane málokdy:D)
Takže napíšu včerejší jídelníček
Sn:nízk. jogurt jogobella
ob:zapečené brambory se sýrem
ve:zeleninoý salát(rajčata, paprika)+plátek celozrnného chleba
No včera jsem toho měla opravdu málo, ale přes týden toho vždycky jím víc, ale byla jsem doma a to většinou svačiny vynechávám, protože nemám hlad.
Tak co myslíte??A jak jste na tom vy?:)
nechám si poradit...
anonym
| 3. 12. 2006 20:36

Ahojky
klidně si můžem psát,kolik a co jsme přes den snědli. Zapisuji si od začátku měsíce,co jsem snědla každý den, akorát mám někdy problém s některými jídly,kde neznám energickou hodnotu.Například smažené rybí filé.Zapisuji si všechny jídla do E-deníku na flora.cz.Nevím, jak to dělají ostatní,kteří si také zapisují do deníku, co a kolik toho za den snědli.
Těším se na brzkou odpověď.
Jídelníček
wiolca
| 29. 11. 2006 20:09
AHoj všichni, kdo se tu snažíte schodit nějaké to kilo, nebo prostě jen hledáte inspiraci, či se tu bavíte:)
Napadlo mě, že bychom si mohli vyměňovat právě tady co jsme za den snědli- alespoň tak po sobě uvidíme pohromadě, co jsme všechno spáchali, nebo naopak, jak jsme svědomití, porovnáme, okomentujeme a pomůžeme sami sobě;)Co vy na to...?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 8. 2025 20:40
14876
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18