Spřízněné duše - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Spřízněné duše

Diskuze

pečení
lenka
| 10. 5. 2006 16:29
Ahoj vespolek....tak jsem taky vyzkoušela ten tvůj recept s lískovým těstem, pudinkem a ovocem a musím říct, že to bylo opravdu vynikající. Místo kompotového ovoce jsem tam dala mraženou jahodu plus kolečko banánu a fakt paráda. Ten banán můžu doporučit. Akorát teď manžel pořád otravuje, kdy to budu zase péct
Kvikina
anonym
| 9. 5. 2006 09:52
Tak jaký byl veletrh?
Dobré ráno všem dobrým dušičkám
anonym
| 9. 5. 2006 09:51
Jak jste prožily to etra volno? Já jsem ráda, že už je za námi, konečně se všichni rozprchli a je doma klid a já si můžu odpočinout. Mě svátky nepřipadají jako něco na co bych se měla těšit. Člověk je nejdříve vyplivnutý přípravami- před, potom se o všechny stará-během a nakonec mu- po zůstane spousta práce s úklidem.
Dobré ráno všem dobrým dušičkám
anonym
| 6. 5. 2006 07:00
U nás už je krásné sobotní ráno, oskarek se směje, ptáčci zobák nezastaví /však jsou mužského rodu a je dokázáno, že muži jsou více ukecanější než ženy/. Dnes jsem se rozhodla, že zase přestanu kouřit. Několik let jsem nekouřila a znovu jsem začala vloni, z hlouposti. Tak teda prohlašuji, že končím. Zdravotní důvod ani nemám /momentálně/ ale už mi vadí ten smrad /i když doma se kouří jen v jedné místnosti a to ještě i v zimě při otevřeném okně/, já to stejně pořád cítím. Včera odpoledne odjela po třech dnech návštěva a já ještě pořád uklízím. Vyzkoušela jsem nový recept na sladké, tak ho hodím k Dobrotám ke kafíčku. Mám ho ze zahraničí a tak pokud máte rády něco neobvyklého a nového, tak se na to mrkněte.
pro kvikinu
anonym
| 3. 5. 2006 22:17
Zajdi se podívat na stánek Alpress, nevím přesně číslo a pozici.
pro luckymillli
anonym
| 3. 5. 2006 16:03
To je opravdu škoda, taky jsem si myslela, že bychom se tam mohly potkat. Neřekneš mně aspoň číslo toho stánku, pokud už ne rovnou název nakladatelství? Že bych se tam mrkla. :o))
pro kvikinu
anonym
| 3. 5. 2006 14:54
Máme tam stánek a děvčata už odjely dnes, ale já jsem ráda, že jsem ráda. V pondělí jsem skončila překlad, včera udělala opravy knihy předtím a teď se budu snažit zlikvidovat bedny knih na posouzení. Přišla nám návštěva, tak si beru odpoledne volno, ale na výlet do PR nemám, což mě mrzí, protože se tam neuvidíme.
Pro luckymily
anonym
| 3. 5. 2006 12:32
Ahoj, Luckymilko, nechystáš se náhodou na knižní veletrh do Prahy? Já tam jezdím každý rok, je to pro mě svátek, mezi všemi těmi knížkami, ale Ty to máš přece jen trochu z ruky. Ale kdyby náhodou...
Zdravím všechny dušičky
anonym
| 2. 5. 2006 22:53
Dnes už končím, ale vy už asi spinkáte, takže si mě přečtete zítra. Za co utrácím? I když bylo řečeno kromě - přesto u nás hraje jídlo prim, máme rádi dobré specialitky z celého světa a i když si hodně drahých přísad vyrábím sama za zlomek jejich ceny v obchodě, přesto i ostatní dobré a kvalitní suroviny jsou velmi nákladné. Na druhém místě jsou věci do kuchyně, kterou mám asi 2x větší než průměrnou kuchyň a stejně mi připadá, že je v ní málo místa. No a na třetím místě je elektronika, která není tak často, protože zastáváme rčení, že "nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit levné věci", takže je každá věc vlastně výsledek dlouhodobého šetření. Kosmetiku, mám ráda dobré kvality, ale jelikož ji moc nepoužívám, tak utrácím spíše jednorázově čas od času. Taktéž s oblečením, které,ať už pracovní, nebo domácí musí být hlavně pohodlné a na párty chodíme spíše grilovat do přírody, takže večerní róby a koktejlové šaty už asi sežrali ve skříni moli.
Já na vás nezapomněla
anonym
| 2. 5. 2006 13:38
Ahojte všechny dušičky a kočičky, dlouho jsem tu nebyla jen dnes jsem krátce zavítala, podívat se, co se děje. Nejdřív jsme byli pryč na Velikonoce, pak mi nešel net, no a teď, čímž odpovídám na Lenčin dotaz, pracuju už týden taky asi dvacet hodin denně, protože dodělávám jednu velice tlustou knížku, která měla být odevzdaná už v pátek, takže bez ohledu na krásné počasí venku dřu jako mezek. Ale už se to chýlí, tento týden to odevzdám a pak si užiju krásných pár dní nicnedělání a určitě sem zase zavítám častěji. To jenom, abyste věděly, že jsem na Vás nezapomněla, dobře se mi tu s Váma klábosí, ale teď to prostě nejde. Mějte se zatím hezky. Luckymilce děkuju za přání k narozeninám. :o)))))
šetření a utrácení
lenka
| 2. 5. 2006 13:26
Na jídle se asi dá opravdu dost ušetřit...problém je to s námi, kdo se snaží žít zdravě -snažím se kupovat biopotraviny a ty jsou o hodně dražší než normální....zase to ale beru jako investici do zdraví a to je podle mě nejlepší investice. Jinak se dá asi ušetřit na spoustě dalších věcí,a le každý žije jinak, má jiný životní styl, takže je to těžké zobecňovat. Nejlepší je mít třeba kus vlastní zahrádky ,dá se tam lecos vypěstovat skoro zadarmo. Tak mě napadá, za co nejvíc utrácíte? ...teda kromě jídla a bydlení, to jsou hlavní položky asi u každého.
práce
lenka
| 2. 5. 2006 13:21
Ahoj holky....teda pracovat 20 hodin denně to je fakt síla...to ti opravdu stačí čtyři hodiny spánku? ....a děláš to proto, že musíš nebo že chceš? Jako jestli tě třeba tlačí finance,jako že něco potřebuješ splácet nebo tak...a co ti na to říká tvůj manžel, to na něj asi pak nemáš tolik času ne? I když tobě asi ten pracvoní čas utíká rychleji a pohodověji -vzpomínám jak jsi kdysi psala, že máš otevřené dveře do zahrady a u toho pracuješ -tomu říkám bezva pracovní prostředí. A co asi dělá Kvikina? Nějak dlouho tu nebyla...
Zdravím
Jupinka
| 2. 5. 2006 10:13
tak to musí být fajn na jednu stranu mít takovou práci.Já mám mladší dceru ještě poměrně malou a vždycky když nemám zrovna hlídání a musíme s manželem oba do práce tak bych za takovouhle práci byla vděčná.Jenže to by se lidičky pobavili kdybych já něco přeložila,každý prostě nemůže dělat všechno.Svítí sluníčko, přeju všem krásný den.
Zdravím všechny dušičky
anonym
| 1. 5. 2006 18:22
Tentokrát jsem se odmlčela díky problému na netu, byla jsem odpojena a den mi tvrdili, že to není u nich. Konečně pak přišla omluva a náprava, která trvala pěkně dlouho.
No holky, s tou práci na počítači vám asi moc nepomůžu. Pracuji jako redaktorka, překladatelka pro nakladatelství už hodně dlouho. Není to lehká práce a nemám danou pracovní dobu. Když do toho zapadnu a nebo něco spěchá, mám pracovní dobu i 20 hodin denně bez víkendu. Tento chat jsem si našla pro odreagování a jsem tady s vámi ráda.
Taky bych měla zájem
Jupinka
| 29. 4. 2006 23:20
o práci na PC a klidně i jinou než na PC chodím sice do práce dělám směny,ale prašulky jsou potřeba vždy a všude.Možná bych i otevřela nové téma jak a na čem by se dalo dalo ušetřit.Asi nejvíc se dá ušetřit na jídle ale pokud by některá z vás měla nějakou skvělou radu na ušetření na čemkoli jiném tak jí uvítám.
luckymili Práce na PC.
anonym
| 29. 4. 2006 12:08
Ahoj.Píšeš,že tvá práce je na PC,asi z domu,viď.Jestli by ti to nevadilo,chtěla bych se zeptat na tu práci.Taky bych ráda pracovala na PC z domova.Tak jestli bys mi poradila.Jak to chodí a tak.Jestli je to jenom o pradeji,nebo také nějaká jiná práce na PC.Moc díky.Ahoj.S.
Jak jsem se to odnaučila?
Jupinka
| 27. 4. 2006 18:39
Viděla jsem na pískovišti před domem maminy s cigárkem a uvědomila jsem si,že takhle vypadám i já.Není to pěkný pohled na jednom koleni houpat dítě,který právě třeba upadlo a v ruce držet"retko".Taky jsem nikdy nekouřila před dcerou v tu dobu jsem měla teprve jednu,obyčejně jsem se styděla.Skrývala jsem se vždy na balkoně a pak jsem si řekla jestli to mám vůbec za potřebí.Nejdřív jsem třeba z 10cigeret ubrala na 6 pak na 4 a když už jsem byla na 1 cigeretě za týden tak jsem s tím šlehla úplně.Od té doby prostě nekouřím a hotovo.Jenže mi právě něco chybělo tak jsem sáhla po těch sladkostech.Domů je kupuju samozřejmě dětem a proto je mám vždy po ruce.Chyba no!
cigatery
lenka
| 27. 4. 2006 16:03
Za to, žes přestala kouřit, máš můj velký obdiv, určitě to muselo být těžké. Já jsem nekuřák a kouřáci mi dost vadí, ale každého strašně obdivuju, když toho nechá....stejně je zajímavé, že cigarety pro tedy byly snažší na odvyknutí než sladké, řekla bych, že to musí být naopak. Ajak jsi to vůbec dokázala- přestat kouřit?
žádná nuda
lenka
| 27. 4. 2006 16:01
Nejlepší je vážně mít pořád co na práci a nemít čas myslet na jídlo.....nebo prostě nic nekupovat, protože když jsou doma nějaké zásoby, tak se člověk neudrží....a málokomu se chce pak třeba večer šlapat do obchodu pro něco sladkého.
To nezní špatně
Jupinka
| 27. 4. 2006 09:05
sem tam se odměnit.Mám totiž obavu, že kdybych se odměňovala každý večer tak neprojdu dveřma.Musela bych si svou odměnu vybírat až druhý den ráno,ale to zas nevím jestli to vydržím.Největší chuť na sladké mě přepadá po obědě,to býval totiž i čas mé oblíbené cigeretky.V každém případě za zkoušku to stojí.Ideální by bylo spolknout tabletku,která tu chuť potlačí.Jenže nežijeme v pohádce takže se musím spolehnout na svou vůli.
Zdravím Jupinku
anonym
| 25. 4. 2006 14:30
S tím sladkým je to horší, já vím. Mě "zachránily" před léty zuby, které nesnesou a jsou abnormálně citlivé na cukr. Ten kdo zažil bolesti zubů ví, že udělá pro to vše. Já přestala jíst sladké. Ale můžu ti doporučit metódu, která pokud vím funguje u spousty dietářů, stejně jako u děti. Když budeš celý den hodná dostaneš kokino. Kup si malé čokoládky nebo musli bar, jaké máš ráda /malé!!!/ a když budeš celý den hodná v jídle, tak se večer potěš. Nesmíš podvádět a uvidíš, že se brzy budeš na tu malou dobrotku těšit a navíc tě bude motivovat přes den.
Happy Birthday Kvikino
anonym
| 25. 4. 2006 14:21
Pokud si pamatuji, tak si něco říkala o narozeninách, jestli se mýlím, nevadí, klidně ti popřeji znovu. Takže hodně štěstíčka, lásky a zdraví.
Zdravím všechny dušičky
anonym
| 25. 4. 2006 14:18
Trochu jsem vás zanedbávala, to zase ta práce, ale skončila jsem o pár dní dříve, takže se teď konečně pustím do úklidu a mrknu občas na vás. Svátky podle předpokladu jsem strávila pracovně, ale byla jsem tu sama, tak mi to ani nevadilo. Taky se o mě něco pokoušelo, ale nedostalo mě!!! Myslím, že to je i tou změnou počasí, kdy se člověku určitě nechce ulehnout, když už je to venku veselejší. Příští týden si vezmu aspoň pár dnů volna a půjdu se rýpat na zahradu. Už je mi smutno, když se dívám jenom přes okno, jak se to vše zelená. Takže oskarku nezklam.
med
Jupinka
| 25. 4. 2006 14:08
fintu s medem samozřejmě můžu zkusit,ale raději bych se zbavila konzumace sladkého na dobro.I když cukr je potřeba v malém množství to je mi jasný.Mívám totiž třes rukou a polévání potem pokud mi klesne hladina cukru v krvi což mívám z hladovění.Je to začarovaný kruh.Byla jsem i na krvi jestli jsem zdravá a něco mi nechybí nebo nepřebývá.A ne jsem naštěstí v pořádku.Díky za tip zkusím to.
med
anonym
| 25. 4. 2006 11:40
Já mám vyzkoušeno, že když mě přepadne chuť na sladké, líznu si medu- je hodně sladký, takže ta akutní chuť dát si něco sladkého mě přejde....a zase med mi moc nechutná, takže si opravdu jen líznu a nesmím ho celou sklenici.
Bylinky
Jupinka
| 25. 4. 2006 11:00
Ahoj jak už jsem se zmínila tak s bylinkama teprve začínám takže piju zelený čaj,meduňku protože mám neklidné spaní (snad pomůže),mátový čaj který mi chutná ze všech nejvíc a hlavně po obědě mi dělá moc dobře na žaludek.No a taky piju směs bylinek ,které mi namíchala kamarádka nevím co to všechno obsahuje ,ale je to chutné a mělo by to tlumit chuť k jídlu.Hubnutí mi zatím trochu vázne a já vím i proč.Strašně ulítávám na sladkostech.Miluju čokoládu oplatky prostě všechny dobrůtky,které by pro mě měly být tabu.Kdyby některá z vás věděla účinný recept jak se zbavit chuti na sladké tak prosím poraďte.Nejím vůbec tuky jen zřídka v podobě tučného sýra(Jadel,Korbáčky),pečivo minimálně převážně jím suchary grahamové a maso nejím vůbec.Nejvíc konzumuju jogurty sýr 30% ovoce zeleninu jen syrovou no a ty nešťastné sladkosti.Piju bylinkové čaje a jemně perlivou sodu.Myslím že když odbourám sladkosti tak kila musí zákonitě letět dolů.Slabou vůli až tak asi mít nebudu, protože jsem se odnaučila i kouřit a držím si to už 11let.Jenže jsem začala cigeretu nahrazovat tatrankou.Poradíte někdo?Děkuji.
bylinky
lenka
| 24. 4. 2006 11:41
Ahoj, jasně že se můžeš přidat. a jaké bylinky piješ? My jsme tu všechny tak trochu babky kořenářky. Já jsem teď najela na kopřivy, abych trochu po zimě pročistila krev. Taky si sem tam zobnu pampeliškové listy, teď když jsou ještě malinkaté, tak nejsou tak hořké.
sluníčko
lenka
| 24. 4. 2006 11:39
Ahoj holky, tak jsem si říkala že budu mít zpoždění, protože jse pár dní nebyla u počítače,ale vidím, že jste na tom podobně, takže mi nic podstatného neuniklo. Taky máte u vás tak krásně? Já se teď snažím být co nejvíc venku, už suším bylinky na zimu a relaxuju na zahradě. Co nového u vás?
ráda se přidám,můžu?
Jupinka
| 20. 4. 2006 18:43
ahoj taky ráda vařím,taky neustále hubnu a taky hledám někoho na klábosení o všem možném i nemožném.Je mi 34 let 164/84 (hrůza jsem si toho vědoma).Taky piju bylinky i když se to teprve učím.Mám dvě dcerky 12,5 a 6 let.Těším se že se tu něco dozvím.
Jak to jde
anonym
| 18. 4. 2006 14:29
Ahoj děvčata,

jak tak čtu vaše příspěvky, je mi dobře. Krásně si na těchto stránkách zarelaxuju. Minulý týden se mi rozvedli rodiče po více jak 20-ti letém manželství. Stála jsem při mámě, stejně jako bráška. Rozvod byl vcelku rychlý, stačilo několik otázek soudkyně a 20 minut. Máma je konečně svobodná a volná, zase se jí vrací jiskra do očí, chtělo to hodně sil, ale výsledek stojí za to. Je to šikulka.
Velikonoce byly hezky pohodové. Upekla jsem jidášky a tvarohový věnec, nabarvila vajíčka, nachystala výzdobu a když miláček v pátek přišel z práce, byl nadšený. Udělali jsme si krásnou sobotu na chatě, vlastně i neděli. Pejsek se nám proběhal, hodně jsme s ním řádili. Taky jsme jezdili na motorce, příští rok si chceme koupit Harleye, tak si konečně udělám řidičák. I když se to drahé polovičce moc nelíbí. V pondělí jsme se koukali na pohádky, krmili se, a po dobrém obědě jsme si dali šlofíka (2,5 hodiny !!). Jde vidět, jak je přítel spokojený, dneska vstával brzy do práce a vůbec se mu nechtělo, ale ten spokojený výraz tam prostě je.
Zdravím všechny

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Arin
9. 5. 2024 20:17
70452
2112Hana
9. 5. 2024 19:40
11883
milly kosikova
8. 5. 2024 10:31
8777
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video