Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Spřízněné duše

Diskuze

další témata
lenka
| 8. 4. 2006 17:32
Holky, vy mi prostě mluvíte ze srdce, to bude nějaká telepatie...před pár dny jsem přemýšlela, že by nebyla špatná taková domácí pekárna- a vy o tom začnete hned mluvit. Ráno jsem si říkala, že bych měla na jaře očistit nějakým čaje i krev- no a co se nestalo? Přijdu sem a vy o tom mluvíte. No a k tomu Luckymili napíše, ať s založíme další diskuze- na to jsem přesně taky myslela...Je totiž fakt, že si tu říkáme plno užitečných věcí, jenže když se kt omu chci později vrátit, tak to musím hledat a čím víc příspěvků, tím t o bude nepřehlednější....takže, já jdu něco založit a když vás napadne něco dalšího, tak napište, co jste založily. Já dám taky vědět.
Sléz lesní
anonym
| 8. 4. 2006 17:04
Já teda nevím, na otoky dávám většinou tvaroh, všechno hezky vytáhne, ale teď jsem si v jednom bylináři přečetla, že konkrétně na otoky rukou je tento recep: vzít list malvy (slézu lesního - já ho mám doma pořád, používám ho při nachlazení a chrapotu, je to nádherně modrý čajíček) zahřívat ve vodě 20 minut až k vytvoření pěny, pak se to má dvacet minut macerovat a pak v tom ruce koupat nebo je těmi listy obkládat.
Děkuji
anonym
| 8. 4. 2006 16:46
Ale jsem opravdu bezradná. Víte určitě jak je těžké chlapa k něčemu donutit. Navíc on ví, že když se bude léčit, tak to není otázka peněz. Ale nic, pojďte mi raději napsat, co třeba recept na obklady na opuchliny?
RE Pomoooc
Ria
| 8. 4. 2006 15:20
Tak ja by som na Tvojom mieste do zajtra nečakala a išla s ním k lekárovi hneď,či chce alebo nechce.Môže to byť čokoľvek /srdce,obličky atď/ Držím palce.
Hned teď
anonym
| 8. 4. 2006 15:12
Víš co, já bych vůbec nečekala a jela bych s ním k tomu doktorovi hned, jestli je to nějaká sepse, tak čím dřív půjde k doktorovi tím líp. Odtáhni ho tam třeba násilím.
pomóóóc
anonym
| 8. 4. 2006 15:07
Vyzývám všechny dušičky na pomoc. Muž je na tom čím dál hůř a když jsme dali do kupy všechny problémy / vyčerpanost, opuchlost od zápěstí dolů-prstů a dlaní, malátnost, unavenost, závratě, pocení / ale bez horečky, naskytla se ještě jedna možnost, má delší dobu zánět od zubu / neměl čas ani na zubaře / a bojím se, že mu to přešlo do krve. Zítra s ním jedu na zubní pohotovost. Ale ráda bych vaše názory a recepty na pročištění krve. Jsem vyplašená, protože jsem nedávno četla článek, jak někdo umřel na zánět zubu, který se mu dostal do systému. K doktorovi ho nemůžu dostat, protože má strach, že by ho nechal doma.
Ještě k pekárně
anonym
| 8. 4. 2006 15:06
Můžu se ještě zeptat, jakou máš konkrétně tu pekárnu? I když nevím, jestli to nevyhodí jako reklamu na nějakou značku. Já mám Eta Harmony, peče bochníky o hmotnosti až 1400 g a je fakt výborná.
Re: Zdravím všechny dušičky
anonym
| 8. 4. 2006 15:04
Ha ha! Bát se mě určitě nemusíš luckino, ale je pravda, že máme hodně věcí společných. Musím říct, že před tebou smekám, když kromě toho překládání ještě zvládáš psát svoje vlastní knihy. Já mám doma o pečení jednu, jmenuje se Domácí pekárna, malý zázrak v kuchyni, že bys byla ta D. M. ty? No a samozřejmě hledám inspioraci taky na netu.Ta rubrika Vaření - recepty, tipy a nápady by byla dobrá, stejně to jídlo pleteme sem, i do zahrádky a kam se dá. Jinak já mám z vaření a pečení stejnou radost jako ty a ani ho taky nemusím jíst, stačí když vidím jak šmakuje ostatním.
Zdravím všechny dušičky
anonym
| 8. 4. 2006 14:56
Kvikino, tebe se asi začnu bát, ty už mi připadáš v hodně věcích jako mé druhé já. Taky mám domácí pekárnu a bez ní si pečení chleba a přípravu kynutého těsta nedovedu představit. Nevím jestli se to může, ale napsala jsem už o ni úspěšnou knihu/ je téměř vyprodán/a a teď mi vychází druhá a zároveň dokončují překlad zahraniční. Doufám, že nebudu mít problém, že jsem to napsala. Já ti to píši jen proto, abysi vyděla, jaký jsem fanatický blázen přes vaření. Holky, opravdu, budete-li cokoli potřebovat, ráda vám napíši, poradím, ve všem co se týká vaření. Neotevřeme si další téma jen o radách, tipech a receptech? Kromě receptů na sladkosti, ty už máme. Ještě jinak, tím, že píši o jídle apod., tak mě to nějakým způsobem uspokojuje a nepotřebuji ho, nebo když peču, třeba i sladké pro rodinu a přátelé, tak ani nemusím ochutnat, když jim chutná, tak to nasytí i mě.
Pekárna
anonym
| 7. 4. 2006 23:00
No to je jen taková malá pekárnička (asi jako mikrovlnka), stojí mně na lince v kuchyni, a peču v ní chleba jen pro svoji rodinu (manžel plus dva velcí synové) a taky pro manželovy rodiče, co bydlí kousek od nás. Ale teď už mažu do postele, zítra mám moc práce, jarní úklid doma i na zahrádce, tak se zatím mějte všechny moc hezky. :o))
??
Ria
| 7. 4. 2006 22:52
No tak to máš super a to ako súkromne len pre svoju spotrebu?
Chleba
anonym
| 7. 4. 2006 22:46
Tak pozdravujeme Mucka. Já jsem se chtěla jen pochlubit, že mám už půl roku domácí pekárnu, takže chleba nemusím vůbec kupovat a peču doma rodině nejrůznější chleby, od tmavých celozrnných až po nadýchané světlé. Taky dokáže připravit vynikající kynuté těsto (z toho dělám žemle, bagety, atd), jen tam všechno nasypu a nemusím se o nic starat. Stála kolem 2500 Kč, ale myslím, že už se zaplatila. Těch receptů je nepřeberné množství, a fantazii se meze nekladou.
Ja nie
Ria
| 7. 4. 2006 22:42
Ahojky ja psíka nemám ja mám trpazličieho králika. Je krásny biely. Má rúžové ušká a modré očka. Volá sa Mucko.
pejsci
lenka
| 7. 4. 2006 22:30
Tak se mi zdá, že všichni co si tu píšeme, mají nějakého psa...takže pěkně zapadneš do party
chleba
lenka
| 7. 4. 2006 22:29
Ještě musím nahlásit, že jsem upekla chleba podle zdejšíhno návod, co tu vyšel asi před třemi dny a byl dobrý, takže ho můžete taky vyzkoušet....v tom článku jsou recepty na tři chleby, já jsem pekla ten poslední. Už se těším, až otisknou ty buchty bez cukru....zdravých a dobrých receptů není nikdy dost.
mléko
lenka
| 7. 4. 2006 22:26
Teda holky, člověk vám tu nechá chvilku bez dozoru a vy tu hned máte tolik nových příspěvků Názory na mléko se různí, říká se, že je to jen produkt pro teleta a tedy naprosto nevhodný pro lidi, ale zase jsem slyšla v televizi nějakou doktorku, že to že zahleňuje je pověra...každopádně skoro všichni se shodují, že zakysané výrobky jsou v pořádku...bílý jogurt jím každý den a často taky při vaření používám zakysanou smetanu. Solení jsem taky výrazně omezila, už dlouho málo solím, takže když nejím doma, zdá se mi všechno přesolené.
něco o mě
anonym
| 7. 4. 2006 21:30
JE mi 21 let, pracuju a současně studuju vysokou školu ekonomickou, je to docela náročné, ale hlavně mě to hodně baví a chci se tomu pořádně věnovat. Žiju s přítelem, letos v létě spolu budeme 5 let, možná je to láska na celý život... to se uvidí. Taky jsem si před necelými dvěma roky usmyslela, že si pořídíme pejska, a teď je to miláček rodiny. Přítel ho moc nechtěl, že se o něj nebudu starat, no a teď je o ten, kdo se s ním chce nejvíc mazlit. Mám ráda motorky, hudbu, dobré jídlo a pití, taky se hodně věnuji počítačům. Takový trochu technický typ.
Ria
anonym
| 7. 4. 2006 20:08
No, to si pamatuju, bydlela tam jedna spolužačka, a občas jsem byla u ní doma na návštěvě, takže už vím, kde bydlíš. Já teď už aůe bohužel musím končit, mám ještě hodně práce, ale někdy zase ahoj, jsem ráda, žes sem přišla. A napiš taky něco do diskuse Dobroty ke kafíčku (Virtuální kafíčko) jestli chceš, bylo by to fajn. Čím víc dobrot, tím líp, i když já je sama nejím.
Kvikina
Ria
| 7. 4. 2006 20:04
Nie to je smer na Račianské Mýto. To si ešte pamätáš kde je ?
Nové město
anonym
| 7. 4. 2006 19:56
Já už si ty názvy nepamatuju, to je někde jako Petržalka?
Kvikina
Ria
| 7. 4. 2006 19:53
Bývam v Novom meste z okna sa pozerám na bývale /Figaro/ .
Pro Riu
anonym
| 7. 4. 2006 19:45
S tím věkem jsi to tak nějak trefila, taky už nejsem nejmladší, ale dušička je mladá pořád... Chtěla jsem se zeptat, kde přibližně v BA bydlíš, jestli to tam náhodou neznám. Já jsem bydlela na intru v Mlynské dolině a chodívala jsem pěšky na Šafárikovo náměstí k fakultě, podél Dunaje, no ale Bratislavu jsem samozřejmě měla prochozenou i jinde. Určitě se to tam ale od té doby hodně změnilo.
No a samozřejmě máš pravdu, život na venkově je vždycky lepší než ve městě, luckymili by mohla dosvědčit.
Mléčné výrobky
anonym
| 7. 4. 2006 19:42
No oni všude píšou "mléko a mléčné výrobky" a nevím, co přesně těmi výrobky myslí, doufám, že zakysané snad ani ne, i když nad druhé straně prý kravské mléko zahleňuje a to není pro organismus dobré. No ale zas až tak zdravá být nemusím, jogurty, kefíry a smetanu si prostě neodpustím. Občas si koupím taky kozí mlíčko, když na ně natrefím, ale to není ono.
Bílé jedy
anonym
| 7. 4. 2006 19:36
Jogurty mezi ně patří? To snad ne. Já totiž mléko nemusím, snad jen do kávy, ale bez podmáslí, kefíru a zakysané smetany si to nedovedu představit.
Kvikina
Ria
| 7. 4. 2006 19:32
Ahoj ano správne som z Bratislavy.V 84 roku som práve porodila svoju druhú dceru.Keď si doštudovala tak si mala asi 25 rokov však? Takže teraz asi 47? Prosím neuraz sa ak máš menej. Bratislava sa stále mení ale stále je to pekné mesto. Len je strašne preľudnená.Stále sa sem sťahujú nový obyvatelia kvôli robote.Ja keď pôjdem do dôchodku plánujem predať byt a kúpiť dom niekde v peknej prírode a požiť si trošku kľudnejšie.Ale to je ešte ďaleko až 10 rokov keď aj môj muž pôjde do dôchodku.Dúfam že sa toho v zdraví dožijeme.Ahojky.
Bílé jedy
anonym
| 7. 4. 2006 19:19
No a sůl se taky snažím omezovat, vlastně všech pět tzv. bílých jedů: cukr, mléko a mléčné výrobky, ztužené rafinované oleje a tuky, bílou mouku a loupanou rýži, sůl. I když bez bílých jogurtů si život neumím představit, utloukla bych se po nich. A miluju šlehačku. A taky tvaroh a sýry, takže tenhle "bílý jed" asi nevyloučím nikdy. Aspoň si snad můžu být jistá, že osteoporézu nedostanu, protože vápníku mám habaděj.
re:ahojky
anonym
| 7. 4. 2006 19:12
Rio, jak jsem to tak pochopila (protože já si taky občas čtu, o čem vy holky nad 55 plkáte), tak jsi z Bratislavy, Studovala jsem tam na filozofické fakultě v letech 1980-84 a moc se mně tam líbilo, bohužel od promoce jsem tam nebyla, což mě moc mrzí, ale snad to někdy vyjde. Ráda na Blavu vzpomínám. :o))
Ahojky
Ria
| 7. 4. 2006 18:59
Jasné že sa prihlásim ak Vám to nevadí. K tomu šalátu napísala som to tak ako je to v knihe tam píšu zriedeneho octu ale pomer tam nieje.Tak asi podľa chuti.Ja osobne som to ešte neskúšala.
Sůl
anonym
| 7. 4. 2006 18:55
Cukr není to jediné, na co si člověk může odvyknout. V těhotenství kvůli otokům mi zakázali sůl no a za devět měsíců jsem nevěděla co to sůl. Navíc jsem s málosolením navykla i děti a kde můžu tak používám nahrážku - česnek. Když je u nás návštěva, tak dávám automaticky na stůl solničku a oni bez ochutnání už solí.
Salát na zimu
anonym
| 7. 4. 2006 18:50
Ahojky Ria, doufám, že se teď tady ukážeš častěji. Mě zajímají všechny recepty, ty to ještě nevíš, ale já jsem kuchařský fanatik. K salátu - ? octa ?soli a co voda, žádná? Nebude to moc silné, ten nálev?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39