Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Plotýnky

Diskuze

Naďa
anonym
| 16. 12. 2009 23:19
Broničko, poslala jsem Ti zprávu
Ahoj holčiny.
Brona
| 16. 12. 2009 22:29
Zdravím našeho nováčka,myslím Majku. (snad sem taky nespletla jméno).Vítám Tě v klubu,tady si popláčeš,ale se i zasměješ. Máš toho taky za sebou hafo,taky bys mohla něco nechat i jiným . Všechny bolesti bereš na sebe,a nám pak nic nezbyde. Takže,si mezi rodinou. Tobě Naděnko též gratuluji k vydarené operaci Tvé dcerky,ted zbývá,jen aby vše zvládla.Bože,jak já jí držím palečky.Mně to na 99 ,9 procenta taky čeká,takže hltám každý slovo,co se týká operace.Holky,prosím Vás,které to máte za sebou,myslím operaci,ne nějak moc komplikovanou,jak dlouho ste potřebovali kolem sebe pomoc,myslím,opateru.Já abych se věděla trošku zařídit,když mám všechny na Slovensku. Stani,Tobě zavolám zítra,Mirce pravděpodobně už bych ráda taky, zdravím Petrušku,Nedinku,srnečku,Martinku 12,Mirku2.Nevím,jestli sem náhodou na někoho nezapoměla,jestli ano,omluvám se . Mějte se moc hezky,všechny Vás zdravím a mám Vás moc ráda.Dobrou noc Brona
vánočka
Mirad
| 16. 12. 2009 21:07
Holky , jste zlaté

už i tím svým humorem jedna se splete druhá to poplete a já se tady směju a je mi tu dobře......

Ještě jednou díky Mirka2
vánočka
srnka
| 16. 12. 2009 19:59
Ahoj holky, tady je recept, dle kterého vánočku dělá moje mamča. a je moc dobrá...
ahoj holky, dravim Vas, ja se asi nedockam opravy. Majko tebe vitam mezi nama. jsi na spravnem miste
DORI
| 16. 12. 2009 19:29

hlava děravá
anonym
| 16. 12. 2009 18:42
1!2 kg hladké mouky
vánočka jinak
anonym
| 16. 12. 2009 18:41
1/4l mléka, 10kostek cukru, 1 droždí vše rozmixovat

1vejce,2 lžíce majonézy, 1/2 sklenky oleje, taky rozmixovat smíchat s moukou vypracovat těsto hned děláme, koláče, vánočku atd......
popleta
anonym
| 16. 12. 2009 18:30
No vidíš Majko 1 , jsem tady o chlup dřív , a ještě v tom mám guláš.Né recept od Mirky , ale Majky.Však Vy už si to tady holky přeberete a my se to doučíme
vánočka
Mirad
| 16. 12. 2009 18:26
To nevadí, že ses spletla...... My si to stejně všechny přečtem.
Děkuji (co mi máma zemřela, nějak se mi ta moje nedaří)

Mirka2
zdravím Vás kamarádky
anonym
| 16. 12. 2009 18:24
Tak jsem tady , abych Vám podala informace o moji holčičce.Je stále na JIP a bude do pátku určitě.Bolesti má a dostává injekce a ještě do kapáku dolsin.Dnes jsem ji dovezla korzet, tak zítra se pokusí s rehabilitačním pracovníkem o první kroky.Má z toho hrůzu ještě se ji točí hlava a má strach z pohybu, aby se ji to tam nepohlo, jak píšete vy všechny , co jste už na operaci byly.
Holky smekám před Váma , nevím jestli bych se do toho pustila, ale jak bolí hodně , tak bych určitě i prosila.Měla jsem štíplý obratel bederní, byla to taky bolest, ale už jsem na to zapoměla.Já mám na L1 hemangiom, tak doufám, že bude v klidu a nezačne dělat neplechu.
Řeknu Vám, že to je tady jako droga, Sedím u počítače, jak mám volno ,a stále koukám kdo co napsal.Mirku 1 vítám taky i když jsem tady o pár dnů dříve, ale jsem ráda, že jste mne mezi sebe přijaly. Tady u nás už je taky bílo.Ten recept od Mirky je výborný .Moje babička to taky tak dělala, ale ještě přidala do těsta hrozinky a nasekané mandle a ty i nasypala na povrch vánočky a dala péct , je to báječné.Vyzkoušejte, budete se oblizovat ještě ve spaníVšechny moc zdravím a těším se na další příspěvky pa Naďa
Mirka 2
1majka
| 16. 12. 2009 17:09
Tak jsem to teď pořádně popletla ten recept je pro Mirku 2.
Omlouvám se srnečce.Příště se polepším.
Pro srnečku
1majka
| 16. 12. 2009 17:05
Tak nevím zda to napíši správně jsi Hanka?
Ptáš se na ty srůsty.Ano vysvětlili mi že se to některým lidem tvoří víc.To prý je organismem.Je fakt že ženská vydrží vše.Dávali mi tam i nějaký ACON gel aby se to netvořilo.No já jdu 8.ledna na kontrolu tak uvidíme.Cvičení na to nemá vliv.
Jinak jsem tě určitě nechtěla vystrašit ani nikoho jiného.

Ptala ses na recept na vánočku.Mám jeden ještě po babičce,který dělám.
500g polohrubé mouky
12dkg másla (hery)
12dkg cukru
2 žloutky
1 celé vejce
1 lžička soli
4dkg droždí
1/4 l mléka
vanilkový cukr
citronová kůra
rozinky

Nechávám 2x vykynout pak upletu vánočku a ještě nechám kynout.
Potřu vlažnou vodou a po půl hodině pečení vajíčkem.
Peču při 150 st. asi hodinu.
rehabilitace
srnka
| 16. 12. 2009 15:23
Ahoj rodinko!
Jen stručně o rehabilitaci. Naučila jsem se další cviky na páteř. Tak mohu doma cvičit. i něco jiného. Mají to tam krásně opravené a bazén s teploučkou vodou. Po obědě jsem spinkala, a to jsem jako hrdinka řikala, že nebudu, nakonec mě to zmohlo, Cítím ty svaly... Zítrase teším zase
Jak se máte ostatní holky? Pečete? Uklízíte?
Tak to vypadá, že budou bílé Vínoce po dlouhé době, alespon u nác je už bílo.Mějte se pěkně, mám vás všechny ráda.
nová členka
srnka
| 16. 12. 2009 15:14
AHoj Majko!
Vítám tě mezi nás, koukám, že jsi prošla hodně operacema. To je hustý. Jak už jem psala, my ženský toho vydržíme hodně, vid? a u tebe je to značný příklad. Přiznám se, že jsi mi nahnala strach. Mám po operaci plotýnek, měla jsem taky L1S1 ale 9 mm, bolesti po operci jsou pryč. Tak si říkám, na jak douho? Ty srůsty se ti tam objevily proč? Vysvětlil ti to někdo? Cvičila jsi každý den? Jsem totiž odhodlaná, že budu každej den cvičit a více se hýbat, hodit plavat atd, abych udržela zádový svaly. Jsem zvědavá a mám obavy, tak se prosím nezlob, že se tak ptám. měj se hezky, hlavně bez velkžých bolestí. Je mi líto, že ti ty lázně nepomohly.
rodinko
petraceb
| 16. 12. 2009 14:33
Ahoj Stáničko,
teda to jsou kšefty, takže jsi tam skoro čekala takovou dobu zbytečně. Ach jo, tak od čeho to tedy může být viď. Tak jsem na tebe vzpomínala. Tak snad tě vemou brzo v tom lednu, ať se zbytečně nic neprotahuje.
No to věřim, že to doktůrkovi slušelo a je mi jasné, že jsi ho nemohla pozdravovat. Možná, že by se ze slušnosti pousmál, ale za rohem by klepal na čelo. Nehodí se to a hlavně si nemůže pamatovat kdo jsem, leda, říct jooo to je ta s tim nádorem na míše jak jste ji diagnostikoval , teď už se tomu musim smát.
Jinak v práci zatim dobrý, dělám práci na PC, ale táhne to v tý bederce zas, to je jak sedim. Takže na těch hrudních je to Spondylosis deformans. Zítra si jdu pro ten popis tak to sem chodim, bůhví co mi taky říkal do toho telefonu.
papa mám tě ráda

Ahoj Majko,
taky tě vítám mezi námi a těšíme se na tvé příspěvky .
4 operace páteře, to jsis tedy vytrpěla

Miruš2, jsem ráda, že ti to lehátko pomáhá.
A že jsi byla ošklivá na manžela? Určitě to chápe, že máš strach, aby se tam něco nezvrtlo.
přeji hezký den
lehátko
Mirad
| 16. 12. 2009 14:20
Ahojky holky,
dlouho jsem tu nebyla a po přečtení zpráv je mi smutno.
Včera jsem poprvé jela delší cestu autem a přesně jak tu píšete jsem byla hnusná na manžela při přejetí kanálu, díry, zatáčky. Měla jsem strach, že se to posune a bude zase opět tlačit na nervík. Vy to máte po operaci vyztužené ale já ne. A okamžitá operace pro trombozu nejde!!!

Jela jsem do Prahy a zpátky, s přestávkama 800 km.
Měla jsem velký strach , protože ty bolesti jsem zpátky nechtěla.
Nic mě ale nebolelo ani včera ani ráno. NOha pobolívá, ale
netáhne. Chůze bez omezení. Dnes jsem si koupila (syn nám koupil na vánoce) trekingové hole. Mají je v Hypernově v akci 1+1 za 500. Podle doktorů je chůze s hůlkami nejlepší cvičení na posilování zad a páteře.
Jen ty lázně mě trochu straší ale to už jsme si domluvili, že
se Stáňou utečeme, když nám to nebude dělat dobře.

Škoda, že to LEHÁTKO není výhra pro všechny....
(moje diagnoza výhřez disku L4/5 (5mm)paramediálně vpravo s kompresí dur.vaku a kořene L5dx)

Ahoj a šetřte se, já radši ani nepeču... nechávám si sílu
na vánočku (kdyby jste měli dobrý receptpošlete)

Mirka2
Ahojky rodinko
cumacek
| 16. 12. 2009 14:09
Ahojky holčiny moje
Tak jsem doma a odpočítám.Ale nemám dobré zprávy.čekala jsem tak 3 hod. protože můj doktor tam nebyl,je stále na stáži a byl dr.Šoula a měl svoje pacienty a pak nás.Když mě vzal tak se my předcavil a byl moc příjemný.Tak se mi zeptal jak se cítím,tak jsem mu řekla co mě trápí,tak se koukal na rengen na ktetém jse byla a že vše drží dobře a já mu říkám od čeho můžou být stále ty bolesti.Ptal se mi jestli jsou stejné jak před operací a jáže ne,že jiné tak mi řekl,že to lidi mívají ale nemusí to být tím co mi dělali ale může tam být něco jiného.Ale,že se nebude do toho mému dr.plést.že mě zná líp a ví o mě toho víc.Tak ať se objednám hned 4ledna,že tam už bude a já mu říkám,že zase budu čekat jak dlouho a on,že ne,že tak do půlky ledna tak jsem zvědavá.
Tak,že jsem tam byla na nic a zase čekat co bude dál,je to hrůza,než se člověk něco doví.Ale co naděláme,nic.Tak budu čekat dál a pak uvidime.
pa mám vás ráda a všechny zdravím a hezký den

Péťulko moje
Tak jsem dr.Chroboka viděla 2krát,slušelo mu to.Ale pozdravovat jsem ho nemohla.A jak je v práci?
pa má tě ráda kočičko moje

Ahojky Majko
Tak tě tady u nás vítám,jsem ráda,že jsi mezi námi a budeš si s námi psát.
pa zlatíčko
Jsem nová
1majka
| 16. 12. 2009 13:28
Ahoj moje nové kamarádky .
Již mnoho měsíců Vás jen čtu asdílím s Vámi radost i bolest.Leckdy si myslím,že Vás znám lépe než svou rodinu.Některé z Vás znám již z jiného chatu například Stáničku,která mě také přesvědčila,že se mám přidat mezi Vás.Tak tedy to činím a doufám,že mě mezi sebe přijmete.

Tak tedy něco o mě. Jsem z Ostravy ajsem již po čtyřech operacích páteře. Bolesti začaly tak jako u každé z Vás asi před 7 lety.Po rehabilitacích a obstřikách to vždy na chvíli přestalo a dalo se to vydržet.Až v září 2003 se to najednou zhoršovalo a nepomáhalo nic.V listopadu mě udělali CT a zjistili výhřez L5S1 7,8cm s útlakem míchy.V únoru 2004 následovala operace a částečné odstranění plotýnky.Úleva byla velká,bolesti zmizeli.Ale tak jak zmizely tak se po 3měsících objevily znova. MR zjistila,že mám velké srůsty a ty tlačí na nervy.V únoru 2006 proběhla další operace.Odstranění srůstů.Bolesti však nepřestaly a zhoršovaly se.Tak v únoru 2007 opět operace a zjištění,že srůsty rozdrtily durální vak.Tudíž mi dělali plastiku durálního vaku aby mi neunikal mozkomíšní mok.No a protože bolesti byly stále šílené tak letos v únoru mně operovali přes záda mi dávali rozpěrky a 4 šrouby a přes břicho mi dali titanovou plotýnku starou museli vysekat.Od té doby jsem byla celkem v pohodě občas bolesti ale šlo to.Až do lázní ve kterých jsem byla v říjnu.Po nich mám větší bolesti v zádech i v nohách.
Tak si myslím,že jsem Vám toho pro dnešek napsala až dost.Možná se Vám to nebude chtít ani číst.
Takový je život.Zdravím Vás všechny.
Broni
srnka
| 15. 12. 2009 22:34
AHoj Broni,

Opravdu se nemusíš tolik bát. Víš o té operaci hodně i o tom , jaký to je bývá po ní. Máš informace od nác všech. Navíc jsi na to připravená, na konzultaci o operaci atd. To na mě to vybalil dr. na neurochirurgii, prostě podstoupit operaci v mém stavu, nebo budu furt kulhat na nohu s mravencama a s bolestma. Taky jsem slyšela, at na ni nechodim,že je to risk atd. Ted jsem ráda, ta úleva tam byla, sijednou nebude. Nezapomen doufat a veřit, že jednou budou opravdu lepší dny. Z operace jsem měla také děsný strach , zdálo se mi o tom furt dokola. Hledala jsem na netu informace, četla, co se dalo, ale na toto jsem moc času neměla, protože jsem musela rychle dořešit jin věci a taky v těch bolestech jsem neměla na nic náladu..Zítra jedu rehabilitovat, noc bez bolestí a zítřejší den bez trápení s bolestma, přeji vám všem..
Ahojky moje holčičky.
Brona
| 15. 12. 2009 22:18
Tak Vás zase všechny zdravím,a Nadence gratuluji,,k štastné operaci její dcerky.Četla sem,že jí operace dopadla dobře,a jak sem četla,dost brzo byla hotová,myslím něco po 11 hodině.Snad se jí už uleví,ale ted má asi dost obtížnou noc,a následujících několik dnů.Věřím,že už jí bude lépe.Já už sem holky myslela,že sem smířena s tou operací,že sem na ní připravena,ale moje dr mě nějak s tou správou zaskočila.Děkuji Vám holčinky moje,taky za Vaši podporu,všem.Vím,že se mě uleví,alespon v to doufám,ale teda strach mám,to se přiznám.Myslím,že mám dost času se připravit na konzultaci do 27.1,abych nebyla vystresovaná.Tak Vám všem přeji moc klidnou,bezbolestní noc,a brzo nashledanou.Mám Vás všechny moc ráda,a děkuji Vám moc krát .Brona
rodinka
srnka
| 15. 12. 2009 14:53
Ahoj Peti,
JJ, taky mě napadala myšlenka, proč my tak mladé nejsme zdravé, ale bohužel to tak je, člověk se s tím musí vypořádat, nic jiného nám nezbude. život jde dál, a nevzdáme se ne? Budeme bojovat.Najdi si jiný cíl, když se člověk něčeho musí vzdát, měl by si najít radost někde jinde. Pořád může být člověk dobrý v něčem jiném, hlavně aby bl vnitřnš spokojen.

Pavli ,jsem ráda, že jsi na tom takdobře. Ta rhb dr musela být teda pěkně nepříjemná, nevím, asi fakt nemají někteří dr soucit a zájem o zdraví lidí...Tak proč to šli dělat sakra? To je dobře, že tě noha netáhne.jen se šetři a nic těžkýho netahej. Mě teda ta nožka táhne furt ale už mín, Když si sednu, je to děsný. Při chůzi to ujde. Každopádně jsem taky už v pohodě. Asistuju u pečení, utírám prach, a vychutnávaám si předvánoční přípravy, kterých jsme se dříve moc neúčastnila kvůli mému ytížení ..
Peti, uvidím zítra , co to budou za magnety. Optám se a napíšu, díky za upozornění.

Mějte se krásně a nezmrzněte. Mám vás moc ráda.
Divímse, že tam u vás ti doktoři na operace neposílají, tady mě dr přijdou jiní..berou operaci plotýnky jako operaci slepého střeva..prostě jako na běžícím pasu..
Nadi!
srnka
| 15. 12. 2009 14:39
Ahoj Nadi,jsem ráda aji za tebe, že ta operace byla bez komplikací a dcera je v pohodě. Je mladá a bude to zvládat dobře uvidíš, Pozoruji to na sobě. člověk pak přehodnotí věci v životě. Když se mě ptali, co chci od ježíška, tak jsem si přála zdraví pro sebe a celou rodinou a všechny hodný lidičky na světě.
Stáni..
srnka
| 15. 12. 2009 14:35
AHoj, budu ti zítra držet pěstičky,aby tě dr neodbyl a dopadlo to dobře. Hlavně at nemusíš dlouho čekat...mám tě ráda pa
operace
srnka
| 15. 12. 2009 14:29
Ahoj Broničko!
To je teda zpráva. Ale neboj se, ted už víš, na čem jsi. Operace se fakt bát nemusíš. Je to sice nepříjemné, Ale dá se to vydržet, ted už se jen teš, že jak budeš mít po ní, ty děsný bolesti odejdou!!!alespon zatím zad, noha přestane trochu taky, a pak si kup vitamin B na obnovu nervových kořenů. Já mám koupený MILGAMMA . je to ok, Ti doktoři jsou fakt děsní, mě jeden taky ani neprohlídl, njn ,řekl si mladá holka, té přece nic být nemůže. Nakonec jsem šla na operaci že. Fakt se toho nemusíš bát. Pa mám tě moc ráda.
vas objimam, Hanicku Mirecku 2 Bronicku Stanicku Nadenku,Marinku Pavlinku nad jsem nikoho nezapomel
DORI
| 15. 12. 2009 14:04

jen mi to jde do nohy mrazeni,obcas kycel zaoli atd, ale to neni nic proti tomu co bylo v dubnu.To j
DORI
| 15. 12. 2009 14:02
ahoj holky, ten chlap mi zase nedosel opravit tu sit,Nadi mi jsme si psali,jeste jednou gratuluji.P
DORI
| 15. 12. 2009 13:59
Pavlínko
petraceb
| 15. 12. 2009 13:32
Pavlínko, takže jsis užila s pani RHB doktorkou teda, já je nechápu proč se tak chovaj, je vidět že o tu medicínu moc nestojej, já bych stála moc, ale neni mi souzena.
Mám s tebe radost, že ti je dobře, ale vytrpěla jsis dost.
Ta skolioza je patologické vybočení páteře do stran. Já to taky nechápu kde jsem k tomu přišla, ale asi prej z dřívějších neléčených úrazů. Volal mi ještě dr, a nemůžu moc sportovat, spíš jen lehčí turistiku, občas plavání, nějaké to cvičení, to je vše. Prostě takové sporty kde nehrozí moc pád na záda nebo zadek, abych si ty deformovaný obratle nezlomila. Jen mi nejde ještě do hlavy, proč na to nepřišly před tim rokem, když mi dělali jak rtg tak ct i mri. Že by se to během roku takhle změnilo a bylo to vidět, asi jo, páč dr říkal, že to zachytili včas a je to na začátku, ale bohužel už do konce života. No jsem zvědavá jak dopadne ta mri, zda tam bude výhřez plotny nebo ne.
Měj se moc krásně, papa
Zlatíčko Naďí
cumacek
| 15. 12. 2009 13:15

Juuupííí
Naďí,jsem moc ráda,že to má dcera za sebou a je v pořádk a dopadlo to dobře mám z toho velkou radost,moc jsem na kočku myslela.Teď už jí bude čím dál líp neboj.
Držíme jí palečky pak jí to vyřiď,až sní budeš mluvit a že jí pozdravujem a myslíme na ní.
pa a drž se už bude líp zlatíčko máme tě rády
všechny
nedinka
| 15. 12. 2009 12:52
Vás tu moc zdravím
V první řadě posílám spoustu energii dceři Naďky, ted ji čeká pár hnusných hodin, ale pak už to bude jen lepší..
Držím oběma palečky
Broni, vyzní to možná blbě, ale jsem ráda, že na tu operaci jdeš...uvidíš, že ser Ti moc uleví..Proto Tě to možná i v těch lázních tak bolelo, nebylo to v pořádku a cvičení to ještě zhoršilo..
Petí, prosím Tě, co to máš za nemoci??? Taková mladá kočka...Já mám taky nypsanou skoliozu páteře, ale nevím, co to je...A už Tě konečně začnou léčit???Já jsem na Tebe hodně vzpomínala, když jsem byla ted u té RHB doktorky..jednala semnou jak z debilem, hned jsem Tě chápala, jak Ti bylo...
Stáni, písnem na Skypu, ju?
Mirečko, co Ty, je to trochu lepší??
Haní, jak jsi daleko se sezením a předkláněním? a co ta noha, táhne pořád?
M|arti, co malá, jste zdravé?

Já jsem byla dneska ne rhb, udělali mě zajímavou masáž kolem operovaného místa a pak jsme cvičili...Sestřička mě řekla, že nemám na té levé straně žádné svaly, kvůli tomu nervu, ale že se to dá dopořádku...už nemusím vstávat přes břicho ale ze sedu, taky už můžu sedět, ale jen opatrně..No a perlička na závěr...jak jsem byla na těch dvou operacích, tak měperovali pokaždé jinou plotýnku..ta sestřička mě přesně popsala, co mě kdy trápilo...Takže teda nic moc...
Jinak mě nic nebolí, jen při vystupování z auta se nemůžu malou chvilku pohnout, musím počkat, až se ta páteř srovná...Ale hlavně, že mě nebolí noha...
Po chvilkácvh peču s dcerou cukroví a připravuju se na Vánoce.
Vydržím chodit bez omezení, jen to šetřím...

Holčičky, moc na Vás myslím..a at je Vám už jen lépe....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
17. 6. 2025 08:35
14515
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53