Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Ahoj Tedunko
cumacek
| 14. 12. 2009 13:47
Ahojky
Já se jmenuji Stáňa,čtu tady tvůj příspěvěvek a koukák,že tě také operovali na Homolce mě také, A co ty vůbec dělali a kolik už máš operací za sebou a koukám,že ti moc nepomohli.Já jsem 7 měsíců pa operaci,dělali mě stabilizaci a dekompresi měla jsem degenerovanou plotýnku tak mi dávali titanovou(plif) se jmenuje a mám 4 šrouby a 2 rozpěrky a jěště jsem měla výhřes 5mm tak ten mi aké odstranovali.
Měla jsem po operaci komplikace,že mě po dvou dnech museli vést na zpět do nemocnice co mě propustili po týdnu domů Měla jsem ukrutné bolesti,že na mě nidko nesměl šáhnout,tak si mysleli,že mě buou znovu operovat ale šrouby drželi ale našli mě hematom a otok tak mě nasadili kapačky.Bxla jsem tam 10dni a pak mi dělali pod CT opstřik do esíčka.Pak mě propustili a já se znovu učila chodit,vodili mě za ruce jen na záchod no prostě hrůza nikomu to nepřeju.Ale asi to znáš.
A stále mám bolesti,jak díl stojím tak už po 15 min,to začne bolet dlouho nevydžím chodit,protože jsem pak vyčerpaná,říkám,že mě bolí až kost.
Já jedu teě ve středu na kontrolu na Homolku tak jsem zvědavá co mi řekne od čeho to je a pak mám jet do lázní.Ale mám znich strach vloni jsem byla V Třeboni a bylo mi po nich jěště hůř ale to jsem nebyla po operaci,jak holky píší tak nikomu nepomohli.
tak pa a opatruj se dny bez bolístek
Stáňa
Ahojky moje holčičky.
Brona
| 13. 12. 2009 23:09

Tak jak se vede Vám? Já nic moc,bolí to jako pr..e..Už sem zvědavá na to ůterý,na popis té MR. Dneska je to až hnusný,chvílema už nevím co sežrat od bolesti,nebo čím se napatlat,aby to alespon povolilo .V 20.30 sem snědla i prášek od bolesti,i na spaní,a furt nic.Jsem z toho moc unavená a vynervovaná.Holky,taky ste tak zuřivé,sami ze sebe ?já už se snad nedovedu ani kontrolovat.Mám Vás ráda ,a skuste mě poradit, co mám sama ze sebou dělat.Přeji Vám hezkou dobrou noc.Všem. Brona
Je to divny, ze tady psat muzu a do textu jen znacky a pismenka ne,mam radost z Pavlinky jak je na
DORI
| 13. 12. 2009 16:50
Ahoj holcicky, nejde mi napsat text tak vas jen takto zdravim mirka,mam internet prez jiny system ta
DORI
| 13. 12. 2009 16:46

Mirka2
anonym
| 12. 12. 2009 14:40
Ahoj Mirko,
jsem z Ostravy.O lehátku jsem už četla, ale bohužel, já ho nemůžu používat, protože mám onemocnění, při kterých ho nedoporučují používat.Dík za radu
jo
nedinka
| 12. 12. 2009 10:06
a ještě jsem zapomněla, jak jste se tu bavili o tom pánovi, který už 16-tý den po operci rajtovál ne koni...tak si myslím, že to je totální blbost...Stánička by mi to jistě potvrdila....
Já ted budu v pondělí po operaci 21 dnů a při nějakém špatném pohybu to v operovaném místě zabolí..A že bych se tak šikovně vyšvihla na koně..o tom teda silněv pochybuju
Broni
nedinka
| 12. 12. 2009 10:02
to je fakt hrůza, že tak trpíš...
to, jak jsi psala o tom, jak ukončit tu bolest, tak to znám..Letos jsem letěla z Egypta a měla takové bolesti, že jsem myslela, že vyskočím z letadla...Ty 4 hodiny, kdy jsem musela vkuse sedět na nepohodlném sedadle mě dohnaly k tomu, že jsem o operaci ani na chvíli nepochybovala...
A ted ani na chvíli nezalituju, že jsem na ni šla..jen škoda, že se to hned napoprvé nepovedlo...
Já se vážně cítím skvěle, takže si zajdu nakoupit(mám to asi 200m), něco i dělám, ale pokaždé si chodím natáhnout záda..ne kvůli tomu, že by mě to bolelo, ale že to nechci moc zatěžovat...kéž by to tak zůstalo...
Jinak já si tu jizvu natírám měsíčkovou mastí, a mám ji fakt moc hezky zašitouTaky mě někdo poradil, že je dobré na ty moje dehydrované plotýnky mazat páteř dětským olejíčkem..tak každý večer voním jako miminko
Jiřinko, jak to, že máš takové problémy? Co jsi měla za operace??
Zdravím Stáničku, Petku, Hanku a všechny ostatní
jak se Vám žije
jirina1
| 11. 12. 2009 22:19
Ahoj,lehátko jsem si koupila na zahradě čech,měla jsem velké bolestí ,pořád jsem chodila okolo lehátka a bala jsem si na lehátko lehnout,po hodině jsem to zkusila,nechtělo se mi z lehátka ani dolů ,hned se mi ulevilo , tak jsem si ho koupila.Chodím na lehátko jenom odpočívat a protáhnout se,měla bych ho asi používat častěji , taky třikrát denně.Chodím asi rok ,do poradny léčby bolestí,byla jsem dvakrát na kaudálu ,beru prášky,od té doby spím celou noc,předtím jsem byla každých deset minut vzhůru,život se mi změnil k lepšímu,zvládnu víc věcí než předtím.Jsou dny kdy to bolí hodně ale dá se to vydržet.Po operaci to mam zjizvený nedá se s tím nic dělat.Jsem doma na čid ,beru prášky ,cvičím ,dvakrát do roka jezdím do rehabilitační nemocnice na tři týdny.Jak se Vám žije s touhle nemocí , mě trvalo dva roky než jsem se ní smířila,taky jste zavřený doma jako já(nechodím ani do krámů).
operace
tedunka
| 11. 12. 2009 21:36
Ahojky všichni.po dlouhé době jsem se sem dostala a jen koukám kolik je tu nových lidiček.Co jeto za dobu,že tolik lidí trpí takovými bolestmi.Já byla v úterý na Homolce a dostala jsem od doktora hloubkový opich.Sice bez CT ale aspoň 2 noci se mi lépe spalo.Zas to vypadá na to známé kolo:opichy,MR,infuze a pak šup na stůl už potřetí.No a abych těch starostí neměla málo tak moje 21letá dcera nastupuje 15.12. na operaci se dvěma výhřezy.Skvělé svátky.\doufám,že se Vám všem přes svátky povede dobře.Pa
linka proti bolesti
Mirad
| 11. 12. 2009 20:57
Ahoj holky Broni, Stáni,Miri a další

protože pořád něco hledám na netu došla jsem i na tento článek (viz níže) Píšou o Motole, Chrobokovi ale nejvíce mě zaujal poslední odstavec o lince proti bolesti, vztahuje se to i na páteř... I když je článek starší LINKA existuje. Broni, hlavně tobě by měli pomoci od bolestí, a všem, s kterými doktoři vymetli.....
Jak zase něco objevím ozvu se...............Mirka2

http://www.zdn.cz/…-desticky-152847
www.linkaprotibolesti.cz
Lehátko pro OK
Mirad
| 11. 12. 2009 20:29
Ahoj severomoraváku...

Určitě jsi četla o lehátku, které tady popisuju.... Na stránkách lehátko.cz mají i dobré výsledky s Bechtěrevem. . Třeba to zmírní průběh nemoci.

Já po své situaci jsem ráda, že bolesti zmizely a na operaci nemusím, proto tady popisuji způsob, který mi pomohl.
Samozřejmě každému pomůže něco jiného ale chce to aspoň informace... A na to tu jsme.. Rozhodnutí už je na každém z nás!
Odkud jsi? Já ze Studénky!!

Mirka2
Ahoj Nedinko.
Brona
| 11. 12. 2009 20:11
Zdravím Tě,a mám z Tebe moc velikánskou radost.Dodáváš mi síly a odvahu,abych na tu operaci šla.Já snad zešílím,do toho 27.1,od bolestí.Dneska sem si teda užila,jen co je pravda.Já už teda vydržela ledacos,ale dnes sem už od bolesti i plakala.Ani nebudu psát,co všechno mě už napadlo,abych tu bolest ukončila.Ta konopní mast je na natírání bolavého místa.Já si taky kupuju ty mastičky v lékárně,odtud mám dva druhy,pak sem si v lázních v Jáchymově koupila ale 3 druhy,včera zase od nejaký maserky tady na trhu zase nějaký 2 balzamy,všechno myslím konopní.Už sem si dala sehnat opravdu i onopí,takové zelené,z lístečku sem si uvařila slabej čaj,ale jen trochu sem si tam toho dala,nebo sem slyšela,žekdyž trávu kouříš,můžeš mít halucinace,tak sem měla strach.Takže čaj byl slabý,pomoc žádná.Nevím co bych na sebe ještě napatlala,abych měla chvíli od bolesti klid.V ůterý snad poprosím neuroložku zase o změnu prášků,možná už sem na ně zvyklá.Tak Ty se mi opatruj,prosím Tě,jen to nepřežen,víš dobře,co by následovalo,kdybys sis ublížila.Mám Tě ráda,tak se hlídej.Ahojky,a brzo se zase ozvy.Brona
Mirka2
anonym
| 11. 12. 2009 19:31
ano jsou tam dvoje lázně.Já byla v těch starých ty mají pěkný park a dá se chodit i na procházky kolem řeky.Ty druhé jsou mezi paneláky je to věžák kde je všechno v jedné budově, ale je to deprimující, protože tam jsou pacienti s velkým postižením a né každému to dělá dobře.Mi osobně to nevadí, pracovala jsem kolem nemocných lidí.do lázní má člověk jet nabrat sílu a pohodu.Nejsem po operaci, ale mám onemocnění kloubů a k tomu HLAB 27 pozitivní(to je Bechtěrevova choroba, také postižení páteře)
Ahoj Nadi
Mirad
| 11. 12. 2009 17:25

Vítám tě,
podle toho, že máš lázně za sebou máš určitě pro nás i spoustu informací....
Slyšela jsem o lázních v Karviné jen to nejlepší. Je to ještě rozděleno na starou a novou část?
Já budu žádat v lednu, nevím jak dlouho potrvá revizní, ale na jaře bych to chtěla stihnout.
Internet je super... měl by být už běžně.....ale není. Díky za dobré zprávy.
A co ty? Po operaci nebo jsi ji unikla?
Mirka2
ještě
nedinka
| 11. 12. 2009 17:21
jsem zapomněla..na co je ta konopná mast??
Hezký
nedinka
| 11. 12. 2009 17:16
podvečer
Já jsem Vás ted dočetla, ale už si nepamatuju, co jste která napsala Takže napíšu tak všeobecně
O tom lehátku jsem vůbec neslyšela...Jen jsem četla, že vyhřezlou plotýnku Vám nikdo zpátky nevrátí, lze jen ulevit od bolesti...To mě řekl ií ten můj dr před ptvní operací, protože mě těsně před ní bolesti polevily..Prý to nemusíme operovat hned, ale operaci bych stejně neutekla. Tak jsem mu tehdy řekla, že už jsem na to psychicky i fyzicky připravená, takže už nic posunovat nebudu...
A dnes jsem za to ráda..Jen mám obavy, aby to tak zůstalo...Já dnes v pohodě napekla, odbíhala jsem si lehnout, abych to moc nenamáhala, ne proto, že by to bolelo. Myslím, že se mě anka ptala, jestli mě táhne noha.
|Tak jen po cvičení ji cítím, bolest vypadá jinak...
Mě trápí jen to, že o každém pohybu předem přemýšlím, jestli jej smím udělat...
Bavili jste se tu o pomůckách...tak mám kamarádku, která sedala pomocí takového molitanového klínu..
Mě zase doporučili gymnastický míč, takže v pondělí už začínám opatrně sedat...a ten další týden už můžu normálně, jen si záda budu podkládat válečkem
Taky mám od pondělka rehabilitace...uvolnilo se místo, tak jsem štastná jako blecha...
Holčičky moje...kdybych vám tak mohla nějak pomoct....Ale slyšela jsem velkou chválu na nemocnici v Liberci..., tak kdo to máte blízko..prý tam berou úplně bez problémů...
Já zatím nemám vyhráno, ale jsem ráda, že jsem na tu operaci šla..Takže těm, co váhají vzkazuju...asi se zbytečně trápíte a bolest prodlužujete...Je teda fakt, že třeba Stánička má problémy i po operaci, ale kdoví, jak by na tom byla, kdyby tu operaci nepodstoupila...
Ještě jsem se chtěla zeptat těch, co cvičí,
jestli mají cviky v leže nebo i nějaké jiné...
Moc Vás tu všechny zdravím...a foukám na bolístky...myslím na Vás neustále, mám Vás ráda
Stáničko
petraceb
| 11. 12. 2009 17:13
tak jo, aspoň bude sranda .
No snad ti řekne nějakou dobrou zprávu, že to chce čas s těma nervíkama.
Je to hezké jak si říkáte
papa pusinky
Naďa
anonym
| 11. 12. 2009 17:00
Mirko, já jsem tady nová, ale denně se tady dívám.V Darkově jsem byla před dvěma lety na 4 týdny a byla jsem spokojená.Výborně tam vaří a je výběr z mnoha jídel.Personál je tam velice příjemný.Dá se připojit i na internet na pokoji a bydlení je taky slušné.Nejvíc jsem si vychutnávala jodový bazén a po něm zábal.Příští rok se tam chystám znovu..tak ať se ti tam líbí a kdy máš nástup?zdravím Naďa
Naďa
anonym
| 11. 12. 2009 17:00
Mirko, já jsem tady nová, ale denně se tady dívám.V Darkově jsem byla před dvěma lety na 4 týdny a byla jsem spokojená.Výborně tam vaří a je výběr z mnoha jídel.Personál je tam velice příjemný.Dá se připojit i na internet na pokoji a bydlení je taky slušné.Nejvíc jsem si vychutnávala jodový bazén a po něm zábal.Příští rok se tam chystám znovu..tak ať se ti tam líbí a kdy máš nástup?zdravím Naďa
Miruš 2
cumacek
| 11. 12. 2009 16:49
tak jsem si četla o tom konopí,to je hrozná práce s tou mastí.Já používala to konopné mazaní i mast.Ale je to zajímavé jen kdyby to někdo udělal viď?
tak pa zlatíčko
Péťulinko
cumacek
| 11. 12. 2009 16:47
Já mu to vyřídím když ho tam potkám,a řeknu mu,že mám kamarádku a že je doněj blázen To víš je to už pán v letech ale vypadá dobře a je příjemný a ukecaný.
Neboj nejsi blázen,to já bych také musela už ze všeho býta puberťák nejsi A máš pravdu,že to může být od těch nervů,že nejsou ještě obnovené,no uvidíme ve středu pak budem moudřejší.
pa kočičko moje mám tě ráda
PS:přítel mi také říká čumáčku i já jemu,to je hezký viď?
Miruš 2
cumacek
| 11. 12. 2009 16:39
Miruško
Já jsem měla také z toho strach si sednou za volant,měla jsem strach,že to jěště nezvládnu,ale donutilo mi to protože měneměl kdo odvést na tu komisi,přítel musel být v práci.Tk jsem to šla vyskoušet a šlo to není to jěště takové ale můžu se někam dopravit sama.
Až budu utíkat s těch lázní dám ti vědět a někde se sejdem
škoda,že jsi tak daleko.
tak pa a hezký podvečer zlatíčko
Stáničko
petraceb
| 11. 12. 2009 15:50
čumáčku, to jen kdyby jsi ho viděla víš
Ale přitom zas něni nějakej krasavec a už asi bude taky v lechet. Ale jak mi hladil ruku tak jsem myslela, že se v tý posteli budu vznášet , jsem jak puberťák.
Taky si myslim, že ty nervy ještě nemáš v pořádku, chce to čas, ale jak dlouho viď.
Dneska je venku fakt hnusně.
Taky tě mám ráda
lázně
Mirad
| 11. 12. 2009 15:47
Ahoj Stáni

mě čekají lázně Karviná-Darkov.... S autem mám zatím strach ale když to zvládlas ty s bolestmi, tak nevím, čeho se bojím já...

Ten balon se má dát na bederku ale já přesně nevím kde, snad nám holky poradí. A ten klín do auta je prý taky na předpis, jako pomůcka. Zkusím to zjistit a ještě se ozvu, nebo možná holky se ozvou dříve.

A až budem zdrhat z těch lázní tak si domluvíme, kde se potkáme!!!!

Mirka2
Péťulinko
cumacek
| 11. 12. 2009 15:39
kočičko to víš,že vám dám hned vědět co mi řekli.
A d. Chrobokem nevím,jestli ho uvidím asi ne,já vím,že po něm toužíč to víš ,je to pekný chlap. To máš pravdu,že tam nechtějí šťourat.
Někdy je to pak horší,asi to nemám jěště pořádně zahojené a nervy nejsou stále v pořádku,jinak si to nedokážu vysvětlit.
pa kočičko moje dnes je divnej den jsem divná a vše mi bolí
pa mám tě ráda
Miruš 2
cumacek
| 11. 12. 2009 15:33
Ahojk Miruš
Jo kdyžtak z těch lázní utečeme,já to mám 15km od nás chci jet do Mšených lázní.Jsem ráda,že ti vše pomáhá.Já v neděli po 7 měsících zase řídila auto a docela to šlo a byla jsem i samo u té komisi.O klínu jsem nic neslišela,když něco najdešdej vědět a malý balón mám,měla jsem ho nacvičení tak ho zkusím.Jsem ráda,že ti je dobře,že ti to pomáhá.Na ty masti se podívám,kupovala jsem si konopné mast i mazání.
A kam pojedeš ti do lázní.
pa pa zlatíčko mám tě ráda
Stáničko
petraceb
| 11. 12. 2009 14:50
tak dobře zlatíčko, pak mi dej hned vědět, co ti pověděli. To je fakt, žádný neurochirurg ti nezaručí, že to opravdu pomůže, proto se moc nechtěj šťourat v páteři, aby to nebylo pak ještě horší. Asi jsi měla hodně poškozené ty nervy viď, že to stále tak bolí.
Joo a že pozdravuju dr Chroboka . Každej večer na něj myslim, už mi z něj hrábne asi .
Jasně pak to oslavíme, už teď se těšim
Mám tě ráda, papa pusinky
Sezení
Mirad
| 11. 12. 2009 14:45
Holky moje,

někde jsem četla, že při sezení mám mít za sebou malý balon. Ať si neohýbám páteř. Potřebuji teď makat na počítači a hledám jak nejlépe u něj sedět. To platí samozřejmě i v autě... Po 25 letech jěždění jsem teď kvůli bolesti 3 měsíce vynechala a potřebuji se osamostatnit. Slyšela jsem o nějakém klínu, nestačil by taky overball za zády??

Díky za vaše zkušenosti Mirka2
Lehátko
Mirad
| 11. 12. 2009 14:38
Ahoj Stáni,

u mě je to pořád stejně dobré.... dnes už ani noha nebolí (to to cvičení) .
Lehátko stále používám asi 3x denně. Když vstávám se sedu jsem ztuhlejší ale bez bolestí. A nervík je nervík. Ještě vím,že ho mám.Snad časem....

Máš pravdu o těch lázních. Nebudou v pohodě odjedu domů mám to 50 km. První je vyzkouším a pak uteču.......

Cvičení se mi dělá velice dobře. Jenom více klidu. To je zvláštní, že když cvičím, okolí mě strašně potřebuje.....
Mirka2

Samozřejmě zdravím i ostatní trpitelky
Pokud potřebujete stránky na vaření konopné (lepší) masti
tak posílámhttp://www.bushka.cz/…njaweb/mast.html
Péťulko
cumacek
| 11. 12. 2009 14:29
Kočičko,já jedu na kontrolu ve středu,ke svému co mě operoval k dr.Raevovi Chrobok jen asistoval,tak jsem zvědaavá co mě řekne,od čeho to může být.O mi nezaručil,že mi to pomůže to je viď? Žádný doktor ti neřekne,že to bude dobrý.Pak budu moudřejší po středě.
Tak to oslavíme potom jů
Tak pusinku mám tě ráda zlatíčko

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 09:42
14516
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518